Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám podezření že můj pes má prodloužené měkké patro (bully) šíleně chrápe, chrochtá a občas se stane že z ničeho nic začne natahovat vzduch jakoby se nemohl nadechnout stává se to jen když je v klidu třeba leží..je to vždycky jen na chvíli a pak zas nic..no každopádně s ním jdu tenhle týden na veterinu a zajímalo by mě kolik tak stojí operace mekkého patra jestli je to pro 9 měsíční štěně v pořádku a jaké s tím celkově máte zkušenosti. vím všechno mi řekne veterinář ale zajímám se už předem.
rapotacka11
napsal(a):
Netrapte ho operací.
No jasně. Lepší, aby se celý život dusil...
Pro zadavatelku: to, zda váš pes potřebuje operaci a jak to vlastně celé bude probíhat, vám řeknou nejlépe na té veterině. Popisované příznaky nemusí být prodlouženým měkkým patrem, může jít například i o kolaps průdušnice. Taky záleží, jak závažná je vada - někdy je potřeba operovat hned, jindy je lepší počkat do dospělosti a pak zhodnotit stav znovu.
Každopádně bych šla na nějakou dobrou kliniku, kde mají s podobnými záležitostmi hodně zkušeností, kde mají například i endoskop, inhalační narkózu... Bude to dražší, ale bezpečnější.
Náš soused si to nechal dělat, byly problémy. A v noci chrápe, má apnoe dál, ¨
přidušuje se furt.
Dříve se to nedělalo, psi žili, chrápali v boudě, nikdo je přehnaně nesledoval.
Někteří hodně čtou, možná by měli, víc než anatomii, studovat přivolání.
Tedy většinou.
Samozřejmě, je možné, že se ten chudák dusí.
Není- li to opravdu nutné, nikdy bych do toho nešla.
rapotacka11
napsal(a):
Náš soused si to nechal dělat, byly problémy. A v noci chrápe, má apnoe dál, ¨
přidušuje se furt.
Dříve se to nedělalo, psi žili, chrápali v boudě, nikdo je přehnaně nesledoval.
Někteří hodně čtou, možná by měli, víc než anatomii, studovat přivolání.
Tedy většinou.
Samozřejmě, je možné, že se ten chudák dusí.
Není- li to opravdu nutné, nikdy bych do toho nešla.
Jenže u vašeho souseda nebylo chrápání dané dlouhým měkkým patrem, ale povolením svalů patra a hltanu. To je trošku něco jiného.
Dřív se nedělala spousta věcí. Taky občas lidi našli psa ráno v boudě mrtvého. Dnes už jsme snad o něco dál...
Jiná věc je ale zase to, že tyhle anatomické vady jsou z velké části dané chovem, hnaním exteriérových znaků plemen do extrému. Před třiceti lety měl dejme tomu boxer ještě čumák, dneska už ho nemá... Jinak řečeno, pokud má pes zadavatelky opravdu prodloužené měkké patro, tak bych na něm rozhodně nechovala.
Elisona

XXX.XXX.50.3
mám fenku a má 9 let. Potíže s patrem má už delší dobu. Jako malá se občas jakoby rozkašlala, nemohla popadnout dech , hodně chrápe a hledá v hodné místo na spaní aby se jí dobře dýchalo. Chodí mi asi 3 roky pomalu a když procházka , tak si občas sedne a nechce mi jít. Myslela jsem, že jí bolí packy . Prý by byla dobrá operace měkkého patra , občas jí otýká a špatně se jí dýchá. Je vhodná operace, nebo je možné léčení ? A když tak kolik stojí operace ? V Klatovech také operují ? Děkuji o radu.

Elisona
napsal(a):
mám fenku a má 9 let. Potíže s patrem má už delší dobu. Jako malá se občas jakoby rozkašlala, nemohla popadnout dech , hodně chrápe a hledá v hodné místo na spaní aby se jí dobře dýchalo. Chodí mi asi 3 roky pomalu a když procházka , tak si občas sedne a nechce mi jít. Myslela jsem, že jí bolí packy . Prý by byla dobrá operace měkkého patra , občas jí otýká a špatně se jí dýchá. Je vhodná operace, nebo je možné léčení ? A když tak kolik stojí operace ? V Klatovech také operují ? Děkuji o radu.
..řekla bych, že v první řadě potřebuje zhubnout a nabrat kondičku..
Elisona
napsal(a):
Mam ctyrletou fenu s delsim mekkym patrem, vysetreno endoskopem. Obcas se zakucka kdyz hlta (ale to prikladam spis tomu hltani, ona je fakt na zradlo magor), kdyz rychle a dlouho beha, tak chcrci jak prase. Az si ji parkrat chlapi v kukurici spletli s prasatkem :)
Ale ze by kvuli tomu chodila pomalu, to rozhodne ne. Naopak - lita jak strelena.
Nechte vysetrit srdce a klidne i koplet klouby.

Elisona
napsal(a):
Souhlas s ostatními. Fenka je obézní a nedivím se, že nechce chodit. Jo a tlustí pacienti jsou v případě narkózy rizikovější.