Kde nahlásit týraného psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2015 13:26
kristina

XXX.XXX.176.242

Zdravím všechny milovníky zvířat,
mám dotaz, kde nahlásit týraného psa, je uvázaný na krátkém provazu, jestli má vodu nevím, ale strašně neštastně celé dny štěká, nevím jestli to vadí jen mi ale je mi ho hrozně líto.
Sama mám psa, kočky a kozy a nedokážu si představit že bych se tak ke zvířeti chovala.
Nevím kde to nahlásit třeba jen anonymně aby majitele někdo upozornil, že se určitě nechová správně. Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2015 13:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi nejlépe na městském úřadu (odbor životního prostředí) nebo veterinární správa...otázkou je zda s tím někdo něco udělá, pokud bude pejsek v kondici a nebude vysloveně fyzicky týrán...je to velmi smutné

Neregistrovaný uživatel

14.3.2015 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Kdysi se ke mně dostal tady ten odkaz, netuším, jestli ještě funguje... http://pes.help24.cz/nahlaseni-tyrani-zvirat.php.

14.3.2015 22:09
tereza.128

XXX.XXX.32.115

Oznámení můžete podat na KVS. Nejdřív se ale přesvědčte, zda se nejedná o přechodnou situaci, kdy má majitel nějaký důvod psa uvázat. Opravují plot? Majitel onemocněl a rodina se psa bojí? Zkuste se majitelů zeptat, proč je pes uvázán, leckdy to je účinnější než udávání.
Neříkám, že je to v pořádku uvazovat psa, ale možná to opravdu není setrvalý stav.

15.3.2015 15:22
lev

XXX.XXX.253.186

Pokud ze psa netrčí kosti, má nějaký přístřešek, někdy dostane nažrat a občas se napije a není po kolena ve výkalech...obávám se, že moc nenaděláte. Chce to fotky, pak SVS, obecní úřady, Blesk.

16.3.2015 20:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lev napsal(a):
Pokud ze psa netrčí kosti, má nějaký přístřešek, někdy dostane nažrat a občas se napije a není po kolena ve výkalech...obávám se, že moc nenaděláte. Chce to fotky, pak SVS, obecní úřady, Blesk.

Také myslím...
A souhlasím i s tím, že spíše než úřady, které opravdu mají konat, dnes pomůže bulvarizace případu - média typu Blesk, TV typu Nova, Prima...

Přidejte reakci

Přidat smajlík