Zdravím,
mám 3 letou fenku malého loveckého plemene. Problém je, že je stále trošku "při těle" a nevím co dělat aby trošku zhubla... Krmím Acanou, dostává úplné mini dávky...
Sportujeme, běháme agility, pohybu má celkem dost.
Není přímo tlustá, ale něco navíc pořád má...
Nějaká rada?
Uživatel s deaktivovaným účtem

U psa s váhou 9 kg udělá strašně moc "přilepšování". Třeba od ostatních členů rodiny. Nežebrá u stolu?
conaf
napsal(a):
Zdravím,
mám 3 letou fenku malého loveckého plemene. Problém je, že je stále trošku "při těle" a nevím co dělat aby trošku zhubla... Krmím Acanou, dostává úplné mini dávky...
Sportujeme, běháme agility, pohybu má celkem dost.
Není přímo tlustá, ale něco navíc pořád má...
Nějaká rada?
Pokud nemá spalování na to, aby zpracovala našlapanou Acanu, tak co jí dát něco lehčího? Holt jsou psi, stejně jako lidi, co přibírají i ze vzduchu. Je pak otázka, jestli dávat nabušené granule. Pokud to nespálí, stejně se to časem může projevit na ledvinách. A dávat poloviční dávku opravdu znamená, že to prostě nestíhá spalovat. Ať má pohybu kolik chce...
conaf
napsal(a):
No, nějakejma supermarketovkama jí fakt krmit nebudu... A ono je problém taky že ne každé granule jí sednou a ne každé žere... :/
Ona už více nepřibírá, ale prostě se mi nějak udržuje takto...
No a pokud se tedy už teď udržuje a nepřibírá a někde výše jste psala, že by mohla zhubnout o půl kg, tak co to neřešit vůbec? Tedy pokud jsem to špatně nepochopila a nechcete, aby zhubla více...?
conaf
napsal(a):
Vyšetřenou štítnou žlázu nemá, ale nechtěla bych z toho hned dělat nějaké drama... Žádná tlusťoška to není, ale o nějakého půl kila méně by jí to slušelo více... Váží 9 kg.
Dejte jí k jídlu přirozenou stravu a přidejte zeleninu, aby nepřibírala. Tu štítnou žlázu bych nechala vyšetřit určitě. Není kastrovaná?
conaf
napsal(a):
No, nějakejma supermarketovkama jí fakt krmit nebudu... A ono je problém taky že ne každé granule jí sednou a ne každé žere... :/
Ona už více nepřibírá, ale prostě se mi nějak udržuje takto...
A proč supermarketovkama? Většina kvalitních granulí má light řadu, které mají snížený obsah tuku. Včetně Acany, nebo třeba Essentials Contour, apod.
Mám několik psů/fen po kastraci se sklony k přibírání a FAKT je nekrmím marketovkama.

fikovnice
napsal(a):
No a pokud se tedy už teď udržuje a nepřibírá a někde výše jste psala, že by mohla zhubnout o půl kg, tak co to neřešit vůbec? Tedy pokud jsem to špatně nepochopila a nechcete, aby zhubla více...?
Píšete malé lovecké plemeno. Jakou váhu by měla mít podle standardu? Potřebuje vůbec zhubnout ? Není to jen vaše představa ? Když nepřibírá a váhu si drží, tak je pro ni možná normální a vhodná. Není to chrt.
Třeba by stačilo jen víc vyběhat, osvalit.
Pamatuju jak na jedné výstavě ( při představě majitelů, že co je "štíhlé", to je krásné ), odeslal rozhodčí fenu z kruhu se slovy : " Vy jí rok krmte a pak přijďte znovu".
napsal(a):
Píšete malé lovecké plemeno. Jakou váhu by měla mít podle standardu? Potřebuje vůbec zhubnout ? Není to jen vaše představa ? Když nepřibírá a váhu si drží, tak je pro ni možná normální a vhodná. Není to chrt.
Třeba by stačilo jen víc vyběhat, osvalit.
Pamatuju jak na jedné výstavě ( při představě majitelů, že co je "štíhlé", to je krásné ), odeslal rozhodčí fenu z kruhu se slovy : " Vy jí rok krmte a pak přijďte znovu".
No, názorem rozhodčích bych se tak úplně neřídila. U mnoha plemen je na výstavách preferovaný vyloženě vyžraný pes.
Pro zadavatelku: já taky doporučuju syrové maso a zeleninu.
No a někteří posuzovatelé zase zkrmené psy nesnášejí, s tím bych neargumentovala.
Krmení Acanou je taky silně vágní formulace - je to bezobilná řada, odlehčená...? Opravdu bych se pokusila najít granule s nižším procentem tuku, pokud teda chcete krmit výhradně granulema. Pokud jde přidat pohyb, je to nejlepší, ale spousta psů má sklon být trošku nad váhou.