Jaké rukavice k výcviku psa? :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 10:15
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Vzhledem k moji prokousnute dlani a docela častym oděrkam a kousnuti začinam zvažovat nějakou ochranu ruk -
Proto muj dotaz použivate někdo při vycviku rukavice a popřipadě jake a jake mate s nima zkušenosti.

4.3.2015 10:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

- drátěné !

4.3.2015 10:22
ivulka2

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):

- drátěné !

Sice super ale ty bych asi neunesla...

4.3.2015 10:31
valeri

XXX.XXX.46.93

K vašemu dôtazu to moc neni ale jak je možné že vás pes neustále napadá?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2015 10:33

Co máte za psa, že na něj potřebujete rukavice ?No oděrky jsou při cvičení psa celkem běžná věc ale brát si na ro rukavice mě fakt nenapadlo , jen třeba při práci se zvěří doporučuji přelepit, ale to asi není váš případ, jinak to neřeším. prokousnutá dlaň no to bych neřešila rukavicema ale výchovou psa.

4.3.2015 10:34

ivulka2 napsal(a):
Vzhledem k moji prokousnute dlani a docela častym oděrkam a kousnuti začinam zvažovat nějakou ochranu ruk -
Proto muj dotaz použivate někdo při vycviku rukavice a popřipadě jake a jake mate s nima zkušenosti.

Proč neodnaučíte psa kousat do ruk? ten můj rapl mi několikrát vzal ruku s klackem a bylo to dost bolestivé nepočítám otoky a pohmožděniny. prostě si snim dejte trochu práce a odnaučte ho to! pokud se vám nechce tak používejte řeznický drátěný rukavice ty neprokousne ale modráky a pohmožděniny budete mít stále PS rukavice nejsou řešení.

4.3.2015 10:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co máte za psa, že na něj potřebujete rukavice ?No oděrky jsou při cvičení psa celkem běžná věc ale brát si na ro rukavice mě fakt nenapadlo , jen třeba při práci se zvěří doporučuji přelepit, ale to asi není váš případ, jinak to neřeším. prokousnutá dlaň no to bych neřešila rukavicema ale výchovou psa.

Velmi rychlou a velmi razantni malinu takže oděrky při cvičeni jsou časte a to že mi při cvičeni přibere kus ruky i s balonkem či peškem je taky docela časte.
Ja ji nepotřebuju vychovat je jen že ta jeji laska je dost bolestiva

4.3.2015 10:43
ivulka2

XXX.XXX.155.174

valeri napsal(a):
K vašemu dôtazu to moc neni ale jak je možné že vás pes neustále napadá?

Ja nikde nepišu že mě pes napada kousnuti nemusi byt
napadnuti.

4.3.2015 10:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jojo, to znám, ale rukavice se neosvědčily, nemám takovej cit a je to ještě horší.1 trénink = 1 rukavice. A stejně většinou dírka v ruce. Taky si z vás dělají srandu? Chystám se na plac a už vybíhají s lékárničkou...

4.3.2015 10:58
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Jojo, to znám, ale rukavice se neosvědčily, nemám takovej cit a je to ještě horší.1 trénink = 1 rukavice. A stejně většinou dírka v ruce. Taky si z vás dělají srandu? Chystám se na plac a už vybíhají s lékárničkou...

Jjo přesně někdy jdu s placu jak z jatek všude krev no pravě bych chtěla zkusit rukavice ale nevim pravě jestli nebudou spiš na obtiž.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

ivulka2 napsal(a):
Jjo přesně někdy jdu s placu jak z jatek všude krev no pravě bych chtěla zkusit rukavice ale nevim pravě jestli nebudou spiš na obtiž.

Taky neznám trenink, kdy by netekla krev, ale rukavice nepoužívám - nějak jsem si na to už zvykla, a pomyšlení, že mám na rukách ještě oslintanou rukavici opatlanou od pamlsků mě neláká

4.3.2015 11:07

ivulka2 napsal(a):
Velmi rychlou a velmi razantni malinu takže oděrky při cvičeni jsou časte a to že mi při cvičeni přibere kus ruky i s balonkem či peškem je taky docela časte.
Ja ji nepotřebuju vychovat je jen že ta jeji laska je dost bolestiva

No rukavice vám na obtíž budou, když mám rukavice v zimě dělá mi problém v nich připnout psa na vodítko. Bohužel u mladých psů je tohle časté a musíte se s tím naučit žít, kdysi mě bígl sebral z ruky klacek i z nehtem s palce . prostě psa při hře krotit a čekat až to pomine.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Proč neodnaučíte psa kousat do ruk? ten můj rapl mi několikrát vzal ruku s klackem a bylo to dost bolestivé nepočítám otoky a pohmožděniny. prostě si snim dejte trochu práce a odnaučte ho to! pokud se vám nechce tak používejte řeznický drátěný rukavice ty neprokousne ale modráky a pohmožděniny budete mít stále PS rukavice nejsou řešení.

To raději budu mít psa, který dělá s chutí, rychle, v drivu, a semtam kousanec na ruce, než mít leklou rybu co si třikrát promyslí, jak si má vzít balonek

4.3.2015 11:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

No rukavice vám na obtíž budou, když mám rukavice v zimě dělá mi problém v nich připnout psa na vodítko. Bohužel u mladých psů je tohle časté a musíte se s tím naučit žít, kdysi mě bígl sebral z ruky klacek i z nehtem s palce . prostě psa při hře krotit a čekat až to pomine.

To kroceni psa při hře je docela problem a jak piše inspektor pišišvor mam psa kterej děla rychlle a v drivu a tady usměrnováni neni zrovna vhodne řešeni.

4.3.2015 11:32
tessatessinka

XXX.XXX.177.174

To si pes nesmi dovolit.

4.3.2015 11:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To raději budu mít psa, který dělá s chutí, rychle, v drivu, a semtam kousanec na ruce, než mít leklou rybu co si třikrát promyslí, jak si má vzít balonek

Proti tomu já naprosto nic nemám vcelku často mi taky teče krev na cvičáku protože mi pes vezme trochu kůže z prstu ALE PROKOUSLÁ ruka to už je trochu MOC ne ( JE ROZDÍL KDYŽ PES VEZME RUKU OMILEM A JE ROZDÍL KDYŽ PES NA VAŠI RUKU Z VYSOKA SE... A KLIDNĚ JI PROKOUSNE ) to že trochu umravníte psa neznamená že vám přestane s chutí cvičit.

4.3.2015 12:12
anonymx

XXX.XXX.27.66

Pišišvor - jojo, taky raději zkrvavělá než chcíplej pes. Stejně je to obvykle moje chyba, že nestíhám...
A to ani nemluvím o tom, že mi dá "pusinku" a výsledkem jsou vyražené zuby, při prohození míčku mě srazí (nebo obrátí koleno), apod.
Ať žijou veselí psíci !

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 12:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Proti tomu já naprosto nic nemám vcelku často mi taky teče krev na cvičáku protože mi pes vezme trochu kůže z prstu ALE PROKOUSLÁ ruka to už je trochu MOC ne ( JE ROZDÍL KDYŽ PES VEZME RUKU OMILEM A JE ROZDÍL KDYŽ PES NA VAŠI RUKU Z VYSOKA SE... A KLIDNĚ JI PROKOUSNE ) to že trochu umravníte psa neznamená že vám přestane s chutí cvičit.

Mě nikdy pes "na prasáka" nevzal - vždycky jsou to nehody typu škrábanec, roztrhlý prst od zubu, nebo když už trefí ruku, tak mi ji neprokousne, protože mu sepne, že to není míček, a pustí.

4.3.2015 12:15
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Pišišvor - jojo, taky raději zkrvavělá než chcíplej pes. Stejně je to obvykle moje chyba, že nestíhám...
A to ani nemluvím o tom, že mi dá "pusinku" a výsledkem jsou vyražené zuby, při prohození míčku mě srazí (nebo obrátí koleno), apod.
Ať žijou veselí psíci !

Cela ja a zuby mam zatim všechny ale měla jsem zlomenej nos davala mi pusinku s balonkem v tlamě.

4.3.2015 12:18
anonymx

XXX.XXX.27.66

To mě s dvoukilovkou!

4.3.2015 12:20
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
To mě s dvoukilovkou!

Miláčci

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
Ať žijou veselí psíci !

Tak, tak! Já pusinky na cvičáku raději zakázala, protože ke mně byl pánbůh docela vlídný, když mi naděloval obličej, a nerada bych kazila jeho dílo, a starýho psa raději neprohazuju mezi nohama, protože při jeho velikosti a šílenosti bych mohla dělat tak možná parakynologii

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
To mě s dvoukilovkou!

Tak to je slušný - já se s dvoukilovkou umím zmrzačit i sama

4.3.2015 18:22

Možná by byla řešením ta rukavice jedna. Třeba pravá, pravou rukou házím činku, klacek, levou připínám a dávám pamlsky. Ta pravá to asi schytává víc.

4.3.2015 19:05
pidla

XXX.XXX.106.11

Normální pes umí rozlišit, kdy kouše do balonku, do peška, do ruky. A podle toho řídí sílu stisku.

Problém je, že u linií, které byly po víc generací selektované na co nejrazantnější výkony na obranách, často vzniká něco, co moje známá trefně pojmenovala "binární huba". Buď nedržím nic, nebo zahryznu bez přemýšlení ve zlomku vteřiny plnou silou. Nic mezi tím ten pes neumí. Neumí rozlišit, do čeho kouše, neumí hrát si s pánem něžně... prostě když hryzne, tak je to na krev. Pro špičkové výkony na soutěžích IPO možná prospěšné, pro reálný život totálně na mašli...

4.3.2015 19:37
anonymx

XXX.XXX.134.155

Tak to jsem nikdy neslysela a je to blbost. Nase urazy jsou zpusobene tim, ze si "hrajeme"trochu jinak. Podporujeme maximalni nasazeni a drive. Fakt je ze miluju stenata, kters se od prvniho dne projevuji stylem "o co zavadim urvu". Ale zaroven je desnej mazel, kdyz je znicena a je to chvilku pred usnutim.

4.3.2015 19:42
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Tak to jsem nikdy neslysela a je to blbost. Nase urazy jsou zpusobene tim, ze si "hrajeme"trochu jinak. Podporujeme maximalni nasazeni a drive. Fakt je ze miluju stenata, kters se od prvniho dne projevuji stylem "o co zavadim urvu". Ale zaroven je desnej mazel, kdyz je znicena a je to chvilku pred usnutim.

Maximální nasazení a drajv ve hrách podporuju taky, přesto mě můj pes (extrémně drajvový, hyperakční - podle výcvikářů, co znají i maliny) naposledy uhryzl někdy ve třech měsících věku. Jenže nemám malinu - mám jiné plemeno, povahou a temperamentem naprosto srovnatelné (spíš o dost drajvovější), ale chované na to, aby dokázalo přemýšlet, do čeho se zahryzne, a nosit předměty jemně bez poškození. A přesně o tom to je.

4.3.2015 20:02
anonymx

XXX.XXX.134.155

Tak ti moji NO premyslet pri hre fakt nestihaji a drzet cokoliv jemne opravdu neni zadouci.

4.3.2015 20:11
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Tak ti moji NO premyslet pri hre fakt nestihaji a drzet cokoliv jemne opravdu neni zadouci.

Když není žádoucí, tak není žádoucí...
Nicméně to fakt není o nestíhání, můj pes je rychlejší než všichni NO a minimálně půlka malin, a přesto se opravdu i v maximálním rauši stihne rozhodnout, kdy zahryznout naplno a kdy držet jemně.

4.3.2015 20:17
anonymx

XXX.XXX.134.155

Mne se to obvykle stava kdyz blbneme s 2 micky nebo ho nestiham vytahnout z kapsy.anebo kdxz jim ho beru.

4.3.2015 20:35
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Mne se to obvykle stava kdyz blbneme s 2 micky nebo ho nestiham vytahnout z kapsy.anebo kdxz jim ho beru.

Tak to už nemusí jít o výše zmíněnou "binární hubu". Pak je to je čistě jen o tom, naučit psa, co po něm člověk chce.

4.3.2015 20:58
anonymx

XXX.XXX.134.155

A co ho.mam ucit? Ze po konecne pochvale nebude hned odmena? A proc bych to mela delat?
Jsem spokojena s tim, ze provede perfektne cvik a jeste je napjatej jak struna jestli to ukoncim, absolutne si nedovoli skocit po micku bez pokxnu, ale proste nekdy jsem pomala.

4.3.2015 21:08
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
A co ho.mam ucit? Ze po konecne pochvale nebude hned odmena? A proc bych to mela delat?
Jsem spokojena s tim, ze provede perfektne cvik a jeste je napjatej jak struna jestli to ukoncim, absolutne si nedovoli skocit po micku bez pokxnu, ale proste nekdy jsem pomala.

Když jste spokojená s rozervanou rukou, je samozřejmě vše v pořádku.

Jinak je ještě ta varianta, naučit psa, že jakmile se jeho zuby dotknou lidské kůže, v té samé milisekundě hra končí, bez ohledu na cokoliv jiného. Pochopí to už dvou- či tříměsíční štěně. A na drajvu mu to fakt neubere.

(akorát fakt nevím, jestli je reálné naučit to ty sportovní maliny s "binární hubou" - viz výše).

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
Když není žádoucí, tak není žádoucí...
Nicméně to fakt není o nestíhání, můj pes je rychlejší než všichni NO a minimálně půlka malin, a přesto se opravdu i v maximálním rauši stihne rozhodnout, kdy zahryznout naplno a kdy držet jemně.

Můžu se zeptat o jaké plemeno jde?

4.3.2015 21:32
pidla

XXX.XXX.106.11

Můžu se zeptat o jaké plemeno jde?

Labrador, ale pracovní linie. Pracáci (trialoví labradoři) celkově nemají s výstaváky povahově až tolik společného, jsou to velmi akční, drajvoví pracovní psi (kamarád je trefně označil termínem "labradoří bordera"), ale můj pes je jeden z těch úplně extrémně šílených, skutečně hyperaktivních. Není to typický představitel plemene.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
Labrador, ale pracovní linie. Pracáci (trialoví labradoři) celkově nemají s výstaváky povahově až tolik společného, jsou to velmi akční, drajvoví pracovní psi (kamarád je trefně označil termínem "labradoří bordera"), ale můj pes je jeden z těch úplně extrémně šílených, skutečně hyperaktivních. Není to typický představitel plemene.

Jenomže labradoři jsou od samého počátku šlechtění na jemný stisk pri přinášení, aby nemačkali zvěř - malinois je cíleně šlechtěný přesně pro pravý opak! Krev není voda, a pokud se x desítek let selektuje na nějakou vlastnost, tak mávnutím kouzelnýho proutku z labradora neuděláte malinu, a z maliny labradora.

4.3.2015 21:42

pidla napsal(a):
Když jste spokojená s rozervanou rukou, je samozřejmě vše v pořádku.

Jinak je ještě ta varianta, naučit psa, že jakmile se jeho zuby dotknou lidské kůže, v té samé milisekundě hra končí, bez ohledu na cokoliv jiného. Pochopí to už dvou- či tříměsíční štěně. A na drajvu mu to fakt neubere.

(akorát fakt nevím, jestli je reálné naučit to ty sportovní maliny s "binární hubou" - viz výše).

Přesně tak Normální pes ví do čeho kouše...nehoda se snad může stát jen s rozběhem a dlouhým skokem kdy to psovi nevyjde a sjede po ruce, jinak by se to dít nemělo.

4.3.2015 21:45
scylla

XXX.XXX.109.99

anonymx napsal(a):

Kvůli efektu při výcviku bych psa určtiě neučila být takový magor, aby nestíhal přemýšlet. Myslet je to základní, ale dnešní sportovka to důsledně odnaučuje zřejmě. Jak lidi, taky psy, bohužel.

4.3.2015 21:58
pidla

XXX.XXX.106.11

Jenomže labradoři jsou od samého počátku šlechtění na jemný stisk pri přinášení, aby nemačkali zvěř - malinois je cíleně šlechtěný přesně pro pravý opak! Krev není voda, a pokud se x desítek let selektuje na nějakou vlastnost, tak mávnutím kouzelnýho proutku z labradora neuděláte malinu, a z maliny labradora.

A právě o tom mluvím.
Malinois jako původní plemeno, ovčák, byl taky šlechtěný na to, aby u hryzání dokázal přemýšlet a odstupňovat sílu stisku. Ovci není třeba hryznout do krve, naopak je to nežádoucí - když už je potřeba ji fyzicky usměrnit, tak stačí lehce štípnout. Bohužel selekce na sportovní výkony bez ohledu na cokoliv jiného v mnoha případech vyrobila psy, kteří mají vrozené, že nejdřív hryznou naplno a pak teprve přemýšlí...
Ale jinak je to z velké části taky výcvikem, stylem výchovy. Ve sportovce je pořád tradičně zažitý jakýsi strach, že když se pes musí kontrolovat, tak ztrácí drajv, takže se štěnda odmalinka tlačí do nekontrolovaného vyhecovaného šílenství, které se pak musí řešit strunou, ostnáčem apod., aby pes například vůbec pustil rukáv...

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
A právě o tom mluvím.
Malinois jako původní plemeno, ovčák, byl taky šlechtěný na to, aby u hryzání dokázal přemýšlet a odstupňovat sílu stisku. Ovci není třeba hryznout do krve, naopak je to nežádoucí - když už je potřeba ji fyzicky usměrnit, tak stačí lehce štípnout. Bohužel selekce na sportovní výkony bez ohledu na cokoliv jiného v mnoha případech vyrobila psy, kteří mají vrozené, že nejdřív hryznou naplno a pak teprve přemýšlí...
Ale jinak je to z velké části taky výcvikem, stylem výchovy. Ve sportovce je pořád tradičně zažitý jakýsi strach, že když se pes musí kontrolovat, tak ztrácí drajv, takže se štěnda odmalinka tlačí do nekontrolovaného vyhecovaného šílenství, které se pak musí řešit strunou, ostnáčem apod., aby pes například vůbec pustil rukáv...

Píšete o věcech o kterých nic nevíte - mám malinoise na sportovku i na ovce, a představte si že že na ovcích jsou jemní (pouze štípou a jehňata postrkují čumákem), a titéž psi na place koušou bezmyšlenkovitě jako hovada na plnou hubu, a když se netrefí do míčku, tak teče krev. Nikdy, opakuji NIKDY se mi nestalo, že by natvrdo některý kousnul ovci.

4.3.2015 22:29
pidla

XXX.XXX.106.11

Píšete o věcech o kterých nic nevíte - mám malinoise na sportovku i na ovce, a představte si že že na ovcích jsou jemní (pouze štípou a jehňata postrkují čumákem), a titéž psi na place koušou bezmyšlenkovitě jako hovada na plnou hubu, a když se netrefí do míčku, tak teče krev. Nikdy, opakuji NIKDY se mi nestalo, že by natvrdo některý kousnul ovci.

Já neříkám, že jsou takové všechny maliny. Ale viděla jsem nezávisle na sobě dvě maliny pást (lépe řečeno pokoušet se o pasení) a zrasili chudáky ovce slušně, než jim to lidi zarazili - jedna byla na utracení smajlík Podotýkám, že nešlo o lov, prostě pásli... tak trochu jinak.
Pokud je pes schopný být něžný na ovce, je to známka toho, že je schopný sílu stisku kontrolovat. Pak už je to jen otázka výchovy, že ho nikdo nenaučil, že kontrolovat se má i u toho míčku, pešku, rukávu.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
Já neříkám, že jsou takové všechny maliny. Ale viděla jsem nezávisle na sobě dvě maliny pást (lépe řečeno pokoušet se o pasení) a zrasili chudáky ovce slušně, než jim to lidi zarazili - jedna byla na utracení smajlík Podotýkám, že nešlo o lov, prostě pásli... tak trochu jinak.
Pokud je pes schopný být něžný na ovce, je to známka toho, že je schopný sílu stisku kontrolovat. Pak už je to jen otázka výchovy, že ho nikdo nenaučil, že kontrolovat se má i u toho míčku, pešku, rukávu.

Ale my NECHCEME učit psy aby byli něžní na míčku nebo rukávu - ani zadavatelka se neptala jak to odnaučit, ale ptala na tip jak to udělat, aby ji to pokudmožno co nejmíň bolelo. Mě dravost mých psů absolutně vyhovuje, a cíleně ji od mala u psů podporuju, tak proč bych je to najednou měla odnaučovat... ? Vždyť tohle je to, čeho si všichni na našich psech cení, a proč je o ně takový zájem i v zahraničí - o psa co si bere míček jak lempl, nebo drží rukáv jenom tak aby z něj neupadl by tam nikdo neopřel ani kolo.
Naopak když vždycky když příjde pes od někoho kdo ho odmalička "učil se kontrolovat", tak už to na práci většinou ani moc není - tak možná na nějaký ušmudlání zkoušek, ale to je asi tak všechno.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 22:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):

Pustit naráz 2 nevyzkoušený psy rovnou k ovcím a bez košů může jedině magor, a tohle asi ani jinak dopadnout nemohlo.

4.3.2015 22:51
anonymx

XXX.XXX.134.155

Jak ja miluju ty, ktere o sportovce nemaji anj poneti, ale svoje moudra vnucuji vsem. Nikdy nebudu ucit psa aby byl nezny na rukavu, micku nebo aportu a ze se obcas moji vinou netrefi a mam dirku v ruce? No a co? Nikdo nepsal, ze mi ruku rozerve.

4.3.2015 22:54
pidla

XXX.XXX.106.11

Ale my NECHCEME učit psy aby byli něžní na míčku nebo rukávu - ani zadavatelka se neptala jak to odnaučit, ale ptala na tip jak to udělat, aby ji to pokudmožno co nejmíň bolelo. Mě dravost mých psů absolutně vyhovuje, a cíleně ji od mala u psů podporuju, tak proč bych je to najednou měla odnaučovat... ? Vždyť tohle je to, čeho si všichni na našich psech cení, a proč je o ně takový zájem i v zahraničí - o psa co si bere míček jak lempl, nebo drží rukáv jenom tak aby z něj neupadl by tam nikdo neopřel ani kolo.
Naopak když vždycky když příjde pes od někoho kdo ho odmalička "učil se kontrolovat", tak už to na práci většinou ani moc není - tak možná na nějaký ušmudlání zkoušek, ale to je asi tak všechno.

To je právě ta pověra, o které mluvím.
Pes, který se učí kontrolovat, nekouše něžně všechno. Jen umí kousat razantně do míčku a rukávu a vyhýbat se kousnutí do lidské kůže. Pokud se tedy bavíme o normálních psech a ne to těch, jak píšu výš, s "hubou v binárním kódu". Pro představu: znám labradora, který dělá jak lovečinu, tak i IPO - na obranách má razantní plné zákusy (nemají zkoušky, dělají to jen rekreačně, ale figurant běžně figuruje pracovní NO a maliny, takže má s čím srovnávat), bažanta či kachnu nosí s měkkou mordou.
Ovšem pokud u psa odmalinka podporujete, aby kousal jak pako bez rozmyslu do čehokoliv, tak se nedivte... To ovšem není dravost, jen nevychovanost.

4.3.2015 22:55
pidla

XXX.XXX.106.11

Pustit naráz 2 nevyzkoušený psy rovnou k ovcím a bez košů může jedině magor, a tohle asi ani jinak dopadnout nemohlo.

Nebylo to naráz, ale při dvou různých nezávislých příležitostech. Sice souhlasím, tohle se stát nemělo, ale ilustruje to to, co říkám - malina už dávno není ovčák...

4.3.2015 22:59
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Jak ja miluju ty, ktere o sportovce nemaji anj poneti, ale svoje moudra vnucuji vsem. Nikdy nebudu ucit psa aby byl nezny na rukavu, micku nebo aportu a ze se obcas moji vinou netrefi a mam dirku v ruce? No a co? Nikdo nepsal, ze mi ruku rozerve.

A kdo říká, že by měl pes být něžný na rukávu nebo míčku? Naopak, na míček, rukáv, peška, ringo atd. ať jde naplno. Ale měl by si dávat sakra velkýho bacha, ať se trefí a nerve lidskou kůži. Že se netrefí omylem, to se samozřejmě občas stát může - dejme tomu jednou za půl roku. Ale pokud je ta díra v ruce tak častá, že člověk shání rukavice, tak je něco hodně špatně buď ve výcviku, nebo v tom psu.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 23:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
To je právě ta pověra, o které mluvím.
Pes, který se učí kontrolovat, nekouše něžně všechno. Jen umí kousat razantně do míčku a rukávu a vyhýbat se kousnutí do lidské kůže. Pokud se tedy bavíme o normálních psech a ne to těch, jak píšu výš, s "hubou v binárním kódu". Pro představu: znám labradora, který dělá jak lovečinu, tak i IPO - na obranách má razantní plné zákusy (nemají zkoušky, dělají to jen rekreačně, ale figurant běžně figuruje pracovní NO a maliny, takže má s čím srovnávat), bažanta či kachnu nosí s měkkou mordou.
Ovšem pokud u psa odmalinka podporujete, aby kousal jak pako bez rozmyslu do čehokoliv, tak se nedivte... To ovšem není dravost, jen nevychovanost.

Jenomže plný a PEVNÝ TVRDÝ zákus není totéž. Problém je v tom, že vy všechno ze sportovky znáte jenom z doslechu. To je asi jako kdybych já radila vám, jak máte chystat psa na vodní zkoušky nebo trialy - asi byste si taky ťukala na čelo. Já mám ale v tomto narozdíl od Vás dostatek soudnosti, tak se nesnažím šířit moudro v disciplínách, o kterých vím prd.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
Nebylo to naráz, ale při dvou různých nezávislých příležitostech. Sice souhlasím, tohle se stát nemělo, ale ilustruje to to, co říkám - malina už dávno není ovčák...

Nevím, ale 70% našich odchovů má vlohy pro pasení a jsou na ovcích vyzkoušení. Mimo to dnes se s BO pase poměrně hodně, a podle statistik mají belgičáci v ČR daleko vyšší úspěšnost na zkouškách vloh než třeba bordery.

4.3.2015 23:04
pidla

XXX.XXX.106.11

Jenomže plný a PEVNÝ TVRDÝ zákus není totéž. Problém je v tom, že vy všechno ze sportovky znáte jenom z doslechu. To je asi jako kdybych já radila vám, jak máte chystat psa na vodní zkoušky nebo trialy - asi byste si taky ťukala na čelo. Já mám ale v tomto narozdíl od Vás dostatek soudnosti, tak se nesnažím šířit moudro v disciplínách, o kterých vím prd.

To nebyl názor můj (do mě se ten pes nezakousl), ale názor figuranta, který figuruje i IPO3. Takže správný zákus možná i pozná, si myslím...

4.3.2015 23:10
pidla

XXX.XXX.106.11

Nevím, ale 70% našich odchovů má vlohy pro pasení a jsou na ovcích vyzkoušení. Mimo to dnes se s BO pase poměrně hodně, a podle statistik mají belgičáci v ČR daleko vyšší úspěšnost na zkouškách vloh než třeba bordery.

Ale z celkové populace border jde zkusit ZV daleko větší procento, než z populace belgičáků. A určitě na ZV nechodí "IPO" maliny - ty superrazantní pracovní linie. Vím, že pasou hlavně s tervuereny a grény, to je přece jen úplně jiný kafe.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 23:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
To nebyl názor můj (do mě se ten pes nezakousl), ale názor figuranta, který figuruje i IPO3. Takže správný zákus možná i pozná, si myslím...

"i IPO3" figuruje každý atestovaný figurant, a v technickým provedení obrany IPO1 a IPO3 není vůbec žádný rozdíl, jen je tam víc o 2 zákusy a jeden doprovod.

4.3.2015 23:20
pidla

XXX.XXX.106.11

"i IPO3" figuruje každý atestovaný figurant, a v technickým provedení obrany IPO1 a IPO3 není vůbec žádný rozdíl, jen je tam víc o 2 zákusy a jeden doprovod.

No vidíte, to jsem nevěděla. Vím jen, že má hodně zkušeností, mimo jiné figuroval na zkoušce IPO3. Takže když řekne, že ten labrador má dobré zákusy, tak mu věřím, že je asi má (přestože majitelé s ním necvičí tolik, aby měli nějaké výsledky zkoušek). Ten pes se dokáže ve hře a tréninku zcela kontrolovat a zvěř nosí s měkkou mordou.
Prostě pes nemusí být nutně nekontrolovatelný magor a z majitele nemusí po každém tréninku crčet krev, aby měl dobré zákusy při obranách.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
Ale z celkové populace border jde zkusit ZV daleko větší procento, než z populace belgičáků. A určitě na ZV nechodí "IPO" maliny - ty superrazantní pracovní linie. Vím, že pasou hlavně s tervuereny a grény, to je přece jen úplně jiný kafe.

Vážně? Můj pes má IPO3, SchH3 a ZVOP (kterou skládal při MR v pasení, takže žádná ušmudlávka někde na dvorku), mladá fena zatím IPO1 a pase, její bratr totéž - a všichni jsou ze "superrazantní" čisté pracovní linie. To, že pasení s těma psama nikdo nezkouší neznamená, že toi psi nemají vlohy.
btw. nám ovci potrhala bordera - visely z ní cáry tak, že jsme ji zašívali 2 hodiny.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2015 23:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pidla napsal(a):
No vidíte, to jsem nevěděla. Vím jen, že má hodně zkušeností, mimo jiné figuroval na zkoušce IPO3. Takže když řekne, že ten labrador má dobré zákusy, tak mu věřím, že je asi má (přestože majitelé s ním necvičí tolik, aby měli nějaké výsledky zkoušek). Ten pes se dokáže ve hře a tréninku zcela kontrolovat a zvěř nosí s měkkou mordou.
Prostě pes nemusí být nutně nekontrolovatelný magor a z majitele nemusí po každém tréninku crčet krev, aby měl dobré zákusy při obranách.

No, a to je ono - dobrá je za 3, my chceme aby měli naši psi zákusy výborné.

5.3.2015 09:56
anonymx

XXX.XXX.27.66

Scyla - sportovka odnaučuje psa přemýšlet ?
Marně přemýšlím při jakém psím sportu je žádoucí aby pes přemýšlel.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2015 10:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
Scyla - sportovka odnaučuje psa přemýšlet ?
Marně přemýšlím při jakém psím sportu je žádoucí aby pes přemýšlel.

Ale jo, v mondioringu musí pes přemýšlet, ale taky jenom v rozsahu do koho a kdy se se kouše.

5.3.2015 10:51
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tak teda v tom připadě nevim jelikož tu ruku mi prokusla malina čistě ringova linie tak teda nevim proč nepřemyšlela.

5.3.2015 12:02
anonymx

XXX.XXX.27.66

Protože nemusela, přece bylo jasné do koho kousnout a kdy, jen jaksi přehlédla, že nemáš ringooblek. Prostě není vychovaná.
JInspektor jo, mondioring, ale když to domýšlím, tak ani tam ne.
Jsem hnusná, ty svoje vyčůraný potvory odnaučuju přemýšlet.
Ale vážně, teď je móda "učit psa přemýšlet"
Když se nad tím zamyslím, tak přemýšlet jak? o čem?
Má vyhodnotit situaci a přemýšlet o tom jak se zachovat? To je přece blbost, pes jedná na základě instinktů a naučeného.
Když si to vezmu s tím rafnutím po míčku, instinkt a naučené jí velí co nejrychleji chňapnout, šťastná odbíhá a já lovím něco na zastavení krve a v duchu jí nadávám. V ten moment vidí můj ne zrovna šťastný výraz a nasadí výraz "jejda, co se děje", což je špatně. Takže já se usmívám a chválím (se zaťatými zuby) a snažím se něco o potvoře si jen myslet.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2015 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

ivulka2 napsal(a):
Tak teda v tom připadě nevim jelikož tu ruku mi prokusla malina čistě ringova linie tak teda nevim proč nepřemyšlela.

Protože ringová malina přemýšlí jenom KDY smí kousnout, a tady kousnout směla, jen tam byla ta ruka navíc

5.3.2015 12:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Protože ringová malina přemýšlí jenom KDY smí kousnout, a tady kousnout směla, jen tam byla ta ruka navíc

No jo když ona je fakt velmi rychla a bohužel me reakce jsou na ni asi pomale,
Ale zas musim přiznat že za dobu co ji mam se moje pohyblivost a kondička obrovsky zvětšila taktež postupně klesa počet mojich sražek se psem

Neregistrovaný uživatel

5.3.2015 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

ivulka2 napsal(a):
No jo když ona je fakt velmi rychla a bohužel me reakce jsou na ni asi pomale,
Ale zas musim přiznat že za dobu co ji mam se moje pohyblivost a kondička obrovsky zvětšila taktež postupně klesa počet mojich sražek se psem

Haha, liška má pedagogické nadání!

5.3.2015 12:53
anonymx

XXX.XXX.27.66

Pedagogické nadání mají všechny ty naše potvory, ty nás toho už naučily...

5.3.2015 13:11
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Haha, liška má pedagogické nadání!

Je to tak nejen pedagogicke nadani ale je zaroven i vyborny fitnes trener

5.3.2015 13:21
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jojo, mají na nás obrovský vliv.
Paní na cvičáku konstatovala, že už je tak postižená, že se přistihla, že děti začíná chválit "super, výborně"... Uklidnili jsme jí, že pokud jim nezačne házet míček, je to celkem normální.
Moje dítě také první slovo bylo haf a první povely "fuj, stůj, zůstaň" apod.

5.3.2015 13:24
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Jojo, mají na nás obrovský vliv.
Paní na cvičáku konstatovala, že už je tak postižená, že se přistihla, že děti začíná chválit "super, výborně"... Uklidnili jsme jí, že pokud jim nezačne házet míček, je to celkem normální.
Moje dítě také první slovo bylo haf a první povely "fuj, stůj, zůstaň" apod.

Suuper

Přidejte reakci

Přidat smajlík