V kolika letech může mít fenka NO první štěňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 10:12
erus18

XXX.XXX.211.231

Předem se omlouvám za takový dotaz, ale fakt netuším a nechci něco zkazit. Víte někdo nebo máte zkušenosti v kolika muže mit teda fenka NO první štěňata? A druhý dotaz je, jak to je, když pes není papírový?

18.3.2015 10:20
anonymx

XXX.XXX.27.66

S PP - nutné RTG, DNA, výstava - takže cca 1,5 - 2 roky
Bez PP - nikdy, podívejte se na kvanta inzerátů na prodej NO bez PP.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2015 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
S PP - nutné RTG, DNA, výstava - takže cca 1,5 - 2 roky
Bez PP - nikdy, podívejte se na kvanta inzerátů na prodej NO bez PP.

U s PP jste zapomněla na to nejhlavnější, a nejobtížnější - na všestrannou zkoušku z výkonu min.1. stupně (ZVV1, IPO1).

18.3.2015 10:41
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Když pes není papírový, tak se nemnoží.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2015 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

erus18 napsal(a):
Předem se omlouvám za takový dotaz, ale fakt netuším a nechci něco zkazit. Víte někdo nebo máte zkušenosti v kolika muže mit teda fenka NO první štěňata? A druhý dotaz je, jak to je, když pes není papírový?

Pokud není fena s PP, tak se fantazii meze nekladou - můžete si ji nakrýt třeba v 9 měsících, a klidně sousedovic kokršpanělem nebo vlastním bratrem! Toto je totiž běžná praxe u bez PP, a i kdybyste měla štěňata po psovi co jako NO vypadá, tak "ovčáků" bez PP jsou plný inzerce, a nakonec bude ráda že se štěňat zbavíte za pár korun, přičemž jen náklady na slušný (nikoliv špičkový) odchov jednoho štěněte jsou cca 3000 kč.
... o tom, že skončí někde pozavíraný po chlívech a dvorcích s kastrolem zbytků pro prasata raději ani nemluvě, protože většinu bezpapírových NO si kupují lidi, pro který je to jen "čokl na dvůr"

18.3.2015 10:57
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jsem sklerotik, zkouška samozřejmě a ještě je minimum věk feny 20 měsíců.
Ale to pro zadavatelku asi není to podstatné...

18.3.2015 10:57
bonča

XXX.XXX.32.239

Opravdu chcete, aby štěňata skončila kdekoliv? Víte kolik je NO a jejich kříženců v útulcích? Chcete odkazy? Je jich tam na můj vkus až moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2015 11:54

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud není fena s PP, tak se fantazii meze nekladou - můžete si ji nakrýt třeba v 9 měsících, a klidně sousedovic kokršpanělem nebo vlastním bratrem! Toto je totiž běžná praxe u bez PP, a i kdybyste měla štěňata po psovi co jako NO vypadá, tak "ovčáků" bez PP jsou plný inzerce, a nakonec bude ráda že se štěňat zbavíte za pár korun, přičemž jen náklady na slušný (nikoliv špičkový) odchov jednoho štěněte jsou cca 3000 kč.
... o tom, že skončí někde pozavíraný po chlívech a dvorcích s kastrolem zbytků pro prasata raději ani nemluvě, protože většinu bezpapírových NO si kupují lidi, pro který je to jen "čokl na dvůr"

Přesně tak, něco takového sem chtěla také napsat. O německé ovčáky bez pp není zájem, kdo chce ovčáka na výcvik pořídí si s pp, ovčáci bez pp skončí někde na řetězu jako hlídací pes a nebo až odrostou a z roztomilých štěňátek se stanou nevycválaní puber´táci, tak je někdo vyhodí, uváže v lese nebo zabije.Neříkám že všechny, můj otec má taky fenu bez pp, a má se dobře ale to je jedna z mála a štěnata fakt nikdy mít nebude.Přesně znám v sousedství lidi co mají fenu a jejího syna, takže dvakrát do roka se narodí třeba deset štěńat, některé zabijí nebo je fena sama sežere, a jedno dvě si vždycky nechají na tahání pro děti, když psíci odrostou tak je někomu vnutí a zrovna jedno štěně mají vedle ve vesnici, snad nikdy ho nepouštějí ze špinavého kotce, šlape tam v hromadách výkalů a převrácených kastrolech, a když ho pustí tak prý utíká a skáče pro to ho nepouštějí. takže jestli chcete pro vaše štěnata podobnou budoucnost tak do toho. Ale uvědomte si že fena z žádného důvodu štěnata mít nemusí a pokud chcete druhého ovčáka, vysvobodte nějakého z útulku a nebo si kupte štěně s pp.

18.3.2015 12:24
scylla

XXX.XXX.159.45

Za posledních 5 let jsem měla křížence NO, bezpapíráka NO, dvě feny bez PP a teď mám fenu a psa bez PP a fenu s PP. Nemůžu říct, že by se měli špatně jen proto, že jsou bez PP nebo že by na ně někdo kašlal, ti staří u nás dožili a tvrdím, že se měli dobře, změnili prostředí z útulku a z kotce na cvičáku do bytu a v některých případech i do postele. Psa bez PP, kterého mám od mala - neměl kam jít - můžu jen chválit, protože tak úžasnou povahu jako má on nemá hned tak žádný pes ať už s PP nebo bez PP. Jsem proti množení psů bez PP, moje feny neměly nikdy štěňata, i když byly s PP. Jen u NO mi připadá v některých případech omluvtelné, že si někdo pořídí štěně bez PP, když chov došel tam, kde je. Ne každý si chce pořídit pracáka a na to, jak se pohybují exteriéráci se málokdo vydrží koukat, aniž by mu těch psů bylo líto.

18.3.2015 16:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

scylla napsal(a):
Za posledních 5 let jsem měla křížence NO, bezpapíráka NO, dvě feny bez PP a teď mám fenu a psa bez PP a fenu s PP. Nemůžu říct, že by se měli špatně jen proto, že jsou bez PP nebo že by na ně někdo kašlal, ti staří u nás dožili a tvrdím, že se měli dobře, změnili prostředí z útulku a z kotce na cvičáku do bytu a v některých případech i do postele. Psa bez PP, kterého mám od mala - neměl kam jít - můžu jen chválit, protože tak úžasnou povahu jako má on nemá hned tak žádný pes ať už s PP nebo bez PP. Jsem proti množení psů bez PP, moje feny neměly nikdy štěňata, i když byly s PP. Jen u NO mi připadá v některých případech omluvtelné, že si někdo pořídí štěně bez PP, když chov došel tam, kde je. Ne každý si chce pořídit pracáka a na to, jak se pohybují exteriéráci se málokdo vydrží koukat, aniž by mu těch psů bylo líto.

Upřímně? Chtěla jsem NO, takže jsem šla do psa s PP a protože se mi nelíbí "exterieráci", tak mám doma černého "pracáka". Rodiče mají oba IPO 3, atd. a náš vzhledem k tomu, že byl braný jako odrostlé štěně, se kterým evidentně bývalý majitel nezacházel úplně nejlépe (máme ho koupeného od chovatelky, ale vrátil se jí), je naprosto spokojený, že může lítat u nás na zahradě s dalšíma psama, panička mu hodí sem tam aport, chvilku s ním pocvičí základy, pomazlí, řádně nakrmí, atd.

A NO bez PP? koukněte se do inzerce, kolik štěňat je tam nabízených..až k nevíře. O tom, že za ně kolikrát chtějí téměř cenu psa s PP či jsou rodiče na první pohled mix a ne čistokrevní NO ani nemluvě. A to samé pak útulky - většina velkých psů jsou právě kříženci NO, kterých se někdo zbavil.

18.3.2015 16:48

A když je papírový, tak se množí na kopírce smajlík

18.3.2015 17:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Zase účelově založené přihlášení - nick založen - 18.3. - a stejný den zadaná tato stupidní otázka, aby se to tu hádalo a někdo se mohl bavit. Stejný den založen i jiný nick - a zadaná podobná debilní otázka i na plemeno cane corso - myslím, že se jedná o jednu a též osobu, která si dnes založila dvě nové přihlašovací jména - a vkládá podobné stupidní otázky a jen se potom baví... Takže není třeba ji dále dělat radost vysvětlováním a hádkami. Je to jen provokace někoho, kdo sem chodí i pod jinými přihlašovacími jmény.

18.3.2015 18:00
ivulka2

XXX.XXX.155.174

bilusik napsal(a):
Zase účelově založené přihlášení - nick založen - 18.3. - a stejný den zadaná tato stupidní otázka, aby se to tu hádalo a někdo se mohl bavit. Stejný den založen i jiný nick - a zadaná podobná debilní otázka i na plemeno cane corso - myslím, že se jedná o jednu a též osobu, která si dnes založila dvě nové přihlašovací jména - a vkládá podobné stupidní otázky a jen se potom baví... Takže není třeba ji dále dělat radost vysvětlováním a hádkami. Je to jen provokace někoho, kdo sem chodí i pod jinými přihlašovacími jmény.

Taky mě to napadlo klasickej hadaci dotaz.

18.3.2015 23:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

"...můžete si ji nakrýt třeba v 9 měsících, a klidně sousedovic kokršpanělem nebo vlastním bratrem!"

...jako že bratrem zadavatelky?
Dělám si legraci, jinak samozřejmě souhlas s Vámi!

19.3.2015 00:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Anebo...na 3D tiskárně si jej zadavatelka může vytisknout... Odpadají náklady na údržbu, krmení, atd.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2015 01:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

fikovnice napsal(a):
"...můžete si ji nakrýt třeba v 9 měsících, a klidně sousedovic kokršpanělem nebo vlastním bratrem!"

...jako že bratrem zadavatelky?
Dělám si legraci, jinak samozřejmě souhlas s Vámi!

Klidně - u bezpapíráků je totiž možný úplně všechno

19.3.2015 02:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Klidně - u bezpapíráků je totiž možný úplně všechno

Jj, také myslím...

19.3.2015 05:57
erus18

XXX.XXX.211.92

Určitě mám náladu a čas si tady základat profily a mit radost s hádek, tak tak primitivní opravdu nejsem. Když nevím jak to chodi tak se radši zeptám než udělat chybu, pohybuju se okolo koni a jelikož mám psa NO a kamarádka chtěla pokrýt fenu tak jsem zašla pro radu sem a hned se do mě pustíte, to je fakt úroveň.

19.3.2015 08:49
atamanka

XXX.XXX.111.105

Pokud byste hned v úvodu uvedla, že chcete mít papírový vrh, tak by se do vás určitě NIKDO nepustil. Bezpapírových tzv.ovčáků jsou totiž plné útulky.

19.3.2015 09:56
Šarina

XXX.XXX.231.146

Zadavatelka má psa bez PP a kamarádka určitě nemá chovnou fenu, takže o papírový vrh nepůjde. A takových štěňat jsou všude hromady.

Pokud chcete, děvčata, stůj co stůj, štěňátka, tak u obou rodičů udělejte zdravotní testy, které plemeno potřebuje do chovu! To by měla být vaše morální povinnost. A pokud výsledky dopadnou blbě, tak proboha NEMNOŽTE!

Čuba totiž "štěňátka jednou za život" nepotřebuje, takže to celé je o vaší zodpovědnosti, o ničem jiném. A rozmyslete si, jak to budete řešit, až vám (jí) budou neprodaná půlroční štěňata devastovat byt či zahradu.

Přeju hodně uvážlivosti.

19.3.2015 11:09
erus18

XXX.XXX.209.66

Ne nechci štěňata stůj co stůj, vím že je hodně psu na inzerci bez pp, proto se tu ptám na normální názor a ne aby se do mě hned někdo pustil. Stačí to napsat v klidu bez nějakých narážek ze tu mám několik profilu atd. :/..Jsem dospělá a nedělam žádný bezhlavy rozhodnuti a už vůbec ne, co se týče zvířat ne každý se v chovu psu orientuje a proto jsem přišla pro radu sem, mym psem ji pokrýt rozhodne nenechám a Děkuju za rozumnou slušnou radu.

19.3.2015 11:23
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Nevím proč by NO bez PP nemohl mít štěňata. Znám dost lidí kteří chtěli NO bez PP prostě proto, že se jim ta rasa líbí ale zároveň nemají peníze na psa s PP. Pokud chci kamaráda do života, nepotřebuji k tomu papíry. Konkrétně i náš případ, chtěli jsme NO bez papírů a upřímně ? v době, kdy jsme sháněli, nebyli skoro žádní a museli jsme si pro naší kříženku 100 km od místa bydliště, byla nenaočkovaná a nakonec mi i chovatelka na cvičáku řekla, že si myslela, že máme čistokrevného černého NO. Přitom se naše fenka prostě tak povedla nakombinovat, protože mamka byla NO sice čistokrevná, ale v barvě rex a taťka byl černý kříženec NO a labradora (asi)... takže bych se toho mít šťěňátka vůbec nebála a jednou bych chtěla aby je naše fenka měla taky jinak měla 6 sourozenců a všechny se udali smajlík

19.3.2015 11:28
Šarina

XXX.XXX.168.239

Víte, vy jste tu nově, takže jste to vztáhla na sebe, ale nedivte se těm reakcím, protože váš dotaz je tady (s různými obměnami) takřka na denním pořádku. Takže zdejší stálí návštěvníci jsou už automaticky vytočení, protože ne každý změní názor- a těch (vámi chtěných, ale světu lhostejných) štěňat je strašné množství.
Já jsem toho názoru, že dokonce by se neměl rozmnožovat ani každý pes s PP, který splní podmínky chovnosti! Situace je fakt taková, že by i chovatelé měli sakra zvažovat, jestli zrovna jejich (chovný) pes/fenka je natolik mimořádný/á, že stojí zato jejich geny předávat dalším generacím.
Je opravdu tak velký převis nabídky, a tak mají problémy udat štěňata i ti, kdo kryjí opravdu cíleně a zodpovědně s cílem dosáhnout nějakých chovatelských met.

Jsem moc ráda, že jste přehodnotila plán; věřte, že dívat se na rostoucí neprodaná štěňata, u kterých cítíte, že by už měly mít své milující rodiny, ale rostou jako dříví v lese v neustálých štěněcích šarvátkách, je dost stresující. Tu zodpovědnost budete pociťovat i jako majitelka tatínka...

19.3.2015 11:34
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Za zkušenost ze života červené ťapky ?

19.3.2015 11:38
Šarina

XXX.XXX.168.239

No asi... tak nějak... prostě nekdo nesouhlasí s tím, že já neměla s krátkodobou sedací problémy ;).

19.3.2015 11:41

PetraEmily napsal(a):
Nevím proč by NO bez PP nemohl mít štěňata. Znám dost lidí kteří chtěli NO bez PP prostě proto, že se jim ta rasa líbí ale zároveň nemají peníze na psa s PP. Pokud chci kamaráda do života, nepotřebuji k tomu papíry. Konkrétně i náš případ, chtěli jsme NO bez papírů a upřímně ? v době, kdy jsme sháněli, nebyli skoro žádní a museli jsme si pro naší kříženku 100 km od místa bydliště, byla nenaočkovaná a nakonec mi i chovatelka na cvičáku řekla, že si myslela, že máme čistokrevného černého NO. Přitom se naše fenka prostě tak povedla nakombinovat, protože mamka byla NO sice čistokrevná, ale v barvě rex a taťka byl černý kříženec NO a labradora (asi)... takže bych se toho mít šťěňátka vůbec nebála a jednou bych chtěla aby je naše fenka měla taky jinak měla 6 sourozenců a všechny se udali smajlík

To, že je váš kříženec podobný NO je náhoda.
Množit křížence je prostě hloupost, je to jen plnění útulků. A je smutné, že to lidem, kteří o sobě prohlašují, že mají rádi psy, nedochází.

19.3.2015 11:47

Šarina napsal(a):
Víte, vy jste tu nově, takže jste to vztáhla na sebe, ale nedivte se těm reakcím, protože váš dotaz je tady (s různými obměnami) takřka na denním pořádku. Takže zdejší stálí návštěvníci jsou už automaticky vytočení, protože ne každý změní názor- a těch (vámi chtěných, ale světu lhostejných) štěňat je strašné množství.
Já jsem toho názoru, že dokonce by se neměl rozmnožovat ani každý pes s PP, který splní podmínky chovnosti! Situace je fakt taková, že by i chovatelé měli sakra zvažovat, jestli zrovna jejich (chovný) pes/fenka je natolik mimořádný/á, že stojí zato jejich geny předávat dalším generacím.
Je opravdu tak velký převis nabídky, a tak mají problémy udat štěňata i ti, kdo kryjí opravdu cíleně a zodpovědně s cílem dosáhnout nějakých chovatelských met.

Jsem moc ráda, že jste přehodnotila plán; věřte, že dívat se na rostoucí neprodaná štěňata, u kterých cítíte, že by už měly mít své milující rodiny, ale rostou jako dříví v lese v neustálých štěněcích šarvátkách, je dost stresující. Tu zodpovědnost budete pociťovat i jako majitelka tatínka...

I já sem toho názoru že by se neměl rozmnožovat ani každý pes s pp. Třeba to co jsem viděla včera na cvičáku, vzhledově krásný pes, základní zkoušky má takže teoreticky by podmínky chovnosti splnil, ovšem povaha šílená, ustrašené nervozní zvíře, které se bojí všeho, panikaří aniž by sám věděl proč a něco takového pak půjde do chovu, a to není jediný že jo. Kolik lidí má psy nemocné na nemoci které se netestují, psy povahově labilní a přesto jsou to chovná zvířata s pp. Pokud má někdo psy rád.což si myslím že zadavatelka má, jinak by na téhle diskuzi nebyla, měl by se zamyslet kam tohle spěje, proč dřív byli pořádní zdraví psi a dnes je plno nemocných labilních chcípáků třeba i s pp. Ono se nutně nemusí množit všechno co má díru, psů je víc než lidí kteří je chtějí a co potom s nima. Pokud si jste zadavatelko jistá že obě dvě zvířata jsou zdravá, máte to lékařsky podložené, ne jen že se to domníváte, víte že vypadají tak jak vypadat mají, jste si stoprocentně jistá jejich vlohami a povahou, tak by se o tom dalo uvažovat v případě že máte předem na štěnata odběr, jinak bych se na to vykašlala.

19.3.2015 11:56
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

To, že je váš kříženec podobný NO je náhoda.
Množit křížence je prostě hloupost, je to jen plnění útulků. A je smutné, že to lidem, kteří o sobě prohlašují, že mají rádi psy, nedochází.

Samozřejmě netvrdím, dělat to bezhlavě. Samozřejmě bych nechtěla aby mi štěňátka skončili v utulku ale pokud třeba budu mít předem zájemce u známých atp. tak si myslím, že to není až tak šílený...

19.3.2015 11:57
myjka

XXX.XXX.97.34

PetraEmily napsal(a):
Samozřejmě netvrdím, dělat to bezhlavě. Samozřejmě bych nechtěla aby mi štěňátka skončili v utulku ale pokud třeba budu mít předem zájemce u známých atp. tak si myslím, že to není až tak šílený...

Šílený možno nie, ale je to úplne zbytočné. Radšej známych poslať do útulku pre tie, čo tam už skončili, než množiť.

19.3.2015 11:59
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

myjka napsal(a):
Šílený možno nie, ale je to úplne zbytočné. Radšej známych poslať do útulku pre tie, čo tam už skončili, než množiť.

To máte asi pravdu...

19.3.2015 12:02
pidla

XXX.XXX.106.11

PetraEmily napsal(a):

Nemají peníze na psa s PP? Víte, kolik stojí NO s PP? Už od 5000. A to mají rodiče rentgeny kyčlí i loktů, DNA profil, zkoušku z výkonu, bonitaci a co já vím co ještě (u NO je toho povinného do chovu hodně a nechce se mi to hledat).

Docela by mě zajímalo, kolik jste dali za vaši nenaočkovanou kříženku po nevyšetřených rodičích, když jste tak přesvědčená, že jste ušetřila... A držím palce, ať vaši fenku nepotká žádná z dědičných chorob, které jsou velmi časté u NO i labradorů, zejména DKK a DLK - jelikož její rodiče nejsou vyšetření, tak je tam riziko poměrně velké. A při těchto onemocněních pak na veterině desetitisíce jen lítají. Stálo vám to riziko za ušetřenou tisícovku či dvě?

Že se všechna štěňata udala, nic moc neznamená. Štěňata se udají snadno. Ale rozhlédněte se po inzercích, kolik velkých psů kolem cca roku věku se daruje, oblíbenými výmluvami jsou "nedostatek času", "alergie", "stěhování"... A další spousty psů v tomto věku končí v útulcích, uvázaní někde u stromu... Důvod je prostý: už to není roztomilé ťuťu štěňátko, ale nevychovaný velký pes, který majitelům přerostl přes hlavu. A bezpapíráka je snadné se zbavit - není označený ani nikde evidovaný.

Takže pokud jednou chcete svou fenku krýt, doufám, že se aspoň zachováte jako zodpovědný chovatel, necháte jí udělat RTG kyčlí a loktů, nakryjete ji rovněž zrentgenovaným psem a hlavně štěňata načipujete a zaregistrujete na sebe. Aby se v případě, že se někdy v dospělosti dostanou do problémů, dohledalo, že pocházejí od vás, a vy jste se o ně mohla postarat, jak to zodpovědní chovatelé dělají.

19.3.2015 12:03
pidla

XXX.XXX.106.11

PetraEmily napsal(a):

Kolik máte známých, kteří by si vzali velkého psa a mají čas, prostor a schopnosti se o něj dobře postarat? Uvědomte si, že NO může mít ve vrhu i patnáct štěňat...

19.3.2015 12:04

PetraEmily napsal(a):

Ne každý, komu se líbí váš pes/fena a řekne, že by takového chtěl, je seriozní zájemce. Takže máte třeba 15 - 20 zájemců. Nakryjete, a zájemci pomalu odpadávají. Narodí se štěňata a odpadnou další zájemci. Blíží se termín odběru a z výše uvedeného počtu nemusí zůstat nikdo. A doma vám zůstane třeba deset štěňat... Co budete dělat?

19.3.2015 12:10
cheriss

XXX.XXX.131.110

PetraEmily napsal(a):

Pokud někdo chce skutečně dané plemeno, tak si koupí psa s PP (ne nejsou zas o tolik dražší než ti bez PP) u kterého má jistotu, že to není jen nějaký kříženec, kterého majitel za čistokrevného vydává, aby se ho rychleji zbavil a ještě za něj dostal víc peněz. Pokud chce jen psa jako kamaráda a o konkrétní plemeno mu nejde, tak si může vzít psa z nejbližšího útulku. Kříženců ovčáků a těch zdánlivě čistokrevných je všude víc než dost. Zamyslete se, kolik z těch útulkáčů je s PP a kolik bez PP? S PP tam nenajdete snad žádného, zato těch bez PP většinu. A odkud se ti psi vzali? Drtivá většina pochází od lidí, co si mysleli že by bylo fajn kdyby jejich fena bez PP/kříženec měla aspoň jednou štěňata, jenže ouha, udat třeba 10 prcků bez původu není žádná legrace a zástupy lidí na ně rozhodně nestojí.. Tak co s nimi? Šup do útulku nebo do popelnice, přece nemůžete mít doma 10 odrůstajících štěňat co nikdo nechce. Přesně takhle můžou skončit štěňata i od vás. Nebo myslíte, že ne? Že ta vaše banda kříženců bude něčím výjimečná a jen se po nich zapráší? A myslíte, že budete mít tolik zájemců, aby jste si mohla budoucí majitele vybírat? Dostanou se všechna štěňata do milujících rodin kde se jim budou věnovat a prožijí šťastný život? Nebo skončí na řetězu na dvorku s kastrolem zbytků? Myslím, že budete ráda, když najdete aspoň takové, kteří chtějí jen toho psa do boudy na dvůr a nic víc. Stojí vám to za to? A co když i majitelé vašich štěňat budou mít stejné přání jako vy a budou chtít také alespoň jeden vrh? Znova to samé, budou shánět nové majitele a nakonec jim polovina vrhu zůstane doma. Co s nimi? Útulek? Začarovaný kruh tohle.. Ale přesně tohle je důvod, proč psí útulky praskají ve švech

19.3.2015 12:57
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

pidla napsal(a):
Kolik máte známých, kteří by si vzali velkého psa a mají čas, prostor a schopnosti se o něj dobře postarat? Uvědomte si, že NO může mít ve vrhu i patnáct štěňat...

Neplánuji to ted, nase fenka je jeste sama stene... Mluvím zatím jen teoreticky do budoucna a samozřejmě jí nenechám připustit nějak neuváženě, pokud nebudou podmínky, tak štěňátka prostě nebudou.

19.3.2015 15:06
erus18

XXX.XXX.209.66

Šarina napsal(a):

Já to chápu, jsou bohužel i lidi co nemají nic na práci a baví se tady, ale ja si profil založila čistě kvůli tomu, že jde o myho psa a život dalších štěňat Vázne nechci něco zkazit a rozhodne mi není lhostejný život štěňat, který by nedejbože skončili po utulkach a ještě hůř. Přišla jsem si jen pro radu a vám dekuju za odpověď bez narážek apod.. Chtěla jsem jen radu a pomoc :).

19.3.2015 17:21

PetraEmily napsal(a):

Vaše fenka se mimořádně povedla. Píšete, že otec-pes je křížený NO a cosi ( asi ). Štěňátka jsou všechna roztomilá, třeba je udáte, ale až z nich vyrostou dospělí psi, kteří vůbec nemusí být NO ( po tátovi vaší feny bůhvíco ), tak pak možná v tom útulku skončí, protože noví majitelké chtěli NO a ne bůhvíco s ovčáckou hlavou a jezevčíkoidním tělem. Trochu jsem to zamotala, ale snad to pochopíte.

19.3.2015 17:29

..." Zamyslete se, kolik z těch útulkáčů je s PP a kolik bez PP? S PP tam nenajdete snad žádného, zato těch bez PP většinu."...
V podstatě s vámi souhlasím. Jen s tou výhradou, že v dnešní době ani psi s PP nemají na růžích ustláno. Jen, na rozdíl od těch bez PP, jsou lépe udatelní. Tak buď střídají majitele přes inzerci, nebo když skončí v útulku, dlouho tam nezůstanou. Jen se každý snaží zatajit jejich problém a tak také putují od majitele k majiteli. Protože málokdy mění majitele bezproblémový pes.

19.3.2015 17:31
pidla

XXX.XXX.106.11

..." Zamyslete se, kolik z těch útulkáčů je s PP a kolik bez PP? S PP tam nenajdete snad žádného, zato těch bez PP většinu."...
V podstatě s vámi souhlasím. Jen s tou výhradou, že v dnešní době ani psi s PP nemají na růžích ustláno. Jen, na rozdíl od těch bez PP, jsou lépe udatelní. Tak buď střídají majitele přes inzerci, nebo když skončí v útulku, dlouho tam nezůstanou. Jen se každý snaží zatajit jejich problém a tak také putují od majitele k majiteli. Protože málokdy mění majitele bezproblémový pes.

Dost se pohybuju kolem umísťování odložených psů a řeknu vám, že těch skutečně problémových je minimum. Z 95% jsou problémoví majitelé (někdy i opakovaně, bohužel - ne vždy se podaří nové majitele dobře odhadnout dopředu).

19.3.2015 17:39

pidla napsal(a):
Dost se pohybuju kolem umísťování odložených psů a řeknu vám, že těch skutečně problémových je minimum. Z 95% jsou problémoví majitelé (někdy i opakovaně, bohužel - ne vždy se podaří nové majitele dobře odhadnout dopředu).

To s vámi souhlasím. Ale ono je v podstatě jedno, jestli je problémový pes, nebo majitelé. Jen se každý majitel na psu podepíše a pak docela trvá dát ho dohromady.
Mojí feně, která ke mě přišla roční, trvalo 4 roky než beze strachu přišla k mému partnerovi pro pamlsek. Normálně není bázlivá, mezi lidmi se pohybuje celkem suveréně, ale doma k pánovi se 4 roky plazila. Nikdy se na ní ani křivě nepodíval, nikdy ji za nic nenapomenul. Prostě měla od předchozích majitelů ( do roka ) takovou "dobrou" zkušennost.

19.3.2015 19:54
erus18

XXX.XXX.44.77

Když to tak čtu, tak začínám přemýšlet jestli mám vůbec NO, je bez PP ale v očkováku má ze je čistokrevný, foto mi nejde vložit a docela bych chtěla Váš názor na něj.

19.3.2015 19:56
pidla

XXX.XXX.106.11

erus18 napsal(a):
Když to tak čtu, tak začínám přemýšlet jestli mám vůbec NO, je bez PP ale v očkováku má ze je čistokrevný, foto mi nejde vložit a docela bych chtěla Váš názor na něj.

v očkováku má ze je čistokrevný

Pardon, ale tohle je hláška dne :-D :-D :-D.

19.3.2015 20:04

erus18 napsal(a):

Já být vámi, tak nad čistokrevností nepřemýšlím, máte ho ráda, líbí se vám a jestli je tam něco přikříženého není podstatné ( tedy, dokud nebudete chtít štěňata ). Běhejte s ní, cvičte a užívejte si to spolu.

19.3.2015 20:07
awake

XXX.XXX.115.136

erus18 napsal(a):

Znám lidi co si koupili čistokrevného Ovčáka za několik tisíc a on ten Ovčák vypadá spíš jako kříženec knírače (vzhled a typ srsti). Jen netuším co měli napsáno v očkováku

19.3.2015 20:24

Ono stačí se podívat na náhodně vybrané inzeráty, které se objevují pod diskuzí. Vrchol snad byl trpasličí pudl bez PP za 7000, -. Ten dogák k darování - to je taky síla.

19.3.2015 20:32
erus18

XXX.XXX.209.66

...

19.3.2015 20:37
erus18

XXX.XXX.209.66

Já být vámi, tak nad čistokrevností nepřemýšlím, máte ho ráda, líbí se vám a jestli je tam něco přikříženého není podstatné ( tedy, dokud nebudete chtít štěňata ). Běhejte s ní, cvičte a užívejte si to spolu.

To nebylo myšleno tak, ze kdyby byl kříženec ze by mi to vadilo. Ten pes je pro mě všechno a nejlepší kamarád :)..Štěňata nechci, po tyhle diskuzi nehodlám dostat nějaký psy do útulku apod. Jsem šťastna, že zrovna on je muj pes :) My meli problém sehnat před 5 lety NO bez papírů a nakonec jsme narazili na něj a stal nás 2500, -.

19.3.2015 20:38
erus18

XXX.XXX.209.66

Ono stačí se podívat na náhodně vybrané inzeráty, které se objevují pod diskuzí. Vrchol snad byl trpasličí pudl bez PP za 7000, -. Ten dogák k darování - to je taky síla.

Tak to už je teda docela masakr..

19.3.2015 20:42
erus18

XXX.XXX.209.66

awake napsal(a):
Znám lidi co si koupili čistokrevného Ovčáka za několik tisíc a on ten Ovčák vypadá spíš jako kříženec knírače (vzhled a typ srsti). Jen netuším co měli napsáno v očkováku

Jezisi..Nás stal 2500, -, nemohli jsme bez PP sehnat...Ale vypadá jako ovčák díky bohu :).

20.3.2015 02:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

erus18 napsal(a):

Vložit foto...co je na tom tak těžkého? Máte předpokládám foto psa např. v.jpg formátu, no tak dole pomocí ikony "Procházet" jej vyberete na Vašem disku (ať už pevném nebo třeba na flashce) a přiložíte.

20.3.2015 05:00
erus18

XXX.XXX.209.66

20.3.2015 05:01
erus18

XXX.XXX.209.66

erus18 napsal(a):
Tak tady přikládám foto. :).

Omlouvám se, že je to otočené, v pc to bylo normálně na výšku.

20.3.2015 05:03
erus18

XXX.XXX.209.66

fikovnice napsal(a):
Vložit foto...co je na tom tak těžkého? Máte předpokládám foto psa např. v.jpg formátu, no tak dole pomocí ikony "Procházet" jej vyberete na Vašem disku (ať už pevném nebo třeba na flashce) a přiložíte.

Vím jak se přikládá foto. Jenže jsem převážně na mobilu a z mobilu mi to nešlo, tak jsem to musela dát z pc.

20.3.2015 09:56

PetraEmily napsal(a):

A kdo by byl otec ? Černý nebo rex ?

20.3.2015 10:06

erus18 napsal(a):
Tak tady přikládám foto. :).

Je hezký, já měla tuhle fenu: vidíte rozdíl ?

20.3.2015 10:09
bilusik

XXX.XXX.168.4

erus18 napsal(a):
Jezisi..Nás stal 2500, -, nemohli jsme bez PP sehnat...Ale vypadá jako ovčák díky bohu :).

Váš je bez PP - za 2500, - Kč s PP bez vad štěně neseženete. A jinak vás ujišťuji, že i štěňat s PP u NO jsou vždy plné inzerce, takže bláboly, že jste nemohli s PP sehnat to jsou nesmysly. Štěňat NO s PP i bez PP jsou plné inzerce celý rok. Kdo hledá s PP sežene s PP za ceny již kolem 5 - 6 tisíc Kč za štěně, kdo hledá bez PP ten holt sežene bez PP za ceny kolem 2 - 3 tisíc Kč. Ale výmluvy u NO, že jste nemohli v té době sehnat s PP, to fakt u tohoto plemene neberu.

20.3.2015 10:13

bilusik napsal(a):
Váš je bez PP - za 2500, - Kč s PP bez vad štěně neseženete. A jinak vás ujišťuji, že i štěňat s PP u NO jsou vždy plné inzerce, takže bláboly, že jste nemohli s PP sehnat to jsou nesmysly. Štěňat NO s PP i bez PP jsou plné inzerce celý rok. Kdo hledá s PP sežene s PP za ceny již kolem 5 - 6 tisíc Kč za štěně, kdo hledá bez PP ten holt sežene bez PP za ceny kolem 2 - 3 tisíc Kč. Ale výmluvy u NO, že jste nemohli v té době sehnat s PP, to fakt u tohoto plemene neberu.

Nepsala, že nemohli sehnat štěně s PP, ale bez.

20.3.2015 10:17
bilusik

XXX.XXX.168.4

Nepsala, že nemohli sehnat štěně s PP, ale bez.

Vysvětlil jsem, že s PP i bez PP - jsou u NO štěňat celoročně plné inzerce, takže ať psala s PP nebo bez PP, tak je to zrovna u tohoto nepočetnějšího plemene v ČR nesmysl... Když se podíváte na bazos.cz, hyperinzerce.cz, sbazar.cz, annonce.cz, tady na ifaunu - štěňat s PP i bez PP celý rok dost a dost - stačí si jen vybrat.

20.3.2015 10:26

bilusik napsal(a):
Vysvětlil jsem, že s PP i bez PP - jsou u NO štěňat celoročně plné inzerce, takže ať psala s PP nebo bez PP, tak je to zrovna u tohoto nepočetnějšího plemene v ČR nesmysl... Když se podíváte na bazos.cz, hyperinzerce.cz, sbazar.cz, annonce.cz, tady na ifaunu - štěňat s PP i bez PP celý rok dost a dost - stačí si jen vybrat.

To já vím, mně to nemusíte vysvětlovat.

20.3.2015 10:29
bilusik

XXX.XXX.168.4

To já vím, mně to nemusíte vysvětlovat.

Podle reakce jsem myslel, že ano...

20.3.2015 10:33

bilusik napsal(a):
Podle reakce jsem myslel, že ano...

Ne, jen jsem upozornila na to, že paní nemohla sehnat psa bez pp.

20.3.2015 10:49
erus18

XXX.XXX.211.4

bilusik napsal(a):

A důvod proc bych se mela vymlouvat? Psa mi porizovala máma a nechápu proc by si vymyslela.. ;-).

20.3.2015 10:57
bilusik

XXX.XXX.168.4

Jak říkám, to je nesmysl a pouhá výmluva, jak již bylo napsáno štěňat s PP i bez PP jsou celoročně plné inzerce. Takže ono se třeba ani nechtělo moc schánět, tak se koupilo takové, co bylo nejlevnější a nejblíž - na dvůr k baráku přece stačí levnější bez PP... ( to je známá logika většiny kupujících štěňat bez PP ). Výběr ošidí, neudělají ani rtg DKK, a pak si vzpomenou, že je třeba také na fence udělat štěňata bez PP, aby těch bezpapíráků a různých kříženečků podobných NO bylo ještě více...

20.3.2015 11:06

Ne, jen jsem upozornila na to, že paní nemohla sehnat psa bez pp.

Nechápu tu červenou tlapu, ale já nejsem ten typ lidí, co vrazí dva a půl tisíce do vořecha.

20.3.2015 11:09

erus18 napsal(a):
A důvod proc bych se mela vymlouvat? Psa mi porizovala máma a nechápu proc by si vymyslela.. ;-).

Nemyslím si že je to výmluva nebo výmysl, prostě scháněli psa někde v okolí, pro psa bez pp nikdo nepojede 100 km.

20.3.2015 11:14
zdravýrozum

XXX.XXX.89.75

Nemyslím si že je to výmluva nebo výmysl, prostě scháněli psa někde v okolí, pro psa bez pp nikdo nepojede 100 km.

Právě proto si také myslím, že je to výmluva. Štěňata s PP také v inzercích byla, jen by stála víc a museli by jet pro něj třeba dál. Tak doma rodiče řekli dceři, že štěňata s PP v inzercích nebyla, proto museli koupit bez papírů, které bylo samozřejmě levnější a blíž. Také jsem názoru, že štěňat s PP i bez jsou přeplněné inzerce, takže výmluvy typu, že nebyla štěňata s PP to také neberu.

20.3.2015 11:15

Naše čuba pořízena zadarmo ve vedlejší vesnici, sice má ucho nakřivo ale na hlídání a jako kamarádka je super, chápu že hodně lidem takový pes stačí, jen by se neměli zbytečně množit dál.

20.3.2015 11:17
zdravýrozum

XXX.XXX.89.75

Naše čuba pořízena zadarmo ve vedlejší vesnici, sice má ucho nakřivo ale na hlídání a jako kamarádka je super, chápu že hodně lidem takový pes stačí, jen by se neměli zbytečně množit dál.

To bych řekl, že je správný přístup, když na ní nechcete množit dál. Ale zadavatelku nějak nechápu, proč chce množit bezpapíráky dál.

20.3.2015 11:47

Vy ale máte fantazii ! Ještě si "vzpomeňte" jaké má maminka číslo bot a jestli vůbec mají auto a jestli červené, nebo modré.

20.3.2015 12:46
erus18

XXX.XXX.209.66

Jdete někteří rejpalove vázne do háje. Já jsem nenapsala ze je chci množit dal, proto jsem tu tuhle otázku položila! Nejdřív si to poradne přečtěte a pak komentujte. A ja nechtěla psa s PP, chtěla jsem kamaráda, nejsem žádnej rozmazlenej parchant, psa mam 5 let a když mi máma tohle tvrdi tak to tak je. A kousek se pro něj projeli. Ze se tady ještě rozčiluju, furt jen samy blby připomínky a narážky.

20.3.2015 12:53

erus18 napsal(a):
Jdete někteří rejpalove vázne do háje. Já jsem nenapsala ze je chci množit dal, proto jsem tu tuhle otázku položila! Nejdřív si to poradne přečtěte a pak komentujte. A ja nechtěla psa s PP, chtěla jsem kamaráda, nejsem žádnej rozmazlenej parchant, psa mam 5 let a když mi máma tohle tvrdi tak to tak je. A kousek se pro něj projeli. Ze se tady ještě rozčiluju, furt jen samy blby připomínky a narážky.

Pokud si myslíte, že čistokrevné psy si kupují jen rozmazlení parchanti, tak to potěš koště...

20.3.2015 12:56
awake

XXX.XXX.115.136

erus18 napsal(a):

A psa s PP by jste jako kamaráda neměla ?

20.3.2015 12:58

awake napsal(a):

"Ne, protože ten je přece odsouzený celé dny běhat jen po výstavách!" Ironie.

20.3.2015 13:11
zdravýrozum

XXX.XXX.89.75

awake napsal(a):

20.3.2015 13:17
zdravýrozum

XXX.XXX.89.75

erus18 napsal(a):

Právě, že my jsme si ty hlody pořadně přečetli a je to snůška nesmyslů. A že někdo něco tvrdí co se mu hodí, tak to neznamená, že to tak je. Zvláště u tohoto plemene, kde jak již bylo napsáno jsou inzerce přeplněny štěňaty s PP i bez PP celoročně. Takže psát, že nebyla štěňata s PP mi také přijde u tohoto plemene jako výmysl nebo lež. Rovnou mohou říct doma pravdu, že chtěli pořídit k baráku štěně NO co nejlevněji a co nejblíž tedy bez PP.

20.3.2015 13:39
erus18

XXX.XXX.209.66

"Ne, protože ten je přece odsouzený celé dny běhat jen po výstavách!" Ironie.

Tak tohle si fakt nemyslím, tak už přestaňte s tim trapným rypanim.

20.3.2015 13:42
erus18

XXX.XXX.209.66

zdravýrozum napsal(a):

No jistě, inteligentní otázka :) úplně bych psa s PP nesnášela !.. Ironie kdyby jste nepochopily ;).. končím tu s dohadováním, mam svého psa, kterého miluju nadevse a nebudu se tu hádat jak nějaký primitiv..mějte se..

20.3.2015 13:52
awake

XXX.XXX.115.136

erus18 napsal(a):
No jistě, inteligentní otázka :) úplně bych psa s PP nesnášela !.. Ironie kdyby jste nepochopily ;).. končím tu s dohadováním, mam svého psa, kterého miluju nadevse a nebudu se tu hádat jak nějaký primitiv..mějte se..

To byla jen reakce na Vaši větu " A ja nechtěla psa s PP, chtěla jsem kamaráda".

20.3.2015 14:30
zdravýrozum

XXX.XXX.89.75

awake napsal(a):
To byla jen reakce na Vaši větu " A ja nechtěla psa s PP, chtěla jsem kamaráda".

20.3.2015 15:21
erus18

XXX.XXX.209.66

zdravýrozum napsal(a):

A je tam někde napsáno, že kdyby byl s PP ze by nebyl kamarád? Ne. Tak myslím že dost tetěch ponižujících a rýpajících otazek ;-).

20.3.2015 16:22

scylla napsal(a):

Máme to podobně, před pár dny jsem si vzala fenku z útulku NO x amstaff, tudíž bez PP a ani jsem neuvažovala o štěňatech, půjde na kastraci. Také se připojuji a zastávám se názoru nepřipouštět, silně pochybuji, že si všechna štěnda necháte a pak skončí bůh ví kde... Kříženců NO a bezpapíráků jsou plné útulky, takže nemnožte a pokud chcete dalšího NO koukněte do útulků.

20.3.2015 18:37
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

A kdo by byl otec ? Černý nebo rex ?

Otec byl černý, matka rex.

20.3.2015 18:41
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

My pro psa kříženého bez PP jeli takovou dálku... Z Třeboně do Benešova u Prahy smajlík protože v té době v našem okolí NO bez PP nebyl k sehnání. smajlík

20.3.2015 19:20
cheriss

XXX.XXX.131.110

PetraEmily napsal(a):
My pro psa kříženého bez PP jeli takovou dálku... Z Třeboně do Benešova u Prahy smajlík protože v té době v našem okolí NO bez PP nebyl k sehnání. smajlík

Množitelé na jihu Čech měli zrovna volno mezi vrhama takže jste žádnou podvyživenou a zaparazitovanou chudinu v okruhu 50 km nesehnala a musela jste si pro ni kousek zajet? To je opravdu hrozné, jak je takových psů nedostatek.. No hlavně že jste na pořizovací ceně ušetřila nějakou tisícovku. Místo toho aby jste si štěně o stejné kvalitě vzala z útulku, tak jste raději podpořila nějakého šmejda tím, že jste si od něj štěně koupila. Fakt vám tleskám. Kdy si lidé konečně uvědomí, že dokud budou zajišťovat odběr množitelům bezpapíráků a vořechů, tak psí útulky budou narvané k prasknutí a množitelé si budou dál vesele množit a ždímat štěňata z fen 2x do roka, jen aby měli co prodávat? Protože kde je poptávka, je i nabídka.. Pak zas budete brečet u zpráv, až budou nějakému zmetkovi zabavovat 80 psů z katastrofálních podmínek, ale že třeba zrovna z takových podmínek pochází i váš pes a jeho koupí jste množiteli uvolnila místo na další takové chudáky, to vám asi nedochází.

20.3.2015 19:57
pidla

XXX.XXX.106.11

cheriss napsal(a):
Množitelé na jihu Čech měli zrovna volno mezi vrhama takže jste žádnou podvyživenou a zaparazitovanou chudinu v okruhu 50 km nesehnala a musela jste si pro ni kousek zajet? To je opravdu hrozné, jak je takových psů nedostatek.. No hlavně že jste na pořizovací ceně ušetřila nějakou tisícovku. Místo toho aby jste si štěně o stejné kvalitě vzala z útulku, tak jste raději podpořila nějakého šmejda tím, že jste si od něj štěně koupila. Fakt vám tleskám. Kdy si lidé konečně uvědomí, že dokud budou zajišťovat odběr množitelům bezpapíráků a vořechů, tak psí útulky budou narvané k prasknutí a množitelé si budou dál vesele množit a ždímat štěňata z fen 2x do roka, jen aby měli co prodávat? Protože kde je poptávka, je i nabídka.. Pak zas budete brečet u zpráv, až budou nějakému zmetkovi zabavovat 80 psů z katastrofálních podmínek, ale že třeba zrovna z takových podmínek pochází i váš pes a jeho koupí jste množiteli uvolnila místo na další takové chudáky, to vám asi nedochází.

Souhlas. Podvyživená neočkovaná štěňata nemocná dravčíkem a svrabem se neprodávají, ta se maximálně darují. Hnusný množitel si spokojeně nacpal peněženku... a doplatili na to zase jen ti psi smajlík

20.3.2015 20:04
bilusik

XXX.XXX.168.4

cheriss napsal(a):

Někomu to připadá jako strašná dálka, že musel jet pro psa 100 km, pro jiného je to neskutečně blízko, když je zvyklý s dojet pro psa na Slovensko nebo do Polska, či Německa. Opravdu se tu člověk dočte neskutečnné bláboly...

20.3.2015 20:36
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

cheriss napsal(a):

Nemusíte se hned hádat. Jen jsem tím chtěla říct, že když pro vás je nereálné jet pro psa bez PP 100 km, tak pro některé ne. Z žádné množírny není a žádné peníze po nás nikdo nechtěl. Nesuďte situaci bez poznatků a důkazů. Děkuji.

20.3.2015 20:48
pidla

XXX.XXX.106.11

PetraEmily napsal(a):
Nemusíte se hned hádat. Jen jsem tím chtěla říct, že když pro vás je nereálné jet pro psa bez PP 100 km, tak pro některé ne. Z žádné množírny není a žádné peníze po nás nikdo nechtěl. Nesuďte situaci bez poznatků a důkazů. Děkuji.

Z množírny není? Takže člověk, který prodá nenaočkované podvyživené štěně plné parazitů, je podle vás hodný označení "chovatel"?

20.3.2015 20:54
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

pidla napsal(a):
Z množírny není? Takže člověk, který prodá nenaočkované podvyživené štěně plné parazitů, je podle vás hodný označení "chovatel"?

Pod pojmem množírna si představuju utrápené týrané pejsky. Rodina, která má fenku i psa, kteří se jim spáří než přijdou z práce asi množírna nebude. Štěnda nám chytla nějakou bakterii po tom, co jí máme přes 4 měsíce doma, protože nám spapká kdejakej bobek. Ale do této diskuze už neodpovím vůbec na nic, vždy budete jen v opozici pokud má někdo trochu jiný názor a já se tu hádat nehodlám. Pěný zbytek večera.

20.3.2015 20:58
pidla

XXX.XXX.106.11

PetraEmily napsal(a):
Pod pojmem množírna si představuju utrápené týrané pejsky. Rodina, která má fenku i psa, kteří se jim spáří než přijdou z práce asi množírna nebude. Štěnda nám chytla nějakou bakterii po tom, co jí máme přes 4 měsíce doma, protože nám spapká kdejakej bobek. Ale do této diskuze už neodpovím vůbec na nic, vždy budete jen v opozici pokud má někdo trochu jiný názor a já se tu hádat nehodlám. Pěný zbytek večera.

Štěně, které je podvyživené, nenaočkované a k tomu má ještě svrab a dravčíka (což bylo všechno při odběru, jak jste tu psala), JE TÝRANÉ! Je týrané nedostatkem kvalitní stravy, hygieny a veterinární péče.

Vaše fenečka je krásná, ale ten, kdo ji vyprodukoval a prodal vám ji, by zasloužil pověsit za koule do průvanu. Takhle se štěňata neodchovávají.

20.3.2015 21:05
bilusik

XXX.XXX.168.4

PetraEmily napsal(a):

Svatá prostoto...

20.3.2015 21:08
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Můžu se zeptat, odkud fenku máte?

20.3.2015 21:14
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

pidla napsal(a):
Štěně, které je podvyživené, nenaočkované a k tomu má ještě svrab a dravčíka (což bylo všechno při odběru, jak jste tu psala), JE TÝRANÉ! Je týrané nedostatkem kvalitní stravy, hygieny a veterinární péče.

Vaše fenečka je krásná, ale ten, kdo ji vyprodukoval a prodal vám ji, by zasloužil pověsit za koule do průvanu. Takhle se štěňata neodchovávají.

Lehce podvyživená byla jelikož zjevně byla jeden ze slabších jedinců mezi sourozenci, protože ségra kterou jsme viděli byla podstatně zavalitější. A svrab a dravčíky nám dostávala postupně až když jsme jí měli doma, ale jak k tomu přišla nevíme. Jediné s čím jsme ji přivezli, byla blecha.

Jinak neříkám, že šlo o vzorné chovatele ale množírnu si opravdu představuji jinak. Typla bych spíše, že majitelé byli hodně nezkušení a měli štěnda prvně. A peníze po nás nechtěli, jen pytel granulí pro mamku a taťku..

20.3.2015 21:16
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Moníísek napsal(a):

To se ptáte mně nebo zakladatelky diskuze ?

20.3.2015 21:25
Moníísek

XXX.XXX.1.239

PetraEmily: Zakladatelky diskuze.Protože jak to tak čtu tak my máme možná brášku.

20.3.2015 22:14
Clayton

XXX.XXX.137.160

PetraEmily napsal(a):
Lehce podvyživená byla jelikož zjevně byla jeden ze slabších jedinců mezi sourozenci, protože ségra kterou jsme viděli byla podstatně zavalitější. A svrab a dravčíky nám dostávala postupně až když jsme jí měli doma, ale jak k tomu přišla nevíme. Jediné s čím jsme ji přivezli, byla blecha.

Jinak neříkám, že šlo o vzorné chovatele ale množírnu si opravdu představuji jinak. Typla bych spíše, že majitelé byli hodně nezkušení a měli štěnda prvně. A peníze po nás nechtěli, jen pytel granulí pro mamku a taťku..

Mohla bych se jen tak na okraj zeptat na značku požadovaných granulí?Jelikož pokud krmili březí fenu nějakým humusem z hypermarketu typu Propesko, štěňatům to určitě moc neprospělo.

20.3.2015 22:39
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Clayton napsal(a):
Mohla bych se jen tak na okraj zeptat na značku požadovaných granulí?Jelikož pokud krmili březí fenu nějakým humusem z hypermarketu typu Propesko, štěňatům to určitě moc neprospělo.

Ptali jsme se a řekli že pejskům je to jedno ale že nejraději mají barevné granule. Tak jsem jako neznalec koupila pytel pedigree v domnění že jsou dobré ale následně zjistila, že je to nejhorší co se pejskům může dát Každopádně tedy čím krmili březí fenku nevím Přišlo mi, že ti lidé sice své pejsky zbožňují ale jsou trošku "vesnický typ lidí" a nijak moc to nezkoumali...

20.3.2015 23:39
Clayton

XXX.XXX.137.160

PetraEmily napsal(a):
Ptali jsme se a řekli že pejskům je to jedno ale že nejraději mají barevné granule. Tak jsem jako neznalec koupila pytel pedigree v domnění že jsou dobré ale následně zjistila, že je to nejhorší co se pejskům může dát Každopádně tedy čím krmili březí fenku nevím Přišlo mi, že ti lidé sice své pejsky zbožňují ale jsou trošku "vesnický typ lidí" a nijak moc to nezkoumali...

To máte pravdu, Pedigree je jen rakovinotvorně obarvené obilí.Nicméně hlavně, že je Váš pejsek zdravý a užijte si spolu spoustu krásných chvil ať je s PP nebo bez PP.Každé zvíře je krásné a zaslouží si lásku a soucit.

20.3.2015 23:52
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Clayton napsal(a):
To máte pravdu, Pedigree je jen rakovinotvorně obarvené obilí.Nicméně hlavně, že je Váš pejsek zdravý a užijte si spolu spoustu krásných chvil ať je s PP nebo bez PP.Každé zvíře je krásné a zaslouží si lásku a soucit.

To samozřejmě

21.3.2015 07:09
erus18

XXX.XXX.209.66

Moníísek napsal(a):

Není to fena. Pokud chcete tak napište na mail : endeova.erika96@seznam.cz.

23.3.2015 01:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

erus18 napsal(a):
Vím jak se přikládá foto. Jenže jsem převážně na mobilu a z mobilu mi to nešlo, tak jsem to musela dát z pc.

OK, díky, a nevadí, že je to přetočené, tak jsem si holt o 90 stupňů natočila monitor .

Daryn

15.11.2019 15:49
Daryn

XXX.XXX.61.251

DOBRY DEN FENKU MUZETE NAKRYT VE DVOU LETECH POKUD MA DOBROU POVAHU A CHCETE SI PO NI NECHAT STENATKO ABY MELA PO SVE MATCE
GENY A STENATKA DATE ZA NAKLADY A HLAVNE DO DOBRYCH PODMINEK PEKNY DEN S POZDRAVEM Ketrin

15.11.2019 17:01
conie

XXX.XXX.206.202

PetraEmily napsal(a):

Pokud při současných běžných cenách NO s PP na štěně nemá peníze (dá se sehnat od 6 500 Kč), tak ať si nekupuje ŽÁDNÉHO PSA. Protože další náklady na výživu, péči o zdraví, psí potřeba atd. jsou daleko daleko vyšší.,

16.11.2019 14:46
fikovnice

XXX.XXX.135.83

conie napsal(a):
Pokud při současných běžných cenách NO s PP na štěně nemá peníze (dá se sehnat od 6 500 Kč), tak ať si nekupuje ŽÁDNÉHO PSA. Protože další náklady na výživu, péči o zdraví, psí potřeba atd. jsou daleko daleko vyšší.,

Conie, to je stará diskuze. Spíš tu zde opět perlí a trollí Daryn/Ketrin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík