Import štěněte ze zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2015 16:09
PetiPeti

XXX.XXX.24.56

Dobry den!
Je tu niekto, kto ma skusenosti s importom stenata na viedenske letisko Schwechat? Steniatko je mimo EU-Rusko, bude mat 4 mesiace, vacsie plemeno.
Zatial nemam podklady od leteckej spolocnosti, chovatelka ma vsak nastrasila ze za stena budem musiet zaplatit nejake clo (nejaka colna registracia), ktora moze byt straaaasne vysoka.
Uz som kontaktovala i letisko, bohuzial bez podkladov v ruke mi bohuzial nic nepovedia.
Dakujem za kazdu radu!

25.9.2015 16:16
jakuka

XXX.XXX.6.10

Zdravím všechny chovatele,
Obracím se na vás s dotazem...plánujeme koupi psa s PP, chovnou stanici už máme vybranou, štěně by bylo asi v listopadu, no a když jsem se koukla na jeho rodiče, zjistila jsem, že jejich krevní linie v CR už jednou byla. Jelikož chceme psa uchovnit, přemyšlím, zda-li to nesníží o něj zájem, přestože bude úspěšný na výstavách. Mám totiž dojem, že zájemci o krytí upřednostňují spíš importované psy, nebo krytí v zahraničí. Tak tedy vzniká otázka, zda psa raději importovat a jak to vše probíhá. Předem děkuji za odpověď.

25.9.2015 18:24
koňadra

XXX.XXX.225.235

Záleží na tom co je to za plemeno. Já třeba cizím psem nekryji, protože v zahraničí mají mírnější podmínky uchovnění, a také neznám předky (snažím se i předky vidět naživo a hlavně při práci) a také si nemohu být jistá, jestli rodiče jsou opravdu rodiči. U nás mohu udělat testy.

25.9.2015 21:38
jakuka

XXX.XXX.0.0

Aha, děkuji, to je dobrý postřeh. Jedná se o VŠSP, koukala jsem i na zahraniční stanice a v některých jsem také objevila psy z česka. Myslela jsem, že, nová krev" by mohla být pro potencionální zájemce o nakrytí feny zajímavá, zvláště, pokud by byl pejsek úspěšný na výstavách. Pravdou ale je, že psa nechceme nijak drtit po všech výstavách a vydělávat na krytí, jen chceme člena rodiny, který by v případě dobrého rodokmenu a slušných výsledcích mohl být i uchovněn. Mám ale pocit, že toto plemeno se hodně u nás začalo mezi sebou krýt, takže často narážím na štěňata s totožnými rodiči atd.
Jsem v tomto teprve začátečník, tak sbírám info a také se domnívám, že koupě v zahraničí je složitější, než u nás, cenově i možná rozdílná, fakt nevím, proto se ptám.

25.9.2015 22:45
brebera

XXX.XXX.31.114

Je to plemeno od plemene, já třeba jezdím krýt v 90% za hranice, protože u nás je dost úzká chovatelská základna. U mého plemene jsou zahraniční psi zdravotně vyšetření buď stejně nebo více, než v ČR. Není problém se jet podívat dopředu na psa, není problém vidět jeho předky, příbuzné, jen se musí chtít.
Bohužel často je to jako lavina, doveze se krycí pes a hned s ním všichni začnou krýt, až je to zase vše na sebe příbuzné - dřív to tak u mého plemene bylo pravidlem, teď už lidi naštěstí vybírají.
Důležitý je kvalitní rodokmen, malá příbuznost a psa i ukazovat světu - pes, o kterém se neví, tím se moc nekryje, i kdyby byl sebelepší.

26.9.2015 09:22
samain

XXX.XXX.188.26

PetiPeti napsal(a):
Dobry den!
Je tu niekto, kto ma skusenosti s importom stenata na viedenske letisko Schwechat? Steniatko je mimo EU-Rusko, bude mat 4 mesiace, vacsie plemeno.
Zatial nemam podklady od leteckej spolocnosti, chovatelka ma vsak nastrasila ze za stena budem musiet zaplatit nejake clo (nejaka colna registracia), ktora moze byt straaaasne vysoka.
Uz som kontaktovala i letisko, bohuzial bez podkladov v ruke mi bohuzial nic nepovedia.
Dakujem za kazdu radu!

Nevím jak je to ve Vídni, ale na Ruzyň jsem si dovezla tři barzoje z USA, ze špičkových chovů a cla jsem neplatila ani korunu.
Takže - nenaletěla jste podvodníkovi?

26.9.2015 12:52
lev

XXX.XXX.253.186

jakuka napsal(a):
Aha, děkuji, to je dobrý postřeh. Jedná se o VŠSP, koukala jsem i na zahraniční stanice a v některých jsem také objevila psy z česka. Myslela jsem, že, nová krev" by mohla být pro potencionální zájemce o nakrytí feny zajímavá, zvláště, pokud by byl pejsek úspěšný na výstavách. Pravdou ale je, že psa nechceme nijak drtit po všech výstavách a vydělávat na krytí, jen chceme člena rodiny, který by v případě dobrého rodokmenu a slušných výsledcích mohl být i uchovněn. Mám ale pocit, že toto plemeno se hodně u nás začalo mezi sebou krýt, takže často narážím na štěňata s totožnými rodiči atd.
Jsem v tomto teprve začátečník, tak sbírám info a také se domnívám, že koupě v zahraničí je složitější, než u nás, cenově i možná rozdílná, fakt nevím, proto se ptám.

Pokud chcete importovat, měli byste o plemeni něco vědět, znát zahraniční linie, stupně DKK atd. Vědět co zde je a není. A pokud chcete psa 100% do chovu, tak si pořídit aspoň 3/4 ročního, přezubeného s předrentgenem, ze státu FCI, nebo s PP, které FCI uznává.Jinak záruku uchovnění nemáme nikdy a nikde. Kupujete si štěně - živého tvora a stát se může cokoliv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík