Dobrý večer.Máte prosím někdo zkušenosti s tříselnou kýlou u fenky?..Mám 7 měsíční fenečku BSP, kterou jsem si vzala jako pejska z ne zrovna vyhovujících podmínek..Fenečku mám doma cca měsíc a něco..Včera při česání jsem si všimla v pravém třísle jakoby(nevím jak nejlépe to popsat) nateklého tvrdšího místa..Na omak ji to nebolí, je temperamentní, chuť k jídlu má(a pořád ), může se jednat o tříselnou kýlu? Předem moc děkuji za příp.odpovědi...
Růžena Knotková
napsal(a):
Dobrý večer.Máte prosím někdo zkušenosti s tříselnou kýlou u fenky?..Mám 7 měsíční fenečku BSP, kterou jsem si vzala jako pejska z ne zrovna vyhovujících podmínek..Fenečku mám doma cca měsíc a něco..Včera při česání jsem si všimla v pravém třísle jakoby(nevím jak nejlépe to popsat) nateklého tvrdšího místa..Na omak ji to nebolí, je temperamentní, chuť k jídlu má(a pořád ), může se jednat o tříselnou kýlu? Předem moc děkuji za příp.odpovědi...
Zkuste vložit fotku, i když takto diagnostikovat po netu asi není to pravé ořechové.
Růžena Knotková
napsal(a):
A co takhle jít k veterináři? Po internetu to těžko diagnostikujeme...
Neměla by být úplně tvrdá. Spíše měkčí. Záleží, co je v ní natlačeno. Jinak kýlu poznáte především podle toho, že můžete obsah kýly zamáčknout dírkou v břišní stěně zpátky. A prstem potom cítíte okraje díry. Když povolíte zamáčknutí, tak se kýla vyvalí zpátky pod kůži. Těžko se to vysvětluje..