Dobrý večer, sháním kvalitní granule, ideálně light, o malinkém průměru, máte nějaké nápady?
Pes je na syrovým, velmi lehce přibírá. Z (mých) zdravotních důvodů jsem musela velmi výrazně snížit četnost i délku "lítacích" procházek, ale psa bych ráda zabavila aspoň doma - tak jsme se vrhli na triky, dogdancing apod. s pomocí klikru. A proto hledám odměnky, který chlupovi můžu dávat ve větším množství. Úprava KD je samozřejmostí :).
papuchalk
napsal(a):
Vím, že dotaz zněl na granule, ale naprosto ideální odměna pro žravého a snadno přibírajícího psa je nakrájená zelenina - mrkev, okurka... Případně ji můžete smíchat s trochou nakrájeného vařeného masa, aby pes aspoň občas dostal chutnější odměnu ;-).
Odměna je to, co pes chce a chutná mu to. Moje jedna fenka by kupříkladu brala mrkev či okurku jako trest . Takže bych řekla, že je to individuelní. Já dávám na kostičky maso vařené, nejlépe krůtí prsa, sýr...Dle množství odměn pak upravit krmnou dávku.
Lexaurin
napsal(a):
Odměna je to, co pes chce a chutná mu to. Moje jedna fenka by kupříkladu brala mrkev či okurku jako trest . Takže bych řekla, že je to individuelní. Já dávám na kostičky maso vařené, nejlépe krůtí prsa, sýr...Dle množství odměn pak upravit krmnou dávku.
Ja mam zas fenku zmlsanou v tom, i snad i sebevetsi lahudka ji s postupujicim se casem, kdy ji dostava, laka cim dal mene, takze cas od casu musim obmenit. Kazdej pes v tomhle je unikat, znam jednoho sikovneho psa, pro ktereho neexistuje vetsi odmena nez nakrajene malinke kosticky prezrale a zcvrkle cervene papirky tzv. kapie.
Pokud chcete jit cestou granuli, poohledl bych se po nejakych superpremiovych pro male psy (kvuli velikosti granuli) a dal si bycha na to, ze jsou casto vyzivove hodnotne a odpocitaval je psovi od denni davky.
Jinak pokud chcete z jakehokoli duvodu pejska unavit doma, nejlepsi jsou cviceni, kdy musi co mozna nejvic zapojovat hlavu a cumak. Muze jit o vyhledavani oblibene hracky/micku az po vyrabene i improvizovane hlavolamy pro pejsky (googlujte "hersenwerk"), to psa unavi mohem vic, nez stejna doba litani, zejmena jestli je litani pro nej dennim chlebem.
V prvom rade nepoužívajte ako odmenu či pamlsok nič, čo je súčasťou bežnej stravy psa. Aby bola odmena odmenou musí byť vzácna a nie bežne dostupná. Okrem kúpených pamlskov sú praktické aj doma robené sušienky (napr. tu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=139237), ale aj kúsky údenín, sušeného mäsa, tvrdého syra...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale však nechť se pes v klidu nažere, ale není třeba ho vyhnat do jateční hmotnosti...