Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2015 14:47
angí

XXX.XXX.243.79

Dobrý den.
Je rasa Papillon vhodná rasa pro alergiky? Na stránkách jedné chov. st. jsem se dokonce dočetla, že nelíná, ale tomu se mi moc nechce věřit.

5.4.2015 17:52
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

angí napsal(a):
Dobrý den.
Je rasa Papillon vhodná rasa pro alergiky? Na stránkách jedné chov. st. jsem se dokonce dočetla, že nelíná, ale tomu se mi moc nechce věřit.

Zadny pes neni vice ci mene vhodny pro alergiky.Vse je o konkretni reakci na konkretniho jedince.Alergie totiz nesouvisi jen se srsti, ale treba spoustu alergenu je v psich slinach.
Je potreba si uvedomit na jakem podklade alergie vznikla, dost cast je psychogenniho puvodu a pokud kontakt se psem ucini cloveka stastnym, muze mu alergii naopak zlepsit.Ja jsem alergik a mam psy 3 a od te doby co mam toho tretiho dokonce neberu ani lekysmajlík

6.4.2015 09:39
jana7

XXX.XXX.225.202

Papillon je úžasné plemeno, ale nevěřte pohádkám o tom, že nelíná. Jeho srst nemá podsadu, ale líná cca 2 x do roka jako většina ostatních plemen.
Alergie je opravdu individuální. Možná bych zkusila zajet na návštěvu tam, kde jich mají víc a vyzkoušet, jestli Vám budou vadit.

6.4.2015 20:16
Ebi

XXX.XXX.104.1

Také bych to nejdříve vyzkoušela.
Mám tři drsnosrsté psy, prvních 5 let v pohodě, srst mi nevadila, ale když jsme si pořídili tu poslední, která nemá přliš kvalitní srst, má srst měkkou - myslela jsem v první chvíli, že ji budu muset vrátit - byla jsem neustále osypaná, o kýchání a zánětu spojivek ani nemluvím. Ale samozřejmě nevrátila jsem ji.
I když alergie se zlepšila, nemůžu k ní dávat příliš blízko obličej, protože se osypu - na předloktí sice také, ale to mi nevadí a /trvá to už 5 let/. Kontakt s dvěma dalšími psy v pohodě, jejich srst mi nedělá naprosto nic - což je fakt zajímavé.

7.4.2015 19:35
cillien

XXX.XXX.77.244

Dobrý den, papillon pouští chlupy celý rok, mám dva, snažím se neustále vyčesávat, luxovat, sbírat, ale všude mám neustále vrstvu bílých chlupů, nejde se jich zbavit a při línání je to o to horší, jak ale píší výše, většina tzv. alergií na psí a kočičí srst je na roztoče v srsti a sliny, jjak se neustále olizují a ne na srst samotnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík