Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2015 11:12
makabe

XXX.XXX.109.4

Dobrý den, prosím o malou radu, mám fenku rok starou, střední plemeno, hodná a mazlivá, miluje lidi a děti, ale od mala mi štěká na psy, ona není agresivní, chce si s nimi jen hrát, ale nemůžu ji pustit ke každému psovi, kterého potkám, že..občas si to ti druzí psi špatně vyloží a vyjednou po ni...čím je starší tím více si začíná uplatňovat svoji agresi a snaží se občas i o podrobení(což je asi pubertou, vždy vyřeším)...nevím tak to odnaučit?vyzkoušela jsem pamlsky, přetahování...ale nic nepomáhá.Jak vidí psa tak nevidí neslyší. Nechci na ní být zlá, fyzicky netrestám. Prosím o vaše rady a názory. Díky moc všem.

2.3.2015 11:14
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
Dobrý den, prosím o malou radu, mám fenku rok starou, střední plemeno, hodná a mazlivá, miluje lidi a děti, ale od mala mi štěká na psy, ona není agresivní, chce si s nimi jen hrát, ale nemůžu ji pustit ke každému psovi, kterého potkám, že..občas si to ti druzí psi špatně vyloží a vyjednou po ni...čím je starší tím více si začíná uplatňovat svoji agresi a snaží se občas i o podrobení(což je asi pubertou, vždy vyřeším)...nevím tak to odnaučit?vyzkoušela jsem pamlsky, přetahování...ale nic nepomáhá.Jak vidí psa tak nevidí neslyší. Nechci na ní být zlá, fyzicky netrestám. Prosím o vaše rady a názory. Díky moc všem.

Tohle moc není na řešení po netu - popisované chování může mít vícero různých příčin a podle toho se pak bude lišit i řešení.

Odkud jste?

2.3.2015 11:26
makabe

XXX.XXX.109.4

Vysočina, Herálec...ještě dodám, že jsme od mala navštěvovali psí školku, teď už chodíme na psí cvičák se staršími psy. O začátku se snažím tohle odstranit, ale prostě se nedaří. Ve skupině psů na cvičáku je úplně v pohodě. Je ještě mladá a tak doufám, že mi už někdo konečně poradí :) všichni zatím radili ty pamlsky a odpoutání pozornosti od psa, ale už to nezabírá. Na cvičáku projít kolem psa nemá problém, tam je úplně v pohodě...občas si třeba s někým vlítne do vlasů, ale vše je hned zažehnáno.

2.3.2015 11:31
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
Vysočina, Herálec...ještě dodám, že jsme od mala navštěvovali psí školku, teď už chodíme na psí cvičák se staršími psy. O začátku se snažím tohle odstranit, ale prostě se nedaří. Ve skupině psů na cvičáku je úplně v pohodě. Je ještě mladá a tak doufám, že mi už někdo konečně poradí :) všichni zatím radili ty pamlsky a odpoutání pozornosti od psa, ale už to nezabírá. Na cvičáku projít kolem psa nemá problém, tam je úplně v pohodě...občas si třeba s někým vlítne do vlasů, ale vše je hned zažehnáno.

Hm, na tomhle konci republiky nikoho neznám :-/ Snad někdo poradí dobrého výcvikáře.

Podle popisu bych řekla, že je to nejspíš strachové. Na cvičáku ví, co se bude dít a co od toho druhého psa má čekat, takže tuhle situaci už má nacvičenou. Kdežto na procházce ji pes "překvapí" nečekaně a chová se pokaždé jinak, a s tím si neumí poradit.

Odpoutání pozornosti pamlskem je dobrá rada, ale je potřeba to dělat ve chvíli, kdy ještě neřve a vnímá. Jak už se rozječí, tak nezbývá nic jiného, než se v klidu otočit a odejít od psa dál. Výborná je i hra "podívej se na", ale to by opravdu chtělo, aby vám to někdo ukázal v reálu.

A samozřejmě socializovat. Ale ne bezhlavě - jen s pečlivě vybranými, klidnými psy, které nějaké její vyjíždění nerozhodí.

2.3.2015 11:32
valeri

XXX.XXX.46.93

Dobry den poradila bych vám na youtube znalec psí duše serial jde hodně do podrobna a taky jsem Podle něj odnaučila psa byt agresivnim na jine psy. Vzhledem k tomu že to némi start pes tak by to měl rychle pochopit.

2.3.2015 11:36
scylla

XXX.XXX.150.32

valeri napsal(a):
Dobry den poradila bych vám na youtube znalec psí duše serial jde hodně do podrobna a taky jsem Podle něj odnaučila psa byt agresivnim na jine psy. Vzhledem k tomu že to némi start pes tak by to měl rychle pochopit.

Millana ne, opravdu ne, to je plné násilí a nátlaku na psa a fyzických trestů.

2.3.2015 11:39
pidla

XXX.XXX.106.11

"Znalce" psí duše fakt ne. Problémová chování se dají řešit daleko líp bez toho, aniž by se pes musel totálně psychicky i fyzicky zdeptat.

2.3.2015 11:42
makabe

XXX.XXX.109.4

No právě, že chodíme jen s vybraným psi, má tady jednu kámošku, než k nám ale dojde tak na ni štěká. Dělám to tak, že si s ní hraju než dojdou s pesanem až nám, pak si jí dám k noze naproti pesanovi, pak se obě očichají a začnou si hrát. Ale když jdu městěm tak štěká na psy přes silnici, přes přechod, prostě pořád a na ty menší štěká ještě více...nechápu to. Na youtb jsem se už koukala...hledat jedno video na konktrétní problém je ale děsný.

2.3.2015 11:45
makabe

XXX.XXX.109.4

Špatnou socializací to podlě mě není, dělám vše jak se má, ale je pravda, že jednou když měla 3m tak ji chytil za krk NO, ale to ještě neštěkala...až tak od 4m začala...může to být i tím? v psí školce se jí moc nelíbilo když na ni skákali štěňata a dost ječela, bylo to pod dohledem cvičitelky, říkala, že je to vše normální, že je citlivka...v 6m jsme ji museli dát ke starším psům, prt se jí u těch štěňat už nelíbilo a občas byla i zlá...může to mít taky vliv ? děkuji za rady a názory...moc si vážím..

2.3.2015 11:48
valeri

XXX.XXX.46.93

Jestli tomu řikáte nasilý tak nevim jak ősi cvičite. U nas to zapusobilo podavej rychle vždy když pes vystartoval tak jsem do něj rozumně strčila a řekla ne okamžitě zareagoval pohledem na mě udělali jsme pár kroku a zase vystartoval zopakovala jsem to a pak když se jen začal divat směrem ke psy a potahl tak jsem řekla ne podival se a dala jsem mu piškot takhle to opakujeme už asi měsic a psů si nevšímá.

2.3.2015 11:50
valeri

XXX.XXX.46.93

Omlovam se za chyby jsem na mobilu..

2.3.2015 11:53
scylla

XXX.XXX.150.32

makabe napsal(a):
Špatnou socializací to podlě mě není, dělám vše jak se má, ale je pravda, že jednou když měla 3m tak ji chytil za krk NO, ale to ještě neštěkala...až tak od 4m začala...může to být i tím? v psí školce se jí moc nelíbilo když na ni skákali štěňata a dost ječela, bylo to pod dohledem cvičitelky, říkala, že je to vše normální, že je citlivka...v 6m jsme ji museli dát ke starším psům, prt se jí u těch štěňat už nelíbilo a občas byla i zlá...může to mít taky vliv ? děkuji za rady a názory...moc si vážím..

Opravdu krásný popis toho, jak jste si pod "odborným" dohledem nechala pokazit fenku. Když se jí to nelíbilo, proč jste jí k něčemu nutili? Ten ovčák také neprospěl. Neděláte všechno, jak se má, to by to takto nedopadlo. Ona vám nevěří a proto se tak chová. Měla byste získat její důvěru a být její ochranka, která bude řídit chování její ale i chování jiných psů a lidí k ní. Od toho tam jste. Na vašem místě bych poslala cvičitelku hluboko do tmy. A změnila cvičák, protože říkiáte, že se tam občas s někým chytne... což je opravdu ke škodě.

2.3.2015 11:59
makabe

XXX.XXX.109.4

Chyby nevadí :)...já to dělám tak, že když vidím psa volně tak tam ani nejdu, ale kolem plotu kde štěkají psi je to pohodě, to jde u nohy na pamlsku, zastavujeme se tam a cvičíme tam ikdyž psi za plotem řvou, ale jakmile je na dohled volně pes tak spustí, nepomůže pamlsek, hračka..nic, prostě nic...když je pes na vodítku a přibližuje se tak jí mám taky na vodítku a musí jít u nohy a když začne štěkat tak ji okřiknu a zastavím a řeknu sedni, dám pamlsek, že neřve a reaguje na mě...pak jdeme zase a ona zase spustí.. a tak to dělám pořád dokola...ve městě je to mnohem horší, prt tam jen jednou týdně procházíme. Jinak je velice učenlivá, chytrá a mazel..tohle jí ale odnaučuji už dlouho a zatím se to moc nezlepšilo...nechci to nechat přerůst, aby z toho pak nebyl velký problém.

2.3.2015 12:03
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):

Tohle, co popisujete, je nejhorší možná socializace vůbec - fenka si spojila přítomnost psů s tím, že se jí dějí nepříjemné věci a ona je proti nim bezmocná. Cvičitelku by patřilo nakopat do zadnice - když neumí řídit hru štěňat tak, aby z ní i "citlivky" měly příjemný zážitek, tak si nemá co otvírat psí školku! Ano, tohle je velmi pravděpodobně příčina.

No ale co se stalo, už nezměníte - tohle je spíš poučení do budoucna s dalším štěnětem, případně pro další, kdo to tu čtou. Neznamená to, že se s tím nedá nic dělat. Ale hledat konkrétní rady po internetu a na videích nemá moc smysl, lepší by bylo najít někoho opravdu dobrého naživo...

2.3.2015 12:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Kdybyste se bála chlapů v kapuci a oni kolem vás chodili, někdo vás dával do polohy sedni, kdy ani nemůžete rychle vypálit k útěku a dával vám za to bonbony, myslíte, že se jich přestanete bát? Určitě ne. Ona by vám měla věřit, že jí ochráníte, pak by neřvala. Navíc tak, jak to popisujete, jí křikem trestáte za strach a odměňujete za to, že štěká.

2.3.2015 12:04
makabe

XXX.XXX.109.4

Cvičák jsem hledala všude možně, na jednom mi ji při štěkotu na psa chytili na čumák a zatřásli s ní, na druhém zase nám řekli, že jí musím separovat od ostatních pejsků a pak na nás neměli čas. další cvičák tady nemáme. Nekritizujte, myslím, že není dokonalýho psa. Jestli nemáte radu tak nepiště. Svůj názor superpánička si nechte pro někoho jinýho. děkuji.

2.3.2015 12:07
makabe

XXX.XXX.109.4

Děkuji pidle... určitě s další štěnětem budu postupovat jinak. Ale na koho se spolehnout když chodíte do psí školky? No jedině na cvičitelku, která musí vědět co a jak...komu jinému věřit, že...

2.3.2015 12:09
makabe

XXX.XXX.109.4

Pro scyllu, vy tady píšete co dělám špatně já, proč? napiště co mám dělat dobře a nekritizujte...od toho jsou diskuze...děkuji.

2.3.2015 12:09
valeri

XXX.XXX.46.93

makabe napsal(a):
Chyby nevadí :)...já to dělám tak, že když vidím psa volně tak tam ani nejdu, ale kolem plotu kde štěkají psi je to pohodě, to jde u nohy na pamlsku, zastavujeme se tam a cvičíme tam ikdyž psi za plotem řvou, ale jakmile je na dohled volně pes tak spustí, nepomůže pamlsek, hračka..nic, prostě nic...když je pes na vodítku a přibližuje se tak jí mám taky na vodítku a musí jít u nohy a když začne štěkat tak ji okřiknu a zastavím a řeknu sedni, dám pamlsek, že neřve a reaguje na mě...pak jdeme zase a ona zase spustí.. a tak to dělám pořád dokola...ve městě je to mnohem horší, prt tam jen jednou týdně procházíme. Jinak je velice učenlivá, chytrá a mazel..tohle jí ale odnaučuji už dlouho a zatím se to moc nezlepšilo...nechci to nechat přerůst, aby z toho pak nebyl velký problém.

Ja jsem to právě dělala taky tak ale pak jsem začla hledat videa jak nato a prostě jsem musela přejit k troše síly. Ze začatku byl zaraženy a měl pphled "jakože jak sis dovolila do mě tak drbnou" a po pár dnech to začal dobře reagovat pak už nam stačilo použivat voditko a hlasový povel.jenomže u nas byl rozdil že byl pes do 2 let zavřeny v kotci s jednou fenou. Ale u vas má pes nechci řict trauma protože pes neřeši co s stalo ale minimalni kontakt s neznámími psy takže by možna bylo dobré jit ven vždy když uvidite psa uklidnit ji hlasovym povel dat ji povel lenni a nechat druheho psa si ji očichat ale až bude naprpsto v klidu a potom aby si i ona toho psa očichala a jit dál aby si zvykla. Asi to pujde hodně těžko ale myslim že se to zvládnout dá.

2.3.2015 12:10
scylla

XXX.XXX.150.32

No a jsme doma - vy jí navíc necháte trestat od cizích lidí, přímo od debilních výcvikářů. Jsem také z vysočiny a vím, že tady dobrý cvičák není možné najít, také jsem to zkoušela. Dělám přes 10 let s problémovými pejsky, mám pro ně maličký azyl a hodně lidí tu bylo na konzultaci kvůli problému, který popisujete. Má velmi jednoduché řešení, ale chce to předvést a hlavně to chce to nejdůležitější - přemýšlet nad tím, jak se cítí pes a snažit se, aby se cítil co nejlépe, bezpečně a abyste si navzájem věřili. Špatný cvičák může psa pokazit na celý život, už jen v Pelhřimově jsou dva naprosto děsné. Je lepší někam dojet, kde mají rozum. Jestli chcete, napište mi. Opravdu to má jednoduché řešení. Začínali jsme všichni, ale já nesnáším jakékoli násilí na psech a když mi chtěl moji fenu potrestat výcviikář, to mi bylo 15 let, došlo mezi námi k potyčce, protože na mého psa nikdo hrabat prostě nebude. Ta důvěra ve vás je základ a podle vašeho psaní jí ona nemá a ani jí mít nemůže.

2.3.2015 12:10
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):

Neokřikujte ji za to, že se bojí a řeší svůj strach tak, jak umí! Sama vidíte, že to nefunguje. Učte ji, že tu situaci vyřešíte za ni, že má možnost vám říct, kdy je toho na ni moc... a hlavně že ji nebudete nutit chodit k tomu psu blíž, než snese. Nutit ji tiše snášet nepříjemné situace a cpát ji za to pamlsky nemá smysl - ona v tu chvíli nepotřebuje piškot, ona chce jen být v bezpečí! Ideální řešení vypadá nějak tak, že uvidíte psa, fenka vám pohledem řekne "hele, pes, co s tím uděláš?" a vy s ní tu situaci vyřešíte tím, že odejdete od psa pryč. Jakmile budete mít tuhle komunikaci spolu vyřešenou, tak vám fenka začne důvěřovat, že je u vás v bezpečí, a můžete si dovolit přibližovat se ke psům blíž, až se budete bez problémů i míjet. Ale tohle vás opravdu nikdo nenaučí po internetu, je to strašně moc o řeči těla (fenky i vaší) a práci s vodítkem.

Psi za plotem pro ni nejsou problém, protože dobře ví, že na ni nemůžou, nenaruší jí její bezpečnou zónu. Psi navolno nebo na vodítku jsou nejistá veličina, kteří k ní můžou kdykoliv přiběhnout, něco po ní chtít, případně můžou i zaútočit. Na vás je, abyste jí ukázala, že je u vás v bezpečí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2015 12:14

Ovčák s ní sice zatřásl, stalo se a stane se i při nejlepší vůli že někdy nějaký pes napadne vašeho. Ovšem není to důvod aby potom váš pes celý život řval na celý svět.Prostě to feně netolerujte, dejte jí najevo že se vám to nelíbí a že to dělat nebude.V první řadě bych zkusila prostě normálně, vidím psa dám povel k noze, půjdeš u nohy, začneš štěkat, rázný povel Ne nebo Fuj to je jedno, trhnutí vodítkem, pokud přestane pokračuju dál v chůzi až psa mineme pochválím.Pokud je fena v takovém rauši že stejně ješí a škubnutí nezabírá, tak dám prostě povel lehni a nechám jí ležet dokud nás pes nepřejde, ono v leže se blbě štěká, a krom toho ležící pes se velmi zklidní.Ono všechno nejde jen za pomoci pochval a pamlsků, někdy se musí do psa trošku drbnout, aby si uvědomil že dělá něco co dělat nebude, to že po něm někde vystartuje jiný pes se stane ještě mockrát, ovšem nemusí to celý život řešit.

2.3.2015 12:17

Nechci s tímhle názorem polemizovat. Jen mám otázku : Fena vidí psa, vyhodnotí ho jako nebezpečí a já se mu vyhnu. Nemůže se jí tím potvrdit, že opravdu nebezpečný je ? Až budeme příště mít potkat psa, začne
"ječet " o to dřív ?

2.3.2015 12:18
pidla

XXX.XXX.106.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ovčák s ní sice zatřásl, stalo se a stane se i při nejlepší vůli že někdy nějaký pes napadne vašeho. Ovšem není to důvod aby potom váš pes celý život řval na celý svět.Prostě to feně netolerujte, dejte jí najevo že se vám to nelíbí a že to dělat nebude.V první řadě bych zkusila prostě normálně, vidím psa dám povel k noze, půjdeš u nohy, začneš štěkat, rázný povel Ne nebo Fuj to je jedno, trhnutí vodítkem, pokud přestane pokračuju dál v chůzi až psa mineme pochválím.Pokud je fena v takovém rauši že stejně ješí a škubnutí nezabírá, tak dám prostě povel lehni a nechám jí ležet dokud nás pes nepřejde, ono v leže se blbě štěká, a krom toho ležící pes se velmi zklidní.Ono všechno nejde jen za pomoci pochval a pamlsků, někdy se musí do psa trošku drbnout, aby si uvědomil že dělá něco co dělat nebude, to že po něm někde vystartuje jiný pes se stane ještě mockrát, ovšem nemusí to celý život řešit.

Ne že by vámi popisovaný postup u určitých povah psů nefungoval, ovšem pokud je fenka skutečně bázlivá citlivka, tak ji tímhle rozložíte definitivně.

2.3.2015 12:19

Nechci s tímhle názorem polemizovat. Jen mám otázku : Fena vidí psa, vyhodnotí ho jako nebezpečí a já se mu vyhnu. Nemůže se jí tím potvrdit, že opravdu nebezpečný je ? Až budeme příště mít potkat psa, začne
"ječet " o to dřív ?

Měla jsem na mysli poslední příspěvek pidly, mezitím se tam něco nahromadilo a citace se mi nepovedla.

2.3.2015 12:24
pidla

XXX.XXX.106.11

"ječet " o to dřív ?

Ne, naopak. Tímhle ji učíte, že ta situace "vidím nebezpečného psa" má i jiné řešení, než "začnu řvát jako pako, abych ho zahnala". A navíc je to řešení, které je pro ni jednodušší a příjemnější. Takže když se jí podaří takto opakovaně vyřešit tu situaci bez řvaní, jen pohledem na pána, tak postupně dokáže jít k nim v klidu blíž - protože důvěřuje tomu, že o odchod si může říct vždycky a ono to bude fungovat.
Ono v momentě, kdy už je pes za prahem a vyjede, řve, zmítá se apod., tak dochází k obrovskému vyplavení stresových hormonů, což je pro psa nepříjemný pocit. A tenhle nepříjemný pocit se mu spojí s přítomností psů. Je to vlastně takový bludný kruh, strach posiluje sám sebe. Když ten bludný kruh rozetnete a nabídnete psu jiné řešení, které je daleko míň stresující, tak se velká část problému vyřeší sama.
Jak to po sobě čtu, tak nevím, jestli jsem to popsala úplně srozumitelně, je to jakési zmatené, ale líp to momentálně neumím...

2.3.2015 12:26
valeri

XXX.XXX.46.93

Dělala jsem to naprosto stejně pes teď chodi jak hodinky ale je pravda že to byl agresor. Ale klidně psi s bojacnym psem obchazejte ale to štěkani bych řešila tombor stylem. Nema duvod štěkat když je pes na voditku a nebo jde jen okolo.

2.3.2015 12:28
pidla

XXX.XXX.106.11

valeri napsal(a):
Dělala jsem to naprosto stejně pes teď chodi jak hodinky ale je pravda že to byl agresor. Ale klidně psi s bojacnym psem obchazejte ale to štěkani bych řešila tombor stylem. Nema duvod štěkat když je pes na voditku a nebo jde jen okolo.

Nemá důvod? Ze svého pohledu má, a velice pádný - psi ji při těch "socializačních" lekcích opakovaně a dlouhodobě napadali a šikanovali (že to oni sami pokládali za hru, není podstatné). Tohle je jediný způsob, kterým se naučila bránit, když ji nebrání pán.

2.3.2015 12:36
valeri

XXX.XXX.46.93

pidla napsal(a):
Nemá důvod? Ze svého pohledu má, a velice pádný - psi ji při těch "socializačních" lekcích opakovaně a dlouhodobě napadali a šikanovali (že to oni sami pokládali za hru, není podstatné). Tohle je jediný způsob, kterým se naučila bránit, když ji nebrání pán.

Takže jenom proto ji to majitelka bude dovolovat a majitelka ji nebrani?:-DDD majitel ma byt autorita. Tim že pes bude takhle štěkat to muže zhoršit jiny pes to vezme špatně a jedine co vznikne je problem proto prostě psa uklidnit aby reagoval jen na majitelku dat ji povel lenni a nechat hodneho psa ktereho nezna ji očichat potom nappal tim ziska sebeduvěru a bude vic věřit majitelce protože bude autorita pro oba psy.

2.3.2015 12:42
pidla

XXX.XXX.106.11

valeri napsal(a):
Takže jenom proto ji to majitelka bude dovolovat a majitelka ji nebrani?:-DDD majitel ma byt autorita. Tim že pes bude takhle štěkat to muže zhoršit jiny pes to vezme špatně a jedine co vznikne je problem proto prostě psa uklidnit aby reagoval jen na majitelku dat ji povel lenni a nechat hodneho psa ktereho nezna ji očichat potom nappal tim ziska sebeduvěru a bude vic věřit majitelce protože bude autorita pro oba psy.

Dovolovat? Rozhodně ne. Předcházet tomu, aby vůbec k těmto situacím došlo, a učit ji žádoucímu chování. Ano, majitel má být autorita, ale šikanou si to nevynutí - autoritu si musí člověk vybudovat, mimo jiné i tím, že psu ukáže, že mu může důvěřovat.
Chci vidět, jak bez použití násilí donutíte psa, který je v panice, aby si v přítomnosti nebezpečí lehl. A i pokud se vám to podaří, tak tím, že ho donutíte, aby se nechal tím nebezpečným psem očuchat, ho jen utvrdíte v tom, že cizí psi se nepředvídatelně přibližují na velmi nepříjemnou vzdálenost a majitel ho před tím nijak nechrání, takže se holt příště musí bránit sám. Třeba i vydrží v klidu ležet, ale bude se to v něm střádat, střádat, až jednou vylítne, a to nejspíš natvrdo. Pes v panice si neřekne "však ono se vlastně nic nestalo, nesežral mě". On jen ví, že se strašně bál a byl to hrozně nepříjemný pocit, takže příště bude dělat všechno pro to, aby téhle nepříjemné situaci předešel.

2.3.2015 12:43
makabe

XXX.XXX.109.4

Pro scyllu - ale já ji nenechávám trestat od někoho cizího, nikdo mi na psa nešáhne. Na cvičáku za fyzický tresty na psovi je vyhazov ze cvičáku. Když mi na někoho skočí tak jí od psa oddělám a řeknu né, pak když si toho psa znovu očichává tak hlasitě chválím a odměním a pak už to neudělala. Nemá důvod ve mě nemít oporu, nevěřit mi, dobře fungjjeme na cvičáku, je mezi nejlepší psi co se cviků týče. pro pidla - mě právě příjde, že se nebojí, ale že si chce hrát, chce za tím psem, když je ten pes malý tak štěká víc a vím, že si ho chce podřít, to už se stalo 2x, to jo. jednou se mi rozběhla za psem přes celou louku, pohrála si, oňuchala pána a běžela zpátky, nemyslím si, že by měla přímo strach ze psů...jenom prostě na ně štěká...pro HEBE - tak jsem to taky zkoušela, v leže mi nevydrží ležet, při sedu štěká.. jako fakt nevím zda je to psychický problém, nebo je jen ukecaná...proto žádám o rady. Snažím se udělat cokoli, aby to přestala dělat. hrajeme si, blbnu s ní pořád a všude. Co jí ještě nikdy nešlo je nechávat ji uvázanou u obchodu nebo školky. Tam řve taky, štěká a štěká...je to jen závisláček nebo to je taky psychický problém. Neděláme to, protože hodně štěká (na doporučení cvičitelky) Jinak ode mě neutíká, hlídá si mě abych ji neutekla. děkuji Všem.

2.3.2015 12:46

To že jednou nějaký pes napadne mého psa přece není důvod aby na každého jiného psa útočil. Psi to takhle neberou, např mého psa coby čtyřměsíční štěně docela ošklivě napadla boxerka, sice sem jí chytla za kožich a zahodila ale stejně si pár kousanců odnesl, ovšem vzápětí na to zapoměl a s jinými psy si zase hrál. Většina psů si zapamatuje jednoho konkrétního jedince se kterým se utkal a s tím se opravdu nemusí, ale fakt není důvod proč by měl dorážet na všechny psy které vidí.Ten důvod je totiž většinou jen to že mu to majitel dovolí, ten pes vnitřně vycítí pocit majitele a podle toho se chová.je to asi týden co sem potkala paní s fenou, která ječela na mého psa jak protržená, aniž by se jí on všímal, paní jí nenapomenula, nic jen jí omlouvala že ona tohle na všechny psy dělá.Jenomže tímhle si akorát koleduje o to že jinak nevšímavého psa opravdu vyprovokuje k útoku.žádný normální pes není tak přecitlivělý aby se složil z toho že mu dá majitel povel lehni a že kolem něj projde jiný pes, obvzlášt když zadavatelka píše že psi na cvičáku jí nevadí, tohle podle mě není žádná panika ani strach ale jen nedotáhnutá poslušnost, fena se naučila řvát a ví že dosáhne svého a že jí to projde.

2.3.2015 12:47
makabe

XXX.XXX.109.4

Pro valleri - děkuji za názor.

2.3.2015 12:50
pidla

XXX.XXX.106.11

To že jednou nějaký pes napadne mého psa přece není důvod aby na každého jiného psa útočil. Psi to takhle neberou, např mého psa coby čtyřměsíční štěně docela ošklivě napadla boxerka, sice sem jí chytla za kožich a zahodila ale stejně si pár kousanců odnesl, ovšem vzápětí na to zapoměl a s jinými psy si zase hrál. Většina psů si zapamatuje jednoho konkrétního jedince se kterým se utkal a s tím se opravdu nemusí, ale fakt není důvod proč by měl dorážet na všechny psy které vidí.Ten důvod je totiž většinou jen to že mu to majitel dovolí, ten pes vnitřně vycítí pocit majitele a podle toho se chová.je to asi týden co sem potkala paní s fenou, která ječela na mého psa jak protržená, aniž by se jí on všímal, paní jí nenapomenula, nic jen jí omlouvala že ona tohle na všechny psy dělá.Jenomže tímhle si akorát koleduje o to že jinak nevšímavého psa opravdu vyprovokuje k útoku.žádný normální pes není tak přecitlivělý aby se složil z toho že mu dá majitel povel lehni a že kolem něj projde jiný pes, obvzlášt když zadavatelka píše že psi na cvičáku jí nevadí, tohle podle mě není žádná panika ani strach ale jen nedotáhnutá poslušnost, fena se naučila řvát a ví že dosáhne svého a že jí to projde.

Ale zadavatelka psala, že nešlo o jedno napadení, ale že se to dělo na těch socializačních lekcích soustavně a dlouhodobě. Navíc fenka je podle popisu zřejmě citlivka.

"Fena se naučila řvát a ví, že tím dosáhne svého" - a čeho tím podle vás dosáhne?

Ale samozřejmě všechno jen hádám, fenku jsem neviděla. Snažím se jen po internetu radit výhradně takové postupy, kterými se u jakéhokoliv psa nadělá nejméně škod, i když by třeba u některých psů šlo postupovat trochu jinak.

2.3.2015 12:54
makabe

XXX.XXX.109.4

HABE děkuji.. já si myslím taky, že ona to prostě zkouší, nemám jiné vysvětlení. Měla jsem 14let dalmatinku a tu napadl v 5m taky boxer a ona byla úplně suprová a to jsem s ní ani nechodila na cvičák. Ta moje prďola je prostě jiná, citlivka, nikdy jsem jí neuhodila, když tak na ní zakřičím., jsem proti fyzickým trestům. ALe jestli postačí jí trochu zatahat za kůži tak to udělám, moc se mi do toho nechce, ale udělám to. Určitě si hlídám, aby vždy uposlechla, nikdy jsem ji nenechala nedodělat povel. Ale jak říkáte, možná je potřeba pracovat ještě více na poslušnosti zrovna když jde pes. Děkuji za názor, vážím si.

2.3.2015 12:54
valeri

XXX.XXX.46.93

pidla napsal(a):
Dovolovat? Rozhodně ne. Předcházet tomu, aby vůbec k těmto situacím došlo, a učit ji žádoucímu chování. Ano, majitel má být autorita, ale šikanou si to nevynutí - autoritu si musí člověk vybudovat, mimo jiné i tím, že psu ukáže, že mu může důvěřovat.
Chci vidět, jak bez použití násilí donutíte psa, který je v panice, aby si v přítomnosti nebezpečí lehl. A i pokud se vám to podaří, tak tím, že ho donutíte, aby se nechal tím nebezpečným psem očuchat, ho jen utvrdíte v tom, že cizí psi se nepředvídatelně přibližují na velmi nepříjemnou vzdálenost a majitel ho před tím nijak nechrání, takže se holt příště musí bránit sám. Třeba i vydrží v klidu ležet, ale bude se to v něm střádat, střádat, až jednou vylítne, a to nejspíš natvrdo. Pes v panice si neřekne "však ono se vlastně nic nestalo, nesežral mě". On jen ví, že se strašně bál a byl to hrozně nepříjemný pocit, takže příště bude dělat všechno pro to, aby téhle nepříjemné situaci předešel.

Tohle je jen o dohadováni.. každy ma očividně svuj nazor. Ale Ano aby neštěkala prostě zvišite hlas a Ano použijete rozumnou sílu ale je to trochu jak s malým ditětem. Jak jsem napsala uklidnitpsa povel llenni nechat druheho hodneho psa si ji očichat potom dat druhemu psovi povel lehni ať ma i ona možnost byt ta dominantní a potom psa pochvalit a odejit. Ze začatku možna trochu sily použijete ale pes to rychle pochopi.
Ja mam doma bývaleho agresivniho psa a museli jsme dělat pravý opak podřizovat ho jinym psům. Teď mame doma maleho psa a i kočku a je užasný Ano když venku potkame psa ktery provokuje tak musim zareagovat ale vše jde. Tady jak pani psala bude proces obracený prve zastavit jeji štěkani a udělat sni dominanta pak se jeji chovani srovná.

2.3.2015 12:55

makabe napsal(a):
Pro scyllu - ale já ji nenechávám trestat od někoho cizího, nikdo mi na psa nešáhne. Na cvičáku za fyzický tresty na psovi je vyhazov ze cvičáku. Když mi na někoho skočí tak jí od psa oddělám a řeknu né, pak když si toho psa znovu očichává tak hlasitě chválím a odměním a pak už to neudělala. Nemá důvod ve mě nemít oporu, nevěřit mi, dobře fungjjeme na cvičáku, je mezi nejlepší psi co se cviků týče. pro pidla - mě právě příjde, že se nebojí, ale že si chce hrát, chce za tím psem, když je ten pes malý tak štěká víc a vím, že si ho chce podřít, to už se stalo 2x, to jo. jednou se mi rozběhla za psem přes celou louku, pohrála si, oňuchala pána a běžela zpátky, nemyslím si, že by měla přímo strach ze psů...jenom prostě na ně štěká...pro HEBE - tak jsem to taky zkoušela, v leže mi nevydrží ležet, při sedu štěká.. jako fakt nevím zda je to psychický problém, nebo je jen ukecaná...proto žádám o rady. Snažím se udělat cokoli, aby to přestala dělat. hrajeme si, blbnu s ní pořád a všude. Co jí ještě nikdy nešlo je nechávat ji uvázanou u obchodu nebo školky. Tam řve taky, štěká a štěká...je to jen závisláček nebo to je taky psychický problém. Neděláme to, protože hodně štěká (na doporučení cvičitelky) Jinak ode mě neutíká, hlídá si mě abych ji neutekla. děkuji Všem.

No vidíte, sama píšete že se vám zdá že se psů nebojí, trénujte povel lehni, prostě trénujte aby vydržela ležet, nejprve s vámi, když vydrží s vámi poodstupte dál a nechte jí ležet aby cizí pes mohl projít. vybírejte si psy na vodítku u kterých vidíte že jsou poslušní a nebudou jí otravovat. Svého psa takhle třeba zajistím u lampy, nechám ho ležet a odejdu aby mě neviděl, musí ležet at kolem něj projde cokoliv. Až tohle zvládnete máte po problému, jen to nenechte přerůst v to že z feny vychováte ňafavého agresivního zmetka jakých jsou plné ulice.Domluvte se s někým známým kdo má klidného psa, dojděte k sobě, nechte psy ležet nebo sedět čenichama k sobě, podejte si ruku, povídejte si, psi budou sedět a ležet v klidu vedle vás, naučte jí sebekontrole, a uvidíte že to brzo zvládnete. jen z ní nevychovejte rozmazlenou neurotickou potvoru, ona se musí naučit kontrolovat se, i když se jí zrovna něco nelíbí.

2.3.2015 12:57
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
HABE děkuji.. já si myslím taky, že ona to prostě zkouší, nemám jiné vysvětlení. Měla jsem 14let dalmatinku a tu napadl v 5m taky boxer a ona byla úplně suprová a to jsem s ní ani nechodila na cvičák. Ta moje prďola je prostě jiná, citlivka, nikdy jsem jí neuhodila, když tak na ní zakřičím., jsem proti fyzickým trestům. ALe jestli postačí jí trochu zatahat za kůži tak to udělám, moc se mi do toho nechce, ale udělám to. Určitě si hlídám, aby vždy uposlechla, nikdy jsem ji nenechala nedodělat povel. Ale jak říkáte, možná je potřeba pracovat ještě více na poslušnosti zrovna když jde pes. Děkuji za názor, vážím si.

já si myslím taky, že ona to prostě zkouší
Co přesně podle vás zkouší? Čeho tím chce dosáhnout?

2.3.2015 12:58
makabe

XXX.XXX.109.4

Děkuji všem za názory a rady. Věřím, že nejsem jediná co má takový podobný problém a tahle diskuze prospěje i dalším. Děkuji a mějte se.

2.3.2015 13:00

makabe napsal(a):

Přesně tak, nemusíte jí uhodit, svého psa taky neuhodím, stačí na ní houknout, nebo třeba zatahat za ten kožich, ona se z toho nesloží. Ono všechno nejde cvičit jen pozitivně, někdy je pro psa srozumitelnější trošku zatlačit a pak pochválit a odměnit a on pochopí co je správně.

2.3.2015 13:04
makabe

XXX.XXX.109.4

Já nevím čeho tím chce dosáhnout...abych ji k psovi pustila? rváčka to není pokud po ní někdo nevyjede. Jednou se čuchala s fenou jo..a dobrý dobrý až ta druhá fena zavrčela tak si vjeli do vlasů...oddělali jsem je od sebe a zase kolem sebe pobíhali v pohodě...jakmile se očuchávali tak jsem chválila a dala pamlsek...nevím proč štěká..fakt nevím...popsala jsem tady co by mohlo být jako důvodem...ale nikdy jí nenapadl pes tak, že by se ho měla bát...možná že to fakt začalo tou psí školkou... to je jediné co mě napadá.

2.3.2015 13:04
pidla

XXX.XXX.106.11

Přesně tak, nemusíte jí uhodit, svého psa taky neuhodím, stačí na ní houknout, nebo třeba zatahat za ten kožich, ona se z toho nesloží. Ono všechno nejde cvičit jen pozitivně, někdy je pro psa srozumitelnější trošku zatlačit a pak pochválit a odměnit a on pochopí co je správně.

Jak víte, že se z toho nesloží? Vy fenku zadavatelky znáte? Jsou psi (jednoho mám doma), kteří se i z lehkého zatahání za kožich složí docela slušně. A vzhledem k tomu, že fenka je reaktivní na psy, tak je dost pravděpodobné, že může být taky takhle přecitlivělá - ono je to u těchto psů poměrně časté.

Jak říkám už poněkolikáté, tohle by chtělo řešit naživo, ne po internetu.

2.3.2015 13:08
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
Já nevím čeho tím chce dosáhnout...abych ji k psovi pustila? rváčka to není pokud po ní někdo nevyjede. Jednou se čuchala s fenou jo..a dobrý dobrý až ta druhá fena zavrčela tak si vjeli do vlasů...oddělali jsem je od sebe a zase kolem sebe pobíhali v pohodě...jakmile se očuchávali tak jsem chválila a dala pamlsek...nevím proč štěká..fakt nevím...popsala jsem tady co by mohlo být jako důvodem...ale nikdy jí nenapadl pes tak, že by se ho měla bát...možná že to fakt začalo tou psí školkou... to je jediné co mě napadá.

Když nevíte, čeho tím chce dosáhnout, tak proč říkáte, že jste přesvědčená, že "to zkouší"?

Nejdřív zjistěte, jakou má tohle chování příčinu, a pak to teprve můžete začít řešit. Bohužel na Vysočině žádného rozumného výcvikáře neznám (ono je to tam celkově bída), ale být vámi, tak si udělám výlet do Ostravy k Lence Blachové nebo Magdě Šimečkové (www.koira.cz) - opravdu stojí za to jet k nim tak daleko a domluvit si soukromou lekci, dozvíte se za dvě hodiny víc než u neschopného výcvikáře za několik let.

2.3.2015 13:11
makabe

XXX.XXX.109.4

Děkuji Všem... moc si vážím. i za to, že jste se na mě hned nevrhli jako ti "psi" a hned neodsoudili za to, že mám vůbec psa Děkuji !

2.3.2015 13:17
anonymx

XXX.XXX.27.66

MIlá zadavatelko, máte střední plemeno mladé fenky. Nepíšete jaké. Štěká na psy a ti po ní někdy vyjedou. Je to normální chování bázlivého psa. Prostě jí NIKDY nepouštějte k neznámému psovi. Pokud na ní vyjede, utvrzujete jí stále v tom, že má důvod se bát a protože už přestala být štěnětem, budou se rvačky stupňovat, zvlášť s fenkami bude hrozit nebezpečí. Sebevědomému chování mezi psy už jí nikdy nenaučíte. Můžete jí naučit jen poslušnosti, tj. odnaučit štěkání a to je již výše popsané. Ještě: když píšete že se chytla s fenkou a když se očuchávali jste jí odměňovala a chválila, tak za co? Jen jste jí dodávala sebevědomí do eventuální další rvačky a měla jste kliku, že ta druhá už po ní nevyjela.

2.3.2015 14:19
makabe

XXX.XXX.109.4

Anonymx - asi máte pravdu v tom, že můj pes nebude nikdy miláček se všema pesanama. to, že jsem jí dala pamlsek za to, že si v klidu očichávala fenku bylo za to, že tak se to má dělat. Ta moje nikdy nevyjíždí první, musí ta druhá zavrčet. Ale má rok, myslím, že si s dalšíma pesanama hrát může, jen to prostě musí být pod kontrolou, jako na cvičáku. Nebo si myslíte, že bych jí měla hned separovat? už jí k feně, se kterou si vjela do vlasů nepouštět?a raději se jí vyhábat?. prosím držte se rady/názorz a né kritiky. děkuji za názor.

2.3.2015 14:28
valeri

XXX.XXX.46.93

makabe napsal(a):
Anonymx - asi máte pravdu v tom, že můj pes nebude nikdy miláček se všema pesanama. to, že jsem jí dala pamlsek za to, že si v klidu očichávala fenku bylo za to, že tak se to má dělat. Ta moje nikdy nevyjíždí první, musí ta druhá zavrčet. Ale má rok, myslím, že si s dalšíma pesanama hrát může, jen to prostě musí být pod kontrolou, jako na cvičáku. Nebo si myslíte, že bych jí měla hned separovat? už jí k feně, se kterou si vjela do vlasů nepouštět?a raději se jí vyhábat?. prosím držte se rady/názorz a né kritiky. děkuji za názor.

Většina napsala že znalec psi duše ne. Ale často tam jsou nervozní psi tak bych se podivala na nějaké videa skuste si napsat napřiklad do google znalec psí duše nervozni pes a nebo něco takoveho. Nemusite hned použit jeho praktiky ale aspoň lehči verzi.

2.3.2015 14:36
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):

Já bych ji v tuhle chvíli pouštěla jen se psy, o kterých s poměrně velkou jistotou víte, že na ni nevyjedou, nebudou si příliš dovolovat apod. Teprve až získá víc sebejistoty a komunikačních dovedností, můžete si dovolit pustit ji s "rizikovějšími" psy, pak už bude mít zkušenosti na to, aby se z hrozícího konfliktu "vykecala".

Separaci bych viděla až jako poslední možnost - v roce se toho ještě dá řešit strašně moc a nic není ztraceno.

S tím odměňováním za klid je to takové malinko dvousečné, protože často dochází k následujícímu scénáři: Pes vyjede - majitel ho stáhne - pes se zklidní - majitel odmění. Jenže tím odměňuje všechno, co se stalo během předchozích pár sekund, tedy i to vyjetí!
Odměna za klid by měla přijít dřív, než pes vůbec začne o vyjetí uvažovat. Pak to funguje. Ale zase musíte myslet na to, co je pro psa v tu chvíli odměna - pokud se v přítomnosti druhého psa cítí nejistě a taktak se drží, aby nevyjel, tak piškot v tuhle chvíli asi nebude úplně žádoucí. Daleko větší odměna bude zvětšení vzdálenosti od druhého psa, potahání o hračku k uvolnění stresu, hra na honičku apod.

2.3.2015 14:42
anonymx

XXX.XXX.130.174

Makabe-je ji rok, pokud uz dnes reaguje na zavrceni protiutokem bude se to stupnovat. Ja bych to neriskovala a radeji vybirala psy nebo opravdu hodne fenky. Pokud se chova slusne pri kontaktu s jinym psem tak ji nechval, je to normalni. Jen pokud provokuje tak zasahni.

2.3.2015 14:43
makabe

XXX.XXX.109.4

No, nejvíc se mi zamlouvá poslední komentář, pouštět jen ke známým psům a fenám, oblika kolem neznámého psa - dodržení vzdálenosti. Odměňovat dřív než vyjede a když nemůžu přímo obejít tak použít přetahovák k uvolnění stresu. To vše známe a děláme, takže budeme pokračovat akorát teda obloukovat psi a nedávat ty pamlsky v době očuchávání...ok...ale asi plácnu za zbytečné štěkání když budeme od psa 10metrů daleko...to by neměla co štěkat...si myslím. Tohle se mi zdá rozumné...

2.3.2015 14:44
pidla

XXX.XXX.106.11

valeri napsal(a):
Většina napsala že znalec psi duše ne. Ale často tam jsou nervozní psi tak bych se podivala na nějaké videa skuste si napsat napřiklad do google znalec psí duše nervozni pes a nebo něco takoveho. Nemusite hned použit jeho praktiky ale aspoň lehči verzi.

"Lehčí verzi" kopanců do žeber a škrcení na stahováku si tak úplně neumím představit... a to je jen ta mírnější část, větší průšvih je psychický teror, který bohužel většina lidí v těch videích nevidí smajlík

Nechci se tu pouštět do debaty o Cesaru Millanovi, téma je o něčem jiném. Ale prostě celý problém je ten, že jeho metody jsou založené na podrobení a zdeptání psa - pes je vystavený takovému nátlaku, až mu nezbyde, než to ze zoufalství vzdát. Mírnější verze nemůže z principu fungovat.

2.3.2015 14:47
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
No, nejvíc se mi zamlouvá poslední komentář, pouštět jen ke známým psům a fenám, oblika kolem neznámého psa - dodržení vzdálenosti. Odměňovat dřív než vyjede a když nemůžu přímo obejít tak použít přetahovák k uvolnění stresu. To vše známe a děláme, takže budeme pokračovat akorát teda obloukovat psi a nedávat ty pamlsky v době očuchávání...ok...ale asi plácnu za zbytečné štěkání když budeme od psa 10metrů daleko...to by neměla co štěkat...si myslím. Tohle se mi zdá rozumné...

Když štěká na deseti metrech od psa, tak ji neplácejte, ale seberte se a naprosto v klidu, bez nějakého škubání a hubování s ní odejděte na patnáct metrů od psa. Nebo dvacet. A tam odměňte za klid - ne hned, aby si to nespojila s tím předchozím štěkáním, ale až opravdu vidíte, že soustředila pozornost na vás a psa přestala řešit (to může být rozdíl třeba vteřiny, dvou - chce to umět ji číst a mít dobře načasované reakce). Věřte, že díky tomuhle brzy přestane řešit psy na deset metrů, pak na šest, na tři...

2.3.2015 14:51
makabe

XXX.XXX.109.4

Poprosím SCYLLU o adresu kdybych se rozhodla přijet Bellu ukázat.(jestli je to možné ) Děkuji.

2.3.2015 14:52
valeri

XXX.XXX.46.93

pidla napsal(a):
"Lehčí verzi" kopanců do žeber a škrcení na stahováku si tak úplně neumím představit... a to je jen ta mírnější část, větší průšvih je psychický teror, který bohužel většina lidí v těch videích nevidí smajlík

Nechci se tu pouštět do debaty o Cesaru Millanovi, téma je o něčem jiném. Ale prostě celý problém je ten, že jeho metody jsou založené na podrobení a zdeptání psa - pes je vystavený takovému nátlaku, až mu nezbyde, než to ze zoufalství vzdát. Mírnější verze nemůže z principu fungovat.

Lehči berze byla myšlena tak že - normalni voditko na ktere je pes zvykli ale proste když fena zereaguje štěkotem poškubnout( ne tak že psa strhnete o metr dál) a použit hlasovej povel třeba nesmi když nezareaguje tak do ni drbnou tupou napřiklad do krku ne žadne do žadne slabiny aby se majitelce pes dival do oči vnimal ji a pak ji dat povel sedni a tak to opakovat pořad do kóla timhle psovi neubližite a neni to žadne tyrání.

2.3.2015 14:56
makabe

XXX.XXX.109.4

Fyzicky netrestám..kopance a ostnáč ? bože...nene...nikdy..Bella je cíťa...max zatáhnout za srts a zvýšit hlas...hned klopí ušečka..takže větší hubování určitě né. Jen doufám, že se někdy dostaneme na dva metry

2.3.2015 14:56
pidla

XXX.XXX.106.11

valeri napsal(a):
Lehči berze byla myšlena tak že - normalni voditko na ktere je pes zvykli ale proste když fena zereaguje štěkotem poškubnout( ne tak že psa strhnete o metr dál) a použit hlasovej povel třeba nesmi když nezareaguje tak do ni drbnou tupou napřiklad do krku ne žadne do žadne slabiny aby se majitelce pes dival do oči vnimal ji a pak ji dat povel sedni a tak to opakovat pořad do kóla timhle psovi neubližite a neni to žadne tyrání.

Tohle možná funguje na "normální" vyrovnané psy, kteří si jen tak z nevychovanosti občas vyštěkávají. Ale psa, který skutečně má s druhými psy problém (ať už z jakéhokoliv důvodu), tímhle jen vynervujete do nepříčetna.

2.3.2015 14:59
makabe

XXX.XXX.109.4

Valeri - to nepomáhá, můžu škubat jak chci...

2.3.2015 15:05
valeri

XXX.XXX.46.93

Aby neštěkala prostě zvišite hlas a použijete rozumnou sílu ale je to trochu jak s malým ditětem. Jak jsem napsala uklidnit psa povel lenni nechat druheho hodneho psa si ji očichat potom dat druhemu psovi povel lehni ať ma i ona možnost byt ta dominantní a potom psa pochvalit a odejit. Ze začatku možna trochu sily použijete ale pes to rychle pochopi.
Ja mam doma bývaleho agresivniho psa a museli jsme dělat pravý opak podřizovat ho jinym psům. Teď mame doma maleho psa a i kočku a je užasný Ano když venku potkame psa ktery provokuje tak musim zareagovat ale vše jde. Tady jak pani psala bude proces obracený prve zastavit jeji štěkani a udělat sni dominanta pak se jeji chovani srovná. Tohle jsem psala přetim
Ten znalec psi duše byl myšlen tak ať se podivaji podobně chovajoci pes tam určitě bude a jen se podivat jak to kdo řeši.

2.3.2015 15:06
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):
Valeri - to nepomáhá, můžu škubat jak chci...

Škubání funguje jen tehdy, pokud:
- pes není ještě natolik "rozjetý", aby škubnutí vodítkem nedokázal vnímat
- psovod umí psu naprosto přesně sdělit, co škubnutí znamená a co po něm místo toho nežádoucícho chování chce.
Pokud tohle nemáte zvládnuté (což vám nijak nemám za zlé, tohle umí tak jeden člověk z tisíce), tak jediné, čeho škubáním dosáhnete, je pohmožděná průdušnice psa...

2.3.2015 15:10
pidla

XXX.XXX.106.11

valeri napsal(a):
Aby neštěkala prostě zvišite hlas a použijete rozumnou sílu ale je to trochu jak s malým ditětem. Jak jsem napsala uklidnit psa povel lenni nechat druheho hodneho psa si ji očichat potom dat druhemu psovi povel lehni ať ma i ona možnost byt ta dominantní a potom psa pochvalit a odejit. Ze začatku možna trochu sily použijete ale pes to rychle pochopi.
Ja mam doma bývaleho agresivniho psa a museli jsme dělat pravý opak podřizovat ho jinym psům. Teď mame doma maleho psa a i kočku a je užasný Ano když venku potkame psa ktery provokuje tak musim zareagovat ale vše jde. Tady jak pani psala bude proces obracený prve zastavit jeji štěkani a udělat sni dominanta pak se jeji chovani srovná. Tohle jsem psala přetim
Ten znalec psi duše byl myšlen tak ať se podivaji podobně chovajoci pes tam určitě bude a jen se podivat jak to kdo řeši.

"Rozumná síla" je u většiny reaktivních psů naprosto žádná síla... Tlak vyvolává protitlak.

Vy máte prostě zkušenost jen se svým psem. Věřím, že u něj to funguje, ale u velké části jiných psů jsou vaše rady prostě recept na průser.

2.3.2015 15:30
valeri

XXX.XXX.46.93

Ne jen u meho psa. Pomaham v utulku jako dobrovolnik a setkavam se s povahově rozdilnými psy. Samozdřejmě že na všechny neplati to stejne ale majitel Musi sam určit se všeho co se dozvěděl co by pro psa bylo nejvhodnějši.

2.3.2015 15:31

Já přidám jen povzdech : Ono je dnes, pohybovat se mezi tou spoustou nevychovaných psů, docela složité.
Dáte si práci, budete několik týdnů trénovat a když konečně dospějete k jakémusi výsledku, budete se míjet na cestě se psem, svého psa si dáte k pravé noze a ten protější blbec po něm vyjede, protože "on to ještě nikdy neudělal", a jste zase na začátku.
A to ani nemůžete majitele seřvat, aby se k vám pes nepřidal.

2.3.2015 15:37
pidla

XXX.XXX.106.11

Já přidám jen povzdech : Ono je dnes, pohybovat se mezi tou spoustou nevychovaných psů, docela složité.
Dáte si práci, budete několik týdnů trénovat a když konečně dospějete k jakémusi výsledku, budete se míjet na cestě se psem, svého psa si dáte k pravé noze a ten protější blbec po něm vyjede, protože "on to ještě nikdy neudělal", a jste zase na začátku.
A to ani nemůžete majitele seřvat, aby se k vám pes nepřidal.

Je pravda, že každé takovéhle setkání vás vrátí o kus zpátky, ale naštěstí ne na začátek.

A kromě toho tihle vyjížděči se většinou dají docela slušně zpacifikovat jen pohledem, gestem... Skoro bych řekla, že o dost horší jsou ti děsně hodní a kamarádští - oni nevyjedou, neservou se, prostě jsou fakt hodní, ale nedají se ani odehnat, majitel si je nepřivolá...

2.3.2015 18:03

S takovým psem bych taky měla problém. Jakmile bych ho začala zahánět, fena by se pravděpodobně přidala.
Mám tu zkušennost z hárání, kdy musím zahánt psy všemi možnými způsoby. Ač se mi to příčí, venčím s klackem v ruce a kameny v kapsách. Fena tím pochopitelně trpí, že jsem vzteklá cítí.. Když dohárá, tak nesmíme potkat psa, vyjela by po něm.

2.3.2015 18:25
pidla

XXX.XXX.106.11

S takovým psem bych taky měla problém. Jakmile bych ho začala zahánět, fena by se pravděpodobně přidala.
Mám tu zkušennost z hárání, kdy musím zahánt psy všemi možnými způsoby. Ač se mi to příčí, venčím s klackem v ruce a kameny v kapsách. Fena tím pochopitelně trpí, že jsem vzteklá cítí.. Když dohárá, tak nesmíme potkat psa, vyjela by po něm.

To je zase o té psychické vyrovnanosti...
Klacky a kameny nejsou potřeba, stačí dát si fenu za sebe a psy odlifrovat pryč. U 99,9% psů není potřeba nic víc, než ten povel...

2.3.2015 19:13

pidla napsal(a):
To je zase o té psychické vyrovnanosti...
Klacky a kameny nejsou potřeba, stačí dát si fenu za sebe a psy odlifrovat pryč. U 99,9% psů není potřeba nic víc, než ten povel...

Klacky a kameny nosím jen když fena hárá, na místního voříška stačí opravdu pohled, ale No, který nám sem chodí, tak na toho nějaký pohled nebo slovo opravdu neplatí. I když mám v ruce násadu, uhne jen tam, kam nedosáhnu.

3.3.2015 17:42
makabe

XXX.XXX.109.4

VŠEM ZŮČASTNĚNÝM : tak jsem se včera pustila do práce. Nejdřív jsem pořádně procvičila chůzi na vodítku, neměla zatáhnout, když zatáhla tak jsem škubla a řekla ne. Dnes šla na vodítku suprově, vodítko prověšené, dokonce jsem i chodila mezi lidma a vůbec za nimi nešla. Odpoledne jsem si půjčila kamarádku a její fenku stejného plemene, je hodnější než ta moje :) chodily jsme všichni proti sobě, tam a zpátky, každý na druhé straně chodníku, já nejdřív s Bellou i po trávě když začala štěkat, aby měla prostor, postupně jsme prostor zužovaly a nakonec jsme šli vedle sebe, bez tahání, štěkání a nakonec jsem ji i pustila, druhá fena na vodítku, ale tu moji jsem k ní nepustila...lidičky bylo to úplně v pohodě ...myslím, že jí došlo co po ní chci...je pravda, že jsem v noci koukala na znalce duší až do dvou šlo jen o to, aby byla Bella na té správně straně od psa a aby prostě byla vedle mě, né přede mnou...a aby ten druhý pes byl prostě v klidu... pořád je ještě ale ve střehu a na začátku na ni vidím stres, ale na konci toho všeho byla uvolněná a v klidu... supééééér...a jde to bez fyzických trestů

3.3.2015 17:55
valeri

XXX.XXX.46.93

makabe napsal(a):
VŠEM ZŮČASTNĚNÝM : tak jsem se včera pustila do práce. Nejdřív jsem pořádně procvičila chůzi na vodítku, neměla zatáhnout, když zatáhla tak jsem škubla a řekla ne. Dnes šla na vodítku suprově, vodítko prověšené, dokonce jsem i chodila mezi lidma a vůbec za nimi nešla. Odpoledne jsem si půjčila kamarádku a její fenku stejného plemene, je hodnější než ta moje :) chodily jsme všichni proti sobě, tam a zpátky, každý na druhé straně chodníku, já nejdřív s Bellou i po trávě když začala štěkat, aby měla prostor, postupně jsme prostor zužovaly a nakonec jsme šli vedle sebe, bez tahání, štěkání a nakonec jsem ji i pustila, druhá fena na vodítku, ale tu moji jsem k ní nepustila...lidičky bylo to úplně v pohodě ...myslím, že jí došlo co po ní chci...je pravda, že jsem v noci koukala na znalce duší až do dvou šlo jen o to, aby byla Bella na té správně straně od psa a aby prostě byla vedle mě, né přede mnou...a aby ten druhý pes byl prostě v klidu... pořád je ještě ale ve střehu a na začátku na ni vidím stres, ale na konci toho všeho byla uvolněná a v klidu... supééééér...a jde to bez fyzických trestů

Tak to gratuluju teď jen opakovat. Ja jsem se na znalce taky divala často a jde jen oto pobrat některe věci a pak je vhodně použivat. Nevim proč snim maji někteři takovy problem.

4.3.2015 09:00
makabe

XXX.XXX.109.4

Máme před sebou ještě kus práce, tohle byl jen začátek se psem, kerého známe a v místě kde to známe. ALe je to dobrý začátek. MC je fajn, ale zdá se mi, že na některé psi psychicky tlačí, nicméně nepoužívá fyzické tresty ani nějak drastické metody. Jako co se psem, kterého lidi zkazili? Na takového zlého psa s musí trochu přitlačit. Já ty fyzické tresty nesnáším, lepší zatlačit na tu psychiku. Mylím, že Bellíse pomohlo hodně to, že byla za tou moji nohou, což jí dalo jistotu, že jí panička chrání kdyby něco a snad si uvědomila jak se chovat přítomnosti psa... Všem moc děkuji za rady, vážím si. Možná, že jsem něco u štěňátka zkazila, ale určitě nevědomky a hlavně, že to chci odčinit, někteří lidé na to prdí a pak mají uštěkaného a napadajícího psa...a že jich je...no to pěkně děkuji...

4.3.2015 09:05

makabe napsal(a):
Máme před sebou ještě kus práce, tohle byl jen začátek se psem, kerého známe a v místě kde to známe. ALe je to dobrý začátek. MC je fajn, ale zdá se mi, že na některé psi psychicky tlačí, nicméně nepoužívá fyzické tresty ani nějak drastické metody. Jako co se psem, kterého lidi zkazili? Na takového zlého psa s musí trochu přitlačit. Já ty fyzické tresty nesnáším, lepší zatlačit na tu psychiku. Mylím, že Bellíse pomohlo hodně to, že byla za tou moji nohou, což jí dalo jistotu, že jí panička chrání kdyby něco a snad si uvědomila jak se chovat přítomnosti psa... Všem moc děkuji za rady, vážím si. Možná, že jsem něco u štěňátka zkazila, ale určitě nevědomky a hlavně, že to chci odčinit, někteří lidé na to prdí a pak mají uštěkaného a napadajícího psa...a že jich je...no to pěkně děkuji...

Jen tak dál

4.3.2015 19:55
pidla

XXX.XXX.106.11

makabe napsal(a):

Upřímně: zatlačit na psychiku je většinou daleko, daleko horší, než krátký a srozumitelný fyzický trest. Jen ty následky nebývají vidět na první pohled... ale o to jsou hlubší smajlík

Ale to je mimo téma. Každopádně super a gratuluju, že vám to tak dobře jde! Jen mi tam ještě chybí nějaká informace pro fenku, která by jí řekla, že teď dělá to, co má - škubáním jí jen říkáte, co dělat nemá. Pamlsky, pochvala, oblíbená hra... Odměn by mělo být minimálně desetkrát tolik, co trestů!

5.3.2015 12:24
makabe

XXX.XXX.109.4

Souhlasím s pidla... psychický trest je horší než ten fyzický, ale jen tehdy kdy to funguje, u štěkajícího psa, jako je ta moje to bohužel nefunguje, ani pamlsky na ni neplatí, ani nic... jen odchod..ale nemůžu pokaždé odcházet, potřebuji projít...jsou to starosti, které neznám. Zkusím ještě zapojit klikr...! Měla jsem 14let bezproblémovou dalmatinku, nikdy mi na psa neštěkala a to se kamarádila s NO a dalšími psy a to byla bez PP...vždy věděla jak se má chovat a to jsem s ní nechodila ani na cvičák. Teď jsem dělala vše co jsem si myslela, že dělat musím, abych měla dobře socializovaného psa, ale vypadá to, že by bylo lepší nechodit do psí školky, ale počkat tak do 6ti měsíců a pak se vydat na cvičák. Je mi opravdu líto, že jsem v ní vytvořila tento způsob reakce, komunikace...ale chci to napravit. Chodíme na obrany, na cvičák, hrajeme si, děláme stopy, miluje moji rodinu, děti...vše jí jde...jen to štěkání na psy je děsný. ...

2.6.2015 09:59
anonym0000

XXX.XXX.183.97

makabe napsal(a):

Mame uplně stejny problem..

6.6.2015 01:03
Miška 99

XXX.XXX.124.185

Chtěla bych poradit s mým pejskem je 4 roky starý je kastrovaný a je to kříženec maltézský psík s yourkshirem.Venku na procházce, když potkáme jakéhokoliv pejska tak začne klidně i z dálky hrozně na něj štěkat, vždycky jde k němu zády a vyštěkávà a nereaguje na nic ani na zavolání, ani když na něj zakřičím, když ho chci chytit aspoň a dát na vodítko tak mi zdrhá a nemůžu nic Prosím o radu Děkuji.

6.6.2015 09:06
kykyna

XXX.XXX.161.241

valeri napsal(a):
Jestli tomu řikáte nasilý tak nevim jak ősi cvičite. U nas to zapusobilo podavej rychle vždy když pes vystartoval tak jsem do něj rozumně strčila a řekla ne okamžitě zareagoval pohledem na mě udělali jsme pár kroku a zase vystartoval zopakovala jsem to a pak když se jen začal divat směrem ke psy a potahl tak jsem řekla ne podival se a dala jsem mu piškot takhle to opakujeme už asi měsic a psů si nevšímá.

Výborně Očividně jste neztratila odhodlání a trpělivost, proto jste to svému pejskovi vysvětlila a on to pochopil

6.6.2015 09:20
kykyna

XXX.XXX.161.241

pidla napsal(a):
Jak víte, že se z toho nesloží? Vy fenku zadavatelky znáte? Jsou psi (jednoho mám doma), kteří se i z lehkého zatahání za kožich složí docela slušně. A vzhledem k tomu, že fenka je reaktivní na psy, tak je dost pravděpodobné, že může být taky takhle přecitlivělá - ono je to u těchto psů poměrně časté.

Jak říkám už poněkolikáté, tohle by chtělo řešit naživo, ne po internetu.

Jak vypadá, když se pes složí?

6.6.2015 09:28
kykyna

XXX.XXX.161.241

Miška 99 napsal(a):
Chtěla bych poradit s mým pejskem je 4 roky starý je kastrovaný a je to kříženec maltézský psík s yourkshirem.Venku na procházce, když potkáme jakéhokoliv pejska tak začne klidně i z dálky hrozně na něj štěkat, vždycky jde k němu zády a vyštěkávà a nereaguje na nic ani na zavolání, ani když na něj zakřičím, když ho chci chytit aspoň a dát na vodítko tak mi zdrhá a nemůžu nic Prosím o radu Děkuji.

Takový pes ale nemá na volno nikde co pohledávat. Pustit psa z vodítka si může dovolit jen ten, kdo ho 100%přivolá...

6.6.2015 10:12
Miška 99

XXX.XXX.124.185

Tak dejte nějaký řady, nebo doporučení Zkušenosti s o psím obojkem proti štěkání?

6.6.2015 10:46
skaia

XXX.XXX.104.146

Miška 99 napsal(a):
Tak dejte nějaký řady, nebo doporučení Zkušenosti s o psím obojkem proti štěkání?

Nejlepší obojek proti štěkání je výchova. A pár facek pro majitele, který nedokáže vychovat psa a ještě mu chce pořídit protištěk.

7.6.2015 17:22
maja24

XXX.XXX.10.1

skaia napsal(a):
Nejlepší obojek proti štěkání je výchova. A pár facek pro majitele, který nedokáže vychovat psa a ještě mu chce pořídit protištěk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík