Pro koho se hodí německý ovčák?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2015 14:04
Christie13

XXX.XXX.2.254

Pro koho se hodí a jak je těžké ho vycvicit ?

9.3.2015 14:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Hodí se úplně pro každýho.
Je to univerzální pes.
Určitě to zvládneš.
Ale jsi ještě "děcko". Chtělo by to rozhodně cvičák a nechat si poradit !
Pes tam chodí rád, řekla bych, že to miluje, předvádí se.

9.3.2015 14:45
anonymx

XXX.XXX.232.180

Obavam se, ze pro 13 letou slecnu ani nahodou. Pes bude vazit vic nez ona. Navic je obrovsky rozdil mezi exterieraky a pracaky.

9.3.2015 14:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Půjčovala jsem si je od 12.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2015 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
Obavam se, ze pro 13 letou slecnu ani nahodou. Pes bude vazit vic nez ona. Navic je obrovsky rozdil mezi exterieraky a pracaky.

Dnešní 13 leté slečny umí mít i 60 kg, a s exterierákem by mít problém nemusela. To jak hrbáč vypadá a chodí (dokud chodí), už je věc jiná...

9.3.2015 14:55
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dnešní 13 leté slečny umí mít i 60 kg, a s exterierákem by mít problém nemusela. To jak hrbáč vypadá a chodí (dokud chodí), už je věc jiná...

To je fakt ale kolik jich je schopne nějak važne a dlouhodobě pracovat se psem vidim to u nas na cvičaku a ty co maji opravdu zajem tak jsou tam a nesedi u pc

9.3.2015 14:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Samozřejmě zvládne krásně, krásnýho pracáka.
Nejsou všichni střelení. Jestli se v tom pohybujete, tak jste si možná všimly.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2015 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

ivulka2 napsal(a):
To je fakt ale kolik jich je schopne nějak važne a dlouhodobě pracovat se psem vidim to u nas na cvičaku a ty co maji opravdu zajem tak jsou tam a nesedi u pc

To máte bohužel pravdu

9.3.2015 15:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

ivulka2 napsal(a):

Ano, je to fakt.
Ale rok, dva, by mohla vydržet.
Blbnout se štěnětem, dát mu základní výcvik.(pod vedením)
A má slušnýho psa na celý (jeho) život.
Nebo všechny překvapí a ukáže nám .
Psovi to vydrží.

9.3.2015 15:02
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To máte bohužel pravdu

No nic konec dnešniho sezeni u pc jedem kousáát

9.3.2015 15:05
ivulka2

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):
Ano, je to fakt.
Ale rok, dva, by mohla vydržet.
Blbnout se štěnětem, dát mu základní výcvik.(pod vedením)
A má slušnýho psa na celý (jeho) život.
Nebo všechny překvapí a ukáže nám .
Psovi to vydrží.

Vidim to na cvičaku dost často... přijde nactileta slečna se super štěnatkem a dokud je všechno nu nu tak to jde ale štěně roste, kouše a potřebuje denně pracovat a to slečna většinou nerada a pak začne pes zavazet a pak jen slyším jak pes děla problem a bud je teda prodan a nebo skonči v kotci i když jsou i vyjimky

9.3.2015 15:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Jo, bývá to i tak....
- některá musí mít dokonce koně....

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2015 16:06

Se svým prvním NO sem začínala v 9 letech, pravda pod svazarmovským vedením, a byla jiná doba, i jako děti jsme byli trošku jiní, řekla bych chytřejší.Ale nevidím důvod proč by zodpovědná 13 letá holka nemohla zvládnout německého ovčáka. Ovšem zadavatelka je myslím ta co má bernarrýna, chtěla borderku, želvu, kočku co dává pac a já nevím co ještě, mění názory jak ponožky, tak u tebe holka nevím.

9.3.2015 16:11
Christie13

XXX.XXX.2.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se svým prvním NO sem začínala v 9 letech, pravda pod svazarmovským vedením, a byla jiná doba, i jako děti jsme byli trošku jiní, řekla bych chytřejší.Ale nevidím důvod proč by zodpovědná 13 letá holka nemohla zvládnout německého ovčáka. Ovšem zadavatelka je myslím ta co má bernarrýna, chtěla borderku, želvu, kočku co dává pac a já nevím co ještě, mění názory jak ponožky, tak u tebe holka nevím.

Želvu fakt nemám a nas kocour si umí maximálně sednout když mu dávám nažrat :D.

9.3.2015 17:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

rapotacka11 napsal(a):
Jo, bývá to i tak....
- některá musí mít dokonce koně....

A teprve pak se diví.
Čtu to na koních - nestačím zírat...

9.3.2015 18:02

Christie13 napsal(a):
Pro koho se hodí a jak je těžké ho vycvicit ?

Rozhodně je pro tebe NO lepší volba než borderka. Jestli to teda myslíš se psem vážně. Uvědom si, že bez ohledu na plemeno, je to závazek na cca 10 - 15 let, kdy bude pes žít a bude zcela na tobě závislý, jak materiálně, tak především citově. Mít psa znamená vzdát se mnoha jiných činností a obětovat mu spoustu volného času. Začínala jsem se psy ve dvanácti, půjčovala jsem si NO rodinného známého. Ve čtrnácti jsem získala psa svého. Od té chvíle jsem se mu plně věnovala. Žádné kino, diskotéka, a tak podobně. Když nějaká činnost, tak se psem. Byly to úžasné roky, protože tolik času, co jsem na psa měla tehdy, jsem už pak nikdy v životě neměla.

Vrátím se k NO - je velice dobře cvičitelný a na rozdíl od jiných plemen začátečníkovi nějakou tu chybku odpustí. Pokud se budeš opravdu snažit, vycvičíš ho.

9.3.2015 18:13
pidla

XXX.XXX.106.11

Já bych místo NO možná doporučila spíš BŠO. Jsou to vcelku podobná plemena (koneckonců BŠO vznikl původně jen jako barevná varianta NO), ale BŠO mají na rozdíl od exteriérových NO normální stavbu těla a k tomu jsou v povaze o něco mírnější a jemnější, tedy pro dítě vhodnější.

9.3.2015 18:22
Christie13

XXX.XXX.2.254

pidla napsal(a):
Já bych místo NO možná doporučila spíš BŠO. Jsou to vcelku podobná plemena (koneckonců BŠO vznikl původně jen jako barevná varianta NO), ale BŠO mají na rozdíl od exteriérových NO normální stavbu těla a k tomu jsou v povaze o něco mírnější a jemnější, tedy pro dítě vhodnější.

Jedna fenka je u nás ve vesnici.. dřív jsem ji chodila venčit a učila ji nějaký triky :3 byla zlaticko :3.

9.3.2015 18:33
anonymx

XXX.XXX.232.180

Nevim, nevim BSO jsou problemovi v povaze, bazlivost, agresivita... Nevim jakou mas predstavu o cviceni. Jestli jen tak nejake cviky nebo to myslis vazne a co vlastne. Vzhledem k tvemu veku bych radila takove plemeno o ktere se mozna za nejaky rok starat rodice.

9.3.2015 19:04

Ted slečně trochu křivdíte, sice to je ta s bernardýnem a borderkou, ale vzít želvu na dovolenou a kočku naučit sedni chtěla cvičitelka.bára, která taky chtěla borderku i když chápu, že ty borderkochtivé třináctky se můžou plést podle mě je ale pro zadavatelku rozhodně NO mnohokrát lepší volbou než ta vysněná bordera.. každopádně já bych byla pro, aby si své touhy vybila na tom bernardynovi. Jsou to úžasný zlatíčka a s trochou trpělivosti se dá pracovat i s tim dospělým psem, se kterým by ji jistě na dobrém cvičáku neměli mit problém dobře poradit a naučit ji s nim pracovat :).

9.3.2015 19:07
pidla

XXX.XXX.106.11

anonymx napsal(a):
Nevim, nevim BSO jsou problemovi v povaze, bazlivost, agresivita... Nevim jakou mas predstavu o cviceni. Jestli jen tak nejake cviky nebo to myslis vazne a co vlastne. Vzhledem k tvemu veku bych radila takove plemeno o ktere se mozna za nejaky rok starat rodice.

Ty problémové povahy už z PP chovu hodně mizí, oni se na to chovatelé vesměs dost zaměřili. Když slečna vybere štěně z kvalitní chovky po vyrovnaných rodičích, tak by neměl být problém (přesněji řečeno pravděpodobnost problémové povahy bude stejná, jako u kteréhokoliv jiného plemene).

9.3.2015 19:08
Christie13

XXX.XXX.2.254

Ted slečně trochu křivdíte, sice to je ta s bernardýnem a borderkou, ale vzít želvu na dovolenou a kočku naučit sedni chtěla cvičitelka.bára, která taky chtěla borderku i když chápu, že ty borderkochtivé třináctky se můžou plést podle mě je ale pro zadavatelku rozhodně NO mnohokrát lepší volbou než ta vysněná bordera.. každopádně já bych byla pro, aby si své touhy vybila na tom bernardynovi. Jsou to úžasný zlatíčka a s trochou trpělivosti se dá pracovat i s tim dospělým psem, se kterým by ji jistě na dobrém cvičáku neměli mit problém dobře poradit a naučit ji s nim pracovat :).

My jsme sním na cvičáku byli ale tam nám řekli ze když zatahne tak máme skubnout vodítkem a PRAŠTIT HO ! takže jsme zase rychle odešli !

9.3.2015 19:18

Christie13 napsal(a):
My jsme sním na cvičáku byli ale tam nám řekli ze když zatahne tak máme skubnout vodítkem a PRAŠTIT HO ! takže jsme zase rychle odešli !

Proto jsem zvýraznila že na dobrém cvičáku, sama jednoho medvidka mám a vím, že ne všude vědí jak na ně..

9.3.2015 19:53
anonymx

XXX.XXX.232.180

Christie, tak na rovinu. Proc a na co chces psa?

9.3.2015 19:58
Christie13

XXX.XXX.2.254

anonymx napsal(a):
Christie, tak na rovinu. Proc a na co chces psa?

Abych měla přítele, měla s kým ráno jít běhat, chtěla bych běhat agility a dogfrisbee, mít s kým chodit na vylety.. a to s bernardynem moc nejde :/.

9.3.2015 19:59
Christie13

XXX.XXX.2.254

Christie13 napsal(a):
Abych měla přítele, měla s kým ráno jít běhat, chtěla bych běhat agility a dogfrisbee, mít s kým chodit na vylety.. a to s bernardynem moc nejde :/.

Samozdřejmě spoustu dalších věci !

9.3.2015 20:20
anonymx

XXX.XXX.142.234

Ale za rok, dva uz budes mit trochu jine zajmy. Mas moznost 3 -4 x tydne chodit na cvicak (asi jiny nez jste byli s bernardynem)? NO chce sportovku, BSO na uvedene sporty taky nic moc. Vis, mit sveho psa znamena venovat se.mu at se ti chce.nebo ne, asi budes chodit do skoly.jedte par.let a co pes? Ja mam psi od svych 10 let; ale tenkrat to bylo.jine a v dobe dospivani uz to byl sstary pan a tak jsem cvicila cizi psy a setrila na vysnene stene, ale to bylo az v mych 20 a to uz jsem vedela, ze cvicak a psi budou cely muj svet.

9.3.2015 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Christie13 napsal(a):
Samozdřejmě spoustu dalších věci !

ČJ.

9.3.2015 20:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Christie13 napsal(a):

Přátelství Ti nedá zadarmo, ani za misku granulí.
Abys sem za 2 měs. nepsala, že má raději mamku a že nemá přivolání...
Musí Tě milovat a pak přiletí, nemysli, že ho vycepíruješ....
Myslíš, že si ho dokážeš získat ?
Dokázalas to u bernardýna ?

9.3.2015 20:40
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Christie13 napsal(a):

NO není vzhledem ke své velikosti a mohutnosti úplně nejvhodnější pes na agility a frisbee. Vybírala bych mezi trochu drobnějšími, lehčími plemeny. Co třeba chodský pes?

9.3.2015 21:15
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Christie13 napsal(a):

Myslim že k tvojim požadavkum by mohl vyhovovat i nějaky akčni vořišek z utulku sice nebude atraktivni jako NO nebo borderka ale muže byt jedinečnej

9.3.2015 21:24
cvokmartina

XXX.XXX.87.251

rapotacka11 napsal(a):
Přátelství Ti nedá zadarmo, ani za misku granulí.
Abys sem za 2 měs. nepsala, že má raději mamku a že nemá přivolání...
Musí Tě milovat a pak přiletí, nemysli, že ho vycepíruješ....
Myslíš, že si ho dokážeš získat ?
Dokázalas to u bernardýna ?

Souhlasím, moc krásně napsané smajlík

já jsem si svého psa pořídila když už jsem byla na střední. Chtěla jsem svého psa se vším všudy (platím si veterinu, krmení, hračky atd...) Je to dost náročné...příjdu ze školy hodím tašku do kouta převlíknu se a jdeme běhat canicros smajlík občas brusle, kolo, nebo vylítání se psy, o víkendu agiliti v létě na psí tábor, semináře, víkendovky...no jentak mě to nepustí, pes je na 10-15let a život budu muset přispůsobit jemu...doma udělám povinosti naučím se a pak za tmy znova ven jen tak. bejt tebou opravdu počkám a nejdřív bych zkusila vycvičit alespoň trochu toho bernardýna...nechápu proč chceš dalšího psa když nezvládáš chůzi na vodítku a přivolání u prvního a to jsou dost základní veci...chudáci rodiče...

9.3.2015 21:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pardon - za kolik ?
Jako "papírák" ?

10.3.2015 07:23
Christie13

XXX.XXX.2.254

ivulka2 napsal(a):
Https://www.facebook.com/media/set/?set=a.757612510942722.1073741881.486042064766436&type=1.

Já už jsem ji viděla ! :3 je nádherná ! Ale u nás by doma být nemohla :(.

10.3.2015 07:33

V tom případě jsem si děvčata popletla, omlouvám se Ovšem ještě k tomu NO, on není tak úplně jednoduchý, i NO se dá zkazit, a není jich málo, pokud ho zadavatelka nezvládne, i on jí bude vláčet na vodítku stejně jako bernardýn, bude mít chut se porvat s jiným psem a zrovna u NO je to docela časté, rád se proběhne za zvěří apod. Také by zadavatelka měla zvážit jak se bude s bernardýnem snášet, co když se snášet nebudou, a taky kolik stojí péče o dva velké psy, co na to říkají rodiče?Jinak zrovna na agility, dogfrisbee apod to není to pravé ořechové, je to těžký pes, to blatí i BŠO, ten bych řekla má složitější povahu, ty co z nám z okolí nic moc.Na sporty které chceš dělat, a jestli v nich chceš být dobrá bych zvolila jiné plemeno, at už třeba krátkosrstá kolie z těch větších ale za mě pudl střeďák, není sice tak atraktivní jako ovčák, ale na to co chceš se hodí skvěle, hodně lidí na ně dneska zapomíná, vytlačili je jiná plemena, ale je to jeden z nejinteligentnějších psů vůbec, sice s ním nebudeš u kámošů budit respekt jak s ovčounem ale zase třeba budete vyhrávat závody což s NO těžko.

10.3.2015 07:35

Christie13 napsal(a):

Jo a proč by u vás takhle nemohla být a jiný pes ano?

10.3.2015 07:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Christie13 napsal(a):

Hele, dej si pokoj, o psovi si jen sni, kdo ví, kde budeš za 2 roky...
Zatím se věnuj tomu, co máte doma.

10.3.2015 07:45
Christie13

XXX.XXX.2.254

Jo a proč by u vás takhle nemohla být a jiný pes ano?

Tam píšou jen uvnitř a to by u nás nešlo :(.

10.3.2015 08:09
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jeje, tak Christie, abychom si to ujasnili. CHces psa, venkovní ustájení, protože máte asi doma bernardýna, tak spíše fenku a protože to k psovi moc nejde, asi jí budeš muset dát vykastrovat.
Takže pes s PP nepřipadá v úvahu.
Zkus se poohlédnout po psech u sousedů jestli by se tam nenašel někdo, kdo by chtěl cvičit psa a třeba na to nemá tolik času. Zkus chodit na cvičák ať poznáš co to je pracovat se psem a sama uvidíš jestli je to opravdu to co chceš. Ono je krásné snít o vlastním kámošoví, ale v tvém věku a při tvým podmínkách je to dost problematické.

10.3.2015 08:21
Christie13

XXX.XXX.2.254

anonymx napsal(a):
Jeje, tak Christie, abychom si to ujasnili. CHces psa, venkovní ustájení, protože máte asi doma bernardýna, tak spíše fenku a protože to k psovi moc nejde, asi jí budeš muset dát vykastrovat.
Takže pes s PP nepřipadá v úvahu.
Zkus se poohlédnout po psech u sousedů jestli by se tam nenašel někdo, kdo by chtěl cvičit psa a třeba na to nemá tolik času. Zkus chodit na cvičák ať poznáš co to je pracovat se psem a sama uvidíš jestli je to opravdu to co chceš. Ono je krásné snít o vlastním kámošoví, ale v tvém věku a při tvým podmínkách je to dost problematické.

Fenku ne.. psa.

10.3.2015 09:07

Christie13 napsal(a):
Tam píšou jen uvnitř a to by u nás nešlo :(.

Píšou že je zvyklá v bytě, ale je od cigánů, ti ji určitě v posteli neměli. Je jaro, je teplo, je to pes typu německého ovčáka a nevidím jediný rozumný důvod proč by takovýhle pes nemohl být z bernardýnem venku.

10.3.2015 09:09
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Christie13 napsal(a):
Fenku ne.. psa.

Jo a co když se ti 2 velci psi nesnesou co pak NO neni zas takove ořezavatko odchovala jsem hodně vrhu ovčaku a taky jsem jich hodně cvičila je to aktivni a někdy dost rvavy pes ktery rad lovi a pokud se nudi tak hodně štěka a niči.
Nac cvičaku jsem viděla dost nactiletych slečen se psem NO a dost často toho měly plne kecky on takovy 40 kg akčni pes je docela fuška zvladnout.
Pro tve aktivity bych fakt doporučila obejit utulky a najit si nějakeho atraktivniho veseleho vořiška se kterym budeš moct dělat veškere psi sporty.

10.3.2015 09:10

Christie13 napsal(a):
Fenku ne.. psa.

Nevím jak je na tom váš bernardýn se snášenlivostí k jiným psům, ale kombinace bernardýn pes a německý ovčák pes mě nepřijde až tak nejštastnější, vždycky si lépe rozumí pes a fena.Pokud je na pár dní v době hárání oddělíte tak fena kastrovaná být nemusí, sama mám kombinaci německý ovčák fena a labrador pes, kastrovaný není ani jeden a jde to.

10.3.2015 10:10
Christie13

XXX.XXX.2.254

Nevím jak je na tom váš bernardýn se snášenlivostí k jiným psům, ale kombinace bernardýn pes a německý ovčák pes mě nepřijde až tak nejštastnější, vždycky si lépe rozumí pes a fena.Pokud je na pár dní v době hárání oddělíte tak fena kastrovaná být nemusí, sama mám kombinaci německý ovčák fena a labrador pes, kastrovaný není ani jeden a jde to.

Bernardyn psy miluje ! :).

10.3.2015 10:22
Christie13

XXX.XXX.2.254

Tak nic rodiče vezou stenatko BOC :33.

10.3.2015 10:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Christie13 napsal(a):

Viš jaky je rozdil mezi bernardýnem a BOC... bernardyn to je jako povoz taženy kravkama sice ma silu ale ovladatelost a pružnost je tam prostě slabši ale zas ji uřidi skoro každej a BOC to je formule jedna rychla, svižna ale ne každej ju umi řidit doufam že si to uvědomuješ ty i rodiče.

10.3.2015 10:59

Christie13 napsal(a):

Takže za pár měsíců, až štěně přestane být roztomilé, ale stane se z něj psí puberťák, tu budeme číst dotazy co s ním. Tedy v lepším případě. V tom horším se objeví inzerát na prodej tohoto pejska...

10.3.2015 10:59
mishule

XXX.XXX.99.26

Christie13 napsal(a):

Tak v tom případě hodně štěstí tobě, psovi a pevné nervy rodičům. To nemyslím zle, ale budete to potebovat. S těmahle malými tryskáči je to boj po každé stránce.

10.3.2015 11:06

A je vyřešeno. Dospělý bernardýn sice neumí chodit na vodítku a tahá, jako většina obyčejných psů se kterými majitel nic nedělá, vidím jich denně desítky. Ale jinak je to poklidný medvěd povalující se někde na dvorku.Za pár měsíců až z malého štěňátka borderky vyroste taková osmiměsíční potvora a začne se zadavatelkou měřit síly kdo z koho, začne z nudy demolovat všechno na co přijde, zdrhat a napadat svojí 13 letou majitelku a nebo i všechno co se pohne v okolí tak budou rodiče zadavatelky řešit co s ní, komu jí dát nebo kam jí zavřít, to už se tady my nejspíš nedozvíme a zadavatelka bude shánět další štěńátko jiného vysněného plemene.Nevím možná sem hrozná, ale svým dcerám bych takové rozmary nedovolila, psy doma máme a do svého domu at si pořídí třeba klokana ale dokud byly doma tak rozhoduju já.

10.3.2015 11:08

Christie13 napsal(a):

Tak se Vám splnil sen, gratuluji a doufám v zájmu toho pesana, že to zvládnete. Pak se pochlubte fotkou pejska. :) Nechala jste si doufám alespoň poradit a zvolila toho papíráka?

10.3.2015 13:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Christie13 napsal(a):

Tak sis ho přeci vydyndala !
Občas se ozvi.
Jen občas ! Koukej makat se psem !
Žádný povalování !

10.3.2015 14:09
Christie13

XXX.XXX.2.254

rapotacka11 napsal(a):
Tak sis ho přeci vydyndala !
Občas se ozvi.
Jen občas ! Koukej makat se psem !
Žádný povalování !

Hned jak se naučí na jméno tak pujdem na cvičák ! :).

10.3.2015 14:35
bonča

XXX.XXX.49.7

Tak se mu opravdu věnuj. Mrzí mě, když vidím, jak lidé dávají pryč dorostence. Jako např. dnes 14-měsíčního krásného borderáka, protože to s ním, bohužel, neumí a nezvládají ho. Ten pes mění majitele už podruhé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík