Zdravím Vás, jsem z toho neštastná, ale je to tak, můj zlatý retriever zakousl kočku, vím, je to lovecké plemeno, ale no ale.Byla jsem se svoji 7letou čubinou na velké louce asi kilometr od vsi od prvního domu, vždy jí pouštím na volno je to louka pod lesem.Pěkně si to štrádujeme, fena na přivolání poslechne, najednou vidím za muldou trávy kočku, jenže v tu chvílku jí vidí čubina taky, přivolání to vůbec nereaguje, běží k ní, čichá k ní a kočka se na ní vrhne, no je mela asi pět min.kočka, kterou jsem chtěla od ní dostat, podebrala jsem jí holinou, jěště že jsem je měla, protože se kočka vrhla na mojí nohu, to když čubina uviděla, to byla běsná ještě víc, prali se chvilku, kočka jí visela na boku, kousala, škrábala, na nose jí visela, no a čubina jí přitiskla k zemi a bylo to.Žádná krev u kočky nic, jen prostě kočka mrtvá.Byl to krásnej velkej černej, dobře živenej kocour, nevím čí, ale mrzí mě to.Ale zjistila jsem, že i přes bolest, kterou jí kočka působila, tak čubina nepovolila.No tak už mám strach jí pouštět na volno.Myslíte, že můžu toto lovecké plemeno tomu odnaučit?Nikdy jsem jí na kočku neposílala, to ani náhodou, že bychom jí štvali, to ne.Je to prostě v ní.Se psy naprosto v pohodě, s malýma, tak s velkýma.
Já myslím, že je to vaše vina, kočka neměla jinou šanci než se agresorovi postavit, protože by mu neutekla a vylézt patrně nebylo kam, že kočka pokousala i vás, tomu se asi nedivíte.
Myslím, že od této chvíle je váš pes potencionálně kočkám nebezpečný a já bych ho tam, kde kočky mohou být navolno nepouštěla a i tak bych stále monitoroval okolí, zda tam nějaká kočka není. Myslím, že v rodině toho kocoura bude pláč. u nás by byl veliký.
Rozhodně vám rozumím, já jsem neměna kočičího agresora mezi svými psy, protože kočky mám, ale měla jsem ježčího agresora, a měla jsem pořád oči na stopkách, on ale byl schopen toho ježka i vyhrabat z listí. Když takhle šel po ježkovi prvně, taky to dopadlo fatálně, taky jsem zareagovala pozdě a zděšeně.
Nemyslím si, že by ji chtěla původně zabít. Alespoň zprvu ne. Moje zkušenost je taková (hovořím za plemeno rovněž v podstatě lovecké), že v kontaktu s kočkou byla prvním impulzem vždy zvědavost. Jakmile kocour zaútočil, nabral konflikt jiný rozměr. A když pak navíc zaútočil na Vás, tak to už byl vrchol. Tam už začal opravdu boj. A takové situace, mám tím na mysli setkání psa uvedeného typu a kočky za Vámi popisovaných okolností, končí dost často fatálně. Proto lepší podobným věcem předejít, nevměšovat se, fenku odvést a kočky si nevšímat. Jakmile Vás napadne, pes dostane impuls ji eliminovat, což pro něj obvykle znamená ji zabít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych nedělala z komára velblouda. Je normální, že se psi a kočky nemají rádi. Tady holt byla kočka v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Psi se toleranci ke kočkám musí učit, není vrozená. Ani není vrozené to, že pes akceptuje všechna zvířata. Je to pes, šelma, má své teritorium a jako pes se taky chová. To jen lidi (někteří lidi) ho znásilňují a učí, že má tolerovat všechny a všechno, a když ho napadne jiný pes, že se nemá bránit a spolehnout se na pánečka. A tak dál...
Chce to posílit přivolání, ale někteří psi chytnou amok, když ucítí či uvidí kočku...

Bohužel, kocouři se toulají a vystavují se tím různým nebezpečím. Je to samac kočky domácí a tak se má držet doma. Kilometr od stavení se stává škodnou ( a to hodně nebezpečnou ). Pro psa platí tuším 200m od posledního obydleného stavení. Vím, že kočka není pes, ale pokud ji doma nikdo neudrží, pak majitelé riskují, že dojde úhony a většinou s tím počítají.
Jiná věc je, že brzy budou zajíčci březňáčci a psi budou muset být omezeni kvůli nim - tedy tam, kde se ještě zajíci vyskytují. Možná, že kocour pásl právě po nich a pes, který ho zakousl, učinil pro zaječí populaci dobře.
Jako lovecký pes by měl být vlohy na usmrcení "škodné" zvěře, kam se řadí i kočky. Pro psy i kočky platí stejná zákony - těch 200m. Nehledě na to, že pytlačící kočky dělají velké škody v honitbách, pokud majitel nezabrání jejich toulání, musí si být vědom rizik s tím spojených.
Máte lovecké plemeno, tak se podle toho chová, tomu se přeci nemůžete divit.
Odnaučit to u některých psů nejde, dokáží např. tolerovat vaši kočku, ale ostatní zadáví, záleží na jedinci. Jedině předcházet setkání, ať už přivoláním, daunovaním, či jen činností, která odvrátí pozornost psa od kočky.
hunter
napsal(a):
Jako lovecký pes by měl být vlohy na usmrcení "škodné" zvěře, kam se řadí i kočky. Pro psy i kočky platí stejná zákony - těch 200m. Nehledě na to, že pytlačící kočky dělají velké škody v honitbách, pokud majitel nezabrání jejich toulání, musí si být vědom rizik s tím spojených.
Máte lovecké plemeno, tak se podle toho chová, tomu se přeci nemůžete divit.
Odnaučit to u některých psů nejde, dokáží např. tolerovat vaši kočku, ale ostatní zadáví, záleží na jedinci. Jedině předcházet setkání, ať už přivoláním, daunovaním, či jen činností, která odvrátí pozornost psa od kočky.
Jak vás napadlo tvrdit, že pes kočku považuje za !škodnou"? to slovo a řazení si vymysleli lidé a používají ho na označení těch, kterým lze říkat také potravní konkurenti. Pes nemá vrozenou zášť ke kočkám, ale pravda je, že když začne utíkat, chce ji ulovit, ať již ve hře,. nebo, jak v tomto případě, navážno. Kočky se prostě toulají, je to jejich přirozenost a novela NOZ to také akceptuje.
Jinak, nevím, zda jste o tom kdy četl, ale před řadou let měli dělat jakýsi průzkum toho, co je v žaludcích myslivci zastřelených koček a asi tak z 80 % to byly myši, takže i kočka na poli je velmi a velmi užitečná - i když jí je to asi jedno.
Termín "škodná" se používá v myslivosti- původně to byla jakákoliv zvěř dravá, tedy i pytlačící kočky a psi, význam se natolik vžil, že se dodnes používá, i když legislativa tento pojem nezná. Ale já ho stále používám.
Ano, je samozřejmé, že největší zastoupení v jídelníčku koček budou mít hlodavci, jsou totiž dostupní celoročně a velkém počtu. Nicméně kočky dělají velké škody na hnízdech ptáků, i ohrožených druhů bohužel. Také souhlasím s tím, že kočka se může toulat, ale pokud začne pytlačit, může být usmrcena.
Mrzí mě to, protože určitě doma někomu chybí, ale fakt se nedalo nic dělat, neviděla jsem v životě, takhle kočku bojovat.Myslela jsem, že ten náš troubelín, tím, jak ta kočka na ní útočila, kousala, škrábala, že jí nechá být, ale čím víc kočka bojovala, tím to bylo horší.Chvílema jsem měla i o čubinu strach, fakt jsem nikdy tohle neviděla.Má okolo očí drápance, pokousaná je.Volala jsem na veterinu jestli se mám bát, ale je očkovaná, mám hlídat jen ranky, aby nehnisaly, jinak pak antibiotika.
Pokud si vzpomínám zkoušky jsem dělal v r 1977 tak tehdy a pak ještě mnoho let dál se na uloveného třeba potkana, toulavou kočku, toulavého psa a na tato zvířata původu domácího, používalo terminologie v myslivosti - ZVÍŘE MYSLIVOSTI ŠKODÍCÍ, na kuny, lišky, jezevce, tchoře atd., atd - které nepochází nepocházeli původem z domácností byl název - zvěř ŠKODNÁ.Učili nás to kapacity jak dokror Hromas a jiní, odborníci v myslivost a lesnictví světově uznávaní.Již několik let nemyslivcuji a slyšel jsem od kamaráda že chytrolíni aby uplatnili svoje studované gro už vymysleli nová pojmenování a přejmenovali škodnou dnes na zvěř dravou, dokonce podle místa ulovení srnce se musí psát srnec, polní, srnec lesní netuším co musí napsat myslivecký hospodář když někdo uloví srnce u rybníka kde z jedné strany je les a z druhé strany rybníka - nevím? třeba napíše srnec vodní tato doba je příslovečná svou neschopností přijít na cokoli nového a zchopností a cílem vymývat lidem hlavy, předělávat zbytečně názvy či pojmenování za těžké prachy z národní kasy to co bylo nespočet roků zaběhnuté a funkční stejně jako se dnes píšou diplomové práce o tom že pole se hnojí chévskou mrvou na to musí mít někdo dnes pět let výšky co znal kdysi kdejaký pacholek s jednou obecnou třídou.
Delfina30
napsal(a):
Mrzí mě to, protože určitě doma někomu chybí, ale fakt se nedalo nic dělat, neviděla jsem v životě, takhle kočku bojovat.Myslela jsem, že ten náš troubelín, tím, jak ta kočka na ní útočila, kousala, škrábala, že jí nechá být, ale čím víc kočka bojovala, tím to bylo horší.Chvílema jsem měla i o čubinu strach, fakt jsem nikdy tohle neviděla.Má okolo očí drápance, pokousaná je.Volala jsem na veterinu jestli se mám bát, ale je očkovaná, mám hlídat jen ranky, aby nehnisaly, jinak pak antibiotika.
Věřím, že je to pro vás traumatizující zážitek, tu kočku budete vidět před sebou do smrti, ale nečekala jste to, uvidíte, že teď už budete mít oči raději všude,.
Delfina30
napsal(a):
Každý normální a velký pes, je-li napaden, se brání. Lovecký pes zvlášť. Je to normální reakce, přece si nenechá vyškrabat oči. Utočící kočka je nebezpečká i pro člověka. Nemusí se to nikdy opakovat. Kocour tam neměl co dělat, pokud by zdrhal, pes by ho prohnal, ale volil útok. Kromě toho pytlačící kočka vybere i malé zajíce. Feně nic nevyčítejte, sobě také ne. Akorát bych jí hlídala rány, většinou se vždycky podeberou.

Hlavně máte poučení, že kdyby se ještě někdy něco podobného opakovalo, nebudete kočku zachraňovat, kdyby přežila. Myslím tím pokousanou kočku chtít např. odvážet k veterináři. Zrychtovala by vás stejně, jako toho psa. A vzhledem k tomu, že nejste chlupatá, tak o dost víc. Poučení pro všechny útlocitné čtenářky.
napsal(a):
Hlavně máte poučení, že kdyby se ještě někdy něco podobného opakovalo, nebudete kočku zachraňovat, kdyby přežila. Myslím tím pokousanou kočku chtít např. odvážet k veterináři. Zrychtovala by vás stejně, jako toho psa. A vzhledem k tomu, že nejste chlupatá, tak o dost víc. Poučení pro všechny útlocitné čtenářky.
A já myslím, že stačí na ni hodit bundu a nikoho nepokouše...

ať žijou psi
napsal(a):
Napiště, až to jednou vyzkoušíte.

ať žijou psi
napsal(a):
S kolika k nepříčetnosti vytočenýma kočkama už jste měla tu čest?
Bunda to fakt nespraví, pokud se teda nebavíme o opravdu tlustém a těžkém vaťáku, a ten zas na takovou kočku nehodíte, aniž by ta neutekla a neudělala z vás sekanou.
napsal(a):
Bunda to fakt nespraví, pokud se teda nebavíme o opravdu tlustém a těžkém vaťáku, a ten zas na takovou kočku nehodíte, aniž by ta neutekla a neudělala z vás sekanou.
No, já si myslím, že nechat zraněnou kočku svému osudu je hnusné. Ano, stane se, že pes na procházce zrychtuje kočku, i mě se to jednou stalo, i když okolnosti byly dost odlišné.
Kočku jsem zabalila do bundy a odnesla na veterinu, kde ji utratili (bohužel na tom byla špatně).
Bohužel nejsem schopna dát ránu z mlosti
napsal(a):
S několika, i když nikoliv zraněnými psem a vždy to bunda či silná deka spravily, taky je s sebou vozím. Odchytávala jsem a domestikovala i volně na sídlišti narozené kočky a vždy to stačilo. Sekaná ze mně nebyla nikdy - tedy zatím.

ať žijou psi
napsal(a):
S několika, i když nikoliv zraněnými psem a vždy to bunda či silná deka spravily, taky je s sebou vozím. Odchytávala jsem a domestikovala i volně na sídlišti narozené kočky a vždy to stačilo. Sekaná ze mně nebyla nikdy - tedy zatím.
No, upřímně, kočka, která se venku nechá chytit do deky není opravdu divoká kočka. A je velký rozdíl, jestli se bavíme o kočce těžce poraněné, nebo o kočce zcela nebo relativně zdravé a nasrané.
napsal(a):
No, upřímně, kočka, která se venku nechá chytit do deky není opravdu divoká kočka. A je velký rozdíl, jestli se bavíme o kočce těžce poraněné, nebo o kočce zcela nebo relativně zdravé a nasrané.
Prostě nemáte ani pravdu a ani zkušenost, tak neučte orla létat, buďte té lásky.- upřímně a ta kočka byla vyděšená - jak jinak?

ať žijou psi
napsal(a):
Prostě nemáte ani pravdu a ani zkušenost, tak neučte orla létat, buďte té lásky.- upřímně a ta kočka byla vyděšená - jak jinak?
ROFL.
Je zajímavé, že o mě vůbec nic nevíte, ale hlavně, že nemám zkušenost. Upřímně

ať žijou psi
napsal(a):
Zato vy o mne víte hodně, proto jste s to odhadnout, která kočka je jak divoká, tak tomu tedy moc nerozumím, ale budiž
LOL.
K čemu ty pitomé ženské, co chytají kočky na kastrační programy, potřebují sklopce, když stačí jedna ať žijou psi s dekou, která to pochytá ručně?
napsal(a):
LOL.
K čemu ty pitomé ženské, co chytají kočky na kastrační programy, potřebují sklopce, když stačí jedna ať žijou psi s dekou, která to pochytá ručně?
Takové chytání, které tu a tam provozuju já, je časově velmi náročné a chce to odhodlání, mít poblíž přepravku a ještě pár fint. Sklopec je jednodušší, já ale třeba s sebou sklopec nevozím a zraněná kočka na silnici nebo u ní by do něj asi hned nelezla

ať žijou psi
napsal(a):
Takové chytání, které tu a tam provozuju já, je časově velmi náročné a chce to odhodlání, mít poblíž přepravku a ještě pár fint. Sklopec je jednodušší, já ale třeba s sebou sklopec nevozím a zraněná kočka na silnici nebo u ní by do něj asi hned nelezla
Tý jo, ještě že tě svět má...

Ještě se mě nikdy nic díky bohu podobného nestalo ale určitě bych nechytala kočku ale psa, myslím že autorka spanikařila a pes to vycítil a proto se tak zachoval, bral chování majitelky jako důvod k útoku.No což, stalo se, příště bych si fakt dávala bacha.Nejsem zastánce toulavých koček ikdyž to neni jejich vina ale lidí co si je pořídí.Chytají sice myši ale v letech kdy moc myši nejsou, skončí v jejich žaludcích mnoho ptáčků a ještěrek apod.

Retrievři jsou lovečtí psi s velmi silným kořistnickým pudem. Pes se prostě zachoval jako lovecký pes, není na tom nic divného ani nepochopitelného. Kočka sice něčí byla, možná jí budou hledat i oplakávat ale bohužel, tak to v životě chodí.I když mnozí považují retrívry za přihlouplé plyšáky jsou to velice kvalitní lovečtí psi s ohromnou silou a vytrvalostí.Nijak bych to neřešila, prostě se stalo a v psovi se probudilo to co v sobě má vrozené.
napsal(a):
LOL.
Ony jsou nějaké pitomé ženské, které chytají kočky a dávají je kastrovat? Ony vědí, čí ty kočky jsou a že s tím případný majitel souhlasí? Jak se pak o ty kočky starají? Jakou ty kočky mají předoperační nebo pooperační péči? Nebo je po vzoru tyranů zvířat z Československého kastračního programu hodí zpátky tam, kde je našly? Někdy mám pocit, že se lidi zbláznili.
Prosím vás scyllo,
když tématu nerozumíte, nepleťte se do něj, ano existují městské, obecní i ochranářské aktivity, které spočívají v odchytu koček na určených lokalitách, jejich následné kastraci a po zotavení vrácení koček na původní místo. Občas se staně, že některá z těchto odchycených koček se jakoby ochočí, těm pak je hledán nový domov.
Pokud jste někdy mluvila s krmičkami toulavých, třeba sídlištních koček, jistě byste se dozvěděla, že na toto kastrování zvířat, o které se třeba i léta starají, vítají jako záchranu, některé mají i své fondy, ukládají si peníze na příští kastraci
nechtějí už totiž dále vidět psy zakouslá koťátka v těchto komunitách narozená, utopená koťata po jarních deštích, také z těchto komunit, zraněná a nemocná..
Ano, kastrace je skutečně blahodárná.
a komu kočky patří je zcela nepodstatné, možná nikomu, možná tomu, kdo za ně skutečnou odpovědnost nepřevzal. díky za kastrační programy pro toulavé kočky.
pokud je tady někdo pitomý, ty ženy (ale i muži) to tedy rozhodně nejsou, možná by vám napověděl pohled do zrcadla.

Ono je dobré to svádět na lovecké pudy, neni náhodou toto plemeno i jako vodící a asistenční pes?Už vidím jak běží za kočkou a slepec za ním plápolá. Tak nějak asi, je mě jasný, že asistenční psi jsou pečlivě vybíraní, to ale nenasvědčuje tomu proč u nich asi ten lovecký pud neni a u jiného který se žádného výběru nezúčastnil zrovna je.
napsal(a):
Ono je dobré to svádět na lovecké pudy, neni náhodou toto plemeno i jako vodící a asistenční pes?Už vidím jak běží za kočkou a slepec za ním plápolá. Tak nějak asi, je mě jasný, že asistenční psi jsou pečlivě vybíraní, to ale nenasvědčuje tomu proč u nich asi ten lovecký pud neni a u jiného který se žádného výběru nezúčastnil zrovna je.
Asistenční psi jsou pečlivě vybíráni a pečlivě cvičeni. Původ psa le - lovecký.

ať žijou psi
napsal(a):
Prosím vás scyllo,
když tématu nerozumíte, nepleťte se do něj, ano existují městské, obecní i ochranářské aktivity, které spočívají v odchytu koček na určených lokalitách, jejich následné kastraci a po zotavení vrácení koček na původní místo. Občas se staně, že některá z těchto odchycených koček se jakoby ochočí, těm pak je hledán nový domov.
Pokud jste někdy mluvila s krmičkami toulavých, třeba sídlištních koček, jistě byste se dozvěděla, že na toto kastrování zvířat, o které se třeba i léta starají, vítají jako záchranu, některé mají i své fondy, ukládají si peníze na příští kastraci
nechtějí už totiž dále vidět psy zakouslá koťátka v těchto komunitách narozená, utopená koťata po jarních deštích, také z těchto komunit, zraněná a nemocná..
Ano, kastrace je skutečně blahodárná.
a komu kočky patří je zcela nepodstatné, možná nikomu, možná tomu, kdo za ně skutečnou odpovědnost nepřevzal. díky za kastrační programy pro toulavé kočky.
pokud je tady někdo pitomý, ty ženy (ale i muži) to tedy rozhodně nejsou, možná by vám napověděl pohled do zrcadla.
Toulavých a bezprizorných koček je moc. Díky bohu za kastrační programy.

samain
napsal(a):
Asistenční psi jsou pečlivě vybíráni a pečlivě cvičeni. Původ psa le - lovecký.
To vím taky, o čem asi píšu, proč ale zrovna toto plemeno je vedeno jako pomocník postiženým, předpoklady tam musí být už někde v počátcích, jinak by se asi přistoupilo k jiné rase a co vím tak těch moc není.

napsal(a):
To vím taky, o čem asi píšu, proč ale zrovna toto plemeno je vedeno jako pomocník postiženým, předpoklady tam musí být už někde v počátcích, jinak by se asi přistoupilo k jiné rase a co vím tak těch moc není.
Retrívři jsou velice inteligentní lovečtí psi.Volí se jako pomocníci k postiženým, protože jsou velice dobře cvičitelní, stejně tak se volí třeba německý ovčák.Ovšem retrívři jsou menší, působí vlídnějším dojmem, lidé se jich méně bojí, tohle všechno se bere v úvahu. pro asistenční výcvik se hodí jeden pes ze sta, vybírají se ti opravdu klidní, většinou z určitého chovu, někdy je účelově mezi sebou kříží aby se upevnili žádoucí vlastnosti. Ovšem pak je jiné využití zdánlivě stejného psa a to je využití lovecké, ani pro to se nehodí všichni psi, protože někteří už těch loveckých vlastností fakt moc nemají, vidím na cvičišti vedle sebe několik zdánlivě stejných psů.a rozezná se kterých rodiče udělali jen ovvr a pak byli za mazlíka a kteří pochází z loveckého využití.Takovému retrívrovi jako je můj připnout na vodítko slepce tak ho poveze po břiše rákosím a skončí někde v rybníku, protože je to akční neřízená střela a nikdy by ho nemohli použít pro asistenční výcvik. ono nedělejte z nich zázračné psy, oni zázrační nejsou, jsou to psi jako každí jiní, mají různé povahy a nejsou samovychovatelní. jako pomocník k postiženým se hodí jeden pes z mála, ostatní jsou normální psi z přirozenými pudy a instinkty.
ať žijou psi
napsal(a):
Eozhodně nemohu souhlasi s názorem, že životní styl rodičů změní genetickou výbavu, tedy že gaučák nezplodí jinak využitelného psa a naopak,. Genetika je genetika a nelze ji takto změnit.
Ale tadypřece nejde o to, že by životní styl změnil geny. Jde o to, že se chová na psech, kteří mají tak malé lovecké vlohy, že horko těžko po dlouhém výcviku složili OVVR a skutečné lovecké práce nejsou schopní, tedy jejich jediné využití je mazlík (nic proti takovým psům, samozřejmě).
pidla
napsal(a):
Ale tadypřece nejde o to, že by životní styl změnil geny. Jde o to, že se chová na psech, kteří mají tak malé lovecké vlohy, že horko těžko po dlouhém výcviku složili OVVR a skutečné lovecké práce nejsou schopní, tedy jejich jediné využití je mazlík (nic proti takovým psům, samozřejmě).
No dobře, ale vlohy nelze posoudit podle toho, že když rodiče jsou gaučáci, přišlo o ně. To snad je jasné. vlohy jsou vlohy a pokud jsou zděděny, nikdo o ně přijít nemůže, jen je nevyužívá.
ať žijou psi
napsal(a):
No dobře, ale vlohy nelze posoudit podle toho, že když rodiče jsou gaučáci, přišlo o ně. To snad je jasné. vlohy jsou vlohy a pokud jsou zděděny, nikdo o ně přijít nemůže, jen je nevyužívá.
Pes, který je gaučák, vlohy s největší pravděpodobností nemá. Protože pokud by měl lovecké vlohy, temperament a takovou tu "urputnost" loveckého psa, tak by byl s válením na gauči velmi nespokojen a majitele by "donutil" (ničením bytu apod.), aby s ním aspoň něco dělali. Byť ne nutně lovečinu.

pidla
napsal(a):
Pes, který je gaučák, vlohy s největší pravděpodobností nemá. Protože pokud by měl lovecké vlohy, temperament a takovou tu "urputnost" loveckého psa, tak by byl s válením na gauči velmi nespokojen a majitele by "donutil" (ničením bytu apod.), aby s ním aspoň něco dělali. Byť ne nutně lovečinu.
Přesně tak, nechat psa který ty vlohy má pár dní v nečinnosti, tak udělá z bytu kůlničku na dříví, jeden takový exemplář máme doma :-D, taky mě příbuzný tvrdil že psi spí 20 hodin denně, no ale jen někteří, tenhle ne. Ono je retrívr a retrívr, ti co vlohy emají se dají dotlačit do ovvr ale jsou to medvídci vhodní na gauč, ti co je mají by vám ukázali co dovedou když se začnou nudit, takového psa by prostě na gauči s procházkou kolem paneláku na flexi vodítku doma nikdo dlouho nesnesl.

ať žijou psi
napsal(a):
A jak se vám spojila asociace - bydlí v paneláku jde jen kolem něj na flexině? myslím, že neodpovídá realitě u všech psů. spíše platí - bydlí v kotci na dvoře, na procházku se moc ven nedostane.
Jak se mě to spojilo, jednoduše, protože je vidím, plné města ubohých přetloustlých retrívrů kteří nikdy nebyli puštěni z vodítka a k té flexině mají ještě halti ohlávku aby je paničky udržely.Oni ani nevědí že mají doma loveckého psa. Ano někteří bydlí i v kotci na dvoře, ale těch není moc, na to se pořizují spíš jiná plemena.
Chodíme hodně ven, hodně běháme po loukách, jsem z vesnice, ale čubina je doma pěkně s náma všude, táta je canisterapeut.pes, máma dochází za dětma do Jedličk.ústavu.má také nějaké zkoušky, bude chyba asi ve mě.Chodila jsem s ní i na cvičák, již v 6měsících a pak ještě ve dvou letech, chodí a jezdí s náma všude, takže mě toto opravdu hodně moc zaskočilo a mrzí mě to, ale je to asi opravdu v ní ten loveckej pes, když si to tak přemítám znova a znova, bylo na ní vidět jak byla spokojená a čekala pochvalu, když bylo dokonáno.Moc mě mrzí, že jsem tu čičinu nezaregistr.dříve, abych jí přivolala, protože poslechne, ale jak jí viděla, přiskočila k ní čmuchla k ní a kočka se už prala.
Delfina30
napsal(a):
Chodíme hodně ven, hodně běháme po loukách, jsem z vesnice, ale čubina je doma pěkně s náma všude, táta je canisterapeut.pes, máma dochází za dětma do Jedličk.ústavu.má také nějaké zkoušky, bude chyba asi ve mě.Chodila jsem s ní i na cvičák, již v 6měsících a pak ještě ve dvou letech, chodí a jezdí s náma všude, takže mě toto opravdu hodně moc zaskočilo a mrzí mě to, ale je to asi opravdu v ní ten loveckej pes, když si to tak přemítám znova a znova, bylo na ní vidět jak byla spokojená a čekala pochvalu, když bylo dokonáno.Moc mě mrzí, že jsem tu čičinu nezaregistr.dříve, abych jí přivolala, protože poslechne, ale jak jí viděla, přiskočila k ní čmuchla k ní a kočka se už prala.
Já myslím, že to zbytečně moc dramatizujete. Podle toho, co píšete, ji kočka napadla jako první, fena se jen bránila! Co jste čekala - že bude stát jak tydýt a nechá se od kočky orvávat? A navíc píšete, že ji zabila tím, že ji přimáčkla k zemi - to mi ani nezní jako cílené zabití, jen jako pokus kočku zpacifikovat a znehybnět, kdy jen neodhadla potřebnou sílu.
Vaše fena není žádný nezvladatelný lovec a zabiják koček, ale úplně normální pes.

Delfina30
napsal(a):
Já vím, že je normální pes, mám ráda zvířata a mrzí mě, že kočka někomu chybí.Nic s tím nenadělám.Zbytečně si to asi vyčítám.Kdyby měla kam utéct, tak by jí určitě zdrhla a čubina by jí nechytla, ale neměla kam.
Stalo se stalo, kočku neoživíte, čuba se zachovala jako normální pes, tak se na to vyprdněte a nechte to být.
Delfina30
napsal(a):
Já vím, že je normální pes, mám ráda zvířata a mrzí mě, že kočka někomu chybí.Nic s tím nenadělám.Zbytečně si to asi vyčítám.Kdyby měla kam utéct, tak by jí určitě zdrhla a čubina by jí nechytla, ale neměla kam.
Netrapte se už se stalo a nic s tím už neuděláte, byla to neštěstná náhoda. Víte kolik koček postřílí myslivci jako škodnou a je jim to fuk a kolik jich skončí na silnici pod koly aut.

bilusik
napsal(a):
Netrapte se už se stalo a nic s tím už neuděláte, byla to neštěstná náhoda. Víte kolik koček postřílí myslivci jako škodnou a je jim to fuk a kolik jich skončí na silnici pod koly aut.
A ještě přidejte, co kocourů se pobije mezi sebou.
To, co popisujete, je, řekl bych přirozená reakce psa, a to ještě docela mírná. Měl jsem fenu SBT, kterou jsem získal jako dospělou, lovecky vedenou a využívanou (bohužel pro kočky). Musel jsem ji opravdu hodně hlídat, protože ve chvíli, kdy spatřila kočku, jediná varianta pro záchranu života, byly rychlé kočičí nohy. V opačném případě "akce netrvala 5 min., ale spíš 5 vteřin, bez ohledu na škrábání kousání a příp. zranění. Nedokázal jsem ji to odnaučit po zbytek života, na mnoha místech musela kvůli kočkám chodit jinak poslušná fena na vodítku.
Myslím, že pokud si pes jednou kousne, klidně to dá znovu a rád. S kočkami jsou tyto situace nepříjemné a nevhodné, lepší je jim předcházet, což je ale mnohdy těžké.