Podíl maso-kosti-vnitřnosti BARF

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2015 14:57
ame

XXX.XXX.116.252

Zdravím všechny, mám dotaz především na lidi, kteří krmí BARFEM už nějaký ten rok.
Všude na netu je plno odkazů věnujícím se krmení syrovým masem, ale každý tvrdí něco jiného. Někde jsem se dočetla, že by z krmné dávky mělo být 30% masa,30% kostí,10% vnitřností a 30% příloh, někde zase že 50% masa a vnitřností a 20% kostí, někde zase že většinu by měly tvořit kosti a já jsem z toho teď jelen.. Může mi to prosím někdo stručně vysvětlit, v jakém poměru co krmí?
Zároveň všude uvádějí jen podíl kostí pro dospěláky a štěňata, ale zajímalo by mě, jak je to s odrostlým štěnětem? Kdy začít dávku snižovat?
Předem moc děkuji za odpovědi.

8.4.2015 17:13
pepy

XXX.XXX.34.139

Kateřina Novosádová - Krmení psa přirozenou stravou, odporúčam si kúpiť knihy od autorky a máte odpovede na otázky.

9.4.2015 08:21
kobroor

XXX.XXX.41.2

Nebo se podívejte na její www stránky manwe.eu
Vše je tam popsáno i s kalkulačkou

9.4.2015 08:50
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

ame napsal(a):
Zdravím všechny, mám dotaz především na lidi, kteří krmí BARFEM už nějaký ten rok.
Všude na netu je plno odkazů věnujícím se krmení syrovým masem, ale každý tvrdí něco jiného. Někde jsem se dočetla, že by z krmné dávky mělo být 30% masa,30% kostí,10% vnitřností a 30% příloh, někde zase že 50% masa a vnitřností a 20% kostí, někde zase že většinu by měly tvořit kosti a já jsem z toho teď jelen.. Může mi to prosím někdo stručně vysvětlit, v jakém poměru co krmí?
Zároveň všude uvádějí jen podíl kostí pro dospěláky a štěňata, ale zajímalo by mě, jak je to s odrostlým štěnětem? Kdy začít dávku snižovat?
Předem moc děkuji za odpovědi.

Novosadovou mám přečtenou a stejně krmím tak, jak to vyhovuje mým psům- nic nepočítám, zblbla bych z toho Dětem jsem to také nedělala, a jsou pěkné . Někdy kosti dám, někdy nedám a místo nich doplním kostní moučku ze Zoohitu, vnitřnosti také nemají každý den. Řídím se také podle toho, jakou smes zrovna vytáhnu z mažáku a co ze psa vyjde Jako příloha se mi osvědčily rýžové instantní vločky se zeleninou, super ! K tomu všemu mi veterinář doporučil multivitaminový přípravek.
Že by většinu krmné dávky měly tvořit kosti je nesmysl, pes by se ucpal.

9.4.2015 11:01
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Môj pes dostáva polovicu dennej dávky v mäsových kostiach (krky, krídla, skelety, stehná..) takže denne to môže byť tých 30% kostí. Viac by som asi nedávala lebo by mohol mať z toho moc tvrdú stolicu. Vnútornosti dostáva tak 1-2x do týždňa, niekedy spolu so svalovinou inokedy samotné a raz za mesiac má rybu (nemá ju moc rád). Prílohy striedam, niekedy má ryžu, niekedy cestoviny, niekedy zeleninu, alebo to aj pomiešam. Občas mu do toho primiešam vajce, tak 1-2x týždenne dostane na obed ešte jogurt, kyslú smotanu, alebo tvaroh, zvyknem pridávať aj lososový olej. Do roka veku som pridávala aj umelo vápnik + chondro, či to bolo nutné neviem, ale bola som spokojnejšia :D
Dávky som rátala iba veľmi orientačne pri šteňatách.

9.4.2015 11:49
Nicola

XXX.XXX.213.74

Taky jsem přečetla všelijaké knížky, udělala si i excelovou tabulku na výpočet jídelníčku, protože jsem to nechtěla u štěněte nějak podcenit. V průběhu růstu jsem se dostala až na kilo masa a příloh denně, teď už krmím jen něco okolo 700g, už to mám spíš v oku, ale stále ubírám, protože pes se začal trochu obalovat. Známý má psa, jsou mu tak dva roky, který sežere přes kilo a půl masa(nemyslím jen čistou svalovinu) denně a stále ne a ne přibrat. Každopádně se snažím o to, aby pes aspoň jednou v týdnu měl rybu, dršťky, vemeno, vnitřnosti, kuřecí skelet a zbytek doplňuji svalovinou(všechny dostupné druhy masa), kachními křídly, pařátky a pod.. Sem tam přidám žloutek, ostropestřecový olej, kolagen, pivovarské kvasnice. Zeleninu mám v mrazáku vlastní ze zahrady- špěnát, mrkev, řepu, salát. U toho štěněte bych možná ještě aspoň sem tam vážila, ale u dospělce, tam koukám prostě podle kondice:).

9.4.2015 13:28
tiffany

XXX.XXX.96.13

U nás krmíme ve dvou dávkách, ráno dostane " 30% komplet " od barona:
http://baron.cz/pes/barf-pro-psy/syrove-maso-pro-psy/-30-svalovina-/i-0
večer něco na kousání- skelet, křídlo nebo krky.
Spíš je problém, že jak je fenka malá, má i malé dávky krmení a všechny přídavky, co přidáváme do těch kompletů (pangamin, kelpa, alavis, jogurt, vajíčko atd, ) tak musíme dávat ráno do té směsky, protože k celému kousku skeletu by to přimíchat nešlo. Kdybych jí tam přidávala ještě ovoce nebo zeleninu, tak aby se vešla na 60 g na 1 dávku, tak už by tam toho masa bylo málo, takže ovoce a zeleninu dostane od nás přes den, jako mňamku, když to máme my.

Přidejte reakci

Přidat smajlík