Prosím poradíte mi jak rozpoznám tříselnou kýlu u fenky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2015 23:50
Růžena Knotková

XXX.XXX.211.153

Dobrý večer.Máte prosím někdo zkušenosti s tříselnou kýlou u fenky?..Mám 7 měsíční fenečku BSP, kterou jsem si vzala jako pejska z ne zrovna vyhovujících podmínek..Fenečku mám doma cca měsíc a něco..Včera při česání jsem si všimla v pravém třísle jakoby(nevím jak nejlépe to popsat) nateklého tvrdšího místa..Na omak ji to nebolí, je temperamentní, chuť k jídlu má(a pořád ), může se jednat o tříselnou kýlu? Předem moc děkuji za příp.odpovědi...

2.3.2015 00:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Růžena Knotková napsal(a):
Dobrý večer.Máte prosím někdo zkušenosti s tříselnou kýlou u fenky?..Mám 7 měsíční fenečku BSP, kterou jsem si vzala jako pejska z ne zrovna vyhovujících podmínek..Fenečku mám doma cca měsíc a něco..Včera při česání jsem si všimla v pravém třísle jakoby(nevím jak nejlépe to popsat) nateklého tvrdšího místa..Na omak ji to nebolí, je temperamentní, chuť k jídlu má(a pořád ), může se jednat o tříselnou kýlu? Předem moc děkuji za příp.odpovědi...

Zkuste vložit fotku, i když takto diagnostikovat po netu asi není to pravé ořechové.

2.3.2015 06:38
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Růžena Knotková napsal(a):

A co takhle jít k veterináři? Po internetu to těžko diagnostikujeme...

2.3.2015 08:06
Růžena Knotková

XXX.XXX.211.153

Ano, veterináře jsem už volala, v týdnu k nám dojede mrknout..Jen jsem chtěla vědět jestli s tím máte někdo zkušenosti a jak nejlépe tříselnou kýlu rozpoznám...

2.3.2015 13:16
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Neměla by být úplně tvrdá. Spíše měkčí. Záleží, co je v ní natlačeno. Jinak kýlu poznáte především podle toho, že můžete obsah kýly zamáčknout dírkou v břišní stěně zpátky. A prstem potom cítíte okraje díry. Když povolíte zamáčknutí, tak se kýla vyvalí zpátky pod kůži. Těžko se to vysvětluje..

Přidejte reakci

Přidat smajlík