Oven-Baked (pro p.Miloše)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2015 16:44
kkkajulinka

XXX.XXX.230.7

Dobrý den pane Miloši, mohla bych Vás poprosit o recenzi na krmiva Oven- Baked? Zrovna jsem si procházela test Top Dry Foods 2014 a narazila jsem právě na toho krmivo, mělo velmi vysoké hodnocení a prodává se i u nás, co na něj tedy říkáte? Mockrát Vám děkuji za odpověď

24.2.2015 16:50
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Vidím to, ale budete si muset počkat. Sám to krmivo sleduji. Teď ale musím ještě doodpovědět jinde, a protože tohle krmivo jsem ještě nehodnotil, tak to bude větší rachota než u čtvrté odpovědi stále na to samé...Miloš.

24.2.2015 21:12
M40

XXX.XXX.31.254

Hezký večer pane Miloši, chci Vás poprosit o recenzi krmiva Fromm family Adult Gold. Je slušně hodnoceno na Top Dry Foods.Fromm family se zdá jako slušná nekomerční firma a prý jak jsem koukal na jejich stránky podniká v oboru 100 let. Zajímá mě ale určitě váš názor na tuhle rodinou firmu a jejich krmivo.Moc Vám děkuji a jasně že počkám, máte toho fakt hodně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2015 23:06

Teda chudák ten Miloš, ale upřímně- klobouk dolů, sleduju skoro všechny vlákna, kde on hodnotí krmiva a opravdu SUPER. Krmím sice maso, ale granulky naše taky dostává, různě je střídáme. Miloši

25.2.2015 06:31
M40

XXX.XXX.31.254

Pan Miloš je prostě borec.Ale je fakt že toho má moc, ale díky bohu za něj!

25.2.2015 09:21
kkkajulinka

XXX.XXX.230.7

prostě-miloš napsal(a):
Vidím to, ale budete si muset počkat. Sám to krmivo sleduji. Teď ale musím ještě doodpovědět jinde, a protože tohle krmivo jsem ještě nehodnotil, tak to bude větší rachota než u čtvrté odpovědi stále na to samé...Miloš.

Určitě počkám. Moc Vám děkuji za ochotu

25.2.2015 10:50
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

M40 napsal(a):
Hezký večer pane Miloši, chci Vás poprosit o recenzi krmiva Fromm family Adult Gold. Je slušně hodnoceno na Top Dry Foods.Fromm family se zdá jako slušná nekomerční firma a prý jak jsem koukal na jejich stránky podniká v oboru 100 let. Zajímá mě ale určitě váš názor na tuhle rodinou firmu a jejich krmivo.Moc Vám děkuji a jasně že počkám, máte toho fakt hodně.

Fromm family pro Evropu má jiné složení než pro Ameriku. Pak se na to můžu podívat (jestli se na tom něco nezměnilo), ale předčasně bych nejásal...Miloš.

25.2.2015 12:04
M40

XXX.XXX.31.254

Dobrý den pane Miloši, určitě nejásam. Přesto mě Váš názor zajímá a předem za něj děkuji.To jiné složení tam jak se zdá je, ale jestli je to problém to ja neposoudím, ja to baj očko porovnával

25.2.2015 12:32
M40

XXX.XXX.31.254

Koukal jsem včera na jejích stránky, docela dlouho a prezentují se jako slušná, poctivá rodinná firma, která vyrábí krmivo pro psy hodně dlouho a nepodvádí.Ale je jasné že to muže byt jen muj dojem.Je pravda mě dostala jejich dost kvaliní prezentace na internetu proto mě Váš názor docela zajíma, protože bude určitě objektivní.

21.11.2015 12:30
marsnow

XXX.XXX.174.105

Vyzkoušel už někdo ty oven-baked grain free? hledal jsem to tu všude možně, ale nic moc jsem nenašel. Díky

IvanK

18.1.2016 08:20
IvanK

XXX.XXX.120.122

Dobry den,

ako dopadlo to hodnotenie od p. Milosa? nikde som ho nevidel. Mame doma civaviaka, ale granule jej nejak nechutia. Ked je hladny spapa a davame mu aj maso a zeleninu na spestrenie. Vzorku granul "Oven-Baked Tradition Adult Lamb small" som mu dal a chvilu vahal no potom sa do nich pustil. Pocul som, ze vraj granule by nemali obsahovat repkovy olej, je na to nieco pravda? lebo tieto ich obsahuju ako aj lososovy olej.

Dakujem, Ivan.

18.1.2016 08:34
Arni

XXX.XXX.32.40

Http://www.psikrmivoradce.cz/5-hvezd/
Nevim jestli nemáte něco novějšího.

23.3.2016 08:25
natalka123

XXX.XXX.242.21

Dobrý den pane Miloši, prosím o radu mám labradorku 10 měsíců. Krmím acanou large bred, bohužel trochu nám přibrala, váží 37 kg. Za dva týdny podstoupí plánovanou kastraci k omezení zdravotních problémů u psů. Štěnata neplánujeme, jelikož je bez PP. Zároveň zvažuji přechod na jiné krmivo značky esential food contour. Prosím co si myslíte o tomto krmení? Chtěla jsem přejít na acanu, ale variantu light, ale veterinář nedoporučil. Prosím o Váš názor, čím krmit. Odměřuji krmivo.

23.3.2016 08:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Vet Acanu nedoporučil, a řekl proč?

Nejsem sice Miloš, ale doporučuji, zůstaňte na Acaně. Pokud má nadváhu, přidejte pohyb, případně i lehce omezit denní dávku granulek.

Osobně krmiva light neuznávám. Často mívají nejen méně tuku, ale i méně masa ( zato více sacharidů).

Jestli jste ochotna, krmte místo granulí maso, na tom se hubne nejlíp.

23.3.2016 10:22
natalka123

XXX.XXX.242.21

Veterinář nedoporučuje acanu light, pro mladé a kastrované pejsky. Hledala jsem podobné granule složením a našla esential a je bez obilovin. Pro kastrovanou fenku nedoporučil určitě ty co máme large bred. Jinak se dá říct, že jsme spokojeni až na tu váhu. Jen bych řekla, že se trošku začala i drbat, ale spíš to přisuzuji novému antiparazitnímu obojku. Přemýšlela jsem krmit masem, ale to se mi zdá hodně náročné na vyvážení stravy. Občas ji přidávám maso do granulí, ale jen zřídka.

23.3.2016 10:26
natalka123

XXX.XXX.242.21

Jinak pohybu má myslím dost, denně procházky na vodítku a samozřejmě na volno, plus aporty, které miluje. Dávku jsem snížila, ale je fakt, že posední dobou ji ty granule přestávají chutnat. Ještě jsem přemýšlela nad TOTW, ale pořád se mi zdá lepší složení u těchto dvou značek, o kterých píši.

23.3.2016 10:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak to by mě zajímalo, co vám teda doporučil.
Veterináři obvykle kastrátům nas...ou spešl granule pro kastráty, light apod.
Ano, jsou proti Acaně a Orijen, nečtu to poprvé. Mají moc proteinů, netestované, kecy v klecy. Neřídila bych se tím.

Taste of the wild vám neschválí taky, když se zeptáte. Essential to samé.
To si pište, že Acana má lepší složení, o hodně.

A to že méně chutná? to je přece dobré, když potřebujete snížit dávku na zhubnutí. A tabulky? ty jsou jenom orientační.

Víc pohybu.

23.3.2016 10:56
natalka123

XXX.XXX.242.21

Bylo doporučeno anament, výše zmínění Taste, calibra apod. Moc těm značkám nerozumím je toho tolik, že člověk ani neví. Ale většinou když mrknu na složení jiných granulí tak pořád Acana v této cenové relaci vycházi opravdu nejlépe co se týká složením, aspoň dle mého hodnocení. Jen mám strach, aby po kastraci nepřibrala ještě víc, Dostává po úpravě - týden denně 300 - 350 g granulí a už se bojím snížit dávku, že by měla málo.

intensegt

23.3.2016 11:34
intensegt

XXX.XXX.39.243

Tak když je tlustá, tak asi málo nemá. Každý pes je jiný a dávkování je jen doporučené. Nevím jak je teda vaše fenka velká ale 37kg v 10 měsících mi přijde hodně. Obzvlášt u labradorů, kteří mají problémy s klouby, by jste se to měla snažit udržet níže.
Jinak ke granulím, naší fence nejvíc chutnají rybí essetial. TOTW taky měla ale přestaly ji chutnat a po zde uváděných oven-baked měla lupy, ale jinak ji moc chutnaly. Teď planujeme vyzkoušet go! fit grain free.

23.3.2016 11:48
natalka123

XXX.XXX.242.21

Měla 450 g, teď ji už víc jak týden dávám o 100 g méně, tak uvidíme časem. Jinak měří v kohoutku 57 cm, jen mě udivuje, že všechny štěnata z vrhu jsou takhle silná. Vím, že trpí na klouby, proto se snažím snížit váhu, jinak přidávám alavis.

23.3.2016 12:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Bezobilný Annamaet?

Jsem pro.

23.3.2016 12:16
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Intensegt: Go! jsou skvělé. Jen ta cena

intensegt

23.3.2016 12:21
intensegt

XXX.XXX.39.243

No určitě jsou levnější než bezobilná acana nebo bezobilný annamaet.
1450 za 11kg neni dle mého tak moc.
Samozřejmě jestli má někdo 50kg psa tak to bude jiná :D.

23.3.2016 12:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Není to tak moc, máte pravdu. Za tu kvalitu určitě.

Annamet pro psy bezobilný za dobrou cenu jsem našla zde: http://www.wasco.cz/annamaet-grain-free-salcha-13-61kg/.

23.3.2016 12:47
natalka123

XXX.XXX.242.21

Pro nás, ale asi řada grain freelean.

23.3.2016 12:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lean tam mají za 1650 včetně pošty.

p.s. Pravda, je to e-shop, kde jsem dosud nenakupovala. Takže před závaznou objednávkou bych radši ověřila, zda je /opravdu/skladem a s jakým datem expirace. Na tom jsem nedávno pohořela při pokusu o objednávku Timberwolf výhodně na abc-zoo.

23.3.2016 13:01
natalka123

XXX.XXX.242.21

Nakupuji přes profii zoo a koukám, že tam ani jedny granule nemají. Škoda, mám to v místě bydliště.Mrknu ještě na jejich značky.

23.3.2016 13:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

I kdyby měli, za tu jejich cenu byste je jistě nechtěla

23.3.2016 13:22
natalka123

XXX.XXX.242.21

Koukám na timberwolf black forest 20 kg za 2849 Kč. Když rozpočítám tak při cca 330 g na den vyjdu s tímto balením na dva měsíce. To by se už vyplatilo asi tohle.

intensegt

23.3.2016 13:28
intensegt

XXX.XXX.39.243

Myslím si že tyhle řady originals, který jsou ve 20kg baleních nejsou bezobilné.

23.3.2016 13:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ano, dvacetikilovky vycházejí výhodněji.

Jsou to dobré granule. Bezobilné tyto opravdu nejsou - viz. níže.

Složení Timberwolf Black Forest® Original:

čerstvé maso z jelena, hnědá rýže, čerstvé jehněčí maso, oves, lososová moučka, ječmen, masová moučka z jelena, lososový olej.
Směs zeleniny: (celé mrkve, sušený celer, sušená petržel, sušená řepa, sušená řeřicha), lněné semínko, sušené mořské řasy, sušená vojtěška, sušené Saccharomyces Cerevisae.
Směs ovoce a bylinek: (sušená skořice, rozmarýn, tymián, šalvěj, pískavice řecké seno, mletý kořen zázvoru, mletá ​​slunečnicová semínka, mletá ​​semínka fenyklu, mletá ​​semínka kmínu, borůvky, brusinky, černý maliny, jahody).
Prebiotika: (kořen čekanky - inulin, lecitin, cholin chlorid).
Probiotika: (sušený Lactobacillus Acidophilus - produkt fermentace, sušený Lactobacillus Casei - produkt fermentace, sušený Lactobacillus Lactis - produkt fermentace, sušený Bacillus subtilis - produkt fermentace).
Mix chelatovaných aminokyselin: (zinek (amino acid komplex), železo (amino acid komplex), mangan (amino acid komplex), pantothenát vápníku, jodid draselný, seleničitan sodný).
Vitamíny: (vitamin E - doplněk, vitamin B12-doplněk, vitamínu A - doplněk, niacin - zdroj vitamínu B3, vitamin D3-doplněk, riboflavin - zdroj vitamínu B2, kyselina listová, pyridoxin hydrochlorid - zdroj vitamínu B6, thiamin hydrochlorid - zdroj vitamínu B1, biotin - zdroj vitamínu B7, kyselina citronová - zdroj vitamínu C, smíšené tokoferoly - zdroj vitamínu E a přírodní konzervant, papain, extrakt z Yucca Schidigera, betakaroten, fruktooligosacharidy, taurin, L-karnitin, DL-methionin, extrakt z rozmarýnu - přírodní konzervant.

23.3.2016 13:39
natalka123

XXX.XXX.242.21

Určitě lepší složení než bezobilná acana a esential, nemyslíte? Vidíte a byla jsem přesvědčená pro koupi esential contour místo Acany.

23.3.2016 14:00

natalka123 napsal(a):
Určitě lepší složení než bezobilná acana a esential, nemyslíte? Vidíte a byla jsem přesvědčená pro koupi esential contour místo Acany.

Být vámi, tak ještě chvíli počkám a pokračuji s Acanou se sníženou dávkou. Měla by dostávat orientačně cca do těch 360 g/den, tak jste jí dávali opravdu hodně. Za týden neshodí, to holt trvá déle.

23.3.2016 14:04
natalka123

XXX.XXX.242.21

Já vím, chce to čas, předtím měla bezobilnou wild praire od acany a možná přibrala po tom, má totiž více tuku než tahle obilná large bred co má teď. A hlavně jsem dávala opravdu hodně gramů. Ty zvířátka jsou jako naše děti.

23.3.2016 14:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas, pokračovala bych s Acanou.

jinak fakt s dávkováním opatrně, dle mého názoru ho mají nadnesené /psovi stačí míň/.

Počítáte denní dávku podle cílové - ideální váhy?

intensegt

23.3.2016 14:16
intensegt

XXX.XXX.39.243

K tomu složení, jestli je lepší to nevím, na druhém místě máte hned rýži a předtím maso v čerstvém stavu (takže v tom vysušeném, které je v granulích bude někde daleko za rýží)
Jinak moc hezký fotky, od pohledu bych ani neřekl že je tlustá.

23.3.2016 14:21
natalka123

XXX.XXX.242.21

Hm já také ne, ale všichni říkají, že je tlustá. Je fakt když si sedne tak to je takový soudek, ale krásný. I ta váha na to ukazuje v 10 měsících 37 kg.
Budem pokračovat s acanou, snížila jsem dávkování tak uvidíme. Jinak dávkování tam je pro psa 30 kg v dospělosti 360g a po 40 kg psa v dospělosti 420 g.

Acana nám vyhovuje, tedy zatím. Ještě jedna věc je fakt, že místama je narezavělá, ale to může být tím, že je jaro a bude měnit srst nebo to může být granulemi? Co myslíte?

intensegt

23.3.2016 15:00
intensegt

XXX.XXX.39.243

Jestli si dobře pamatuji tak reznutí po acaně je celkem běžná věc, myslím že to má na starost možná vyšší obsah karotenu. Zkusil bych ji davat do dávkování pro 30kg a uvidíte.

23.3.2016 15:00
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

intensegt napsal(a):
K tomu složení, jestli je lepší to nevím, na druhém místě máte hned rýži a předtím maso v čerstvém stavu (takže v tom vysušeném, které je v granulích bude někde daleko za rýží)
Jinak moc hezký fotky, od pohledu bych ani neřekl že je tlustá.

Důležitý je spíše celkový obsah masa, než jeho umístění v pořadí. Můžete mít krmivo, kde maso není ani na prvním místě a přesto ho bude dvakrát více, než u jiných granulí, kde na prvním místě jsou tři masa za sebou.
Pořadí (rozdělením na různé položky) se často staví vyloženě na krásu. Vnímal bych to raději v celkovém kontextu, než první - druhý jako na běžeckých závodech. Jinak se můžete chytit do pasti chytře marketingově postaveného krmiva, které vás přesvědčí, že je lepší, než tomu je ve skutečnosti.

23.3.2016 15:45

intensegt napsal(a):
No určitě jsou levnější než bezobilná acana nebo bezobilný annamaet.
1450 za 11kg neni dle mého tak moc.
Samozřejmě jestli má někdo 50kg psa tak to bude jiná :D.

Granule.cz má za 1390Kč http://www.granule.cz/granule-pro-psy/go-natural-salmon-oatmeal-11-4-kg/.

23.3.2016 16:14
natalka123

XXX.XXX.242.21

Každopádně do budoucna budu asi hledat jinou značku, pro naši čubinu. A ve finále pokud ji sednou a bude po nich v pohodě tak je asi jedno, jestli za ně připlatíte o 200 Kč více či méně. Jen prostě nevím, proč je takových značek a názorů, každopádně v žádném případě nedávám na reklamu, ale kvalitu. Jen prostě nevím dle čeho vybírat, nechci zkoušet mnoho značek a pak rozházet psovi zbytečně trávení. Na veterináře asi nejspíše ohled brát nebudu, protože upřednostňuje ty značky z kterých má provize. Toť můj názor. A teď babo raď, jak vybrat správně.

intensegt

23.3.2016 16:40
intensegt

XXX.XXX.39.243

Rajka: ty ale nejsou bez obilovin, jen ty Fit jsou bez obilovin v té řadě GO.

24.3.2016 07:38
noemi

XXX.XXX.64.236

natalka123 napsal(a):
Každopádně do budoucna budu asi hledat jinou značku, pro naši čubinu. A ve finále pokud ji sednou a bude po nich v pohodě tak je asi jedno, jestli za ně připlatíte o 200 Kč více či méně. Jen prostě nevím, proč je takových značek a názorů, každopádně v žádném případě nedávám na reklamu, ale kvalitu. Jen prostě nevím dle čeho vybírat, nechci zkoušet mnoho značek a pak rozházet psovi zbytečně trávení. Na veterináře asi nejspíše ohled brát nebudu, protože upřednostňuje ty značky z kterých má provize. Toť můj názor. A teď babo raď, jak vybrat správně.

A co se řídit tímhle?

http://www.granule.cz/clanky/jak-casto-mam-menit-granule-pro-sveho-psa/

Hláška o nestřídání a rozhození trávení je spíše reklamní slogan výrobců, kteří se tím snaží zajistit trvalý odbyt svého výrobku.

Točte vybrané 3 značky, střídejte příchutě (možno po měsíci). Psu tím naopak prospějete, trávení mu nezleniví - tato skutečnost právě hrozí při dlouhodobém krmení jednoho typu granulí, kdy pak při každé změně nastává problém...a nezkušený majitel psa si z toho samozřejmě vyvodí úplně něco jiného než reálný stav .

24.3.2016 10:26

intensegt napsal(a):
Rajka: ty ale nejsou bez obilovin, jen ty Fit jsou bez obilovin v té řadě GO.

No ale je méně tučný, GO Natural rybí 3561/kg kcal a annamaet rybí 3951kcal/kg.

24.3.2016 16:21
natalka123

XXX.XXX.242.21

Ještě koukám na first mate, možná začnu střídat značky acana bez obilná, first mate losos, aby pejsek neměl stejné krmivo.

30.3.2016 11:29
natalka123

XXX.XXX.242.21

Prosím o názor ještě na granule kasik s, vyrabí stejná firma jako first mate.

30.3.2016 12:31
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

natalka123 napsal(a):
Prosím o názor ještě na granule kasik s, vyrabí stejná firma jako first mate.

Typově podobné Firstmate (méně masa), konzervace propionátem (celkem v pořádku), jednoduché složení (ty položky vzadu, těch je minimum).
Jen brambory vyměnili za luštěniny. Těch by tam tolik být nemuselo. Obvykle je luštěnin pár procent, ale tady zcela vládne pytli (to jsem ještě neviděl). Nemám sice s luštěninami takový problém jako Megííí (spíše soukromého rázu), jsou v pořádku, ale tolik...asi na vyzkoušení (jestli nám pejsci nebudou kapánek prdět).
Jinak kromě poznámky na menší obsah masa (i když hodně dobrého - snad jen u rybí receptury bych raději viděl větší konkrétnost), slušné krmivo (s čistým masem).
Recenzenti by asi za tu hromadu luštěnin nestrhávali bodíky, za obsah masa už ovšem ano.

30.3.2016 12:33
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

P.s.: Vše jen rychlým pohledem, ten má samozřejmě své mouchy (možné přehlédnutí něčeho). Takže berte s mírnou rezervou.

30.3.2016 12:58

Mně se nelíbí když je toho půl pytle.) ani půl pytle obilí samozřejmě.

30.3.2016 13:08
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně se nelíbí když je toho půl pytle.) ani půl pytle obilí samozřejmě.

To bude více než půl pytle. Sacharidů bude tak 46% (cca 50,5% v sušině - od oka) a luštěniny neobsahují tolik sacharidů jako obiloviny. Jinak by to byla ještě větší darda.

30.3.2016 13:13
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Hold používají hodně kvalitní maso (či moučky) Jehněčí a kuřecí z volného výběhu...je to drahé, tak toho dávají méně. Bral bych kdyby pes dostal masa o něco více. Na druhé straně beru, že je lepší "malý steak" než "kýbl hov..". Nechal jsem to proto spíše na zvážení.

30.3.2016 13:19

Mar-Afra napsal(a):
To bude více než půl pytle. Sacharidů bude tak 46% (cca 50,5% v sušině - od oka) a luštěniny neobsahují tolik sacharidů jako obiloviny. Jinak by to byla ještě větší darda.

Které to mají být ? vůbec jsem na to nekoukala, není to pro mne zajímavé. takových je hodně.

30.3.2016 13:24
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Které to mají být ? vůbec jsem na to nekoukala, není to pro mne zajímavé. takových je hodně.

KasikS. Ptala se na to Natalka 123.

30.3.2016 13:27
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Akorát to "takových je hodně" úplně neplatí. Tohle krmivo je na seznamu bezpečných krmiv (TOP DRY FOODS). Tam se moc krmiv nedostane.

30.3.2016 13:32

Mar-Afra napsal(a):
KasikS. Ptala se na to Natalka 123.

Http://www.krmimkvalitne.cz/kasiks-free-run-chicken-formula-2-3-kg/
tohle ?
to je katastrofa.
proč se vám líbí propionát ?

30.3.2016 13:50
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Http://www.krmimkvalitne.cz/kasiks-free-run-chicken-formula-2-3-kg/
tohle ?
to je katastrofa.
proč se vám líbí propionát ?

Nejde mi o to co se líbí. Propionát není syntetický konzervant (či antioxidant) a není nijak nebezpečný. Jen v řídkých případech na něj může mít zvíře (nebo člověk) přecitlivělost (bolí palice atd). Stačí se mu pak vyhnout a nic se neděje. Určitě není podezřelý z rizika vzniku rakoviny (při dlouhodobém užívání) jako syntetické konzervanty.
Pokud není na propionát člověk nebo zvíře citlivý, tak se za běžných podmínek považuje za bezpečný.
Jinak by se do seznamu bezpečných krmiv ani nezařazoval. Whole dog journal, který TOP DRY FOODS vyhlašuje, nejsou zrovna úplatní (krmiva všemocných firem typu Mars, Nestlé si tam ani neškrtnou).
Pokud je krmivo konzervováno propionáty (vedlejší produkt kvašení), nedávám si v duchu (jako ve škole) za jedna, ale jinak s tím nemám velký problém. Přírodní konzervace je na výbornou, tenhle přírodní, či přírodně identický (stejná látka vyráběná jiným postupem než třeba...párání břich ovcí - jejich bachoru obsahuje kyselinu propionovou) konzervant je celkem dobrý.
Po krku jdu potencionálně nebezpečným konzervantů a antioxidantům. Tohle tam nepatří.

30.3.2016 13:52
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

P.s.: Pokud se propionátů bojíte, nepijte víno ani pivo. Tam je přirozeně najdete také.

30.3.2016 14:15

Aha. já vidím propionát vápenatý. recall pro mne znamená vyřazení. abych zkrátila proč top dry foods neberu mega vážně.

30.3.2016 14:30
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Aha. já vidím propionát vápenatý. recall pro mne znamená vyřazení. abych zkrátila proč top dry foods neberu mega vážně.

Propionát vápenatý se vyrábí z kyseliny propionové.
Recall (odvolání) je co? Že někdo dobrovolně stáhne své výrobek z trhu, protože se vyskytl nějaký průšvih?
No, tak to asi brzy nebudete vy i váš pes mít co jíst. Větší či menší průšvih, či kiks při výrobě už totiž potkal prakticky každého. I každý masokombinát (takže maso to nezachrání) .

30.3.2016 14:34

Mar-Afra napsal(a):
P.s.: Pokud se propionátů bojíte, nepijte víno ani pivo. Tam je přirozeně najdete také.

V kvašených nápojích, ano, tam je přirozeně. propionát vápenatý je hnus a používá se kvůli prachům. trvanlivost 18 měsíců ale zaručena, to jo.

30.3.2016 14:37
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

V kvašených nápojích, ano, tam je přirozeně. propionát vápenatý je hnus a používá se kvůli prachům. trvanlivost 18 měsíců ale zaručena, to jo.

Na to zapomeňte. Nemají výkon BHA a BHT.18 měsíců ani vrzem. Tak 14, se zaťatými zuby. Podobně jako čistě přírodní. Vy o tom moc nevíte co?

30.3.2016 14:38

Mar-Afra napsal(a):
Propionát vápenatý se vyrábí z kyseliny propionové.
Recall (odvolání) je co? Že někdo dobrovolně stáhne své výrobek z trhu, protože se vyskytl nějaký průšvih?
No, tak to asi brzy nebudete vy i váš pes mít co jíst. Větší či menší průšvih, či kiks při výrobě už totiž potkal prakticky každého. I každý masokombinát (takže maso to nezachrání) .

vyskytl se průšvih opakovaně ? proč bych jim dávala své peníze ?
abych si zkusila jestli to zrovna můj pes dá ?

30.3.2016 14:53
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

vyskytl se průšvih opakovaně ? proč bych jim dávala své peníze ?
abych si zkusila jestli to zrovna můj pes dá ?

S tím bych takový problém neměl. Pokud je to opakované, upozorňuji na to také, že mají občas potíže s technologií výroby.
Je ovšem pravdou, že ostřeji reaguji až, když se problém objeví na našem trhu (u zámořských granulí v Evropě).
p.s.: Propionát vápenatý je kyselina propionová s trochou přimíchaného vápna.

Tady je zřejmě trochu rozdíl v posuzování. Já hodnotím míru nebezpečnosti či prospěšnosti na nějaké určité stupnici. Vy máte ano - ne natvrdo. Jen zatím úplně nevím kde je ta hranice, protože nejde určitě o naprosto špičkovou kvalitu. Někde jste totiž dost benevolentní (hájíte, když já už začínám vrčet), někde jste zase tak striktní, že kdyby se to přeneslo úplně na všechny ingredience, tak by pes nesměl snad nic.

Naštěstí míříte přeci jen směrem, který pro psa není nijak nebezpečný. Jen to máte postavené trochu zvláštně, takže často sestřelíte i krmivo, které je výše, než které se vám líbí, ale to co zbývá je v pořádku, takže se vlastně nic zvláštního neděje.

Jen se občas nestačím divit. Já se snažím spíše o objektivitu podepřenou převažujícími odbornými názory, než o vyloženě vlastní metr. S tím jsem kdysi začínal, a také si na tom párkrát pěkně nabil zobák.

30.3.2016 14:54

Mar-Afra napsal(a):
Na to zapomeňte. Nemají výkon BHA a BHT.18 měsíců ani vrzem. Tak 14, se zaťatými zuby. Podobně jako čistě přírodní. Vy o tom moc nevíte co?

No jo, nevím o tom nic

30.3.2016 15:07

Mar-Afra napsal(a):
S tím bych takový problém neměl. Pokud je to opakované, upozorňuji na to také, že mají občas potíže s technologií výroby.
Je ovšem pravdou, že ostřeji reaguji až, když se problém objeví na našem trhu (u zámořských granulí v Evropě).
p.s.: Propionát vápenatý je kyselina propionová s trochou přimíchaného vápna.

Tady je zřejmě trochu rozdíl v posuzování. Já hodnotím míru nebezpečnosti či prospěšnosti na nějaké určité stupnici. Vy máte ano - ne natvrdo. Jen zatím úplně nevím kde je ta hranice, protože nejde určitě o naprosto špičkovou kvalitu. Někde jste totiž dost benevolentní (hájíte, když já už začínám vrčet), někde jste zase tak striktní, že kdyby se to přeneslo úplně na všechny ingredience, tak by pes nesměl snad nic.

Naštěstí míříte přeci jen směrem, který pro psa není nijak nebezpečný. Jen to máte postavené trochu zvláštně, takže často sestřelíte i krmivo, které je výše, než které se vám líbí, ale to co zbývá je v pořádku, takže se vlastně nic zvláštního neděje.

Jen se občas nestačím divit. Já se snažím spíše o objektivitu podepřenou převažujícími odbornými názory, než o vyloženě vlastní metr. S tím jsem kdysi začínal, a také si na tom párkrát pěkně nabil zobák.

Já vás chápu jak to myslíte. než vyřadím ingredienci, přečtu co se dá a rozhodnu se. řekněte jak first mate dosáhl trvanlivosti 18 měsíců. já tomu prostě nevěřím. jo, pes by nesměl nic, vyberu si ale vždy menší zlo. a co si budem povídat, cena je rozhodující. co za 120kč za kilo můžu dostat. tak mi přijde blbost vzít ten horší pytel.

30.3.2016 15:16
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Já vás chápu jak to myslíte. než vyřadím ingredienci, přečtu co se dá a rozhodnu se. řekněte jak first mate dosáhl trvanlivosti 18 měsíců. já tomu prostě nevěřím. jo, pes by nesměl nic, vyberu si ale vždy menší zlo. a co si budem povídat, cena je rozhodující. co za 120kč za kilo můžu dostat. tak mi přijde blbost vzít ten horší pytel.

V pohodě. Vlastní metr je v pořádku. Já si ho nesmím dovolit, protože v tom pracuji a tam musím zdůvodňovat dost na "jistotu", bez pocitů, a s dost jasnými důkazy, jinak mi v tom někdo vykoupe čumák.
Vy, pokud z toho nemáte super pocit, nebo si nejste jistá, tak to prostě vystřelíte a hotovo, protože to je váš pes.
Já to takhle dělat nesmím.

30.3.2016 15:19

Ona i ta trvanlivost je důležitá. Ad 1 prodejci z krmiv s krátkou trvalivostí moc nejásají a nemusí být kdykoliv na skladě (bývají drahá), ad 2 se pak může stát jako třeba v případě ZiwiPeak, že otevřete pytel a v něm z jakéhokoliv důvodu plíseň. Ok, vyměníte ho, ale pak třeba nemáte co dát psovi.

30.3.2016 15:52

Když nevím, otevřu výzkumy, recenze, wiki. opravdu to nemám v hlavě.)
trvanlivost, jak popisuje ollie, mě děsí dost, to jo, tak mám i maso. buď koupené krmné nebo vezmu co mám v lednici a zeleninu, ovoce.

30.3.2016 16:03

Když nevím, otevřu výzkumy, recenze, wiki. opravdu to nemám v hlavě.)
trvanlivost, jak popisuje ollie, mě děsí dost, to jo, tak mám i maso. buď koupené krmné nebo vezmu co mám v lednici a zeleninu, ovoce.

Já (nebo spíš můj pes) mám v mrazáku šuplíček, kam neustále dokupuji kachní srdce. Dá se to, když u granulí změnili něco ve výrobě a vlak přes to prostě nejel, nechtěla jsem nic kupovat na blind a riskovat rozhozené trávení. Tak byl pes ten měsíc, co jsem studovala a vybírala, na BARFU. A naprosto v pohodě.

30.3.2016 16:12

Já (nebo spíš můj pes) mám v mrazáku šuplíček, kam neustále dokupuji kachní srdce. Dá se to, když u granulí změnili něco ve výrobě a vlak přes to prostě nejel, nechtěla jsem nic kupovat na blind a riskovat rozhozené trávení. Tak byl pes ten měsíc, co jsem studovala a vybírala, na BARFU. A naprosto v pohodě.

No ať ještě mění složení, to už se na to vykašlu úplně :D
ať jí dám cokoli z masa a zeleniny, je v pohodě, takže dobrý. klidně sní misku salátu a strašně u toho vrtí ocasem. je zlatá.
je fakt, že granule mám z lenosti a přeci jen oni vitamíny atd. vymyslí lépe.

30.3.2016 16:30
natalka123

XXX.XXX.242.21

A co takhle best breeder grain free pstruh, je to taky mezi top dry foods. Tak jako první beru vždy složení masa, kolik má být tedy správně masa v granulích dle složení co se týka kvality? Koukám samozřejmě i na cenu. Za 2000 tisíce pytel kupovat nebudu, max.1500 Kč.

30.3.2016 16:32
tapina

XXX.XXX.211.145

Recall pro mě znamená: "z nejhoršího jsme tě dostali, tak teďko mákni ty, co 3 měsíce budeš podroben kontrole". Co je pro Vás recall? Dík za pouč.

30.3.2016 16:48

natalka123 napsal(a):
A co takhle best breeder grain free pstruh, je to taky mezi top dry foods. Tak jako první beru vždy složení masa, kolik má být tedy správně masa v granulích dle složení co se týka kvality? Koukám samozřejmě i na cenu. Za 2000 tisíce pytel kupovat nebudu, max.1500 Kč.

Top dry foods nebude úplně rozhodující, ale pěkné. je tam i hill´s například.
složení na pohled vypadá hezky, masa je tam cca třetina.
a bohužel nevím kde jsou orig. stránky výrobce, nevidím u nás nic o konzervaci a tak.
Best breeder v top dry foods nevidím, ukažte, prosím.

30.3.2016 16:51
natalka123

XXX.XXX.242.21

Je tam psáno slabším písmem, že se u nás neprodává, ale našla jsem obchod s tímto krmivem
www.krmimkvalitne.cz.

30.3.2016 16:53
natalka123

XXX.XXX.242.21

Všichni mi doporučují firstmate, ale to složení se mi vůbec nelíbí. To už bych řekla, že naše Acana je lepší.

30.3.2016 16:57

tapina napsal(a):
Recall pro mě znamená: "z nejhoršího jsme tě dostali, tak teďko mákni ty, co 3 měsíce budeš podroben kontrole". Co je pro Vás recall? Dík za pouč.

Něco se pokazilo, krmivo stáhl. když je to opakovaně, ztrácím důvěru. nic jiného v tom není.)

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recalls/
http://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm165546.htm.

30.3.2016 17:05
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

natalka123 napsal(a):

Koukám na originální stránky a pstruha nevidím...

30.3.2016 17:12
natalka123

XXX.XXX.242.21

Best breeder Grain Free Salmon, Trout, Swett potato a asparagus.

30.3.2016 17:13

Podle mě v tom top dry foods je jiný výrobce. dejte link na orig. stránky. díky.

30.3.2016 17:21
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

natalka123 napsal(a):
Best breeder Grain Free Salmon, Trout, Swett potato a asparagus.

Fakt nevidím. Blbnu už? Vypadá to, jakoby byly dvě Best breeder. Podle složení na E-shopu nepremávam. To americké je velmi slušné (http://www.bestbreed.com/). Čistě přírodní konzervace, bez antibiotik, GMO a všeho, na co se u amerických granulí tak rádo nadává. Obsah masa je spíše střed až nižší, takové na 4 hvězdy (dejme tomu).
Co je ovšem ten váš Best Breeder, to fakt netuším.

30.3.2016 17:27

Dejte link na orig. stránky. dr gary je něco jiného. to mě fakt zajímá kdo to dělá.

30.3.2016 17:28
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Aj, prohlédl jsem si fotečku. Anglie. To je něco jiného. Na TOP Dry FOODS zapomeňte. Tam jsou jen krmiva prodávaná v USA. Bylo by to na pátrání. Ale může to být nějaká privátní značka co to dělá u GA Pet food. To by bylo na zkoumání.

30.3.2016 17:28
natalka123

XXX.XXX.242.21

Našla jsem tyto stránky, bohužel nikde jinde nic jiného. Je tam popis granulí i složení a je mezi dry foods je také.

30.3.2016 17:34
natalka123

XXX.XXX.242.21

Essential se Vám také nelíbí?

30.3.2016 17:37
natalka123

XXX.XXX.242.21

A co GO! Sensitivy + Shine Salmon, nebo něco jiného pro psy po kastraci nebo s méně tuku a hodně masa

30.3.2016 17:40

A co snížit dávku ?

30.3.2016 17:44
natalka123

XXX.XXX.242.21

To jsem udělala, ale řekla bych, že se přestala tak lesknout srst, a má lupy na bříšku. A sem tam rezavá srst, proto přemýšlím nad změnou. A jinak ji kuře taky moc nejede. Možná zkusím acanu s rybou.

30.3.2016 17:52
tapina

XXX.XXX.211.145

Něco se pokazilo, krmivo stáhl. když je to opakovaně, ztrácím důvěru. nic jiného v tom není.)

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recalls/
http://www.fda.gov/Safety/Recalls/ucm165546.htm.

Jej, super. A jak to funguje - povinné vzorky, dobrovolná účast, nezávislé kontroly? Myslím ten dog food advisor.

30.3.2016 18:06

tapina napsal(a):
Jej, super. A jak to funguje - povinné vzorky, dobrovolná účast, nezávislé kontroly? Myslím ten dog food advisor.

Výrobce si uchovává vzorky prý po dobu trvanlivosti, testuje je a když zjistí chybu, výrobek stáhne a v zájmu své pověsti informuje veřejnost. kde všude nevím, jen občas ve zprávě je napsáno, že výrobce to poslal i právě přímo tomu dogfoodadvisoru, protože má velkou návštěvnost asi ?

jinak FDA, USDA, kontroly, povinně, netuším, k tomu jsem se nedostala. lidé problém prý hlásí někam tam. možná při vyšším počtu stížností nějaká inspekce přijde.
ani u nás nevím jak to funguje.
spoléhám na uchování pověsti a ty recalls.

třeba vezmu značku a hodím do googla: taste of the wild recall.

30.3.2016 18:17

natalka123 napsal(a):
To jsem udělala, ale řekla bych, že se přestala tak lesknout srst, a má lupy na bříšku. A sem tam rezavá srst, proto přemýšlím nad změnou. A jinak ji kuře taky moc nejede. Možná zkusím acanu s rybou.

Acana je dobré papání, tuku a proteinu má ale hodně, to vy nechcete. lidé říkají, že psi pak reznou. já osobně o tom nevím nic, nikdy jsem to nezkoušela.
obecně méně tučné granule jsou jehněčí třeba.

30.3.2016 18:18
tapina

XXX.XXX.211.145

Výrobce si uchovává vzorky prý po dobu trvanlivosti, testuje je a když zjistí chybu, výrobek stáhne a v zájmu své pověsti informuje veřejnost. kde všude nevím, jen občas ve zprávě je napsáno, že výrobce to poslal i právě přímo tomu dogfoodadvisoru, protože má velkou návštěvnost asi ?

jinak FDA, USDA, kontroly, povinně, netuším, k tomu jsem se nedostala. lidé problém prý hlásí někam tam. možná při vyšším počtu stížností nějaká inspekce přijde.
ani u nás nevím jak to funguje.
spoléhám na uchování pověsti a ty recalls.

třeba vezmu značku a hodím do googla: taste of the wild recall.

Jo takhle. Nemáte tip na nějaké slušné krmivo něco z králík, losos, klokan + něco NE rýže, kukuřice, soja?

Máme wolfsblut (jako doplněk k normálnímu krmení), měli jsme aatu, anamaet, to střídáme, ale třeba je něco leošího, ale nebaví mě to hledat

30.3.2016 18:37

tapina napsal(a):
Jo takhle. Nemáte tip na nějaké slušné krmivo něco z králík, losos, klokan + něco NE rýže, kukuřice, soja?

Máme wolfsblut (jako doplněk k normálnímu krmení), měli jsme aatu, anamaet, to střídáme, ale třeba je něco leošího, ale nebaví mě to hledat

Koukala jste na timberwolf ? mají zajímavé receptury... los + losos, bizon + hovězí + ryby a tak. sladké brambory s hráškem k tomu. kouknu.

30.3.2016 18:44
tapina

XXX.XXX.211.145

Koukala jste na timberwolf ? mají zajímavé receptury... los + losos, bizon + hovězí + ryby a tak. sladké brambory s hráškem k tomu. kouknu.

Hovězí ne. Hrášek - to bych z ní udělala kanibala

30.3.2016 18:55
tapina

XXX.XXX.211.145

V ocean blue vadí jelen, v bison je rýže, když dám elk, přesměrivává se mi to na ocean blue.

s náma je to těžké.

Co myslíte o Dog lovers gold? Asi málo masa, co?

30.3.2016 18:57

tapina napsal(a):

Barking heads, canagan, eden
vy už to kvalitní právě máte
jako fakt bez hrášku ?

30.3.2016 19:01
tapina

XXX.XXX.211.145

Barking heads, canagan, eden
vy už to kvalitní právě máte
jako fakt bez hrášku ?

Hrášek - No tak dobře, ale nesmí vidět etiketu.

Mrknu na ty 2 ještě.

Barking heads, purizon - měli jsme. Když já bych spíš byla radši, kdyby to nebyly ryby, nebo případně, aby to byl losos. Protože rybama krom lososa normálně krmím dost.

30.3.2016 19:04
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

tapina napsal(a):
Hrášek - No tak dobře, ale nesmí vidět etiketu.

Mrknu na ty 2 ještě.

Barking heads, purizon - měli jsme. Když já bych spíš byla radši, kdyby to nebyly ryby, nebo případně, aby to byl losos. Protože rybama krom lososa normálně krmím dost.

Hrášek, kanibala? Jen pro zajímavost, jaký druh kanibalismu to je?

30.3.2016 19:07
tapina

XXX.XXX.211.145

Mar-Afra napsal(a):
Hrášek, kanibala? Jen pro zajímavost, jaký druh kanibalismu to je?

To máte tak. Když by se jmenoval Váš pes Tweety, taky by mohl mít jistě zábrany ke kuřecímu.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

tapina napsal(a):

Myslela si spíš vegetariána?

30.3.2016 19:13

tapina napsal(a):
To máte tak. Když by se jmenoval Váš pes Tweety, taky by mohl mít jistě zábrany ke kuřecímu.

Co Alpha Spirit Olny Fish? Hráškové klíčky taky špatně?

30.3.2016 19:14
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

tapina napsal(a):

? ?
Teda dneska je kouzelný den. Napřed mě rozhodí Megííí, teď zase vy. Už jsem řešil i náboženské zápovědi, ale tohle...
Příštího psa nesmím pojmenovat Kyslík...to by dopadlo hrozně...
Nejlepší bude Balvan. To neužvejkne...

30.3.2016 19:18

Platinum iberico, když je Hrášek lovečák.).

30.3.2016 19:24

Proč nemůžete chtít krůtu třeba :D.

30.3.2016 19:29
tapina

XXX.XXX.211.145

Mar-Afra napsal(a):
? ?
Teda dneska je kouzelný den. Napřed mě rozhodí Megííí, teď zase vy. Už jsem řešil i náboženské zápovědi, ale tohle...
Příštího psa nesmím pojmenovat Kyslík...to by dopadlo hrozně...
Nejlepší bude Balvan. To neužvejkne...

Byste se divil. Neberte to vážně. Proto jsem se ptala megiii, protože ta mě chápe. S odbornou pomocí

30.3.2016 19:30
tapina

XXX.XXX.211.145

Proč nemůžete chtít krůtu třeba :D.

Protože krůtu dávám i normálně.

30.3.2016 19:48

tapina napsal(a):

Co je kvalitní je samé kuře, kachna, jehně. trovet je králičí.
canidae bizon + jehně, canidae pure sea losos, canine caviar wilderness zvěřina.

30.3.2016 19:48

Kdo ví o klokaních granulích, které se dají koupit tady ?

30.3.2016 19:49
natalka123

XXX.XXX.242.21

Kolik by měl správně dostat pes hrubého proteinu v jednom roce, v dávce granulí.

30.3.2016 19:50
natalka123

XXX.XXX.242.21

Wolfsblut s klokaním masem.

30.3.2016 19:53

Predator red.

30.3.2016 19:55
tapina

XXX.XXX.211.145

natalka123 napsal(a):
Wolfsblut s klokaním masem.

Máme teď.

30.3.2016 19:55
natalka123

XXX.XXX.242.21

Jste spokojená se značkou.

30.3.2016 19:56
tapina

XXX.XXX.211.145

Co je kvalitní je samé kuře, kachna, jehně. trovet je králičí.
canidae bizon + jehně, canidae pure sea losos, canine caviar wilderness zvěřina.

V trovetu je rýže.

Tak zkusíme ten eden.

30.3.2016 19:59
tapina

XXX.XXX.211.145

natalka123 napsal(a):
Jste spokojená se značkou.

Jsem spokojená - fena je spokojená. Měli jsme klokana, koně-active, velblouda. Nově mají husu - možná zkusíme to. Minus je minerály v anorg. podobě, ale zas tolik to nevadí, nekrmíme jen granulemi.

30.3.2016 20:03

tapina napsal(a):

Natural balance losos + sladké brambory a brambory + zvěřina by měl být klokan.

30.3.2016 20:05
tapina

XXX.XXX.211.145

Natural balance losos + sladké brambory a brambory + zvěřina by měl být klokan.

A co si myslíte odborně o tom natural balance? Taky jsem na to koukala, ale není to trochu moc brambor?

30.3.2016 20:05
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Rejpnu. Furt Vám vadí rýže. Ale vy co dáváte syrové, či vařené maso, tak rýži dáváte. Tak kde je sakra problém?

30.3.2016 20:08
tapina

XXX.XXX.211.145

Aliens_II napsal(a):
Rejpnu. Furt Vám vadí rýže. Ale vy co dáváte syrové, či vařené maso, tak rýži dáváte. Tak kde je sakra problém?

Nedávám rýži. Je na ni alergická. Teď beze srandy. Fakt.

30.3.2016 20:12
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

tapina napsal(a):
Nedávám rýži. Je na ni alergická. Teď beze srandy. Fakt.

Velmi vzácné, ale možné. Rýže není hypoalergenní. Stejný mýtus, jako u jehněte.

30.3.2016 20:14
tapina

XXX.XXX.211.145

Mar-Afra napsal(a):

Navíc u jehněte (skopového) jsou některé zkřížené alergie.

30.3.2016 20:14
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):

Nó, tak. Něco jako králík. Ale mít čistě granule z králíka, se nedoplatíme.
Mýty jsou svinstvo.

30.3.2016 20:16

tapina napsal(a):
A co si myslíte odborně o tom natural balance? Taky jsem na to koukala, ale není to trochu moc brambor?

Nejsem odborník.) jen trochu čtu co kupuji. a tyhle masa vůbec právě :D
ano, vypadá to na bramborový pytel. ono to je asi časté, když se použije drahé maso jako klokan, divočák a tak. u jehněčího jsem to viděla také. u různých značek hromady rýže nebo brambor. píšou, že bez chemie. asi daň za to jiné maso.
budu hledat, ale slavně to nevidím.

30.3.2016 20:16
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Navíc u jehněte (skopového) jsou některé zkřížené alergie.

No vybírat u Vás psu jídlo. Fííí. Tak stane se no. Je ale super, vždy existuje nějaká alternativa.

30.3.2016 20:18
tapina

XXX.XXX.211.145

Aliens_II napsal(a):
Nó, tak. Něco jako králík. Ale mít čistě granule z králíka, se nedoplatíme.
Mýty jsou svinstvo.

Králíka má občas normálně, ale to je celkem sezónní záležitost. Takže v těch granulích bych ho i brala.
Hm tak asi nic moc nevymyslíme smajlík Díky za pomoc.

30.3.2016 20:20

Orijen tundra.

30.3.2016 20:21
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Nejsem odborník.) jen trochu čtu co kupuji. a tyhle masa vůbec právě :D
ano, vypadá to na bramborový pytel. ono to je asi časté, když se použije drahé maso jako klokan, divočák a tak. u jehněčího jsem to viděla také. u různých značek hromady rýže nebo brambor. píšou, že bez chemie. asi daň za to jiné maso.
budu hledat, ale slavně to nevidím.

Dobře, hodím jedno neúplné složení a hoďte názor.

Čerstvé jehněčí maso (70%), rýže, jehněčí tuk, moučka z jehněčího masa, sušené ryby, ...

Pak vytáhnu značku a dodáte celkový pohled. Jde mi o to, jestli v tomto produktu bude nakonec víc rýže než masa, když to je čerstvé maso? Nebo jak to je, na první pohled?

30.3.2016 20:24
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Králíka má občas normálně, ale to je celkem sezónní záležitost. Takže v těch granulích bych ho i brala.
Hm tak asi nic moc nevymyslíme smajlík Díky za pomoc.

Králík, ač v lidské spotřebě velmi podceňované maso(nebo neoblíbené), je ve skutečnosti obrovsky kvalitní maso. A nejde jen o dietu.

30.3.2016 20:31

Aliens_II napsal(a):
Dobře, hodím jedno neúplné složení a hoďte názor.

Čerstvé jehněčí maso (70%), rýže, jehněčí tuk, moučka z jehněčího masa, sušené ryby, ...

Pak vytáhnu značku a dodáte celkový pohled. Jde mi o to, jestli v tomto produktu bude nakonec víc rýže než masa, když to je čerstvé maso? Nebo jak to je, na první pohled?

Nevím kolik je moučky, masa je něco přes cca 20%, ryby...rýže tam bude více...je to platinum, že.
to není suché, masa tam je teda třeba 30% a moučka. takže pak s rybami třeba 50 na 50 ?

30.3.2016 20:31
tapina

XXX.XXX.211.145

Orijen tundra.

Problém je nespecifikovaná zvěřina - ptž vadí jelen. Ale koukám, že mají nové receptury - projdu to, díky.

30.3.2016 20:32

natalka123 napsal(a):
A co GO! Sensitivy + Shine Salmon, nebo něco jiného pro psy po kastraci nebo s méně tuku a hodně masa

GO! rybí jsou fajn.

30.3.2016 20:33
tapina

XXX.XXX.211.145

Aliens_II napsal(a):
Králík, ač v lidské spotřebě velmi podceňované maso(nebo neoblíbené), je ve skutečnosti obrovsky kvalitní maso. A nejde jen o dietu.

Jo králík je super. Jenže strašně moc je vidět rozdíl domácí - z obchodu.

30.3.2016 20:35
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Nevím kolik je moučky, masa je něco přes cca 20%, ryby...rýže tam bude více...je to platinum, že.
to není suché, masa tam je teda třeba 30% a moučka. takže pak s rybami třeba 50 na 50 ?

Ano. Platinum. Takže ve výsledku by se mohlo zařadit mezi top? I tím, že je vlhké?

30.3.2016 20:37
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
Ano. Platinum. Takže ve výsledku by se mohlo zařadit mezi top? I tím, že je vlhké?

Mučení?

30.3.2016 20:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Mučení?

Vás, nebo všech?

30.3.2016 20:41
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
Vás, nebo všech?

Jen tak pro zábavu jsem vysledoval kam mezitím Platinum dospělo v současnosti...zajímavé počty...

30.3.2016 20:44

Aliens_II napsal(a):

Já ho v topce mám, nevím jak ostatní. asi taky
http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0982/platinum-adult-lamb-and-rice

má to aspoň třetinu masa, žádné neurčité věci, nic mi tam nevadí, konzervace říkají přírodně a všem chutná smajlík

30.3.2016 20:47

Celkově tam nebude víc jak 30%, ale kdo tomu uvěří.

30.3.2016 20:48
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Jen tak pro zábavu jsem vysledoval kam mezitím Platinum dospělo v současnosti...zajímavé počty...

Čéče zlobíte. Když chci něco žbleptnout, tak hrrrr, naplno.

30.3.2016 20:57
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Aliens_II napsal(a):
Čéče zlobíte. Když chci něco žbleptnout, tak hrrrr, naplno.

Čerstvé jehněčí maso (70%), zlomková rýže (15%), jehněčí moučka, sušené ryby, - skutečné složení.
Trochu odhad od ruky...rýže bude minimálně stejně jako těch tří mas dohromady. Spíš více.

Rýže (a pozor zlomková) je jednoznačně největší zdroj sacharidů, kterých je (při zachování vlhkosti) 37,3% proti 24% proteinů.
Ostatní zdroje sacharidů jsou pidipoložky, takže jednoznačnou většinu ukousne právě rýže.

Ale abych nebyl zlý. Skoro 28% proteinů není tak zlé. Odpovídá u normálního krmiva s klasickou vlhkostí cca 25% proteinů. Lehce podprůměrný obsah masa (trochu ukousnou kvasnice).

30.3.2016 20:59
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Celkově tam nebude víc jak 30%, ale kdo tomu uvěří.

Dobře. Tedy 30% z toto čerstvého. Potom moučka a něco z ryb. Kdyby to skutečně bylo pade na pade, tak i to že to je vlhké, celkem ideál. Pro alergika. No pak ten kanec ještě. Tam se ten level ještě zvyšuje.

30.3.2016 21:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Čerstvé jehněčí maso (70%), zlomková rýže (15%), jehněčí moučka, sušené ryby, - skutečné složení.
Trochu odhad od ruky...rýže bude minimálně stejně jako těch tří mas dohromady. Spíš více.

Rýže (a pozor zlomková) je jednoznačně největší zdroj sacharidů, kterých je (při zachování vlhkosti) 37,3% proti 24% proteinů.
Ostatní zdroje sacharidů jsou pidipoložky, takže jednoznačnou většinu ukousne právě rýže.

Ale abych nebyl zlý. Skoro 28% proteinů není tak zlé. Odpovídá u normálního krmiva s klasickou vlhkostí cca 25% proteinů. Lehce podprůměrný obsah masa (trochu ukousnou kvasnice).

No pecká. Nejsou zlé, ale... Nicméně pro psa, co nemusí držet dietu, zdá se, mohlo by býti vyvážené.

30.3.2016 21:05

Aliens_II napsal(a):
Dobře. Tedy 30% z toto čerstvého. Potom moučka a něco z ryb. Kdyby to skutečně bylo pade na pade, tak i to že to je vlhké, celkem ideál. Pro alergika. No pak ten kanec ještě. Tam se ten level ještě zvyšuje.

Myslím 30 celkově. max 40. ale rozhodně je rýže víc. sacharidy 46,5% no. napsali to tak jako zblázněme se 70% masa, pak hned rýže /ano zlomková v originále/ a pak jako legrace moučka ať to nevypadá úpě blbě, kdyby náhodou někomu došlo, že maso je čerstvé :D
neberte mě moc vážně, odhaduju to.

30.3.2016 21:10
tapina

XXX.XXX.211.145

Já pořád nerozumím těm výpočtům. Když tam bude sušené maso 48% brambory 23% čerstvé maso 8,5% protein 38% ?

Vždyť ani maso není 100% protein ne?

30.3.2016 21:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Myslím 30 celkově. max 40. ale rozhodně je rýže víc. sacharidy 46,5% no. napsali to tak jako zblázněme se 70% masa, pak hned rýže /ano zlomková v originále/ a pak jako legrace moučka ať to nevypadá úpě blbě, kdyby náhodou někomu došlo, že maso je čerstvé :D

Čtu to stejně. Nicméně snaží se to maso dodat ještě ze sušiny ryb, moučky a podobně. Tedy jsou si plně vědomi, že čerstvé prostě nestačí a že by jim to lidi nekupovali. Že by tam měl být poměr bílkovin vs sacharidy lepší je asi žádoucí. Ale přesně na této značce je vidět, že ten výrobce se snaží do toho narvat nějaký dobrý průměr, když už tedy jede na vlhkých granulích. Čímž si buduje klientelu, protože se prsí výrobou "šetrnější" a že to psu může a snad i bude chutnat lépe, než "tvrdé šutry". Jo? Dobrý?

30.3.2016 21:13
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Takový granulový průměr (poměry), jen divoce napsané. Špičkové bych to krmivo nenazval (to by byl hrozný výprask, střetnout se se skutečným špičkovým krmivem), ale kvůli chutnosti a slušné konzervaci (zdá se), je to zajímavé na střídání krmiv (jako zábavnější vložka - něco jiného). Když jeden lehce přihmouří oko, není to problém.

30.3.2016 21:19

Mar-Afra napsal(a):
Takový granulový průměr (poměry), jen divoce napsané. Špičkové bych to krmivo nenazval (to by byl hrozný výprask, střetnout se se skutečným špičkovým krmivem), ale kvůli chutnosti a slušné konzervaci (zdá se), je to zajímavé na střídání krmiv (jako zábavnější vložka - něco jiného). Když jeden lehce přihmouří oko, není to problém.

Však já neřekla špičkové. určitě tam ale vidím maso, rýže, bez chemie hlásaj, tak na rotaci ok. lidé berou na pamlsky.

30.3.2016 21:22
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Však já neřekla špičkové. určitě tam ale vidím maso, rýže, bez chemie hlásaj, tak na rotaci ok. lidé berou na pamlsky.

Na pamlsky ho beru taky.

30.3.2016 21:22

tapina napsal(a):
Já pořád nerozumím těm výpočtům. Když tam bude sušené maso 48% brambory 23% čerstvé maso 8,5% protein 38% ?

Že vy se ptáte.)
proteiny jsou i jinde. a někteří toho dost zneužívají. já tomu také nerozumím, dycky jdu a přečtu si kolik je toho v čočce, hrachu a tak. pže do rána to stejně zapomenu.

30.3.2016 21:26
tapina

XXX.XXX.211.145

Že vy se ptáte.)
proteiny jsou i jinde. a někteří toho dost zneužívají. já tomu také nerozumím, dycky jdu a přečtu si kolik je toho v čočce, hrachu a tak. pže do rána to stejně zapomenu.

Pravdu díte, je tam ještě hrachový protein, ale je až za těmi 8,5%. Jinak dál bylinky a takové ty blbinky. Myslíte, že je to +- ucházející?

30.3.2016 21:37
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Že vy se ptáte.)

Tak samozřejmě pokud tam narvali dost tučné maso (což jehněčí je), tak se na váhu maso přes rýži přeplazí, ale tuk je tuk. Já raději počítám proteiny, tuky a sacharidy, než abych dělal odhady skutečného masa (jednou tuku více, jednou méně, já to maso neviděl), v kostech, což není maso, jsou také proteiny a kosti v masu do toho masa také započítají...nelze to odhadovat přesně. Sacharidy jsou prostě největší položka v krmivu a jsou v první řadě z rýže.
Odhad byl na čisté maso bez kostí a odtučněné, jinak bych se dopočítal leda do pekla.

30.3.2016 21:38
natalka123

XXX.XXX.242.21

Tedy čím víc proteinu tim líp?

30.3.2016 21:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mar-Afra napsal(a):
Tak samozřejmě pokud tam narvali dost tučné maso (což jehněčí je), tak se na váhu maso přes rýži přeplazí, ale tuk je tuk. Já raději počítám proteiny, tuky a sacharidy, než abych dělal odhady skutečného masa (jednou tuku více, jednou méně, já to maso neviděl), v kostech, což není maso, jsou také proteiny a kosti v masu do toho masa také započítají...nelze to odhadovat přesně. Sacharidy jsou prostě největší položka v krmivu a jsou v první řadě z rýže.
Odhad byl na čisté maso bez kostí a odtučněné, jinak bych se dopočítal leda do pekla.

To je dobrý, to je dobrý, to je dobrý. Učím se. Díky.

30.3.2016 21:40
natalka123

XXX.XXX.242.21

A co tedy z těchto tří značek, bezobilná Acana, GO!ryba nebo Wolfsblut?

30.3.2016 21:49
tapina

XXX.XXX.211.145

natalka123 napsal(a):
A co tedy z těchto tří značek, bezobilná Acana, GO!ryba nebo Wolfsblut?

Když teď na po tak koukám, ten Wolfsblut má variantu normální, active a light z různě poskládaných stejných ingrediencí. Didakticky velmi zajímavé.

30.3.2016 22:07

Mě se tak nějak zdá, Mar-Afra, nejste vy náhodou bývalý Miloš? Styl vašich příspěvků se mi zdá dost totožný. Pokud ano, bylo by to fajn, , Miloš" byl opravdu třída

30.3.2016 22:15

tapina napsal(a):
Pravdu díte, je tam ještě hrachový protein, ale je až za těmi 8,5%. Jinak dál bylinky a takové ty blbinky. Myslíte, že je to +- ucházející?

Ucházející. ještě koukněte na N&D grain free. to nemá chybu.

30.3.2016 22:17

Mě se tak nějak zdá, Mar-Afra, nejste vy náhodou bývalý Miloš? Styl vašich příspěvků se mi zdá dost totožný. Pokud ano, bylo by to fajn, , Miloš" byl opravdu třída

Mám stejný pocit.

30.3.2016 22:19

Já myslela že se to ví

30.3.2016 22:28
tapina

XXX.XXX.211.145

Ucházející. ještě koukněte na N&D grain free. to nemá chybu.

Jo, to máme pro kocoura a střídáme low grain a jiné. Zdá se Vám to lepší, než to co píšu?

30.3.2016 22:49
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já myslela že se to ví

Hlavně ho nezažeňme. Se dost hodí na štůdia.

30.3.2016 22:56
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

No blik...

30.3.2016 22:58

Já myslela že se to ví

No, já to nevím, ale připadá mi to tak, ať se vyjádří

30.3.2016 23:10

Jéžiš, já se otravuju na výboru SVJ a tady taková rozsáhlá odborná debata. Pomalu půl hodiny jsem to četla!

Dost by mě zajímalo, proč jsou Marpy Hol. jehně (asi i ostatní) takové "hubnoucí". Ve srovnání s aktuálními Barking Heads Quackers mi ty hodnoty a složení nepřijdou nijak extrémně odlišné, ale v misce jich má o čtvrtinu míň a možná by nebylo od věci to snížit o třetinu. Ale to už by se chudák tvářil, že do 5 min umře hlady.

31.3.2016 19:40
tapina

XXX.XXX.211.145

Co říkáte na fish4dogs salmon? Vypadá to docela sympaticky jednoduše, ale asi to bude podobné s Natural Balance...

31.3.2016 19:56

tapina napsal(a):
Co říkáte na fish4dogs salmon? Vypadá to docela sympaticky jednoduše, ale asi to bude podobné s Natural Balance...

Fish4dogs
Losos (27%), brambory (21%), Hrách Mouka (20%), moučka z lososa (11,9%), lososový olej (9,7%), řepné řízky, pivovarské kvasnice, slunečnicový olej, nerosty - aut.překladač
vit E 700, rozmarýn, cheláty
super. tak nějak si představuji jasné složení a dobré jídlo.

31.3.2016 20:19
tapina

XXX.XXX.211.145

Tak jo, není nad to zjistit, že kočičí žrádlo má i psí variantu smajlík Dík za stručnou recenzi.

31.3.2016 20:32

Nevím jestli už tu zazněl Marp Holistic - Salmon ALS Grain Free
ten má asi více masa.

31.3.2016 20:46
tapina

XXX.XXX.211.145

Nevím jestli už tu zazněl Marp Holistic - Salmon ALS Grain Free
ten má asi více masa.

Mně to vychází +- nastejno. Prosím o vysvětlení

31.3.2016 21:05

tapina napsal(a):
Mně to vychází +- nastejno. Prosím o vysvětlení

No, já nejsem odborník, moc mě neberte vážně, ale beru to tak, že z čerstvého masa je ve výsledku cca třetina. k tomu přičtu moučku a je to.21 vs 25 cca.

31.3.2016 21:06

Ale zas ten lososový olej skoro 10% to je hustý :D
na které přesně koukáte fish4dogs ?

31.3.2016 21:10
tapina

XXX.XXX.211.145

Ale zas ten lososový olej skoro 10% to je hustý :D
na které přesně koukáte fish4dogs ?

No právě. To jsem ještě neviděla. Koukám na salmon. S kocourem jsme projeli všechny - pro kočky to mají pestřejší.

31.3.2016 21:22

tapina napsal(a):
No právě. To jsem ještě neviděla. Koukám na salmon. S kocourem jsme projeli všechny - pro kočky to mají pestřejší.

Kočky mají asi rády ryby víc ? je to fish for dogs no :D tak ještě zjistit co na to říkají psi smajlík

31.3.2016 21:27

Tapino, můžete mi poslat link do shopu ? já byla na orig. webu, sk, a tam je všude něco jiného.

31.3.2016 21:42
tapina

XXX.XXX.211.145

Tapino, můžete mi poslat link do shopu ? já byla na orig. webu, sk, a tam je všude něco jiného.

Maj to na zvěrokruhu např.

31.3.2016 23:15

tapina napsal(a):
Maj to na zvěrokruhu např.

Myslím, že dobrý. opravdu nezávidím jaké máte možnosti. přeju ať chutná, kulihráškovi pěknýmu.

31.3.2016 23:25
tapina

XXX.XXX.211.145

Myslím, že dobrý. opravdu nezávidím jaké máte možnosti. přeju ať chutná, kulihráškovi pěknýmu.

Díky. S těmi možnostmi - docela to dáváme, není to zas tak hrozné, jak se to zdá.

alenkapisalka

2.6.2016 19:47
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

Mar-Afra napsal(a):
No blik...

Dobrý den,
mohu na Vás s takovým oříškem?
Mohl by jste mi zjistit kolik sacharidů obsahují tyto granule:
Best Breeder Grain Free Duck, Sweet Potato & Orange

Mám alergického psa na kvasinky a chemické konzervanty, tudíž potřebuji granule jako nouzovku, jinak krmím masem.
Nejlépe bez kvasnic, vajec, obilovin, s nejmenším množstvím sacharidů, maso je jedno.

Díky.

2.6.2016 21:09

Vezmu pytel jako 100%.
Sečtu protein + vlhkost + popel + tuk. Dostanu např.60.100 - 60 = 40
V pytli je 40% sacharidů.

alenkapisalka

3.6.2016 08:21
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

alenkapisalka napsal(a):
Dobrý den,
mohu na Vás s takovým oříškem?
Mohl by jste mi zjistit kolik sacharidů obsahují tyto granule:
Best Breeder Grain Free Duck, Sweet Potato & Orange

Mám alergického psa na kvasinky a chemické konzervanty, tudíž potřebuji granule jako nouzovku, jinak krmím masem.
Nejlépe bez kvasnic, vajec, obilovin, s nejmenším množstvím sacharidů, maso je jedno.

Díky.

Můžete někdo poradit, ohledně výběru granulí k masu, máte zkušenosti?
Ráda bych radu pana Miloše.
Ještě by nejméně vadily ty vejce.
Nebo co je lepší jednodruhová rýže či brambory+hrách+cizrna - jde mi o menší problém ohledně těch sacharidů.

Pesan nemá žádné zažívací obtíže, sežere vše bez problémů. Máme ale velké problémy s kvasinkami a následně léčbou kůže a uší.

alenkapisalka

3.6.2016 08:22
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

Vezmu pytel jako 100%.
Sečtu protein + vlhkost + popel + tuk. Dostanu např.60.100 - 60 = 40
V pytli je 40% sacharidů.

Jinak díky za tip, nevěděla jsem že je to až tak jednoduché.
Proto se v některých popisech tu vlhkost neuvádějí.

3.6.2016 08:56

tapina napsal(a):

Masokostní moučka obsahuje, se uvádí,48-62% bílkovin...sója až 45%.

3.6.2016 09:58

Masokostní moučka obsahuje, se uvádí,48-62% bílkovin...sója až 45%.

Krmiva co tohle používají snad už nikdo nekupuje.

3.6.2016 10:02

alenkapisalka napsal(a):
Jinak díky za tip, nevěděla jsem že je to až tak jednoduché.
Proto se v některých popisech tu vlhkost neuvádějí.

Vlhkost průměr, popel průměr.
Třeba 8. To máte fuk, protože něčeho se musí udávat min. a něčeho zas max. množství.

3.6.2016 10:05

Moučku granule neobsahují? Odkdy...

3.6.2016 10:10

Masokostní ? Nebo masovou ? Nebo drůbeží ? Nebo kuřecí ?

3.6.2016 10:22

Masokostní ? Nebo masovou ? Nebo drůbeží ? Nebo kuřecí ?

Och Megííí , je zcela jedno jak to pojmenuješ (můžeš gůglit oficiální názvosloví), podstatou mého příspěvku byl vysoký obsah proteinů v moučce - proč mohu mít granule 38% proteinů, když maso má cca 20-25%...

3.6.2016 16:08
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

Och Megííí , je zcela jedno jak to pojmenuješ (můžeš gůglit oficiální názvosloví), podstatou mého příspěvku byl vysoký obsah proteinů v moučce - proč mohu mít granule 38% proteinů, když maso má cca 20-25%...

Jak lze dosáhnout (bez přidání jiného, skutečně významného zdroje proteinů) z moučky o obsahu 25% v krmivu 38% proteinů?

3.6.2016 16:22

To vygooglujete. Já Vám věřím. Dala jsem sem milion odkazů, ať si každý najde svou pravdu. Hrách a kroupy, to je hloupý. Znáte ? A to je jen zlomek.

3.6.2016 16:30
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

.Aha, přečetl jsem si jen tento příspěvek a po mé reakci, teprve zbytek...celý spor. No to je ještě zábavnější.

alenkapisalka

3.6.2016 17:26
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

alenkapisalka napsal(a):
Nebo co je lepší jednodruhová rýže či brambory+hrách+cizrna - jde mi o menší problém ohledně těch sacharidů.

Pesan nemá žádné zažívací obtíže, sežere vše bez problémů. Máme ale velké problémy s kvasinkami a následně léčbou kůže a uší.

Posouvám, máte někdo zkušenosti!

3.6.2016 17:39
Mar-Afra

XXX.XXX.249.82

alenkapisalka napsal(a):

Jednodruhová rýže
+ jednoduchost, menší možnost nějakého problému.
- Nutriční prázdnota, více musíte honit vitamíny a minerály z "prášečků".

brambory+hrách+cizrna (či jiná pestrá kombinace)
+ pestrost. Vitamíny a minerály ve větší míře v organické formě.
- Větší možnost, že něco nesedne.

Pestrost je vždy lepší (i v lidské stravě nebo BARF). Po extrémně jednoduché a jednotvárné stravě bych sahal jedině, když není zbytí (zdravotní stav).

Samozřejmě za předpokladu, že pes bude mít jedno jediné krmivo (u střídání značek je to už skoro fuk).

Pokud BARFujete a granule jsou jen jako příkrm, tak to začíná být tak trochu fuk také. Pestrosti je dosaženo jinak.

alenkapisalka

3.6.2016 18:13
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

Mar-Afra napsal(a):
Jednodruhová rýže
+ jednoduchost, menší možnost nějakého problému.
- Nutriční prázdnota, více musíte honit vitamíny a minerály z "prášečků".

brambory+hrách+cizrna (či jiná pestrá kombinace)
+ pestrost. Vitamíny a minerály ve větší míře v organické formě.
- Větší možnost, že něco nesedne.

Pestrost je vždy lepší (i v lidské stravě nebo BARF). Po extrémně jednoduché a jednotvárné stravě bych sahal jedině, když není zbytí (zdravotní stav).

Samozřejmě za předpokladu, že pes bude mít jedno jediné krmivo (u střídání značek je to už skoro fuk).

Pokud BARFujete a granule jsou jen jako příkrm, tak to začíná být tak trochu fuk také. Pestrosti je dosaženo jinak.

No my máme problém právě vybrat ty granule, nesmí obsahovat kvasnice a co nejméně sacharidů, předpokládám že brambory, hrášek či cizrna také obsahují sacharidy, jako s přílohou s nimi nemá problém, ale nesmí být ve velkém množství. Pokud se mi některé zdají vhodné procentem masa obsahují vždy kvasnice.

Fuk to právě není ze zdravotních důvodů.- alergie na kvasinky, chemic. konzervanty.

No a právě že krmíme hlavně masem, tak by asi jednodruhová rýže nebyl takový problém pokud by to splňovalo hlavní požadavky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík