Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2015 23:15
Leona16

XXX.XXX.64.70

Dobrý den,
Mám takový dotaz.
Už víc než rok nemáme pejska a mě to začíná dost chybět -to mazlení, venčení, atd. Teď jsem rodinu částečně ukecala na štěňátko, ale chci na něj co největší částí přispět. Je mi 16 let, tak že nemám takové peníze a musím šetřit kapesné. Mamka mi dovolí malýho, maximálně středního pejska s krátkýma chlupama. Jsem alergik, tak proto, ale už jsem si na psi zvykla, tak mi nevadí (jako s tou alergií smajlík ). S pejskem nebudeme chodit teda nikam po výstavách, chceme aby byl naším společníkem, hlídačem a hlavně aby neměl pud lovu (náš plot měří jen 100cm, takže jsem musela vyřadit chrty smajlík ). Prohledala jsem snad všechna plemena, už vím kolik měří, jaké mají povahy a nemoce, ale už si nevím rady! Zprvu jsem chtěla pejska s PP, né kvůli machrování (jak si někteří myslí - to nemám zapotřebí), ale abych měla jistotu aby neměl nějakou závažnou nemoc, ale někteří jsou přešlechtění, takže i bez PP mi vážně nevadí (oni za to ti chudáčci nemůžou na jednu stranu). Nelíbí se mi, ale pejsci s placatým čumáčkem.
Někteří lidé mi také radili, abych šla do útulku. Problém je, že když bych je tam viděla za klecí, tak bych jich hrozně moc litovala - vidět ty chudáčky! Ale samozřejmě když by se jinak nedalo, tak bych tam zašla. Staršího pejska bych si ale těď nemohla vzít, rychle se na něj navážu a pak bych byla hodně smutná, když bys se mu něco stalo.

Nemohli by jste mi prosím poradit? jaké plemeno, které se dá dobře cvičit a kolik asi stojí?
Předem strašně moooc děkuju :-*.

1.4.2015 23:38
mgtka

XXX.XXX.22.50

Většina útulků už má aktualizované stránky nebo inzeruje na bazoši, takže tam nemusíš jít osobně. Já kdybych tam šla taky bych je nejradši všechny pozbírala:)
A myslím, že se dá i sehnat mladého pejska.
Jelikož si alergik, tak by bylo lepší než krátkosrsté plemeno spíše nějaké nelínací ne?

2.4.2015 09:12
tereza.128

XXX.XXX.32.213

Pokud nemáš žádné zkušenosti, bylo by pro Tebe vhodné nějaké společenské plemeno. Většinou jsou menší a snadno se vychovávají, společnost lidem dělají už řadu století a byli za tím účelem šlechtěni. Reálná cena za štěně na mazlení (čili ne na výstavy) je tak od 5 tisíc.
Hlavně dobře vybírej a důkladně si nastuduj zdravotní problematiku plemene, které si vybereš. Trvej na zdravotních testech rodičů štěněte, rozhodně neber štěně po nevyšetřených rodičích, čili ne bez PP. Ušetříš si spoustu trápení. A pozor, i v útulku můžeš narazit na nemocného psa a provozovatel může jeho chorobu bagatelizovat. Třeba zde:

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2461501/fibi-kavalir-king-spanel-stene-fena/

toto štěně evidentně trpí velmi závažným onemocněním zvaným "episodic falling syndrom", což je právě důsledek spojení nevyšetřených rodičů, kteří mu nemoc předali. Nikdy z něj nebude normální pes, spíš je předpoklad, že se choroba bude stále zhoršovat.

Takže vybírej zodpovědně a hodně radosti s novým kamarádem!

2.4.2015 09:45
Monika333

XXX.XXX.49.24

Budu preferovat své plemeno :) Co třeba český strakatý pes? Nenarocný, učenlivý, kamaradský se všema, do rodiny super společník. Doporučuji s PP z duvodu aby se o strakáče vážně jednalo ;) Stoji cca 10tis.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2015 09:50

Zkuste se na Facebooku podívat na skupinu Štěně v nouzi. Inzerují tam štěňata a mladé pejsky snad ze všech útulků v ČR. Tam si kamaráda určitě vyberete snadno, pokud píšete, že byste brala i útulkáčka :).

2.4.2015 09:55

Leona16 napsal(a):
Dobrý den,
Mám takový dotaz.
Už víc než rok nemáme pejska a mě to začíná dost chybět -to mazlení, venčení, atd. Teď jsem rodinu částečně ukecala na štěňátko, ale chci na něj co největší částí přispět. Je mi 16 let, tak že nemám takové peníze a musím šetřit kapesné. Mamka mi dovolí malýho, maximálně středního pejska s krátkýma chlupama. Jsem alergik, tak proto, ale už jsem si na psi zvykla, tak mi nevadí (jako s tou alergií smajlík ). S pejskem nebudeme chodit teda nikam po výstavách, chceme aby byl naším společníkem, hlídačem a hlavně aby neměl pud lovu (náš plot měří jen 100cm, takže jsem musela vyřadit chrty smajlík ). Prohledala jsem snad všechna plemena, už vím kolik měří, jaké mají povahy a nemoce, ale už si nevím rady! Zprvu jsem chtěla pejska s PP, né kvůli machrování (jak si někteří myslí - to nemám zapotřebí), ale abych měla jistotu aby neměl nějakou závažnou nemoc, ale někteří jsou přešlechtění, takže i bez PP mi vážně nevadí (oni za to ti chudáčci nemůžou na jednu stranu). Nelíbí se mi, ale pejsci s placatým čumáčkem.
Někteří lidé mi také radili, abych šla do útulku. Problém je, že když bych je tam viděla za klecí, tak bych jich hrozně moc litovala - vidět ty chudáčky! Ale samozřejmě když by se jinak nedalo, tak bych tam zašla. Staršího pejska bych si ale těď nemohla vzít, rychle se na něj navážu a pak bych byla hodně smutná, když bys se mu něco stalo.

Nemohli by jste mi prosím poradit? jaké plemeno, které se dá dobře cvičit a kolik asi stojí?
Předem strašně moooc děkuju :-*.

Na všechno co tady píšeš by mě nejvíc pro tebe sedl pudlík, at už malý nebo střední:Jsou to velice učenliví pejskové, dají se naučit snad úplně všechno. Nelíná takže by mamka mohla být spokojená.Když si pořídíš pejska s pp můžeš s ním chodit i po výstavách, je to pěkné, určitě by tě to bavilo. Můžeš s ním cvičit agility na o se hodí dobře, ale můžeš s ním klidně dělat i něco jiného co tě bude bavit.Jsou to čilí, veselí psi s překvapivou výdrží na tůry, rádi plavou a rádi se učí, Ted je celkem vytlačily jiná modernější plemena a lidi docela opomíjí jejich kvality, protože hodně lidí vidí jen natupírovaného psa, ale dá se ostříhat i normálně.Přesto že mám velké psy tak tohle je jeden z mých favoritů kterého bych si do budoucna chtěla ještě pořídit.

2.4.2015 14:07
Leona16

XXX.XXX.64.70

Moje alergie se na pejsky dost zlepšila, už mi ani nevadí, když jdeme ke kamarádům, kde mají Barzoje. Línání mi také nevadí, doma se skoro každý den vysává a už jsme měli fenečku Trpasličího pinče (měla jsem jí od mala, bylo jí 16,5 a byla užasná) a línání mi nevadilo. Ale nemůžu mít delší prjska s delší srstí, protože na to tak zvyklá ještě nejsem a když bych byla s pejskem delší čas, tak bych začala otékat smajlík.

2.4.2015 14:13
Leona16

XXX.XXX.64.70

Děkuji za komentář Tereza.128
Zkušenosti z pejsky mám. Dokážu je i vycvičit a být trpělivá. Měla jsem Trpasličího pinče a v rodině jsem pomáhala s výchovou 2 Jacků.
A ještě děkuji za dobrý tip s testováním rodičů.

2.4.2015 14:19
Leona16

XXX.XXX.64.70

Monika333 napsal(a):
Budu preferovat své plemeno :) Co třeba český strakatý pes? Nenarocný, učenlivý, kamaradský se všema, do rodiny super společník. Doporučuji s PP z duvodu aby se o strakáče vážně jednalo ;) Stoji cca 10tis.

Děkuji
Já, už o tomto plemeni i četla, ale myslela jsem, že se nedá koupit s papíry (když to bylo plemeno určeno na laboratorní pokusy). Děkuji, určitě o něm budu přemýšlet.
U některých jedinců se může objevit bezzubost a epilepsie, když má PP, ta by jimi trpět neměl né?

2.4.2015 14:20
Leona16

XXX.XXX.64.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste se na Facebooku podívat na skupinu Štěně v nouzi. Inzerují tam štěňata a mladé pejsky snad ze všech útulků v ČR. Tam si kamaráda určitě vyberete snadno, pokud píšete, že byste brala i útulkáčka :).

Děkujiiii
hned se jdu juknout

2.4.2015 14:30
Leona16

XXX.XXX.64.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na všechno co tady píšeš by mě nejvíc pro tebe sedl pudlík, at už malý nebo střední:Jsou to velice učenliví pejskové, dají se naučit snad úplně všechno. Nelíná takže by mamka mohla být spokojená.Když si pořídíš pejska s pp můžeš s ním chodit i po výstavách, je to pěkné, určitě by tě to bavilo. Můžeš s ním cvičit agility na o se hodí dobře, ale můžeš s ním klidně dělat i něco jiného co tě bude bavit.Jsou to čilí, veselí psi s překvapivou výdrží na tůry, rádi plavou a rádi se učí, Ted je celkem vytlačily jiná modernější plemena a lidi docela opomíjí jejich kvality, protože hodně lidí vidí jen natupírovaného psa, ale dá se ostříhat i normálně.Přesto že mám velké psy tak tohle je jeden z mých favoritů kterého bych si do budoucna chtěla ještě pořídit.

Děkuju
Pudlíci mě vůbec nenapadli, děkuji.

2.4.2015 14:32
Leona16

XXX.XXX.64.70

Jinak jsem zapomněla dodat, že bydlíme v domě v celku s velkou zahradou, až na ten plot!

2.4.2015 14:52
Monika333

XXX.XXX.49.24

Leona16 napsal(a):
Děkuji
Já, už o tomto plemeni i četla, ale myslela jsem, že se nedá koupit s papíry (když to bylo plemeno určeno na laboratorní pokusy). Děkuji, určitě o něm budu přemýšlet.
U některých jedinců se může objevit bezzubost a epilepsie, když má PP, ta by jimi trpět neměl né?

Je to málopočetné plemeno a popravdě ani neznám ČSP bez PP. Papíry ti zdravého psa nezaručí, ale budeš vědět vše o jeho původu, rodičích popř. genetických vadách. Ano jak píšeš, některým můžou chybět zuby, či trpět epilepsií, ale z dobrého spojení se může snížit toto riziko. U strakáčů se hodně dbá na to když se feny nakrývají... vybírají se takový psi, kde je spojení nejvhodnější aby se vyhnulo těmto vadám. Jinak jsou to šikovní psi, já osobně se s naší fenkou věnuji agility, dogdancing, obedience, obrany a stopy...je to univerzální psík :).

2.4.2015 16:18
Leona16

XXX.XXX.64.70

Monika333 napsal(a):
Je to málopočetné plemeno a popravdě ani neznám ČSP bez PP. Papíry ti zdravého psa nezaručí, ale budeš vědět vše o jeho původu, rodičích popř. genetických vadách. Ano jak píšeš, některým můžou chybět zuby, či trpět epilepsií, ale z dobrého spojení se může snížit toto riziko. U strakáčů se hodně dbá na to když se feny nakrývají... vybírají se takový psi, kde je spojení nejvhodnější aby se vyhnulo těmto vadám. Jinak jsou to šikovní psi, já osobně se s naší fenkou věnuji agility, dogdancing, obedience, obrany a stopy...je to univerzální psík :).

Oba dva pejsky máte jinak moc hezký
Oplocení máme po celé zahradě. Vzádu je pletivo má tak 180cm možná 2metry pak ve předu máme železo vyplněný dřevěnými prkny a to má těch 100cm.

2.4.2015 17:28
lev

XXX.XXX.253.186

Leona16 napsal(a):
Oba dva pejsky máte jinak moc hezký
Oplocení máme po celé zahradě. Vzádu je pletivo má tak 180cm možná 2metry pak ve předu máme železo vyplněný dřevěnými prkny a to má těch 100cm.

Ten plot je průšvih pro každého většího, akčnějšího psa.

2.4.2015 21:36
Markéta80

XXX.XXX.73.254

Leona16 napsal(a):
Moje alergie se na pejsky dost zlepšila, už mi ani nevadí, když jdeme ke kamarádům, kde mají Barzoje. Línání mi také nevadí, doma se skoro každý den vysává a už jsme měli fenečku Trpasličího pinče (měla jsem jí od mala, bylo jí 16,5 a byla užasná) a línání mi nevadilo. Ale nemůžu mít delší prjska s delší srstí, protože na to tak zvyklá ještě nejsem a když bych byla s pejskem delší čas, tak bych začala otékat smajlík.

Napřed bych si nechala udělat testy na alergie a pak raději vybírala nelínající rasu at se pak nestane že budeš muset dát psa pryč . Synovi vadil kavalír, jorkšír ok. Asi mu vadily chlupy, ted už nikde ani neni koberec a vybírala jsme právě psa co nelíná

3.4.2015 13:09
Leona16

XXX.XXX.64.70

Markéta80 napsal(a):
Napřed bych si nechala udělat testy na alergie a pak raději vybírala nelínající rasu at se pak nestane že budeš muset dát psa pryč . Synovi vadil kavalír, jorkšír ok. Asi mu vadily chlupy, ted už nikde ani neni koberec a vybírala jsme právě psa co nelíná

Mě vadí trochu ty delší chlupy, jinak s jejich srstí problém nemám. U pejsku se mi jinak poslední rok alergie neprojevuje. Mám sice tu alergii, ale v malým množství
Než abych ho dala pryč, to se radši nadopuju práškama! Ale vážně, ti co línají mi nevadí, já už to testuju u kamarádů

3.4.2015 13:15
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Pudl harlekýn- teď si fenečku pořídila sousedka, hravá chytrá veselá fenečka, drží se u paničky-hned bych ji brala smajlík

3.4.2015 13:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Monika 333
Je to málopočetné plemeno...
- - - - - - - - - - - - - - - -
Proč?

3.4.2015 13:41
Leona16

XXX.XXX.64.70

Ještě než jsem sedla na počítač a začala takhle psát, tak se mi líbil Whippet, ale to je chrt! Myslíte, že by nešla vycvičit, aby neutíkala (fenka) ze zahrady, když bych jí šla jen pustit vyčůrat? Na procházky by byla na vodítku. a chrti celkově by takhle nešli vycvičit?

3.4.2015 14:19
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Leona16 napsal(a):
Ještě než jsem sedla na počítač a začala takhle psát, tak se mi líbil Whippet, ale to je chrt! Myslíte, že by nešla vycvičit, aby neutíkala (fenka) ze zahrady, když bych jí šla jen pustit vyčůrat? Na procházky by byla na vodítku. a chrti celkově by takhle nešli vycvičit?

U chrtů je nutno počítat se silným loveckým pudem. To je důležité si uvědomit. Procházky na vodítku by mu asi moc nestačily Je to škoda vodit takového psa jen na šňůře.

3.4.2015 14:22
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Šiperka- zrovna jsou tu v inzerci i štěňátka s PP na prodej. Velmi pěkná charakteristika plemene.

3.4.2015 14:36
Leona16

XXX.XXX.64.70

Lexaurin napsal(a):
U chrtů je nutno počítat se silným loveckým pudem. To je důležité si uvědomit. Procházky na vodítku by mu asi moc nestačily Je to škoda vodit takového psa jen na šňůře.

To by byla škoda!
Já vím, že mají pud lovit, ale viděla jsem, že někteří páníčci je vodí bez vodítka, což mě zajímalo jak to, že neutečou.
No nevadí tak chrtíky radši nebudu riskovat, ještě by babičce nebo mamce utek a mě by mohli odvízt do Bohnic
Ale tak za radu nic nedám Děkujuuu.

3.4.2015 14:45
Leona16

XXX.XXX.64.70

A co krátkosrstá kolie? Máte s ní někdo zkušenost
Co jsem četla tak má dobrou povahu, umí i hlídat, snadno se učí a nemá potřebu utíkat
Cenu jsem teda našla jen jednu od Ch.s.17.000, -, ale možná by mohla u jiných chovatelů být i zamíň

3.4.2015 14:47
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Leona16 napsal(a):
A co krátkosrstá kolie? Máte s ní někdo zkušenost
Co jsem četla tak má dobrou povahu, umí i hlídat, snadno se učí a nemá potřebu utíkat
Cenu jsem teda našla jen jednu od Ch.s.17.000, -, ale možná by mohla u jiných chovatelů být i zamíň

Doporučuji, můj tajný sen, jen počítat s tím, že při línání sněží smajlík Pečlivý výběr je důležitý, cena musí odpovídat kvalitě.

3.4.2015 15:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nebylo by lepší, se na ty psy podívat, vidět je naživo, dát řeč s majitelem ?
Ani neříkat, že máte zájem, jen tak pokecat.
(na výstavě)
http://search.seznam.cz/?q=ps%C3%AD+v%C3%BDstavy+2015&sourceid=szn-HP&sgId=kcZixvI2kXApxcP3zc9RRFwokSmazSpazn-vYGqikL%3D%3D&oq=ps%C3%AD+v%C3%BDstavy+2015&aq=0&thru=sug&su=c.

3.4.2015 15:54
Leona16

XXX.XXX.64.70

Lexaurin napsal(a):
Doporučuji, můj tajný sen, jen počítat s tím, že při línání sněží smajlík Pečlivý výběr je důležitý, cena musí odpovídat kvalitě.

Děkuju
Je vážně mooooc pěkná, povahou k nám úplně sedne
Až na tu cenu noo, já se snažím hodně šetřit na nějaké to štěňátko, nic si nekupuju, ale i tak něco mi spolkne i cesta do Liberce do školy- zdrávka a mamka mi řekla, že mi něco přidá, tak uvidím jak dlouho budu čekat, chtěla jsem ji už začátkem prázdnin, abych ji naučila aspoň něco, hlavně nečůrat doma. Tak uvidíme

3.4.2015 15:57
Leona16

XXX.XXX.64.70

rapotacka11 napsal(a):
Nebylo by lepší, se na ty psy podívat, vidět je naživo, dát řeč s majitelem ?
Ani neříkat, že máte zájem, jen tak pokecat.
(na výstavě)
http://search.seznam.cz/?q=ps%C3%AD+v%C3%BDstavy+2015&sourceid=szn-HP&sgId=kcZixvI2kXApxcP3zc9RRFwokSmazSpazn-vYGqikL%3D%3D&oq=ps%C3%AD+v%C3%BDstavy+2015&aq=0&thru=sug&su=c.

Děkuju za supr tip-nápad

4.4.2015 12:51
pepy

XXX.XXX.140.46

Ahoj,

tak ako vyššie niekto odporučil pre teba Pudla, tak ja sa tiež pripájam. Je to super pes, ktorý našťastie trošku vyšiel z módy. V SR je cena celkom prijateľná okolo 200 - 300 € na CZK cca 8000. Tak veľa šťastia a všetko poriadne premyslieť.

Čao

4.4.2015 15:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Leona16 napsal(a):
Děkuju
Je vážně mooooc pěkná, povahou k nám úplně sedne
Až na tu cenu noo, já se snažím hodně šetřit na nějaké to štěňátko, nic si nekupuju, ale i tak něco mi spolkne i cesta do Liberce do školy- zdrávka a mamka mi řekla, že mi něco přidá, tak uvidím jak dlouho budu čekat, chtěla jsem ji už začátkem prázdnin, abych ji naučila aspoň něco, hlavně nečůrat doma. Tak uvidíme

Nezapomeňte také na to, že na psa třeba našetříte, ale je potřeba mít i finance do zásoby pro nutné i nečekané veterinární výdaje (nutné - např. očkování, odčervení; nečekané - např. nemoc, úraz, operace - a tam se Vám pak mohou výdaje vyšplhat klidně řádově k tisícům či desetitisícům).

4.4.2015 16:49
snehula

XXX.XXX.55.191

Stejne jako mnoho ostatnich doporucuji pudla, alergie se muze dlouhodobe lepsit i horsit a pudl je v tomto ohledu jedno z nejprijatelnejsich plemen, lidi ho maji spojeneho s kycovitym strihem srsti (ktery byl ovsem puvodne vysoce funkcni a mel sve dobre duvody), ale to je blbost, je to energicky a ucenlivy pes, nyni dost opomijeny. Neni tak tvrdohlavy jako terier, pritom je to osobnost, a je hodne pohyblivy.

4.4.2015 17:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pravidelné výdaje = úprava srsti.

4.4.2015 17:37

rapotacka11 napsal(a):
Pravidelné výdaje = úprava srsti.

Ale zase se doma nekoulejí chundále chlupů. Mám teď psa, který se neupravuje. Češu, hřebelcuju, chlupy se neustále válí všude, než přelíná...děs, běs. Docela ráda bych zašla, nechala psa střihnout
( i za tu cenu ) a měla pokoj.

4.4.2015 18:45
Leona16

XXX.XXX.64.70

pepy napsal(a):
Ahoj,

tak ako vyššie niekto odporučil pre teba Pudla, tak ja sa tiež pripájam. Je to super pes, ktorý našťastie trošku vyšiel z módy. V SR je cena celkom prijateľná okolo 200 - 300 € na CZK cca 8000. Tak veľa šťastia a všetko poriadne premyslieť.

Čao

Děkuji za komentář

4.4.2015 18:49
Leona16

XXX.XXX.64.70

fikovnice napsal(a):
Nezapomeňte také na to, že na psa třeba našetříte, ale je potřeba mít i finance do zásoby pro nutné i nečekané veterinární výdaje (nutné - např. očkování, odčervení; nečekané - např. nemoc, úraz, operace - a tam se Vám pak mohou výdaje vyšplhat klidně řádově k tisícům či desetitisícům).

Děkuji za komentář a doufám, že žádné úrazy, ... nebudou. Jinak raději s tím počítat!
člověk nikdy neví.

8.4.2015 16:32
Leona16

XXX.XXX.64.70

Tak jsem mamce ukazovala Pudli a ji se nelibi, tak že ty neprošli

8.4.2015 16:48
pepy

XXX.XXX.34.139

Ahoj

skús sa skôr v prvom rade zamerať na povahu plemena a jeho poslanie ako na výzor..skús to povedať aj mamke

všetky štence sú roztomilé, ale nakoniec vyrastú a začne prevládať povaha daného psa - myslím povahu ako charakteristiku plemena

8.4.2015 16:55
Leona16

XXX.XXX.64.70

pepy napsal(a):
Ahoj

skús sa skôr v prvom rade zamerať na povahu plemena a jeho poslanie ako na výzor..skús to povedať aj mamke

všetky štence sú roztomilé, ale nakoniec vyrastú a začne prevládať povaha daného psa - myslím povahu ako charakteristiku plemena

Ja vím jak to mysli te. smajlík
Já to mamce i říkala a i četla, ale ne prej i tak maj delší chlupy a jako ostříhaný nejsou hezký smajlík
Ona prý mela pudla a že nema s nimi dobré skušenosti
Tak mi nezbývá než dál hledat, ale už nevím!

8.4.2015 17:00
pepy

XXX.XXX.34.139

A nad Yorkšírom si nerozmýšľala? Oni nepĺznu a majú srsť ako vlasy a do bytu je super.. ináč ak si nebudeš vedieť vybrať, tak na chvíľku si daj pauzu a netlač na pílu.. a rozhodnutie ohľadom psíka prijde samo..

8.4.2015 17:01
pepy

XXX.XXX.34.139

A kľudne na TY, nemusíš na VY

8.4.2015 17:08
pepy

XXX.XXX.34.139

Nepĺznuce plemená:

Yorkshireský teriér
Maltézsky psík
Pudle
Bichon
Bedlingtonský teriér
Kerrský modrý teriér
White west highland teriér
Jemnosrstý pšenčný teriér
Tibetský teriér
Coton de tulear
Bolonský psík
Írsky vodná španiel
Portugalský vodný pes
Lhasa apso
Havanský psík
Poľský nižinný ovčiak
Puli
Skye teriér
Welsh teriér

Bezsrsté plemená:
Mexický naháč
Činsky naháč
Peruánsky naháč
Americký bezsrstý teriér

8.4.2015 17:20
Leona16

XXX.XXX.64.70

pepy napsal(a):
Nepĺznuce plemená:

Yorkshireský teriér
Maltézsky psík
Pudle
Bichon
Bedlingtonský teriér
Kerrský modrý teriér
White west highland teriér
Jemnosrstý pšenčný teriér
Tibetský teriér
Coton de tulear
Bolonský psík
Írsky vodná španiel
Portugalský vodný pes
Lhasa apso
Havanský psík
Poľský nižinný ovčiak
Puli
Skye teriér
Welsh teriér

Bezsrsté plemená:
Mexický naháč
Činsky naháč
Peruánsky naháč
Americký bezsrstý teriér

Těď odpovídám na všechny Tvoje / Vaše komentáře
Nad Yorkšírem jsem teda nepřemíšla, asi mi nepřišel jako hlídač! ale podívám se

A s tím VY nooo tak já jsem tak naučená nooo ale pokusim se

A za seznámek pejsků děkuju, přiznám se že jsem víc jak polovinu hledala.

No a když teda nenajdu, tak budu brzdit a budu hledat pomalu jak ŘÍKÁŠ

8.4.2015 17:23
pepy

XXX.XXX.34.139

Tak ti želám šťastnú ruku pri výbere psíka

8.4.2015 17:27
Leona16

XXX.XXX.64.70

Děkuju
Hlavně ať je zdravej, jinak mi tak vcelku o nic nejde.

8.4.2015 17:55
Leona16

XXX.XXX.64.70

Jéé ti jsou nádherní škoda, že to jsou oba kluci.

8.4.2015 18:00
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Tady si chce nekdo jen povidatsmajlík

8.4.2015 18:09
Leona16

XXX.XXX.64.70

Ne to ne
Ale já už se tak těšila na pejska a štve mě když nejakého najdu, tak že mi ho mamka vymluví! A když mi dochází nápady, tak vy něco napíšete a já jsem za to ráda protože nikdo v mě blízkosti mi moc neporadí

8.4.2015 18:11
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

A chce ho mamka urcite? Tak at sama rekne ktere plemeno povoli.

8.4.2015 18:44
Christie13

XXX.XXX.65.25

Leona16 napsal(a):
Jéé ti jsou nádherní škoda, že to jsou oba kluci.

A to vadí ?

9.4.2015 00:45
Markéta80

XXX.XXX.73.254

Tak york fakt hlídač nebude a je to pes do bytu ale fakt nelíná což je super. A mamce se líbí jakej, chce se domluvit vůbec jakého psa chcete . my chtěli nelínajícího, do bytu, spíš malého a nechtěli jsme bílou srst. Až budete mít nějaký výběr z víc ras tak se dá vybrat ale hlavně vědět co od psa chcete a dle toho pak teda vybrat. zase tak složité to neni a snad se s mamkou dohodneš na nějaké rase nebo pak z útulku pokud nechcete konkrétní rasu

9.4.2015 06:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Leona16 napsal(a):
Ne to ne
Ale já už se tak těšila na pejska a štve mě když nejakého najdu, tak že mi ho mamka vymluví! A když mi dochází nápady, tak vy něco napíšete a já jsem za to ráda protože nikdo v mě blízkosti mi moc neporadí

Vybírej i podle mamky.
Pravděpodobně skončí u rodičů.
Tak ať je to pes i pro ně.

9.4.2015 07:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Leona16 napsal(a):
Děkuji za komentář a doufám, že žádné úrazy, ... nebudou. Jinak raději s tím počítat!
člověk nikdy neví.

Jj, přesně tak! Jenže znáte to - zákon schválnosti. Já vlastního psa nemám, jen si jej celkem pravidelně půjčuji. Ale mám dva útulkové kocoury a mám na ně finanční rezervu - ostatně za 2 roky jsem za ně už právě nějaké ty NEČEKANÉ výdaje u vetky měla. Klepu na dřevo - zatím to byly celkem banality a do tisícovek ty náklady nešly. Ale prostě je potřeba s tím počítat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík