Inspirujte mě výběrem dalšího psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 15:08
Kvetuse

XXX.XXX.169.189

Ahoj rada bych od vas inspiraci na psiho kamose, vlastnime zem. usedlost a hosp. zvirata, mame australskeho ovcaka a shihtzu, hledam psa vhodneho ke konim ( ale aby nehonil prehnane zver takze vyrazuji chrty) aby nebyl prehnane dominantni ke psum ( typu bull rotvik atd ) ale vyzaduji aby byl schopen hlidat ( coz prave ausik moc nezvlada ) libi se mi kavkazaci atd ale zas me odrazuje jejich slozita povaha a bala bych se je vodit na volno po lese. Zatim u mne vede cuvac, je schopen zvladat prochazky s konem, snadneji se socializuje nez kavkazak a zaroven budi respekt za plotem na dvore. Privitam jakoukoliv dalsi inspiraci, diky smajlík

6.3.2015 15:15
Monika333

XXX.XXX.49.24

Kvetuse napsal(a):
Ahoj rada bych od vas inspiraci na psiho kamose, vlastnime zem. usedlost a hosp. zvirata, mame australskeho ovcaka a shihtzu, hledam psa vhodneho ke konim ( ale aby nehonil prehnane zver takze vyrazuji chrty) aby nebyl prehnane dominantni ke psum ( typu bull rotvik atd ) ale vyzaduji aby byl schopen hlidat ( coz prave ausik moc nezvlada ) libi se mi kavkazaci atd ale zas me odrazuje jejich slozita povaha a bala bych se je vodit na volno po lese. Zatim u mne vede cuvac, je schopen zvladat prochazky s konem, snadneji se socializuje nez kavkazak a zaroven budi respekt za plotem na dvore. Privitam jakoukoliv dalsi inspiraci, diky smajlík

Beauceron :).

6.3.2015 17:21
pidla

XXX.XXX.106.11

Taky mě jako první napadl beauceron. A přihodila bych ještě chesapeake bay retrívra.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2015 17:42

Jak je AUO starý ? Překvapuje mě, že nehlídá. Ke koním by měl být fajn.

6.3.2015 18:20

Hovawart.

6.3.2015 18:40
tessatessinka

XXX.XXX.177.174

Border kolie
Zlaty retrivier.

6.3.2015 19:06
hanula

XXX.XXX.106.29

A co SAO je o něco mírnější než KO, toleruje domácí zvířata a je to výborný hlídač, Respekt budí, je samostatný, snáší dobře teplo i zimu. Naši fenu jsme vychovali tak, že nehoní ani zvěř. Jsou tak trochu tvrdší povahy, ale jinak úžasný pes.

6.3.2015 20:38

Jestli jsem to dobře pochopila, tak ten pes má jednak doprovázet zadavatelku na vyjížďkách a zároveň má hlídat víc než AUO.
Tak nevím jestli bude vhodná BOC a zlaťák. Ti nebudou určitě hlídat líp než AUO. Jestli může SAO volně na vyjížďky krajinou, to nevím.

6.3.2015 20:45
Kvetuse

XXX.XXX.169.189

Zdravim diky za odpovedi, no BOC si vazne nebudu porizovat na hlidani ani zlataka smajlík problem je ze ausik hlida, ovsem o jeho schopnosti v realnem nebezpeci nekoho alespon trochu napul zneskodnit mi prijde jako sci -fi, uz jen ten skus se neda srovnat napr s dobrmanem natoz rotwikem apod, ano hovawarta jsem taky zaradila do vyberu, bauceron se mi nelibi vzhledove mela jsem je rada kupirovane stejne jako dobrmany. Ale jinak diky za tipy smajlík

6.3.2015 20:48
hanula

XXX.XXX.106.29

Naše asiatka chodí s námi po lese běžně na volno, pouze při potkávání cizích lidí nás upozorní postojem, že je něco v blízkosti. Vlastně jsou ve své vlasti chováni na hlídání stád. Ono hodně záleží na výchově už od štěněte, ovšem proti jiným plemenům to trvá déle a musí být trpělivost.

6.3.2015 21:06
Kvetuse

XXX.XXX.169.189

SAO se mi moc libi hlavne pro svou povahu, ale i vzhled a celkove co z nich vyzaruje, spis se obavam jak by si pritel poradil s jeho osobnosti on moc tou trpelivosti moc nedisponuje a je dost direktivni takze v psove zajmu bych specialne tyto psi povahy vyloucila ac zrovna ja k nim tihnu.

6.3.2015 21:13
hanula

XXX.XXX.106.29

Tak v tom případě SAO ne, Chce to trpělivost a pevné nervy a máte psa ideál, já ji říkám, naše Zlatíčko, tu druhou teprve vychováváme, zatím je to poděs.

6.3.2015 23:30

Kvetuse napsal(a):
Zdravim diky za odpovedi, no BOC si vazne nebudu porizovat na hlidani ani zlataka smajlík problem je ze ausik hlida, ovsem o jeho schopnosti v realnem nebezpeci nekoho alespon trochu napul zneskodnit mi prijde jako sci -fi, uz jen ten skus se neda srovnat napr s dobrmanem natoz rotwikem apod, ano hovawarta jsem taky zaradila do vyberu, bauceron se mi nelibi vzhledove mela jsem je rada kupirovane stejne jako dobrmany. Ale jinak diky za tipy smajlík

Ono je hlídá a hlídá. Co si představujete pod reálným nebezpečím ? A co pod tím trochu napůl zneškodnil ?
Jestli chcete, aby vás pes doprovázel na vyjížďkách, tak potom určitě bude víc situací, kdy zasáhnout není žádoucí. Jestli chcete, aby hlídal dům, stáje, zvířata - tak to vyřešte NO, nebo tím rtw a na vyjížďky berte AUO.
On někdy se pes může uhlídat a není to nic platné. Sousedy vykradli, hodně drze, oba byli na zahradě, pes v kotci řval jak pominutej, vždycky jen houkli kuš a dělali si svoje. Zatím jim zloděj odnesl všechno, co pobral do batohu.

7.3.2015 07:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Kvetuse napsal(a):

Vy nechceta a vy vyžadujete - co psovi vlastně nabízíte?

7.3.2015 07:35

Určitě ne žádné lovecké plemeno, tedy ani jakéhokoliv retrívra, jestliže je podmínkou, aby hlídal. Určitě ne BOC, je to módní plemeno, které někteří lidé - nevím proč - doporučí vždy a všude a k jakémukoliv využití. I když se na to BOC vůbec nehodí. Je to vlastně jako s retrívry, taky někteří doporučí retrívra když je požadován spolehlivý hlídač. Určitě ne kavkazana nebo středoasijce, hlídat budou sice excelentně, ale ke koni na projížďky vhodní nejsou. Jsou to teritoriální zvířata, a jsou nejraději ve svém, kde mají vše pod kontrolou.
Doporučuji hovawarta, beaucerona, německého ovčáka, velkého knírače, flanderského bouviera, černého ruského teriéra, slovenského čuvače,... Ti všichni jsou schopni běhat u koně při pravidelném tréninku a všichni jsou schopni spolehlivě hlídat. Předpokladem je výborně zvládnuté přivolání a poslušnost obecně.

7.3.2015 07:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono je hlídá a hlídá. Co si představujete pod reálným nebezpečím ? A co pod tím trochu napůl zneškodnil ?
Jestli chcete, aby vás pes doprovázel na vyjížďkách, tak potom určitě bude víc situací, kdy zasáhnout není žádoucí. Jestli chcete, aby hlídal dům, stáje, zvířata - tak to vyřešte NO, nebo tím rtw a na vyjížďky berte AUO.
On někdy se pes může uhlídat a není to nic platné. Sousedy vykradli, hodně drze, oba byli na zahradě, pes v kotci řval jak pominutej, vždycky jen houkli kuš a dělali si svoje. Zatím jim zloděj odnesl všechno, co pobral do batohu.

No ale to byla chyba sousedů, že nenaslouchali psovi. O jim to říkal svým štěkotem jasně.

7.3.2015 07:47

A proč ne německý ovčák?

7.3.2015 07:55
ivulka2

XXX.XXX.155.174

A proč ne německý ovčák?

Protože ho ma každej tak si většinou lidi pořidi exota a pak se divi ono to nehlida a ono to neděla to co mi potřebujem ale maji exota něco co nema každej.

7.3.2015 08:57
Kettu

XXX.XXX.189.168

Doporučuji Velkého knírače nebo Ruského teriéra.

7.3.2015 09:04
Kvetuse

XXX.XXX.169.189

Diky za prinosny prispevek, flandersky bouvier je dobry tip, jinak me napadl jeste briard. Akorat ta udrzba smajlík Jinak nechci si porizovat psa a nasledne ho mit jen na zahrade, takze varianta mit jednoho hlidaciho a jednoho doprovodneho nepripada v uvahu. Zatim stejne pro me vychazi nejlepe ten cuvac a nebo druhy ausik s tim ze clovek se musi smirit s tim ze nebude mit na zahrade " ostre chlapky jako britva".

7.3.2015 09:20
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kvetuse napsal(a):
Diky za prinosny prispevek, flandersky bouvier je dobry tip, jinak me napadl jeste briard. Akorat ta udrzba smajlík Jinak nechci si porizovat psa a nasledne ho mit jen na zahrade, takze varianta mit jednoho hlidaciho a jednoho doprovodneho nepripada v uvahu. Zatim stejne pro me vychazi nejlepe ten cuvac a nebo druhy ausik s tim ze clovek se musi smirit s tim ze nebude mit na zahrade " ostre chlapky jako britva".

U těch hlidacich plemen je potřeba se fakt zamyslet co si pod tim představujete protože převažna čast kdysi hlidacich plemen už vlastně vubec nehlida a nijak nepracuje jsou převažne gaučaci a vystavaci takže to k čemu byli šlechtěni už je trošku v pozadi.
Dalši věc je to že u malopočetnych plemen a jako je flandersky bouvier ale třeba i ten čuvač těch povahově kvalitnich vrhu moc neni a spiš jsou zaměřeni na vystavy než na pracovni využiti.
Ausik je super hlidač a věřte že umi dobře natrhnout pr del připadnemu vetřelci.

7.3.2015 09:21
pidla

XXX.XXX.106.11

Určitě ne žádné lovecké plemeno, tedy ani jakéhokoliv retrívra, jestliže je podmínkou, aby hlídal. Určitě ne BOC, je to módní plemeno, které někteří lidé - nevím proč - doporučí vždy a všude a k jakémukoliv využití. I když se na to BOC vůbec nehodí. Je to vlastně jako s retrívry, taky někteří doporučí retrívra když je požadován spolehlivý hlídač. Určitě ne kavkazana nebo středoasijce, hlídat budou sice excelentně, ale ke koni na projížďky vhodní nejsou. Jsou to teritoriální zvířata, a jsou nejraději ve svém, kde mají vše pod kontrolou.
Doporučuji hovawarta, beaucerona, německého ovčáka, velkého knírače, flanderského bouviera, černého ruského teriéra, slovenského čuvače,... Ti všichni jsou schopni běhat u koně při pravidelném tréninku a všichni jsou schopni spolehlivě hlídat. Předpokladem je výborně zvládnuté přivolání a poslušnost obecně.

Jsou lovecká plemena, která byla přímo vyšlechtěná k tomu, aby mezi lovením i hlídala. Například chesapeake bay retriever. Není retrívr jako retrívr...

7.3.2015 09:25
Kettu

XXX.XXX.189.168

Já bych se spíš bála, aby čuvač mohl s koněm běhat. Ale já čuvače nikdy neměla, takže se spíš nebudu vyjadřovat. :D Ale vím že knírač je jak hlídač připraven útočit, ale i atletický učenlivý pes. Vím že vzhledem je pro mnohé málo zajímavý, ale povahově je opravdu super.

7.3.2015 09:29
jazzinka

XXX.XXX.35.182

No nevím, čuvači mívají celkem často problém s jinými psy a při jejich samostatnosti to na koni může být trochu problém... Mám prudného psa a vyjížďku o slunném víkendu si moc neužívám, jen koukám okolo, abych ho stihla včas přivolat (chodí s košem a má slušnou poslušnost). Čuvačku jsem měla a řekla bych, že se samcem čuvače to bude podobné, navíc je to pořád pastevec, tj. pes spíš na hlídání teritoria než výlety v rychlém tempu. Držela bych se spíš třeba knírače, NO, bosíka, .. prostě stavbou těla lehčích a povahově ovladatelných psů.
Další věc je, že pes na hlídání ochotný zasáhnout je spíš o průšvih, ideální je větší černý pes, který odradí slabší jedince vzhledem, ti odhodlaní by ostrého psa stejně otráví.

7.3.2015 23:36
hanula

XXX.XXX.106.29

Kettu napsal(a):
Já bych se spíš bála, aby čuvač mohl s koněm běhat. Ale já čuvače nikdy neměla, takže se spíš nebudu vyjadřovat. :D Ale vím že knírač je jak hlídač připraven útočit, ale i atletický učenlivý pes. Vím že vzhledem je pro mnohé málo zajímavý, ale povahově je opravdu super.

Nevím jak to s čuvačem vypadá dnes, ale když otec šéfovat na horské boudě/ byla to, podniková chata za min. režimu /tak tam měl nádherného čuvače. To tam ještě na boudách byli koně na zavážení zboží a ten pes ty koně miloval a běhal při nich u vozu. Dál tam ještě byly krávy a ten pes je dovedl zahnat do stáje. Nevím jak je to nyní s jejich povahou a zdravím. Tehdy to byl běžec, kolikrát volali otci, že pes je třeba na Luční, nebo ve Strážním, aby si pro něj přijel.

8.3.2015 09:54

hanula napsal(a):
Naše asiatka chodí s námi po lese běžně na volno, pouze při potkávání cizích lidí nás upozorní postojem, že je něco v blízkosti. Vlastně jsou ve své vlasti chováni na hlídání stád. Ono hodně záleží na výchově už od štěněte, ovšem proti jiným plemenům to trvá déle a musí být trpělivost.

Hanulo, ale tohle nelze brát jako charakteristické pro plemeno (ani obecně pro pastevce), mít temperamentnějšího jedince, tak si tohle dovolit nemůžete (jak už padlo - je to o průšvih, či spíše průs...r). A nějaký vytrvalostní běh u koně taky nebude to pravé ořechové (i když pastevci umí být vytrvalci).

8.3.2015 11:16
tero

XXX.XXX.137.146

Dalmatin, chodský pes, český strakatý.

8.3.2015 13:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tero napsal(a):
Dalmatin, chodský pes, český strakatý.

Spíše jako laik se ptám: jaký je dalmatin hlídač? Měla jsem jej zaškatulkovaného jako spíše přátelského - i k cizím.

8.3.2015 16:19
tero

XXX.XXX.137.146

fikovnice napsal(a):
Spíše jako laik se ptám: jaký je dalmatin hlídač? Měla jsem jej zaškatulkovaného jako spíše přátelského - i k cizím.

Řekla bych že takový střed. Aspoň ti co jsem znala, ohlásili když se něco dělo, ale zbytečně neštěkali.

8.3.2015 16:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tero napsal(a):
Řekla bych že takový střed. Aspoň ti co jsem znala, ohlásili když se něco dělo, ale zbytečně neštěkali.

Děkuju za odpověď.

8.3.2015 16:37
Christie13

XXX.XXX.229.255

Paní od nás z vesnice jezdí na koni s bílým švýcarským ovčákem !

9.3.2015 08:09
kiko967

XXX.XXX.148.130

Appenzell.

9.3.2015 08:56
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Beauceron, briard, bobtail... Do pastevce typu SAO bych na volné pobíhání vedle koně nešel. Byl jsem svědkem, jak paní jezdila na koni a vedle běžel dokonce bulteriér. I když u něj nelze zaručit, že bude vůči domácím zvířatům tolerantní...

Přidejte reakci

Přidat smajlík