Dlouhou dobu řešíme problém s jedním pánem který absolutně nehlídá svého psa a nechá jej aby otravoval ostatní, jak by jste se zachovali vy? Často potkáváme pána se psem (kříženec pitbula s něčím) který všude chodí na volno a vždy když ho potkáme tak se snaží napadnout mého psa, párkrát se už porvali ale vždy se tomu snažím zabránit. Svého psa si vždy připnu na vodítko když ho vidíme a snažím se stát vždy mezi nimi a už mockrát dostal ode mně kopanec, jeho majitel je vždy minimálně 100m od něj a vůbec ho neřeší, párkrát se ho snažil přivolat ale pes ho absolutně neposlouchá, snaží se mi většinou nakecat že si chce jeho pes hrát.. Na pána si stěžuje už hodně lidí s pejsky, ve vsi není zakázáno mít psy na volno. Jednou na pána někdo zavolal policii ale pán se vymluvil že pes není jeho. Je mi líto toho psa, má na těle spoustu jizev takže se asi rve často, taky jsem si všimla že když jsem se na něj napřáhla tak si skoro lehl takže ho pán asi bije. Mám ale strach že může vyjet i po mně, nebo po nějakém dítěti.
Koupila bych si elektrický obušek, nebo alespoň nějaký pepřový sprey a psovi bych ji nakouřila. Věřím, že příště by si rozmyslel se přiblížit. Pes sice nemůže za to, že je nevychovaný, ale když má pána, se kterým není řeč a nevychová si psa on, udělala bych to za něj. Nenechám si dorvat svého psa, nebo aby si odnesl nějaký psychický problém a začal mě on napadat jiné psy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, já vždy směruju zájem psa na sebe a po dobrém, ono je daleko bezpečnější si dělat přátele než naopak (kromě toho, že je to signál i pro mého psa). K jakémukoliv silovému negativnímu řešení sahám až není zbytí.
romcakr
napsal(a):
Pes za nic nemůže elektr.obušek nebo pepřový sprey jak píšete bych použila tak na majitele..
Hmm, já bych se tedy také bála dát cizímu psovi kopanec, notabene když má po sobě jizvy - asi mu to provádí více lidí. Při takovém kopanci někteří zarputilci (a tady jde o křížence pita!) by zadavatelku také mohli pěkně pošramotit, a od koho si pak co vezmete (když pán se k psovi nezná). A hlavně (ne)vychovanost psa je vizitkou pána, ten pes za nic nemůže...
Nejsem zkušená, ale je taková rada mít s sebou vodu na polití útočícího psa (i když chápu, že zadavateka s sebou nebude vláčet kýble s vodou; ale nějaká menší nádoba...třeba jo, třeba by to pomohlo a pořád mi to přijde lepší než kopat do psa!).
koňadra
napsal(a):
Koupila bych si elektrický obušek, nebo alespoň nějaký pepřový sprey a psovi bych ji nakouřila. Věřím, že příště by si rozmyslel se přiblížit. Pes sice nemůže za to, že je nevychovaný, ale když má pána, se kterým není řeč a nevychová si psa on, udělala bych to za něj. Nenechám si dorvat svého psa, nebo aby si odnesl nějaký psychický problém a začal mě on napadat jiné psy.
Zdravím Vás, "Koňadro", nemáte nějaký nápad, co s mých nevychovaným mladším kocourem? Pokud byste teď byla online, vložila bych dotaz na "Kočky". Ostatním se omlouvám za OT.
koňadra
napsal(a):
Tak toto by som naozaj nemala odvahu skúšať pretože to u psa môže vyvolať ešte väčšiu agresiu a nemusí to vôbec znamenať že sa dá na útek!
A ešte k tomu ten chudák pes za to fakt nemôže
Volala by som políciu, a ak bude pán tvrdiť že nie je jeho trvala by som na tom nech ho policajti vezmú do útulku.
Takáto situácia sa stala aj u nás.Majiteľ chodí po dedine s voľne vypustenými dvomi agresívnymi labradormi.Tie psy napadli ďalšie psy, deti, ľudí, dokonca aj moju mamu a brata, ale nikto to nerieši. Ja som toho názoru, aký pán, taký pes.Takto ich vychoval a jemu to vyhovuje.Psov chváli za agresívne správanie.Jeho manželka dokonca povedala, že by sa bála chovať nemeckých ovčiakov, ale ja som sa ešte nestretol s agresívnym nemeckým ovčiakom.Bohužial u nás na dedine je veľa agresívnym labradorov, zlatých retrieverov a to nie len u nás...je to smutné.
katkaa1
napsal(a):
Tak toto by som naozaj nemala odvahu skúšať pretože to u psa môže vyvolať ešte väčšiu agresiu a nemusí to vôbec znamenať že sa dá na útek!
A ešte k tomu ten chudák pes za to fakt nemôže
Volala by som políciu, a ak bude pán tvrdiť že nie je jeho trvala by som na tom nech ho policajti vezmú do útulku.
Psa už si párkrát odvezli ale vždy ho pán dostal zpět. Já vím že ten pes za to nemůže, kdybych mohla vzala bych ho od toho chlapa pryč, je ještě mladý a tohle si nezaslouží. Už jsem psa zkoušela uplatit pamlskama abych odvrátila jeho pozornost ale to rychle polkne a pokračuje. Netuším kde ten chlap bydlí, pokaždé ho potkám někde jinde. Přemýšlím že jak jej zase potkám počkám a zavolám policii a po odchycení psa si jej vezmu, jen mám strach že by se majitel mstil. Může psa nějak po mně soudně vymáhat když nemá psa nikde na sebe hlášeného?
fikovnice
napsal(a):
Hmm, já bych se tedy také bála dát cizímu psovi kopanec, notabene když má po sobě jizvy - asi mu to provádí více lidí. Při takovém kopanci někteří zarputilci (a tady jde o křížence pita!) by zadavatelku také mohli pěkně pošramotit, a od koho si pak co vezmete (když pán se k psovi nezná). A hlavně (ne)vychovanost psa je vizitkou pána, ten pes za nic nemůže...
Nejsem zkušená, ale je taková rada mít s sebou vodu na polití útočícího psa (i když chápu, že zadavateka s sebou nebude vláčet kýble s vodou; ale nějaká menší nádoba...třeba jo, třeba by to pomohlo a pořád mi to přijde lepší než kopat do psa!).
Je pravda, že chudák pes za to nemůže, ale přece si nikdo nenechá pokousat psa? Já tedy své psy bráním i za cenu možného zranění. On málokterý pes se obrátí proti člověku a pokud ano a zraní mě, můžu na majitele volat policii a podat trestní oznámení. Pokud je zraněn "jen" pes, nikdo nic řešit nebude. V kopání psů se fakt nevyžívám a 100x raději bych nakopala majitele, ale pár kopanců už jsem rozdala a zatím žádný pes si na mě netroufl. Ale párkrát jsem byla rafnuta omylem, když jsem nezasáhla včas a došlo ke rvačce. Voda opravdu nepomůže, ani ten kýbl vody, natož nějaké cákání z lahve.
Bohužel proti psům bezohledných majitelů není žádná jiná obrana, než se bránit sám. Policii ani obecní úřad volně pobíhající pes nezajímá, dokud nezraní člověka.
kerrynekk
napsal(a):
Psa už si párkrát odvezli ale vždy ho pán dostal zpět. Já vím že ten pes za to nemůže, kdybych mohla vzala bych ho od toho chlapa pryč, je ještě mladý a tohle si nezaslouží. Už jsem psa zkoušela uplatit pamlskama abych odvrátila jeho pozornost ale to rychle polkne a pokračuje. Netuším kde ten chlap bydlí, pokaždé ho potkám někde jinde. Přemýšlím že jak jej zase potkám počkám a zavolám policii a po odchycení psa si jej vezmu, jen mám strach že by se majitel mstil. Může psa nějak po mně soudně vymáhat když nemá psa nikde na sebe hlášeného?
Volajte políciu zakaždým a dohodnite sa aj s ostatnými ľuďmi ktorých obťažuje. Budú to musieť zakaždým riešiť a snáď to potom toho pána prestane baviť..
Inak si myslím, že keď psa nemá nahláseného nemôže vám nič. Mstiť samozrejme áno

kerrynekk
napsal(a):
Přemýšlíte, ale špatně. Jak si můžete myslet, že si vezmete cizího psa? Pán by psa nevymáhal soudně, ale normálně by si pro něj přišel a odvedl by si ho. Tedy pokud by vám pes při nejbližší příležitosti nezdrhl domů.
Navíc nevím, co byste se psem dělala, když vám napadá toho vašeho.
Takže to vaše "přemýšlení" beru spíš jako zbožné přání.
atika
napsal(a):
A jak je možný, že pán policajtům řekne, že pes není jeho a pak si ho v útulku vyzvedne jako majitel? Pokud se tak stalo opakovaně, tak by měl být útulek upozorněn, že pan Ten a ten není majitel ne? Když jim to výslovně tvrdí.
Pro psa si pokaždé příjde někdo jiný mi bylo řečeno v útulku.
napsal(a):
Přemýšlíte, ale špatně. Jak si můžete myslet, že si vezmete cizího psa? Pán by psa nevymáhal soudně, ale normálně by si pro něj přišel a odvedl by si ho. Tedy pokud by vám pes při nejbližší příležitosti nezdrhl domů.
Navíc nevím, co byste se psem dělala, když vám napadá toho vašeho.
Takže to vaše "přemýšlení" beru spíš jako zbožné přání.
Pán by psa u mně nenašel, přemýšlela jsem že bych ho vzala a dala přátelům aby už byl konečně pokoj. Ten pes je chudák, nezaslouží si takového pána.

kerrynekk
napsal(a):
Pro psa si pokaždé příjde někdo jiný mi bylo řečeno v útulku.
V útulku jsou přece rádi, že si psa někdo vyzvedne, navíc někdo koho pes vítá a jasně dává najevo, že k němu patří.