anonymx
napsal(a):
Zadnej pes jeste dobrovolne neumrel hlady. Vykaslete se na nej, po 5ti minutach misku uklidte, nabidnete mu ji vecer, kdyz nebude chtit, nic mu nedavejte. Pevne nervy a klid az bude mit hlad, tak se naji.
Nevíte, co je to za psa. Pokud by šlo o miniplemeno a nedej bože ještě štěně, tak je tohle spolehlivý recept, jak mu vyrobit hypoglykemický záchvat, který ho může i zabít.
Pro zadavatelku: co je to za plemeno, jak je starý, čím krmíte?
zazenka23
napsal(a):
Jorksir rok... me spis prijde ze zkousi co vydrzim pac na zemi to ji.. ale nechci aby to jedla z te podlozky.
To je těžký. Vy nechcete, aby jedla z podložky, vaše fenka zase nechce jíst z misky. Otázka je, co je pro vás důležitější: to, aby nejedla z podložky, nebo to, aby se najedla?
Další věc, kterou by bylo dobré zvážit: změna stravy. Jiné granule, případně maso. Nebo se dá taky začít bavit výcvikem (čehokoliv) a celou denní dávku skrmit při cvičení - drtivá většina nežravců, kteří jídlo "zadarmo" odmítají, si totéž jídlo "za odměnu" ochotně vezmou.
Hladovět bych ročního jorka fakt nenechávala, u takhle malého plemene to není úplně dobrý nápad.
papuchalk
napsal(a):
To je těžký. Vy nechcete, aby jedla z podložky, vaše fenka zase nechce jíst z misky. Otázka je, co je pro vás důležitější: to, aby nejedla z podložky, nebo to, aby se najedla?
Další věc, kterou by bylo dobré zvážit: změna stravy. Jiné granule, případně maso. Nebo se dá taky začít bavit výcvikem (čehokoliv) a celou denní dávku skrmit při cvičení - drtivá většina nežravců, kteří jídlo "zadarmo" odmítají, si totéž jídlo "za odměnu" ochotně vezmou.
Hladovět bych ročního jorka fakt nenechávala, u takhle malého plemene to není úplně dobrý nápad.
Ale ona jedla predtim.z misky. Kdyz jedem pryc tak chci aby jinde se najedla z misky a ne ze se budu baz ze to nesni. Vsak pisu nekde ze ji nechavam hladovou?
Znova opakuju, zadny pes nikdy dobrovolne hladem neumrel a kratke vyhladoveni mu fakt neublizi. Me by jen zajimalo, jestli by jste i u deti resili jestli jist z bileho nebo modreho talire a jakou lzickou a kdyby se v tom nimralo, tak jestli byste honem varily neco jineho. Jestli ano, tak uz fakt neni s lidmi neco v poradku.
Tak mu to dejte z talíře, není s tím snad problém, ne? Vy něco chcete, pes něco nechce.... Určitě bych ho nenechávala bez jídla a určitě bych nekrmila jen při výcviku, protože pes nezažije pocit nasycení a nemůže v klidu trávit a pak je nadměrně fixovaný na žrádlo. Možná vám někdo bude tvrdit, že bude lépe motivovatelný, ale to je dost na hraně. Nemá třeba obojek se známkou, který cvaká o misku? To byl důvod, proč jeden týraný pejsek také nejedl z misky, když se obojek sundal, zase se naučil z toho jíst.
scylla
napsal(a):
Tak mu to dejte z talíře, není s tím snad problém, ne? Vy něco chcete, pes něco nechce.... Určitě bych ho nenechávala bez jídla a určitě bych nekrmila jen při výcviku, protože pes nezažije pocit nasycení a nemůže v klidu trávit a pak je nadměrně fixovaný na žrádlo. Možná vám někdo bude tvrdit, že bude lépe motivovatelný, ale to je dost na hraně. Nemá třeba obojek se známkou, který cvaká o misku? To byl důvod, proč jeden týraný pejsek také nejedl z misky, když se obojek sundal, zase se naučil z toho jíst.
Krmení při výcviku jsem navrhovala ne kvůli nějaké motivovatelnosti či co, ale prostě proto, aby se pes pořádně nažral. Znám fenku (paradoxně jde o labradorku), která byla kolem roku vysloveně anorektická, příšerně vyhublá, odmítala jakékoliv žrádlo včetně třeba grilovaného kuřete, veterinář už vyhrožoval kapačkama... Majitelka zjistila, že za odměnu si ale žrádlo vezme, tak s ní začala cvičit a celou denní dávku skrmili při výcviku. Čuba neumřela hlady, dala se dohromady a jak se tímhle způsobem rozjedla, tak pak začala žrát normálně z misky, takže krmení při cvičení už nebylo potřeba. V podstatě s ní majitelka udělala šampiona práce čistě proto, aby se jí čuba nažrala A ze svého okolí vím o víc takovýchto případech. Je to naprosto obecný princip - živočich dá přednost žrádlu, k jehož získání musel vyvinout nějaké úsilí, před žrádlem "zadarmo". Netvrdím, že je to jediná cesta, jak rozežrat anorektika, ale je to jedna z možností, kterou není důvod zavrhovat.
S tou známkou na obojku je to dobrý tip, mě by třeba vůbec nenapadlo, že někdo nechává psu doma obojek a ještě se známkou...
Ano, četla jsem o takových psech, ale tady to vypadá, že má fobii z té misky a tu je třeba nějak odstranit, případně nechat vyšumět tím, že jí dají třeba z talíře nebo z něčeho takového.
Kvůli té "motivovatelnosti" jsem to napsala proto, že v sousedním vláknu o přivolání u štěněte tam někdo radil krmit jen na cvičáku a četla jsem šílený návod jedné trenérky tzv. PM, kde doporučuje od dvou měsíců štěněte krmit při výcviku a večer dát do misky 1/5 krmné dávky, aby bylo štěně stále hladové a tedy motivovatelné. Ze štěněte vyrostl hysterik. To jen poznámka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není třeba tam iska plechová, můj starý pes měl misku která se jakoby napružila a pak vydala takové lupnutí a pes se lekl a zdrhal od žrádla, nebo třeba plastová miska může smrdět, prostě něco na ní psovi vadí.Nevím ale řekla bych že tak malého pejska jako je joršír není problém nakrmit třeba z talířku když nechce z misky. Taky jsme měli psy co si jídlo z misky vytáhli a sežrali to vedle na zemi, podobně to dělají i kočky, prostě když mu miska něčím vadí, dávala bych mu teda z tácku nebo talířku, vždyt je to jedno.
Mám také miniplemeno a jíst nechtěl z žádné misky. Nakonec jsme po 1/2 roce experimentování skončili u porcelánového talířku a vyvýšeného místa při jídle. Nikdy jsme takové obstrukce s jídlem u psů nedělali, ale tenhle náš první trpaslík nás přesvědčil o tom, že to u nich chodí trochu jinak. Výchovu má stejnou jako velcí psi a i tak funguje, jen na to jídlo potřeboval svá specifika.

Měli jsme v sídlišti dlouhosrstou kolii, krmili ji lžící. Pak tam byla střeďačka kníračka, ta žrala jen venku před domem z lavorku, doma si nevzala nic.
Jo, někteří se se psy vyblbnou.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
buzumburka

XXX.XXX.228.137
Zdravím,mám štěndo pomeriana.Z ničeho nic mi nechce jíst z misky.Nema problém jíst z ruky nebo ze země,ale z misky nechce.Dneska jsem mu uvařila maso s mrkví,z ruky to sežere,ale z misky nechce.Zacinam být bezradna

Proč by žral z misky, když mu děláte služku? Ještě žádný pes nechcípl hlady vedle misky plné žrádla...
Pes rozhodně nestojí o to, aby mu někdo dělal služku a pes také nedělá naschvály, to psi prostě nedělají, není jim to vlastní repsp.na to ani nemají. Jsou to psi. Je to takové polidšťování, i já mu často podléhám:)
Pes dělá co je mu příjemné a vyhýbá se tomu,co mu příjemné není. A, ano, dělá to,co se mu vyplácí.A dělá to, co je mu vrozené.
Můj starší pes( jeho otec toulavý pes ze smečky v Maroku), má zvyk vzít jídlo z misky, kousek poponést , sníst a vrátit se pro další. Nešlo mi do hlavy, proč to dělá.
Asi před měsícem jsme měli návštěvu, moji dva psi a tři psi kamarádů, všichni se dobře znají.
Po výletu přijdeme domů, nasypu, bezmyšlenkovitě mísu granulí, začnu vařit kafe.
Než si uvědomím, že jedna mísa jídla je pro pět psů asi málo, nestačím se divit.
První přijde můj nejstarší Gučák( přívětivý vůdce psí části smečky) ,nabere si plnou hubu granulí a odstoupí, pak máma mého mladšího psa Dorouše udělá to samé, pak Dorouš, pak malá pudlička, pak velká submisivní čubička že Slovenska.
Takhle pořád dokola.Když dojedli, tak jsme jim zase dosypali:)
Tak jsem si uvědomila, že psům je přirozené se dělit, i ten nejslabší musí dostat, aby smečka přežila a byla spokojená ( když je tedy dostatek).
A možná proto psi tak rádi jedí z ruky a loudí u stolu?
Určitě bych dokázala Guču naučit žrát z misky, když bych ho pořádně vyhladověla, ale proč bych to dělala?
A co je yorkšírka týče, není to jedno, jestli vezmete na dovolenou misku nebo pár papírových talířů?:)