Uživatel s deaktivovaným účtem

Když dáte psovi povel štěkej doma, štěká nahlas? Ty moje potvory doma hrají pantomimu. Když jim řeknu nahlas, tak něco potichu zamumlají, ale nahlas prostě štěkat nebudou. Venku s tím nemám problém, jen doma prostě ví, že štěkat se nemá, a tak prostě štěkat nebudou.
napsal(a):
Když dáte psovi povel štěkej doma, štěká nahlas? Ty moje potvory doma hrají pantomimu. Když jim řeknu nahlas, tak něco potichu zamumlají, ale nahlas prostě štěkat nebudou. Venku s tím nemám problém, jen doma prostě ví, že štěkat se nemá, a tak prostě štěkat nebudou.
Co by jiní lidi za to dali! A vám to vadí? Když jsem bydlela v bytě, tak jsem psy zásadně doma neučila povel "štěkej", ale výhradně venku. Doma byl aktuální jen povel "ticho".
chika
napsal(a):
Můj pes povel "štěkej" ani neumí. Kouká na mě, jak kdybych po něm chtěla vypočítat nějaký rovnice o třech neznámých.
Asi má dobrou učitelku.
Jde to třeba takhle:
pes venku z nějakého důvodu blafne-blafe. Nadšeně ho pobízím, ŠTĚKEJ ! ŠTĚKÉÉJ !
Dá se použít třeba slovo: POZDRAV ! POZDRAV !
Nic nepřikazuji, jen využívám situaci. Štěká - pobízím. (třeba 3 - 4 dny)
Zmlkne, říkám klííd, hodnéj. Zase nic nevynucuji, jen komentuji situaci.
Max. do týdne to umí. Tedy Váš. Můj za 2 dny (důslednost!)
Stejně učím venčit na povel.
Funguje to.
Určitě tu někdo poradí sofistikovanější metody.
rapotacka11
napsal(a):
Asi má dobrou učitelku.
Jde to třeba takhle:
pes venku z nějakého důvodu blafne-blafe. Nadšeně ho pobízím, ŠTĚKEJ ! ŠTĚKÉÉJ !
Dá se použít třeba slovo: POZDRAV ! POZDRAV !
Nic nepřikazuji, jen využívám situaci. Štěká - pobízím. (třeba 3 - 4 dny)
Zmlkne, říkám klííd, hodnéj. Zase nic nevynucuji, jen komentuji situaci.
Max. do týdne to umí. Tedy Váš. Můj za 2 dny (důslednost!)
Stejně učím venčit na povel.
Funguje to.
Určitě tu někdo poradí sofistikovanější metody.
Jojo, je to učitelkou :D Štěkání fakt neumím naučit
Ale je pravda, že můj pes zrovna moc neštěká.

chika
napsal(a):
Jojo, je to učitelkou :D Štěkání fakt neumím naučit
Ale je pravda, že můj pes zrovna moc neštěká.
Je to psama. Ty moje holky jsou strašně ukecaný a rozežraný, kombinace pro povel "štěkej" zcela ideální.
První pes neštěkal prakticky vůbec.
Ale jde to, naucili jsme to i labradora.. Pak nas znamej co ma chovnou stanici labradoru silene sprdl, ze to pro ne neni prirozene. Na prikaz si prvne bafuna a clovek ho musi "vyburcovat", aby zacal stekat poradne. Ale hodi se to treba u domu, kdyz chce ze zahrady, musi si zastekat ;) (Jezevcika jsme to pak ani neucili, ten to proste odkoukal.)
Hrát si, rozdivočit až do štěkotu a pak učit na slovo.
Když to tady tak čtu, dá se naučit štěkat i pes, který opravdu neštěká skoro vůbec? Jediný případ, kdy štěká, je když přinese kočce míč, hodí to po ní a pak na ní štěká, aby jí to kocour hodil zpět. Ale je to takový vysoký kňouravý pisklák.
V životě štěkla tak maximálně párkrát, když se jí v noci venku někdo nelíbil. Přemýšlím, jestli je vůbec vhodné, jí to učit, ať se nerozštěká :).
rapotacka11
napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby,
kdo nechce, hledá důvody.
No, ale když někdo neumí rozštěkat psa
a pak hbitě reagovat...
- je to mooc složitý cvik...
Zas ale na druhou stranu - mám teď štěně-odrostlé a to je fakt tichý tvor. Tam těch situací, kterých se dá chytit moc není, a když jsou, tak to nejsou situace použitelné ( např. když v jedenáct v noci proti nám vychází ve tmě chlap a za ním rotík navolno, to pak fakt mám spíš zájem toho jindy nemluvného tvora odvolat a štěkání nepotporovat). Sama mám zájem /protože můj první pes byl nejen štěkací, ale i mluvící - a to doslova, tohodle tichošlápka trochu rozhovořit/ ale je to šichta . Byla bych ráda, kdyby se nám hošíček trochu ozvučil, zatím spíše metá kozelce, než aby se ozval.
Já měla rotvika a toho jsem naučila štěkat na povel tak, že jsem se vyvalila do okna, v ruce piškot a on stál venku pod oknem. Piškot jsem mu ukázala, on na něj nemohl a začal štěkat.
Pak jsem měla labrouše a ten se to nikdy nenaučil. Na piškot koukal, snažil se skákat, ale nikdy neštěkal.
rapotacka11
napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby,
kdo nechce, hledá důvody.
No, ale když někdo neumí rozštěkat psa
a pak hbitě reagovat...
- je to mooc složitý cvik...
Naše fena dobrmana neštěkala vlastně vůbec, jediné co ji přimělo u urputnému štěkotu až do ochraptěni byl starý železný válec co měl děda když nově zasel trávu...
tak jsem jako pomůcku z učení aby se to učila i venku nebo doma vozila v autě 50kg železa,
staří matadoři na cvičáku se chytali za hlavu, co to ta mladá koza zase vymyslela...
Způsob to byl
A zafungoval trvalo to skoro měsíc, ale pak zaštěkala na povel úplně kdekoli, bez povelu ani kníknutí.

Hodně záleží na plemeni. Měla jsem barzoje a ta by na nějaký povel neštěkla, kdyby se svět obrátil vzhůru nohama, a to ji odmala vychovávala ovčanda, která byla ořvaná, až moc. Vždycky na ni nechápavě koukala a myslela si svoje.