Uživatel s deaktivovaným účtem

Maximálně 1x ročně.
Clayton
napsal(a):
Jak kdy 3-4 krát za rok.Prý stačí dvakrát, ale my pamlskujeme sušenými střívky a tam to nebezpečí červů je větší.
A odkud to víte - nějaký spolehlivý zdroj? To se tím sušením "nezničí"? To by mě teda nenapadlo..
Jinak my tak 2x ročně, páč mi venku sežerou všechno na co přijdou
kobroor
napsal(a):
A odkud to víte - nějaký spolehlivý zdroj? To se tím sušením "nezničí"? To by mě teda nenapadlo..
Jinak my tak 2x ročně, páč mi venku sežerou všechno na co přijdou
Říkal mi to veterinář, že to jsou prostě střeva a tam může být cokoli.Takže Vy říkáte dvakrát, jo?Prokonzultuju to s doktorem.Ale děkuji.
Mám viacej psov a odčervovanie riešim tak, že u 2-3 dám urobiť koprologické rozbory a ak sú pozitívne - odťervím všetko čo je vo dvore. Pripadá mi to šetrnejšie voči organizmu psov (nedostávajú do tela chémiu ak to nie je potrebné) aj voči peňaženke. Šteňatá, ktoré idú z svora preč odčervujem všetky podľa schémy odporúčanej mojim veterinárom.

Mě bylo u vet. řečeno 1x za půl roku, při větší koncentraci psů 1x za čtvrt roku.. já osobně odčervuju jaro - silnější, léto - slabší, a zima slabší... takže 3x do roka a pejsci nikdy červi neměli.. :).

Vůbec. Dvakrát do roka nechávám dělat koprologii. Pokud se v ní někdy něco najde je to clostridie, isospora nebo giardie. na to běžné odčervovací tablety nezabírají. tasemnice a škrkavky se nenašly u dospělých psů nikdy, tudíž bych několikrát ročně cpala do svých psů chemii zbytečně, spočítejte si kolik by pes dostal za svůj 15 letý život zbytečně odčervovacích tablet.podotýkám že naši psi chodí opravdu všude do přírody i mezi psy a nerozpakují se zblajznout kočičí nebo jíný výkal, žerou syrové maso, dělají lovecký výcvik, takže přijdou do styku se zvěří ale i s jinými hospodářskými zvířaty, takže nějaká sušená střívka... a kdepak máme ty červy ?

napsal(a):
Vůbec. Dvakrát do roka nechávám dělat koprologii. Pokud se v ní někdy něco najde je to clostridie, isospora nebo giardie. na to běžné odčervovací tablety nezabírají. tasemnice a škrkavky se nenašly u dospělých psů nikdy, tudíž bych několikrát ročně cpala do svých psů chemii zbytečně, spočítejte si kolik by pes dostal za svůj 15 letý život zbytečně odčervovacích tablet.podotýkám že naši psi chodí opravdu všude do přírody i mezi psy a nerozpakují se zblajznout kočičí nebo jíný výkal, žerou syrové maso, dělají lovecký výcvik, takže přijdou do styku se zvěří ale i s jinými hospodářskými zvířaty, takže nějaká sušená střívka... a kdepak máme ty červy ?
Paráda. S tímto naprosto souhlasím.

Nejhorší možný postup. Co je to slabší ? Slabší dávkou antiparazitika si parazit vytváří rezistenci. Nejlepší způsob je odčervení na základě koprologie = vyšetření trusu na přítomnost parazitů.

Habe, taky jsem naposled odčervovala jen tak, asi před 2 lety, a už nikdy více. Od té doby si nechávám dělat koprologii každé 3 měs. a hovínko je OK. Odčervení budu řešit, až nastane problém, a ne cpát do psa jedy, jen tak preventivně. Naprostý souhlas s Habe.

eleny
napsal(a):
Nasla jsem pejska.ma kolem 5 mesicu.4 kg.mam ho uz 3 mesice.ockovani ma za sebou, ale tak nejak jsme zapomeli na odcerveni...pred mesicem jsem mu dala prvni davku... Ale co ted? V prvnich dnech narozeni se to dava casto, ale ted kdyz ma 5 mesicu ? Dekuji za odpoved.
Do pul roku po měsíci. Pak po pul roce.

Každý měsíc nebo dva házím čtyřdenní kolekci vzorků bobků do laborky na koprologii.

Taky preventivně neodčervuji, nechávám dělat koprologické vyšetření a až potom odčervuji - pokud je potřeba. Za poslední 2 roky to potřeba nebylo ani jednou. Sbírám vzorky stolice vždy 3 dny. A vyšetření nechávám dělat 3-4x do roka.
napsal(a):
Taky preventivně neodčervuji, nechávám dělat koprologické vyšetření a až potom odčervuji - pokud je potřeba. Za poslední 2 roky to potřeba nebylo ani jednou. Sbírám vzorky stolice vždy 3 dny. A vyšetření nechávám dělat 3-4x do roka.
Moc hezký přístup...

Mar-Afra
napsal(a):
Moc hezký přístup...
Díky, potěšilo
Dotaz, asi hlavně na Bodlinku. Kočka má tasemnici imrvére Snad už bych to ani neřešila, protože co jsem tak vyčetla, když odčervím a sežere na druhý den nakaženou myš například, má ji okamžitě zpátky. Jenže kočka začala působit nemocně, vylezla jí třetí víčka. Po odčervení se za čas spravila. Takže poté, co jsem zase za nějakou dobu uviděla u zadku články, už jsem radši hned odčervila. Do toho začalo téct z očí psu a všimnula jsem si, že je i nějak víc vychrtlý(než běžně) Takže pro jistotu dostal odčervovačku i on. Od odčervení kočky je to cca měsíc a zase články Popravdě z toho už šílím, protože jestli ji nezabije tasemnice, otrávím ji nejspíš já, těma odčervovačkama Nemáte v zásobě něco účinějšího, dlouhodoběji?
Ahoj, my měli jednou pastu... Ta byla na dvě dávky. Pak jsme měli tabletky... Tři tabletky. A teď nám vet napsal Simparicu. Je to ochucená tableta, která chrání proti blechám, klíšťatům a navíc jako odčervovací tableta. No, v balení jsou tři a jedna je na 5 týdnů. Ještě jsme ji neměli, tak jsem zvědavá. Máte s ní zkušenosti?

Laura Koberová
napsal(a):
Ahoj, my měli jednou pastu... Ta byla na dvě dávky. Pak jsme měli tabletky... Tři tabletky. A teď nám vet napsal Simparicu. Je to ochucená tableta, která chrání proti blechám, klíšťatům a navíc jako odčervovací tableta. No, v balení jsou tři a jedna je na 5 týdnů. Ještě jsme ji neměli, tak jsem zvědavá. Máte s ní zkušenosti?
Mám pocit, že Simparica je na blechy, klíšťata, svrab, roztoče. Odčervení ne. Také se, myslím, používá u demodexu.
Částečně může jistou službu prokázat Nexgard, ale stejně je na tohle tak jako k ničemu.
Teď nevím, jestli Advocate, Stronghold.. něco takového účinkuje i na vnitřní parazity.
Kterému chudákovi Simparica patří, že musí lézt na ifaunu dělat reklamu?

napsal(a):
Mám pocit, že Simparica je na blechy, klíšťata, svrab, roztoče. Odčervení ne. Také se, myslím, používá u demodexu.
Částečně může jistou službu prokázat Nexgard, ale stejně je na tohle tak jako k ničemu.
Teď nevím, jestli Advocate, Stronghold.. něco takového účinkuje i na vnitřní parazity.
Kterému chudákovi Simparica patří, že musí lézt na ifaunu dělat reklamu?
Advocate účinkuje i na vnitřní parazity, ostatní ne.

napsal(a):
Advocate účinkuje i na vnitřní parazity, ostatní ne.
Ale jo, Nexgard a Stronghold určitě fungují na vlasovce, nějaké hlístice, škrkavky, akorát to teď nevím z hlavy jistě, ale rozhodně něco takového mají.

napsal(a):
Ale jo, Nexgard a Stronghold určitě fungují na vlasovce, nějaké hlístice, škrkavky, akorát to teď nevím z hlavy jistě, ale rozhodně něco takového mají.
Jo, máte pravdu.