Krásný den. Mám pětiletou fenku parsona rassla, je uchovnena s papíry a tak jsem se dlouho rozhodovala jestli nechat stenatka nebo ne. Nakonec jsem se nechala zlomit a zajeli jsme za pejskem na krytí. Minulý týden jsme byli na ultrazvuku a pan doktor nám oznámil že bude mít jen jedno štěně a že si máme sehnat nonstop pohotovost. Máte někdo zkušenost s porodem jednoho štěněte? Opravdu to většinou dopadá špatně? Má zrovna rodit na velikonoce, takže s tou pohotovostní taky nic moc. Víte o nějaké v okolí. Kralup nad vlt.
Romiky
napsal(a):
Krásný den. Mám pětiletou fenku parsona rassla, je uchovnena s papíry a tak jsem se dlouho rozhodovala jestli nechat stenatka nebo ne. Nakonec jsem se nechala zlomit a zajeli jsme za pejskem na krytí. Minulý týden jsme byli na ultrazvuku a pan doktor nám oznámil že bude mít jen jedno štěně a že si máme sehnat nonstop pohotovost. Máte někdo zkušenost s porodem jednoho štěněte? Opravdu to většinou dopadá špatně? Má zrovna rodit na velikonoce, takže s tou pohotovostní taky nic moc. Víte o nějaké v okolí. Kralup nad vlt.
Fena prvorodička a ještě jen jedináček...no, veterinář má pravdu, připravte se, že to přirozenou cestou nepůjde a bude potřeba císař. I vícenásobná matka má s jedináčky potíž (jsou hrozně velcí) a natožpak prvnička..
Dostala jsem ji ve třech a pul letech od jedné chovatelky, měla víc psu a ta naše je spíš samotářka tak jí tam uzurpovali. K těm štěnatum mě právě přesvědčila ta chovatelka, já mám ráda pejsky ale s porodama a td zkušenosti nemám. Ted o ní mám strach.No co se dá dělat, ještě zkusím zajít příští týden na ultrazvuk a zeptám se zda nebude lepší udělat rovnou plánovaneho císaře. Než letět někam na poslední chvíli do Prahy.
Jejda, to je mi zas "super" chovatelka. Poprvé krýt fenu v 5ti letech je vždy rizikové. Navíc nemáte zkušenosti. Porod malých plemen je vždy složitější, než velkých, protože štěňata jsou v poměru k tělu feny daleko větší. takže veterináře si domluvte nejméně 2. V dnešní době by to neměl být problém. Váš nápad s plánovaným císařem rychle zapomeňte, tam jsou rizika pro fenu a štěňata daleko větší a nepřála bych vám, abyste si prošli např. úmrtím štěněte pár dnů po porodu, protože dostalo zápal plic po nesprávně provedeném císaři (příliš přispané štěně, co se naloká plodovky) nebo např. problém s tím, že fena nemá po císaři mléko...
No stím císařem, to byl nápad po té první odpovědi kde je mi odepsáno že to jinak ani nepujde. Napadlo mě že by to bylo tím pádem spolehlivější než někam letět na poslední chvíli. Každopádně děkuji za každou radu. Jinak naše fenka je ve velmi dobré kondici tak pořád doufám že by to mohla zvládnout bez operace, ale mám o ní strach, zítra ještě zajedem k jinému veterináři.
Při jednom štěněti opravdu hrozí ta komplikace, že štěně bude větší než kdyby čekala třeba 3 nebo 4 štěňata a může se pro svou velikost seknout v porodních cestách, takže mít v tomto případě po ruce v záloze veta ( na telefonu pro případ císaře) i osvátcích asi nebude od věci. Ale také se mi stalo u moloss plemene, že prvorodička ( stáří necelé 3 roky ) měla jen jedno štěně a v pohodě ho porodila a bylo normálně veliké - žádný nadstandartní obr. Také se už stalo, že veterinář řekl, že je tam jedno štěně nebo dokonce tvrdil, že tam není žádné - a štěňat tam bylo více - je to jen člověk a ne každý je stejně zkušený a ne každý má sono dostatačně kvalitní. Takže bych zatím dopředu nepanikařil - ale domluveného veterináře na telefonu to chce mít domluveného pro jistotu určitě.
Nemáte to daleko do Prahy. Rozhodně si veta zajistěte, ale nestresujte se. Spíš si sežeňte někoho k porodu, kdo to umí, kdo pozná, že je čas na ev. císař, někoho kdo umí rozdýchat napité štěně. Štěně může mít normální velikost a i tato starší prvnička může porodit bez problémů. Pokud mohu poradit, vyhněte se Českému Brodu.
Mate terierku to jsou relativně zdrava a i dlouhověka zviřata takže bych to zas až tak nehrotila.V 5 letech je to ještě mlade zviře a pokud je v kondici tak je předpoklad že porodi sama přirozenou cestou, tak se uklidněte přestante zmatkovat a strašit a stresovat sebe i fenku.
Pokud ma fenka jen jedno štěně což nemusi byt pravda sono vždy neni přesne a štěnat muže byt podstatne vic ale pokud je jen 1-2 tak by bylo dobre feně nepřidavat krmeni a krmit tak jako by březi ani nebyla maximalně bych ji davala trošku kvalitnějši ale nedavala bych ji určitě vic.
K porodu by bylo dobre si vzit někoho zkušeneho kdo vi co a jak a nezačne zmatkovat a veterinaře na telefonu.A ještě jedna rada veterinař většinou neni zkušeny porodnik či chovatel.
Romiky - nepanikařte, všechno může být O.K., ale i když by bylo všechno super, je dobré mít veterináře po ruce. Ale úplně nejlepší by bylo mít po ruce zkušeného chovatele, který vám řekne jet nebo nejet na císaře, který může přijet podívat se na fenu. Sama to asi nepoznáte. Jinak fenu už nikam netahejte, je to zbytečný stres. Choďte hodně ven, aby měla dostatek pohybu. A nešilte, že jste jí kryli poprvé v 5ti letech, sice je vhodnější dřív, ale není to žádný problém.
Před ní jsme měli fenku, byla z tak zvané líhně. ve třech letech jsem ji musela nechat utratit protože měla všechny možne nemoce a nakonec ji nevydrželo srdce.Bylo to samozřejmě dost stresující a to nechci mluvit o tom kolik to stálo peněz. Nechci panikařit a ani se stresovat, jen prostě chci být připravená. Mám už domluvenou zkušenější pani k porodu, pak jsem našla veterinářku která je nonstop na telefonu, ale jezdí na místo a tím pádem císaře nedělá. No a pak pohotovost Brandýs nad labem nebo ty Stodulky. Děkuji vám všem, držte nám palce a až to bude za náma tak dám vědět, doufám že dobrou zprávu.
Pokud jste přesvědčená, že fena opravdu čeká jedno, nebo dvě štěňata ( což by na feně nemuselo být vidět) a máte jistotu, že je březí, asi bych udělala po 50. dnu březosti rtg. Je to jediná jistota počtu a bývá dobrý odhad i na velikost štěněte. Jinak doporučuji na lepší otevření feny i homeopatika - poradí zkušený homeopat. Ale jak jsem psala, ani jedno štěně nemusí být problém.
Ona je dnes 50 den, na ultrazvuku jsem sni byla poprve 25 den, to mi doktor řekl že tam nic nevidi.Po druhe jsem sni byla 43 den a to řekl, že tam vidi jen jedno, prohlížel jí dost dukladně, taky právě říkal že by to mohl být problém, že by mohlo být větší a pak to většinou přirozenou cestou nejde, ale že je v dobré kondici.Jsem s ním domluvená že 58 den budu ještě volat.Ale pohotovostně mě prý vzít nemuže protože ted jsou personálně slabší. Taky mi pár lidí řeklo že tam klidně mužou být dvě za sebou schovaný, ale to už by asi viděl.Jinak na ní nic vidět není, jenom ji trošku natekají cecky, ale lítá jak čamrda, až jí musím krotit. Až mu budu volat na ty homeopatika se zeptám.
43.den rozhodně počet štěňat nespočítá. Proto se dělá rtg. JInak se to prostě nedozvíte. Ale u parsona by mělo být i jedno štěně cítit pohmatem, jeho pohyby, pokud si s tím dáte práci - ovšem v klidovém stadiu feny. Homeopatika musíte řešit s homeopatem, nevím, jestli to váš vet zná. Většina vetů to odmítá, i když fungují dost spolehlivě. Fena klidně může rodit i 70.den. Podle toho, že 25. den nic neviděl ( neznám jeho, ani jeho techniku), mohla zabřeznout i později.
Romiky
napsal(a):
Zabřeznout jindy nemohla, máme jí v bytě je to gaučák a ten den kdy se to stalo vím uplně přesně. Zkušela jsem jí prohmatat nebo cítit pohyby ale zatím nic.
To zabřeznuti nemusi byt stejne den jako den kdy došlo k nakryti fenky, fena v den kryti nemusi mit spuštěna vajička takže k zabřeznuti muže dojit až 7 dni ode dne kryti.
1-2 štěnata nemusi jit nahmatat vubec mužou byt schovana pod žebrama.
Romiky
napsal(a):
U nás fena rodila taky jen jedno štěně, prvnička a ikdyž jsem taky měla obavy, všechno to zvládla sama bez komplikací. Být Vámi, rozhodně si zajdu před blížícím se termínem porodu na rtg, aby jste měla jistotu, že je tam opravdu jen jedno. A doporučuji ten týden před termínem porodu začít měřit feně teplotu dvakrát denně ve stejnou hodinu-bezpečně tak poznáte, jakmile ji klesne, že do 24. hodin by to mělo vypuknout a budete tak moci dopředu zařídit případně ty, co by v případě komplikací měli být připraveni. Přeji hodně štěstí!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Známá měla prvničku RTW, jedno štěndo...pěkně velký, ale zvládla to v pohodě bez komplikací...budu držet palečky, aby vám to dobře dopadlo
Romiky
napsal(a):
Děkuji, jsem opravdu moc vděčná za pozitivní reakce, protože mě to trošku uklidní.Určitě sní zajdu před porodem na rtg. třeba nás ještě pan doktor překvapí. Teploměr mám připravený a příští týden začnem měřit.
Naprosto Vás chápu! Dobře to dopadne, nestresujte sebe ani fenku zbytečně a pokud by měli být komplikace, budete připraveni. Držím pěsti!
Začněte ihned přidávat denně lžíci lněného oleje (za studena lisovaného) nebo můžete odvar ze lněných semínek. Pomáhá to usnadnit fenkám porody. Dále choďte na vycházky, podporujte fyzickou kondici feny a vaše šance na přirozený porod vzrostou. Jen nenechte fenu moc skákat do a z výšek, ale běžný vycházkový pohyb jí jen prospěje. Nepřekrmujte ji, pokud nečeká celou ošatku mimin, tak jí jen můžete zadělat na tloušťku. Držím pěsti, jsem přesvědčená, že zdravá fena parsona může porod jednoho štěněte zvládnout v pohodě.
Koukám, že mi tam vtipně vypadlo slovíčko - mělo to být "" že to třeba přirozenou cestou nepůjde". Tj prostě se připravit i na variantu, že bude potřeba veterinář.
Samozřejmě bych vám i fence přála, aby to šlo přirozenou cestou. Ale nemusí to tak být a je lepší se na to dopředu připravit než pak zpětně litovat a říkat si, co by, kdyby...
Jinak určo ideálně mít u porodu zkušeného chovatele, který vám to ohlídá a už má zkušenost, zda čekat či už plašit + kontakt na vety (lepší 2-3, zákon schválnosti je, že bude zrovna řešit podobný problém a pošle vás dále), kteří případně provedou císaře, pokud by to fence přirozenou cestou nešlo.
conie
napsal(a):
Začněte ihned přidávat denně lžíci lněného oleje (za studena lisovaného) nebo můžete odvar ze lněných semínek. Pomáhá to usnadnit fenkám porody. Dále choďte na vycházky, podporujte fyzickou kondici feny a vaše šance na přirozený porod vzrostou. Jen nenechte fenu moc skákat do a z výšek, ale běžný vycházkový pohyb jí jen prospěje. Nepřekrmujte ji, pokud nečeká celou ošatku mimin, tak jí jen můžete zadělat na tloušťku. Držím pěsti, jsem přesvědčená, že zdravá fena parsona může porod jednoho štěněte zvládnout v pohodě.
"Conie", moc Vás zdravím! Zmiňovala jsem Vás zde v jakési diskusi, někdo má problém s pinčem, který nechce být sám doma (nedivím se! ). Našla jste tu diskuzi? Kdyžtak ji dohledám.
Tak vás zdravím, myslela jsem si jak napíšu štastnou zprávu že po víkendu máme vše za sebou, ale stále nic.Dneska je 64 den.A když na ní tak koukám mám pocit že se k žádnému porodu zatím ani nechystá. Vím že 64dní neni žádný problém, ale já si říkám že to jedno štěně je v ní den odedne větší a větší.
Romiky
napsal(a):
Tak vás zdravím, myslela jsem si jak napíšu štastnou zprávu že po víkendu máme vše za sebou, ale stále nic.Dneska je 64 den.A když na ní tak koukám mám pocit že se k žádnému porodu zatím ani nechystá. Vím že 64dní neni žádný problém, ale já si říkám že to jedno štěně je v ní den odedne větší a větší.
Pokud je tam opravdu jen jedno štěně tak 64 den neni žadna hruza mě fenka rodila 2 štěnata 70 den.
Jen bych asi už jezdila na kontrolu sonem zda je vše v pořadku, ja tak s fenou jezdila skoro ob den a to jsem ji i kontrolovala pohmatem zda jsou citit pohyby štěněte.
Romiky
napsal(a):
Rtg jsme neudelali. Nechtěla jsem ji stresovat, jen jsem v pátek mluvila po tel. s veterinářem.Ale pokud do zítřka neporodí pojedeme k veterináři. Teplotu jsem ji měřila, měla 37,7 a pak ji to kleslo v sobotu na 36,5.Tak velké přípravy a nic. Ted má 37,1.
Jak vypada fena jinak jake ma veminka, jak vypada zadek feny a pipina ?
Fana před porodem by měla mit celkově povolene vazy na zadku a je takova rozgajdana a muže mit zvětšenou a prokrvenou pipinu a většinou už ma slaby pruhledný vytok.
Břicho už by mělo byt trochu sjete dole a štěně i když jedno by mělo jit nahmatat a měly by jit citit pohyby štěněte.
Břicho ji kleslo, je ted užší v pase, pipinu nijak zvlašt nateklou nemá, když si včera lehla tak byli slabé pohyby i vidět.Při prohmatání se musím hodně snažit, ale ted jsem ho cítila až dole jakoby u posledniho cecku. Ten pruhledný výtok měla už minulý týden a ted jsem nic nezpozorovala.Je čilá, jen možná trošku víc spí.
Romiky
napsal(a):
Rtg jsme neudelali. Nechtěla jsem ji stresovat, jen jsem v pátek mluvila po tel. s veterinářem.Ale pokud do zítřka neporodí pojedeme k veterináři. Teplotu jsem ji měřila, měla 37,7 a pak ji to kleslo v sobotu na 36,5.Tak velké přípravy a nic. Ted má 37,1.
Tak měřte teplotu dál, vypadá, že klesá, někdy klesá i pár dnů, pak prudce vystoupí k normálu. Od té doby by měla do 36 hodin porodit.
Tak jsme včera byli na ultrazvuku, pan doktor nám potvrdil jeden plod.Říkal že je velký a že si myslí že to bude na císaře, mám prý kdyžtak volat i v noci.A já si tady nad ní tak sedím a přemýšlím že jsem se sním měla rovnou domluvit na císaři.Už od minulého týdne jsem sní doma a pořád nic.Štěně je v ní den odedne větší a já se o ní bojím víc a víc.Sama už nevěřím že to dokáže porodit, je taková drobounká.Pár dní uteče a je tu zase víkend a já budu vystresovaná že furt nic. Dneska je 66dní. Za chvilku už nebudu mít ani dovolenou, v práci už si tlučou na čelo a finále toho všeho bude jen to že to bude stát hromadu peněz, tak ted si říkám ty vem čert, hlavně at je zdravá.Ale přísahám už bych do toho nešla.
Romiky
napsal(a):
Tak jsme včera byli na ultrazvuku, pan doktor nám potvrdil jeden plod.Říkal že je velký a že si myslí že to bude na císaře, mám prý kdyžtak volat i v noci.A já si tady nad ní tak sedím a přemýšlím že jsem se sním měla rovnou domluvit na císaři.Už od minulého týdne jsem sní doma a pořád nic.Štěně je v ní den odedne větší a já se o ní bojím víc a víc.Sama už nevěřím že to dokáže porodit, je taková drobounká.Pár dní uteče a je tu zase víkend a já budu vystresovaná že furt nic. Dneska je 66dní. Za chvilku už nebudu mít ani dovolenou, v práci už si tlučou na čelo a finále toho všeho bude jen to že to bude stát hromadu peněz, tak ted si říkám ty vem čert, hlavně at je zdravá.Ale přísahám už bych do toho nešla.
Jelikož se bliži vykend a stat se muže cokoliv a v tu nejnevhodnějši dobu asi bych nečekala a jela rovnou už ted na cisaře, jedno štěně nemusi vubec porod vyvolat a pokud už začne tak se muže zaklinit někde v cestach a než na to přijdete bude udušene a stejně pujdete na cisaře.
Pokud je to dnes 66 dni tak i kdyby došlo k zabřeznuti až za těch 5-6 dni po kryti tak to je už asi 58-60 den a to už ma štěně šanci přežit.tak raděj jedte a dejte věděr jak to dopadlo držim pěsti.
Romiky: chápu vás - první porod. Ale nepanikařte! Pořád si myslím, že to 1 štěně ani nemusí být pravda, na sonu vědí houby. A i kdyby... prostě bych čekala až fena začne sama rodit, tedy tlačit. Když neporodí do 3 hodin od prvních stahů, pak bych se sháněla po veterináři a možná případně císaři. Je dobré být s nějakým vetem domluvená, že budete volat, třeba i ve 2 v noci. Začátečníci dělají tu chybu, že si myslí, že fena zatlačí a štěně je venku, takže vše moc uspěchávají. Jenže fena má čas. Kolikrát od prvních stahů uběhne i několik hodin. Vždycky to jde ve vlnách. Fena párkrát zatlačí, potom si lehne a neděje se nic (třeba půl hodiny, hodinu), potom zase... Takže někdy je to opravdu hra o nervy.
koňadra
napsal(a):
Romiky: chápu vás - první porod. Ale nepanikařte! Pořád si myslím, že to 1 štěně ani nemusí být pravda, na sonu vědí houby. A i kdyby... prostě bych čekala až fena začne sama rodit, tedy tlačit. Když neporodí do 3 hodin od prvních stahů, pak bych se sháněla po veterináři a možná případně císaři. Je dobré být s nějakým vetem domluvená, že budete volat, třeba i ve 2 v noci. Začátečníci dělají tu chybu, že si myslí, že fena zatlačí a štěně je venku, takže vše moc uspěchávají. Jenže fena má čas. Kolikrát od prvních stahů uběhne i několik hodin. Vždycky to jde ve vlnách. Fena párkrát zatlačí, potom si lehne a neděje se nic (třeba půl hodiny, hodinu), potom zase... Takže někdy je to opravdu hra o nervy.
Tak vidím, že jste tady, "Koňadro" - stíhám Vás jak sup . Napadá mě, jestli mi nepomůžete radou - jde ale o kočky, vložila bych tam dotaz. Ostatní promiňte OT.
lev
napsal(a):
Proboha nepanikařte, měřte teplotu a pokud je štěně živé, v klidu. Takové názory, že nemá mlíko, no upřímně - změnila bych veta.
Možná, že se panu doktorovi jen nechtělo vysvětlovat proč nedělat císaře hned.
souhlasím s názorem níže - čekat! Dokud fena nezačne rodit, nehysterčit. Císař má svá nezanedbatelná proti a měl by být opravdu použit jako poslední záchrana. pokud to jen trochu jde, je přirozený porod nejlepší varianta.
Čekáme, čekáme. Je 67 den. V neděli bude 70 den, co pak? Snažím se nepanikařit, ale už jsem s ní 10 den doma, sleduju ji, měřím teplotu.Vždycky mi příjde že už to dneska bude a pak zase ožije a jako by ani těhotná nebyla. Dneska taky od rána leží, řeknu jdeme ven a musím jí držet jinak bude brát schody po dvou. No uvidíme, musím být prostě trpělivá, je mi to jasný.
Tak ji nedržte, ona nejlíp ví jaký pohyb jí vyhovuje. A přestaňte kolem ní skákat, měřit jí teplotu apod. Proboha proč už jste 10 dní doma? Nechte jí v klidu, nevšímejte si jí a uvidíte. Ze svých zkušeností z prvních porodů vím, že přemíra péče feny jen stresovala, doslova čekaly až já únavou odpadnu a pak v klidu porodily. Nechte jí pořádně proběhnout, dejte se do nějaké práce nebo si sedněte k televizi a nebojte, to fakt neprošvihnete.
Asi to vyznělo blbě, já normálně na televizi koukám, taky peru, vařim, uklízím atd. Jenom prostě mám volno v práci, protože se jí bojím nechat samotnou.Nikde ji nestopuji, leží ted sama u mě na gauči.Chodím s ní na procházky, dvakrát denně. Když chce mít svuj klid tak si zaleze, ale jí nemuže nic uniknout.Je na mě dost závislá, doprovází mě kam se hnu.

Romiky
napsal(a):
Asi to vyznělo blbě, já normálně na televizi koukám, taky peru, vařim, uklízím atd. Jenom prostě mám volno v práci, protože se jí bojím nechat samotnou.Nikde ji nestopuji, leží ted sama u mě na gauči.Chodím s ní na procházky, dvakrát denně. Když chce mít svuj klid tak si zaleze, ale jí nemuže nic uniknout.Je na mě dost závislá, doprovází mě kam se hnu.
Já vám rozumím...u nás je výhoda, že jsme doma čtyři a v takovém případě bychom se vystřídali. Není to o tom psa sledovat, ale mít jistotu, že když vás bude potřebovat tak jste tam.
Stále sleduji, jestli už to máte za sebou...a koukám, že jste ještě pořád v očekávání...tak jen doufám, že už brzy budu moci gratulovat ke krásnému psímu miminku...
Dobrý den, také sleduji vás příspěvěk a jsem zvědavá, jestli už máte štěnátko..
U nás fenka Bernáka/už je to víc než 10let/ s pp čekala jen 2 štěnátka, porod se nevyvolal.Jezdila jsem každý druhý den na sono, od 56dne, poslední 3 dny každý den, to bylo už 65den.Poslední den nebyla vidět u jednoho štěnětě srdeční akce a bylo vidět, že již sestupovalo do porodních cest, proveden císařský řez, první štěnátko bylo mrtvé a další i s překvapením ještě jednoho, byla živá.Odchovala nakonec 2 krásné psíky.
Pak mám další 2 známé, kteří taky čekali u salašníka 1 štěně, jezdili poslední dny na sono, ale 64den bylo již štěnátko mrtvé a musel být proveden císař..
Další u boxéra, ti nejdřív ani netušili, že je březí, vůbec nepřibrala, ale 67 den, od nakrytí začala mít výtok a porodila již mrtvé jedno štěnátko..
Bohužel jedno štěnátko zvlášt u velkého psa je dost problém a musí se to opravdu hlídat, málokdy se spustí přirozeně porod a štěnátko přežije..
držím pěstičky a doufám, že u vás to má štastný konec a štěnátko máte už živé u sebe
Dobrý večer, tak dneska jsme porodily ve 12hod. Bohužel císařem, na rtg mělo štěně špatný tep, tak bylo rozhodnuto. Narodil se krásně zbarvený pejsek, dost velký.Vet říkal že by šel nožičkama napřed a to že by u tak velkého macka byl asi další problém. Jinak, fenka si ho zatím nevšímá ale přikládám ho neustále a to drží, moc mlíčka zatím nemá ale snad se to zlepší.byl sním i problém se sacím reflexem, dalo to práci ale už na to přišel, hodně řval hlady tak jsem do stříkačky dala umělé štěněcí mléko trochu mu stříkla a pak hned přiložila a tak pořád dokola až se chytil.Napustila jsem petku teplé vody dala jí pod deku do košíku a na tom chrní.fenka od něj utíká, jen drží při kojení, neolíže ho nenamasíruje.Tak po jídle musím já, vždycky se pak sklidní a usne.Jen mi je divný že má pořád hlavičku hodně zvedlou nahoru když se něčeho dožaduje, uplně jí tak zaklání a přepadává nabok.No snad se to všechno brzy v dobré obrátí a fenka ho příjme, budu v to doufat a všem vám moc děkuji za rady a za přízen.
Tak ve čtyři hodiny ráno si ho fenka očichala a začala ho opatrně olizovat, bylo to tak dojemné až mi ukápla slza .Pak od něj ještě odešla.Až brzy ráno po venčení, jsem jí šla udělat jídlo, vrátím se k nim a už u něj ležela, kojila ho a myla.Od té doby se od něj nechce hnout. myslím že máme vyhráno . Ještě jednou děkuji, byla to pro mě další zkušenost a snad ted už s dobrým koncem.
Dobry den, nemam s chovem/porodem zadne zkusenosti, takze jsem byla jen jako prihlizejici ctenar. Jako milovnice vseho ziveho jsem moc rada, ze vse dopadlo dobre a fenule se zajma o mimco, takove zpravy se ctou dobre. Preji vsem moc stesticka, zdravicka a sil do noveho zivota. Nechcete sem hodit pak nejakou fotecku? Mejte se hezky, Ivet.

Vééélkááá gratulace, jsem ráda, že vše takhle super dopadlo
Romiky
napsal(a):
Tak ve čtyři hodiny ráno si ho fenka očichala a začala ho opatrně olizovat, bylo to tak dojemné až mi ukápla slza .Pak od něj ještě odešla.Až brzy ráno po venčení, jsem jí šla udělat jídlo, vrátím se k nim a už u něj ležela, kojila ho a myla.Od té doby se od něj nechce hnout. myslím že máme vyhráno . Ještě jednou děkuji, byla to pro mě další zkušenost a snad ted už s dobrým koncem.
Také jsem Váš příběh po očku sledovala a teď teda po přečtení Vašeho příspěvku ukápla slza i mně (jsem takovej doják, co se zvířat týká).
Je to super zpráva! Když se Vám bude chtít, vložte pak nějaké foto prcka.
A moc gratuluji!
Romiky
napsal(a):
A jestli se smím zeptat: jeli jste tedy včera na prohlídku dopředu domluvenou nebo se i něco změnilo v chování fenky? Ještě že to nevyšlo na víkend (ten císař), i když vy jste myslím, měli domluveného veta i na ten víkend, že? Omlouvám se, úplně podrobně jsem tu diskusi nesledovala.
Děkuji za přízen. fotky(když to budu umět) pak určitě doložím, ještě jsem ale ani nefotila. Domluvena s vet. jsem byla na rtg. celou ji prohlédl, měřil teplotu a říkal že se mu nezdá tep štěněte. Rozhodnutí nechal na mě, jen dal radu.Špatný tep, štěně velké, zadečkem dolu a 68 den a fenka se k porodu nemá. Jsem ráda že jsem se tak rozhodla, říkal že štěně vytáhl přidušené. Byl to perný den a noc, ale stálo to za to. Nikdy bych neřekla že mám doma tak milující maminku, chytlo jí to naplno.Jo příroda je mocná čarodějka .
Romiky
napsal(a):
Děkuji za přízen. fotky(když to budu umět) pak určitě doložím, ještě jsem ale ani nefotila. Domluvena s vet. jsem byla na rtg. celou ji prohlédl, měřil teplotu a říkal že se mu nezdá tep štěněte. Rozhodnutí nechal na mě, jen dal radu.Špatný tep, štěně velké, zadečkem dolu a 68 den a fenka se k porodu nemá. Jsem ráda že jsem se tak rozhodla, říkal že štěně vytáhl přidušené. Byl to perný den a noc, ale stálo to za to. Nikdy bych neřekla že mám doma tak milující maminku, chytlo jí to naplno.Jo příroda je mocná čarodějka .
Díky za odpověď i super zprávy - dobré rozhodnutí ve správný čas!
Romiky
napsal(a):
Skvěle. Tak vám držím palce, ať malý prosperuje.
Jinak - po císaři jsou vámi popsané problémy celkem běžné (fena porod prakticky prospí a ona i štěně jsou ještě zblblí narkózou).
Tak hodně štěstí