Pes na internátu - jak získat povolení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2015 14:46
nikiš

XXX.XXX.113.230

Zdravím,
Řeším velký nedostatek a to ten, že mám několik let psa, ale už druhým rokem ji musím nechávat přes týden doma jelikož si jí samozřejmě s sebou vzít nemůžu. Škola jako taková by mi ji dovolila u sebe mít, ale hygiena ne. Nevíte o nějaké možnosti jak blbě řečeno to obejít? Nebo spíš jestli existuje ta možnost, že bych dostala svolení?
Pro případné rejpali, odpovědi typu neměla sis psa vůbec pořizovat si nechte pro sebe, původně sem měla jít někam kde bych jí mít mohla.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2015 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

nikiš napsal(a):
Zdravím,
Řeším velký nedostatek a to ten, že mám několik let psa, ale už druhým rokem ji musím nechávat přes týden doma jelikož si jí samozřejmě s sebou vzít nemůžu. Škola jako taková by mi ji dovolila u sebe mít, ale hygiena ne. Nevíte o nějaké možnosti jak blbě řečeno to obejít? Nebo spíš jestli existuje ta možnost, že bych dostala svolení?
Pro případné rejpali, odpovědi typu neměla sis psa vůbec pořizovat si nechte pro sebe, původně sem měla jít někam kde bych jí mít mohla.

Žádná možnost, že byste dostala svolení mít psa na intru podle mě neexistuje - kdyby to prasklo, tak je z toho průšvih jako prase, a to si nikdo příčetný nelajzne.
Jedinou možnost vidím najít si někde poblíž intru možnost ustájení pro psa, např. pronájem kotce na cvičáku, nebo mít psa u někoho známého v místě školy. Možná pokud je to pes služebního plemene a máte s vedením školy opravdu nadstandardní vztahy, tak zkusit, jestli by nešel postavit kotec v areálu školy s tím, že je to pes jako na hlídání.
Na to, že byste měla psa na pokoji ale úplně s klidem zapomeňte.

23.2.2015 15:04
elisak

XXX.XXX.169.5

To se divím, že to nejde. Já když bydlela na koleji (je to jen pár let zpátky) tak tam mělo pár lidí psa nebo kočku. Vím že chtěli potvrzení od veterináře, že je zvíře zdravé a souhlas spolubydlícího. Snad se za zvíře i něco platilo, ale to si nejsem jistá. To je takovej rozdíl internát a VŠ koleje?

23.2.2015 15:05
nikiš

XXX.XXX.113.230

Právě je ten problém, že okolí školní budovy je veřejný nýbrž školy takže vystavění kotce mi bylo zamítnuto... Dost mě to štve, ale asi se s tím hold nedá nic dělat :/.

23.2.2015 15:09
nikiš

XXX.XXX.113.230

elisak napsal(a):
To se divím, že to nejde. Já když bydlela na koleji (je to jen pár let zpátky) tak tam mělo pár lidí psa nebo kočku. Vím že chtěli potvrzení od veterináře, že je zvíře zdravé a souhlas spolubydlícího. Snad se za zvíře i něco platilo, ale to si nejsem jistá. To je takovej rozdíl internát a VŠ koleje?

Taky už jsem slyšela o kolejích, kde místy mají větší zvíře. Ale mrzí mě, že hygiena nedovolí menšího psa na střední kdybych si sehnala povolení a spol...

Neregistrovaný uživatel

23.2.2015 15:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

nikiš napsal(a):
Taky už jsem slyšela o kolejích, kde místy mají větší zvíře. Ale mrzí mě, že hygiena nedovolí menšího psa na střední kdybych si sehnala povolení a spol...

Já jsem párkrát v noci protáhla psa na intr ve škole zaměřené na zvířata, takže o nějaké hygieně nemohla být ani řeč, a kdyby na to někdo došel, tak vyhodí z intru mě, a všichni co se mnou byli na pokoji by měli průšvih, že to nenahlásili

23.2.2015 15:22
elisak

XXX.XXX.169.5

U nás měli i většího psa, už si nepamatuju co přesně. Ale divila jsem se jak se do pokoje na Strahově vejdou 2 lidi ještě se psem.

23.2.2015 15:22
kalliope

XXX.XXX.10.112

Tenkrát na Strahovských kolejích měli studenti v kamrlíku dogu, taky to šlo. Nechápu v čem má kdo problém, když je souhlas spolubydlícího, pes je čistý a zdravý, nedělá bordel a hluk...

23.2.2015 15:28
nikiš

XXX.XXX.113.230

Nevím, bylo mi řečeno, že má hygiena problém nechat i asistenčního psa na intru natož psa jako "kamaráda" či společníka. Tím pádem mi bohužel odpadají tréninky a jiné naše společné aktivity, když jí mám tak daleko od sebe...

23.2.2015 15:33
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

nikiš napsal(a):

Internát a kolej bude asi rozdíl...

23.2.2015 15:34
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

Jediná rada za dražší peníz jít do podnájmu a nebo to nechat, tak jak to je.

23.2.2015 17:29
milannn

XXX.XXX.90.222

Ověřovala sis to i na té hygieně, jestli to tak opravdu je? Je docela možné, že to předpisy školy/internátu nezakazují, ale škola to nerada vidí, tak se vymluví na hygienu a vycházejí z toho, že to už dál nikdo neřeší. Zjistil bych si situaci i přímo na hygieně ve vztahu k tomu konkrétnímu intru.

Úplně nejjednodušší řešení je podnájem někde mimo intr. Ovšem je to samozřejmě o penězích. Takže možná nějaká ta brigáda a vydělalo by se na navýšení ceny za ubytování v podnájmu a bylo by vyřešeno.

23.2.2015 18:05
manako

XXX.XXX.226.36

milannn napsal(a):
Ověřovala sis to i na té hygieně, jestli to tak opravdu je? Je docela možné, že to předpisy školy/internátu nezakazují, ale škola to nerada vidí, tak se vymluví na hygienu a vycházejí z toho, že to už dál nikdo neřeší. Zjistil bych si situaci i přímo na hygieně ve vztahu k tomu konkrétnímu intru.

Úplně nejjednodušší řešení je podnájem někde mimo intr. Ovšem je to samozřejmě o penězích. Takže možná nějaká ta brigáda a vydělalo by se na navýšení ceny za ubytování v podnájmu a bylo by vyřešeno.

Pokud škola řekla ne, tak není třeba asi nic ověřovat. I kdyby to tak nebylo a na hygienu se jen vymlouvali, tak když škola řekne ne, tak to stejně platí.

23.2.2015 18:34
milannn

XXX.XXX.90.222

manako napsal(a):
Pokud škola řekla ne, tak není třeba asi nic ověřovat. I kdyby to tak nebylo a na hygienu se jen vymlouvali, tak když škola řekne ne, tak to stejně platí.

"Škola jako taková by mi ji dovolila u sebe mít, ale hygiena ne." "Nevím, BYLO MI ŘEČENO, že má hygiena problém..."

Škola to tedy řekla trochu jinak, podle zadavatelky. Nevím, neznáme úplné podrobnosti a další otázkou je, zda by v jiných směrech bylo přínosné prosadit si svoji za každou cenu.

23.2.2015 18:37
Paprinka

XXX.XXX.28.23

No třeba v Praze vyjde bydlení na privátu skoro nastejno jako kolej :) pokud se spokojite s lokalitou mimo širší centrum, sdílený pokoj s někým (to je na koleji stejné) a ne novostavbu. U nás se teď skoro všichni spolužáci přestěhovali z kolejí na privát, platí všichni okolo 3000 měsíčně. Kolejní život jako z filmů kde by byla samá party a kdo nebydlel na koleji byl mimo partu se rozhodně nekonal, tak nebylo nad čím přemýšlet a všichni si v bydlení určitě polepšili. Já bych to viděla jako nejlepší řešení :).

23.2.2015 22:09
kashttan

XXX.XXX.159.61

Intr a kolej je sakra rozdíl. Pravidla jsou nastavená a jediné řešení je jít bydlet mimo intr. Oni by to na intru možná nepovolili ani kdyby to šlo, víš kolik by tam najednou bylo zvířat a jak by to vypadalo?

24.2.2015 08:35
ivulka2

XXX.XXX.155.174

A dokažete si představit jak by to tam vypadalo pokud by bylo možne mit na intru zviře.. v budově plne děcek někteři jsou třeba alergici.
Chudaci učitele a uklizečky... zodpovidat za kupu děcek a ještě zviřat a navic i po nich uklizet a to nemyslim ve zlem ale prostě chlupy a smeti je ze psa, kočky či ptaka všude.

24.2.2015 11:15
milannn

XXX.XXX.90.222

No jo, chudák uklízečka, aby tak ještě musela v pracovní době uklízet...

To bych možná viděl trochu jiné důvody, proč nepovolovat psy na internátu.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2015 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

No víte ono je uklízet a uklízet, a pro ostatní důvody zákazu nemusíme chodit daleko - stačí se podívat tady na dotazy na ifauně nebo strávit jeden den v bytovce plné psů, kde jich celý dopoledne půlka ječí, čtrvtka devastuje zařízení bytu nebo chčije do postele, pětina jich je v klecích nebo má protištěk (popř. obojí), a ten nepatrný zbytek se chová slušně...
Navíc na intru je velká část neplnoletých, a zodpovědnost za ně mají učitelé a vychoši.

24.2.2015 14:03
nikiš

XXX.XXX.113.230

Nikdo taky nerika, ze by musel byt hned plny intr psu a jeste k tomu u nezletilych... Ale to je jedno, vysledek jsem dostala. Tak dekuju vsem co odpovedeli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2015 06:45

Jako že by psa povolili jenom tobě? Zajímavá myšlenka...

25.2.2015 07:29

Zajímavé, jeden by mohl mít u sebe psa, ostatní nic? jinak dovedu si představit jak by vypadal intr plný domácích zvířat. Pokud chceš mít psa u sebe tak si sežeń privátní ubytování kde ti ho povolí, nebo si pro něj sežeň ubytování u někoho, když to někomu zaplatíš, tak jistě někoho najdeš. nemáš ve škole třeba spolužáky kteří bydlí v místě ?No a nebo ti nezbývá než smířit s tím že pes musí být doma. pak jsoou i jiné možnosti, dojíždět, změnit školu, nechat školy a jít makat, to je všechno na tobě, ale pokoje na intru plné zvířat to je fakt totální blbost.

terkaxkmnhijlopxcreffg4

26.2.2019 15:01
terkaxkmnhijlopxcreffg4

XXX.XXX.108.30

A když můj pes má kanisterapeutickou zkoušku, což mu umožnuje chodit se mnou úplně všude, např.: kino, obchody, velkoobchody, dětská hřiště kde je zákaz psů (všechno samozřejmě když má vestu, kterou automaticky dostanete po složení těchto zkoušek), tak by bylo celkem logivké, kdybych ho mohla mít i na intru ne?

26.2.2019 16:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

terkaxkmnhijlopxcreffg4 napsal(a):
A když můj pes má kanisterapeutickou zkoušku, což mu umožnuje chodit se mnou úplně všude, např.: kino, obchody, velkoobchody, dětská hřiště kde je zákaz psů (všechno samozřejmě když má vestu, kterou automaticky dostanete po složení těchto zkoušek), tak by bylo celkem logivké, kdybych ho mohla mít i na intru ne?

Pokud jste postižená, pes je ASISTENČNÍ nebo VODÍCÍ, a máte ho jako schválenou "zdravotní pomůcku", tak ano, ale canisterapeutická zkouška neznamená nic.

26.2.2019 16:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

terkaxkmnhijlopxcreffg4 napsal(a):

A mimochodem canisterapeutická zkouška Vás neopravňuje ke vstupu do kina, na hřiště, ani do obchodu - to, že Vás nevyhodili je jen jejich neznalost nebo dobrá vůle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík