Uživatel s deaktivovaným účtem

kobylatko
napsal(a):
Ahojky jaký máte naroz na nošení náhubku u psa na veřejných místech jako je vesnice(tam kde se pohybuje více lidí), město, autobus, MHD, vlak ?
Pokud je člověk zodpovědný a ví, že má psa, který může kousnout, tak mu náhubek nasadí.

kobylatko
napsal(a):
Ahojky jaký máte naroz na nošení náhubku u psa na veřejných místech jako je vesnice(tam kde se pohybuje více lidí), město, autobus, MHD, vlak ?
No, v autobusu, vlaku, MHD... tam je povinnost nasadit psovi náhubek snad jasně daná v přepravním řádu, ne? Takže můj názor je takový, že pokud si dopravce určí, že pes musí mít náhubek, cestující si může vybrat, jestli náhubek nasadí, nebo jestli půjde pěšky, či si zavolá taxík.
No a místa, kde se pohybuje víc lidí, tam obvykle dávám koš ve chvíli, kdy je pes na volno - samozřejmě pokud je to dovoleno. Čistě ze slušnosti.
Ve vlaku, autobuse, MHD...dávám automaticky.Na veřejných místech (ulice, náměstí, silnice...) je můj pes zásadně na vodítku a koš dávám pouze, když jdeme v davu lidí např.turistů.Jinak v parku na povolených místech je na volno bez koše a když, tak na vodítku.V parku si hraje s ostatními psy a koš by ho omezoval a když ho mám na vodítku, útoku zabráním.Jinak můj pes není žádný extrahyperagresor, ale je to jen pes a když mu v davu lidí někdo šlápne na packu, koš to jistí.Zkrátka koš ano, ale někdy stačí jen vodítko.
PS:Pro notorické agresory koš vždycky.
Považuji za ohleduplné vůči okolí, pokud psa nemám na vodítku, aby měl náhubek. A tam, kde je pes přímo v kontaktu s cizími lidmi (MHD apod.), má mít náhubek vždy.
I když není pes agresivní, chápu lidi v okolí, pokud ho neznají, že se cítí lépe, pokud pes náhubek má.
Košík přece psa nijak v běžném životě neomezuje. Pokud mu chci házet aport nebo cvičit, jdu s ním tam, kde nerušíme nikoho my a naopak kde nikdo neruší nás a kde koš můžu bez obav sundat.

Taky dávám náhubek jen tam kde se musí nebo je více lidí, sice se nebojím že by kousla ale i tak jsem prostě víc v klidu a pes můj klid jistě ocení, máme jistě také kovový prostorný.
Zatím náhubek nevlastním ale v nejbližší době si ho pořídím, protože chci zkusit se psem cestovat i vlakem místo auta.Myslím, že to bude víc pohodovější, volnější.Auto svazuje, může se porouchat, musím se k němu vždy vracet, nemůžu si dát pivko :D
Jinak jsem náhubek opravdu nepotřeboval, chodím se psem jen na vodítku.

Pes by měl být v každém případě navyklý na náhubek. S nácvikem se začíná ve štěněcím věku. Pokud ho nenavyknete, může pak, když budete potřebovat jít se psem s náhubkem "na ostro", vyvádět tak, že nikam nedojdete.
Pro mně je cestování autem se psem daleko větší svoboda než vlakem či jinou hromadnou dopravou. O auto se starám, takže ho mám v pořádku a porucha nehrozí, maximálně defekt kola, a na to mám rezervu . Ale mohu kdykoliv kamkoliv dojet, nemusím sledovat jízdní řády, nemusím se zajímat o to, zda mne vezmou se psem do busu, zastavím kdykoliv je to potřeba, jízda autem je pohodlnější jak pro člověka tak pro psa,...

adam77
napsal(a):
Zatím náhubek nevlastním ale v nejbližší době si ho pořídím, protože chci zkusit se psem cestovat i vlakem místo auta.Myslím, že to bude víc pohodovější, volnější.Auto svazuje, může se porouchat, musím se k němu vždy vracet, nemůžu si dát pivko :D
Jinak jsem náhubek opravdu nepotřeboval, chodím se psem jen na vodítku.
Souhlasím s tím pivkem a vracením se k autu . A souhlasím i s Balu, autem se dá vyrazit kdykoliv, i když už všechny spoje odjedou
napsal(a):
Pes by měl být v každém případě navyklý na náhubek. S nácvikem se začíná ve štěněcím věku. Pokud ho nenavyknete, může pak, když budete potřebovat jít se psem s náhubkem "na ostro", vyvádět tak, že nikam nedojdete.
Pro mně je cestování autem se psem daleko větší svoboda než vlakem či jinou hromadnou dopravou. O auto se starám, takže ho mám v pořádku a porucha nehrozí, maximálně defekt kola, a na to mám rezervu . Ale mohu kdykoliv kamkoliv dojet, nemusím sledovat jízdní řády, nemusím se zajímat o to, zda mne vezmou se psem do busu, zastavím kdykoliv je to potřeba, jízda autem je pohodlnější jak pro člověka tak pro psa,...
Závidím Vám to zázračné auto u kterého nehrozí žádná porucha
Zatím jsem cestoval se psem jen autem.O pohodlí v letních měsících by se dalo polemizovat, ale o to mi nejde.Ano Vaše auto má samozřejmě klimatizaci.Jasně, pokud si chcu vylézt na nějakou horu, přijedu, polítám po horách, vrátím se k autu a jedu domů, tady by to bylo vlakem zbytečně komplikované a auto je jasná volba.
Pokud ale chci jít na dlouhý trek na pár dnů např. z Beskyd do Krkonoš asi bych volil vlak.Ať už ke zpáteční cestě, nebo k překonání nezajímavých lokalit.
Ano autem si můžete kamkoliv dojet, ale nikam s ním nedojdete.Můžete popojíždět a dávat si kolečka i když krásná a na celý den.Pochod kombinovaný jízdou vlakem, bivaky v kempech občas i v přírodě, to mě láká.

Adame, když jsem kupovala auto, tak s přihlédnutím ke svým potřebám - klima samozřejmě, a taky kombi s pevnou originální mříží oddělující zavazadlový prostor. Vzhledem k tomu, že vozím psa velkého plemene. O auto se pravidelně starám, a není to žádný vrak, na kterém by se každou chvíli něco sypalo, a proto ho považuju za spolehlivé.
Já tě nehodlám nikterak přesvědčovat o výhodnosti auta oproti vlaku. Jezdi jak chceš a čím chceš. Nebo nejezdi a choď pěšky. Jak je libo.

Adame, právě jsem si přečetla, že máš malamuta. To pak docela chápu ty dálkové pochody a touhu jít pořád dál a nemuset se vracet k autu.
MHD moc nejezdím, ale když přeci jen, tak se samozřejmě řídím přepravním řádem. Zrovna tak ve vlaku. Venku na procházce obvykle ne. Můj pes je k lidem mimořádně přítulný a přátelský. Jedná-li se o akci, kde se očekává velké množství lidí (popř. psů), tak z jisté ohleduplnosti nasazuji náhubek jen proto, abych předešel narážkám na údajné "bojové plemeno".
Pravidelně jezdíme vlakem na cvičák, takže náhubek dáváme, jinak to ani nejde, ale jinak psa vodím neustále na vodítku, takže po ulici náhubek nedávám, i když ho mám většinou pro jistotu přicvaknutý na batohu.
I když minule jsme šly s fenkou po městě a nějaký ožrala na nás slovně zaútočil, což se fence nelíbilo (vrčí na všechny ožraly a feťáky) a samozřejmě na něj začala cenit zuby (já ji měla těsně u nohy, takže se nic stát nemohlo). Ovšem dotyčný na nás začal hulák, že na nás poštve policejty, a že tenpes nemá náhubek, a že ho určitě pokouše. Raději jsem šla dál a myslela si své, ale když to řekl i kamarádce, která šla za mnou s mini yokšírem, který si dotyčného ani nevšiml, musel jsem se začít nahlas smát...