Stížnost na veterináře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2015 11:14
andria

XXX.XXX.4.80

Dobrý den, prosím o informaci. Někdo si stěžuje na jedné diskuzi, že mu veterinář málem zabil psa, protože jejich čivava dostala očkování pro ovčáka, což jim řekli na jiné veterině a prý to poznali z očkováku. Je to vůbec možné? Ptám se protože na tu veterinu chodím taky a nikdy nebyl problém.

Děkuji.

25.3.2015 11:34
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

andria napsal(a):
Dobrý den, prosím o informaci. Někdo si stěžuje na jedné diskuzi, že mu veterinář málem zabil psa, protože jejich čivava dostala očkování pro ovčáka, což jim řekli na jiné veterině a prý to poznali z očkováku. Je to vůbec možné? Ptám se protože na tu veterinu chodím taky a nikdy nebyl problém.

Děkuji.

Hloupost, očkování je jen jedno.

25.3.2015 11:49
pidla

XXX.XXX.106.11

Neexistuje žádné očkování pro různé velikosti psů. Očkování je jen jedno, dávka pro čivavu je stejná jako pro dogu.

25.3.2015 18:31
nexxi

XXX.XXX.228.56

Taky si myslím, že očkování je jen jedno. Jako ano, jednu dobu se řešila bezpečnost vakcín Canvac, že pokud se očkovalo dva roky po sobě, někteří civliví psi to špatně nesli.. a za druhé - pokud je pes citlivka, očkuje veterinář na víckrát - jednou očkuje psinku atd.. tu "velkou pětku" a podruhé vzteklinu, někdy je i třetí návštěva - tam je leptospiroza..ale to je jenom u jedinců, co na očkování špatně reagují.

25.3.2015 18:35
conie

XXX.XXX.206.202

nexxi napsal(a):
Taky si myslím, že očkování je jen jedno. Jako ano, jednu dobu se řešila bezpečnost vakcín Canvac, že pokud se očkovalo dva roky po sobě, někteří civliví psi to špatně nesli.. a za druhé - pokud je pes citlivka, očkuje veterinář na víckrát - jednou očkuje psinku atd.. tu "velkou pětku" a podruhé vzteklinu, někdy je i třetí návštěva - tam je leptospiroza..ale to je jenom u jedinců, co na očkování špatně reagují.

Tak právě u čivav se moc nedoporučuje používat multivakcíny, bývají na to citlivější. A samozřejmě čím je čivka menší, tím je to pak horší. Ale to by měl poradit nezkušenému majiteli právě veterinář nebo ještě dříve chovatel.

26.3.2015 08:09
tero

XXX.XXX.137.146

Někteří veterináři tak malým psům nedají vakcínu ( proti vzteklině) celou. Jestli je to dobře, nebo špatně z hlediska pozdější imunity to netuším.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2015 08:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

tero napsal(a):
Někteří veterináři tak malým psům nedají vakcínu ( proti vzteklině) celou. Jestli je to dobře, nebo špatně z hlediska pozdější imunity to netuším.

Ale i kdyby jí dal půlku, tak z nálepky v očkováku to určitě další vet nevyčte (ledaže by ji tam pak nalepil taky půlku ).

26.3.2015 08:43
andria

XXX.XXX.4.80

Já nevím no, oni podle té diskuze jsou naštvaní na toho veterináře, který jim údajně málem zabil čivavu tím očkováním, tak jeli jinam. A tam jim veterinář prý řekl, že čivavě dal dávkování pro ovčáka. Tak podle mě si tak moc stěžovali na toho předchozího veterináře, že ten nový jim raději všechno odkýval nebo nevím, aby je nemusel poslouchat. Já k němu právě chodím taky a jsem spokojená a vadí mi, když někdo někoho pomlouvá a vykládá blbosti. Psala jsem jim, že to byla asi alergická reakce na očkování, že dávkování je stejné pro všechny, ale nechtějí nic slyšet a prý je napadám a že to mají ověřené od více veterinářů.

Já si taky poslala mail na různé veteriny a všude potvrdili, že očkování má jenom jedno dávkování. Tak nevím jak to bylo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2015 17:39

Pomáhala sem několikrát očkovat psy, není dávkování pro čivavu a pro ovčáka, je jedna dávka vakciny která se dává stejně každému psovi at je to bernardýn nebo čivava. pokud měl pes na očkování reakci tak to není množstvím vakcíny ale spíš jejím typem, ovšem to veterinář asi nemohl předpokládat.

26.3.2015 18:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale i kdyby jí dal půlku, tak z nálepky v očkováku to určitě další vet nevyčte (ledaže by ji tam pak nalepil taky půlku ).

Tak to je dobrý!

26.3.2015 18:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

andria napsal(a):

Děkuji.

A víte, jak vypadala reakce čivavy? Co to znamená, že "vet málem zabil psa"? Možná, kdybyste popsala příznaky, vyplyne z nich, že se s největší pravděpodobností jednalo o alergickou reakci a holt příště by museli nechat očkovat jinou látkou (či od jiného výrobce; někdy i tzv. adjuvancia - látky přidané k vakcíně, ale nemající žádný terapeutický nebo profylaktický efekt, mohou být alergenní; stává se to výjimečně i v humánní medicíně).

27.3.2015 08:36
andria

XXX.XXX.4.80

To se netýkalo mě, takže nevím. Ti lidi tam píšou, že to je vrah zvířat, že k tomuto veterináři ani na odčervení, tak jsem napsala, že já jsem spokojená a problém jsem s ním neměla. K tomu veterináři chodím taky. A tohle psala o té čivavě:

To jiste, pokud ale jdete se zdravym pejskem na banalitu jako je ockovani a odjizdite s oteklym dusicim se balickem, tak neco v poradku neni. Pozdeji jsme se v Brodu dozvedeli, ze podle ockovaciho prukazu nase 2 kg civava dostala davku pro ovcaka. A jak jsem se take dozvedela, nejsme zdaleka jedini...pan doktor ockoval latkou, ktera se davkuje dle hmotnosti a nasi civavu se ani nenamahal zvazit.

27.3.2015 13:45

Taky jsem si myslela že je očkování podle váhy psa. Protože pokaždé když jdu se svým psem na očkování tak mně naše veterinářka řekne ať si ho jdu první na chodbu zvážit. Teprve potom začne chystat vakcínu. Je to už dospělý pes, jak vypadá vidí (že má váhu akorát), krásnou srst, tak si myslím že je to vážení opravdu kvůli tomu aby věděla jakou dávku mu má dát.

27.3.2015 13:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

andria napsal(a):
To se netýkalo mě, takže nevím. Ti lidi tam píšou, že to je vrah zvířat, že k tomuto veterináři ani na odčervení, tak jsem napsala, že já jsem spokojená a problém jsem s ním neměla. K tomu veterináři chodím taky. A tohle psala o té čivavě:

To jiste, pokud ale jdete se zdravym pejskem na banalitu jako je ockovani a odjizdite s oteklym dusicim se balickem, tak neco v poradku neni. Pozdeji jsme se v Brodu dozvedeli, ze podle ockovaciho prukazu nase 2 kg civava dostala davku pro ovcaka. A jak jsem se take dozvedela, nejsme zdaleka jedini...pan doktor ockoval latkou, ktera se davkuje dle hmotnosti a nasi civavu se ani nenamahal zvazit.

No tak to by pak přesně mohlo zapadat do té mojí spekulace výše - že mohlo jít o alergickou reakci, kdy nehraje výše dávky vůbec žádnou roli. Otok + dušení se - typické pro alergickou, resp. možná i anafylaktickou reakci (zjednodušeně nejtěžší "typ" alergických reakcí)..

Neregistrovaný uživatel

27.3.2015 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky jsem si myslela že je očkování podle váhy psa. Protože pokaždé když jdu se svým psem na očkování tak mně naše veterinářka řekne ať si ho jdu první na chodbu zvážit. Teprve potom začne chystat vakcínu. Je to už dospělý pes, jak vypadá vidí (že má váhu akorát), krásnou srst, tak si myslím že je to vážení opravdu kvůli tomu aby věděla jakou dávku mu má dát.

Ne, očkování NENÍ na váhu psa, ale do těla musí být vpraveno určité množství inaktivovaného viru, aby to vyvolalo imunitní odezvu organismu - to jestli to plave v jednom nebo čtvrt kubíku tekutiny je úplně jedno.
Případné vážení psa je pouze běžná součást zdravotní prohlídky, která se provádí před očkováním, stejně jako třeba měření teploty, poslech atd.

27.3.2015 15:39
pidla

XXX.XXX.106.11

Ne. Dávka je opravdu stejná.
Vážení se provádí kvůli tomu, že veterinář zanese aktuální hmotnost do zdravotní dokumentace a srovná ji s předchozími záznamy - kdyby pes například výrazně zhubnul, nasvědčovalo by to nějaké probíhající chorobě a tedy by ho bez zjištění příčiny hubnutí nenaočkoval.

27.3.2015 15:50

Viděla jste někdy hromadné očkování psů? veterinář rozbalí kufr někde u hasičárny, svedou se čoklíci z celé vesnice, malí, velcí, mladí, staří, hubení, tlustí a všichni dostanou jednu a tu samou dávku, nikdo je neváží. Při očkování je to opravdu úplně jedno, jestli je pes malý nebo velký, ta vakcína je pro ně stejná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík