Stále doma čůrá a trhá věci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 09:13
lucik774

XXX.XXX.196.114

Dobrý den,
mám 10ti měsíčního psa plemene Shih-tzu.
Je moc milý a mazlivý pejsek. Poslechne mne, ale je to darebák. Když nejsem doma, dostane se do obývacího pokoje a označkuje koberec. Od narození je učen hygieně. Nejdříve na podložku a teď ven. Když má nachystanou podložku na čůrání, tak ji rozcupuje a stejně to udělá v obýváku asi 3x na sedačku a teď na koberec. Není to ale každý den, jen někdy.
A když se nevyčůrá a nevykaká, tak si vždy najde něco, co zničí. Dcerčiné hračky a různé jiné věci. Nevíte prosím někdo, jak mám toho pejska to odnaučit dělat? Pokaždé ho pokárám, že nesmí a stejně to udělá. Moc děkuji Lucie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2015 09:27

Trhá hračky a věci protože je to pes, jestli vás to uklidní mému psu je 16 měsíců a před týdnem nám serval lino v chodbě, prostě není to robotek je to živý tvor, nudí se a nechce být sám.S tím značkováním budete mít problém, probíralo se to tady nesčetněkrát, mí psi tohle doma nikdy nedělali, samozřejmě jako mladší se občas vyčůrali, oba se doma sem tam pokadí, ale jen když na ně přijde průjem a nemůžou ven protože my tam nejsme.Kdyby udělal normální louži z toho že to nevydržel, řekla bych častěji venčit s tím že to s věkem samo odezní, ovšem značkování je něco jiného, to že pes se zvednutou nohou počůrá sedačku neznamená že to nemůže vydržet, znamená to problém, něco je velmi špatně mezi vámi a psem, jediné co vám poradím i když jde o společenské plemeno, psa cvičte učte ho cokoliv, zaměstnejte ho, unavte ho a budujte si s ním vztah. Hračky a věci které ničí schovejte a v době vaší nepřítomnosti ho zavřete někam kde nemá co udělat, chodba, koupelna apod.

4.3.2015 09:38
lucik774

XXX.XXX.196.114

Děkuji moc za radu. Ale asi je fakt, že už to není jako značkování. Sedačka byla počůraná tak před 2mi měsíci naposledy. Teď to dělá na koberec, když nejsme doma. Celý den jsme od 6-15.00 v práce a venčí ho pouze 1x za den maminka. Pak už já. Ještě mám doma jeho maminku a ta mi to nedělá, jen když byla menší.
Myslíte, že pokud je to močení z toho, že to nevydrží, že by to mohlo časem přejít.
Mám ho v chodbě spojené s kuchyní a do obývacího pokoje jen šoupačky, které samozřejmě otevře. smajlík
Vidím, že ani v 16ti měsících to vašeho pejska nepřešlo, lino už máme za sebou, ale naštěstí jen ty okraje. Zkouším mu pořídit žvýkací kosti, ale ty má hned pryč, tak pořídím něco většího. Ještě jednou díky.

4.3.2015 09:56
lev

XXX.XXX.253.186

Pes jde do puberty a nudí se. značkování nemá s venčením moc společného, značkování je označování svého revíru, zanechávání své pachové stopy, jak pro feny, tak pro jiné vetřelce. malí psi bohužel mají snahu značkovat všude a všechno. Hlavně, když máte doma fenu. Pokud je pes jeden, tak to většinou nedělá.
Co se ničení týče, doporučuji ráno pořádně unavit, aby mohl být rád, že může konečně spát. Většinou nestačí jen malá venčící procházka.Kromě toho různé vychytávky s uschovaným krmením, hračky.

4.3.2015 10:10

lucik774 napsal(a):
Děkuji moc za radu. Ale asi je fakt, že už to není jako značkování. Sedačka byla počůraná tak před 2mi měsíci naposledy. Teď to dělá na koberec, když nejsme doma. Celý den jsme od 6-15.00 v práce a venčí ho pouze 1x za den maminka. Pak už já. Ještě mám doma jeho maminku a ta mi to nedělá, jen když byla menší.
Myslíte, že pokud je to močení z toho, že to nevydrží, že by to mohlo časem přejít.
Mám ho v chodbě spojené s kuchyní a do obývacího pokoje jen šoupačky, které samozřejmě otevře. smajlík
Vidím, že ani v 16ti měsících to vašeho pejska nepřešlo, lino už máme za sebou, ale naštěstí jen ty okraje. Zkouším mu pořídit žvýkací kosti, ale ty má hned pryč, tak pořídím něco většího. Ještě jednou díky.

Pokud je to močení z toho že to jen nevydrží, mohlo by se to časem srovnat, požádejte maminku zda by ho nemohla třeba vyvenčit dvakrát a zamezte mu vstupu na ten koberec, je to malý pes, do šoupacích dveří lze dát jakoukoliv zábranu narozdíl od mých velkých si s ní tak snadno neporadí, stačí prkno, ohrádka, používala sem i koš na prádlo, prostě něco přes co se nedostane. Na koberci cítí pach svojí moči a myslí si že tam může tak jde a vyčůrá se, i když to umyjete on to pořád cítí, takže ho tam nepouštějte a nebo třeba ten koberec smotejte a schovejte, těžko se radí když nevím jak to máte doma, ale pokud tam bude cítit svou moč a bude tam mít vstup bude to používat jako svůj záchod, musí na to místo zapomenout. Pokud nezvedá nohu a jen čůrá je to dobré, ovšem značkování to už by byl jiný problém.Na to kousání, pročtěte tu diskuze, zkuste mu dát vhodné hračky, polínko, klidně papírovou krabici at si jí rozerve nebo velkou kost a hlavně unavit aby byl rád že může spát.,.

4.3.2015 11:03
lucik774

XXX.XXX.196.114

Moc děkuji za váš názor. Taky to tak podobně cítím, že to bude tím, že tam má ten svůj pach.
Zkusím něco vymyslet mezi ty dveře. smajlík a pořídím pořádnou kost na žvýkání, nebo tu krabici. To mě vůbec nenapadlo. smajlík

4.3.2015 19:37
pidla

XXX.XXX.106.11

lucik774 napsal(a):
Dobrý den,
mám 10ti měsíčního psa plemene Shih-tzu.
Je moc milý a mazlivý pejsek. Poslechne mne, ale je to darebák. Když nejsem doma, dostane se do obývacího pokoje a označkuje koberec. Od narození je učen hygieně. Nejdříve na podložku a teď ven. Když má nachystanou podložku na čůrání, tak ji rozcupuje a stejně to udělá v obýváku asi 3x na sedačku a teď na koberec. Není to ale každý den, jen někdy.
A když se nevyčůrá a nevykaká, tak si vždy najde něco, co zničí. Dcerčiné hračky a různé jiné věci. Nevíte prosím někdo, jak mám toho pejska to odnaučit dělat? Pokaždé ho pokárám, že nesmí a stejně to udělá. Moc děkuji Lucie.

Kolik času denně strávíte venku?

4.3.2015 20:28
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nám přidělal manžel na šoupací dveře háček. Na druhou stranu k futrům očko. A bylo vyřešeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík