Fenka teď 5měs, uši stále nestojí, lepit? počkat? Dostala se ke mě před 2ma týdny, předtím krmena pouze RC, nyní u mě dostáva Optimal Breed - bezobilné kvalitní granule plus kloubku Giom, ted přezubovala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
slojma
napsal(a):
Fenka teď 5měs, uši stále nestojí, lepit? počkat? Dostala se ke mě před 2ma týdny, předtím krmena pouze RC, nyní u mě dostáva Optimal Breed - bezobilné kvalitní granule plus kloubku Giom, ted přezubovala.
Uši určitě vylepte, a místo kloubní výživy bych psíčkovi dala Irish Cal od Beapharu - je to vápník ve správným poměru s fosforem pro štěňata. Mám s ním výborný zkušenosti u mnoha NO a BO, co jim nestály uši, měli prošlapy, nebo obojí.
slojma
napsal(a):
RC je samé obilí, takže z toho se fena nemohla pořádně vyvíjet... navíc při přezubování jsou padající uši docela časté. I když fena to má až dost, ale uvidíte. Já bych jí dopřávala teď kolagen (např. vařit vepřové nožky) a pořádnou stravu (což by ty granule, kterými teď krmíte, měly být). A prostě uvidíte.
slojma
napsal(a):
Tož v PP je NO, tak nevím, no...
Tak pardon, že jsem se zeptala, ono z fotky nebývá obvykle poznat, že jde o psa s PP. Znám několik lidí, co hrozně řešili uši, konkrétně třeba sousedka z vedlejšího baráku u zaručeně stoprocentně čistokrevné čivavy... vyrostl jí z toho osmikilový kříženec zřejmě kokra. Takže jsem se chtěla jen ujistit, aby tu nedošlo k podobné situaci.
conty
napsal(a):
NO.já bych vylepila a přidala ten vápník v nějaký formě.Známý dával vápník stafbulíkovi ve vývinu a taky se mu uši postavily, ale ten to nechtěl.
Já bych byla s tím vápníkem opatrná. Doporučuji dávat hydrolyzovaný kolagen, napomáhá zpevnění chrupavek, což je přesně to, co potřebujete. Uším bych asi taky pomohla vylepením a prostě přidala pořádně toho kolagenu...Pokud se to přežene s vápníkem napáchá se víc škody než užitku, oproti tomu hydrolyzovaným kolagenem předávkovat nejde:).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě bylo řečeno odborníkem, že padání uší při přezubování je někdy běžné, samo se to za pár týdnů upraví a podávání dalších preparátů je zbytečné.Podle mě cpát do psa vápník atd.pokud má jinak kvalitní stravu, tak může víc uškodit než pomoci, nikdy totiž nevíte jaké skutečné vstřebávání vápníku pes má a odděláte mu akorát nejen ledviny, což se může projevit až po letech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Mě bylo řečeno odborníkem, že padání uší při přezubování je někdy běžné, samo se to za pár týdnů upraví a podávání dalších preparátů je zbytečné.Podle mě cpát do psa vápník atd.pokud má jinak kvalitní stravu, tak může víc uškodit než pomoci, nikdy totiž nevíte jaké skutečné vstřebávání vápníku pes má a odděláte mu akorát nejen ledviny, což se může projevit až po letech.
Padání uší při přezubování je sice běžné, ale tahle fena je má úplně měkké - vypadá že jí snad ani nikdy nestály. To rozhodně běžné není, a moc nevěřím tomu, že se tohle bez pomoci samo korektně posatví.
Nehledě na to, že v době kdy to nejvíc potřebovala kvalitní výživu neměla

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Padání uší při přezubování je sice běžné, ale tahle fena je má úplně měkké - vypadá že jí snad ani nikdy nestály. To rozhodně běžné není, a moc nevěřím tomu, že se tohle bez pomoci samo korektně posatví.
Nehledě na to, že v době kdy to nejvíc potřebovala kvalitní výživu neměla
Něco bodobného jsem chtěla zrovna napsat, jinak fenka se mě na té fotce zdá dost mohutná, možná se ale pletu, u těchto rázů ovčáka jsem se dost často setkávala s tím že měly problém s ušima.
U mohutnějšich štěnat ovčaku je většinou dost časté že štěně uši postavi pořadně až po ukončeni vyměny zubu.Pokud takove štěně ktere ma geneticky dispozice k mohutnějšimu vzrustu ma meně kvalitni krmeni tak uši se postavi o hodně pozděj než normalně.
Pokud ma štěně kvalitni granule tak bych byla opatrna s přidavkem vapniku jeho nadbytek ma stejne učinky jako nedostatek takže s nim opatrně, raděj bych davala připravky na vyživu chrupavky a krom toho bych se poohledla po zkušenem chovateli NO ktery umi uši vylepit ne každy to umi a taky maloktery veterinař to umi dobře vylepit, špatnym vylepenim se též muže hodně poškodit.
Ps ještě pokud je ětěně obezni tak je dobre ho ještě trošku zhodit a udržovat přiměřenou štihlost u obeznich štěnat je většinou taky časty problem s ušima, takova štěnata jsou celkově volna a takova rozgajdana a vazivo je celkově nepevne takže pak nedřži ani uši.

Přesně tak, jak píše ivulka2, vápník bych nepřidávala, hodně záleží na kvalitě krmení, pokud chcete přidat vápník, dávejte syrové kuřecí, kachní krky, skelety obalené masem, NE tablety. Spíš bych přidávala hydrolyzovaný kolagen apod., kloubní výživa Giom, nebude asi moc dobrá volba, koukněte se po jiné kloubce. Nepřijde mi, že by měla velké uši, spíš měkké, asi bych zkusila vyhledat někoho, kdo lepit umí a dala jí uši podlepit. Měla jsem ovčandu s velkýma ušima, postavily se jí normálně ve 3,5 měsících, pak jí jedno padlo a postavilo se až v 6,5 měs., ale měla opravdu uši velké. Zkuste Aptus aptoflex, Hyalutidin aktiv, bio weyxin, jsou to sirupy nejlépe vstřebatelná a využitelná forma do psího těla, v práškové formě caniviton, chassoton apod., tablety jsou k ničemu + hodně kvalitní strava! Snad vám to pomůže a tak za měsíc dejte tady vědět, jak jso uši na tom. Držím palečky, aby se to srovnalo.
Dobrý den, máme vyhozenou fenečku křížence NO. Podle odhadu narozena 1/2 prosince 2017. Nalezena cca ve 3 měsících. Podvyživená, začervená, plná škrkavek, no hrůza... Krmíme vař.(kuř. a hověz.)masem, ovoce, zelenina a bylinky, střídavě s granulemi BRIT Care, plus dostává Roboran. Doporučeno kvůli vytáčení tlapek. Cca před měsícem začalo stát i druhé ouško a asi po týdnu celé spadlo. Začala přezubovat, nyní zatím horní dva zuby. Jedno ouško má ukázkové a druhému se nechce. Vím, že je "vořech! a uši stát nemusí, ale mohli by Je možné přidávat kolagen nebo jiné vitamíny? Díky moc za odpověď.
Popokatepetl
napsal(a):
Dobrý den, máme vyhozenou fenečku křížence NO. Podle odhadu narozena 1/2 prosince 2017. Nalezena cca ve 3 měsících. Podvyživená, začervená, plná škrkavek, no hrůza... Krmíme vař.(kuř. a hověz.)masem, ovoce, zelenina a bylinky, střídavě s granulemi BRIT Care, plus dostává Roboran. Doporučeno kvůli vytáčení tlapek. Cca před měsícem začalo stát i druhé ouško a asi po týdnu celé spadlo. Začala přezubovat, nyní zatím horní dva zuby. Jedno ouško má ukázkové a druhému se nechce. Vím, že je "vořech! a uši stát nemusí, ale mohli by Je možné přidávat kolagen nebo jiné vitamíny? Díky moc za odpověď.
Spousta lidí tady na vápník „plive“, já jsem jeho jednoznačným zastáncem! Pokud ho nebudete přidávat po kilech, nemůžete nic pokazit. Vstřebávání vápníku je poměrně složitý proces a předávkovat ho v podstatě nejde - to dřív psa ucpete.
Na Vašem místě bych fence přidával vápník a kolagen s vitamínem C. Klidně v nějaké vitamínovo minerální směsi pro štěňata (výše zmíněný Irish Cal, anebo třeba směsi od Caniny). Zvlášť, jestli vytáčí packy.
Píšete, že fenka neměla lehký start do života, byla podvyživená, začervená... Takže bych ji teď co nejvíc podpořil - kvalitní žrádlo, doplňky (Mimochodem, proč nedáváte syrové maso?), přiměřený pohyb a zátěž. Kostra a svaly musí dohnat ten špatný začátek.
Zkuste se podívat do poradny doktora Štourače. Chová sice zcela jiné plemeno, ale na výživu má velmi rozumný a realistický pohled.
Dasvo
napsal(a):
Spousta lidí tady na vápník „plive“, já jsem jeho jednoznačným zastáncem! Pokud ho nebudete přidávat po kilech, nemůžete nic pokazit. Vstřebávání vápníku je poměrně složitý proces a předávkovat ho v podstatě nejde - to dřív psa ucpete.
Na Vašem místě bych fence přidával vápník a kolagen s vitamínem C. Klidně v nějaké vitamínovo minerální směsi pro štěňata (výše zmíněný Irish Cal, anebo třeba směsi od Caniny). Zvlášť, jestli vytáčí packy.
Píšete, že fenka neměla lehký start do života, byla podvyživená, začervená... Takže bych ji teď co nejvíc podpořil - kvalitní žrádlo, doplňky (Mimochodem, proč nedáváte syrové maso?), přiměřený pohyb a zátěž. Kostra a svaly musí dohnat ten špatný začátek.
Zkuste se podívat do poradny doktora Štourače. Chová sice zcela jiné plemeno, ale na výživu má velmi rozumný a realistický pohled.
Děkuji za reakci. Nad syrovým masem uvažujeme, jen je u nás složitější jeho uchování v malém bytě a početném osazenstvu, takže uvažuji o samost.mrazáku Na vitamin C jsem zapomněla, ten do krmení přidávám, jen přesně nevím v jakém množství. Na směsi se určitě podívám. Do 4 měsíců jsme nosili na schodech a nenechali skákat, stejně tak jsme nedávali extra dlouhé procházky apod. Zapomněla jsem na požírání svých výkalů, naštěstí už se to lepší, ale ze začátku to byl boj. Nevěděli jsme zda je to z nedostatku nějakých vitamínů nebo potřeba stále něco hltat, jelikož asi nebyla vůbec krmená. Doteď vše zhltne, pak škytá. Pořídili jsme protihltací misku a ta naštěstí zabrala. Díky za typ a já jdu vše pročíst

Popokatepetl
napsal(a):
Máte krásného vesnického voříška