Aljašský malamut počet štěnat a cena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 20:10
enimili

XXX.XXX.58.140

Dobrý den, chci se zeptat jaký je přiblížný počet štěňat kolik rodí aljašský malamut (málo hodně?)... A jakou cenu by měli pokud je matka bezpapírová ale čistokrevná a otec je s papíry... děkuji za odpovědi..

Neregistrovaný uživatel

8.3.2015 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

enimili napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaký je přiblížný počet štěňat kolik rodí aljašský malamut (málo hodně?)... A jakou cenu by měli pokud je matka bezpapírová ale čistokrevná a otec je s papíry... děkuji za odpovědi..

Mívají jich hodně - klidně 10 štěňat, ale vzhledem k tomu, že jde o špatně prodejné velké plemeno, tak zapomeňte na nějaký vývar. Budete rádi pokud vám nezůstane půlka vrhu doma, a ty 3 tisíce za který MOŽNÁ bezpapíráky prodáte s bídou pokryjí náklady na jejich odchov.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2015 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Ještě dodejte, že fena bezpapírová, ale čistokrevná...je podvod na kupující Pokud nemá papíry, je to vořech s nejistým původem, který může být po jednom rodiči, jakomalamut", ale druhý rodič může být cokoliv...

8.3.2015 20:23
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

enimili napsal(a):

Cena cca 500, za očkování. Plus 650 za čip a pas, který byste měli štěňatům před prodejem dát. Až se objeví v budoucnu někde v útulku, aby bylo jasno, že se máte jako "chovatel" o dotyčného jedince doživotně postarat.

Další dotazy?

8.3.2015 20:25
tereza.128

XXX.XXX.32.113

Mívají běžně 10-12 štěňat.
Nedávno u nás prodávali malamuty bez PP a nikdo to nechtěl ani za pět stovek. Ten pes se kromě zápřahu na nic jiného nehodí a že štěňata prodáte někomu na sport, na to rovnou zapomeňte. Musheři si rodiče pro své psy pečlivě vybírají, podle jejich výkonnosti.
Potomstvo rozmazlované fenečky, co "musí" mít jednou štěňata naplní leda tak místní útulek.

8.3.2015 23:12
fram

XXX.XXX.70.158

Jen dotaz- co vás vede k tomu, připouštět fenku s nejistým původem ? Útulky přetékají odloženými psy i bez vašeho přispění !

9.3.2015 07:18
kalliope

XXX.XXX.10.112

Tady asi ani teďka nejde o to připouštět fenku s nejistým původem, ale hlavně o jaké "plemeno" se jedná. Myslím, že nakrytí feny není vůbec dobré především s ohledem, že o toto plemeno není v poslední době takový zájem a jestli má zadavatelka 4-5 štěňat zamluvených, tak ať se připraví na to, že až dojde na lámání chleba, zbyde jí tak maximálně 1 zájemce. To je totiž naprosto obvyklá situace, že každý má plnou pusu keců jak chce štěňátko a když na to přijde tak se po nich zapráší a nezbyde nikdo.

9.3.2015 07:28
hn..

XXX.XXX.245.253

enimili napsal(a):

Jestli taková štěňata potřebujete, pár jich dodám. Vedle v dědině taky nakryli malamutku a běhají tam po zahradě asi půlroční štěňata - nevím, kolik ji je, ale dost. Jistě se jich rádi zbaví.

9.3.2015 07:49
enimili

XXX.XXX.58.140

fram napsal(a):
Jen dotaz- co vás vede k tomu, připouštět fenku s nejistým původem ? Útulky přetékají odloženými psy i bez vašeho přispění !

Takže fena je čistokrevná její rodiče jsme měli my ! a z vzhu jsme si jí nechali... a psa jsme si koupil před rokem takže víme že jsou čistokrevní.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2015 08:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Pokud tvrdíte, že rodiče feny byli papíroví, proč nemá papíry ona?

9.3.2015 08:18
Zloun

XXX.XXX.198.114

Popisovaná štěňata jsou bezcenná.

9.3.2015 08:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

enimili napsal(a):

A k čemu je ten pes dobrej ?
(ptám se vážně).

9.3.2015 08:44
awake

XXX.XXX.115.136

enimili napsal(a):
Takže fena je čistokrevná její rodiče jsme měli my ! a z vzhu jsme si jí nechali... a psa jsme si koupil před rokem takže víme že jsou čistokrevní.

Na co se tady vlastně ptáte? Štěňata jste již měli, takže snad víte kolik se jich může narodit a jaký o ně byl zájem když jste je prodávali ne?
Štěně může být jedno a může jich být třeba 15.
Cena? To záleží na vás za jakou cenu je budete nabízet. Otázka je, jestli je za tu cenu někdo koupí.
Pokud měli oba rodiče Vaší feny PP proč je nemá taky? Nic složitého na uchovnění není - http://www.polardogs.org/bonitace.html http://www.amkcr.eu/products/formulare/ - ZÁPISNÍ ŘÁD PRO PLEMENO ALJAŠSKÝ MALAMUT AMKČR.

9.3.2015 08:47
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud jste již jeden vrh odchovali tak snad víte, jaký je zájem o bezpapíráky, ne? Jinak souhlasím s ostatními - nekrýt.

9.3.2015 08:48
Nicola

XXX.XXX.26.207

enimili napsal(a):

Jestli mají PP tak s nimi absolvujte pár výstav, nechte jim udělat rentgeny kyčlí a uchovněte je. Pak budete moct aspoň seriozně prodat. Snad to takový problém není ne?
Jediné, co mě zaráží je, že jste měli rodiče vaší feny doma, nechali jste si ji po vašem vrhu a ptáte se na to, kolik taková fena malamuta porodí štěnat...

9.3.2015 17:28
enimili

XXX.XXX.58.140

Protože fena měla při porodu problém a přežili jen 4štěňata a navíc fenu jsme odchovali po matce s pp ale otec byl bez pp

9.3.2015 17:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

To je fuk.
Ale k čemu takovýho psa ?
Na řetěz ?

9.3.2015 18:26
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

rapotacka11 napsal(a):
To je fuk.
Ale k čemu takovýho psa ?
Na řetěz ?

Prominte ste všichni normální na řetěz asi všichni potřebují mít k psovi papíry že asi jim nezáleží na tom aby psa měli jako kamaráda či partáka všichni musí mít papíry aby jsen dokázali že jejich pes má větší cenu... Všem co záleží jen na původu a ne na tom jaký je pes jsou akorát lidi bez citů a přála by jsem jim být ten pes s papírama aby se mnou lidi kšefotvali jezdili na výstavy či co se mnou dělali! Doma máme také bezpapírového malamuta narodili se nám štěnátka se psem který měl pp a za den byli rozdaní a to jsme je prodávali za 4000Kč PS: LIDI NEMUSÍ MÍT PSA JEN NA CHOV ČI NA OBCHODOVÁNÍ KUPUJÍ SI HO JAKO VĚRNÉHO PŘÍTELE, KAMARÁDA A NĚKOHO S KÝM BUDOU MOC CHODIT VEN! vy si myslíte že všichni chtějí psa s papírama mílíte se známá (sousedka) měla labradora x zlatý retrívr a otec štěnat byl labrador a za 1 týden když štěnata byli za 500Kč a 1 pytel granulí byli pryč a nikomu nezáleželo na papírech najdou se jiný lidi nž vy co tady píší že chtějí jen psa s papírama kteří mají cit ke zvířatům a porozumí jim! mám čt x slovenskej teplokrevník je bez pp a co má vysokou cenu a strčí někam ty koně s původama je lepší než koně s původama jezdíme parkury a vyhráváme a začli jsme i sezonu 2013 ve westernu a vyhráváme a lidem je jedno jestli má pp nebo ne JDE O TO JAK SE TO ZVÍŘE CHOVÁ A JAKÝ MÁ POTENCIÁL.. kamarádka má čt s pp a je to tupí kůn k ničemu nic mu nejde takže jek tady budu psát po několikáté je jedno jaký druh zvířat je s pp nebo bez někdy jsou ty bez pp chytřejší než s pp a dokáží se lépe přispůsobit!

9.3.2015 18:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Polinkaminka
Mně jsou děvenko papíry fuk.
K čemu je ten pes?
Ne každý mu poskytne podmínky, které by měl.
U nás jsem potkávala 2, nádherný- NIKDY puštěný.
Vždy jen na vodítku.
Jsou prostě snadnější psi.

9.3.2015 19:27
enimili

XXX.XXX.58.140

rapotacka11 napsal(a):
Polinkaminka
Mně jsou děvenko papíry fuk.
K čemu je ten pes?
Ne každý mu poskytne podmínky, které by měl.
U nás jsem potkávala 2, nádherný- NIKDY puštěný.
Vždy jen na vodítku.
Jsou prostě snadnější psi.

Prosím neříkejte mi děvenko
a my doma třeba máme pro 2 psy výběhy které jsou velké přes 4ha, máme tam koně, ovce a všechny další možná zvířata a psy jsou puštěný celí den a somazřejmě že když budu chtít vědět kam pude ten pes tak se zeptám přece by jsem neprodala aljašského malamuta tedy být paní slečna co píše tady dotaz do bytu a hlavně ty lidé kteří by si ho koupili tak by to byli blázni!

9.3.2015 19:32
conie

XXX.XXX.206.202

polinkaminka napsal(a):
Prominte ste všichni normální na řetěz asi všichni potřebují mít k psovi papíry že asi jim nezáleží na tom aby psa měli jako kamaráda či partáka všichni musí mít papíry aby jsen dokázali že jejich pes má větší cenu... Všem co záleží jen na původu a ne na tom jaký je pes jsou akorát lidi bez citů a přála by jsem jim být ten pes s papírama aby se mnou lidi kšefotvali jezdili na výstavy či co se mnou dělali! Doma máme také bezpapírového malamuta narodili se nám štěnátka se psem který měl pp a za den byli rozdaní a to jsme je prodávali za 4000Kč PS: LIDI NEMUSÍ MÍT PSA JEN NA CHOV ČI NA OBCHODOVÁNÍ KUPUJÍ SI HO JAKO VĚRNÉHO PŘÍTELE, KAMARÁDA A NĚKOHO S KÝM BUDOU MOC CHODIT VEN! vy si myslíte že všichni chtějí psa s papírama mílíte se známá (sousedka) měla labradora x zlatý retrívr a otec štěnat byl labrador a za 1 týden když štěnata byli za 500Kč a 1 pytel granulí byli pryč a nikomu nezáleželo na papírech najdou se jiný lidi nž vy co tady píší že chtějí jen psa s papírama kteří mají cit ke zvířatům a porozumí jim! mám čt x slovenskej teplokrevník je bez pp a co má vysokou cenu a strčí někam ty koně s původama je lepší než koně s původama jezdíme parkury a vyhráváme a začli jsme i sezonu 2013 ve westernu a vyhráváme a lidem je jedno jestli má pp nebo ne JDE O TO JAK SE TO ZVÍŘE CHOVÁ A JAKÝ MÁ POTENCIÁL.. kamarádka má čt s pp a je to tupí kůn k ničemu nic mu nejde takže jek tady budu psát po několikáté je jedno jaký druh zvířat je s pp nebo bez někdy jsou ty bez pp chytřejší než s pp a dokáží se lépe přispůsobit!

Jde prostě jen o to, že pokud chci plemeno MALAMUT, koupím si zvíře s PP, pak jedině mám záruku, že i předci mého štěněte byli malamuti a ne vořech od sousedů. A ve většině případů, pokud chce člověk konkrétní plemeno, tak ho chce z nějakého důvodu - vzhled, povaha, upotřebení. Pokud si koupím bez PP, nemám vůbec nic zaručeno - koupené štěně může vypadat jako malý malamut, ale může mít tátu 100% křížence nevypátratelného původu právě tak jako bernardýna či jezevčíka od sousedů. A pak se majitelé jen diví... PP není o tom, že musíte na výstavy, chovat atd., ale o tom, že máte záruku, že si kupujete to plemeno, které chcete. Jinak je snad vážně lepší zajít si vybrat do útulků. A neodpustím si jednu poznámku - možná by stálo za to si příspěvek po sobě přečíst, jinak s ohledem na počet gramatických chyb si je možné myslet, že autorem je žákyně 4. - 5. třídy. A s dítětem tohoto věku se pak diskutuje úplně jinak než s dospělým člověkem.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2015 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Pro zadavatelku:
dobrá, vy podmínky na chov malamuta třeba máte...ale kolik je takových lidí? Kolik lidí má čas s ním denně trávit X hodin v zápřahu, během, na kole? Každý doleze z práce k večeru a je rád, že je rád. A pes, protože nevyblbnutý malamut bude zdrhat, skončí celoživotně v kotci. Netuším, co vás tedy vede k tomu, aby jste ty svoje bezpapíráky množila? Budete je, jako tady druhá přispěvatelka s podobným názorem, cpát lidem za 500Kč a pytlem granulí, jen aby jste se jich zbavila? A za rok, až z té krásné chlupaté kuličky vyroste malý zlobr, polovinu toho vašeho vysněného vrhu uvidíme v nabídce útulků

9.3.2015 19:39
awake

XXX.XXX.115.136

enimili napsal(a):
Protože fena měla při porodu problém a přežili jen 4štěňata a navíc fenu jsme odchovali po matce s pp ale otec byl bez pp

Jak můžete vědět že je Vaše fena čistokrevná, když měla otce bez PP? Co když to byl kříženec Malamuta?
A že Vám přežily jen 4 štěňata. Tak snad víte kolik se jich celkem narodilo ne?

9.3.2015 19:53
fram

XXX.XXX.70.158

polinkaminka napsal(a):

Ano, právě u psa parťáka- či společníka budu chtít specifické vlastnosti, které mi zaručí je to určité plemeno- a plemeno je jen s pp. U štěňat bez pp mi nikdo nezaručí, že pekinéz na gauč bude opravdu pekinéz a ne nějaká tryskomyš, která mi bude lítat po stropě a z nudy bude okusovat nábytek. Vy jste taky moc nepřemýšleli, štěnda jste vrazili komukoliv a ti vaši sousedé jakbysmet- za pár korun a pytel granclí... a co bude s psíkem dál nikoho nezajímá. Bezcitní mi naopak připadáte vy, všichni množáci, bez zábran a bez odpovědnosti. A to že kamarádky kůň je "tupí" není vina jeho, ani papírů - jen si třeba nesedli...

9.3.2015 20:12
kniga

XXX.XXX.128.66

Ne neni jedno zd ama PP nebo ne... Kdyz ta vase fena nema papiy, v cem je tak bajecna? V cem vynika? Delate nejaky mushersky sport? Je v nem vyborna? DKK mate rengen, ze ma nulkovy kycle? Vysetreni srdce? Vytrvalostni zkousku?

Jako nejde o ty psy. Jde o lidi jako vy! O ty mnozitele a parazity... Kdyz nebudu chtit plemeno tak si zajdu do utulku! Mam psy jako partaky, ale chtela jsmepodporit slusne chovatele ne mnozitele. Chtela jsem jistotu ze budu mit knirace. Proto obe moje feny maji PP!

9.3.2015 20:15
enimili

XXX.XXX.58.140

fram napsal(a):
Ano, právě u psa parťáka- či společníka budu chtít specifické vlastnosti, které mi zaručí je to určité plemeno- a plemeno je jen s pp. U štěňat bez pp mi nikdo nezaručí, že pekinéz na gauč bude opravdu pekinéz a ne nějaká tryskomyš, která mi bude lítat po stropě a z nudy bude okusovat nábytek. Vy jste taky moc nepřemýšleli, štěnda jste vrazili komukoliv a ti vaši sousedé jakbysmet- za pár korun a pytel granclí... a co bude s psíkem dál nikoho nezajímá. Bezcitní mi naopak připadáte vy, všichni množáci, bez zábran a bez odpovědnosti. A to že kamarádky kůň je "tupí" není vina jeho, ani papírů - jen si třeba nesedli...

Teď třebas souhlasím s vámi... ale jako když k inzerátu dodáte fotky psa i fenky a na fenku se budou moci poodívat a na psa také tak to samozřejmě bude jiné protože buou vidět jak vypadá matka a otec a uvidí že matka není skřížená s ničím že je (čistokrevná) mytka která byla zase matkou té naší byla totiž u majitele který měl souseda který měl s pp psa a ten pán zase fenku s pp ale pán byl starý a nějak se o to nezajímal (psa pry dostal k narozeninám) tak mu to bylo jinak a kdyby nebyl tak líný a předal doklady o tom že fenka i pes byli s pp tak by tuto štěně které chceme nechat připustit bylo také s pp ale pán od kterého jsme si vzali ty štěnata tak sme si je vzali protože je chtěl utopit a známá právě pracovala s paní která tomu chlapovi koupila tu fenku tak nám řekli jestli nechceme štěně malamute protože v té době jsme zrovna hledali psa takhle to bylo.

9.3.2015 20:23
awake

XXX.XXX.115.136

polinkaminka napsal(a):

Ono jde spíš o to, že Malamut není ideální plemeno pro každého. Je náročný na pohyb a "výchovu". A je jedno jestli je s PP nebo bez PP. Koupit by si ho měl jen někdo, kdo o plemeni něco ví.
Mám psy s PP a nějak Vám nerozumím. To že si koupím psa s původem - tedy mám určité plemeno které jsem chtěla a ne křížence vydávajícího za čistokrevného psa bez PP, tak ho mám ho na chov, obchodování a kšeftování? A proč Vám vadí výstavy?
A proč bych někomu měla rodokmenem dokazovat že má můj pes větší cenu? To mám jako chodit po sousedech a každému na potkání říkat "já mám psa s PP"? Já si psa s PP koupila proto, že jsem chtěla určité plemeno a ne křížence bez PP (I když moje plemeno vypadá jako kříženec a lidé to plemeno vůbec neznají ). To bych si mohla zajít do útulku a mít ho za pár kaček a ne ho koupit za 4000, - kč nebo za víc.
Že někdo prodá křížence za 500, -kč je jedině dobře. Špatně by bylo, kdyby je vydávali za čistokrevné Labradory nebo Zlaté retrívry bez PP a prodávali je za několik tisíc. Může se stát, že má někdo "omylem" nakrytou fenu a prodá štěňata za pár kaček nebo je rozdá, ale aby lidi schválně odchovávali křížence mi přijde v dnešní době kdy je přepsíno dost nezodpovědné.

9.3.2015 20:28
Šarina

XXX.XXX.231.146

polinkaminka napsal(a):

Promiňte, ale víte, na co se v češtině používají diakritická znamínka?
Ten váš výkřik se bohužel ani nedá dočíst do konce. Nutno uznat, že v tomto případě je to spíš dobře. Aspoň neuráží ty šílené hrubky- proboha, to si ta čeština jako rodný jazyk fakt nezasluhuje alespoň TROCHU úcty?
Je to smutné, i když v tomto případě je obsah a forma v naprostém souladu- to potěší...

9.3.2015 21:13
tereza.128

XXX.XXX.32.115

enimili napsal(a):
Teď třebas souhlasím s vámi... ale jako když k inzerátu dodáte fotky psa i fenky a na fenku se budou moci poodívat a na psa také tak to samozřejmě bude jiné protože buou vidět jak vypadá matka a otec a uvidí že matka není skřížená s ničím že je (čistokrevná) mytka která byla zase matkou té naší byla totiž u majitele který měl souseda který měl s pp psa a ten pán zase fenku s pp ale pán byl starý a nějak se o to nezajímal (psa pry dostal k narozeninám) tak mu to bylo jinak a kdyby nebyl tak líný a předal doklady o tom že fenka i pes byli s pp tak by tuto štěně které chceme nechat připustit bylo také s pp ale pán od kterého jsme si vzali ty štěnata tak sme si je vzali protože je chtěl utopit a známá právě pracovala s paní která tomu chlapovi koupila tu fenku tak nám řekli jestli nechceme štěně malamute protože v té době jsme zrovna hledali psa takhle to bylo.

Pořád nechápu proč, z jakého důvodu chcete svou fenu krýt? Máte málo psů?
Nepočítejte s tím, že se Vám podaří štěňata prodat, budete rádi, když se jich zbavíte zadarmo nebo Vám zůstanou doma. Malamuty nikdo nechce.

9.3.2015 22:34
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

polinkaminka napsal(a):

Ty jsi taky "tupí", což?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2015 22:52

Je pěkné, zadavateli, že aspoň upřímně deklaruješ rovnou, že ti jde jen o prachy.

Jiní to schovávají do keců o tom, že každá fena musí mít štěňata, případně, že každý má nárok na levného psa vybraného plemene.

9.3.2015 22:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

enimili napsal(a):

Boží prostoto! Ta čeština, to je tedy hrůza. O to větší odbornice asi musíte být, když kouknete na psa a poznáte, že je čistokrevný! To skutečně někdo jiný nedokáže. My, blbější, totiž k tomu, abychom poznali, že je pes čistokrevný, prostě potřebujeme průkaz původu. Asi vám také uniklo, že k tomu, aby nějaké štěně dostalo PP, vůbec nestačí, že někdo není líný a předá majiteli psa PP. Že každý chovný jedinec musí splnit také určité podmínky, aby mohl být chovný a teprve potom jeho děti budou mít PP, o tom asi taky nic netušíte, že? Podle vyjadřování soudím, že jste nejspíš dítě a všechno si představujete moc jednoduše. Pokud namnožíte další něco, co se bude podobat malamutovi, budete ráda, když štěňata rozdáte. Takže je nečeká dobrý osud, většina z nich stejně skončí v útulku. Malamut se totiž nehodí skoro k ničemu, jen k zápřahu. A kdo se opravdu věnuje nějakému takovému sportu, garantuji vám, že si nepřijde pro štěně k vám, ale koupí si z renovované chovatelské stanice, kde bude mít alespoň nějaké záruky - o původu psa, tedy předpokladech k danému sportu, zdravotní testy apod.

10.3.2015 03:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

enimili napsal(a):

To se nedá číst. A už vůbec pochopit!

10.3.2015 03:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

A když Vám tady zadavatelko x lidí stoprocentně zkušenějších než jste Vy napíše, že na takovém odchovu nezbohatnete, stejně do toho půjdete? Celkem by mě zajímala Vaše odpověď.

Líbí se mi argumentace "awake":"Může se stát, že má někdo "omylem" nakrytou fenu a prodá štěňata za pár kaček nebo je rozdá, ale aby lidi schválně odchovávali křížence mi přijde v dnešní době kdy je přepsíno dost nezodpovědné."

Nejsem odborník, ale po přečtení všech příspěvků zde, je mi jasné, že máte těžko udatelné plemeno, že na něm nezbohatnete a že pravděpodobně jen vyprodukujete další eventuelní útulkáče. Tak by mě zajímalo, jestli rady zde dobře míněné budete respektovat...?

10.3.2015 08:59

enimili napsal(a):

Hezká pohádka... a teď tu O Karkulce...

10.3.2015 13:55
Angie1

XXX.XXX.210.11

Souhlasím s ostatními. Nemnožte zbytečně psa bez PP. Já osobně bych si psa bez pp a zrovna malamuta vzít "nelajzla". Rodiče sice ukázat můžete, ale nikdo nezaručí, že zrovna tenhle pes tu fenu nakryl..

10.3.2015 14:29
balisek

XXX.XXX.165.178

Polinkaminka napsal(a): "Prominte jste všichni normální na řetěz asi všichni potřebují mít k psovi papíry že asi jim nezáleží na tom aby psa měli jako kamaráda či partáka všichni musí mít papíry aby jsen dokázali že jejich pes má větší cenu... Všem co záleží jen na původu a ne na tom jaký je pes jsou akorát lidi bez citů a přála by jsem jim být ten pes s papírama aby se mnou lidi kšefotvali jezdili na výstavy či co se mnou dělali! PS: LIDI NEMUSÍ MÍT PSA JEN NA CHOV ČI NA OBCHODOVÁNÍ KUPUJÍ SI HO JAKO VĚRNÉHO PŘÍTELE, KAMARÁDA A NĚKOHO S KÝM BUDOU MOC CHODIT VEN!"

Mám doma psa s papíry. Není na chov ani na obchodování, na výstavy také nejezdí. K čemu mě ty papíry vlastně jsou? Třeba k tomu, aby můj pes neskončil slepý nebo zchromlý! Plemeno je zatíženo dědičnými očními vadami a každý chovný pes i fena musí povinně absolvovat genetický i klinický test (PRA + PLL). Taktéž trpí luxací čéšky. Tento test je sice dobrovolný, ale já jsem záměrně vybírala štětě z CHS, kde testování provádějí.

Jednou jsem totiž měla přes víkend v péči fenu stejného plemene. Bezpapírovou. Byly jí pouhé 3 roky, ale pohybovala se jako 15letá seniorka. Na gauč jsem jí musela zvedat. Venku neuměla zrychlit krok, natož popoběhnout... Zřejmě trpěla stálými bolestmi, prože byla celá jakoby propadlá a "schoulená do sebe"... Obávám se, že nanejvýš za 1-2 roky bude zralá buď na radikální chirurgický zákrok nebo eutanáziismajlík.

Takže pokud mi PP umožní alespoň trochu eliminovat rizika postižení dědičnými onemocněními, ráda si za něj připratím.

PS: Než vznikne další polemika, předesílám, že PP sám o sobě samozřejmě není zárukou vůbec ničeho kromě původu. Důležité jsou informace v něm obsažené - dají se z něj vyčíst výsledky povinných (příp. i nepovinných) vyšetření, ověřit si reference na konkrétní CHS, zjistit věk dožití předků či starších sourozenců atd.

10.3.2015 19:49
enimili

XXX.XXX.58.140

Tak my máme právě kousek od nás toho psa je to známého malamut a nabýdl nám to tak je možné kouknout na oba dva rodiče.

10.3.2015 20:53
fram

XXX.XXX.70.158

Ano, kouknout, to je jediný co se dá doporučit... ale nepřipouštět ! Kolik už tu bylo rad - a padaj zřejmě někam... úplně mimo. Jak v tatarský školce.

10.3.2015 21:27
enimili

XXX.XXX.58.140

fram napsal(a):
Ano, kouknout, to je jediný co se dá doporučit... ale nepřipouštět ! Kolik už tu bylo rad - a padaj zřejmě někam... úplně mimo. Jak v tatarský školce.

Ne já jsem se rozhodla že jí nakonec nepřipustím už jsem si to tu přečetla a jat tady psalo několik lidí aby potom skončili v útulkách to to radši nechám tak jak to je...

11.3.2015 07:25
kalliope

XXX.XXX.10.112

Vaše rozhodnutí Vám každý schválí, protože jistě nechcete, aby některé z Vašich štěňat dopadlo takhle: http://malamutrescue.webnode.cz/alaskan-malamute-new/.

11.3.2015 08:39
enimili

XXX.XXX.58.140

kalliope napsal(a):
Vaše rozhodnutí Vám každý schválí, protože jistě nechcete, aby některé z Vašich štěňat dopadlo takhle: http://malamutrescue.webnode.cz/alaskan-malamute-new/.

O tak to fakt nechci je to smutný já myslela že by si je vzali hodní lidé někam na zahradu ale když vidím tuto tak to se radši fakt na to vykašlu.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2015 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

enimili napsal(a):
O tak to fakt nechci je to smutný já myslela že by si je vzali hodní lidé někam na zahradu ale když vidím tuto tak to se radši fakt na to vykašlu.

Hodní lidi na zahradu si vezmou libovolného vychovatelnějšího psa než malamuta, který se nesnese s domácíma zvířatama, má silný lovecký pud, potřebuje týdně naběhat 100km v zápřahu, jinak se zblázní on i majitel, a ze zahrady zbyde měsíční krajina (pokud nezdrhne).

11.3.2015 09:16

enimili napsal(a):

Vykašlat se na to - to je dobré rozhodnutí. Malamut je velké plemeno a také kvalitně uživit takového psa, není je tak. To asi víte, ale ne každý hodný člověk má takové možnosti jako vy.
To ještě navíc k té složitější výchově. Tak kdo chce kamaráda, společníka, volí menší a jednodušší plemeno, připadně nechtěného křížence. V útulcích je psů velký výběr.

11.3.2015 09:48
kalliope

XXX.XXX.10.112

On ten člověk zezačátku může být hodný, může to klidně myslet i upřímně, mnoho lidí, ale na takového psa prostě nestačí a neumí si to v počátku uvědomit, pak je pes jenom pro zlost a na obtíž a takhle to dopadne. Málokdo s Vámi jako chovatelem bude v pravidelném kontaktu, abyste měla jistotu, že některé z Vašich štěňátek neskončilo zrovna takhle - někomu na obtíž, a proto na řetězu u boudy po zbytek svého života (a pokud ano, tak se určitě nebude chlubit tím, že na psa kašle).

Neregistrovaný uživatel

11.3.2015 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Naprostý souhlas. On opravdu jen málokdo si bere psa s tím, že za rok-dva, se na něj vykašle. O to zvláštnější pak je, kolik opuštěných psů skončí v útulcích, nebo prostě někde v rohu zahrady v kotci, kdy jediný kontakt s rodinou je ten, že mu tam jednou denně někdo milostivě zanese žrádlo. A to toho pejska tak strašně chtěli... Žiju na vesnici a i když i tady se přístup ke psům konečně mění, je tu takových nebožáků pořád dost. Trhá mi to srdce, jen když chodím kolem..

Neregistrovaný uživatel

11.3.2015 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

enimili napsal(a):

Za toto rozhodnutí velká pochvala Budou vám vděční všichni ti, kteří se snaží umísťovat nechtěné pejsky. Nebudete dál plnit útulky, u kterých už začíná hrozit, že se začnou po vypršení určité doby, neudaní psi utrácet. Pořád to mějte na paměti a nenechte se na štěňátka ukecat. Mějte radost za to, že se alespoň vaše pejsana má dobře. Opravdu jste mne moc svým rozhodnutím potěšila, přeju Vám hodně štěstí

11.3.2015 13:12
enimili

XXX.XXX.58.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Za toto rozhodnutí velká pochvala Budou vám vděční všichni ti, kteří se snaží umísťovat nechtěné pejsky. Nebudete dál plnit útulky, u kterých už začíná hrozit, že se začnou po vypršení určité doby, neudaní psi utrácet. Pořád to mějte na paměti a nenechte se na štěňátka ukecat. Mějte radost za to, že se alespoň vaše pejsana má dobře. Opravdu jste mne moc svým rozhodnutím potěšila, přeju Vám hodně štěstí

Tak než aby trpěli někde v útulku nebo hůře byli pak utracení to by sem nepřenesla pře srdce.

11.3.2015 17:33
tereza.128

XXX.XXX.32.115

enimili napsal(a):
Ne já jsem se rozhodla že jí nakonec nepřipustím už jsem si to tu přečetla a jat tady psalo několik lidí aby potom skončili v útulkách to to radši nechám tak jak to je...

To je rozumné rozhodnutí. Víte sama nejlíp, jak to bylo s Vaší fenkou, kdybyste si ji nevzali, majitel by ji utopil, alespoň tak jste to psala, a tak to bohužel i chodí. A představte si, že máte doma 12-15 malamutů, co nikdo nechce...

{pán od kterého jsme si vzali ty štěnata tak sme si je vzali protože je chtěl utopit}

Mějte svoji fenku ráda a buďte ráda, že se nemusíte trápit osudem jejích potomků.

11.3.2015 18:19
enimili

XXX.XXX.58.140

tereza.128 napsal(a):
To je rozumné rozhodnutí. Víte sama nejlíp, jak to bylo s Vaší fenkou, kdybyste si ji nevzali, majitel by ji utopil, alespoň tak jste to psala, a tak to bohužel i chodí. A představte si, že máte doma 12-15 malamutů, co nikdo nechce...

{pán od kterého jsme si vzali ty štěnata tak sme si je vzali protože je chtěl utopit}

Mějte svoji fenku ráda a buďte ráda, že se nemusíte trápit osudem jejích potomků.

Moc hezky napsané :) ano tak jsem to napsala a tak to i bylo a ty kteří se neudali tak nevím co s nimi bylo dál takže kdyby nebylo těchto ztránek tak si myslím že by jsem udělala velko chybu a skončilo by to akorát vše špatně

Přidejte reakci

Přidat smajlík