Hlídací, vítací pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2015 18:28

Máme 3,5roku starou fenku NO, je to náš už několikátý pes ale co dělá tahle tak s tím jsem se ješte nesetkala a nevím kde jsem udělala chybu.Nikdy jsem nechtěla aby štěkala na kolem jdoucí lidi a psy, to nedělá ale jakmile jde někdo k nám i úplně cizí tak začne kňučet, jenže jistě ví že to je špatně a hned odběhne na místo-když s ní nejsem, když tam jsem, tak je u mě ale stejně si zakňučí, tohle dělá i venku na psy, na lidi zas ne rozhodně se nebojí ale vypadá to dost blbě...kdyby nás šli vykrást, tak místo štěkotu bude kňučení Dá se s tím ještě něco dělat?Tak jsem si hlídacího navíc papíráka nepředstavovala, je to hrozná závyslačka, submisivní

12.2.2015 18:32
pidla

XXX.XXX.106.11

Tvrdíte, že se rozhodně nebojí, ale podle toho, jak její chování popisujete, bych se vsadila, že se rozhodně bojí. A to hodně.

Sebevědomý hlídací pes z ní podle mě nikdy nebude. Což ale neznamená, že se s tím nedá hodně pracovat ;-).

12.2.2015 18:32

A zkoušeli jste, jak se bude chovat, kdyby k vám chtěl někdo vlézt, třeba večer ?

12.2.2015 18:45

To jsme nezkoušeli ale jednou k nám vlez pošťák a prostě kolem něj běhala, kňučela i na něj doržážela a vrtěla ocasem, než jsem stačila vyjít z domu, pak běžela na místo.Prostě jak štěně.

12.2.2015 18:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To jsme nezkoušeli ale jednou k nám vlez pošťák a prostě kolem něj běhala, kňučela i na něj doržážela a vrtěla ocasem, než jsem stačila vyjít z domu, pak běžela na místo.Prostě jak štěně.

Divné, je to pracák ?

12.2.2015 19:03

Není pracák, chodili jsme asi do roka a půl ale ze zdravotních důvodů jsem já přestala, obranu umí, nějak to sama nechápu, bez povelu by si s figurantem klidně i hrála, podle mě na to není, spíš tak aport a pást ovce předchozí psi byli úplně jiní a to na cvičák nechodili, ignorovali cokoliv, kohokoliv a cizího hnali štěkotem.

12.2.2015 19:06

Není pracák, chodili jsme asi do roka a půl ale ze zdravotních důvodů jsem já přestala, obranu umí, nějak to sama nechápu, bez povelu by si s figurantem klidně i hrála, podle mě na to není, spíš tak aport a pást ovce předchozí psi byli úplně jiní a to na cvičák nechodili, ignorovali cokoliv, kohokoliv a cizího hnali štěkotem.

Hmm, tak holt jste narazila na povahově špatného hlídače. Tak si k ní pořiďte třeba rotvika

12.2.2015 19:23

Tak rotvíka zrovna ne, ty měl její původní majitel-ste mě připoměla-a na ty je zrovna ta naše háklivá-podle mě už nějaká chyba u minulého chovatele, tušila jsem už že je něco špatně když jsme si jí brali, hrozně se bála všeho v autě mě hned počůrala, nejmenší poslední štěně

12.2.2015 19:27

Je to v povaze, bude taková asi na pořád, i když s přibývajícím věkem se trochu změní, ale, trhana" z ní nikdy neuděláte. A vám to tak vadí? Mě osobně by to nevadilo vůbec. Taky jsem měla takovou závislačku, jak píšete, byla můj nejlepší pes v mém životě( N.O.) zemřela mi v náručí před 3 roky v 5 letech-rychle během týdne. Taky by ji ukradli i s boudou, byla moc hodná, naprosto bezproblémová, perfektně ovladatelná na 1 povel, v 5 měsících jí před nosem vyběhly srny, byla na volno a jeden povel stačil, aby šla k noze. A taková byla celý život ta ovladatelnost byla perfektní, nikdy nedostala ani plácnuto, prostě pro mě TOP PES. Zato tedˇmám pravý opak, fenu N.O. magora, nezávislého, osobnost, je s ní moc práce, někdy mi opravdu tečou nervy. Budťe ráda za to, jaká je a mějte ji rádi takovou.

12.2.2015 19:28

Tak rotvíka zrovna ne, ty měl její původní majitel-ste mě připoměla-a na ty je zrovna ta naše háklivá-podle mě už nějaká chyba u minulého chovatele, tušila jsem už že je něco špatně když jsme si jí brali, hrozně se bála všeho v autě mě hned počůrala, nejmenší poslední štěně

No jo no, pro příště to bude chtít více než jen štěstí při výběru...tak třeba cane corso.

12.2.2015 19:38
pidla

XXX.XXX.106.11

Špatně? Proč špatně? Prostě má takovou povahu. Berte ji takovou, jaká je - milá, snaží se zavděčit... Vsadím se, že je to naprosto úžasný pes.

Pokud jste chtěli něco, co vám spolehlivě ohlídá barák, měli jste si pořídit elektronický alarm.

12.2.2015 19:39

Když už tak jedině bulteriéra, byl to můj první pes a opravdu skvělej, dožil se 14 let.Jenže další pes po naší ovčandě už asi nebude, nejsme už nejmladší a takový pes by pak strádal.

12.2.2015 19:47

pidla napsal(a):
Špatně? Proč špatně? Prostě má takovou povahu. Berte ji takovou, jaká je - milá, snaží se zavděčit... Vsadím se, že je to naprosto úžasný pes.

Pokud jste chtěli něco, co vám spolehlivě ohlídá barák, měli jste si pořídit elektronický alarm.

Jistě že je skvělá, poslouchá a fakt by udělala co mě vidí na očích, jen na mou povahu jsem si měla umět vybrat trochu většího suveréna, jinak bych volila minivoříška a nemusela bych investovat do velkýho s pp. jistě i malý psík dokáže udělat vyrvál.

12.2.2015 20:08
pidla

XXX.XXX.106.11

Jistě že je skvělá, poslouchá a fakt by udělala co mě vidí na očích, jen na mou povahu jsem si měla umět vybrat trochu většího suveréna, jinak bych volila minivoříška a nemusela bych investovat do velkýho s pp. jistě i malý psík dokáže udělat vyrvál.

A její rodiče jsou suverénní hlídači? Sourozenci rodičů? Potomci rodičů z předchozích vrhů?

12.2.2015 20:13

pidla napsal(a):
A její rodiče jsou suverénní hlídači? Sourozenci rodičů? Potomci rodičů z předchozích vrhů?

Právě proto jsem psala toto: "No jo no, pro příště to bude chtít více než jen štěstí při výběru...".

12.2.2015 20:34

No vidíte a já bych s vámi hned tu vaši závislačku vyměnila za mého magora. To by jste si opravdu užila. Pro moji povahu- zase ta vaše. Tak už nad tím nedumejte a budťe ráda za to, co doma máte.

13.2.2015 12:00
poliriki

XXX.XXX.97.164

No vidíte a já bych s vámi hned tu vaši závislačku vyměnila za mého magora. To by jste si opravdu užila. Pro moji povahu- zase ta vaše. Tak už nad tím nedumejte a budťe ráda za to, co doma máte.

Anet10 jestli jste to myslela s výměnou vážně tak mi písněte na mejl poliriki@seznam.cz

13.2.2015 12:02

poliriki napsal(a):
Anet10 jestli jste to myslela s výměnou vážně tak mi písněte na mejl poliriki@seznam.cz

Myslím, že Anet10 svého psa nevymění.

13.2.2015 12:03
poliriki

XXX.XXX.97.164

Myslím, že Anet10 svého psa nevymění.

Já si to myslím taky

13.2.2015 12:04

poliriki napsal(a):
Já si to myslím taky

A Vám to přijde normální ?

13.2.2015 12:10
poliriki

XXX.XXX.97.164

A Vám to přijde normální ?

Co chtěla jsem se jí na něco zeptat, to je špatně ? Pokud nechce tak mi nenapíše pokud ano tak mi písne. Nevím proč to řešíte vy.

13.2.2015 12:34

poliriki napsal(a):
Co chtěla jsem se jí na něco zeptat, to je špatně ? Pokud nechce tak mi nenapíše pokud ano tak mi písne. Nevím proč to řešíte vy.

Neříkám, že je to špatně a už vůbec nic neřeším, jen když vidím inzeráty typu: Vyměním psa/fenu...tak mě to vždycky nadzvedne, pokud si vyberu psa s povahou, která mi nesedí, tak to není vina toho psa, ale moje a pokládám za zodpovědné se ho nezbavit, ale dopřát mu kvalitní život.

13.2.2015 12:39
poliriki

XXX.XXX.97.164

Neříkám, že je to špatně a už vůbec nic neřeším, jen když vidím inzeráty typu: Vyměním psa/fenu...tak mě to vždycky nadzvedne, pokud si vyberu psa s povahou, která mi nesedí, tak to není vina toho psa, ale moje a pokládám za zodpovědné se ho nezbavit, ale dopřát mu kvalitní život.

Z čeho usuzujete že chci měnit psa?

13.2.2015 12:44

poliriki napsal(a):
Z čeho usuzujete že chci měnit psa?

Z tohoto: "Anet10 jestli jste to myslela s výměnou vážně tak mi písněte na mejl poliriki@seznam.cz".

13.2.2015 12:49
poliriki

XXX.XXX.97.164

Z tohoto: "Anet10 jestli jste to myslela s výměnou vážně tak mi písněte na mejl poliriki@seznam.cz".

Nevidím tady napsáno Anet10 chci koupit nebo vyměnit vašeho psa. Jde vám jen o slovíčkaření pokud vyzněla má věta takto tak píšu novou Anet10 ozvěte se mi na mejl chci se něco zeptat je to teď dobře. A Anet nechci vyměnit ani koupit vašeho psa, to pro úplnost.

13.2.2015 12:58

poliriki napsal(a):
Nevidím tady napsáno Anet10 chci koupit nebo vyměnit vašeho psa. Jde vám jen o slovíčkaření pokud vyzněla má věta takto tak píšu novou Anet10 ozvěte se mi na mejl chci se něco zeptat je to teď dobře. A Anet nechci vyměnit ani koupit vašeho psa, to pro úplnost.

Dobře, nebudeme ve při. Hezký den.

13.2.2015 13:01
poliriki

XXX.XXX.97.164

Dobře, nebudeme ve při. Hezký den.

Jsem ráda, že se to vyjasnilo nechci se hádat

13.2.2015 13:04

poliriki napsal(a):
Jsem ráda, že se to vyjasnilo nechci se hádat

Ani já. Díky

13.2.2015 15:11

Máme doma 4 letou fenku, podobnou jako má zadavatelka. když je někdo za plotem, vystrkuje čenich a piští radostí, zloděje by ulízala k smrti, z každým si jenom hraje, nehlídá vůbec, štěně labradora hlídá líp než ona, no už je taková, s takovým psem se už nic nenadělá, je prostě přátelská ke všemu.

13.2.2015 15:32

Děkuji za odpovědi, jen bych ještě dodala že rodiče naší fenky jsou skvělí obranáři nejen na cvičáku, otec Falk 2tř.2011, matka 1tř.podle toho jsem usuzovala, že ta naše by měla něco z toho mít ale u štěněte toho moc nepoznám, před tím sme měli štěně taky ňoumu ale vyrost ve vyrovnanýho psa.Přesto mám tu naší moc ráda a nedala bych jí a jistě lepší než řešit agresivního psa a možná se časem trochu zmnění, věřím v to

13.2.2015 19:40

Pro polikiri, nemyslela jsem to tak, že bych se jí zbavila výměnou, ale, že, aby byla zadavatelka ráda, že má takovou hodnou holku doma. Takovou jsem měla před tou nynější a dodnes nemůžu pochopit, proč zrovna fena, která byla moje nejlepší, se nejmínˇdožila.( všichni pejsci žili u nás v průměru 12 let, jeden 15). U nás to chodí tak, že když si pořídíme štěndo ve 2 měs., tak s námi žije celý život, až do smrti. Atˇje jakékoliv povahy, máme ho rádi, takového jaký je, i když musím uznat, že tahle fenka, mi nesedí povahově už od mala, ale co naděláme, zůstane v naší smečce, až do konce života. Jinému by asi vyhovovala lépe, já mám radši ty hodný oddaný dobráky. Např. z malinˇáků, co máme na cvičáku, by mě ranilo, ale oni svým majitelům vyhovují, mají složeny nejvyšší zkoušky, jezdí s nima na závody atd. Posílám fotečku, té mojí roštˇandy. Krátkosrstá s černým pruhem, je v nebíčku, pro mě ta nejhodnější a nejlepší na světě, dlouhosrstka-nynější vychcaný vejlupek, který vymýšlí jen samé lotroviny.

13.2.2015 20:01

Určitě znáte svou fenu nejlíp vy...Ale na mě ten popis situace, kdy by měla štěkat, dělá dojem, že čeká, že ji okřiknete ( cituji: Nikdy jsem nechtěla aby štěkala na kolem jdoucí lidi a psy ) a chce vám vyhovět, t.j. neštěkat a tak jen kňučí a maže na místo. Jestli jste v ní ( citlivější, submisivnější ) to hlídání trochu nepotlačili.
Já mám fenu uřvanou ( taky citlivou, závislou ) a těžko hledám hranici, kdy ji nechat štěkat a kdy okřiknout. Naštěstí na cestě kolem nás procesí nechodí.

13.2.2015 20:05

Pro anet : Z té "chlupatice" jde strach už od pohledu.

13.2.2015 20:08

Jsou krásný obě, ale tý dlouhosrstý kouká rošťáctví z očí Měli jsme i jednu celočernou, šla do nebíčka v necelých pěti-nikdy by mě nenapadlo, že jí potká zrovna rakovina.Taky přidávám nějaké foto ikdyž ty nejlepší se nám po opravě počítače nestihly zálohovat a nové sme ještě nefotili.Na třetí fotce je jak kouká na myšičky, vzdrží tak i několik minut jak socha.

13.2.2015 20:13

Jsou krásný obě, ale tý dlouhosrstý kouká rošťáctví z očí Měli jsme i jednu celočernou, šla do nebíčka v necelých pěti-nikdy by mě nenapadlo, že jí potká zrovna rakovina.Taky přidávám nějaké foto ikdyž ty nejlepší se nám po opravě počítače nestihly zálohovat a nové sme ještě nefotili.Na třetí fotce je jak kouká na myšičky, vzdrží tak i několik minut jak socha.

Tak se mě ty fota nějak nenačetly tak znova

13.2.2015 20:15

Tak se mě ty fota nějak nenačetly tak znova

Můžu se zeptat, z jaké je chovky ?

13.2.2015 20:33

U nás v 5 letech taky rak a slinivka, týden na kapačkách a zbytečně. Ach jo, ani nechcu na to pomyslet, krmila se z láhve, pro mě nejhorší týden v životě, šlo to moc rychle. Její fotky mám po celém domě, odpočívá se všemi svými hračkami na zahradě, v místě, kde to měla nejraději.

13.2.2015 20:34

Teť mám asi dlouhé vedení ale nechápu, z jaké chovky, je od manželovo známého co má ovčáky bezmála 30let, chovatelská stanice nikoliv.

13.2.2015 20:37

Pro ernya, jsou hezký holky obě, líbí se mi, jak kouká na tu myšičku.

13.2.2015 20:43

Teť mám asi dlouhé vedení ale nechápu, z jaké chovky, je od manželovo známého co má ovčáky bezmála 30let, chovatelská stanice nikoliv.

Ahááááá, teď už tomu rozumím...

13.2.2015 20:48

Moment, teď si trochu protiřečíte...? "Tak jsem si hlídacího navíc papíráka nepředstavovala, je to hrozná závyslačka, submisivní".

13.2.2015 20:57

Určitě znáte svou fenu nejlíp vy...Ale na mě ten popis situace, kdy by měla štěkat, dělá dojem, že čeká, že ji okřiknete ( cituji: Nikdy jsem nechtěla aby štěkala na kolem jdoucí lidi a psy ) a chce vám vyhovět, t.j. neštěkat a tak jen kňučí a maže na místo. Jestli jste v ní ( citlivější, submisivnější ) to hlídání trochu nepotlačili.
Já mám fenu uřvanou ( taky citlivou, závislou ) a těžko hledám hranici, kdy ji nechat štěkat a kdy okřiknout. Naštěstí na cestě kolem nás procesí nechodí.

To mě taky napadlo ale kolem nás chodí hodně lidí i dětí a stačí když začne sousedovo pes, ta naše jen kouká u plotu ale kňučí jedině až jde někdo na náš pozemek.Napadlo mě že to může být i vynucování pozornosti, když to dělá i na psy kdy si chce evidentně hrát ale nechápu proč když ví že pokud bude kňučet tak jí nedám volno ke hraní.

13.2.2015 21:06

To mě taky napadlo ale kolem nás chodí hodně lidí i dětí a stačí když začne sousedovo pes, ta naše jen kouká u plotu ale kňučí jedině až jde někdo na náš pozemek.Napadlo mě že to může být i vynucování pozornosti, když to dělá i na psy kdy si chce evidentně hrát ale nechápu proč když ví že pokud bude kňučet tak jí nedám volno ke hraní.

Promiňte, ale máte fenu s PP nebo ne ?

13.2.2015 21:14

Moment, teď si trochu protiřečíte...? "Tak jsem si hlídacího navíc papíráka nepředstavovala, je to hrozná závyslačka, submisivní".

Jo už se mě rozsvítilo teť sem za úplného blbce, nikdy sme nebyli na žádných bonitacích ani výstavách, takže tohle slovíčkaření mě hned netrklo-na cvičáku pár lidí kde se človék taky moc nedozví-tak ta naše je z CHOVKY-Holubí dům.

13.2.2015 21:17

Jo už se mě rozsvítilo teť sem za úplného blbce, nikdy sme nebyli na žádných bonitacích ani výstavách, takže tohle slovíčkaření mě hned netrklo-na cvičáku pár lidí kde se človék taky moc nedozví-tak ta naše je z CHOVKY-Holubí dům.

Jéé, tak to se omlouvám, nezlobte se

26.2.2015 23:43

Teď jsem koukala na CHS Holubí dům, a chovají rotvajlery a ne NO...

Přidejte reakci

Přidat smajlík