Dobrý den, máme 8roční fenu yorkšíra. Před dvěma měsíci jsem jí změnil granule ze SciencePlan na Sam's field a to kvůli nevyhovujícímu složení. Taky ty granule moc nežrala, alespoň pár týdnů před změnou. Tak jsem zkusil SF na doporučení. Je to česká značka http://www.samsfield.com/ a při přechodu na ně v misce vždy vybrala jen ty nový. Každý den se na ně těší, dáváme jí půl ráno půl večer. Vše vždy sežere, prospívají jí, je hodně hravá a energická. Ovšem posledních několik dní se nám začala vyprazdňovat v domě. Celý den funguje v pohodě, je naučená se vyprazdňovat venku. Když ale dostane večerní dávku mezi šestou a sedmou, tak se nám večer v 11 už nevyprázdní. Vyčurá se, ale jinak nic. Zkoušel jsem si s ní už hrát, aby měla pohyb a šlo to líp. Může běhat třeba 10min ale nic. Venčím ji 30min na dvoře! Dojdeme domů, jdu spát a ona se během dvou, tří hodin po* Ale doslova. Klidně i na třech, čtyřech místech. Hromádka je bobek, ale řidčí, potom se to stupňuje, až do průjmu s krví. Před týdnem dostala prášek na odčervení. Mysleli jsme, že je to tím. Dneska dostane dietu, bude na rýži.
Co myslíte ? Čím to může být? Má nějaké střevní problémy? Nebo ji ty granule můžou prohánět ?
Děkuji za rady.
johanesgal
napsal(a):
Dobrý den, máme 8roční fenu yorkšíra. Před dvěma měsíci jsem jí změnil granule ze SciencePlan na Sam's field a to kvůli nevyhovujícímu složení. Taky ty granule moc nežrala, alespoň pár týdnů před změnou. Tak jsem zkusil SF na doporučení. Je to česká značka http://www.samsfield.com/ a při přechodu na ně v misce vždy vybrala jen ty nový. Každý den se na ně těší, dáváme jí půl ráno půl večer. Vše vždy sežere, prospívají jí, je hodně hravá a energická. Ovšem posledních několik dní se nám začala vyprazdňovat v domě. Celý den funguje v pohodě, je naučená se vyprazdňovat venku. Když ale dostane večerní dávku mezi šestou a sedmou, tak se nám večer v 11 už nevyprázdní. Vyčurá se, ale jinak nic. Zkoušel jsem si s ní už hrát, aby měla pohyb a šlo to líp. Může běhat třeba 10min ale nic. Venčím ji 30min na dvoře! Dojdeme domů, jdu spát a ona se během dvou, tří hodin po* Ale doslova. Klidně i na třech, čtyřech místech. Hromádka je bobek, ale řidčí, potom se to stupňuje, až do průjmu s krví. Před týdnem dostala prášek na odčervení. Mysleli jsme, že je to tím. Dneska dostane dietu, bude na rýži.
Co myslíte ? Čím to může být? Má nějaké střevní problémy? Nebo ji ty granule můžou prohánět ?
Děkuji za rady.
Rýže není dieta pro masožravou šelmu. Dieta pro psa je libové povařené MASO s troškou rýže. Nicméně pokud má fenka průjmy s krví už několik dní, tak v první řadě navštivte veterinu!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozvařená rýže - jenom - je často doporučovanou dietou ze strany veterinářů.
Taky bych začala řešit veterináře.

Průjem s krví? A vy to řešíte na fauně? Hned dneska utíkejte na veterinu, může to být vážnější problém, chudák pejsek, tak ho necháte trpět, dejte pak vědět, co to bylo.
napsal(a):
Rozvařená rýže - jenom - je často doporučovanou dietou ze strany veterinářů.
Taky bych začala řešit veterináře.
To je sice pravda, ale ti samí veterináři taky jako špičkové krmivo doporučují Hills a RC.
Rýže není dieta pro psa už z jednoho prostého důvodu - když dáte psu samotnou rýži (či jinou obilovinu), tak výsledné vyšší pH v žaludku a přísun sacharidů do střeva vytváří ty nejlepší podmínky pro množení škodlivých bakterií a/nebo parazitů (giardie a spol.). Takže zažívací problémy tak můžete i dost zhoršit.
Ptám se tady, protože jsem se s tim jeste nikdy nesetkal. Raději se přesvědčím na fauně a poptám se těch, co s tím zkušenosti mají. Ono existuje i spousta domácích rad, jak pomoct psovi jinak, než chemií. Třeba vše nemusí řešit jen veterinář. Zkrátka jsem to napřed zkusil. Odpoledne jedu se psem k vet. Snad to nic nebude
Děkuji za rady.

No, nevím, jestli to nic nebude, jak píšete, ale krev ve stolici, nevěstí nic dobrého. může to být zánět ve střevě, poranění střeva, např. ostrý předmět, tepelně upravená kost, viroza, bakteriální infekce a mnoho dalšího. Píšete o chemii, vidíte, já bych ty granule, které vy krmíte, psovi nikdy nedala, ty nové Samsfield, taky nic moc, vybírá je proto, protože tam ty, už se jí ožraly. Vy by jste se taky denně netěšil, na instantní jídlo z Vitany. Pokud bude mít od vet. nařízenou dietu, dejte kuřecí, krůtí nebo králičí maso, k tomu jen trošičku! rozvařené kulatozrnné rýže, (dietní maso musí být v převaze)1 syrový malý kuř. krček a mrkev úplně najemno, lepší trošku podušenou na trošce másla nebo v páře. Přidejte kvalitní probiotika. Můžete dát i ryby, tresku bez kostí apod. Vet. diety typu Hills apod, nedávejte.
Tie nové granule asi nebudú vašej fenke vyhovovať, to že jej chutia je síce fajn, ale chutiť jej budú aj iné z ktorých nebude hnačkovať len treba hľadať. Máte malinkého psa čo toho zožerie naozaj málo tak asi nepotrebujete šetriť, na pár dní určite nasaďte diétu (varené kuracie prsia s troškou ryže, alebo uvarenou mrkou, s trochou vývaru..) Tá krv môže byť aj od toho, že veľa tlačí no tá návšteva veteriny je dobrý nápad.

A ještě něco, četla jsem váš příspěvek, pes nežere, ten váš způsob krmení-no ?, jak psala papuchalk, přečtěte si stránky manwe.cz, moc se tam dozvíte, sloupec vpravo, nebo baron.cz. a dejte vědět, jak to dopadlo na veterině.