Podkus – štěňátko rotvajlera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2015 20:46
NIKOLAROTVAJLER

XXX.XXX.51.254

Dobrý den, chtěla by jsem se poradit a zároveň zeptat na radu.

Před 3 týdny jsme si přivezli štěnátko Rotvajlera a po návštěvě na veterině nám bylo řečeno že má malá podkus. Máme se s ní přetahovat o hračky a také jí dávat tvrdé věci na kousaní.. Máte někdo takovouhle zkušnost..? Nějáká rada..? Děkuji.

15.2.2015 10:27
ruru29

XXX.XXX.50.28

Pokud je s PP a nemáte podkus uvedený ve smlouvě, tak se domluvte s chovatelem na vrácení štěněte nebo části peněz.
Pokud je bez PP, tak to nerešte, potíže může působit až větší podkus a ten stejně ničím nespravite, bývá zkrácena spodní čelist.

15.2.2015 10:31
pidla

XXX.XXX.106.11

Já bych zatím neplašila s nějakým vracením peněz apod. Menší podkus se často růstem dotáhne. Štěňata někdy rostou nerovnoměrně - nejdřív jim vyroste rychleji jedna část těla, pak ji jiná dožene... Na konečné soudy je čas do cca tři čtvrtě roka až roka věku.

15.2.2015 10:41
ruru29

XXX.XXX.50.28

Já bych rozhodně nečekala. Pak už nikdo peníze nevrátí až mu to zůstane i po prezubeni, navíc to ani není normální aby se prodalo štěně s podkusem a majitel nebyl informován, podkus by měl být zaznamenany i při kontrole vrhu.

15.2.2015 10:45
pidla

XXX.XXX.106.11

ruru29 napsal(a):
Já bych rozhodně nečekala. Pak už nikdo peníze nevrátí až mu to zůstane i po prezubeni, navíc to ani není normální aby se prodalo štěně s podkusem a majitel nebyl informován, podkus by měl být zaznamenany i při kontrole vrhu.

Záleží, jak je podkus velký. Při kontrole vrhu a při prodeji to mohly (teoreticky) být jen volnější nůžky, o tři týdny později mohla horní čelist povyrůst tak, že to může veterinář už vyhodnotit jako podkus. Ono taky rozhodnutí, co jsou ještě volné nůžky a co už je podkus, může být někdy subjektivní.
Chovatele bych každopádně informovala.

15.2.2015 11:04
lev

XXX.XXX.253.186

Dejte sem fotku. Mnoho vetů bohužel vůbec nemá šajn, jak má skus vypadat. Mému odchovu tvrdili totéž, viděli mladou majitelku, nutili jí do kastrace, napovídali spoustu žvastů o nechovnosti feny. Fena měla ukázkové nůžky.

15.2.2015 11:53
bilusik

XXX.XXX.31.219

pidla napsal(a):
Já bych zatím neplašila s nějakým vracením peněz apod. Menší podkus se často růstem dotáhne. Štěňata někdy rostou nerovnoměrně - nejdřív jim vyroste rychleji jedna část těla, pak ji jiná dožene... Na konečné soudy je čas do cca tři čtvrtě roka až roka věku.

Mám stejnou zkušenost, také bych zatím neplašil. U malého štěněte bych počkal, dost často se to do půl až 3/4 roku věku štěněte srovná a s podkusu jsou pak krásné nůžky. Pokud je to štěně s PP, tak bych na to jen chovatele upozornil a počkal bych jestli se to srovná. Pokud je to bez PP, tak nemáte stejně co řešit, tam to na žádnou výstavu ani bonitaci nepůjde.

15.2.2015 11:56
bilusik

XXX.XXX.31.219

pidla napsal(a):

Ano, je pravdu, že o tom jaký má štěně skus by měl být u každého jedince zápis z kontroly vrhu a mělo by to být uvedeno i ve smlouvě, jaký má štěně v době odběru skus, také zájemce o štěně si to měl při odběru překontrolovat ( minimálně při odběru skus a u psů sestouplá varlátka ).

15.2.2015 12:52
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Je to sice tak ale i to nic nevypovida ja měla nebo mam štěně ktere v 7 tydnech nužky, v 8 spiš kleště a ted v 13 měsicich ma předkus no holt se neda nic dělat.

15.2.2015 20:11
NIKOLAROTVAJLER

XXX.XXX.51.254

Dobrý den, o vrácení peněz opravdu nejde jen jsem se chtěla zeptat zda má někdo zkušenosti z podkusem a zda se tomu může něják pomoci. Fenečka je bez PP je to pejsek do rodiny ne na chov..smajlík Co se týče vzhledu absolutně neřešíme jedná se nám o zdraví Megginky.

15.2.2015 20:14
NIKOLAROTVAJLER

XXX.XXX.51.254

Na veterině nám bylo řečeno, že se to samozdřejmně srovnat může a nemusí ale podkus je 0,9mm.

15.2.2015 20:15
ruru29

XXX.XXX.64.202

Aha, tak zdravotní potíže působí až velký podkus, s tím stejně nic neuděláte.

15.2.2015 20:16
ruru29

XXX.XXX.64.202

Tak teď 1cm se teda asi fakt nedotahne, ale nereste to.

15.2.2015 20:16
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud jde o rotvajlera bez PP, tak v tom případě držím palce, ať je podkus ten nejmenší průšvih, který ji v životě potká. Doufám, že měli její rodiče aspoň rentgeny kyčlí a loktů...

15.2.2015 20:20
NIKOLAROTVAJLER

XXX.XXX.51.254

Dobrý den, ano rentgeny měli vše v naprostém pořádku.

15.2.2015 20:51
ruru29

XXX.XXX.64.202

No, já se teda přiznám ze jsem snad bez PP s Rtg neviděla.

15.2.2015 20:54
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

NIKOLAROTVAJLER napsal(a):
Dobrý den, o vrácení peněz opravdu nejde jen jsem se chtěla zeptat zda má někdo zkušenosti z podkusem a zda se tomu může něják pomoci. Fenečka je bez PP je to pejsek do rodiny ne na chov..smajlík Co se týče vzhledu absolutně neřešíme jedná se nám o zdraví Megginky.

Souhlasím s pidlou, mám zkušenost, že nůžky staly podkusem, veterinář nedával naději, poradce chovu povážlivě kýval hlavou a výsledek? nůžky jako když střelí. Některá štěňata skutečně mají nerovnoměrný vývoj.

pokud se zdraví týká, není ohrožneno, ani kdyby to zůstalo.

15.2.2015 20:55
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

ruru29 napsal(a):
Tak teď 1cm se teda asi fakt nedotahne, ale nereste to.

No to se tedy docela klidně dotáhnout může.

Přidejte reakci

Přidat smajlík