Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 12:56
cheyne

XXX.XXX.116.252

Zdravím!
Zítra mám v plánu objednat první pytel TOTW. Mám 4 měsíční štěndo. Dočetla jsem se, že se štěněčí a dospělácké liší jen velikostí, složení je prý stejné, jinde jsem se ale dočetla pravý opak, tak nevím. Pro štěňátka jsou prý strašně malé, což nechci, protože to moje tele vyloženě hltá a menšími granulemi se dusí..
Mám mu tedy rovnou vzít ty pro dospělé?
Nebo tady má někdo zkušenosti s granulemi s vysokým podílem masa, ideálně bez obilí nebo jen s minimem? Cenově dostupné? Celkem se mi líbí i Markus Muhle, ale pořád váhám..

10.2.2015 20:07
pavlabathova

XXX.XXX.228.64

Mám 2 14 měsíční landseery ( neco jako bernardýn- pro představu) Od mala krmíme TOTW a jsme spokojeni. Jen různě měníme příchutě. Od začátku kupujeme dospělácké a není s tím žádný problém. Občas tam naliju sklenici teplé vody a zamíchám, hezky to pak voní. Granule se nerozmáčí, pořád křupou. Naše veterinářka je spokojená, čím krmíme, i když má vystavené jiné granule, kde mají spolu nějaké závazky, či co. Aspoň je skvělá, že mi nevnucuje co má ona, když vidí, čím krmíme. Takže kupte klidně granule dospělácké a jen upravte dávku podle tabulky, která je napsaná i na stránkách. Já kupuji na granule cz, všechno tam funguje bzva. A doporučuji koupit odměrku. Na této stránce ji mají asi za 50 Kč. Vyplatí se a mám ji od začátku. Tak ať se daří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2015 15:52

MM a TOTW, je dost rozdílné krmivo. MM je krmivo lisované za studena ( dost tvrdé), a je vhodnější ho přidávat, pokud krmíte BARF, k syrovému masu. Obsahuje dost obilovin, takže na stolici to bude znát, pokud budete krmit, jako klasické granule. TOTW jsou bezobilné klasické granule. Záleží na tom, jak chcete psíka krmit, vyzkoušejte a uvidíte, na čem vám bude lépe prospívat.

12.2.2015 08:05
prokrmivo.cz

XXX.XXX.132.106

Dobrý den,
http://www. pro-krmivo. cz/taste-of-the-wild/taste-of-the-wild-sierra-mountain-13-6-kg/
je například krmivo tzv. „All life stages“ tak že od štěněte po dospěláka.

12.2.2015 08:22
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Pokud máte štěně velkého plemene (tipnul bych, že ano) a chcete krmit TOTW tak. . .

SOUTHWEST CANYON CANINE FORMULA - nekrmit

HIGH PRAIRIE CANINE FORMULA - nekrmit

PACIFIC STREAM CANINE FORMULA - nekrmit

WETLANDS CANINE FORMULA - nekrmit

SIERRA MOUNTAIN CANINE FORMULA - možné krmit

Ty co jsem nedoporučil přesahují doporučenou hranici vápníku pro štěňata velkých plemen v nových předpisech AAFCO.

Bylo zjištěno, že za určitých okolností může úroveň vápníku nad 1,9% (v sušině, nikoliv údaj na pytli) způsobit některým jedincům zdravotní problémy při vývoji.

Nové maximální hodnoty byly stanoveny na 1,8% vápníku v sušině. . . Miloš.

12.2.2015 18:45
elaphka

XXX.XXX.165.89

prostě-miloš napsal(a):
Pokud máte štěně velkého plemene (tipnul bych, že ano) a chcete krmit TOTW tak. . .

SOUTHWEST CANYON CANINE FORMULA - nekrmit

HIGH PRAIRIE CANINE FORMULA - nekrmit

PACIFIC STREAM CANINE FORMULA - nekrmit

WETLANDS CANINE FORMULA - nekrmit

SIERRA MOUNTAIN CANINE FORMULA - možné krmit

Ty co jsem nedoporučil přesahují doporučenou hranici vápníku pro štěňata velkých plemen v nových předpisech AAFCO.

Bylo zjištěno, že za určitých okolností může úroveň vápníku nad 1,9% (v sušině, nikoliv údaj na pytli) způsobit některým jedincům zdravotní problémy při vývoji.

Nové maximální hodnoty byly stanoveny na 1,8% vápníku v sušině. . . Miloš.

Můžete prosím uvést, jakým způsobem bylo zjištěno a o které okolnosti se jedná? Měla jsem pocit, že nás učili, že tělo si z tráveniny vezme jen to, co potřebuje - regulováno systémem parathormon-kalcitonin-vitamin D.

13.2.2015 09:01
prostě-miloš

XXX.XXX.249.82

elaphka napsal(a):
Můžete prosím uvést, jakým způsobem bylo zjištěno a o které okolnosti se jedná? Měla jsem pocit, že nás učili, že tělo si z tráveniny vezme jen to, co potřebuje - regulováno systémem parathormon-kalcitonin-vitamin D.

Jak to mám vědět? Jsem snad veterinář? Nebo vědec? Četl jsem na to upozornění už na několika stránkách zabývající se výživou psů. Někde jsem i napsal kdo za tímto objevem, který donutil změnit profili AAFCO (zde pro rok 2014 - http://c.ymcdn.com/sites/www.petfoodinstitute.org/resource/collection/3257670C-41DB-4680-81FD-2F1FC78AB5A4/Proposed_Revisions_to_AAFCO_Nutrient_Profiles_051513_Final.pdf

A doporučil jim ať se s tím pánem (s tituly všude kam se člověk podívá) laskavě hádají sami, protože já nevím jak na to přišel. Bohužel jeho jméno už si nepamatuji (nevidím důvod si pamatovat jména vědců, mě zajímá výsledek a předpisy). Navíc svůj rozbor a závěry zveřejnil nejspíše v časopisech jenž jsou mimo můj dosah a i online určitě placené na což nemám. Jsem tedy odkázán na veřejně přístupné zdroje.

Po hodině hledání (a vrčení) už mě to nebaví.

Zde máte ještě jeden článek z doby, kdy se už připravovala změna:

http://www.lgd.org/library/Growth_large%20breed_final_July2014.pdf

Pokaždé, když na to upozorním, tak se někdo ptá a já pořád dokola odpovídám...a hele po další půlhodině, jsem přeci jen našel původní článek o schůzi AAFCO, kde jsem byl na to poprvé upozorněn:

http://truthaboutpetfood2.com/day-aafco-meeting

Pak jsem toho samozřejmě četl i více, všude možně, ale nemám na to tady týden.

A našel jsem i jméno toho pána (při troše námahy se ho můžete zeptat):

William J. Burkholder, DVM, PhD, DACVN
Vysoká škola veterinárního lékařství Texas A & M University College Station, Texas

Já toho čtu kvanta, ale často pamatuji si jen výsledky. Zbytek mě tak netankuje (tahám to z rss čtečky, kde mám pověšené tuny zdrojů, jsem přihlášený na několik webů pro profesionály (třeba IVIS) a tam čtu další kvanta. Bohužel často pak nevím kde přesně jsem co četl. Zaznamenávám si výsledky, ne kdo a proč. Je toho totiž tolik, že to nejde (tak ekvivalent knihy týdně). Prostě se valím vpřed a nekoukám vpravo, vlevo.

Momentálně jsou pro mě směrodatné nové předpisy AAFCO a těch se držím. Pokud se změní, okamžitě otáčím i já. Vědu nechávám vědcům, já je respektuji a řídím se dle jejich nejnovějších závěrů. Nemám vybavení, abych to ověřoval, nemám laboratoř.

Na zpřesnění odhadu potřebného množství vápníku pracuji, ale zase mě nebude tankovat jak a proč, ale výsledek. Je toho totiž tolik, že si nemohu dovolit specializaci na jeden směr (nemám dvě hlavy), takže využívám výsledky (psi, kočky, králíci, osmáci, ještěři, a všechna další zvířata...nejsem totiž jen "pesoňář", musím umět všechno, abych svou práci zvládal). Je to bohužel něco za něco.

p.s.: Myslím, že máte pravdu i vy. Řekl bych, že se to riziko nebude týkat vyloženě zdravých psů. Zdravý pes přebytečný vápník vyloučí. Spíše půjde o riziko určité skupiny, rizikovější části, či jak si to chcete nazvat. Předpis jede na co nejvyšší bezpečnost, není individuální (můj soukromý odhad) Celé je to z minulého roku, takže hodně nové.

Hnusný budíček, dvě hodiny práce, kterou jsem měl věnovat něčemu jinému...nic proti vám. To je slabina naprosté univerzálnosti, kterou jsem nucen praktikovat. Pak přijde...kde jste to četl...hmmm...před půl rokem...hmmm...jeden ze stovek článků v tom období...hmmm...ale kruci...tak já to zkusím najít, nebo alespoň něco zkusím najít...to zase bude den...

Miloš.

13.2.2015 09:07

No a kromě toho je podstatný příjem Ca (nejen) na kg váhy psa a ne pouze procentuální množství v granulích - ne každý zdlabe nějaké tabulkové množství granulí...

13.2.2015 09:23
prostě-miloš

XXX.XXX.249.82

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a kromě toho je podstatný příjem Ca (nejen) na kg váhy psa a ne pouze procentuální množství v granulích - ne každý zdlabe nějaké tabulkové množství granulí...

Právě tohle zpřesnění je v mém hledáčku. Abych to porovnal s konkrétním pytlem granulí, při doporučené dávce těchto granulí. Taková služba na klíč. K tomu mířím. Obecná pravidla nejsou individuální, to vím sám . Stejně tak odhad potřeb konkrétního psa (rizika vzhledem ke konkrétnímu zdravotnímu stavu). A pak každý půlrok říkat, před půlrokem to bylo blbě, teď už vím...atd...jako obvykle...Miloš.

13.2.2015 09:48
noemi

XXX.XXX.64.236

Pokud se Vám mohu vložit do debaty s vlastní zkušeností.

Sestra na mé doporučení krmila štěně granulemi TOTW (plemeno cca 25 kilo) a pejsek, teď už dospělák, má křivě vyvinutou přední tlapičku. Tehdy ještě nebyly k dispozici štěněcí, takže adult, plus prostřídala příchutě - určo rybu, a další.

Jestli přidávala ještě něco dalšího, se nedozvím - má své "metody" sdělování informací .

Mohlo to být samozřejmě ovlivněno i něčím jiným...ale, ...

13.2.2015 10:29
Abies

XXX.XXX.89.52

Omlouvám se že že vám do toho vpadám,

ale lidská lékařka mi před nedávnem vysvětlovala, že přijímáním vápníku v potravinách se člověk předávkovat nemůže, tělo si vezme jen tolik kolik potřebuje a zbytek vyloučí.

Když ale budu brát vápník v tabletách, nadbytek vápníku se uloží v těle na nevhodná místa a odbourat už ho téměř nelze.
Může prý vzniknout nevratné poškození. Není to u psů podobně?

Nevím jak je to s vápníkem v granulích, je přírodní, nebo uměle přidávaný?

13.2.2015 19:33
aneleh

XXX.XXX.128.47

Miloši, prosím Vás... a TOW pro štěnata - High Prairie Puppy - je tam poměr vápník x fosfor v pořádku? pro rostoucí štěně středního plemene? díky...

14.2.2015 12:12
Observer

XXX.XXX.143.150

Osobně sdílím předběžnou opatrnost Miloše v případě použití univerzálního růstového krmiva TOTW pro štěňata velkých a obřích plemen. Specifika výživy štěňat rychle rostoucích plemen psů jsou obecně známa, například velmi srozumitelně a na vědeckých základech je tato problematika popsána MVDr.Beránkem na serveru německá doga:
http://www.nemecka-doga.cz/index.phtml?page=text&t=371
Jedna věc je zkušenost chovatele, který na TOTW odchoval jednu generaci štěňat... specifický přístup k výživě štěňat velkých plemen je historicky úspěšný, generacemi odchovaných psů ověřený a z důvodů jednoznačně vědecky podložených zjištění a vlastních zkušeností je obecně doporučovaný veterinárními lékaři. Na tomto by neměly změnit nic z mnohých aktuálních trendů v oblasti produkce a marketingu průmyslově vyráběných krmiv, k nimž patří i TOTW.

14.2.2015 13:03
cheyne

XXX.XXX.116.252

Všem děkuji za reakce!
TOTW teda raději vynechám, popřípadě ho vyzkouším někdy v budoucnu.
Zaujala mě svým příspěvkem anet10, a sice o kombinování BARFu a MM. Vím, že spousta lidí krmí granulemi i syrovým a psi prospívají velmi dobře, i zdravotně, někteří i sportují a chodí po výstavách, jiní takhle odchovali i několik psů jak malých, tak velkých plemen. Na druhou stranu spousta lidí kombinování odsuzuje. Tak já nevím.
Je tady někdo, kdo kombinuje? Popř. jak dělíte dávky? A dá se takovým způsobem vůbec ohlídat tolik zmiňovaný vápník?

14.2.2015 19:06
noemi

XXX.XXX.64.236

Mrkněte tady: http://www.deutsche-dogge.cz/veterinarni-a-chovatelska-poradna/ případně položte dotaz.
MVDr. Štourač je odborník, navíc určitě Vám ochotně poradí.

14.2.2015 19:29

TOTW jsem měla jen občas na prostřídání, já, jak moje fenka rostla, jsem od 2 měs., co jsme si ji přivezli, jsem krmila Orijen až do roka a půl, ale k tomu dostávala maso a jinou potravu. Např. ráno maso a vnitřnosti s rýží, zeleninou a syr. krky, v poledne jogurt, večer Orijen. Druhý den ráno syr. ryby s přílohou, v poledne komplet od Barona nebo něco podobného, večer Orijen, atd...Dostává i vařené maso, ale málokdy, jen když potřebuju vývar, má ho ráda( je celoročně venku, takže na noc v zimě). Jinak krmím na střídání tyto granule:Orijen, Annamaet, NOW-grain free, GO!natural, TOTW- už jsme dlouho neměli, Canidae, Wolfsblut, tedˇmám objednané Essential nautica, tak jsem zvědavá. Granule mi vydrží, ale dost dlouho, krmím většinou BARF. Moje fenka nemá sebemenší problém s těmi granulemi co jsem psala, hodně lidem, se po Orijenu psi posrandí, u nás od mala hovínko-OK. Co jí nesedlo, byla Acana, takže jeden pytel a od té doby-NE, ale to už je 2 roky, co ji měla a potom Fit crock cd-vet, a Markus muhle, obě lis. za studena, měla jsem vzorky, ochutnala 1 sežrala, ostatní vyplivla a další nežrala, takže jsem dále neřešila. Jsou i moc tvrdé a tak nějak mi přijdou divné. Ale to je moje os. zkušenost, jiným pejskům, můžou chutnat.

16.2.2015 19:03
cheyne

XXX.XXX.116.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
TOTW jsem měla jen občas na prostřídání, já, jak moje fenka rostla, jsem od 2 měs., co jsme si ji přivezli, jsem krmila Orijen až do roka a půl, ale k tomu dostávala maso a jinou potravu. Např. ráno maso a vnitřnosti s rýží, zeleninou a syr. krky, v poledne jogurt, večer Orijen. Druhý den ráno syr. ryby s přílohou, v poledne komplet od Barona nebo něco podobného, večer Orijen, atd...Dostává i vařené maso, ale málokdy, jen když potřebuju vývar, má ho ráda( je celoročně venku, takže na noc v zimě). Jinak krmím na střídání tyto granule:Orijen, Annamaet, NOW-grain free, GO!natural, TOTW- už jsme dlouho neměli, Canidae, Wolfsblut, tedˇmám objednané Essential nautica, tak jsem zvědavá. Granule mi vydrží, ale dost dlouho, krmím většinou BARF. Moje fenka nemá sebemenší problém s těmi granulemi co jsem psala, hodně lidem, se po Orijenu psi posrandí, u nás od mala hovínko-OK. Co jí nesedlo, byla Acana, takže jeden pytel a od té doby-NE, ale to už je 2 roky, co ji měla a potom Fit crock cd-vet, a Markus muhle, obě lis. za studena, měla jsem vzorky, ochutnala 1 sežrala, ostatní vyplivla a další nežrala, takže jsem dále neřešila. Jsou i moc tvrdé a tak nějak mi přijdou divné. Ale to je moje os. zkušenost, jiným pejskům, můžou chutnat.

Mám doma tak trochu popelnici, žral by i polystyren. :-D Nakonec máme teda MM, může se po nich zbláznit on i náš druhý malý pesan. Dají se v pohodě nalámat, odpad se oboum zlepšil (předtím jsme krmili acanou - děs a hrůza. V jednom kuse průjem nebo řídká stolice), teď je to konečně v normálu, i tak nějak se to zmenšilo. Každopádně budem zkoušet i jinačí granule, až dojí pytel. :) A dělíte dávky jak? Jakoby polovinu denní dávky syrového a polovinu granulí?
noemi- Děkuji, určitě se s ním poradím. :).

17.2.2015 07:32
Abies

XXX.XXX.89.52

Můj pesan syrové nechce, tak dávám vařené a dělím na půl. Ráno má půl denní dávky granulí a večer maso s přílohou. Žádné potíže mu to nedělá.

17.2.2015 11:19

Taky to dělám, podobně jako abies, ráno maso apod., večer granule. Ale já dávám granule tak 2x týdně, jinak maso. Moje fena samotné granule, atˇjsou jakékoliv- nepozře. Takže do granulí musím přimíchat nějakou mnˇamku( syr. mleté, sardinky apod.).

17.2.2015 12:40
noemi

XXX.XXX.64.236

cheyne napsal(a):
Mám doma tak trochu popelnici, žral by i polystyren. :-D Nakonec máme teda MM, může se po nich zbláznit on i náš druhý malý pesan. Dají se v pohodě nalámat, odpad se oboum zlepšil (předtím jsme krmili acanou - děs a hrůza. V jednom kuse průjem nebo řídká stolice), teď je to konečně v normálu, i tak nějak se to zmenšilo. Každopádně budem zkoušet i jinačí granule, až dojí pytel. :) A dělíte dávky jak? Jakoby polovinu denní dávky syrového a polovinu granulí?
noemi- Děkuji, určitě se s ním poradím. :).

U nás MM v pořádku, měli jsme i zelené i Black Angus.

TOTW - pes měl nezjištěný problém, únava, úplně zpomalený celkově - až jsme jeli k vetovi (padlo to na stáří)...pak jsem změnili granule a v pořádku. Nezatracuji je, jsou jistě poměrem složení x cena docela slušné, ale já už mám strach.
Na trhu je toho stejně tolik, že můžeme střídat do alelujááááá .
Po Purizonech je opět jako raketa (problém byl před rokem a půl).

Momentálně máme Carnilove .

18.2.2015 08:14
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

aneleh napsal(a):
Miloši, prosím Vás... a TOW pro štěnata - High Prairie Puppy - je tam poměr vápník x fosfor v pořádku? pro rostoucí štěně středního plemene? díky...

Štěňat středních plemen se tyhle zostřené podmínky zase tolik netýkají.

P.s.: Tohle krmivo je v pořádku i pro obří, natož pro střední plemena. Pro obří jsou dokonce v té nejbezpečnější kategorii (do 1,5% vápníku - kde se statisticky objevuje nejméně problémů).

Miloš.

Jarda Orlík

9.1.2017 20:21
Jarda Orlík

XXX.XXX.150.43

prostě-miloš napsal(a):
Jak to mám vědět? Jsem snad veterinář? Nebo vědec? Četl jsem na to upozornění už na několika stránkách zabývající se výživou psů. Někde jsem i napsal kdo za tímto objevem, který donutil změnit profili AAFCO (zde pro rok 2014 - http://c.ymcdn.com/sites/www.petfoodinstitute.org/resource/collection/3257670C-41DB-4680-81FD-2F1FC78AB5A4/Proposed_Revisions_to_AAFCO_Nutrient_Profiles_051513_Final.pdf

A doporučil jim ať se s tím pánem (s tituly všude kam se člověk podívá) laskavě hádají sami, protože já nevím jak na to přišel. Bohužel jeho jméno už si nepamatuji (nevidím důvod si pamatovat jména vědců, mě zajímá výsledek a předpisy). Navíc svůj rozbor a závěry zveřejnil nejspíše v časopisech jenž jsou mimo můj dosah a i online určitě placené na což nemám. Jsem tedy odkázán na veřejně přístupné zdroje.

Po hodině hledání (a vrčení) už mě to nebaví.

Zde máte ještě jeden článek z doby, kdy se už připravovala změna:

http://www.lgd.org/library/Growth_large%20breed_final_July2014.pdf

Pokaždé, když na to upozorním, tak se někdo ptá a já pořád dokola odpovídám...a hele po další půlhodině, jsem přeci jen našel původní článek o schůzi AAFCO, kde jsem byl na to poprvé upozorněn:

http://truthaboutpetfood2.com/day-aafco-meeting

Pak jsem toho samozřejmě četl i více, všude možně, ale nemám na to tady týden.

A našel jsem i jméno toho pána (při troše námahy se ho můžete zeptat):

William J. Burkholder, DVM, PhD, DACVN
Vysoká škola veterinárního lékařství Texas A & M University College Station, Texas

Já toho čtu kvanta, ale často pamatuji si jen výsledky. Zbytek mě tak netankuje (tahám to z rss čtečky, kde mám pověšené tuny zdrojů, jsem přihlášený na několik webů pro profesionály (třeba IVIS) a tam čtu další kvanta. Bohužel často pak nevím kde přesně jsem co četl. Zaznamenávám si výsledky, ne kdo a proč. Je toho totiž tolik, že to nejde (tak ekvivalent knihy týdně). Prostě se valím vpřed a nekoukám vpravo, vlevo.

Momentálně jsou pro mě směrodatné nové předpisy AAFCO a těch se držím. Pokud se změní, okamžitě otáčím i já. Vědu nechávám vědcům, já je respektuji a řídím se dle jejich nejnovějších závěrů. Nemám vybavení, abych to ověřoval, nemám laboratoř.

Na zpřesnění odhadu potřebného množství vápníku pracuji, ale zase mě nebude tankovat jak a proč, ale výsledek. Je toho totiž tolik, že si nemohu dovolit specializaci na jeden směr (nemám dvě hlavy), takže využívám výsledky (psi, kočky, králíci, osmáci, ještěři, a všechna další zvířata...nejsem totiž jen "pesoňář", musím umět všechno, abych svou práci zvládal). Je to bohužel něco za něco.

p.s.: Myslím, že máte pravdu i vy. Řekl bych, že se to riziko nebude týkat vyloženě zdravých psů. Zdravý pes přebytečný vápník vyloučí. Spíše půjde o riziko určité skupiny, rizikovější části, či jak si to chcete nazvat. Předpis jede na co nejvyšší bezpečnost, není individuální (můj soukromý odhad) Celé je to z minulého roku, takže hodně nové.

Hnusný budíček, dvě hodiny práce, kterou jsem měl věnovat něčemu jinému...nic proti vám. To je slabina naprosté univerzálnosti, kterou jsem nucen praktikovat. Pak přijde...kde jste to četl...hmmm...před půl rokem...hmmm...jeden ze stovek článků v tom období...hmmm...ale kruci...tak já to zkusím najít, nebo alespoň něco zkusím najít...to zase bude den...

Miloš.

No, říkáte, že nejste veterinář, jak to máte vědět...ale z toho, jak jste se tu rozepsal a jak jste setřel některá TOTW krmiva, tak bych řekl, že jste minimálně veterinář z Harvardu. Takže jen papouškujete, co vám čtečka předhodí.

Jarda Orlík

9.1.2017 20:23
Jarda Orlík

XXX.XXX.150.43

aneleh napsal(a):

No, říkáte, že nejste veterinář, jak to máte vědět...ale z toho, jak jste se tu rozepsal a jak jste setřel některá TOTW krmiva, tak bych řekl, že jste minimálně veterinář z Harvardu. Takže jen papouškujete, co vám čtečka předhodí.

Jarda Orlík

9.1.2017 20:24
Jarda Orlík

XXX.XXX.150.43

aneleh napsal(a):

Nemyslím, že výrobce takového krmiva neví, co se dává štěňatům. Bůhví, na co se díval.

9.1.2017 20:42

smajlík výrobce ví moc dobře, co dává štěňátkům, ale lidé nevědí, proto je výrobec tak bohatý smajlík

Jarda Orlík

9.1.2017 20:45
Jarda Orlík

XXX.XXX.150.43

Já krmím sovu berňačku TOTWem řadu let k naprosté spokojenosti. Skvělé nohy, šlachy, kosti, oči, srst. Je vitální, to, co z ní vypadne, je malý sameťák. Těší se vždy, když jí ráno a večer dám její porci. Je třeba vybrat nějaké krmivo bez obilovin a pak už je to jedno. Koukám jen na to, abych jí v zimě dával krmivo s vyšším obsahem tuku než v létě, protože je celoročně venku. Teď jsou teploty venku v noci pod 20 pod nulou a Jodi spí venku. Ráno je čilá a chce se honit po zahradě. Rád bych upozornil, že krmivo je jen jedna z podmínek zdravého psa. Chce to být, co možná nejvíc venku, chodit na procházky a psovi se adekvátně věnovat. Znám spoustu případů, kdy lidé mají doma 40 kilového horského psa, v přetopeném kvartýru, jabko nebo kus zeleniny mu nedají, ale řeší, zda granule takové nebo makové. Pokud vás někoho zajímá opravdu to, zda to, co váš pes jí, máte možnost si to najít v časopise TOP DRY DOG FOOD, což ej americký časopis, zabýbající se, mimo jiné, rozborem krmiv a jejich hodnocením. Pokud vyberete krmivo se 4-5 hvězdičkami, nemusíte vůbec řešit značku. LEdaže by vašemu psovi nesedly a měl nějaké problémy. NApříklad řídký případ nebo tak. Ale z pětihvězdičkového krmiva ještě žádný pes neochořel. A upřímně, tyhle výsledky jsou pro mají podstatně větší relevanci, než nějaké cinty typu jedna paní povídala nebo řekla mi má veterinářka, že to nemám psu dávat, že to stojí za víte co, zato to, co prodává ona je to pravé, Díky, z toho jsem, za ty roky, vyrostl. Jodi na fotkách je osm a je ve vynikající kondici. Stačí kouknout na srst.

9.1.2017 21:02

Krásný pes. Ale ten zbytek..co je dobrého na Hill´s ? Nic. Obilí není jedovaté. No nic. Hezký pes.

9.1.2017 22:28

To Jarda Orlík ve smyku

Tak zrovna s těmi hvězdičkami se krutě mýlíte - vysoké hodnocení můžou mít suchá krmiva úplně rozdílných receptur. Př. svého psa bych Orijenem úplně rozsekala, možná by mi i ochořel. Také se řídím hodnocením, ale kromě toho si i přečtu složení, když vím co, mému psovi nesedne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík