Štěně po narození nechce pít

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2015 23:17
jindriska.peky

XXX.XXX.225.48

Dobry vecer potrebuju pomoc mam německého ovčáka fenku dnes uz od 6 hodin rodila, mam 3 živi a jedno mrtvi.

to jedno ze 3 nechce pit zkoušela jsem snad všechno.

1.3.2015 23:26
koňadra

XXX.XXX.128.51

Asi vás zklamu, ale když jste zkoušela všechno a štěně se nechytne, tak asi nemá sací reflex a tudíž jeho konec je neodvratný. Když jsem se snažila zachránit štěňata, většinou to stejně bylo k ničemu. Příroda je mocná a sama rozhodne, co má žít. Lidé se snaží přírodě vzdorovat a zachraňovat neživotaschopné jedince (nejen zvířata, ale i lidi) a myslím, že to není dobře.

1.3.2015 23:33
Christie13

XXX.XXX.6.2

jindriska.peky napsal(a):
Dobry vecer potrebuju pomoc mam německého ovčáka fenku dnes uz od 6 hodin rodila, mam 3 živi a jedno mrtvi.

to jedno ze 3 nechce pit zkoušela jsem snad všechno.

A to nejde ho dokrmovat z injekčí stříkačky ?

2.3.2015 00:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Asi vás zklamu, ale když jste zkoušela všechno a štěně se nechytne, tak asi nemá sací reflex a tudíž jeho konec je neodvratný. Když jsem se snažila zachránit štěňata, většinou to stejně bylo k ničemu. Příroda je mocná a sama rozhodne, co má žít. Lidé se snaží přírodě vzdorovat a zachraňovat neživotaschopné jedince (nejen zvířata, ale i lidi) a myslím, že to není dobře.

Poslední větu tesat do kamene...

2.3.2015 08:00
lev

XXX.XXX.253.186

Sací reflex klidně mít může, pokud má v plicích vodu, pít nebude, protože nemůže dýchat nosem. Další možnost je rozštěp, nebo jiná dědičná vada. Pokud štěně ještě žije, tak k vetovi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2015 10:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Christie13 napsal(a):
A to nejde ho dokrmovat z injekčí stříkačky ?

Jde dokrmovat kapátkem, injekční stříkačkou, lahvičkou...Ale většinou to nemá cenu. Zdravé, životaschopné štěně si cestu ke struku spolehlivě najde, nasadí sací krok ( pěkně si struk masíruje ), napije se a usne. Trochu se neorientovanému štěněti pomoci dá, ale jen pomoci najít struk. Když se ani po několika pokusech nechytí, bude to mít někde příčinu a štěňátko zpravidla stejně uhyne.

2.3.2015 12:59
koňadra

XXX.XXX.128.51

lev napsal(a):
Sací reflex klidně mít může, pokud má v plicích vodu, pít nebude, protože nemůže dýchat nosem. Další možnost je rozštěp, nebo jiná dědičná vada. Pokud štěně ještě žije, tak k vetovi.

Tohle mne napadlo také, ale výsledek je ten samý, jako když štěně nemá sací reflex. Prostě chcípne. Ale mám zkušenost, že i štěně s vodou v plicích zpočátku pije, ale začne zaostávat ve vývoji, protože kapacita zavodněných plic nestačí na rostoucí tělíčko a štěně stejně za pár dní pojde. Několikrát jsem se snažila zachránit štěňata. Jen ve velmi málo případech se to podařilo. Ale každý doufá, že právě to jeho štěně bude tou výjimkou, kterou se podaří zachránit. Většinou to ale stejně skončilo špatně, jen se štěňata o něco déle trápila. A nejednou to končí tak, že sama fena prostě vystrkuje štěně na okraj pelechu, nebo přímo vyhodí z boudy. Udělá to dokonce i u štěněte, které nevykazuje žádnou abnormálii - ale co my víme? Třeba ta zvířata mají na určité věci daleko lepší radary než my, nedokonalí lidé. Pokud se fena zbaví štěněte, určitě k tomu má důvod. Takové štěně nemá smysl vůbec zachraňovat.

8.3.2015 04:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):

OT: Někde v médiích prý byla starší paní z USA, která si nechala na prsa vytetovat "Don`t resuscitate". Stejně se ale obávám, že by jí to nesplnili (a obzvlášť v té Americe).

8.3.2015 16:34
Christie13

XXX.XXX.229.255

Mužů se zeptat jak dopadlo to štěndo ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík