Willy Boy
napsal(a):
Dobrý den, prosím o názory, Fena-16,2.-progesteron 0,6nm/l,20.2. - 1,7 nm/l,27.2. - 0,4 nm/l,
dnes je to 11 den, myslíte, že prog. ještě stoupne a budeme moci krýt? Fena nikdy nemá klasické známky hárání.Děkuji.
Myslím si, že teprve začna stoupat. Také nám to u jedné feny stoupalo pomalu a kryli jsme 17. - 19. den a normálně zabřezla. Ale ty nm/l musíte převést na ng/ml a pro správné krytí potřebujete hodnotu od 8 - 15 ng/ml. Ideální je začít krýt - první krytí při hodnotě kolem 9 až 10 ng / ml a zhruba za 48 hodin překrýt, pokud kryjete jen jednou bez překrytí je dobré nakrýt při hodnotách kolem 11 - 12 ng / ml. Hodnoty z nm/l se převádí na ng/ml tak, že hotak je todnotu v nm /l vydělíte číslem 3,15 - a tím dostanete hodnotu v ng / ml. Takže až budete mít hodnotu třeba 33,4 nm/l, tak je to 10,6 ng / ml a to už by byla hodnota ke krytí. Vaše hodnoty jsou zatím moc nízké, takže zatím není co dělit.
Dobrý den. Jak vidíte toto: 11. den ráno progesteron 1,87 ng/ml,13. den večer 3,28 ng/ml Třináctý den jsme šli na progesteron, abychom nezameškali krytí a ještě byl takhle nízký. Dnes je 15. den. Jakou zkušenost máte s rychlostí růstu hladiny progesteronu? Kdy vidíte, že by to mohlo být na krytí? Děkuji.
U každé feny je to jinak, nám to jednou stouplo z pátečních 1.9 ng/ml přes víkend na pondělních 22.5 ng/ml. Čistě teoreticky by vám to mohlo vyjít tak, že ještě v pondělí uděláte progesteron a fena bude ke krytí třeba až v úterý, ale kdoví.
Řeším teď podobné dilema, ve čtvrtek byl progesteron těsně pod 2 ng/ml a do pondělí daleko. Vzhledem k tomu, že fenka dnes hárá už devatenáctý den, tak asi zkusíme v neděli nakrýt a v pondělí uděláme progesteron a podle toho překrytí. Máme výhodu, že tentokrát nejedeme zas tak moc daleko.
Tak u nás z toho asi nebude nic. Krytí proběhlo až 18. den večer a jak tak teď čtu po diskuzích, tak většina fen už 18. den nezabřezává.17. den. se to nepovedlo, pes byl moc rychlý a šlo to mimo. I když měla 10. den 1,8 ng a 13. den jen 3,3 ng, pochybuju, že se to ještě stihlo. Měla jsem jet už asi 16. den, tak jsem ponaučena pro příště. Na sono půjdeme, ale moc si od toho neslibuji.
sarara
napsal(a):
Tak u nás z toho asi nebude nic. Krytí proběhlo až 18. den večer a jak tak teď čtu po diskuzích, tak většina fen už 18. den nezabřezává.17. den. se to nepovedlo, pes byl moc rychlý a šlo to mimo. I když měla 10. den 1,8 ng a 13. den jen 3,3 ng, pochybuju, že se to ještě stihlo. Měla jsem jet už asi 16. den, tak jsem ponaučena pro příště. Na sono půjdeme, ale moc si od toho neslibuji.
U fen to není o počtu nebo pořadí dnu, ale o správném dnu - nám zabřezla fenka krytá 22, +23, den, měla na to prostě optimální hladinu progesteronu. Teď jsme kryli 21.+22.den a progesteron tomu taky napovídal...