Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2015 14:12
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Zdravím mám pitbulku 8 měsíců krásně roste nasvaluje se... je na Barfu...jen mě trochu znepokojuje že tělo roste ale hlava ne.. doroste jí to nebo to bude takový nepoměr už pořád? díky za názory, ne že mě ukamenujete... zbavit se ji kvuli tomu nehodlám ptám se ze zvědavosti.

26.2.2015 14:15
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Zajímavý název vlákna. Myslel jsem, že se tu budou řešit následky neodborné manipulace se sekyrou...Miloš.

26.2.2015 14:28
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Omlouvám se nejspíš to nebyl vhodný popisek nevěděla jsem jak jinak to napsat...

26.2.2015 14:33
kopek

XXX.XXX.236.191

Jessa106 napsal(a):
Zdravím mám pitbulku 8 měsíců krásně roste nasvaluje se... je na Barfu...jen mě trochu znepokojuje že tělo roste ale hlava ne.. doroste jí to nebo to bude takový nepoměr už pořád? díky za názory, ne že mě ukamenujete... zbavit se ji kvuli tomu nehodlám ptám se ze zvědavosti.

U niektorých plemien je pravidlom, že šteňatá rastú či vyvíjajú sa nerovnomerne. Spôsobom "každý chvíľku ťahá pílku...". Nejako do toho zasiahnuť sa nedá.

26.2.2015 14:38
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Jessa106 napsal(a):
Omlouvám se nejspíš to nebyl vhodný popisek nevěděla jsem jak jinak to napsat...

Pitbula jsem neměl, ale systém samá noha kam se podíváš a na něm "namontované" malé tělíčko s hlavičkou už jsem zažil také. A nejednou...nedělal bych si starosti...alespoň jsem se pobavil... ...Miloš.

26.2.2015 16:08
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Já myslím, že hlava jí už neroste nebo minimálně...

26.2.2015 16:18
pidla

XXX.XXX.106.11

Hlava se "dodělává" dlouho, někdy až do dvou let. Je docela velká šance, že se ten nepoměr přinejmenším sníží. Když se kouknu na fotky svého psa v osmi měsících a srovnám to s tím, jak vypadá teď ve dvou letech... z úzké hlavičky s nepoměrně dlouhatánským čumákem je pořádná kebule.

26.2.2015 16:20
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Vidíte 8 měsíců, tenhle údaj mi unikl...no...to už je na to trochu stará...To už by měla mít tu vývojovou tu "bouři" za sebou...Miloš.

26.2.2015 16:20
samain

XXX.XXX.181.65

pidla napsal(a):
Hlava se "dodělává" dlouho, někdy až do dvou let. Je docela velká šance, že se ten nepoměr přinejmenším sníží. Když se kouknu na fotky svého psa v osmi měsících a srovnám to s tím, jak vypadá teď ve dvou letech... z úzké hlavičky s nepoměrně dlouhatánským čumákem je pořádná kebule.

Taky jsem zažila jak se u feny změnila hlava mezi druhým a třetím rokem. a to dost radikálně.

26.2.2015 16:21
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

pidla napsal(a):

Piti to mají takhle? Miloš.

26.2.2015 16:29
pidla

XXX.XXX.106.11

prostě-miloš napsal(a):
Piti to mají takhle? Miloš.

Drtivá většina psů téhle váhové kategorie to má takhle. Do toho cca tři čtvrtě roku rostou hlavně do výšky, takže vypadají více či méně "dvourozměrně", pak teprve začnou mohutnět a "trojrozměrnět".

26.2.2015 16:41
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

pidla napsal(a):
Drtivá většina psů téhle váhové kategorie to má takhle. Do toho cca tři čtvrtě roku rostou hlavně do výšky, takže vypadají více či méně "dvourozměrně", pak teprve začnou mohutnět a "trojrozměrnět".

Já měl za to, že je u toho pita hlava malá rozměrově, ne co do mohutnosti. Tohle jsem měl vždycky také, jen to mohutnělo tak nějak spolu. Asi jsem blbě pochopil co tím paní myslela a vzpomněl si na své. Napřed nohy jak u žirafích mláďat, a pak je tělo honilo, ale to bylo spíše do půl roku. V osmi měsících to byla vytáhlá vyžlata, ale poměry byly už celkem v pohodě a sílilo to spolu. Už jsem se divil, že by se napřed udělalo tělo a hlava se pak "dofoukla" . To bych viděl poprvé...(ale já tenhle typ psů od štěněte nikdy neměl).Miloš.

27.2.2015 06:54
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Jde o to že byla od 2-4 měsíců zavírána min 14 hod denne v kleci, a dostavala nazrat jen jednou denne(za to bych strilela), pak byla mesic v docasne peci a ted je 3 mesice u me..takze co se vzrustu celkove tyce je mensi nez 8mesicni pitbul. no diky.. uvidime. snad doroste. měla jsem labradorku a te ta hlava nedorostla nikdy smajlík

27.2.2015 07:40
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Jessa106 napsal(a):
Jde o to že byla od 2-4 měsíců zavírána min 14 hod denne v kleci, a dostavala nazrat jen jednou denne(za to bych strilela), pak byla mesic v docasne peci a ted je 3 mesice u me..takze co se vzrustu celkove tyce je mensi nez 8mesicni pitbul. no diky.. uvidime. snad doroste. měla jsem labradorku a te ta hlava nedorostla nikdy smajlík

Výživa se na vzhledu rozhodně výrazně podepíše, někdy neumožní, aby se projevilo to, co ve psu reálně je, Ale hlava téměř postpubertálního psa už neporoste, snad o milimetry, i hlava člověka poporoste asi o centimetr dva do puberty asi od 10 let, hlavy rostou malým mláďatům, nicméně, hlava muže vizuálně zmohutnět osvalením a výrazem.

27.2.2015 09:03
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Dobrý den.
Záleží na mnoha faktorech.
Z jaké krve je fena?
Jak vypadali rodiče?

Pokud má 8 měsíců, hlava bude vypadat úplně jinak, než teď. Máme psa, který v 8 měsících měl hlavičku jak žížalka, a teď nosí kýbl. Do roka a půl pes mohutní, i když už neroste-ale dál vyspívá. Mluvím o rase, kterou chovám.
Jeho sestra byla špatně živená do roka, měla drobnější kostru, nicméně deficit na výživě dohnala a až teď ve dvou letech také vypadá jako představitel své rasy, i když deficit na ní bude znát doživotně. APBT špatně živený v mládí má podle mé zkušenosti užší čelist, dlouhé tenké nohy, špatně nesené ucho.

Je hezké, že radilové zde spekulují, prosím však, aby spekulovali pouze pokud mají k tématu co říct.

27.2.2015 09:04
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Jessa106 napsal(a):

Jak velký by podle vás měl být osmiměsíční pitbull? Chovám již dlouho, jsem za půlkou abecedy jak se říká, ale stále netuším, jaká je standardní váha osmiměsíčního pitbulla, když rozpětí váhy v dospělosti je 12-30 kg.

27.2.2015 09:29
Jessa106

XXX.XXX.25.254

apbtbreeder napsal(a):
Jak velký by podle vás měl být osmiměsíční pitbull? Chovám již dlouho, jsem za půlkou abecedy jak se říká, ale stále netuším, jaká je standardní váha osmiměsíčního pitbulla, když rozpětí váhy v dospělosti je 12-30 kg.

No já to neberu podle standardu(nestandardu) plemene spíš podle jejich 11 sourozenců jsou pomalu 2x větší než ona.

27.2.2015 09:38
apbtbreeder

XXX.XXX.109.4

I v ramci vrhu muze byt obrovsky rozdil, meli jsme fenu ze zahranici o vaze 15 kg a bratr ma 25 smajlík

27.2.2015 10:18
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Vím že se podle toho nemůžu řídit ale aspoň orientačně. Váhové rozdíly určitě feny bývají lehčí ale myslím celkově velikostí těla.. je na ní vidět že je takové nedorostlé štěndo pořád, i když je dost dohání. uvídíme co z ní vyroste. Díky za názory..

27.2.2015 10:28
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Přidejte foto feny a její rodokmen.

27.2.2015 10:59
žížalka

XXX.XXX.49.186

pidla napsal(a):

Tak to jste mě trochu uklidnila, protože mám 10 měsíců fenku bišonka a ta je taky ted samá ruka a samá noha a hlavičku má o něco menší - o proti tělu - tak doufám, že se to taky trochu rozměrově srovná - taky vypadá jak " žížalka " smajlík.

Ted si vzpomínám, že moje ted 4,5 letá fenka Sára - taky bišonek, měla tu hlavičku asi do 2.5let taky menší a ted to má akorát - asi tak, jak by to mělo zhruba vypadat...

27.2.2015 11:50
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Fotka nic moc ale je tu nejlip videt ten rozdíl....rodokmen nemám je bez PP, ped.. i když oba rodiče i prarodiče pitbul prababička byla argentinská doga.

27.2.2015 11:58
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Fenka je pěkná, AD v ní určitě nevidím, barva je standardní. Spíše si ale myslím, že je blíže k AST než k APBT. Zaslouží trochu zhubnout a nasvalit, a hned bude vypadat jinak.

27.2.2015 12:14
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Fotka celkem zkresluje...zhubnout určitě nepotřbuje konečně se dostala na 19 kilo.. přišla mi s 12ti-celkem vyhublá..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík