Jak odnaučit psa sníst vše co najde ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 10:42
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Zdravím, naše skoro půlroční kříženka NO sní všechno. Doslova. Mimo to, že venku žere a polyká i klacky, kameny a hlínu, žere i svoje hračky, v nestřeženém okamžiku ji rozkouše a spolyká a po chvíli samozřejmě zvrací. Jak jí to máme odnaučit ? Díky za radu.

20.2.2015 10:58
IgorSkrha

XXX.XXX.102.14

Ten muj kulitomu nosí ven nahubek a dostavá nažrat jen v kotci ahlavně munesmí nikdo dávat jinde

20.2.2015 11:00
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

IgorSkrha napsal(a):
Ten muj kulitomu nosí ven nahubek a dostavá nažrat jen v kotci ahlavně munesmí nikdo dávat jinde

Venku to bylo hodně když byla malinká ted je to trochu lepsi, ale jak má pochopit že hračka sice je na kousání ale není to žrádlo ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2015 12:20

Nepochopí to, prostě jí nedávejte takové hračky které může sežrat.Taky mám něco podobného, máme pár hraček co odolávají, ty má pořád, ale některé prostě jenom půjčím když si s nima hrajeme a pak je uklidím, vždyt i na těch hračkách vám píšou že to nemáte psovi nechávat bez dozoru. Jinak kameny, klacky apod tomu nezabráníte, s věkem se to zmírní.

20.2.2015 21:11
papuchalk

XXX.XXX.96.38

PetraEmily napsal(a):
Zdravím, naše skoro půlroční kříženka NO sní všechno. Doslova. Mimo to, že venku žere a polyká i klacky, kameny a hlínu, žere i svoje hračky, v nestřeženém okamžiku ji rozkouše a spolyká a po chvíli samozřejmě zvrací. Jak jí to máme odnaučit ? Díky za radu.

Čím krmíte? Takovéhle urputné žraní nestravitelných věcí může znamenat, že jí ve stravě něco chybí.

20.2.2015 21:34

Na doma jí můžete dát na kousání třeba "kosti" ze sušené hovězí kůže, a ostatní hračky jí bez dozoru nedávat.
Venku aspoň mě nepomohlo nic, jen počkat až jí to přejde samo, a trpělivě zakazovat, ale zas nežere nic jako klacky, kamení, jen ty "voňavé" věci... Teď už mi většinou stačí říct "fuj" a hned přestane čuchat, případně vyplivne co vzala do tlamy.

21.2.2015 11:01
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

papuchalk napsal(a):
Čím krmíte? Takovéhle urputné žraní nestravitelných věcí může znamenat, že jí ve stravě něco chybí.

Krmíme kvalitními granulemi a přidáváme vše možné jako tvarohy atp. jak nám doporučil vet protože byla trochu podviživená když jsme si ji přivezli.

21.2.2015 11:03
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na doma jí můžete dát na kousání třeba "kosti" ze sušené hovězí kůže, a ostatní hračky jí bez dozoru nedávat.
Venku aspoň mě nepomohlo nic, jen počkat až jí to přejde samo, a trpělivě zakazovat, ale zas nežere nic jako klacky, kamení, jen ty "voňavé" věci... Teď už mi většinou stačí říct "fuj" a hned přestane čuchat, případně vyplivne co vzala do tlamy.

Venku už nám pomalu fuj taky funguje. kosti ze susene kuze samozrejme kupujeme ale to má opravdu jen na chvilku.

21.2.2015 12:18
pidla

XXX.XXX.106.11

PetraEmily napsal(a):
Krmíme kvalitními granulemi a přidáváme vše možné jako tvarohy atp. jak nám doporučil vet protože byla trochu podviživená když jsme si ji přivezli.

Jestli byla podvyživená, tak je to jasné - jde nejspíš o zlozvyk ze štěněcího věku, kdy se naučila tišit hlad čímkoliv, co bylo k dispozici...
Hračky jí dávejte jen nerozkousatelné, například Kong Extreme. A i ty jen pod dozorem. Na ven náhubek.

21.2.2015 12:31
pidla

XXX.XXX.106.11

A ještě mě napadá, že by možná nemuselo být od věci dávat jí na křoupání zeleninu. Sice se tím nezabaví na dlouho, ale aspoň bude mít pocit plného zapláclého žaludku.

Ty kůže z lisovaných kostí bych nedávala. Na žvýkání je lepší hovězí kloubová kost od řezníka (pozor, chce to včas zabavit - když jí pes užere moc, má pak zácpu).

21.2.2015 14:53
lev

XXX.XXX.253.186

Odčervit na škrkavky. Občas pes potřebuje i něco smradlavého ( syrečky), syrové maso, takové to olezlé, nám se to ekluje, ale pes to potřebuje kvůli žal. šťavám. Kdyžto nemá, může žrát i hnusy.

21.2.2015 22:13
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

pidla napsal(a):
A ještě mě napadá, že by možná nemuselo být od věci dávat jí na křoupání zeleninu. Sice se tím nezabaví na dlouho, ale aspoň bude mít pocit plného zapláclého žaludku.

Ty kůže z lisovaných kostí bych nedávala. Na žvýkání je lepší hovězí kloubová kost od řezníka (pozor, chce to včas zabavit - když jí pes užere moc, má pak zácpu).

Jako nebyla na umření ale pohublejší byla, spíše byla slabší štěně, a tak ostatní byli rychlejší. Na kousání jí kupujeme pokaždý neco jiného, střídáme to. tu zeleninu zkusíme smajlík Mockrát děkuji za rady smajlík

21.2.2015 22:17
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

lev napsal(a):
Odčervit na škrkavky. Občas pes potřebuje i něco smradlavého ( syrečky), syrové maso, takové to olezlé, nám se to ekluje, ale pes to potřebuje kvůli žal. šťavám. Kdyžto nemá, může žrát i hnusy.

Odčervená je. Syrové maso jsme zkoušeli dávat a to jí moc nejede, jen k tomu čuchla a nechala to být. Syrečky zkusíme. Děkuji za radu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík