Ušní svrab u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 13:52
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

Koupila jsem štěně s uš.svrabem.Projevilo se to bohužel až za několik týdnů/znečištění oušek, hlavičkou ještě netřepalo ani se neškrábalo/.Nakazil se i náš starší pes.Oba jsem léčila ampulkami Advocate - první a druhou po 4 týdnech.Starší pes je ok, ale mladší má potíže stále! Mám ještě jednou aplikovat Advocate nebo zkusit něco jiného?

27.2.2015 13:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Jděte k vetovi, dostanete kapky a bylo by dobré udělat odběr vzorku a jeho vyšetření. Na štěně bych bez konzultace s vetem další chemii nedávala, takže raději k vetovi.

27.2.2015 14:45
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

Děkuji - no já s ním u veter..právě byla, vyšetř.pod mikrospokem dělala a teď to vypadá zase stejně v uchu..Pejskovi je 7 měsíců.. Zlouším se tu dozvědět zkučenost jiných chovatelů než tam zase půjdu, už mě to stálo přes 2 tisíce, tak abych o tom něco věděla, kdyby mi zase nabídl další Advocate apod..Už jsem z toho nešťastná..

27.2.2015 14:51
lev

XXX.XXX.253.186

Možná vykoupat v neostomosanu, ale určitě posílit imunitu psa. Při velkém napadení se dávají spoty třeba půl roku.

27.2.2015 15:16
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

O neostomosnu jsem četla, zkusím to lékařce navrhnout.je vhodný i pro březí feny, tak to snad nebude takový "dryják"..A pak tedy asi zase ampulky..Achjo..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 15:18

Koupit propolisový sprej v lékárně co se aplikuje lidem do úst, a pořádně vystříkat ušiska a budete mít pokoj.Co my jsme se s čubou natrápili než nám tohle poradili.

27.2.2015 15:25
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

A opravdu parazit vymizel na 100% ?

27.2.2015 15:28
davidka

XXX.XXX.212.160

Na svrab je výborný Stronghold. Je to taky spot-on, stojí cca 300, - Kč. Máme vyzkoušeno na psech, kočkách i hlodavcích.

27.2.2015 16:46
hellen

XXX.XXX.252.11

Též jsme problém odstranili Strongholdem.

28.2.2015 08:39

Cumacci111 napsal(a):
A opravdu parazit vymizel na 100% ?

Uši obou psů i všech našich koček jsou čistý, neškrábou se, prostě viditelné tam není nic, na veterině jsme koukali tím kukátkem, zánět není, prostě čistý uši.

28.2.2015 09:28
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Jak se ten sprej jmenuje, prosím?

28.2.2015 09:37

Ted mám PM propolis extra 5 procent ale dělají i trošku jiné třeba s přídavkem třezalky nachové, to nevadí měli jsme také, je to určené k péči o sliznice a ústní dutinu pro lidi, stál 74 kč.

28.2.2015 09:43
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Děkuju.

28.2.2015 13:54
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

Již jsem ho zadala mužovi koupit a zkusím to -dřív než půjdu zase do dryjáků.. Uvídím..jsem trochu skeptická k těmto přírodním věcem..Kdysi zabíral ocet nebo Peroxid, teď už ne.. Bakterie i paraziti atd..jsou odolnější a rezistentní a zmutovaný..

28.2.2015 14:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Nebojíte se mu kapat lihový přípravek do ucha ?
Poraďte se v lékárně.
Vyzkoušejte na sobě.

http://search.seznam.cz/?q=svrab+v+uchu&sourceid=szn-HP.

28.2.2015 16:59

rapotacka11 napsal(a):
Nebojíte se mu kapat lihový přípravek do ucha ?
Poraďte se v lékárně.
Vyzkoušejte na sobě.

http://search.seznam.cz/?q=svrab+v+uchu&sourceid=szn-HP.

Nemusí se bát, mám to vyzkoušené na sobě i na dětech, i kdyby to nepomohlo rozhodně mu to nemůže nic udělat.

1.3.2015 11:50
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,

Advocate i Stronghold by oba měli působit na roztoče, kteří způsobují ušní svrab. Ve Strongholdu je účinná látka na roztoče jiná, tak můžete zkusit změnu. Co se týče věkového omezení, Advocate je možno používat i u štěňat a Stronghold existuje ve variantě pro štěňata a koťata (do 2,5 kg hmotnosti) nebo lze aplikovat od šesti týdnů. Záleží, co máte za plemeno. Tyto přípravky musí procházet důkladnými testy a nikdo by je nepustil do oběhu, kdyby škodily. Samozřejmě, občas se mohou vyskytnou alergické reakce, ale ty můžou být na cokoliv.
K parazitárnímu zánětu ucha se může přidružit i bakteriální nebo kvasinkový. To by chtělo zkontrolovat vyšetřením. Nicméně propolisovou tinkturu lze používat i na tyto druhy zánětů. Nemám ozkoušeno, jak zabírá na parazity, ale bakterie a kvasinky likviduje dobře. Líh se z ucha odpaří a tím to ucho vysuší a propolis má antibakteriální účinek.
Přeji pěkný den.

Bára.

1.3.2015 12:45
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

To jste napsala Báro dobře.Propol.sprey už mám -určitě už tam má i zánět, proto možná Advoc.nezabral tak, jako u staršího psa.Jak vylezu po chřipce ven, tak s ní zajedu..Taky jsem už několikrát prala deky v pelechu.Je to NO, takže Stronh.by mohl..Ale jestli mám fakt smůlu, tak ten parazit je prý schopen zalézt do škvír v podlaze...

1.3.2015 13:26
bilusik

XXX.XXX.168.4

Cumacci111 napsal(a):
O neostomosnu jsem četla, zkusím to lékařce navrhnout.je vhodný i pro březí feny, tak to snad nebude takový "dryják"..A pak tedy asi zase ampulky..Achjo..

No, tak zrovna březí fenu bych v Neostomozanu nekoupal a nemyslím si, že je pro březí fenu vhodný. Sedmiměsíčního psa bych v tom klidně vykoupal, ale březí fenu určitě ne.

1.3.2015 13:28
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

...jó to já taky ne...jen jsem to četla v letáku..

1.3.2015 13:33
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

No, to sice je, ale oni se živí odumřelými buňkami a mimo hostitele moc dlouho nepřežijou. Jsou náchylní k vyschnutí a nízké a vysoké teplotě. Přežívají třeba tak dva dny. Toho bych se tolik nebála. Blechy jsou v tomto zákeřné. Hlavní cestou přenosu svrabu je přímý kontakt zvířat. I krátký.
Jinak je taky fajn věc Prurivet. Ale je k dostání pouze u veterináře. Je to taková olejovitá tekutina, je super na čištění uší při svrabu. Ona hezky odmočí ty hnědý krusty mazu a má to v sobě lokální anestetikum a trochu kortikoidů, takže to zmírňuje i svědění, který je způsobeno hlavně reakcí na roztoče a jejich sliny. Ale když používáte propolis, tak by to mělo stačit. Zase neni dobrý toho do uší kapat moc.

Bára.

1.3.2015 14:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Surolan.

1.3.2015 18:24
bilusik

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):
Surolan.

Surolan je na kvasinky, ne na svrab. Pokud jste zkoušeli Advocate, zkuste ještě dát spot Stronghold, někdy jednou dát nestačí, musí se po 4 týdnech dát znovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík