Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2015 12:32
Mmm

XXX.XXX.153.88

Dobrý den všem,

chtěli by jsme si pořídit našeho prvního staforda, ale jak si teď o něm všechno studujeme, tak nás odrazuje jedna věc a to je samota. Dočetli jsme se že nezvládá být většinou sám a vše demoluje. Problém je ale ještě v tom, že já jsem momentálně na mateřské a ještě 2 roky budu, takže bude problém, že ho doma nebudu už od začátku zvykat na pravidelnou samotu, (pokud nepočítám Pražského Krysaříka co máme a byl by s ním) ale max když pojedem na nákup nebo někam kde psy vzít nemohu.Nerada je nechávám doma, když mohou s námi jezdit na návštěvy a výlety.A pak po mateřské začne práce a najednou bum a 8h budou samy.

Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2015 12:47

Žádný pes není rád sám, musíte ho to naučit.k pražskému krysaříkovi bych neviděla zrovna amstafa jako nejlepší volbu, tihle psi nebývají k druhým příliš snášenliví. Na co ho vůbec chcete, co s ním zamýšlíte dělat?

15.3.2015 13:02
Mmm

XXX.XXX.153.88

Četla jsem, že k ostatním zvířatům má vztah dobrý.Náš Krysařík vychází taky dobře s ostatníma zvířatama.Přítel si toto taky zjišťoval a četl v diskusi, že jedna paní s ním vychovávala 2 Jorky. A to co s ním budu dělat chcete vědět proč ? Nedržíte se mé otázky. Já vím, že každý pes s tím má problém, jen chci vědět, když to u něj zmiňovali, tak zda to je opravdu tak, že tato rasa s tím má větší problém.

15.3.2015 13:57

Mmm napsal(a):
Četla jsem, že k ostatním zvířatům má vztah dobrý.Náš Krysařík vychází taky dobře s ostatníma zvířatama.Přítel si toto taky zjišťoval a četl v diskusi, že jedna paní s ním vychovávala 2 Jorky. A to co s ním budu dělat chcete vědět proč ? Nedržíte se mé otázky. Já vím, že každý pes s tím má problém, jen chci vědět, když to u něj zmiňovali, tak zda to je opravdu tak, že tato rasa s tím má větší problém.

Držím se vaší otázky, ono totiž to jestli pes vydrží delší dobu o samotě záleží i na tom jestli je jinak dostatečně fyzicky a zároveň psychicky unaven. Jinak amstafy docela dobře znám, můj kamarád je chová, má s nimi i kočky to je v pohodě ale že by pes měl dobrý vztah k druhému psovi stejného pohlaví to nemůžu potvrdit.

15.3.2015 15:02
Mmm

XXX.XXX.153.88

Asi jsem to blbě napsala, chceme fenku a máme krysaříka psa. No chceme ho jako společníka, na agility bych neměla tolik času, kolik by potřeboval.

15.3.2015 15:22

Dobře, fenka a pes se můžou snášet. Neříkám že se s amstafem nedá dělat agility, určitě dá, no vy se tomu stejně věnovat nechcete. Ale je to silný pes, když ho nezvládnete může být pro okolí velmi nebezpečný a hlavně je to pes který potřebuje hodně a hodně pohybu a výcvik. takže pokud nemáte čas na to několikrát v týdnu ho prohnat na cvičáku a umožnit mu denně alespoň tři hodiny cvičení a pohybu, tím nemyslím procházku u kočárku po sídlišti, tak bych ho opravdu nedoporučovala. Když nemá takový pes dostatek zaměstnání tak z nudy demolovat a zlobit určitě bude, a nejenom to, bude mu z toho hrabat a podle toho se může i chovat třeba i vám a vašim dětem.

15.3.2015 16:14
pidla

XXX.XXX.106.11

Mmm napsal(a):
Dobrý den všem,

chtěli by jsme si pořídit našeho prvního staforda, ale jak si teď o něm všechno studujeme, tak nás odrazuje jedna věc a to je samota. Dočetli jsme se že nezvládá být většinou sám a vše demoluje. Problém je ale ještě v tom, že já jsem momentálně na mateřské a ještě 2 roky budu, takže bude problém, že ho doma nebudu už od začátku zvykat na pravidelnou samotu, (pokud nepočítám Pražského Krysaříka co máme a byl by s ním) ale max když pojedem na nákup nebo někam kde psy vzít nemohu.Nerada je nechávám doma, když mohou s námi jezdit na návštěvy a výlety.A pak po mateřské začne práce a najednou bum a 8h budou samy.

Děkuji za odpovědi.

I na mateřské se dá pes postupně zvykat na samotu. Jen to chce dát si tu práci a každý den vzít dítě a na půl hodinky, hodinku, pak třeba i na delší dobu odejít z baráku. Jen tak, tréninkově, i když nikam jít nepotřebujete. Prostě chce to cíleně se tomu věnovat. Pokud by byl pes dva roky zvyklý, že s ním pořád někdo je, a pak by najednou musel zůstat osm a více hodin sám, tak by to dopadlo blbě bez ohledu na plemeno.
Ale hlavní problém bych viděla ve vaší volbě plemene. Staford je akční pracovní pes, který potřebuje pořádně zaměstnat fyzicky i psychicky. Jinak se bude nudit a znuděný pracák je horší než živelná katastrofa. Jestli chcete psa jen jako společníka na procházky s kočárkem, vyberte si plemeno, kterému tento styl života bude vyhovovat.

15.3.2015 17:57
Mmm

XXX.XXX.153.88

Já, ale nenapsala, že ho mám na procházky s kočárkem, jen, že nemám čas na agility. Do nedávna jsem žila s prarodiči, kteří mají chovnou stanici NO, takže vím co to všechno obnáší. Takže nemohu nechat doma půlroční dítě a jít na cvičák a pochybuji, že každý kdo si toto plemeno pořídí na ten cvičák chodí. Jsme s partnerem sportovně založený, takže nesedíme doma na gauči u TV, jezdíme na výlety a chodíme do přírody na dlouhé procházky, .... Vyrůstala jsem se zvířaty a vím co se psem dělat, nejsem úplný lajk.Jednoho psa jsem už vycvičila, s tím co máme doma to je horší, nemá moc velký zájem něco dělat. Už, ale nad tím začínáme přemýšlet, že půjdem asi do jiného plemene z toho co píšete a co se zase dočítám mám obavy, že na něj nebude až takový čas, abych ho zvládla vychovat, aby jsme s ním pak neměli starosti. Rozhodujeme se mezi Border kolii a tím amstafem.

15.3.2015 18:06
Paprinka

XXX.XXX.28.23

Mmm napsal(a):
Já, ale nenapsala, že ho mám na procházky s kočárkem, jen, že nemám čas na agility. Do nedávna jsem žila s prarodiči, kteří mají chovnou stanici NO, takže vím co to všechno obnáší. Takže nemohu nechat doma půlroční dítě a jít na cvičák a pochybuji, že každý kdo si toto plemeno pořídí na ten cvičák chodí. Jsme s partnerem sportovně založený, takže nesedíme doma na gauči u TV, jezdíme na výlety a chodíme do přírody na dlouhé procházky, .... Vyrůstala jsem se zvířaty a vím co se psem dělat, nejsem úplný lajk.Jednoho psa jsem už vycvičila, s tím co máme doma to je horší, nemá moc velký zájem něco dělat. Už, ale nad tím začínáme přemýšlet, že půjdem asi do jiného plemene z toho co píšete a co se zase dočítám mám obavy, že na něj nebude až takový čas, abych ho zvládla vychovat, aby jsme s ním pak neměli starosti. Rozhodujeme se mezi Border kolii a tím amstafem.

Tak s borderkou si moc nepomůžete :)
Ale jinak podle mě to obecně funguje tak, že každé plemeno má sice nějaké predispozice se nějak chovat (svéhlavý, dominantní, lovec, společenský a nesamostatný atd...), ale správnou výchovou a tréninkem se dá zvládnout vše. Jen to prostě u nějakých plemen bude těžší a budete muset být o to důslednější s výchovou, než u jiných.
Konkrétně třeba příklad na vašem budoucím amstafovi - doma vydrží v pohodě bez ničení 8h sám stejně jako náš gaučák anglický buldok, ale u vás to budete muset kompenzovat několika hodinovým denním fyzickým i psychickým vybitím, kdežto u nás bude stačit, když to přeženu, obejít 2x blok domů :)
Hodně štěstí!

15.3.2015 18:40

Mmm napsal(a):

To je vtip, ne? Bordera nebo amstaf? Ten výběr vás usvědčuje z toho, že jste laik a pořádný. Když už musíte mít ke krysaříkovi dalšího psa, tak si vyberte klidnější střední lehce cvičitelné plemeno. Většině plemen to, co nabízíte, tedy vycházky a výlety do přírody, bude vyhovovat.

15.3.2015 18:55
Mmm

XXX.XXX.153.88

Ach, kam jsme se to dostali. Nevíte nic o našem životě, jen napíšu, že mám dítě a už si mě představujete jako ženskou, co lítá po nákupech a jezdí na sídlišti s kočárem. Vy děti nemáte ? To, že mám dítě znamená, že nemám nárok na psa se kterým jde pracovat, ale jen na uječenou krysu, které poslušnost nic neříká?

15.3.2015 19:02
domcaast

XXX.XXX.176.60

Čtete očividně špatné publikace. AST je přímý potomek pitbulla. Pitbull je plemeno šlechtěné pro psí zápasy. Tedy jejich vztah k jiným psům logicky nemůže být tak idilický, jak tvrdíte. Nechat krysaříka osamotě s AST je velký risk a jednou toho budete nejspíš velmi litovat. Nehledě na to, že mojí známé zabila po 6 letech soužití fena AST fenu jorka. Prostě se na ní naštvala, jen po ní sekla a zlomila jí vaz. Ani ji zabít nechtěla. Váhový rozdíl byl moc velký.
Takže studujte dále, choďte na výstavy, objeďte chovky a majitele AST s PP! Ne voříšků bez PP! Abyste pak nelitovala.
Ano vím o čem mluvím, chovám AST. Mám tři feny AST a k nim fenu menšího plemene. K tomu znám opravdu hodně lidí, co mají tyhle psy. A dost z nich doplatilo na naivitu a důvěru ve "vzájemnou lásku dvou psů".

15.3.2015 20:31
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Ja si myslim, ze se zadavatelka chce zbavit "uječene krysy". Amstaf je resenismajlík

15.3.2015 20:46
pidla

XXX.XXX.106.11

Mmm napsal(a):
Ach, kam jsme se to dostali. Nevíte nic o našem životě, jen napíšu, že mám dítě a už si mě představujete jako ženskou, co lítá po nákupech a jezdí na sídlišti s kočárem. Vy děti nemáte ? To, že mám dítě znamená, že nemám nárok na psa se kterým jde pracovat, ale jen na uječenou krysu, které poslušnost nic neříká?

Pokud vašemu krysaříkovi poslušnost nic neříká, znamená to jediné - neumíte ho vychovat. Tak jak si proboha myslíte, že zvládnete vychovat amstafa, když nezvládnete vychovat a motivovat ani krysaříka?

Že máte půlroční dítě, je nějaká překážka toho, abyste šla se psem na cvičák? Běžně u nás na cvičáku máme maminy s miminem v šátku nebo odloženým v kočáře na kraji placu. A to nejsou děti půlroční, ale třeba měsíční.

Jestli chcete psa na výlety a dlouhé procházky, vyberte si plemeno, kterému budou výlety a dlouhé procházky stačit a bude s touto náplní spokojené. Nápověda: bordera mezi tato plemena nepatří zcela určitě a amstaf jen možná, když budete mít velké štěstí na klidnějšího jedince.

16.3.2015 07:21

Mmm napsal(a):

No tak už se mě nelíbí váš přístup ke stávajícímu psovi.Pokud svého psa někdo nazve uječenou krysou se kterou se nedá pracovat už to pro mě o něčem svědčí. Žádný pes se nenarodí jako uječená krysa, tu z něj musel někdo vychovat, i malý pes se dá vycvičit, ovšem musí se mu někdo věnovat, ty uječené krysy denně potkávám, na vymotané flexině, majitelka s telefonem na uchu a cigaretou v hubě, nevnímá ani svoje děti natož že se jí na konci provázku něco zmítá, ale není to vina těch psů.Nevím v minulém příspěvku píšete že nemáte čas cvičit s ním agility, ted zas že chcete psa se kterým jde pracovat, odporujete si. Když chce někdo cvičit psa, může i když má děti, na cvičák chodí lidi s dětma, dokonce tam chodí i těhotné holky.O bordeře neuvažujte ani náhodou, no o tom amstafovi spíš taky ne, sice zlikviduje malou uječenou krysu ale budete vláčet na laně agresivní hovado.Bud počkejte až teda budou děti tak velké aby jste na výcvik měli čas a nebo si pořidte nějaké klidné společenské plemeno, ale nejspíš budete mít uječené krysy dvě.

16.3.2015 09:45

Mám amsraffa k druhému psu budiž ale nikdy je nenechávejte spolu v jedné místnosti nemusí se to stát ale může psi se nedohodnou a když se do toho pusti koř když fena bude ten amsraff tak to nemusí dopadnout vůbec dobře..tohle se samozřejmě může stát u každého psa ne jen u amsraffa ale znám případy kdy pes vzal amsraffovi hračku (byli na sebe od mala zvykly) a pejska vezli na vterinu s rozparanym břichem a to byli u toho..já se svým psem běhám, dělám s nim kraviny jakože mu něco zaprahnu a on to táhne dávám mu na hraní pneumatiku od auta obranu formou hry poslušnost a furt má energie až až..oproti krysarikovi se s ním určitě zapotíte.

Neregistrovaný uživatel

16.3.2015 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Noo, tak s tou, uječenou krysou" jste tomu zadavatelko dala korunu Ne, není to tak, že ženská na mateřské nemá nárok na, pořádného psa", ale pokud jste nebyli schopní ani vychovat krysaříka, tak na tahle vámi vyjmenovaná plemena zapomeňte - to opravdu nejsou zvířata na, výchovné pokusy". Amstaf vám chyby ve výchově, neodpustí" a bordery jsou labilní hysterky a pokud se jí budete nedostatečně věnovat, obrátí vám byt vzhůru nohama. A dost dobře nechápu, kde chcete brát čas na to, aby jste se psu věnovala, když máte problém s ním s kočárem zajít na cvičák?Já bych se v tuto chvíli tedy hlavně věnovala dítěti, protože za chvilku se bude učit chodit, bude to batole, co nemůžete na chvilku spustit z očí a do toho zvládnete hlídat a vychovávat štěně? Zaměřte se na výchovu krysaříka a udělejte z něho parťáka. Nevím, proč by tento pes nemohl s váma normálně sportovat? Já tahle mini plemena nemusím, ale vy jste si ho z nějakého důvodu pořídili, tak na tom vztahu zapracujte. Bude to rozhodně užitečnější než vymýšlet dalšího psa. Až vám bude amstaf likvidovat krysaříka, budete je muset oddělovat, tak budete mít o, zábavu" opravdu postaráno...

17.3.2015 01:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Ja si myslim, ze se zadavatelka chce zbavit "uječene krysy". Amstaf je resenismajlík

Jako vtip super (navíc v kombinaci s Vaším nickem! ) , jako realita tragédie...

17.3.2015 08:32
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Copak může někdo, kdo má rád psy, toho svého nazvat "uječenou krysou" ? O takovém člověku si nemohu nic dobrého myslet. Navíc v kombinaci s Amstafem...smajlík

17.3.2015 10:38
milannn

XXX.XXX.90.222

Amstaffa bych vám ve vámi plánované situaci (samota a ještě o tolik menší pes jako spolubydlící) nedoporučil. Znal jsem fenu (s PP a opravdu nádherná), ale byla to to neskutečná střela, ta energie v ní byla pro laika nepochopitelná. Se psy vycházela v pohodě, ale i při krátké samotě se měnila v demoliční četu. A demoliční četa v případě AST se nerovná rozkousané mističce smajlík Náročnost na pohyb a zábavu je extrémní.
Jsou to skvělí psi, jen nevím, jestli by jste byla za vašich podmínek šťastná. Ale je možné, že seženete nějaký gaučový chov válečků, kteří mají to AST napsáno jen v papírech, ale to je tak vše.. a takový staford by vám potom mohl vyhovovat.

Nebo zkuste nějaké plemeno aspoň trochu méně akční. SBT?

17.3.2015 12:06
martula02

XXX.XXX.128.66

Jako společníka si kupte společenské plemeno a ne pracovního teriéra.

18.3.2015 05:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Copak může někdo, kdo má rád psy, toho svého nazvat "uječenou krysou" ? O takovém člověku si nemohu nic dobrého myslet. Navíc v kombinaci s Amstafem...smajlík

Inu právě proto píšu "jako realita tragédie". Také to nechápu - vždyť je to kamarád, psí parťák, člen rodiny, ten, co by se za toho svého člověka bil do strhání těla; a dočká se přízviska "uječená krysa"?!

18.3.2015 10:55

Mohu se vás zeptat ještě..co děláte ve volném čase?

18.3.2015 12:50
Zloun

XXX.XXX.198.114

Když nemáte na psa čas na mateřské, kde ho vezmete, až budete každý den chodit do práce, vodit dítě do školky a starat se o muže a domácnost?

Neregistrovaný uživatel

18.3.2015 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Zloun napsal(a):
Když nemáte na psa čas na mateřské, kde ho vezmete, až budete každý den chodit do práce, vodit dítě do školky a starat se o muže a domácnost?

To je jedno, ale důležitý je mít amstafa - kdo nemá staforda, pitbula nebo borderku, jako by dnes neexistoval...

18.3.2015 13:26
kniga

XXX.XXX.239.90

Tak ja to zkusim jinak, proc chcete borderu nebo amstafa? Proc nechcete treba NO, kdyz mate chs v rodine?

18.3.2015 14:04

Protože amstaf a bordera je prostě cool! na rozdíl od NO...

Přidejte reakci

Přidat smajlík