Granule - snížení váhy s Prednisonem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2015 13:31
Martin H.

XXX.XXX.76.185

Zdravím,
mám buldočka, necelé 2 roky, od října 2014 doživotně na Prednisonu kvůli meningoencefalitidě.
Dříve byl velice aktivní a vážil 14,5 kg, po první atace zhubl na 13 kg, a teď po 5 měsících na steroidech váží 18 kg. Pohybu už nemá tolik co dřív protože prostě nechce chodit. Není to tím, že je tlustý, ale depresivními náladami z těch léků. Když ho to popadne, je schopen lítat až do zblbnutí, jindy jen sedí a čučí do zdi.
Každopádně, ta hmotnost je strašná, ale nevíme co s tím. Lidé na Prednisonu přiberou třeba i 30 kg.

Kdysi míval kvalitní granule bez kukuřice a podobných s*aček, ale teď je všechno jinak.

Teď máme granule Bosch Special Light http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/dieta/granule/122539

- líbí se mi na nich to s těmi játry a ledvinami (krevní testy tento týden ukázaly sice 6x zvýšené hodnoty jater, ale ledviny naprosto v pořádku, což překvapilo i veterináře) - celkově to hodnotil jako přiměřené situaci, s tím, že ty ledviny čekal horší. Ptal se nás na to, jaké granule máme, ale já jsem byl schopen říct jen název, který on neznal, ale ne složení. Doporučil nám tyto dvoje granule.

1) http://www.royalcanin.cz/veterinari/veterinarni-krmiva/nemocny-pes/satiety-support-.html
2) http://www.hillspet.cz/cs-cz/products/pd-canine-prescription-diet-metabolic-dry.html

A já se tedy ptám, které si myslíte, že jsou pro náš případ nejlepší. V těch Royalech vyzdvihují minerály, zatímco v těch Bosch granulích říkají, že jsou snížené, aby nezatěžovaly ty ledviny a játra. To samé u bílkovin. Rozdíl ve vláknině je taky velký.

Které byste vzali, když je cílem zhubnout a nezatěžovat játra a ledviny?

PS: Prednisonu už se nezbaví, udržuje ho při životě. Otázka je jak dlouho to vydrží.

Díky moc za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2015 14:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím přesně jestli je to totéž, měla sem bígla onemocněl zánětem mozkových plen, ale zcela se uzdravil a žil ještě dalších osm let zcela bez léků. Nevím přesně co a jaké příznaky má váš pes, ale podávání prednisonu už se tu x krát řešilo, včetně mého nynějšího psa, Při jeho podávání je prognoza do budoucnosti hodně nepříznivá.

5.3.2015 14:23
Martin H.

XXX.XXX.76.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím přesně jestli je to totéž, měla sem bígla onemocněl zánětem mozkových plen, ale zcela se uzdravil a žil ještě dalších osm let zcela bez léků. Nevím přesně co a jaké příznaky má váš pes, ale podávání prednisonu už se tu x krát řešilo, včetně mého nynějšího psa, Při jeho podávání je prognoza do budoucnosti hodně nepříznivá.

Já vím jaká je prognóza, Prednison neřeším, řeším troje uvedené granule.

My máme zánět mozku se třemi ložisky. Chtěli jsme dávku po poradě s lékařem snížit, ale za tři dny to bylo zpět; hlavička do strany, neudržení rovnováhy, nefunkční nožičky, zpomalené reakce, apatie. Čůral a kadil kudy chodil. Potřeboval 24/7 péči, sám se ani nenajedl. Dávky jsme museli navýšit z 20mg/den na 40mg/den. Trvalo měsíc, než jsme se vrátili zpět na dávku před snížením. Pak jsme to zkoušeli ještě jednou a začalo se to zase projevovat, ale stihli jsme to včas zastavit.

Taky mě to netěší, vím jaké je to svinstvo, ale bez něj už by byl dávno mrtvý. Kdyby to bral na alergie, kožní problémy atd., zkusil bych všechno ostatní než bych mu dal Prednison, ale tady není co řešit. Když ho nezabije Prednison, zabije ho zánět a naopak. Tak má alespoň pár měsíců navíc.

5.3.2015 15:20
žížalka

XXX.XXX.49.186

Tak tady je každá rada dobrá, snad jedině Miloš, by dokázal trochu poradit, co se týká těch minerálů...
Třeba sem nakoukne a třeba poradí, ale tohle je fakt svízelná situace...
Jen když už čtu o RC a Hillsu, tak mám husí kůži, ale třeba nic jiného -lepšího - než tyto granule, neexistuje, držím palce...

5.3.2015 15:22
Martin H.

XXX.XXX.76.185

žížalka napsal(a):
Tak tady je každá rada dobrá, snad jedině Miloš, by dokázal trochu poradit, co se týká těch minerálů...
Třeba sem nakoukne a třeba poradí, ale tohle je fakt svízelná situace...
Jen když už čtu o RC a Hillsu, tak mám husí kůži, ale třeba nic jiného -lepšího - než tyto granule, neexistuje, držím palce...

Kdyby byl zdravý, v životě bych mu tyto značky nekoupil. Míval Taste of the Wild nebo alespoň Lukullus. Kde jsou ty časy...

5.3.2015 21:28
Neshie

XXX.XXX.80.215

Zas co já jsem slyšela, tak klasické granule RC a Hills jako fakt nee, ale ty diety bývají prý dost dobré na daný problém ;).

5.3.2015 21:58
noemi

XXX.XXX.64.236

Mám buldočku - na lécích.
Měla velmi špatné krevní testy, ale krmit nekvalitními granulemi, které uvádíte, by mne nikdy nenapadlo...kupodivu nám nic podobného necpal ani náš veterinář.

Kupte v lékárně ostropestřec - uvařte čaj a podávejte psu, ještě účinnější je olej z ostropestřce, nám pomohl i v tabletách Essential Forte, koupený normálně v lékárně.
Játra jsou orgán, který je schopen obnovy v případě, že je relativně kousek v pořádku...a ostropestřec je v tomto směru zázrak. Nám tablety pomohly, od té doby kupuji a fenka má cca 3x do roku ozdravnou kůru.
Na testy se chystáme, tak uvidíme.

Fenka ke nyní krmena masem, ale pokud si vezme granule, klidně je dostane (Purizon, Carnilove, Wolfsblut, Essential, ... ).

5.3.2015 23:10
Martin H.

XXX.XXX.76.185

noemi napsal(a):
Mám buldočku - na lécích.
Měla velmi špatné krevní testy, ale krmit nekvalitními granulemi, které uvádíte, by mne nikdy nenapadlo...kupodivu nám nic podobného necpal ani náš veterinář.

Kupte v lékárně ostropestřec - uvařte čaj a podávejte psu, ještě účinnější je olej z ostropestřce, nám pomohl i v tabletách Essential Forte, koupený normálně v lékárně.
Játra jsou orgán, který je schopen obnovy v případě, že je relativně kousek v pořádku...a ostropestřec je v tomto směru zázrak. Nám tablety pomohly, od té doby kupuji a fenka má cca 3x do roku ozdravnou kůru.
Na testy se chystáme, tak uvidíme.

Fenka ke nyní krmena masem, ale pokud si vezme granule, klidně je dostane (Purizon, Carnilove, Wolfsblut, Essential, ... ).

Díky za odpověď, o ostropestřci jsem slyšel, ale...

psal jsem, že dokud byl zdravý byl krmen granulemi jako TOTW, Lukullus, Purizon. Hodně jsem si kontroloval složení granulí a všeho co jsem mu dával.
Jenže teď je úplně jiná situace; on má 18 kilo! Dát mu Purizon tak už se ani nezvedne.

Nevím, na jakých lécích máte svou buldočku, ale ten náš je na steroidech, což znamená, že má neustále (i v noci) pocit hladu. Pokud by nedostával speciální dietu, tak by nekontrolovatelně přibíral a stejně by nebyl sytý.
Řešit kvalitu jídla je myslím vhodné, když uvažujeme v dlouhodobém měřítku, ne v řádech měsíců. My se ho nesnažíme vyléčit, to nejde, jen mu dopřát co nejhezčí zbytek života.

A ač zastávám zdravý a přírodní styl života; jím bio věci, co si sám vypěstuju, tak třeba rakovinu bych šťávou z řepy rozhodně neléčil a nehodlám experimentovat ani na svém psovi. Tím nenarážím na ostropestřec, sám se bylinkami často léčím. Píšu to jen pro případ, kdyby někdo tvrdil, že vyléčit meningoencefalitidu jde, nýbrž ne chemií, ale přírodní cestou.

Myslím, že až Vy budete mít smrt na jazyku, taky nebudete řešit, jestli má ten párek v sobě éčka nebo ne, protože už to bude stejně jedno.

Chci aby měl dobrý pocit z toho, že se najedl, byl šťastný a aby ho ta obezita nezabila dřív než to statní.

Od té doby co jsme přešli na tyto granule se hodně zlepšil, a přibírání se zpomalilo, tak asi budu pokračovat s nimi.

A veterinář nám nic necpal, jen pro Vaši informaci!

5.3.2015 23:37
Radek P

XXX.XXX.116.203

Zkuste Annamaet Lean má málo tuku a složení je dobré.

Radek.

6.3.2015 00:03
Martin H.

XXX.XXX.76.185

Radek P napsal(a):

Radek.

Díky, mrknu na to.

6.3.2015 03:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Martin H. napsal(a):
Díky za odpověď, o ostropestřci jsem slyšel, ale...

psal jsem, že dokud byl zdravý byl krmen granulemi jako TOTW, Lukullus, Purizon. Hodně jsem si kontroloval složení granulí a všeho co jsem mu dával.
Jenže teď je úplně jiná situace; on má 18 kilo! Dát mu Purizon tak už se ani nezvedne.

Nevím, na jakých lécích máte svou buldočku, ale ten náš je na steroidech, což znamená, že má neustále (i v noci) pocit hladu. Pokud by nedostával speciální dietu, tak by nekontrolovatelně přibíral a stejně by nebyl sytý.
Řešit kvalitu jídla je myslím vhodné, když uvažujeme v dlouhodobém měřítku, ne v řádech měsíců. My se ho nesnažíme vyléčit, to nejde, jen mu dopřát co nejhezčí zbytek života.

A ač zastávám zdravý a přírodní styl života; jím bio věci, co si sám vypěstuju, tak třeba rakovinu bych šťávou z řepy rozhodně neléčil a nehodlám experimentovat ani na svém psovi. Tím nenarážím na ostropestřec, sám se bylinkami často léčím. Píšu to jen pro případ, kdyby někdo tvrdil, že vyléčit meningoencefalitidu jde, nýbrž ne chemií, ale přírodní cestou.

Myslím, že až Vy budete mít smrt na jazyku, taky nebudete řešit, jestli má ten párek v sobě éčka nebo ne, protože už to bude stejně jedno.

Chci aby měl dobrý pocit z toho, že se najedl, byl šťastný a aby ho ta obezita nezabila dřív než to statní.

Od té doby co jsme přešli na tyto granule se hodně zlepšil, a přibírání se zpomalilo, tak asi budu pokračovat s nimi.

A veterinář nám nic necpal, jen pro Vaši informaci!

Dobrý den! Stran granulí Vám neumím poradit. Ale líbí se mi Váš přístup k Vašemu nemocnému psovi a to, že chcete, aby byl šťastný a aspoň trochu se měl dobře, když už má takový zdravotní problém. Také zastávám názor, že třeba v terminálním stadiu rakoviny bych nezakazovala nic...prostě doporučuji jíst a dělat to, co člověk, který má odměřený čas života, si ten čas aspoň trochu užil. Tak Vám chci jen popřát, ať Vám ještě nějakou dobu Váš psí parťák dělá radost (a Vy jemu) a snad Vám stran granulí tady někdo poradí, které vybrat!

6.3.2015 08:58
žížalka

XXX.XXX.49.186

Radek P napsal(a):

Radek.

Souhlasím s Radkem, zkuste Annamaet Lean - ten je výborný, moji bišonci ho baštili jedna radost a jsou na " štíhlou linii " a kupuji na www.granule.cz, ted už tedy jiné, ale tento int. obchod má jen kvalitní granule...

Ostropestřec mariánský, co Vám tady doporučili, tak ten je na játra super a ne jen na játra...taky tento lék,2-3x do roka, moje fenka užívá.

Hanka.

7.3.2015 17:43
noemi

XXX.XXX.64.236

Buldočka bere léky na záchvaty a alergii - oba podporují chuť k jídlu.
Byla nežravec (totální), teď by zvládla dávky jako pro vlkodava .

Krmíme masem, takže dávka cca 270 - 300 g, když jsme chtěli, aby zpočátku přibrala, dostávala denně půl kila masa.
Váhu hlídáme, má kolem 13 kil...samozřejmě vše ovlivňuje i dostatek pohybu.
Kdysi stačily 3 trošku delší procházky a byla jako lunt, teď díky pohybu váha drží - není žádný závodník, kluše si stále ve svém tempu .

Druhý pes má sklon k tloustnutí a pro změnu šílený hladovec, takže při hubnutí jsem zvolili variantu - zmenšená dávka granulí, pak miska s vodou a nějakou "přísadou" - trošku mletého masa, ořez, vajíčko...tím mám jistotu, že do sebe dostane i tekutiny (nebyl zvyklý moc pít a nepřišla jsem na efektivnější metodu, jak tuto skutečnost ošetřit).
Zhubnul opravdu krásně a tím pádem může občas dostat i přídavek

.
Nicméně stačilo 14 dnů hlídání u taťky, po kterém jsem samozřejmě tento postup nemohla chtít praktikovat a váha opět rostla nahoru.
Už jsme ale zase najeli na náš "zlepšovák"...a postava se již začíná tvarovat.

Našemu psu tohle určitě svědčí...v lepší kondici nebyl asi nikdy...

Sami uvidíte, zda psu Vaše volba prospívá nebo ne...

8.3.2015 16:23
tero

XXX.XXX.137.146

Martin H. napsal(a):
Já vím jaká je prognóza, Prednison neřeším, řeším troje uvedené granule.

My máme zánět mozku se třemi ložisky. Chtěli jsme dávku po poradě s lékařem snížit, ale za tři dny to bylo zpět; hlavička do strany, neudržení rovnováhy, nefunkční nožičky, zpomalené reakce, apatie. Čůral a kadil kudy chodil. Potřeboval 24/7 péči, sám se ani nenajedl. Dávky jsme museli navýšit z 20mg/den na 40mg/den. Trvalo měsíc, než jsme se vrátili zpět na dávku před snížením. Pak jsme to zkoušeli ještě jednou a začalo se to zase projevovat, ale stihli jsme to včas zastavit.

Taky mě to netěší, vím jaké je to svinstvo, ale bez něj už by byl dávno mrtvý. Kdyby to bral na alergie, kožní problémy atd., zkusil bych všechno ostatní než bych mu dal Prednison, ale tady není co řešit. Když ho nezabije Prednison, zabije ho zánět a naopak. Tak má alespoň pár měsíců navíc.

Neporadí vám spíš veterinář, který psa léčí? Neexistuje veterinární dieta která by pejskovi sedla, na míru?

8.3.2015 16:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tero napsal(a):
Neporadí vám spíš veterinář, který psa léčí? Neexistuje veterinární dieta která by pejskovi sedla, na míru?

Vet zadavateli doporučil granule, ale více druhů. Tak se tady ptá chovatelů, co by doporučili oni. Alespoň tak jsem to pochopila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík