Nocování štěněte NO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2015 06:22
ranzan

XXX.XXX.185.171

Mame doma strene NO, a chteli bychom ho zvykat na venkovni kotec s boudou.Boudu zatím mame starsi nezateplenou, novou manzel vyrabi.Chtela jsem se zeptat jestli muzu nechat stendu i přes noc venku, jde mi nejvíce o venkovni teplotu která je kolem nuly abychom ji neublizily.Diky

10.3.2015 06:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nepovažujete za nutné uvést "stáří" štěněte.
Můj názor : NE.

10.3.2015 06:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Štěně nemá samo venku co dělat.

10.3.2015 06:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jde o to jak je štěně staré, kde žilo dosud? Předpokládám, že jste si ho přivezli od chovatele a ten je nejspíš měl venku? Pak by mohlo být otužilé. Nicméně štěně není schopno si vyhřát boudu pro dospělého psa, tím spíše, že není zateplená. Jediným řešením je dát na vchod nějaký závěs např. ze starého koberce a nacpat ji opravdu hodně slámou, štěně se v ní do slámy zahrabe. Žádné staré hadry, matrace, deky... to je k ničemu, to teplo neudrží. Pokud máte štěně z bytového odchovu, pak ještě chvíli vydržte až teploty nebudou tak nízké. Jinak počítejte s tím, že se zde na vás sesypou, že štěně ven nepatří. Já myslím, že není třeba dělat ze psů pokojové květinky, zvláště když je to NO. Mám štěňata i v lednu venku, ale je jich vždy víc, mají zateplenou boudu a matku, takže v boudě mají krásné teplíčko. Jinak pobíhají i ve sněhu a nevadí jim to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2015 06:47

Tak tím hlavním problémem patrně nebude ta teplota, že...

10.3.2015 06:55
papuchalk

XXX.XXX.96.38

koňadra napsal(a):
Jde o to jak je štěně staré, kde žilo dosud? Předpokládám, že jste si ho přivezli od chovatele a ten je nejspíš měl venku? Pak by mohlo být otužilé. Nicméně štěně není schopno si vyhřát boudu pro dospělého psa, tím spíše, že není zateplená. Jediným řešením je dát na vchod nějaký závěs např. ze starého koberce a nacpat ji opravdu hodně slámou, štěně se v ní do slámy zahrabe. Žádné staré hadry, matrace, deky... to je k ničemu, to teplo neudrží. Pokud máte štěně z bytového odchovu, pak ještě chvíli vydržte až teploty nebudou tak nízké. Jinak počítejte s tím, že se zde na vás sesypou, že štěně ven nepatří. Já myslím, že není třeba dělat ze psů pokojové květinky, zvláště když je to NO. Mám štěňata i v lednu venku, ale je jich vždy víc, mají zateplenou boudu a matku, takže v boudě mají krásné teplíčko. Jinak pobíhají i ve sněhu a nevadí jim to.

Nejde o teplotu, přece. Sama píšete, že máte venku štěňat víc. JEDNO štěně ven na samotku nepatří. Štěně potřebuje bezpečí, vztah se svou rodinou, výchovu, socializaci... Chci vidět majitele, který se bude venkovnímu štěněti věnovat víc než hodinku dvě denně. To je 22-23 hodin o samotě...

10.3.2015 06:59
míšak.

XXX.XXX.232.36

Jestli je to malé štěně od chovatele, tak určitě ne. V noci se ve venkovní boudě při současných teplotách samo nemá šanci zahřát.

10.3.2015 07:07
koňadra

XXX.XXX.128.31

papuchalk napsal(a):
Nejde o teplotu, přece. Sama píšete, že máte venku štěňat víc. JEDNO štěně ven na samotku nepatří. Štěně potřebuje bezpečí, vztah se svou rodinou, výchovu, socializaci... Chci vidět majitele, který se bude venkovnímu štěněti věnovat víc než hodinku dvě denně. To je 22-23 hodin o samotě...

Pokud mám štěně (koupené nebo vlastní, které si chci nechat), mám je z důvodu výchovy hodně doma. Pracuji často z domova, tak se mu mohu věnovat přes den, a i když pracuji, tak spí třeba pod stolem. Ale večer - spíše v noci (kolem 23 h) jde stejně ven. Je úplně jedno, jestli spí doma, nebo venku, v noci se mu stejně nevěnuji. I kdyby byl i v noci doma, stejně by spal třeba v předsíni (do ložnice u nás psi prostě nesmějí). Proč si budu vytvářet nervy tím, jestli mě přes noc čekají 2 louže a hromádka a něco rozkousaného? Jinak nevím, proč všichni zadavatelku hned odsuzují, ona nepsala jaký režim bude mít štěndo během dne. A zvykat psa na samotu je také součást výchovy. Moji psi nevyjí a neštěkají, že jsou sami.

10.3.2015 07:18

No asi takhle, záleží hlavně na tom kde zadavatelka bydlí.U nás bych malé štěně venku nenechala, ne kvůli zimě, ale kvůli tomu abych o něj nepřišla. Po zahradě nám běhají kuny, občas liška, a nevím co ještě a dvouměsíční hloupoučké štěńátko prostě nemá šanci se ubránit. Jinak pokud je to nějaká městská zahrádka, kde nehrozí pejskovi nebezpečí a narodil se venku tak v tom nevidím tak velký problém. Např. můj labík se narodil venku v zimě, když sem ho přinesla domů nechtěl spát ani na hadru, vyhledával dlažbu protože mu bylo teplo a byl prostě zvyklý venku. Když je to pes z venkovního chovu, což u NO předpokládám, tak není už taková zima aby mu to vadilo, jde opravdu spíš o bezpečí štěněte, musíte všechno zvážit, co vám běhá na zahradu, ošklivě poranit ho dokáže i kočka, jestli nemůže někam prolézt, spadnout, utopit se v jezírku, sežrat nějakou jedovatou rostlinu, nacpat se někam kde se uškrtí apod. malý pejsek je docela hloupoučký a potřebuje dohled, ale pokud pro něj máte třeba bezpečný kotec tak nevidím důvod proč ne.

10.3.2015 07:46
míšak.

XXX.XXX.128.36

koňadra napsal(a):
Pokud mám štěně (koupené nebo vlastní, které si chci nechat), mám je z důvodu výchovy hodně doma. Pracuji často z domova, tak se mu mohu věnovat přes den, a i když pracuji, tak spí třeba pod stolem. Ale večer - spíše v noci (kolem 23 h) jde stejně ven. Je úplně jedno, jestli spí doma, nebo venku, v noci se mu stejně nevěnuji. I kdyby byl i v noci doma, stejně by spal třeba v předsíni (do ložnice u nás psi prostě nesmějí). Proč si budu vytvářet nervy tím, jestli mě přes noc čekají 2 louže a hromádka a něco rozkousaného? Jinak nevím, proč všichni zadavatelku hned odsuzují, ona nepsala jaký režim bude mít štěndo během dne. A zvykat psa na samotu je také součást výchovy. Moji psi nevyjí a neštěkají, že jsou sami.

Myslím, že tomu štěněti to určitě jedno není, jestli je doma v teple nebo venku ve velké boudě, kde se prostě při teplotách okolo nuly nezahřeje. Snad není takový problém počkat, až bude tepleji. Na samotu v noci si taky může zvykat až od čtyř měsíců. Neztotožňuji se s tím, že když dvouměsíční mimino nevystrčím na noc samotné ven, bude z něj rozmazlenec. Takhle to nefunguje.

10.3.2015 12:49
Nicola

XXX.XXX.26.207

Já měla štěně 2 měsíce doma i když bylo u chovatele venku, ale tam bylo s fenou a dalšími štěňaty. Když jsme si ho přivezli domů, tak se pes logicky upnul ke mě, protože nikoho jiného neměl a vystrčit ho někam do kotce, i kdyby tam měl třeba topení, mi přijde vůči štěněti nezodpovědné. Většinu z vás taky učili nejdřív plavat a až pak vás hodili bez rukávků do vody, jinak by se hodně slabších kusů utopilo. A takhle přistupuji i ke psu. V jednom pokoji se netopilo, aby teplotní rozdíly pro štěně nebyly tak razantní a štěně mělo svoje místo na spaní, já byla v pokoji s ním a normálně se učila čistotnost doma (může se hodit i když je pes kotcový), takže v noci vstávačka kdykoli si štěně řeklo a další a další věci. Na kotec jsem učila postupně, unavila jsem ho, dala mu nějakou oblíbenou hračku nechala ho tam deset minut, pak půl hodiny, pak tři hodiny a nyní se také žádné řvaní nekoná a pes si spojil kotec=odpočinek. Jediné, co se naučil navíc je, že v kotci se taky nevenčí (mě by nevadilo, kdyby tu potřebu nedržel, kotec je velký a hadice s vodou po ruce, ale on se takhle rozhodl), takže když by tam měl být delší dobu zavřený, zajistím venčení:).

10.3.2015 12:54
ivulka2

XXX.XXX.155.174

míšak. napsal(a):
Myslím, že tomu štěněti to určitě jedno není, jestli je doma v teple nebo venku ve velké boudě, kde se prostě při teplotách okolo nuly nezahřeje. Snad není takový problém počkat, až bude tepleji. Na samotu v noci si taky může zvykat až od čtyř měsíců. Neztotožňuji se s tím, že když dvouměsíční mimino nevystrčím na noc samotné ven, bude z něj rozmazlenec. Takhle to nefunguje.

Tepleji... vždyt neni zima skoro žadna.měla jsem ted v doma na předvychově štěndo ovčounka pes přišel jako 9 tydenni koncem prosince a odešel před 3 týdnama.Prvni 2-3 dny byl doma ale pak se postupně stěhoval sam ven a byl na volno na dvoře.Spal venku na dřevěne paletě v mistě kde na něj nepršelo a nepadal snih jinak v boudě ani nebyl nevypadal že by mju to vadilo nebo mu byla zima.

10.3.2015 13:02

ivulka2 napsal(a):
Tepleji... vždyt neni zima skoro žadna.měla jsem ted v doma na předvychově štěndo ovčounka pes přišel jako 9 tydenni koncem prosince a odešel před 3 týdnama.Prvni 2-3 dny byl doma ale pak se postupně stěhoval sam ven a byl na volno na dvoře.Spal venku na dřevěne paletě v mistě kde na něj nepršelo a nepadal snih jinak v boudě ani nebyl nevypadal že by mju to vadilo nebo mu byla zima.

Přesně tak, zima žádná nebyla a už nebude, psům je horko, o zimu v tomhle případě fakt nejde.

10.3.2015 13:06
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně tak, zima žádná nebyla a už nebude, psům je horko, o zimu v tomhle případě fakt nejde.

O zimu nejde ale dotaz byl hlavně ohledně te teploty, počitam stim že pokud maji štěndo tak snad maji vše zabezpečeneno tak aby se nic nestalo proto to neřešim.

10.3.2015 13:18

"tak se pes logicky upnul ke mě, protože nikoho jiného neměl a vystrčit ho někam do kotce, i kdyby tam měl třeba topení, mi přijde vůči štěněti nezodpovědné"
no, nejen nezodpovědné, ale hlavně hloupé. Čím silnější pouto mezi člověkem a psem tím lepší spolupráce, a vztah si takhle na dálku nevybuduješ. A to nemluvě o tom, že štěně samo se taky samo vychovává a učí a ono to velmi často nekoresponduje s představami člověka...

10.3.2015 18:48
ranzan

XXX.XXX.185.171

O.K.Stene je stare 3 mesice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík