Rada by som našej psici občas dávala aj surové mäsko. Skúšali sme kuracie krky, nalámané nadrobno a tie jej chutia. Ale zhánajú sa mi ťažšie, než kuracie skelety. Preto sa chcem opýtať, ako ich porcujete? Predpokladám, že celý skelet v surovom stave dostat nemôže. Sekáte to v mixéri/mlynčeku na maso? Ako moc nadrobno to musí byť? Ďakujem. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

myjka
napsal(a):
Rada by som našej psici občas dávala aj surové mäsko. Skúšali sme kuracie krky, nalámané nadrobno a tie jej chutia. Ale zhánajú sa mi ťažšie, než kuracie skelety. Preto sa chcem opýtať, ako ich porcujete? Predpokladám, že celý skelet v surovom stave dostat nemôže. Sekáte to v mixéri/mlynčeku na maso? Ako moc nadrobno to musí byť? Ďakujem. :).
Kdysi jsem stříhala nůžkami na kuře.
Takže opravdu dáváte syrové kuřecí kosti? Já poslední dobou kupuji třeba prsa s kostí, maso si odřežu, kost se zbytkem masa uvařím, maso oberu psovi, kost vyhodím a vývarem jí zalévám granule.
Mohla bych jí tedy dát tu kost s tím masem vcelku a syrovou? A pokud syrovou tak přemraženou, nebo i z obchodu?
Na ty kosti má každý rozporuplný názor, vím určitě, že se nesmí dávat vařené, ale jak si nejsem jistá u těch syrových, tak to nedávám vůbec
Děkuji.

beastije
napsal(a):
Takže opravdu dáváte syrové kuřecí kosti? Já poslední dobou kupuji třeba prsa s kostí, maso si odřežu, kost se zbytkem masa uvařím, maso oberu psovi, kost vyhodím a vývarem jí zalévám granule.
Mohla bych jí tedy dát tu kost s tím masem vcelku a syrovou? A pokud syrovou tak přemraženou, nebo i z obchodu?
Na ty kosti má každý rozporuplný názor, vím určitě, že se nesmí dávat vařené, ale jak si nejsem jistá u těch syrových, tak to nedávám vůbec
Děkuji.
Určitě dávejte, nejdříve malé množství a po nějaké době, také podle výkalů, můžete přidat. Není čeho se bát
beastije
napsal(a):
Děkuji.
Já svým psíšerám dávám i vepřové nožičky... Po půldni žužlání jsou z nich slizké nedefinovatelné zbytky, které se mi snaží propašovat do obýváku, nejlépe pak na gauč... A jsou to psi o váze 8, 8 a 12 kilo. Skelety úplně bez problému. Dokážou se popasovat i s vepřovou páteří...
napsal(a):
Určitě dávejte, nejdříve malé množství a po nějaké době, také podle výkalů, můžete přidat. Není čeho se bát
Ja chcem tie skelety prave pridavat kvôli spevneniu bobkov. Po samotných granulkach ich nema úplne pevné a preto ma napadlo jej trochu prilepšiť skeletom a zároven jej tym upravovať stolicu. Tak snad budeme mat uspech.
beastije
napsal(a):
Děkuji.
Kuřecí skelety dávám klidně i vařené, to jsou opravdu měkké bezpečné kostičky. Naopak stehenní kosti nedávám ani syrové, už se mi stalo, že psi kadili nestrávené ostré štěpiny i s troškou krve.

myjka
napsal(a):
Ja chcem tie skelety prave pridavat kvôli spevneniu bobkov. Po samotných granulkach ich nema úplne pevné a preto ma napadlo jej trochu prilepšiť skeletom a zároven jej tym upravovať stolicu. Tak snad budeme mat uspech.
Tak potom dejte vědět, jaký byl úspěch.
pidla
napsal(a):
Kuřecí skelety dávám klidně i vařené, to jsou opravdu měkké bezpečné kostičky. Naopak stehenní kosti nedávám ani syrové, už se mi stalo, že psi kadili nestrávené ostré štěpiny i s troškou krve.
Když dám vařené, pak v parku můžu uzavírat sázky, jestli ze psa dřív vypadnou oči nebo bobek... Totálně je to ucpe...
Já skelety vařím s přílohou - zelenina rýže nebo vločky, ale dávám i syrové, jen pro spestření, moji psi je pravidejně nechtějí, dávám celé, skelety mají tak měkké kosti. že to nejsou ony nebezpečné kosti z kuřete, jsouajko papírové. Pes si s nimi poradí. Nemáme problém ani ze zácpou a ani s průjmem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Dávám v pohodě kosti vařené hodně, i jen ovařené(co se v mase srazí krev). Připadlo by mi to až podivné, nedávat psu kosti. Samozřejmě dle váhy psa, nepřeháním množství. Upečenou kuřecí stehenní kost, sežeru skoro celou i já...že by ji nesežral pes...to se fakt nebojím O skeletech ani nemluvě. Určitě jsou pro psa mnohem lepší syrové(přirozenější) ale moji to nežerou. 1 skelet pro půlroční štěndo vlkodava, je myslím akorát, když tak ho můžete seknout napůl. Já třeba dávám svým velkým psům ráno vepřová žebra. Podotýkám, že mám nehltavé, v jídle nimravé psy. Rozkrájím je na jednotlivá žebírka a každý dostane tři. Když jsem tu trojku dala v kuse, samojed ji podrtil zuby, jakoby projela nějakou skartovačkou a pak se snažil to celé zhltnou jak anakonda. Dávil se, třikrát to vyzvrátil zpátky, než se mu to povedlo...takže už je rozkrajuju na ta jednotlivá žebírka...nemám na tohle nervy. Pravdou je, že v přírodě by si musel také poradit sám...Určitě kosti nijak nedrťe a nesekejte nadrobno - pes se je naučí v klidu žrát..i trávit a čistí si o ně zuby. Jak už psali ostatní, začínejte malým množstvím: půl skeletu, jeden kachní krk, dvě kuřecí křídla...Podle bobků uvidíte, jestli je to moc, či naopak můžete přidat. Tvrdé bobky jsou mimo jiné dobré i k předcházení problémů s análníma žlázama - tím tlakem se samy vyprazdňují.
Nečetla jsem všechny příspěvky, tak snad se moc nezopakuji. My je kupujeme pravidelně a dáváme celé, syrové, naši dva psy si s nimi dobře poradí a to ten menší je jezevčík a žádny problém nikdy. A to je nenažranec, který fakt hltá, takže u vlkodava, byť štěněte, bych se nebála. U našich miláčků skelety asi vedou
noemi
napsal(a):
A můžu se zeptat, proč zrovna kuřecí vařené?... syrové kosti jsou mnohem měkčí, čili mně to nedává logiku.
A co je pro psa tvrdé ? Dyť z vařeného, pečeného kuřete jsem schopen kosti pochroupat sám. Vařím kuřecí, vařím i hovězí a to dávám i syrové, dělám na jatkách takže kvalitní maso i kosti nejsou problém.Tak ani neřeším zde častý dotaz, problém v kterých granulách je nejvíce masa Drůbeží skelety kupuji v prodejně s drůbežím čas od času. Tak vařím kuřecí polévku se zeleninou
Taky skelety krmím, jenom mě vytáčí, že to fena nežere z misky, ale vezme skelet a odnese si ho do pelechu, sedne si k tomu a chroupe..ale co už..jenom teda za nás musím říct, že sklety kde je kůže a troška masa okej, ale koupila jsem jednou krky mražené ze zverexu a ucpala jsem si čubinu chudáka..takže od tý doby skelety ano, ale pokavad dám krky, tak musí dostat nějakou vlákninu, většinou řeším tak, že dostane vločky s jogurtem, nebo s vodou a medem.
nexxi
napsal(a):
Taky skelety krmím, jenom mě vytáčí, že to fena nežere z misky, ale vezme skelet a odnese si ho do pelechu, sedne si k tomu a chroupe..ale co už..jenom teda za nás musím říct, že sklety kde je kůže a troška masa okej, ale koupila jsem jednou krky mražené ze zverexu a ucpala jsem si čubinu chudáka..takže od tý doby skelety ano, ale pokavad dám krky, tak musí dostat nějakou vlákninu, většinou řeším tak, že dostane vločky s jogurtem, nebo s vodou a medem.
Jo kosti jsou dobré, pro růst, když lezou zuby větší kost, i na krácení dlouhého času a na hraní. Jen jich musíme dávat přiměřeně, pozor na zácpu.
myjka
napsal(a):
No ještě k tomu porcování, když vařím tak se to rozpadne skoro samo, ruce stačí. Když maso sekám, tak velkým nožem nebo sekáčkem, na špalku. Není potřeba mixéru ani mlýnku. Velikost dle psa
nexxi
napsal(a):
Já dávám psovi kuřecí hřbety - s těmi si poradí v pohodě a není to velký pes (13kg-ový), ale mám podobný problém jako Vy - je schopen s "kořistí" pochodovat všude možně, sice pak po sobě vyluxuje, ale ne vždy důkladně.
Ale opravdu s kuřecími hřbety (prodávanými nejčastěji na polévku) mám u psa zatím nejlepší zkušenost ze syrového masa.
fikovnice
napsal(a):
Já dávám psovi kuřecí hřbety - s těmi si poradí v pohodě a není to velký pes (13kg-ový), ale mám podobný problém jako Vy - je schopen s "kořistí" pochodovat všude možně, sice pak po sobě vyluxuje, ale ne vždy důkladně.
Ale opravdu s kuřecími hřbety (prodávanými nejčastěji na polévku) mám u psa zatím nejlepší zkušenost ze syrového masa.
Pro tyto případy nedávám skelety v domě ani v kotci, ale venku na zahradě. Případný úklid zajistí ptáci a myši. Dávám některým psům vařené, jiným syrové, nijak nedrtím, psi si s nimi poradí.

fikovnice
napsal(a):
Mám kus starého koberce a starého měkkého lina ( neklouže ), fena je naučená "na podložku" (i kdyby to byl provizorně - mimo domov - kus kartonu, je to podložka ). Když dostane kost ( nebo tvrdou patku chleba na chroupání ), uklidí se s tím na podložku. Naučila se to hodně rychle a nikde kosti netahá.
Skelety dostává syrové i vařené ( podle toho, jestli z nich dělám polévku pro nás, nebo jsou jen pro ni - nevařím jen psovi, ale někdy i lidem .