Ochránce a společník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2015 21:46
Marek007

XXX.XXX.6.59

Dobrý den,
Hledám psa pro mamku 67 let.Mamka je v dobré kondici, hodně času tráví na chalupě na samotě(jinak ma i rodinný dům ze zahradou), kde je bohužel sama. Pes by měl hodne prostoru a denní pohyb, vycházky, často na volno.
Chci ale aby budil respekt a zároveň byl jednoduchý na ovládání, nenáročný. Občas ho budeme mít my ( naše rodina) na hlídání.Klidně bych ho nechal i profesionálně vycvičit. Předem dekuji za radu.

19.3.2015 21:59
milannn

XXX.XXX.90.222

Kde by pes žil (bydlel), v domě, nebo jen venku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2015 22:00

Marek007 napsal(a):
Dobrý den,
Hledám psa pro mamku 67 let.Mamka je v dobré kondici, hodně času tráví na chalupě na samotě(jinak ma i rodinný dům ze zahradou), kde je bohužel sama. Pes by měl hodne prostoru a denní pohyb, vycházky, často na volno.
Chci ale aby budil respekt a zároveň byl jednoduchý na ovládání, nenáročný. Občas ho budeme mít my ( naše rodina) na hlídání.Klidně bych ho nechal i profesionálně vycvičit. Předem dekuji za radu.

Já vidím problém v tom, že když pořídíte štěně, bude trvat 2-3 roky, než z něj bude hotový pes a ochránce. A zatím se bude maminka na samotě dál bát. Jinak bych vám doporučila knírače, velkého ( ale je to dost velký pes ), nebo i středního. Ale když by to měl být dospělý pes, byl by možná nejlepší NO. Podle mě lépe snáší změnu majitele.

19.3.2015 22:02
anonymx

XXX.XXX.128.171

Asi NO, to je univerzal.

19.3.2015 22:47
kniga

XXX.XXX.234.46

Tak ja myslim, ze by bohate stacil stredni knirac. As radeji cerny, ten budi vetsi respekt, ale zase jsou to pry vetsi raplici. a jsou v cerne vetsi nez pepraci. Ja mam peprandu a nemuzu si stezovat.

19.3.2015 23:26

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2473211/nemecky-ovcak-fena-na-hlidani-objektu/.

Přesně něco takového bych taky doporučila.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2015 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně něco takového bych taky doporučila.

Já taky, ale vzhledem k tomu, že tuto fenu prodává chs, tak bych chtěla vidět její výsledky RTG kyčlí a loktů, protože takto se "vyřazují z provozu" psi co jsou buď nevhodní na výcvik, anebo mají na rtg nějaký harakiri! Kdyby měla fena jen nějaký výcvikový problém, tak to na hlídání a jako společník stačí, ale pokud má vylágrovaný podvozek, tak čeká nového majitele jenom trápení a výdaje za veterinární péči
Na rovinu bych se zeptala jestli jaký má oficiální rtg (vypadá že je s PP), a pokud prodávající řekne že žádný, tak bych jako podmínku koupě chtěla být u jejího rtg (klidně neoficiálního) - s tím, že když to bude v pořádku, tak to zaplatím, a psa si vezmu.

20.3.2015 14:55
Marek007

XXX.XXX.133.194

Děkuji za reakce.Pes by byl ve vnitřku. Mamka by se o něj starala jak o dítě, až moc. Ona má nějaké zkušenosti se psy, měli jsme jezevčíky ( teď v té tradici pokračuji já), naposledy měli s otcem Německého ohaře ( bezvadný pes, ale na ni asi moc aktivní). Nikdy nebyla hlavním pánečkem, vždycky je krmila, ale moc jim neporoučela. Asi tam bude trochu chybět ta pevná ruka. Spíše by to bylo takové spolužití, ale aby budil respekt. Jak ten ohař, ten byl úžasný, vždy se choval přátelsky k lidem ( méně už ke psům), přesně poznal kdo je vítán a kdo ne. A když se ten člověk nechoval správně, tak temně začal vrčet a všichni byli v pozoru. Byl učenlivý atd. Bohužel lovec, hodně aktivní. Takového psa, ale klidnějšího hledám. Že to bude trvat 2-3 roky, s tím se počítá a kdyby něco, tak pes půjde ke mě, k naše jezevcovi přibude ještě jeden kámoš. Chci se zeptat na Chodského psa, s tím nemáte zkušenosti ?

20.3.2015 15:02

Marek007 napsal(a):
Děkuji za reakce.Pes by byl ve vnitřku. Mamka by se o něj starala jak o dítě, až moc. Ona má nějaké zkušenosti se psy, měli jsme jezevčíky ( teď v té tradici pokračuji já), naposledy měli s otcem Německého ohaře ( bezvadný pes, ale na ni asi moc aktivní). Nikdy nebyla hlavním pánečkem, vždycky je krmila, ale moc jim neporoučela. Asi tam bude trochu chybět ta pevná ruka. Spíše by to bylo takové spolužití, ale aby budil respekt. Jak ten ohař, ten byl úžasný, vždy se choval přátelsky k lidem ( méně už ke psům), přesně poznal kdo je vítán a kdo ne. A když se ten člověk nechoval správně, tak temně začal vrčet a všichni byli v pozoru. Byl učenlivý atd. Bohužel lovec, hodně aktivní. Takového psa, ale klidnějšího hledám. Že to bude trvat 2-3 roky, s tím se počítá a kdyby něco, tak pes půjde ke mě, k naše jezevcovi přibude ještě jeden kámoš. Chci se zeptat na Chodského psa, s tím nemáte zkušenosti ?

Moje švagrová má 2 choďáky a nemůže si je vynachválit...dokonce jeden z nich už má i zadržení zloděje v chatové oblasti. Jsou docela učenlivý, ochotní pracovat, dle jejích slov výborní hlídači.

20.3.2015 19:26
conie

XXX.XXX.206.202

V tomto případě a pokud vezmu v úvahu všechny uvedené okolnosti, doporučila bych chodského psa, exteriérového NO, ale klidně i královského pudla - černý budí respekt a hlídat taky dobře umí, přitom je lehce zvladatelný a oddaný. Na výchovu náročnější by již byl černý knírač. Při výběru dobré CHS by vyhovoval i briard - stejně bych doporučila mamince fenku, které jsou lépe zvladatelné. Zase při správném výběru - dobře dokáže hlídat i báječná kolie.

20.3.2015 19:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já taky, ale vzhledem k tomu, že tuto fenu prodává chs, tak bych chtěla vidět její výsledky RTG kyčlí a loktů, protože takto se "vyřazují z provozu" psi co jsou buď nevhodní na výcvik, anebo mají na rtg nějaký harakiri! Kdyby měla fena jen nějaký výcvikový problém, tak to na hlídání a jako společník stačí, ale pokud má vylágrovaný podvozek, tak čeká nového majitele jenom trápení a výdaje za veterinární péči
Na rovinu bych se zeptala jestli jaký má oficiální rtg (vypadá že je s PP), a pokud prodávající řekne že žádný, tak bych jako podmínku koupě chtěla být u jejího rtg (klidně neoficiálního) - s tím, že když to bude v pořádku, tak to zaplatím, a psa si vezmu.

U téhle feny je problém, že potratila a teď nezabřezává a chovatel ji proto nechce... byla skoro 2 roky u paní, jež ji úplně nezvládla a vrátila ji pak chovateli, který ji uchovnil a ejhle, ono toho chovu fena není schopná, tak pryč s ní...ale on je vůbec ten dotyčný spíš překupník než chovatel, takže bych od něj moc slušné chování nečekala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík