Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc s přechodem u 10-ti leté fenky plemene Eurasier na jiné granule. Jako štěně vyrostla na Acana, ale po čase je přestala jíst a dlouho jsme nemohli najít jinou značku, která by jí vyhovovala a tak jsme skončili u Royal Canin. Konkrétně Veterinary diet hypoallergenic (nejí je ze zdravotních důvodů, ale prostě jak je jednou ochutnala tak nic jiného do pusy nevezme - je trochu alergenní typ co se kůže týče, ale nic extrémního). (mimo granule jí i maso co jíme my, lipánky,...). Nicméně granule jsou základ její stravy. Už několikrát jsem narazila na špatný názor co se RC týče, ale nevěnovala jsem tomu přílišnou pozornost jelikož granule máme od našeho veterináře. Každý pokus koupit nějaké lepší granule (orijen, ...) selhal, ani k nim nečuchla a putovaly do útulku. Co jsem tady ale četla, tak jsme to asi dělali špatně, protože jsme jí prostě nasypali plnou misku nových granulí a když je nejedla, tak jsme si mysleli, že to nemá cenu...
Nyní jsem s hrůzou zjistila, že RC jsou vyráběny v Polsku a podrobněji se začala zajímat o jejich kvalitu a definitivně chci přejít na jinou značku. Naše fenka je na svůj věk ve velice dobré kondici, pouze bere prášky na hormon štítné žlázy.
Je velice vybíravá a co se jídla týče, musíme jí do něj spíš nutit. I granule jí stylem, že chroupe jednu granuli po druhé...
Byla bych vděčná za nějaký kvalifikovaný názor někoho, kdo se v tom vyzná, já čerpám jen z diskuzí na internetu a netuším, co dělat... pes RC má rád, zdravotně je na tom dobře, ale po tom, co jsem si o RC všechno přečetla, tak nevím...cena u nás nehraje roli, dosud jsme žili v přesvědčení, že nic lepšího než RC, co jí dáváme, není...
Díky moc!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Tohle mě fakt baví...
Royal Canin, za dobu, co je na českém trhu, měl vždy jen jednu výrobnu a ta je, byla a bude v Polsku
V Polsku se to vyrobilo, ve Francii zabalilo a jelo to na trh do Evropy Navíc NENÍ nikde doloženo, ani RC neví o tom, že byla změněná receptura výroby. Takže RC je stále stejné, je na pytli vyraženo Polsko. Toť celé. Nedošlo ke změně výroby, nedošlo ke změně receptury, nezměnilo se fakt nic! Tuto informaci vím od své sestry, jež pro Royal canin dělá již léta obchodního zástupce pro Německo
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle mě fakt baví...
Royal Canin, za dobu, co je na českém trhu, měl vždy jen jednu výrobnu a ta je, byla a bude v Polsku
V Polsku se to vyrobilo, ve Francii zabalilo a jelo to na trh do Evropy Navíc NENÍ nikde doloženo, ani RC neví o tom, že byla změněná receptura výroby. Takže RC je stále stejné, je na pytli vyraženo Polsko. Toť celé. Nedošlo ke změně výroby, nedošlo ke změně receptury, nezměnilo se fakt nic! Tuto informaci vím od své sestry, jež pro Royal canin dělá již léta obchodního zástupce pro Německo
No, i tak je to stale porad stejny, predrazeny, potencionalne nebezpecny srot. :D.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle mě fakt baví...
To je zajímavé, protože já brala pytle, které měly v kodu zkratku FR..FR.. pak najednou přišly granule, které už na pohled byly jiné, tak jsem koukla na pytel a v kodu byly zkratky FR...PL..Netvrdim, ze se změnila receptura, ale podle těch kodu se změnilo místo výroby a na vlastní oči jsem viděla rozdíl mezi granulemi z obou pytlů. Následně jsem začala řešit, proč psa vlastně krmím sojou a obilím, plus mu navrch přidám konzervanty BHT a BHA, které jsou karcinogenní a přešla jsem na maso:).
Dekuji vsem za reakce, jsem vdecna za kazdy nazor...taky mam doma dva pytle kde na jednom je FR-PL, tzn. Vyrobeno v Polsku a na druhem je FR-FR - tzn. Vyrobeno ve Francii...ze vsech moznych zdroju jsem vycetla, ze by to opravdu melo znamenat dve odlisna mista vyroby... Kazdopadne mne cokoliv co se tyce jidla at uz pro lidi nebo pro zvirata a pochazi z Polska nesmi prijit do domu, takze po tomto zjisteni s RC urcite koncime... Na maso uvazuji ze prejdeme, ale nebude ji pak chybet nejaka dulezita slozka vyzivy? (Vitaminy,...co by "melo" byt v granulich?)...
Lída26
napsal(a):
Dekuji vsem za reakce, jsem vdecna za kazdy nazor...taky mam doma dva pytle kde na jednom je FR-PL, tzn. Vyrobeno v Polsku a na druhem je FR-FR - tzn. Vyrobeno ve Francii...ze vsech moznych zdroju jsem vycetla, ze by to opravdu melo znamenat dve odlisna mista vyroby... Kazdopadne mne cokoliv co se tyce jidla at uz pro lidi nebo pro zvirata a pochazi z Polska nesmi prijit do domu, takze po tomto zjisteni s RC urcite koncime... Na maso uvazuji ze prejdeme, ale nebude ji pak chybet nejaka dulezita slozka vyzivy? (Vitaminy,...co by "melo" byt v granulich?)...
Chudáci vlci, tygři a lišky, nemají granule s vitamíny, všichni žerou jen maso, takže nebožáci houfně umírají na nedostatek vitamínů
(pardon, ale nedalo mi to).
Lexaurin
napsal(a):
Granule jsem zrusila pred rokem. K tomu, co davam pridavam multivitamin multimineral Canvit na doporuceni veterinare a spokojenost
Já nepřidávám vůbec žádné syntetické vitamíny, není to potřeba. V přírodě si vlci a lišky taky nechodí do lékárny pro pilule. Na mase jsem vychovala dva psy od štěněte, oba jsou naprosto zdraví, RTG kyčlí, loktů i ramen mají oba nulové.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.61
colectiv
napsal(a):
No, i tak je to stale porad stejny, predrazeny, potencionalne nebezpecny srot. :D.
S tím souhlasím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.61
Nicola
napsal(a):
To je zajímavé, protože já brala pytle, které měly v kodu zkratku FR..FR.. pak najednou přišly granule, které už na pohled byly jiné, tak jsem koukla na pytel a v kodu byly zkratky FR...PL..Netvrdim, ze se změnila receptura, ale podle těch kodu se změnilo místo výroby a na vlastní oči jsem viděla rozdíl mezi granulemi z obou pytlů. Následně jsem začala řešit, proč psa vlastně krmím sojou a obilím, plus mu navrch přidám konzervanty BHT a BHA, které jsou karcinogenní a přešla jsem na maso:).
Tak ještě jednou...
V polsku vyrobily, v neoznačených pytlích převezli do Francie do baličky a ve Francii zabalili, tudíž granule najednou měli označení FR
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.249
pidla
napsal(a):
Chudáci vlci, tygři a lišky, nemají granule s vitamíny, všichni žerou jen maso, takže nebožáci houfně umírají na nedostatek vitamínů
Tí chudáci v prírode nežerú len mäso/ svalovinu /, ale žerú aj vnútornosti a tam majú vitamíny a minerály. To len tak na upresnenie prečo húfne neumierajú.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ještě jednou...
V polsku vyrobily, v neoznačených pytlích převezli do Francie do baličky a ve Francii zabalili, tudíž granule najednou měli označení FR
Ok beru a děkuji za osvětu (i když nemilou), ale stále nechápu ten rozdíl mezi granulemi, když receptura je stejná, možná špatné skladování, možná to zabalili až po spotřební lhůtě fakt nevím. Každopádně to té značne opravdu nepřidá, takže to aspoň pomůže zadavatelce s rozhodováním:).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ještě jednou...
V Poľsku vyrobený RC sa aj v Poľsku balí. RC vyrobený v Poľsku je určený na trh do strednej a východnej Európy. Je nelogické / nemali by taký zisk / vyrábať v Poľsku a baliť vo Francúzsku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle mě fakt baví...
Keby to Vaša sestra priznala /verejne /, už dávno by nerobila obchodného zástupcu a už vôbec nie pre Nemecko.
pidla
napsal(a):
Lide v praveku take nejedli vitaminy a zivili se tim co ulovili...to je spis o pristupu, pro me je puj pes rovnocenny clen domacnosti jako ja a chci mu doprat to nejlepsi co jde... Bohuzel to zni ted asi dost komicky kdyz mu krmim RC:-D.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tí chudáci v prírode nežerú len mäso/ svalovinu /, ale žerú aj vnútornosti a tam majú vitamíny a minerály. To len tak na upresnenie prečo húfne neumierajú.
Já pod pojmem "maso" nemyslím jen svalovinu, ale všechny části zvířete. Včetně vnitřností, kůží, šlach, chrupavek i kostí. Samozřejmě že pokud by někdo krmil jen kuřecíma prsíčkama, tak by toho psu chybělo hodně ;-).
Kupte malé balení třeba Orienu, Taste of Wild nebo třeba Brit a zkuste, zdali budou fence vyhovovat. Je možné, že jestli žije na granulích už deset let, bude mít s přechodem na jiné granule (jestli má citlivější zažívání), nebo dokonce na mas, problém. Granule zkuste třeba zalít vývarem(pokud žere i namočené) nebo jich jen pár přidat do stávajících a jejich poměr postupně zvyšovat. U masa začněte s ovařeným kuřecím a postupně ovařujte míň a míň, přečtěte si něco o barfu, kde se dozvíte co a jak třeba na stránkách www.manwe.eu. Nicméně věk deset let už je úctyhodný a nevím, zda je vhodné pejska zatěžovat změnami, pokud by je nesnášel úplně dobře, to bych si musela dobře rozmyslet i přes to, že bych teda musela krmit ještě pár let RC.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.194
Proto to můžu říct já, která s RC nemá nic společného
Jak jistě víte, RC vznikl ve Francii, byla tam i první výrobna, výrobna za nedlouho nestačila a otevíraly se další a další, a tak slovo dalo slovo a v Polsku se začala stavět devátá nejmodernější hala vůbec a logicky se vše přesunulo tam... A než se vše přesunulo, tak už se dávno vyrábělo v Polsku, převáženo do Francie a granule se vydávali za francii a bylo... Ve Francii malá výrobna, vč. baličky zanikla a od určitého data se uvádí už jen PL. Tato polská výrobna se uvádí, jako jediná výrobna co za něco stojí... Toť z hostorie RC...
Dělá to tak spousta výrobců. Nemusíme chodit daleko, třeba škodovka, vyrobí se ve Vrchlabí, převeze se do Bolky a olala, auto pochází z Bolky, ale vyrobeno bylo jinde
Lída26
napsal(a):
Určitě zvýšíme podíl přirozené stravy jako je maso, apod... i tak pokud by mi někdo mohl doporučit JAK z RC přejít na jiné a hlavně na JAKÉ granule, tak budu ráda... díky!
Podělím se z vlastní zkušeností-moje fena také nežrala žádné granule, čichla a šla pryč, navíc byla pořád jako by nafouklá...
razantně jsem proto přešla na maso a je to 100 a 1. Krmím tak, že mám maso různých druhů-svalovinu, kosti obalené masem a vnitřnosti včetně drštěk v mrazáku a ty doplňuji zeleninou (tu mám taky v mrazáku když není čerstvá) plus přidávám kelpu, sem tam hydrolizovaný kolagen a pak přidávám domácí bylinky. také sem tam stříknu lososový olej+dýňový olej+lněný olej a sem tam dám vajíčko.
Věřte mi nebo ne, ale dala bych ruku do ohně, že krmím mnohem lépe a vyrovnaněji než všechny typy granulí dohromady
RC jí cca pět let, do té doby jedla hodně Acanu...přemýšlím, že pro začátek zkusím přejít asi na ní, možná provedu ještě jeden experiment s tím Orienem, jelikož na něj čtu hodně dobré recenze, zkusím jí to postupně přidávat do RC... děkuji všem za rady ohledně masa...už nyní hodně jí s námi vařené nekořeněné maso...kdyby měl někdo zkušenosti přímo s tím RC hypoallergenic (pan Miloš? a na jaké konkrétní granule by v tomto případě bylo vhodné přejít, tak by to bylo super...
ty hypoallergenic jsou totiž víceméně sójové granule a je na ně hodně zvyklá a chutnají jí, takže se vším to bude určitě dost problém, je hodně vybíravá...taková naše malá vegetariánka, po mase že by se nějak mohla utlouct se říct nedá...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lída26
napsal(a):
RC jí cca pět let, do té doby jedla hodně Acanu...přemýšlím, že pro začátek zkusím přejít asi na ní, možná provedu ještě jeden experiment s tím Orienem, jelikož na něj čtu hodně dobré recenze, zkusím jí to postupně přidávat do RC... děkuji všem za rady ohledně masa...už nyní hodně jí s námi vařené nekořeněné maso...kdyby měl někdo zkušenosti přímo s tím RC hypoallergenic (pan Miloš? a na jaké konkrétní granule by v tomto případě bylo vhodné přejít, tak by to bylo super...
ty hypoallergenic jsou totiž víceméně sójové granule a je na ně hodně zvyklá a chutnají jí, takže se vším to bude určitě dost problém, je hodně vybíravá...taková naše malá vegetariánka, po mase že by se nějak mohla utlouct se říct nedá...
Pokud je feně deset let a z toho pět let jedla tohle krmivo tak bych jí na něm nechala. když psovi krmení chutná a je v pořádku můžete u takhle starého psa nadělat víc škody než užitku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proto to můžu říct já, která s RC nemá nic společného
Jak jistě víte, RC vznikl ve Francii, byla tam i první výrobna, výrobna za nedlouho nestačila a otevíraly se další a další, a tak slovo dalo slovo a v Polsku se začala stavět devátá nejmodernější hala vůbec a logicky se vše přesunulo tam... A než se vše přesunulo, tak už se dávno vyrábělo v Polsku, převáženo do Francie a granule se vydávali za francii a bylo... Ve Francii malá výrobna, vč. baličky zanikla a od určitého data se uvádí už jen PL. Tato polská výrobna se uvádí, jako jediná výrobna co za něco stojí... Toť z hostorie RC...
Dělá to tak spousta výrobců. Nemusíme chodit daleko, třeba škodovka, vyrobí se ve Vrchlabí, převeze se do Bolky a olala, auto pochází z Bolky, ale vyrobeno bylo jinde
Dá se sehnat i z Fr, malé balení - třeba v Baumaxu.
Mají Pl i Fr.
Krmit masem je nejlepší na tom se shodne většina lidí a hlavně psů. Ale názory, že stačí jen a jen maso je taky pěkná blbost. Masožravci loví ve většině případů bíložravce a každopádně sežerou nejlepší maso na zvířeti plus žaludek, který obsahuje nestrávenou trávu, byliny, bobole atd. Psi a kočky se na tráv venku neopasou jen tak, že bude pršet, potřebují to k trávení a ke správné funkci jejich těla. Jelikož maso, které nyní koupíte je 9 že zvířat, které bylo krom trávy krmeno šrotem a jinými komerečními krmivy, pes potřebuje dodávat zeleninu a jiné doplňky. Doporučuji pročíst vše možné o Barf. A jestli s masem začnete opravdu postupně ať to pro babuši není šok, ale to se vše dočtete
faraolka
napsal(a):
Krmit masem je nejlepší na tom se shodne většina lidí a hlavně psů. Ale názory, že stačí jen a jen maso je taky pěkná blbost. Masožravci loví ve většině případů bíložravce a každopádně sežerou nejlepší maso na zvířeti plus žaludek, který obsahuje nestrávenou trávu, byliny, bobole atd. Psi a kočky se na tráv venku neopasou jen tak, že bude pršet, potřebují to k trávení a ke správné funkci jejich těla. Jelikož maso, které nyní koupíte je 9 že zvířat, které bylo krom trávy krmeno šrotem a jinými komerečními krmivy, pes potřebuje dodávat zeleninu a jiné doplňky. Doporučuji pročíst vše možné o Barf. A jestli s masem začnete opravdu postupně ať to pro babuši není šok, ale to se vše dočtete
Diky za typ, uz to ctu a vypada to zajimave..rozhodne spousta potrebnych informaci!
faraolka
napsal(a):
Jinak pro naši čubinu, která je také velmi vybíravá jsme zvolili granule Nuova fattoria. Jsou kvalitní za dobrou cenu a fena je neomítala tak, jako ostatní granule...přidáváme k tomu maso a skvělé nám pejsci prospívají...
Pardon ale Nuova fattoria je snad ten největší odpad mezi granulemi. Jsou to jen kukuřičné křupky obalené v moučce. Nekvalitní už od pohledu. To maso nevidělo ani z rychlíku. Četli jste si složení ? Chudák pes krmíte ho jako drůbež.
faraolka
napsal(a):
Jinak pro naši čubinu, která je také velmi vybíravá jsme zvolili granule Nuova fattoria. Jsou kvalitní za dobrou cenu a fena je neomítala tak, jako ostatní granule...přidáváme k tomu maso a skvělé nám pejsci prospívají...
A vyzkoušeli jste granule Annamaet?Ještě jsem nezažila psa, který by je odmítl.Dělají hodně příchutí, takže si vybere každý.Je to špička na našem trhu.Krmivo je ''all life stages''.Vypíšu Vám tady jeho druhy:
HOLISTICKÉ=Adult-Pro starší psy a psy s pomalejším metabolismem.KUŘE
Option-Alternativa při potravinových alergiích.RYBA, ZVĚŘINA
Encore-Pro aktivní psy a štěňata velkých plemen.RYBA, KUŘE
Extra-Pro aktivnější psy, psy v zátěži a pro pracující psy.KUŘE
Ultra-Je vhodné pro pracující psy a psy s rychlým metabolismem.RYBA, KUŘE
Tato řada krmiv má jako přílohu hnědou rýži.
GRAIN FREE=Salcha-kuře, kachna, krůta a zelenina
Aqualuk-divoký losos, sleď a zelenina
Manitok-jehně, bizon, zvěřina a zelenina
Lean-kuře, kachna, sleď a zelenina (je vhodné pro psy s nadváhou)
PS:Nejsem žádný prodejce, který propaguje svůj výrobek, jen Vám chci poradit, co psům chutná.Já osobně krmím ''Extra'' a ''Encore.Občas pro spestření ''Manitok'' a ''Salcha''.Můj pes nemá rad ryby a tohle zbožňuje.Má po nich krásnou srst, pevnou tmavou stolici..., já mám jasno. A kuřata nejsou krmena antibiotiky a hormony.
... já tyto granule měnit rozhodně nehodlám...všechny granule když to vemete kolem a kolem jsou jeden velký hnus... běžte do laboratoře a vemte tam NF a vaše super granule a napiště mi, jak jste dopadli...já se tu nechci dohadovat jako všude jinde. Téma granule je hodně složité a každý si bude stát za svém, ikdyž těžko říct kde je ta pravda. Kdyby jsme to věděli co je pro naše psy nejlepší máme na trhu jen tu jenu značku . Nuova Fattoria. Dovolím si zkopírovat ze starší diskuze. Vypisovala bych něco podobného ... psi mi po nich ožili, konečně vidím, že jsou najedení a spokojení, mají krásnou srst a můj druhý pes, který má zažívávací problémy a míval klidně 4denní průjmy kdy nehorázně zhubl má hezké hovínka, která konečně nejsou větší než obsah jeho misky.
Překopírovaný text : obsahuje jen živočišné bílkoviny, čistá bílá svalovina, žádné rostlinné hnusy...kukuřice je extrudovaná, což je uplně něco jiného než kukuřice obsažená v ostatních granulích, poté kukuřice ještě nikdy nikoho nezabila...tyto granule také nebobtnají v žaludku, aktivně působí na správnou činnost střev a žaludku, torze nehrozí... ale myslete si co chcete, v Itálii na tom vychovali generace špičkových psů, především svých národních pokladů, CC a NM...já tím krmím pastevce už několik let a nikdy žádný problém, srst perfektní, kondice perfektní, hovínka perfektní, a především síla a stavba těla nádhera...je na vás, ale než začnete kritizovat, zeptejte se lidí co tím krmí, a občas je dobré at krmíte čímkoliv, dávat psovi, sýry, hovězí, kosti
Clayton
napsal(a):
A vyzkoušeli jste granule Annamaet?Ještě jsem nezažila psa, který by je odmítl.Dělají hodně příchutí, takže si vybere každý.Je to špička na našem trhu.Krmivo je ''all life stages''.Vypíšu Vám tady jeho druhy:
PS:Nejsem žádný prodejce, který propaguje svůj výrobek, jen Vám chci poradit, co psům chutná.Já osobně krmím ''Extra'' a ''Encore.Občas pro spestření ''Manitok'' a ''Salcha''.Můj pes nemá rad ryby a tohle zbožňuje.Má po nich krásnou srst, pevnou tmavou stolici..., já mám jasno. A kuřata nejsou krmena antibiotiky a hormony.
Jinak děkuji toto neznám a při dlouhém večeru zkouknu

Souhlas, s Annamaet vedle nešlápnete, ale s RC se to opravdu srovávat nedá. Jako by jste se rozhodovala mezi trabantem( RC) a BMW( Annamaet).
faraolka
napsal(a):
... já tyto granule měnit rozhodně nehodlám...všechny granule když to vemete kolem a kolem jsou jeden velký hnus... běžte do laboratoře a vemte tam NF a vaše super granule a napiště mi, jak jste dopadli...já se tu nechci dohadovat jako všude jinde. Téma granule je hodně složité a každý si bude stát za svém, ikdyž těžko říct kde je ta pravda. Kdyby jsme to věděli co je pro naše psy nejlepší máme na trhu jen tu jenu značku . Nuova Fattoria. Dovolím si zkopírovat ze starší diskuze. Vypisovala bych něco podobného ... psi mi po nich ožili, konečně vidím, že jsou najedení a spokojení, mají krásnou srst a můj druhý pes, který má zažívávací problémy a míval klidně 4denní průjmy kdy nehorázně zhubl má hezké hovínka, která konečně nejsou větší než obsah jeho misky.
Překopírovaný text : obsahuje jen živočišné bílkoviny, čistá bílá svalovina, žádné rostlinné hnusy...kukuřice je extrudovaná, což je uplně něco jiného než kukuřice obsažená v ostatních granulích, poté kukuřice ještě nikdy nikoho nezabila...tyto granule také nebobtnají v žaludku, aktivně působí na správnou činnost střev a žaludku, torze nehrozí... ale myslete si co chcete, v Itálii na tom vychovali generace špičkových psů, především svých národních pokladů, CC a NM...já tím krmím pastevce už několik let a nikdy žádný problém, srst perfektní, kondice perfektní, hovínka perfektní, a především síla a stavba těla nádhera...je na vás, ale než začnete kritizovat, zeptejte se lidí co tím krmí, a občas je dobré at krmíte čímkoliv, dávat psovi, sýry, hovězí, kosti
No kvuli mne je menit nemusite . Ja jimi take jednu chvili krmila, nekde jsem na ne vycetla chvalu, tak jsem koupila pytel.Musim rici, ze po par dnech letel cely pytel do kose.Krmim masem...
Lexaurin
napsal(a):
No kvuli mne je menit nemusite . Ja jimi take jednu chvili krmila, nekde jsem na ne vycetla chvalu, tak jsem koupila pytel.Musim rici, ze po par dnech letel cely pytel do kose.Krmim masem...
No maso je maso..ja bohužel samotným masem nemohu..pes to nedává..ale snažím se pro něj udělat maximum ale věřte nevěřte prostě po letech střídání všech možných značek nam sedla NF...zmizeli nam prujmy a pes mi konečně začal pribirat tak kde má..
Clayton
napsal(a):
Jojo, Salcha pytel tady mam uz tri mesice - ani do nej necuchla...ale asi jsem to zkusila spatne - je na ty RC tak zvykla, ze musim zkusit postupne.. Kazdopadne diky za nazor, ze tahle znacka je kvalitni a vyhovuje...

lizbeth
napsal(a):
Podělím se z vlastní zkušeností-moje fena také nežrala žádné granule, čichla a šla pryč, navíc byla pořád jako by nafouklá...
razantně jsem proto přešla na maso a je to 100 a 1. Krmím tak, že mám maso různých druhů-svalovinu, kosti obalené masem a vnitřnosti včetně drštěk v mrazáku a ty doplňuji zeleninou (tu mám taky v mrazáku když není čerstvá) plus přidávám kelpu, sem tam hydrolizovaný kolagen a pak přidávám domácí bylinky. také sem tam stříknu lososový olej+dýňový olej+lněný olej a sem tam dám vajíčko.
Věřte mi nebo ne, ale dala bych ruku do ohně, že krmím mnohem lépe a vyrovnaněji než všechny typy granulí dohromady
Naprosto souhlasím s lizbeth, krmím BARF od min. roku, koupila jsem si knížku od p. Novosádové, maso beru z Nýřan+masna, krmím přesně jak lizbeth, maso, kosti, vnitřnosti, ryby, jogurty, veškerá zelenina, vejce, oleje na prostřídání, doplnˇky ke stravě objednávám u manwe nebo u barona( hydrol. kolagen, sušenou bylinkovou směs-perfektní, kelpu, šípky, zváp. mořské řasy atd...), a pes je naprosto spokojen, na jídlo se těší, miska je vymetena do 2 minut, zrovna včera jsem byla na veterině na koprologii, (nechávám dělat každé 3-4 měs.) hovínko čisté OK, vet říkal, v trusu plno semínek a bylinek, je poznat, že pes není krmen granulema, ano i např.2x týdně dostane psina hrníček granulí, když jsem večer v práci a manžel se nechce patlat v mase, nasype granule, ale musí ochutit trošku masem, protože pes samotné gran. nepozře žádné, kdyby chcípnout měla. Odčervovala jsem naposled před 2 roky, když byla na granulích, jen tak, už bych to nikdy neudělala, jen tak-preventivně, od té doby, co je na mase, koprol. vždy čistá, průjmy žádné, hovínka výstavní. Taky se spravila o 5 kg, a vůbec, je tak nějak v lepší kondici.