Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2015 12:46
mishelka

XXX.XXX.142.77

Ahoj, celý život žijí v RD s velkými psy (rtw, labrador, malinois). Teď se stěhuji do vlastního bytu (2+1). Chtěla bych nějakého společníka. Poradili by jste s výběrem? Pes by byl od 6 do 14hod sám doma, jinak celé odpoledne a víkendy by patřily jemu. Jsem aktivní (běh, kolo. procházky) a chci psa pro každou legraci. Miluji ovčácké psy. Myslíte, že by se do bytu hodil? Především krátkostrsá kolie nebo BOC :)

3.3.2015 12:57
mgtka

XXX.XXX.36.4

Máme v baráku mladého australáčka, taky je téměř deset hodin zavřený(ale má dvě kavalíří společnice) a zbytek dne trávíme venku a je spokojený, nikdy nám doma nic nezničil, štěněcích nehod měl jen naprosté minimum. Hlavně jsem ráda, že není moc dominantní-to prý občas australáci bývají.
S BOC zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že tady zdejší fórum občas pročítám nešla bych do toho ani omylem.

3.3.2015 13:11
mishule

XXX.XXX.99.26

Doma mám BOCku a k tomu dokonce krátkosrstou BOC, zatím je tedy v baráku, brali jsme si ji jako štěně na zimu, a tudíž nemohla a stále nemůže nastálo ven, tím pádem nám od listopadu táboří v kuchyni. Osobně si nemyslím, že je to pes na doma, vidím ji venku - jak je šťastná jen co vyběhne. Všechno ji zajímá, poštěká si vedle se psem, vyhrabě nějakou tu díru (bohužel), zreje na novo zahrádku, ale když mi lítá dvě hodiny venku, klidně i sama, vrací se domu o hodně vyrovnanější a pohodovější, než když je zavřená doma, nehledě na to, zda je se mnou či sama.

Někteří by asi argumentovali tím, že by byla doma dlouho sama, tady se musím borderek opravdu zastat, moje je tam, sice s přestávkami sama zhruba od půl sedmé do dvou, podle toho, jakou mají naši směnu, ale zvládá to absolutně v pohodě, sem tam stáhne utěrku, ale jinak nic neničí, když už tak pouze zapomenutou misku na stole. Do nábytku se nám nikdy nedala. Hygienu zvládla během prvních dvou měsíců na jedničku.

Ale i přes to bych vám nejspíš doporučila jakéhokoli jiného psa, než BOC, ta prostě potřebuje zahradu a čerstvý vzduch.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2015 13:13

S BOC nemám taky žádné zkušenosti, ale co tady čtu tak bych jí asi nechtěla.Krátkosrstá kolie se do bytu asi hodí ale také to není moje srdeční záležitost.Uvádíte i labradora, toho do bytu můžu s klidem doporučit, pokud mu věnujete zbytek volného času tak jak píšete.

3.3.2015 13:25
mishelka

XXX.XXX.142.77

A jaké plemeno by jste doporučily? Labradora už nechci, není to zrovna pes pro mě

Neregistrovaný uživatel

3.3.2015 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Dřív jsem BOC taky moc chtěla - viděla jsem na nich jenom ty kladné stránky, ale pak se k nám dostali postupně 2 bordery co se majitelům nehodily do krámu (fena 2 roky, pes 7let), a jsem z borderek úplně vyléčená, protože jsou oba nervově labilní, zdravotně taky nic moc, a na dvoře u zvířat nadělají víc škody než užitku. Kdyby se jim někdo intenzivně věnoval, tak by to třeba nebylo tak hrozný (na pasení moc nejsou - fena nemá vlohy a ovcí se bojí, pes na ovce taky žádná sláva + napadá lidi i psy). Takových znám bohužel docela dost. Přitom práci u stáda zvládne i jiné ovčácké plemeno, které to má jinak v hlavě v pořádku, takže je s ním možné i normální soužití, a ještě ohlídá barák.
Do bytu bych BOCku nechtěla ani za zlatý prase!

Neregistrovaný uživatel

3.3.2015 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

mishelka napsal(a):
A jaké plemeno by jste doporučily? Labradora už nechci, není to zrovna pes pro mě

Ta kraťanda by nemusela být špatná volba, nebo klidně BO tervuerena, ale tam je potřeba se při výběru zaměřit na povahu, aby to nebyl žádný plašan.

3.3.2015 13:38

Myslím že krom pastevců (euroasiat, moskevskej strážní, šarplaninec atd.) můžete do bytu vzít každého psa od čivav, chrtů, němců, bullu až po dogu záleží jen na tom jak moc se mu budete věnovat

Neregistrovaný uživatel

3.3.2015 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím že krom pastevců (euroasiat, moskevskej strážní, šarplaninec atd.) můžete do bytu vzít každého psa od čivav, chrtů, němců, bullu až po dogu záleží jen na tom jak moc se mu budete věnovat

Do bytu si můžete vzít i jalovici, ale to neznamená, že tam bude spokojená.

3.3.2015 13:55
mishelka

XXX.XXX.142.77

Přemýšlela jsem i nad stafordem nebo bulíkem, ale bulík mi přijde jako demoliční četa do bytu. Kamarádka ho má a chvilku neposedí, sice nábytek kolem neničí ale nadělá přes den dost rámusu.

3.3.2015 14:17
kniga

XXX.XXX.238.54

Zase zalobuji za stredni a male knirace, nejsou to sice ovcaci, o to je ale s nima vetsi sranda smajlík z ovcackych bych volila treva siperku - je sice hodne mala, ale co jsem videla tak je to snad jediny ovcak co by se mi vyslovene libil.

3.3.2015 14:23
kniga

XXX.XXX.238.54

Jak koukam ted na obrazek u profilu tak jeden argument pro knirace zni : pinc stajovy smajlík smajlík

3.3.2015 14:31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Do bytu si můžete vzít i jalovici, ale to neznamená, že tam bude spokojená.

Přečtěte si prosím pořádně co sem tam napsal. oni psi v bytech sou kolikrát spokojenější než psi na baráku kde je majitel pustí na zahradu se slovy zahrada je velká pes se vyběhá ale každej pes potřebuje kontakt s pánečkem i okolím! v bytě ste se psem furt v kontaktu a tazatelka psala že bude i aktivní takže nevidím jedinej problém proč by tam třeba i ten hyperaktivní malinák neměl být štastný

Neregistrovaný uživatel

3.3.2015 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Přečtěte si prosím pořádně co sem tam napsal. oni psi v bytech sou kolikrát spokojenější než psi na baráku kde je majitel pustí na zahradu se slovy zahrada je velká pes se vyběhá ale každej pes potřebuje kontakt s pánečkem i okolím! v bytě ste se psem furt v kontaktu a tazatelka psala že bude i aktivní takže nevidím jedinej problém proč by tam třeba i ten hyperaktivní malinák neměl být štastný

Taky nevidím problém ve šťastným maliňákovi v bytě - máme v domě 4, a jsou naprosto v pohodě, člověk o nich doma ani neví. Bohužel přesně do doby, než do baráku vkročí bordera, a začne je vys.rat

3.3.2015 16:04
Clayton

XXX.XXX.239.59

Chodský pes, australský ovčák..., ale borderku ne!To skutečně není pes do bytu pro průměrného člověka.

3.3.2015 19:31

Já taky lobuji za střední knírače, případně českého strakáče. Krátkosrstá kolie taky dobrá volba, australáka bych vynechala, v bytě budete neustále bojovat s chlupy.

3.3.2015 19:42
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

Tak zkuste pinče nebo minibulíčka...Na pohyb jsou skvělí a přitom -když se dobře vychovají, umí být sami dom v pohodě.. Navíc třeba pinčové opravdu netrpí žádnou nemocí typickou pro některá plemena...Má osobní volba -obojí jsme měli..supr...kámoši

3.3.2015 19:43
conie

XXX.XXX.206.202

Přidám vám do výběru německého pinče, který by naprosto splnil vaše požadavky. Určitě to není pes pro každého, ale správně vedený, vychovaný NP je úžasný společník a kamarád.

3.3.2015 19:43
Cumacci111

XXX.XXX.101.2

Ano australák děsně líná a celý rok..a je to svobodomyslné plemeno...spíš pro zkušené chovatele a do volného výběhu - je k tomu zrozen..

3.3.2015 20:08
valeri

XXX.XXX.46.93

Ja bych doporučila leopardiho psa a nebo vymaraka ( ono se muže řict že to psi do bytu nejsou ale pravda je jina když je necháte doma tak jsou to pořadni povaleči když snima jdete ven tak jsou to hravý psi. Vymaraci jsou i docela lehce cvičitelni Stači jen nějake dobroty:-D ( neřikam že všichni jsou takovy byli určení na lov ale většina psu co znam jsou venku divočaci ale když dojdou domu tak se vyvalí na postel a dokaži tak ležet cely den )

3.3.2015 22:31
Clayton

XXX.XXX.239.59

valeri napsal(a):
Ja bych doporučila leopardiho psa a nebo vymaraka ( ono se muže řict že to psi do bytu nejsou ale pravda je jina když je necháte doma tak jsou to pořadni povaleči když snima jdete ven tak jsou to hravý psi. Vymaraci jsou i docela lehce cvičitelni Stači jen nějake dobroty:-D ( neřikam že všichni jsou takovy byli určení na lov ale většina psu co znam jsou venku divočaci ale když dojdou domu tak se vyvalí na postel a dokaži tak ležet cely den )

To válení na gauči můžu potvrdit, rozkliknete-li můj nick, je tam živý důkaz. Ale pozor!To neznamená, že nepotřebují pohyb.Na gauč se rozvalí, ale po pořádné lítačce po lese nebo někde, kde je to baví.Jsou to výborní plavci, aportéři, lovci, běžci..., ale i obranáři.Pokud máte ráda pohyb a nechcete se psem chodit jen dvakrát denně před barák, než dokouříte cigáro a domů, tak můžu vřele doporučit, hodí se snad na vše.Jak agility, záchranařina, dogtrekking, canicross, bikejöring, skijöring..., tak například coursing nebo klasická lovečina či sportovní kynologie jim půjde skvěle a bude je to (většinou, jak koho) bavit.Držím palce.

3.3.2015 22:33
Clayton

XXX.XXX.239.59

Clayton napsal(a):
To válení na gauči můžu potvrdit, rozkliknete-li můj nick, je tam živý důkaz. Ale pozor!To neznamená, že nepotřebují pohyb.Na gauč se rozvalí, ale po pořádné lítačce po lese nebo někde, kde je to baví.Jsou to výborní plavci, aportéři, lovci, běžci..., ale i obranáři.Pokud máte ráda pohyb a nechcete se psem chodit jen dvakrát denně před barák, než dokouříte cigáro a domů, tak můžu vřele doporučit, hodí se snad na vše.Jak agility, záchranařina, dogtrekking, canicross, bikejöring, skijöring..., tak například coursing nebo klasická lovečina či sportovní kynologie jim půjde skvěle a bude je to (většinou, jak koho) bavit.Držím palce.

Jo, a, jsou to lepidla na pánečka.Nespustí ho z očí, takže jedině do bytu!

4.3.2015 09:35

Výmara do bytu jistě ano, za předpokladu že mu dáte to co potřebuje, lovecký výcvik. Znám jich opravdu spousty, jsou to velice dobří lovečtí psi, jedni z nejlepších, ale když ho dostatečně nezaměstnáte bude mu z toho cvakat v palici a bude dělat kraviny, viděla sem fenu která je schopná si z nudy rozkousat vlastní packy, třeba. Pokud se vám líbí ta krátkosrtá kolie, tak jděte do kolie, bude pro vás určitě vhodnější než ohař. Pokud něco z ohařů tak maďara jsou přece jen mírnější a klidnější než výmaři a dají se spíš zabavit jinak než lovem.

4.3.2015 21:27
pidla

XXX.XXX.106.11

mishelka napsal(a):
Ahoj, celý život žijí v RD s velkými psy (rtw, labrador, malinois). Teď se stěhuji do vlastního bytu (2+1). Chtěla bych nějakého společníka. Poradili by jste s výběrem? Pes by byl od 6 do 14hod sám doma, jinak celé odpoledne a víkendy by patřily jemu. Jsem aktivní (běh, kolo. procházky) a chci psa pro každou legraci. Miluji ovčácké psy. Myslíte, že by se do bytu hodil? Především krátkostrsá kolie nebo BOC :)

Jakýkoliv z vámi jmenovaných psů se bez problému hodí do bytu. RTW, labrador, malina, KK i BOC. Za předpokladu, že jim dokážete poskytnout zaměstnání odpovídající jejich vlohám a temperamentu. Psu je fuk, jestl těch osm hodin prospí v boudě, nebo na gauči ;-).

yimir

16.10.2016 20:15
yimir

XXX.XXX.98.23

16.10.2016 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Copak tě trápí ?
Povídej .

17.10.2016 09:59
inusanka

XXX.XXX.98.58

Dobrým společníkem do aktivit je český strakatý, myslím, že pokud člověk nemá tolik aktivit, nevadí mu to, přivítá nějaké to sportovní vyžití, kolega z něj udělal docela dost sportovce, ale doma nezlobí a od roku i nic neničí. Jinak v bytě je spokojený i ten fudlák, pokud máte doma do dvaceti a dostane odpovídající penzum pohybu.

17.10.2016 10:36

..." od roku i nic neničí."...
Co máte všichni s tím ničením? Normální štěně snad byt nelikviduje, ať je jakéhokoliv plemene. Ne že by neudělalo nepořádek - to udělá, ale "řízený" - to je takový, jaký mu dovolím. Rozkouše nachystané krabice, větve, případně staré pyšáky...Ale nekouše díry do dveří a zdí.
Ale je fakt, že bývali doma sami kolem 6ti hodin. Žádných 10.

17.10.2016 11:03
balisek

XXX.XXX.131.211

..." od roku i nic neničí."...
Co máte všichni s tím ničením? Normální štěně snad byt nelikviduje, ať je jakéhokoliv plemene. Ne že by neudělalo nepořádek - to udělá, ale "řízený" - to je takový, jaký mu dovolím. Rozkouše nachystané krabice, větve, případně staré pyšáky...Ale nekouše díry do dveří a zdí.
Ale je fakt, že bývali doma sami kolem 6ti hodin. Žádných 10.

Orionko, asi máte opravdové štěstí na hodná štěňata. Mě byt v menším či větším rozsahu devastovali všichni psi. Systematické páchání drobných škod (cupování bot, oděvů, knížek apod.) sem-tam prostrčili nějakým monumentálním kouskem - vyhloubili noru do sedačky, sundali tapety, odstranili čalounění dveří nebo přetvořili koberec na obrovské klubko chemlonu...

Vždy však šlo o stav dočasný. Štěňata odrostla, přezubila, došla k rozumu a po zbytek života z nich byli spořádaní a disciplinovaní spolubydlící. No co, přežili jsme, nezabili jsme je a alespoň je na co vzpomínat smajlík.

17.10.2016 12:17

balisek napsal(a):
Orionko, asi máte opravdové štěstí na hodná štěňata. Mě byt v menším či větším rozsahu devastovali všichni psi. Systematické páchání drobných škod (cupování bot, oděvů, knížek apod.) sem-tam prostrčili nějakým monumentálním kouskem - vyhloubili noru do sedačky, sundali tapety, odstranili čalounění dveří nebo přetvořili koberec na obrovské klubko chemlonu...

Vždy však šlo o stav dočasný. Štěňata odrostla, přezubila, došla k rozumu a po zbytek života z nich byli spořádaní a disciplinovaní spolubydlící. No co, přežili jsme, nezabili jsme je a alespoň je na co vzpomínat smajlík.

Tak já mám spíš štěstí na aktivní"zahradníky", jinak doma jednou okousaná noha od stolu a pak nějaký pantofle a žabky, ale za to si můžem sami, že jsme si je neuklidili

Přidejte reakci

Přidat smajlík