Ahoj, jezdíte někdo se psem na tábor jako vedoucí? Mám třítelté čévéčko a ráda bych ho vzala s sebou. Už se mnou na jednom táboře byl jako 8mi měsíční štěně a to se choval naprosto otřesně - neustále se dožadoval pozornosti, jakmile jsem mu zmizela z dohledu, následovaly nekonečné záchvaty štěkotu, kňourání a vztekání se a tak jsem s ním musela chodit tak, že jsem si přivázala vodítko okolo pasu a následoval mě i na záchod. Občas se zase začal šíleně bát stanu (v kterém třeba už ale 3x bez problému přenocoval), takže dělal večer scény, že nechce dovnitř, potom utíkal ven a vyštěkával noční hlídku. Také ho občas napadlo, že je ohromná legrace honit hrající si děti a když ve chvilce mé nepřítomnosti kolem nějaké proběhlo, vyskočil a třeba milému děcku chňapl rukáv.. Naštěstí ho většina ostatních tolerovala s tím, že "je to prostě ještě štěně". Přitom doma byl vždycky hodný, klidný, poslušný a zvládal i tu "separační úzkost". Teď už je o 2 roky starší, myslím že i rozumnější a na děti je hodný (teda to byl i dřív, ale teď už rozumí tomu, že je nemůže lovit). Myslíte, že by pár dní tábora mohl zvládnout?
myjka
napsal(a):
Bojím sa, že to za vás neodhadneme. :( Chce to skúsiť a mať pripravenú náhradnú variantu ako psíka dostať prípadne domov.
Naprosto přesná odpověď! Navíc čévéčko! To člověk nikdy neví, co může čekat, jakou ten konkrétní jedinec má vrozenou povahu, co bylo (či nebylo) zvládnuto výchovu apod.