Psi se mi začali prát

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2015 20:27
Lucinka0112

XXX.XXX.45.254

Dobrý večer, moc prosím o radu. Máme dva pitbuli, oba dva to jsou kluci. Máme je od narození, protože to jsou štěnata od naší fenky. Ted jim je 8 měsíců a začali se nám prát. Za poslední měsíc se to stalo už asi tak 3-4x. Vždy je od sebe odtrhneme, pak dostanou na zadek a jdou na místo. Nebavíme se s nimi, aby věděli, že to se nedělá. Vždy se rvali jen na zahradě, většinou když mají radost, když přijdem domů, ale dnes se nám poprali už i doma. Koušou se do krve, ale kusy masa si netrhají, jsou to spíš takové škrábance ale krev teče. po chvilce je vše v pořádku a ranky si olizují na vzájem, jinak se mají velice rádi, jsou spolu pořád. Když nejsme doma, tak se zatím doposud nikdy nepoprali. Vždy si začne ten samý. Nevím co máme dělat, přemýšleli jsme že si pořídíme elektrický obojek pro toho, který začíná. poradte někdo jak zabránit tomu, aby se nám prali, máme je rádi oba dva stejně, nechci aby se kousali, aby se prali.
Předem děkuji za odpověd :).

20.3.2015 20:34
pidla

XXX.XXX.106.11

Lucinka0112 napsal(a):
Dobrý večer, moc prosím o radu. Máme dva pitbuli, oba dva to jsou kluci. Máme je od narození, protože to jsou štěnata od naší fenky. Ted jim je 8 měsíců a začali se nám prát. Za poslední měsíc se to stalo už asi tak 3-4x. Vždy je od sebe odtrhneme, pak dostanou na zadek a jdou na místo. Nebavíme se s nimi, aby věděli, že to se nedělá. Vždy se rvali jen na zahradě, většinou když mají radost, když přijdem domů, ale dnes se nám poprali už i doma. Koušou se do krve, ale kusy masa si netrhají, jsou to spíš takové škrábance ale krev teče. po chvilce je vše v pořádku a ranky si olizují na vzájem, jinak se mají velice rádi, jsou spolu pořád. Když nejsme doma, tak se zatím doposud nikdy nepoprali. Vždy si začne ten samý. Nevím co máme dělat, přemýšleli jsme že si pořídíme elektrický obojek pro toho, který začíná. poradte někdo jak zabránit tomu, aby se nám prali, máme je rádi oba dva stejně, nechci aby se kousali, aby se prali.

Máte dva pitbuly-samce! Snad o tomhle plemenu něco víte, když ho nejen máte, ale i množíte! Co jste proboha čekali - že spolu budou radostně skotačit na rozkvetlé louce? Teď jsou to ještě štěnda, teprve zlehka začínají. Za pár měsíců se budou rvát na život a na smrt.
Buď je začněte důsledně oddělovat a vzájemný kontakt povolujte jen pod bedlivým dozorem a S BEZPEČNÝMI NÁHUBKY(!), nebo jednoho z nich co nejdřív někomu darujte.

20.3.2015 20:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

... a rozhodně to neřešte el. obojkem! To si koledujete už opravdu o velikej malér!

Neregistrovaný uživatel

20.3.2015 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Lucinka0112 napsal(a):

Jediný způsob jak zabránit dvěma pitbulům aby se rvali je ODDĚLIT JE!
Jiná možnost neexistuje, a pokud to neuděláte, tak budete brzy kopat jeden až dva hrobečky. To je taky nápad pořídit si dva stejně staré pitbuly stejného pohlaví, a naivně si myslet, že spolu budou žít v symbioze!

20.3.2015 20:38
Lucinka0112

XXX.XXX.45.254

Děkuji, vím něco o tomhle plemenu. Čekala jsem jinou radu... snad se najde někdo další :).

Neregistrovaný uživatel

20.3.2015 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Lucinka0112 napsal(a):
Děkuji, vím něco o tomhle plemenu. Čekala jsem jinou radu... snad se najde někdo další :).

To by mě zajímalo, jakou radu jste čekala?

20.3.2015 20:42
pidla

XXX.XXX.106.11

Lucinka0112 napsal(a):

Pokud jste čekala jinou radu, tak o tomto plemeni nevíte vůbec nic.

20.3.2015 20:44
cheriss

XXX.XXX.131.110

Lucinka0112 napsal(a):

Asi jste chtěla napsat vím něco málo o tomhle plemeni.. Asi hodně málo.. Pokud čekáte, že vám někdo dá návod jak naučit žít dva pitbuly šťastně a mírumilovně vedle sebe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2015 20:55

Zadavatelka jak se zdá neví nic o žádném plemeni, protože dvě štěňata stejného stáří a pohlaví zavání průšvihem u každého plemene. Prostě síly jsou vyrovnané a jakmile se do sebe taková štěňata pustí, tak už po sobě půjdou pořád a o samotě už jim člověk věřit nemůže, jediné řešení je oddělovat. Pokud jsou jinak zvládnutí, někdy se dá dosáhnout toho, že se neporvou v přítomnosti majitele, ale to je tak všechno.

No a u pitbulů je to všechno ještě horší, protože jsou to teriéři, jdou do všeho srdcem, že jsou síly vyrovnané jim bude vadit moc, a zároveň nemají problém se prát dokud nepadnou, nebo dokud nepadne ten druhý.

20.3.2015 21:01
pidla

XXX.XXX.106.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelka jak se zdá neví nic o žádném plemeni, protože dvě štěňata stejného stáří a pohlaví zavání průšvihem u každého plemene. Prostě síly jsou vyrovnané a jakmile se do sebe taková štěňata pustí, tak už po sobě půjdou pořád a o samotě už jim člověk věřit nemůže, jediné řešení je oddělovat. Pokud jsou jinak zvládnutí, někdy se dá dosáhnout toho, že se neporvou v přítomnosti majitele, ale to je tak všechno.

No a u pitbulů je to všechno ještě horší, protože jsou to teriéři, jdou do všeho srdcem, že jsou síly vyrovnané jim bude vadit moc, a zároveň nemají problém se prát dokud nepadnou, nebo dokud nepadne ten druhý.

Pokud je zadavatelka vychovává tím stylem, že jim dá na zadek a pak s nimi nemluví, "aby věděli, že tohle se nedělá", tak dost pochybuju, že se jí podaří docílit takové poslušnosti, aby po sobě v její přítomnosti nešli.
Podle mě je jediné řešení jednoho z nich darovat. A to co nejdřív, než si vzájemně vážně ublíží. A s tím druhým začít chodit na kvalitní cvičák a pořádně se mu věnovat.

20.3.2015 21:38
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lucinka0112 napsal(a):

Nevíte vůbec nic, to se na mě nezlobte. Už jen ten nápad, že dáte jednomu EO. Co myslíte, že to s tím psem udělá? Napadne bráchu a někdo zmáčkne čudl a pustí mu ránu. Pes si akorát bude myslet, že ho kouše brácha a pustí se do něj o to víc.

Naučte se je striktně oddělovat, spolu je pouštějte jen pod dozorem a s kvalitními náhubky a zapomeňte na to, že rvačky skončí. Naopak se budou jen a jen stupňovat až to jednoho dne skončí pořádným zápasem. Máte aspoň breaksticky? Ono se taky může stát, že už je neodděláte od sebe.

21.3.2015 06:57
ustulina

XXX.XXX.63.251

Uf, dva puberťákovitý pitbuly bych teda nechtěla. Rozhodně se přikláním k názoru dát jednoho pryč. Pity máme asi 13let(takže pokročilý začátečníci?) a letos jsme bohužel přišli o nejstaršího psa - manželův návrh na další štěně jsem rázně zamítla (ačkoliv nerada) dokud nejmladší zcela nedospěje. Takže donedávna jsme měli 3 - a podle mne je strašně důležité mít naprosto jasno v hierarchii, není tu prostor pro nějaké pochybnosti, který by mohli začít řešit a to u dvou stejně starých psů bude hodně obtížné. Neříkám nemožné, ale já bych do toho nešla.

21.3.2015 08:52
lev

XXX.XXX.253.186

Lucinka0112 napsal(a):

A k čemupak byl pitbul šlechtěn ? Ke snášenlivosti s ostatními psy ? Jste fakt naivní. Když je neoddělíte, tak můžete jednomu kopat hrob. A to nepočítám zdevastovaný byt. Proč si myslíte, že majitelé těchto plemen mají s ostatními psy problémy? Proč mají jednoho, nebo psa a fenu a nikdy dva jedince stejného pohlaví ?

21.3.2015 09:27

Lucinka0112 napsal(a):

Tak sem se po ráno zasmála, hlavně se s nima nebavte to fakt zabere A do toho co si začíná naperte elektriku aby toho druhého ještě víc nesnášel. Jsou to pitbulové, dva samci, jak může být někdo tak naivní že si myslí že se spolu budou snášet.Ted si zatím netrhají kusy masa, no až si je začnou trhat tak to jeden z nich nepřežije, nebo oba. Pokud si je chcete nechat tak prostě postavte dva kotce a každého zavřete zvlášt, spolu je pouštějte jen pod dohledem a v náhubcích i tak se budou v dospělosti pravděpodobně nesnášet protože vy jim nedáte takový výcvik aby to zvládli když se s nima za trest nebavíte. Jsou to ještě štěnata takže nejrozumnější bude sednout k pc napsat inzerát a jednoho z nich někomu dát.

21.3.2015 09:53
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Lucinka0112 napsal(a):

Jestli si v osmi měsících "nevytrhávají kusy masa", tak za další dva měsíce budete shánět rýč a lopatu.

Hodně štěstí.

21.3.2015 12:22
axl

XXX.XXX.159.147

Lucinka0112 napsal(a):

Dobry den, asi jste cekala radu, jak jinak rict dvema pitum TY!TY! Priklanim se k nazoru, ze je lepsi si nechat jen jednoho nebo psy oddelit. Sama jsem mela dve fenky, co se nesnesly a uz bych do neceho podobnyho nesla. Je to zivot ve strachu a stresu, jestli se nahodou nekde neco nezapomene a nedostanou se k sobe. Pokud nemate poruce nekoho, kdo vam da poradne zabrat v pristupu, vycviku a vychove techto psu pohromade, uvazovala bych s vaznosti o zmenseni smecky, i kdyz to bude tezky a mate jiste psy radi oba dva.

21.3.2015 12:59
Lucinka0112

XXX.XXX.45.254

Myslela jsem si, že tu jsou jiní lidé a ne takovýhle omezenci :) Díky za chytré rady vy milovníci psů :D.

21.3.2015 13:03
pidla

XXX.XXX.106.11

Lucinka0112 napsal(a):
Myslela jsem si, že tu jsou jiní lidé a ne takovýhle omezenci :) Díky za chytré rady vy milovníci psů :D.

No jo, pravý milovník psů jistě dokáže magicky zajistit, aby byl husky naprosto spokojený na gauči, aby bígl ignoroval stopy zvěře, aby retrívra nezajímal hozený míček, aby špic nehlídal, aby jagdteriér skvěle vycházel se slepicemi a aby se dva pitbulí samci nervali...
My omezenci si holt pořídíme psa s ohledem na jeho vrozené vlohy a vlastnosti a nedivíme se, když pes projevuje sklony k tomu, pro co byl po staletí šlechtěný.

21.3.2015 13:33
milannn

XXX.XXX.90.222

Lucinka0112 napsal(a):

Milá Lucinko, ti lidi tady se vám snaží poradit, a ať už jsou to rady jakékoli, drtivá většina se shoduje v tom, že spolu dva psi vašeho plemene nebudou fungovat. Hlavně vám ale radí zodpovědně. Sám mám zkušenost s fenou SBT (tedy zdaleka ne pitbull) a vůbec bych si nedokázal představit, že bych měl doma další fenu, prostě nemožné.

Největší omezenost tady projevujete vy, a to nejen neznalostí specifika vašeho plemene a schopností vyvodit závěr ze stávající situace, ale hlavně tím, co vašim psům připravujete. Takto vedený chov dvou psů pitbulla bych vůbec neváhal nazvat týráním. To je horší, než kdybyste je sem tam vzala na zápas. Takhle je necháte vystavené permanentnímu stresu a dopustíte doma bez nadsázky jatka. Psi se mohou porvat, na tom nic není, ale schválně a neustále je tomu vystavovat, je nezodpovědnost a ta pravá omezenost mysli.

21.3.2015 14:52
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Lucinka0112 napsal(a):

Právě proto, že jsou to milovníci psů, Vám radí dobře. Je projevem naprosté neznalosti vzít si dva pitbuly s tím, že spolu budou normálně vycházet jako dva beránci. Tohle plemeno bylo léta šlechtěno k naprosto nulové toleranci k psím soukmenovcům tak, že do chovu byli zapojováni jen ti psi, kteří tu intoleranci měli. Tato vlastnost a neschopnost vzdát se je chovateli podporována až do dnešních dnů. Těmi slušnými naštěstí jen pro velmi specifický druh kynologického sportu. Varuji Vás spolu se všemi spoludiskutujícími ještě jednou: Jakmile necháte bláhově oba psy někdy spolu o samotě, porvou se Vám takovým způsobem, až to hezké nebude a budou se rvát patrně do té doby, dokud jeden z nich nebo rovnou oba dva nepadnou mrtvi k zemi. V osmi měsících je to ještě relativní "sranda", to si buďte jistá, třebaže i tak jsou to zajisté tvrdé střety. Dva pitbuly najednou lze chovat za naprosto jiných podmínek než dva pudly, dva jezevčíky, dvě kolie... A předně musíte spoustu věcí znát. V první řadě historii plemene, ze které vyplývá jeho povaha.

21.3.2015 16:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lucinko, Vy jste buď nekonečně hloupá, nebo celé je to tady jen nějaká provokace. VŠICHNI, včetně mne, se shodujeme na tom, že dva pitbulí bratři NIKDY nebudou spolu žít ve shodě a dřív nebo později se zabijí. A Vy furt melete to svoje - že čekáte nějakou zázračnou radu! Není Vám to už divné, že tady se vzádně shodují všichni, i když na jiných vláknech mají rozdílné názory?! Ovšem komu není rady...

21.3.2015 17:21
axl

XXX.XXX.159.147

Sice jsem taky radila pani, at radeji zvazi zda mit dva pity je dobry napad. Na druhou stranu ji chapu. Ma sve psy rada a tak nejak doufa, ze ji nekdo poradime, jak z toho ven a nemusela se zadnyho z hafanu zbavovat. Pani ani nepise, kde bydli, jestli ma domek s pozemkem nebo bydli v byte. Jaky maji psi rezim pres den, jestli maji cvicak k dispizici a tak vubec neco o tech psech. Nerikam, ze by se pak zmenil pohled ostatnich, ale mohlo by to treba v necem napovedet.

21.3.2015 17:45
pidla

XXX.XXX.106.11

axl napsal(a):
Sice jsem taky radila pani, at radeji zvazi zda mit dva pity je dobry napad. Na druhou stranu ji chapu. Ma sve psy rada a tak nejak doufa, ze ji nekdo poradime, jak z toho ven a nemusela se zadnyho z hafanu zbavovat. Pani ani nepise, kde bydli, jestli ma domek s pozemkem nebo bydli v byte. Jaky maji psi rezim pres den, jestli maji cvicak k dispizici a tak vubec neco o tech psech. Nerikam, ze by se pak zmenil pohled ostatnich, ale mohlo by to treba v necem napovedet.

A to já zase na rovinu řeknu, že ji nechápu vůbec. Vyrobila vrh pitů, záměrně si nechala dva samce a čekala, že to nějak dopadne a možná to bude v pohodě? Tenhle přístup by se dal pochopit u zlaťáka či bígla, ale u pita ani omylem.

21.3.2015 17:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Znám člověka, co má pity tři, nekastrované samce, dělá s nimi TART na vysoké úrovni a psi mu spolu vycházejí.

21.3.2015 17:58
pidla

XXX.XXX.106.11

scylla napsal(a):
Znám člověka, co má pity tři, nekastrované samce, dělá s nimi TART na vysoké úrovni a psi mu spolu vycházejí.

To je možné. Ale za prvé ten člověk opravdu hodně dobře ví, co dělá (na rozdíl od zadavatelky, která si myslí, že dělat uraženou je účinná výchovná metoda) a za druhé: tohle je jeden jediný případ - z kolika lidí, kteří mají doma pity?
A za třetí: ten dotyčný určitě nemá dva stejně staré psy z jednoho vrhu. To je prostě šíleně třaskavá kombinace.

21.3.2015 18:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

axl napsal(a):

Axl
bych plácla červenou packu, ale.... ....
Budu tady klofat a ničit si voči eště víc.
Zadavatelka o sobě a psech, řekla víc než dost !
Netřeba nic dodávat !

21.3.2015 21:26
conie

XXX.XXX.206.202

scylla napsal(a):

Taky znám člověka, co má 2 pity samce a chodí s nimi společně na cvičák. Jenže doma jsou striktně odděleni v prostorných kotcích, v autě má každý svoji klec a na cvičáku odkládací kotec. Takže jsou spolu jen dobu než je převede z auta na cvičák a ke kotcům, pak už zase maká každý zvlášť. Tohle může být a pravděpodobně bude podobný případ.

22.3.2015 06:19
scylla

XXX.XXX.150.32

conie napsal(a):
Taky znám člověka, co má 2 pity samce a chodí s nimi společně na cvičák. Jenže doma jsou striktně odděleni v prostorných kotcích, v autě má každý svoji klec a na cvičáku odkládací kotec. Takže jsou spolu jen dobu než je převede z auta na cvičák a ke kotcům, pak už zase maká každý zvlášť. Tohle může být a pravděpodobně bude podobný případ.

Toto není podobný příklad, psi jsou spolu, chodí na výlety, akce, hrají si spolu a jsou v pohodě. Je z toho spousta fotek. Ten člověk prostě umí.

22.3.2015 08:35
koně

XXX.XXX.205.252

Lucinka0112 napsal(a):

To by mě zajímalo, co by vám jako rada přišlo dost chytré a snad i použitelné?
Padlo zde, jednoho poslat.Dále mít je oba, avšak odděleně a pracovat s nimi.Na tom přece není nic omezeného, snad ani hloupého?
Matku máte také s nimi, dohromady?
Můžete sem aspoň ve zkratce naznačit, co asi tak jste čekala, že vám mohou poradit skuteční neomezení milovníci psů?

22.3.2015 08:38
koně

XXX.XXX.205.252

scylla napsal(a):
Toto není podobný příklad, psi jsou spolu, chodí na výlety, akce, hrají si spolu a jsou v pohodě. Je z toho spousta fotek. Ten člověk prostě umí.

Člověk určitě umí, ale možná nemá tři sourozence z jednoho vrhu.Nebo jim nějak dokázal stanovit jasnou a striktní hierarchii, kterou oni mezi sebou dodržují.
Ale tipla bych, že u zadavatelky tématu by asi, s radami, ani on neuspěl

22.3.2015 09:59
lostris

XXX.XXX.191.77

Lucinko 0112, u mých dvou fenek začalo docházet ke rvačkám kdy mladší dosáhla věku 2 let a tu starší (dominantnější) začala napadat, vysloveně zkoušela uzurpovat její postavení v hierarchii, zřejmě vycítila že fyzický by ji mohla trumfnout. Já sem to řešila tím, že pokud jsem u konfliktu zasáhla, mladší dostala sprda, byla poslána na místo s povelem zůstaň a starší jsem pochválila a odměnila ji hrou. Starší fenka vždy dostává jako první misku z jídlem, a po mém příchodu jako první se ji dostává mé pozornosti atd. Po dvou měsících se vše uklidnilo, a holky dodnes jsou v pohodě a vyrovnané. JENŽE to jsou ovčandy, tudíž měkké povahy, takže moje " nevšímám si tě" jako trest zabírá, nemluvě o tom že to jsou různě staré feny. Pomoct určit hierarchii a nastolit klid jde ale ne všude a vždy. Vy máte tvrdé "bojové" stejně staré psy. Nevím jak velkou máte zkušenost se psy, já se věnuji psům 20 let a ani dnes bych si na takovéto tvrďáky netroufla. Rady které tady zazněly se Vám možná nelíbí, což opravdu chápu, ale jsou myšlený dobře, vezměte je v úvahu, držím palce ať Vám to dopadne dobře.

22.3.2015 11:38
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):

Je možné, že ten člověk umí, ale i tak si myslím, že to je jedna výjimka z výjimek! Prostě ti psi možná nejsou až tak rvaví, protože to nejsou pitbuli s tou správnou povahou. Jenže u zadavatelky jde o to, že ti psi už SE ZAČALI PRÁT! A takoví se budou prát vždycky. Když to zadavatelka nepochopí... Že má oba psy ráda je možné, ale tím spíš by jednomu z nich měla najít nový domov, protože i pro ty psy je to permanentní stres - kdy potkají toho druhého. Pokud nemá možnost je dát do oddělených kotců, nejlépe každého na jiném konci zahrady, a venčit je zvlášť, tak prostě jiné řešení není. To je fakt a čekat tady zázračné rady je naivní, pošetilé a hloupé.

22.3.2015 11:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Pitbuly neznám a nevím, co to je správní pitbulí povaha, ale tihle tři dokážou vyndat z jednoucího auta figuranta a jsou to jinak naprosto skvělí psi, kteří si spolu i hrají a blbnou. Jestli správná pitbulí povaha je útočit na všechno, co má 4 nohy, tak děkuji, nechci. Je fakt, že dalšího takového člověka s pity neznám, ale tyhle tři má zvládnuté dokonale. A pohodově.

22.3.2015 11:48
apbtbreeder

XXX.XXX.37.247

Nechtejte. Budeme jen radi.

APBT se nikdy nemel dostat do rukou verejnosti a slunickaru.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2015 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

apbtbreeder napsal(a):

To neměl, ale nějací "poctiví a zásadoví chovatelé APBT" tyhle psy dali k dispozici veřejnosti a sluníčkářům, protože sami si je v křížovce nevyluštili...

22.3.2015 11:56
apbtbreeder

XXX.XXX.37.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To neměl, ale nějací "poctiví a zásadoví chovatelé APBT" tyhle psy dali k dispozici veřejnosti a sluníčkářům, protože sami si je v křížovce nevyluštili...

Bohuzel.

22.3.2015 15:58
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Právě. Poctivý chovatel ví vše o povaze psů a zajisté také ví, za jaké situace je může společně venčit a nechat je pospolu. Určitě je nenechá samotné a nevzdálí se z domu a doufat, že se mu neporvou, jak si zajisté představuje zadavatelka. Tohle u pitů zkrátka nefunguje. Tam je ta hierarchie a tolerance mezi psy absolutně potlačena cíleným chovem.

25.3.2015 09:12
jezicek

XXX.XXX.94.7

scylla napsal(a):

Dobry den.
Ma vas kamarad se tremi pitbully se kterymi dela TART (a vytahuje figuranty z jedoucich aut) nekde na internetu nejaky web, profil, povidani o svych psech atd.?

25.3.2015 14:03
vejin

XXX.XXX.12.250

jezicek napsal(a):
Dobry den.
Ma vas kamarad se tremi pitbully se kterymi dela TART (a vytahuje figuranty z jedoucich aut) nekde na internetu nejaky web, profil, povidani o svych psech atd.?

Taky by mě to zajímalo, on internet snese vše. Neměl ten pán, náhodou dříve amstafy?

25.3.2015 15:45
scylla

XXX.XXX.203.100

jezicek napsal(a):
Dobry den.

Nevím o tom, že by něco takového měl. Naposled tohle předváděl v Kladně na nějaké pití akci, pokud vím.

25.3.2015 16:22
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

scylla napsal(a):
Nevím o tom, že by něco takového měl. Naposled tohle předváděl v Kladně na nějaké pití akci, pokud vím.

Tak to asi vím kterej, míval takový pískový psy. Má nějaké jméno? Gůgl jeho stránky určitě najde. Btw. co vím, tak dlouho teda řešili, že se mu psi doma rvou a jednoho kvůli tomu i chtěli dávat pryč.

17.9.2015 18:04
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Lucinka0112 napsal(a):

Je vidět, že s tímto plemenem nemáte žádné zkušenosti, protože jinak by jste pochopili, že tihle dva si musí vyříkat, kdo bude o schod výš a kdo níž.Tudíž toto pasování na pořadí ve smečce řeší takto.ELektrickým obojkem by jste vše akorát pokazily, protože by pes byl trestán za to, že se snaží vydobít své místo nad druhým a tím pádem by začal o to víc ten druhý.Nechte psy vykastrovat, to je trochu zklidní v roce.Je třeba, aby si spolu vyříkali postavení ve smečce.Pokud se do toho začnete míchat, může se vám to vymstít.Měli jste si pořídit jiné plemeno, než je pit, protože 1/ je vidět, že o nich moc nevíte, neumíte řešit ani takovéto jednoduché situace a u nich je logické, že vše řeší většinou horkou hlavou a pár kousanců vzájemných pro ně není nijak tragických.

17.9.2015 18:11
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

apbtbreeder napsal(a):

Takových plemen je víc, ne jen APBT.

18.9.2015 17:20
kykyna

XXX.XXX.98.27

Jeden můj známý toto řešil s bullteriéry.. Ani se mu nervali, byly to dvě feny, žily spolu zhruba 4 roky. Jen párkrát v životě se porvali kvůli jídlu. Ale celkem pohoda, věděl, že si má dát bacha. Jedné bylo 6 let a té druhé neví, celkem mladá- ale z útulku.
Jednoho dne přišel domů a útulkáčka byl a prostě mrtvá, roztrhaná. Nikdo neví proč. Po 3-4 letech soužití, které bylo celkem klidné..

To jen pro zajímavost.

18.9.2015 20:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

To mohl předpokládat.

18.9.2015 22:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

kykyna napsal(a):
Jeden můj známý toto řešil s bullteriéry.. Ani se mu nervali, byly to dvě feny, žily spolu zhruba 4 roky. Jen párkrát v životě se porvali kvůli jídlu. Ale celkem pohoda, věděl, že si má dát bacha. Jedné bylo 6 let a té druhé neví, celkem mladá- ale z útulku.
Jednoho dne přišel domů a útulkáčka byl a prostě mrtvá, roztrhaná. Nikdo neví proč. Po 3-4 letech soužití, které bylo celkem klidné..

To jen pro zajímavost.

To je přesně to, co jsem měla na mysli ve vlákně, které tu probíhalo nedávno, a kdy mnozí tvrdili jak jejich psi spolu vycházejí, jiní pořád omílali jak je to o výchově a jak klidně spolu mohou žít i dva "vychovaní" pitbuli... leda houby s octem! Jsou jedinci (a zvlášť některých plemen - nejen bull!), kteří prostě spolu (nebo vedle sebe) žijí i několik let a jednou se to prostě stane. Pokud se mně dvě feny chytnou poprvé a mám-li štěstí, že jsem u toho, už je NIKDY nenechám samotné bez dozoru. Jednoho dne to totiž dopadne přesně tak, jak píše kykyna. Než jsem to pochopila, tak jsem bohužel také přišla o nějaké feny, "vyříkaly" si to, když jsem nebyla doma.

18.9.2015 22:21
milannn

XXX.XXX.90.222

Za až tak příliš tvrdým "vyříkáváním", které končí smrtí, bych viděl dva možné důvody:
1) Psychopatický jedinec nebo jedinec plemene, které má silně potlačené smečkové chování (pitbull?)
2) Psi jsou v danou chvíli na malém prostoru (byt, malý dvorek), kde nejenom, že graduje agrese, ale hlavně napadený nemá kam utéct.

Jinak tento způsob "vyříkávání" není normální ani u tvrdých agresivních plemen.

18.9.2015 22:32
kykyna

XXX.XXX.98.27

rapotacka11 napsal(a):
To mohl předpokládat.

Ano to mohl, ale bohužel mu zbyly jen oči pro pláč..

19.9.2015 07:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

milannn napsal(a):
Za až tak příliš tvrdým "vyříkáváním", které končí smrtí, bych viděl dva možné důvody:
1) Psychopatický jedinec nebo jedinec plemene, které má silně potlačené smečkové chování (pitbull?)
2) Psi jsou v danou chvíli na malém prostoru (byt, malý dvorek), kde nejenom, že graduje agrese, ale hlavně napadený nemá kam utéct.

Velmi se mýlíte! Mým 4 fenám se to stalo po 4 letech bezproblémového soužití - neporvaly se ani u žrádla. Byly na dvorku cca 400 m2 (před tím žily 3 roky bez problémů v bytě, kvůli psům jsme koupili barák). Nejednalo se o pitbuly. A nemyslím si, že by mezi nimi byl psychopatický jedinec,3 byli i se zkouškami, čtvrté štěně. Byli milí k rodině i návštěvě (pokud jsem byla doma). Nevím, co bylo spouštěčem, možná jim sousedi hodili nějakou kost..., fakt nevím, ale něco to být muselo. Znám několik chovatelů jezevčíků drsn., kterým se stalo totéž. Jde o to, že pokud je větší smečka, tedy o více než 2 jedincích, tak všichni se vrhnou na toho jednoho a prostě ho zabijí. Možná, že kdyby se rvaly jen dva jedinci, tak by jim došly síly dřív, než by bylo úplně po nich, ale takhle nemá jedinec proti několika šanci.

19.9.2015 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Vím o případu u NO.
1x smečka roztrhala mladého nového psa.
V dalším NO porvala dcera matku, ale tu dali dohromady...

19.9.2015 08:43

rapotacka11 napsal(a):
Vím o případu u NO.
1x smečka roztrhala mladého nového psa.
V dalším NO porvala dcera matku, ale tu dali dohromady...

Proto jsem psy nikdy nenechávala bez dozoru samotné navolno.

19.9.2015 20:33
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

kykyna napsal(a):

To jen pro zajímavost.

Tohle ale má očekávat jakýkoli chovatel u své smečky psů, která je nevyrovnaná.Není nic horšího, než peroucí se feny.Psi si to vyříkají do krve většinou a pak to končí-vyjma psích zápasů- tím, že jde každej svojí cestou, ale když se chytnou feny, neznám nic horšího byť jen z videí, nebo vyprávění.Jdou do mrtva.Takže i chovatelé jiných plemen by si toto měli uvědomit.Jenže, to by museli zapnout mozky.Ono se deset let stát nic nemusí, on nemusí být prostě ani důvod k napadení druhého, ale stane se a o tom to je.Jsou to zvířata, jednají přirozeně, impulzivně a stále je to o přežití, i když nepochopí, že misku jim denně člověk s jejich dávkou krmení dá a oni se nemusí starat.Jsou to jen zvířata, jenže to si mnozí neuvědomují a to je ta chyba.

19.9.2015 20:39
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

koňadra napsal(a):
Velmi se mýlíte! Mým 4 fenám se to stalo po 4 letech bezproblémového soužití - neporvaly se ani u žrádla. Byly na dvorku cca 400 m2 (před tím žily 3 roky bez problémů v bytě, kvůli psům jsme koupili barák). Nejednalo se o pitbuly. A nemyslím si, že by mezi nimi byl psychopatický jedinec,3 byli i se zkouškami, čtvrté štěně. Byli milí k rodině i návštěvě (pokud jsem byla doma). Nevím, co bylo spouštěčem, možná jim sousedi hodili nějakou kost..., fakt nevím, ale něco to být muselo. Znám několik chovatelů jezevčíků drsn., kterým se stalo totéž. Jde o to, že pokud je větší smečka, tedy o více než 2 jedincích, tak všichni se vrhnou na toho jednoho a prostě ho zabijí. Možná, že kdyby se rvaly jen dva jedinci, tak by jim došly síly dřív, než by bylo úplně po nich, ale takhle nemá jedinec proti několika šanci.

V případě, že se smečka vrhne na jednoho jedince, v jejich zájmu je, aby on buď zemřel a nebo pokud přežije přešel na post toho posledního, čímž se jejich vlastní pozice v dané smečce zvedne nejméně o jednu příčku nahoru.Je to normální, jde o hierarchii ve smečce, kterou tvoří už dva jedinci stejného druhu, jako u koní tvoří dva jedinci stádo.I ti dva si ovšem musí vyříkat, kdo bude výš a kdo pod ním. Pořád lidé nechápou, že zvířata jednají dle pudu sebezáchovy, přežití, rozmnožování apod.Ale to je téma na dlouho.

19.9.2015 20:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

kykyna napsal(a):
Ano to mohl, ale bohužel mu zbyly jen oči pro pláč..

A zbyly mu oči pro pláč pouze proto, že nepochopil.Snad už chápe.

20.9.2015 12:19
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

milannn napsal(a):

Omyl, tento způsob vyříkání si je tu už od pradávna.Jen si to lidé nepřipouští.Psychopatický jedinec to určitě nebude, ani jedinec se silně potlačenými smečkovými sklony jako pitbul :-D sorry, přijde mi to k smíchu.To jen lidé si neuvědomují, že zvířata polidšťují strašně a myslí si, že se budou chovat podle nich, prostě v klidu apod.Ale ono taky záleží na tom, kde, jak atd.daný jedinec vyrůstal, jak dospíval apod.Je dokázáno, že většina psů se serve na ulici, ne v bytě, nebo na zahradě, ale na velkém prostranství s ohledněním na velikost bytu a zahrady.Takže proč graduje napadení zrovna tam?Protože toto není o agresy, o agresy by to bylo v tu chvíli, pokud daný pes napadá všechny kolemjdoucí psy bez ohledu na plemeno a věk.Agresivní psem se dá považovat zvíře, které je schopno napadnout štěně např.a zabít ho.Jenže spousta lidí si neuvědomuje, že tyto stavy může způsobovat i zdravotní stav zvířete.Např. nádory na mozku změní chování psa během pár vteřin z miláčka na abnormálního agresora.O to jde přeci také.

20.9.2015 12:40

gitule vrtule napsal(a):
Omyl, tento způsob vyříkání si je tu už od pradávna.Jen si to lidé nepřipouští.Psychopatický jedinec to určitě nebude, ani jedinec se silně potlačenými smečkovými sklony jako pitbul :-D sorry, přijde mi to k smíchu.To jen lidé si neuvědomují, že zvířata polidšťují strašně a myslí si, že se budou chovat podle nich, prostě v klidu apod.Ale ono taky záleží na tom, kde, jak atd.daný jedinec vyrůstal, jak dospíval apod.Je dokázáno, že většina psů se serve na ulici, ne v bytě, nebo na zahradě, ale na velkém prostranství s ohledněním na velikost bytu a zahrady.Takže proč graduje napadení zrovna tam?Protože toto není o agresy, o agresy by to bylo v tu chvíli, pokud daný pes napadá všechny kolemjdoucí psy bez ohledu na plemeno a věk.Agresivní psem se dá považovat zvíře, které je schopno napadnout štěně např.a zabít ho.Jenže spousta lidí si neuvědomuje, že tyto stavy může způsobovat i zdravotní stav zvířete.Např. nádory na mozku změní chování psa během pár vteřin z miláčka na abnormálního agresora.O to jde přeci také.

Super, jenom mi tam chybí jakákoliv smysluplná myšlenka...mmch, o agresY to fakt být nemůže

20.9.2015 13:04
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Super, jenom mi tam chybí jakákoliv smysluplná myšlenka...mmch, o agresY to fakt být nemůže

V tom případě si myslím, že tam není myšlenka jen z tvého pohledu

20.9.2015 17:04
milannn

XXX.XXX.90.222

gitule vrtule napsal(a):

To je smutné, že vám vaše neznalosti přijdou k smíchu... Možná by bylo llepší se nad věcí více zamyslet, příp. si něco nastudovat. Nebo jste možná jen nedostatečně četla, co jsem psal.

Nemá to nic společného s polidšťováním psů. Jde o to, že za podmínek blížících se stavu ve volné přírodě, je napadení končící smrtí věc téměř se nevyskytující. Stále se bavíme o napadení jednoho jedince druhým (nikoli celou smečkou, to je jiná situace). Pokud úplně pomineme vlky, lišky atd. a zůstaneme u psů, tedy u těch, kteří mají velmi blízko k přírodnímu způsobu života, aborigenních psů, tam k takovému napadení téměř nedochází. Vyjma situací, které jsem psal.
Úplně jiná je situace, pořídi-li si babička dva pitbully do garsonky, oni dospějí, jsou to jedinci s potlačeným sociálním chováním (ani to nemusí být psychopati), mají velmi málo prostoru, velmi málo pohybu - schválně uvádím tento extrém - pak je babička na dobré cestě k situaci, že jednou přijde domů a psa najde mrtvého.

Jinak souhlas s hmn_, myšlenkou a pravopisem to neoplývá

20.9.2015 17:14
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

milannn napsal(a):
To je smutné, že vám vaše neznalosti přijdou k smíchu... Možná by bylo llepší se nad věcí více zamyslet, příp. si něco nastudovat. Nebo jste možná jen nedostatečně četla, co jsem psal.

Nemá to nic společného s polidšťováním psů. Jde o to, že za podmínek blížících se stavu ve volné přírodě, je napadení končící smrtí věc téměř se nevyskytující. Stále se bavíme o napadení jednoho jedince druhým (nikoli celou smečkou, to je jiná situace). Pokud úplně pomineme vlky, lišky atd. a zůstaneme u psů, tedy u těch, kteří mají velmi blízko k přírodnímu způsobu života, aborigenních psů, tam k takovému napadení téměř nedochází. Vyjma situací, které jsem psal.
Úplně jiná je situace, pořídi-li si babička dva pitbully do garsonky, oni dospějí, jsou to jedinci s potlačeným sociálním chováním (ani to nemusí být psychopati), mají velmi málo prostoru, velmi málo pohybu - schválně uvádím tento extrém - pak je babička na dobré cestě k situaci, že jednou přijde domů a psa najde mrtvého.

Jinak souhlas s hmn_, myšlenkou a pravopisem to neoplývá

Je to věc názoru na problém, který se výše uváděl.Každý má právo mít svůj vlastní pohled a že můj postoj k věci neshoduje s vaším, je váš problém, ne můj.Extrém babičky a 2 pitbulů je hloupý, protože nejde o plemeno, jak dobře všichni víme.Protože nejvíce pokousání jedinců mezi sebou a pokousání lidí psy, vedou vořeši, jezevčíci apod.Navíc nejvíce útočí psy, kteří nepodstoupily ani základní výcvik poslušnosti, tudíž tzv.samorosti.Babička v případě, že bude mít doma dva pity není na dobré cestě k situaci, že jednou přijde domů a najde psa mrtvého, jak chytře uvádíte, ale je na dobré cestě k situaci, že neví, jak se kvalitně krmí psy a ty jí pak ublíží a sežerou.Víme všichni, jaký postoj ke psům mají staří lidé a už vůbec se nebavím o stylu a způsobu krmení psů.

20.9.2015 17:19
milannn

XXX.XXX.90.222

gitule vrtule napsal(a):
Je to věc názoru na problém, který se výše uváděl.Každý má právo mít svůj vlastní pohled a že můj postoj k věci neshoduje s vaším, je váš problém, ne můj.Extrém babičky a 2 pitbulů je hloupý, protože nejde o plemeno, jak dobře všichni víme.Protože nejvíce pokousání jedinců mezi sebou a pokousání lidí psy, vedou vořeši, jezevčíci apod.Navíc nejvíce útočí psy, kteří nepodstoupily ani základní výcvik poslušnosti, tudíž tzv.samorosti.Babička v případě, že bude mít doma dva pity není na dobré cestě k situaci, že jednou přijde domů a najde psa mrtvého, jak chytře uvádíte, ale je na dobré cestě k situaci, že neví, jak se kvalitně krmí psy a ty jí pak ublíží a sežerou.Víme všichni, jaký postoj ke psům mají staří lidé a už vůbec se nebavím o stylu a způsobu krmení psů.

Váš názor vám neberu, mějte si jaký chcete a problém s tím určitě nemám.
Jen nevím, čím to je, že mám pocit, že toho "PITA" jsem viděla tak možná leda z projíždějícího vlaku, jinak by jste nemohla napsat takovou věc.

20.9.2015 17:31

gitule vrtule napsal(a):

... "jak se kvalitně krmí psy"..., nějak jsem nepochopila koho má ta babička těmi psy krmit ? Sebe ? To si myslíte, že staré paní jedí psy ?
To mají tak malé důchody ? A nebylo by lepší toho pita výhodně prodat a koupit si vepřové ?

20.9.2015 20:13
lucias

XXX.XXX.173.128

Diskuse na zajímavé téma... A zkusím se zeptat i já, jestli mi někdo dokáže vysvětlit důvod následující situace: Minibullteriér, pes cca rok. Nebyl náš, ale bydlel na stejném pozemku s našimi psy. Perfektně socializovaný, žijící v tříčlenné smečce. Do smečky přibylo štěně, dvouměsíční fenka. Po čtrnácti dnech ji tento pes zkusil zabít - normálně na tvrdo, bez zjevné příčiny - naštěstí jsem stála vedle. Samozřejmě jsme to dál bedlivě hlídali. Časem se to opakovalo, takže jsme hafany oddělili. Bohužel po nějaké (dost dlouhé) době, kdy tato fenka byla březí, pár dní před porodem, se k ní tento pes znovu dostal, úplně hloupou náhodou. Dopadlo to katastrofálně, fenku dávali dohromady asi tři hodiny, následoval porod císařem, naštěstí přežila ona i štěňátka. Pořád přemýšlím, kde nastala ta prvotní chyba, pes by přeci fenku takhle napadnout neměl, pokud není magor...

20.9.2015 20:25
conie

XXX.XXX.206.202

lucias napsal(a):
Diskuse na zajímavé téma... A zkusím se zeptat i já, jestli mi někdo dokáže vysvětlit důvod následující situace: Minibullteriér, pes cca rok. Nebyl náš, ale bydlel na stejném pozemku s našimi psy. Perfektně socializovaný, žijící v tříčlenné smečce. Do smečky přibylo štěně, dvouměsíční fenka. Po čtrnácti dnech ji tento pes zkusil zabít - normálně na tvrdo, bez zjevné příčiny - naštěstí jsem stála vedle. Samozřejmě jsme to dál bedlivě hlídali. Časem se to opakovalo, takže jsme hafany oddělili. Bohužel po nějaké (dost dlouhé) době, kdy tato fenka byla březí, pár dní před porodem, se k ní tento pes znovu dostal, úplně hloupou náhodou. Dopadlo to katastrofálně, fenku dávali dohromady asi tři hodiny, následoval porod císařem, naštěstí přežila ona i štěňátka. Pořád přemýšlím, kde nastala ta prvotní chyba, pes by přeci fenku takhle napadnout neměl, pokud není magor...

Možná proto, že bulíci (a zřejmě i mini) prostě magoři jsou. Vím to ze zkušenosti ze cvičáku i od známých. Možná jste to ještě neslyšela, ale u bulíků je dost častá situace, že se malinká štěňata musí oddělit od matky, protože ta by je zabila. Nyní máme na cvičáku 2 letou fenu bulíka, od mala chodí mezi psy, majitel je zkušený psovod, přesto fena začala vyjíždět po všem kolem sebe, bez ohledu na to, zda je to pes, fena, štěně, dospělák, má to 2 kg nebo 50 kg. Vysvětlení? Magor pes, nešťastný pán.

20.9.2015 21:44
milannn

XXX.XXX.90.222

milannn napsal(a):
Nebo bullterier? Možná taky...

To co lucias napsala splňuje právě zmiňovaný důvod č.1)
Prostě v minibulíkovi vyplaval na povrch gen, který odpovídá za toto "pokřivené" smečkové chování (zjednodušeně) a problém je na světě.

21.9.2015 07:59

milannn napsal(a):
milannn napsal(a):
Nebo bullterier? Možná taky...

To co lucias napsala splňuje právě zmiňovaný důvod č.1)
Prostě v minibulíkovi vyplaval na povrch gen, který odpovídá za toto "pokřivené" smečkové chování (zjednodušeně) a problém je na světě.

Plus :
"Po čtrnácti dnech ji tento pes zkusil zabít - normálně na tvrdo, bez zjevné příčiny - naštěstí jsem stála vedle"...v té větě je možná příčina a to přítomnost člověka - se tomu říká ochrana zdrojů...velmi častá ne-ĺi absolutně nejčastější příčina všech konfliktů uvnitř smečky.

21.9.2015 09:45
milannn

XXX.XXX.90.222

Ještě, abych snad nevyzněl jako nepřítel pitbullů - ba naopak, pro mě jsou to v mnoha směrech super psi. Ale je už fakt k smíchu, když se objevují dotazy jako:

(Koncept je podobný) - "Zdravím, máme probém s naším psem..., jinak jse ale hodný, poslušný a má nás rád.
No a místo těch teček tam bývá
- je to pitbull, máme dva a ti se nám začali najednou prát
- je to foxteriér, z ničeho nic nám zakousl naši Mícu
- je to husky a pořád někam utíká, vůbec nechce poslechnout
- je to kavkazák a přinesl nám ze zahrady souseda na tři díly

Co tím chci říct.. Že některá plemena mají tak přísná specifika, že bychom je měli respektovat a nesnažit se psa za každou cenu odklonit od jeho přirozenosti. Nepočítat vůbec s jeho povahou je velká chyba.

21.9.2015 09:48

milannn napsal(a):
Ještě, abych snad nevyzněl jako nepřítel pitbullů - ba naopak, pro mě jsou to v mnoha směrech super psi. Ale je už fakt k smíchu, když se objevují dotazy jako:

(Koncept je podobný) - "Zdravím, máme probém s naším psem..., jinak jse ale hodný, poslušný a má nás rád.
No a místo těch teček tam bývá
- je to pitbull, máme dva a ti se nám začali najednou prát
- je to foxteriér, z ničeho nic nám zakousl naši Mícu
- je to husky a pořád někam utíká, vůbec nechce poslechnout
- je to kavkazák a přinesl nám ze zahrady souseda na tři díly

Co tím chci říct.. Že některá plemena mají tak přísná specifika, že bychom je měli respektovat a nesnažit se psa za každou cenu odklonit od jeho přirozenosti. Nepočítat vůbec s jeho povahou je velká chyba.

Přesně, to je to, co pořád říkám. Pořídí si plemeno a pak se stráášně diví jeho povahovým rysům.

21.9.2015 10:15
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

... "jak se kvalitně krmí psy"..., nějak jsem nepochopila koho má ta babička těmi psy krmit ? Sebe ? To si myslíte, že staré paní jedí psy ?
To mají tak malé důchody ? A nebylo by lepší toho pita výhodně prodat a koupit si vepřové ?

Jen v mém okolí znám tři lidi, kteří mají psy, těm lidem je přes 60 a myslí si, že psům stačí, jako před 40 lety rohlík a zbytky z oběda.Takže pochybuju, že toto je kvalitní krmení, protože starší lidé nepodléhají modě krmení granulema, barfování, konzervy pro psy apod.Ono není krmení, jako krmení.Nás stojí psy měsíčně kolem 1500-2000Kč a manželovo rodiče-starší ročník jen kroutí nad tím hlavama, že do psů investujeme tolik peněz.Jo apropo.pokud si přečtete celou debatu, budete vědět, na co jsem reagovala a tak hloupá otázka cituji vás-nějak jsem nepochopila koho má ta babička těmi psy krmit ? Sebe ? To si myslíte, že staré paní jedí psy ? - toto mluví za vše, že nechápete vůbec, o čem se debatovalo o pár příspěvků v diskusi nahoře

21.9.2015 10:17
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

milannn napsal(a):
Váš názor vám neberu, mějte si jaký chcete a problém s tím určitě nemám.
Jen nevím, čím to je, že mám pocit, že toho "PITA" jsem viděla tak možná leda z projíždějícího vlaku, jinak by jste nemohla napsat takovou věc.

Jen nevím, čím to je, že mám pocit, že toho "PITA" jsem viděla tak možná leda z projíždějícího vlaku-proč se poženšťujete milane?

21.9.2015 10:30

gitule vrtule napsal(a):
Jen v mém okolí znám tři lidi, kteří mají psy, těm lidem je přes 60 a myslí si, že psům stačí, jako před 40 lety rohlík a zbytky z oběda.Takže pochybuju, že toto je kvalitní krmení, protože starší lidé nepodléhají modě krmení granulema, barfování, konzervy pro psy apod.Ono není krmení, jako krmení.Nás stojí psy měsíčně kolem 1500-2000Kč a manželovo rodiče-starší ročník jen kroutí nad tím hlavama, že do psů investujeme tolik peněz.Jo apropo.pokud si přečtete celou debatu, budete vědět, na co jsem reagovala a tak hloupá otázka cituji vás-nějak jsem nepochopila koho má ta babička těmi psy krmit ? Sebe ? To si myslíte, že staré paní jedí psy ? - toto mluví za vše, že nechápete vůbec, o čem se debatovalo o pár příspěvků v diskusi nahoře

Ale já jsem pochopila, jen vy stále nechápete, že je rozdíl mezi "psy" a "psi".
Protože sem tam přicházím do styku i s cizinci, tak ti by vaše vyjadřování s hrůzou pochopili tak jako já. Oni totiž na rozdíl od vás "psy" a "psi" rozlišují.
Ještě k tomu krmení : Snad se můžu považovat za starší paní a psy krmím skoro 30 let masem ( když granule v Čechách nebyly ) a teď masem a granulemi ( žádný supáč, ale střední třída ).

21.9.2015 10:31
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

conie napsal(a):
Možná proto, že bulíci (a zřejmě i mini) prostě magoři jsou. Vím to ze zkušenosti ze cvičáku i od známých. Možná jste to ještě neslyšela, ale u bulíků je dost častá situace, že se malinká štěňata musí oddělit od matky, protože ta by je zabila. Nyní máme na cvičáku 2 letou fenu bulíka, od mala chodí mezi psy, majitel je zkušený psovod, přesto fena začala vyjíždět po všem kolem sebe, bez ohledu na to, zda je to pes, fena, štěně, dospělák, má to 2 kg nebo 50 kg. Vysvětlení? Magor pes, nešťastný pán.

Prvotní chyba nastala, když se takovýto pes koupil, aniž by člověk počítal s tím, co je to za rasu a co se může dít.Druhá chyba nastala, že se psy nechali bez dozoru a třetí chyba je, že si plemena psů-ať už bull, nebo jiné-pořídí někdo, kdo tomu nerozumí absolutně, ale prostě se mu toto plemeno líbí, jako je ve většině případech toto faktor číslo 1 při chybování výběru plemene.Zkušený psovod neznamená bezproblémový pes, na to pozor!Vaše vysvětlení - cituji vás - Vysvětlení? Magor pes, nešťastný pán. - je neopodstatněné.Spíš je to naopak.Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody a toto platí i u výcviku psů, koní atd.Vaše odsouzení je neopodstatněné, protože se nikdo nezabývá myšlenkou, proč tomu tak je a pokud je on zkušený psovod, jak píšete výše, měl by znát odpově´d přeci?Psovodi by měli pracovat pouze s plemeny, o kterých mají znalosti, ví, co mohou očekávat a zavčasu řeší případné problémy, protože zvířata upozorní na to- a to je faktem porozumění - že se něco stane, jsou nervozní apod.jen lidé si často nevšímají ani položených uší na hlavě, neví ani co to znamená a nedokážou včas zareagovat, protože si nevšímají chování psa.Je jednoduché odsoudit psa, že je magor a psovod je nešťastný páníček- a proč?Protože tomu danému plemeni, nebo jedinci nerozumí.

21.9.2015 10:43
milannn

XXX.XXX.90.222

gitule vrtule napsal(a):
Jen nevím, čím to je, že mám pocit, že toho "PITA" jsem viděla tak možná leda z projíždějícího vlaku-proč se poženšťujete milane?

Překlep, to se mi tak občas stává... smajlík Mělo tam být JSTE. Jsem rád, že jsem vás tak pobavil po ránu

21.9.2015 12:16
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ale já jsem pochopila, jen vy stále nechápete, že je rozdíl mezi "psy" a "psi".
Protože sem tam přicházím do styku i s cizinci, tak ti by vaše vyjadřování s hrůzou pochopili tak jako já. Oni totiž na rozdíl od vás "psy" a "psi" rozlišují.
Ještě k tomu krmení : Snad se můžu považovat za starší paní a psy krmím skoro 30 let masem ( když granule v Čechách nebyly ) a teď masem a granulemi ( žádný supáč, ale střední třída ).

Jak moc záleží na pravopisu?Asi jste bez chyby a důraz kladete na gramatiku.

21.9.2015 14:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Vždyť to s Vámi myslí dobře.

21.9.2015 15:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

21.9.2015 15:42
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Vždyť to s Vámi myslí dobře.

Opět perlíte!

21.9.2015 22:11
Šarina

XXX.XXX.231.146

gitule vrtule napsal(a):

Na pravopisu záleží v okamžiku, kdy to zásadně ovlivňuje smysl věty (záměna 1. a 4. pádu často vzbuzuje pobavení). Ono na pravopisu záleží i proto, že pohrdání pravopisem většinou znamená hůře srozumitelný text; zrovna vy jste toho zářným příkladem, protože se fakt obtížně čtete...
(A neberte se zase tak vážně... já se u glosy orionky docela pobavila ).

22.9.2015 08:56
hillary

XXX.XXX.74.222

:DDDD

22.9.2015 19:22
lucias

XXX.XXX.173.128

conie napsal(a):

Tak to jsem ráda, že se tak úplně nemýlím. Trochu bulíky znám a vím, že to s nimi není jednoduché, proto jsem se hodně bránila jeho příchodu k nám. Bohužel jsem byla za hysterku a jeho majitelka dodnes tvrdí, že on za to nemohl. No nemohl, chová se, jak mu velí přirozenost.

23.9.2015 10:28
shavoid

XXX.XXX.152.1

gitule vrtule napsal(a):

Na pravopisu by ani tak moc nezáleželo, kdyby ty Vaše příspěvky alespoň dávaly nějaký smysl. Já abych pravdu řekla, tak jsem v těch Vašich litaniích nenašla žádnou zajímavou myšlenku. Zpravidla tam vidím okopírované věty z neuvedených zdrojů, neustálé omílání zřejmých věcí, které jaksi splácáte dohromady s tím okopírovaným a přidáte k nim vaše výplody, načež vznikne něco takového "vaše odsouzení je neopodstatněné, protože se nikdo nezabývá myšlenkou, proč tomu tak je a pokud je on zkušený psovod, jak píšete výše, měl by znát odpově´d přeci?Psovodi by měli pracovat pouze s plemeny, o kterých mají znalosti, ví, co mohou očekávat a zavčasu řeší případné problémy, protože zvířata upozorní na to- a to je faktem porozumění"... no potěš koště , faktem porozumění? Zajímavé spojení, vskutku.

23.9.2015 10:46
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

shavoid napsal(a):
Na pravopisu by ani tak moc nezáleželo, kdyby ty Vaše příspěvky alespoň dávaly nějaký smysl. Já abych pravdu řekla, tak jsem v těch Vašich litaniích nenašla žádnou zajímavou myšlenku. Zpravidla tam vidím okopírované věty z neuvedených zdrojů, neustálé omílání zřejmých věcí, které jaksi splácáte dohromady s tím okopírovaným a přidáte k nim vaše výplody, načež vznikne něco takového "vaše odsouzení je neopodstatněné, protože se nikdo nezabývá myšlenkou, proč tomu tak je a pokud je on zkušený psovod, jak píšete výše, měl by znát odpově´d přeci?Psovodi by měli pracovat pouze s plemeny, o kterých mají znalosti, ví, co mohou očekávat a zavčasu řeší případné problémy, protože zvířata upozorní na to- a to je faktem porozumění"... no potěš koště , faktem porozumění? Zajímavé spojení, vskutku.

Vysmívat se umí jen ubožáci a bez pardonu-za svým názorem si stojím, protože každé zvíře, než něco udělá, nějak zareaguje na danou situaci dává svojí řečí těla-uší, očí, svalů apod.najevo, co se chystá udělat, nebo jak na něj daná situace působí.Navíc každé plemeno psa bylo šlechtěno pro určitý způsob využití, jak inteligent ví a podle toho se dají odhadnout ve většině případech situace, které dané zvíře zvládne i když v malém procentu jde o jedince daného plemene konkrétně.Pokud si člověk nevšímá, jaké signály zvíře používá a vysílá do okolí, lehko se stane něco a pak to většinou odnese zvíře, protože člověk je ten king, kterej přece NIC neudělal a to je právě ono, to NIC.Ale takovým všeználkům, jako jste vy- vysmívajícím se názoru druhých je zbytečné něco vysvětlovat, protože by to nepochopili.Asi tak.Navíc vás nikdo nenutí číst příspěvky moje, tak nechápu, co tu omíláte za kraviny.

23.9.2015 11:35
shavoid

XXX.XXX.152.1

To, že si za svým názorem stojíte je samozřejmě v naprostém pořádku. Myslím si ale, že Vaše příspěvky na ifauně sklízejí tolik negativních reakcí proto, že jejich vypovídající hodnota je vzhledem k hlavnímu příspěku a k diskuzi jako takové zpravidla nulová. A bohužel ten despekt, který máte vůči všem diskutujícím tomu také moc nepřidává.

23.9.2015 12:17
alda082

XXX.XXX.58.109

Lucinka0112 napsal(a):

Nikdo z vás doma nemá vůdčí postavení tím to je, vaši psi jsou sami sobě páni, momentálně svým přístupem podporujete agresivitu, mám doma dvě feny APBT a jedinej kdo někoho může kousnout jsem já! jsou spolu zavřené doma, jedí vedle sebe z misek, spí spolu v pelechu, mají už kolem osmi let a nikdy se nekously tak že by si vyškubly chlupy atd... prostě bůh jsem doma já a ony ke mě vzhlíží, bohužel málokdo má vrozenou autoritu a i když chce sebevíc psi ho nikdy tolerovat nebudou a takový lidi by si měli koupit na mazlení zakrslého králíka, předejdou pak takovým problémům. pokud máte psi opravdu ráda vyhledejte špičkového cvičitele, ne nějakého Tondu z místního cvičáku, ti jsou většinou k ničemu.

23.9.2015 12:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

shavoid napsal(a):
To, že si za svým názorem stojíte je samozřejmě v naprostém pořádku. Myslím si ale, že Vaše příspěvky na ifauně sklízejí tolik negativních reakcí proto, že jejich vypovídající hodnota je vzhledem k hlavnímu příspěku a k diskuzi jako takové zpravidla nulová. A bohužel ten despekt, který máte vůči všem diskutujícím tomu také moc nepřidává.

Naprosto s Vámi "Shavoid" souhlasím - do mě se Gitule pustila v tématu "Kulhající stafford". Ano, dotyčná píše ostatním s despektem a pak si stěžuje, že "vysmívat se umí jen ubožáci!"
Jak praví známé úsloví "Kdo seje vítr, sklízí bouři!".

včelka mája

5.12.2016 22:27
včelka mája

XXX.XXX.47.108

Absolutně stupidní komentář!

Lubor

6.12.2016 11:05
Lubor

XXX.XXX.184.161

Lucko : Já chovám 2 Československé Vlčandy. Vychovávané spolu od štěněte.Za svuj život 5let se mi 4 krát naostro servaly, vždycky jen s pár kousanci, jednou to bylo na šití.Vždycky to bylo ze žárlivosti.Držet je od sebe, plácnout, nebo je za to jen seřvat by bylo jen další popud k nové rvačce, nepomohla mi ani voda, prostě nic-holky si to musely vyříkat aby byl klid.Když se mazlíme, tak se snažim žádnou neupřednostnit před tou druhou. Každou chvíli po sebě lezou, vrčí a koušou si hlavy a já je při tom klidně vydrbkávám, ale obě stejným dílem a v žádném případě nezvyšuji hlas, když je jedna na druhé... Někdy po sobě lezou a je to hra a jemné vykusování... někdy ne.. řeč těla mají v tomto případě pořád stejnou ale oči mají bud hodné, nebo zlé-jakmile mají zlé, ukončíme mazlení, bud odvedu jejich pozornost jinam a nebo jdu ze zahrady domu aby se uklidnili.Jinak fenky se milují, jedna bez druhé být nemůže, vyjí steskem ale vztah mají ze žárlivosti napjatý. S jinýma fenama co znají jsou OK ale spolu se budou poštuchovat do konce života a je jenom na mě abych jim nedal podmět se servat.
Jinak Československý vlčák se nedá srovnávat s Pitbulem.Jen píši svoji zkušenost.
-Ve vašem případě je to velký problém. -Máte 2 samce co se rvou do krve na 8měsících.Pokud je jednou oddělíte, tak už je třeba taky nikdy nepustíte k sobě a budete mít další problémy, třeba ne.. ale spíš jo.. není samosebou aby se vám psi rvali.. zatím je to boj o místo ve smečce, kterého se ten druhý nehodlá vzdát a o to místo budou soupeřit do konce života-s tím počítejte ! Nemluvě o soupeření mezi 2 Pitbulími braty jak to dopadne v dospělosti-nechci domýšlet. Ideál pro vás a vaše psi, by bylo jednoho dát někomu blízkému aby se třeba psíci mohli vídat a vy s psíkama.Nebo si dokonale oddělte zahradu aby se k sobě kluci jednou nemohli dostat- podhrabat, přeskočit a tak, kdyby něco.-(jinak pletený plot mi vlčandy rozpletou za 5-10 minut.) Jestli se vám psíci trvou do krve, tak to budou dělat pořád a bude se to stupnovat.
-Další možnost je, je naučit táhnout víc za jeden provaz, jako obrana před cizím veřelcem či rvačka s cizím psem nebo něco podobného aby se navzájem potřebovaly a docvalko jim to v hlavě a vy stejně musíte oběma rovným dílem a žárlivím situacím předcházet a mít v kapse hračky či pamlsky a podobně..

Lubor

6.12.2016 11:56
Lubor

XXX.XXX.184.161

Tu rvačku s cizím psem neberte doslova :) by to chudák cizí psík nejspíš nepřežil. Prostě je potřeba se snažit navodit situace aby se potřebovaly, tím změnit jejich vztah k sobě.

Lubor

6.12.2016 12:22
Lubor

XXX.XXX.184.161

Ještě bych dodal.. zatím se vám psi rvou ze žárlivosti na právo o mazlení... brzo si také mohou vytyčit jeden před druhým svoje teritorium či některá místa u vás doma, kam nebude chtít jeden druhého pustit. Například váš gauč či křeslo nebo pelech, či miska na vodu.. a zde může nastat další problém.Normálně by to problém být nemusel ale vzhledem k tomu že už se vaši psíci takto rvou ve štěněcím věku, co budou dělat v dospělosti? Opravdu by jste měla upravit jejich vztah s sobě a ukázat jim že jejich postavení ve smečce je dobré a má své výhody.Věřím že by se s nimi dalo pracovat, protože jsou to štěnata!

6.12.2016 14:03
koňadra

XXX.XXX.128.31

Lubore, vaše rady jsou vcelku k ničemu. Ti dva pitbulové se budou rvát kdykoliv budou mít příležitost, nejvíce tehdy, když s nimi nikdo nebude. Není to o žárlivosti, není to o vztahu k pánovi, žádná výchova s tím nepohne. Oddělovat, oddělovat, oddělovat. A ne jen plotem - jsou schopni se porvat i přes plot, urvat jeden druhému čumák, jeden ukousne druhému nohu - pokud ji prostrčí skrz pletivo apod. Takže dva oddělené kotce, nebo jednoho mít na zahradě před domem, druhého za domem... prostě, aby na sebe ani neviděli, ani se nemohli dostat do kontaktu - byť přes plot - jedině, že by to byla zeď, nebo celistvý plech. Ani prkna neobstojí.
Můj soused choval stafordy, viděl jsem soužití těch psů dnes a denně, vím, o čem píši.
Já mám jiná plemena a odděluji také. Mám samé feny a když si dvě nesednou, je to konec. Klidně kolem sebe budou chodit týdny i měsíce a nebude se nic dít, ale pak se stane něco (nikdy jsem nepochopila co) a dají se do sebe. Pokud se to stane, když je puštěná celá smečka, všichni se vrhnou na jednoho - toho slabšího. A toho klidně zabijí.
Prostě psi nejsou nic jiného než šelmy - ať se to někomu líbí nebo ne. Ale jsou plemena méně rvavá, přímo smečková (bígl, honiči...) a potom jsou taková, kteří se prostě prát budou - nejen pitbul, ale i třeba lovečtí teriéři (jagteriér) a dokonce i jezevčíci - všechno to jsou psi, kteří byli vyšlechtěni na samostatný boj pod zemí s mnohem větším protivníkem a ti se jen tak podřizovat nebudou. A najdou se i jiná plemena, třeba pastevci, některá služební plemena apod. A výchova na tom opravdu nemůže nic změnit - maximálně jen to, že se nezabijí hned, když jsem u toho, ale počkají si až budou sami.

6.12.2016 14:08

koňadra napsal(a):
Lubore, vaše rady jsou vcelku k ničemu. Ti dva pitbulové se budou rvát kdykoliv budou mít příležitost, nejvíce tehdy, když s nimi nikdo nebude. Není to o žárlivosti, není to o vztahu k pánovi, žádná výchova s tím nepohne. Oddělovat, oddělovat, oddělovat. A ne jen plotem - jsou schopni se porvat i přes plot, urvat jeden druhému čumák, jeden ukousne druhému nohu - pokud ji prostrčí skrz pletivo apod. Takže dva oddělené kotce, nebo jednoho mít na zahradě před domem, druhého za domem... prostě, aby na sebe ani neviděli, ani se nemohli dostat do kontaktu - byť přes plot - jedině, že by to byla zeď, nebo celistvý plech. Ani prkna neobstojí.
Můj soused choval stafordy, viděl jsem soužití těch psů dnes a denně, vím, o čem píši.
Já mám jiná plemena a odděluji také. Mám samé feny a když si dvě nesednou, je to konec. Klidně kolem sebe budou chodit týdny i měsíce a nebude se nic dít, ale pak se stane něco (nikdy jsem nepochopila co) a dají se do sebe. Pokud se to stane, když je puštěná celá smečka, všichni se vrhnou na jednoho - toho slabšího. A toho klidně zabijí.
Prostě psi nejsou nic jiného než šelmy - ať se to někomu líbí nebo ne. Ale jsou plemena méně rvavá, přímo smečková (bígl, honiči...) a potom jsou taková, kteří se prostě prát budou - nejen pitbul, ale i třeba lovečtí teriéři (jagteriér) a dokonce i jezevčíci - všechno to jsou psi, kteří byli vyšlechtěni na samostatný boj pod zemí s mnohem větším protivníkem a ti se jen tak podřizovat nebudou. A najdou se i jiná plemena, třeba pastevci, některá služební plemena apod. A výchova na tom opravdu nemůže nic změnit - maximálně jen to, že se nezabijí hned, když jsem u toho, ale počkají si až budou sami.

6.12.2016 14:28
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Taky myslím, že pro zadavatelku a většinu z majitelů je to neřešitelný problém, dva vrstevníky v pubertě neukočíruje a možná přijde o oba. Nicméně vemi erudovaný majitel, zkušený s přirozenou autoritou a znalostmi by to snad mohl zvládnout - kdyby na tom pracoval od štěňat. Když se podívám na Caesara Millana, ten má taky tyto psy a k nim celou smečku dalších a nerve se nikdo s nikým, ale jinak je to běžným majitelům nedostupné.

Prodejte,. zadavatelko psa jinam, kde ho budou mít rádi a bude tam sám. a nedarujte ho, kdoví, kdo a na co by si ho vzal zadarmo.

6.12.2016 14:31
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Lubore. feny jsou jiná písnička než psi, když se nesnáší, nesnáší se navždy a když se perou a nechají se, chtějí zabít. myslím feny z jedné rodiny. a to se dá říci, že nijak nezávisí od plemene. Na druhé straně, když si jedna druhou oblíbí jsou k sobě něžné a přátelské.

6.12.2016 14:37
stop týrání

XXX.XXX.236.4

gitule vrtule napsal(a):
Vysmívat se umí jen ubožáci a bez pardonu-za svým názorem si stojím, protože každé zvíře, než něco udělá, nějak zareaguje na danou situaci dává svojí řečí těla-uší, očí, svalů apod.najevo, co se chystá udělat, nebo jak na něj daná situace působí.Navíc každé plemeno psa bylo šlechtěno pro určitý způsob využití, jak inteligent ví a podle toho se dají odhadnout ve většině případech situace, které dané zvíře zvládne i když v malém procentu jde o jedince daného plemene konkrétně.Pokud si člověk nevšímá, jaké signály zvíře používá a vysílá do okolí, lehko se stane něco a pak to většinou odnese zvíře, protože člověk je ten king, kterej přece NIC neudělal a to je právě ono, to NIC.Ale takovým všeználkům, jako jste vy- vysmívajícím se názoru druhých je zbytečné něco vysvětlovat, protože by to nepochopili.Asi tak.Navíc vás nikdo nenutí číst příspěvky moje, tak nechápu, co tu omíláte za kraviny.

Celkem bych mohla souhlasit s tou výhradou, že ne všichni psi umí dobře psovsky, někteří mají problémy s mimikou, jiní nemají ocásek, a ještě jiní mají odstřižené uši a ještě jiní jsou šlechtěni na to, aby psovsky neuměli, aby bojovali do konce, samozřejmě, že jejich řeč těla varuje, ale nikoliv dostatečně.,.

6.12.2016 15:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Lucka tu byla naposl. víc jak před rokem.
Této disk. budou pomalu 3 r.
Občas se objeví bezmozek, který vytáhne staré téma...

7.12.2016 05:43
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Takže to nikoho jiného dnes netrápí?

7.12.2016 05:56
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
Lucka tu byla naposl. víc jak před rokem.
Této disk. budou pomalu 3 r.
Občas se objeví bezmozek, který vytáhne staré téma...

No, to je sice pravda, ale v podstatě se tohle téma (jako i mnohá jiná) řeší stále dokola, vždycky přijde někdo nový, kdo má stejný problém, takže je možná lepší 1 téma = 1 vlákno, než když člověk musí něco hledat na 10 vláknech.

7.12.2016 13:12
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Celkem by mě zajímalo, jak to s těmi pity dopadlo...
Jinak souhlasím s příspěvkem koňadry z 6.12.14:03 Mám dvě malé feny, dnes osmiletá a šestiletá. Když se přivezlo štěně, starší (tehdy dvouletá) ho adoptovala jako svoje - celé hodiny si hrály, spaly spolu v jedné boudě. Pak jednoho krásného dne běžely po dvoře, "omylem" do sebe vrazily a následně se servaly jako tygřice. Od toho dne byl konec, každá do svého kotce, pouštět každou zvlášť. Dokonce i letos, když se rekonstruovaly ploty, jsem hned druhý den musela přistoupit k úpravě - plot byl z ok 5x20cm a samozřejmě se skrz něj chytly za hubu (takže následoval 1m vysoký pás "králičího" pletiva na dělící stěnu kotců). Přesně jak píše, že kolem sebe budou chodit dny a týdny a nic a pak jednou... už máme také za sebou. Byli jsme čtyři dny na "loveckém výletě", jednu fenu pod dozorem já, druhou partner, na vodítku. Všechno šlo. V autě tam i zpět jedna v přepravce, druhá "pod nohama", v půlce cesty výměna, aby si nezáviděly Přijeli jsme domů, feny utahané jak koťata, pustila jsem první z auta, že ji půjdu zavřít a pak půjdu pro druhou - ta spala... Během půlvteřiny byla vzhůru, šup a byly v sobě. Skončilo to mým prokousnutým palcem holt, jsem nešika
Zvláštní je, že jediné, kdy se snesou bez problémů, je práce (jedná se o lovecké psy). Jakmile jsou puštěny do leče nebo dokonce i do nory! tak jedou bok po boku a není žádný konflikt. Jakmile je ale po akci, opět by zabila jedna druhou...
Nejen z těchto důvodů už nechci dva psy a pokud ano, tak rozhodně ne stejného pohlaví.

7.12.2016 15:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No, je to vždycky sázka do loterie. Tohle byl můj velký strašák, když jsem pořizovala právě dva nejednou - u mne naštěstí samce (já na ty fenky nejsem) U nás to vyšlo, psi oba mírných povah a do konce života jednoho - měli spolu super vztah. Ale ani jsem si nedokázala představit, co bych dělala, kdyby se něco zvrtnulo. Oddělit by to nějak šlo, to ano, ale mně by to asi rvalo celý život srdce. Protože jsem je brala schválně dva, aby byli spolu, když my náhodou v zahradě nejsme. Pořád tady někdo píše, jak si pořizuje dalšího psa k prvnímu a já se jen útrpně usmívám..jestlipak tu nebudem za pár měsíců řešit: psi se perou, co teď s tím...?

7.12.2016 23:11

xchipsy napsal(a):
Celkem by mě zajímalo, jak to s těmi pity dopadlo...
Jinak souhlasím s příspěvkem koňadry z 6.12.14:03 Mám dvě malé feny, dnes osmiletá a šestiletá. Když se přivezlo štěně, starší (tehdy dvouletá) ho adoptovala jako svoje - celé hodiny si hrály, spaly spolu v jedné boudě. Pak jednoho krásného dne běžely po dvoře, "omylem" do sebe vrazily a následně se servaly jako tygřice. Od toho dne byl konec, každá do svého kotce, pouštět každou zvlášť. Dokonce i letos, když se rekonstruovaly ploty, jsem hned druhý den musela přistoupit k úpravě - plot byl z ok 5x20cm a samozřejmě se skrz něj chytly za hubu (takže následoval 1m vysoký pás "králičího" pletiva na dělící stěnu kotců). Přesně jak píše, že kolem sebe budou chodit dny a týdny a nic a pak jednou... už máme také za sebou. Byli jsme čtyři dny na "loveckém výletě", jednu fenu pod dozorem já, druhou partner, na vodítku. Všechno šlo. V autě tam i zpět jedna v přepravce, druhá "pod nohama", v půlce cesty výměna, aby si nezáviděly Přijeli jsme domů, feny utahané jak koťata, pustila jsem první z auta, že ji půjdu zavřít a pak půjdu pro druhou - ta spala... Během půlvteřiny byla vzhůru, šup a byly v sobě. Skončilo to mým prokousnutým palcem holt, jsem nešika
Zvláštní je, že jediné, kdy se snesou bez problémů, je práce (jedná se o lovecké psy). Jakmile jsou puštěny do leče nebo dokonce i do nory! tak jedou bok po boku a není žádný konflikt. Jakmile je ale po akci, opět by zabila jedna druhou...
Nejen z těchto důvodů už nechci dva psy a pokud ano, tak rozhodně ne stejného pohlaví.

Naštěstí mám psa a fenu, protože když do sebe omylem na dvoře vrazej, tak jsou taky hned v sobě, teda spíš pes je fenou potrestán (dle jejího, to je vždy on, který je nemehlo a může za to a hlavně má dávat pozor)...jenže je to jen takové velké bububu, vypadá to sice hrůzostrašně, ale za celých sedm let z podobných občasných výměn názorů si psi neublížili (ani ty chlupy z nich nelítali)...max je okřiknu, když se mi zdá, že už si to vysvětlujou na můj vkus dlouho, ale při představě, že by při každé takovéhle šarvátce šlo pesanům o zdraví, mám husí kůži...

Přidejte reakci

Přidat smajlík