Březí fena a krmení masem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 10:11
Monika333

XXX.XXX.49.24

Prosím vás, nedávno mi známá řekla, že březí fena by neměla jíst syrové kuřecí ani vepřové. Já osobně si to nemyslím, ale zřejmě to někde vyčetla. Můžete mi to vyvrátit či potvrdit? Díky.

7.4.2015 10:33
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nějak nevím proč, když je běžně syrovým masem krmená. To i veterináři tvrdí, že pes nebo kočka nesmí syrovou stravu a nejlépe granule.

7.4.2015 10:56
Šarina

XXX.XXX.231.146

Určitě to vyčetla, však se píše všude spousta blbostí. ;)

Pokud je čuba na syrové maso zvyklá, není snad důvod jí při březosti učit na něco jiného. Ostatně základem barfu je pestrá strava, takže na pestrosti spíš přidejte, naž abyste nějaké maso ubírala...

Kuřecí sice není (dle způsobu "výroby" kuřat) nijak extra hodnotné- určitě lepší je třeba kachna, krůta- ale feně ani to kuřecí "neuškodí". U vepřového hrozí Aujeszkyho choroba, ale u divočáků. Pokud nevěříte svému zdroji vepřového, můžete vepřové uvařit- tím se virus bezpečně zničí.

Jinak předpokládám, že máte prostudováno:
http://www.manwe.eu/
http://baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.

7.4.2015 14:20
Monika333

XXX.XXX.49.24

Tak jsem se jí ještě jednou optala...řekla mi, že to čte stále ve článcích o barfu. Vepřové prý může mít parazita životu nebezpečného (na což jsem jí řekla že se to týká prasat divokých) a kuřecí prý může obsahovat parazita štěňatům nebezpečného na životě...dospělým psům prý nevadí. Já jsem tohle nikde nevyčetla, proto se ptám tady. Mám březí fenu a nerada bych jí uškodila touhle nevědomostí...pokud by to tedy byla pravda.

7.4.2015 14:40
kopek

XXX.XXX.213.49

Asi viac jej uškodíte ak jej mäso budete obmedzovať.

7.4.2015 15:55
Šarina

XXX.XXX.231.146

Tak "Články o barfu"... to může být cokoliv.
Nechte si od ní dát přesné odkazy, přečtěte si a sama posuďte, jak jsou poučené.
Taky se mrkněte do poradny MVDr. Štourače, případně tam dejte dotaz.
Nikdo zkušenější hned tak asi není...
http://www.deutsche-dogge.cz/veterinarni-a-chovatelska-poradna/.

7.4.2015 17:46
jarouj

XXX.XXX.8.27

Jak říkal můj děda čím víc se s h- mazlíš tím víc smrdí Dnes se psi přehýčkávají a rozmazlují.Nosí obleky, lakují se jim drápy nespočet dotazů zda jim n eublíží toto či toto papání a papají jen nej nej nej dražší granulky (ty určitě obsahují nejlepší sestavu) a nebo nejkvalitnější šunčičku, velcí psi (NO pastevečtí, ) spinkají s paničkou v ložnici No kam jsme to došli ? dříve to takové nebylo a ty pejskové byli odolní nestonali tolik jako dnes
Odpověď na dotaz zní ano březí fena může syrové maso je v tom určitě více než v granulích :D toto je čistě můj názor a nikomu ho nevnucuji.

10.4.2015 15:37
modroockoxxx

XXX.XXX.0.37

jarouj napsal(a):
Jak říkal můj děda čím víc se s h- mazlíš tím víc smrdí Dnes se psi přehýčkávají a rozmazlují.Nosí obleky, lakují se jim drápy nespočet dotazů zda jim n eublíží toto či toto papání a papají jen nej nej nej dražší granulky (ty určitě obsahují nejlepší sestavu) a nebo nejkvalitnější šunčičku, velcí psi (NO pastevečtí, ) spinkají s paničkou v ložnici No kam jsme to došli ? dříve to takové nebylo a ty pejskové byli odolní nestonali tolik jako dnes
Odpověď na dotaz zní ano březí fena může syrové maso je v tom určitě více než v granulích :D toto je čistě můj názor a nikomu ho nevnucuji.

Ja se tvé staré ani nedivím když si bere do postele místo tebe psa :).

10.4.2015 15:38
modroockoxxx

XXX.XXX.0.37

Monika333 napsal(a):
Prosím vás, nedávno mi známá řekla, že březí fena by neměla jíst syrové kuřecí ani vepřové. Já osobně si to nemyslím, ale zřejmě to někde vyčetla. Můžete mi to vyvrátit či potvrdit? Díky.

Milý opane kurecí bych nedal ani své tchýni a to je uz co ríct ! :) kurecí je plné sraček, jasne ze by to nic zivího nemelo zrat.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2015 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Ale ono existuje i kuřecí z kuřat, co si lidi chovají volně na dvorku, tudíž bio kuře...takže neházejte všechno kuřecí do jednoho pytle. V kuřecím může být salmonela, ale že bych kvůli tomu nedala psu kuře, by mne tedy ani nenapadlo. Jsou psi, co si flákotu zakopou na zahradě a vytáhnou k jídlu za 14dní. Také neřeším

10.4.2015 22:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud berete z dobrého zdroje (tj. nemáte nějaké smradlavé maso po rozmražení, apod.), tak bych se toho vůbec nebála. Naopak víte 100% co feně dáváte a bude jí dál chutnat. Granule jsou fajn pak pro štěňata, když noví páníci nebudou zastánci barfu, aby byla zvyklá i na krmení granulemi, ale jinak k čemu? pořád je to tepelně upravená kulička..

12.4.2015 21:16
jarouj

XXX.XXX.8.27

Podle písemného vyjadřovaní budeš asi nějakej hospodskej hulvát když už si tykáme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík