papuchalk
napsal(a):
Žijete v zahraničí trvale, nebo jen přechodně a trvalé bydliště máte stále tady?
Trvale v zahraničí ale mám i trvalý v čr proto se ptám kdyybch uchovnila pod klubem v čr tak si říkám pak poradce chovu by musel ke mě dojet a to by se mě prodražilo a zas nevím podmínky Německého chovu klubu tak váhám pod kterou vlajkou plout.
ája ája
napsal(a):
Trvale v zahraničí ale mám i trvalý v čr proto se ptám kdyybch uchovnila pod klubem v čr tak si říkám pak poradce chovu by musel ke mě dojet a to by se mě prodražilo a zas nevím podmínky Německého chovu klubu tak váhám pod kterou vlajkou plout.
Aha, ono jde o fenku a pak i o následný odchov štěňat? Já jsem (nevím proč, asi mozkový zkrat) pochopila, že jde o psa. Moje chyba.
Nejlepší by asi bylo napsat dotaz buď na český klub, nebo na ČMKU.
lev
napsal(a):
Pokud chcete chovat, nejde jen o uchovnění, ale i o CHS, kterou pak byste měla převést z ČR do D, nebo si žádat v D. Záleží jak dlouho v cizině budete žít. Dejte dotaz na klub i ČMKU.
Chovku nemusi převadět z ČR do D chovka ma mezinarodni registraci FCI takže je na jmeno a majitel na ni muže chovat kdekoliv jen pak při zapisu doloži tu registraci chovky.
Pokud je zadavatelka trvale v D a hodla tam i odchovat štěnata tak by bylo jednodušši byt v klubu tam, většina plemen ma podobne podminky chovnosti i v zahraniči jen třeba němci preferuji splněni podminek u nich tedy třeba rtg jejich vyhodnocovatelem apod.
Tady máte odkaz na poradnu paní Tiché:
http://cmku.cz/index2.php?stranka=vzkazy
najděte si v sekci Chovatelsví dotaz Chov v zahraničí ze dne 1.2.2015. Tam je to zodpovězeno jasně od odborníka.