Hárání u francouzského buldočka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2015 18:58
bobin

XXX.XXX.234.7

Dobrý deň mal by som dotaz na chovateľov týchto krasavcov mám 2 ročnú fenku, ktorá momentálne hára a chcel by som ju nechať nakryť. Len neviem v ktorom dni hárania je najlepšie ísť k psovi. Začala hárať 31.3. Bol by som rád ak by mi niekto kto ich chová poradil, za každú radu a skúsenosť budem veľmi vďačný. S pozdravom Miloš.

9.4.2015 21:33
Dasvo

XXX.XXX.83.28

bobin napsal(a):
Dobrý deň mal by som dotaz na chovateľov týchto krasavcov mám 2 ročnú fenku, ktorá momentálne hára a chcel by som ju nechať nakryť. Len neviem v ktorom dni hárania je najlepšie ísť k psovi. Začala hárať 31.3. Bol by som rád ak by mi niekto kto ich chová poradil, za každú radu a skúsenosť budem veľmi vďačný. S pozdravom Miloš.

Miloši, máte svou fenku uchovněnou? Pokud ano, pak Vám jistě bude schopen odpovědět poradce chovu. případně Vám i doporučí vhodného, nepříbuzného krycího psa. Pokud není uchovněná, nevidím nejmenší důvod na ní množit bezpapíráky.

9.4.2015 22:49
czcz

XXX.XXX.217.86

Fenka se připouští 11 den od začátku hárání. Když ji ne nakryjete tak vždy ob den až do 20 dne od hárání.Klidně ji nakryjte i když ji máte takzvaně bez papírů.Každý nedá za papíráka 20 tis.

9.4.2015 23:17
bilusik

XXX.XXX.168.4

Každý papírák nestojí 20 tisíc Kč, francouzští buldočci s PP se prodávají s PP již kolem 15 tisíc Kč ( může být i za víc, ale to je po špičkových rodičích nebo po importech, není to běžné ), když štěně není vhodné třeba pro výstavy, tak třeba i 10 - 12 tisíc Kč s PP. Bezpapíráci se u tohoto plemene prodávají kolem 7 - 9 tisíc Kč, takže to není až zase takový rozdíl. Začátečník, co neví ani kdy se fena kryje nebude ani vědět informace co dělat při problémech, a jak správně porodit, a jak se správně o štěňata starat. U tohoto plemene je problém, že se štěňata kvůli velkým hlavám v porodních cestách seknou, fena je nemůže vytlačit a v drtivé většině to končí u tohoto plemene císařem. Když si zadavatel není schopen na internetu zjistit, kdy se fenka kryje, tak nebude vědět ani to ostatní. No, ono u tohoto plemene bude i dost těžko krýt, dost často se jedincům musí u krytí asistovat a nebo to končí inseminací. Také dost často u dezorientované feny po císaři dojde v prvních dnech dost často k zalehnutí štěňat, když se vše nechá jen na feně ( než se po císaři a narkóze drobet srovná ), zkušení chovatelé je dávají v prvních pár dnech k feně každé 2 - 3 hodiny ( ve dne v noci ) na pití a nenechávají je v prvních dnech bez dozoru s fenou dlouho samotná - je to velice náročný odchov, dost často se stane, že zaplatí za císaře a třeba do týdne jim nezůstane žádné štěně ( zalehnutí, herpes virus, apod ). Francouzský buldoček je stejně náročné na krytí a odchov jako anglický buldok a neměli by ho množit lidé co ani neví, kdy se fena kryje, když o dalších věcech také nebudou vědět asi nic.

10.4.2015 00:13
fram

XXX.XXX.70.158

czcz napsal(a):
Fenka se připouští 11 den od začátku hárání. Když ji ne nakryjete tak vždy ob den až do 20 dne od hárání.Klidně ji nakryjte i když ji máte takzvaně bez papírů.Každý nedá za papíráka 20 tis.

Jen aby to zadavatele těch dvacet nestálo- problémy-císař ap-a nakonec může přijít i o fenku-třeba nepozná, že hrozí eklampsie - je to na něm.

10.4.2015 09:01
lev

XXX.XXX.253.186

90% buldočků rodí císařem, tak mu budiž přáno ! Neví nic o rozmnožování, nebude vědět ani tohle. Cena za císař s nejistým výsledkem 10 tisíc a víc...následná péče o fenu, třeba shánění kojné...buldočci josu náročné plemeno na odchov...ale kdo chce kam ?

10.4.2015 22:21
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Miloši, to co jste si zde přečetl, je to jedna debilita za druhou. Skutečně nechápu, proč zde tito diskutující odpovídají.
Vůbec mě nezajímá, zda máte fenku uchovněnou, odpovím na váš dotaz.

Fenka bývá připravena na krytí od 11 dne. Ale je-li to prvnička, spíš trochu déle. Hlavně je potřeba najít pro ni zkušeného psa, aby jí pomohl.
Buldočci rodí jako každý jiný pes, určité procento císařů je také, ale rozhodně ne 90 %.
Před porodem je potřeba zjistit, který veterinář je schopen udělat císaře i v noci a před porodem se s ním domluvit (pro případ nutnosti). Fenky odchovají štěňata normálně i po císaři. Nejsou to angličáci. Hlavně je potřeba si o porodu něco přečíst a všechno připravit a mít možnost vzít si v práci volno. Porod je třeba ohlídat (ne fenku rušit) jako každý jiný.
Za císaře jsem 10 000 nikdy neplatila.

10.4.2015 22:33
zdravýrozum

XXX.XXX.31.218

krasnapepina napsal(a):
Miloši, to co jste si zde přečetl, je to jedna debilita za druhou. Skutečně nechápu, proč zde tito diskutující odpovídají.
Vůbec mě nezajímá, zda máte fenku uchovněnou, odpovím na váš dotaz.

Fenka bývá připravena na krytí od 11 dne. Ale je-li to prvnička, spíš trochu déle. Hlavně je potřeba najít pro ni zkušeného psa, aby jí pomohl.
Buldočci rodí jako každý jiný pes, určité procento císařů je také, ale rozhodně ne 90 %.
Před porodem je potřeba zjistit, který veterinář je schopen udělat císaře i v noci a před porodem se s ním domluvit (pro případ nutnosti). Fenky odchovají štěňata normálně i po císaři. Nejsou to angličáci. Hlavně je potřeba si o porodu něco přečíst a všechno připravit a mít možnost vzít si v práci volno. Porod je třeba ohlídat (ne fenku rušit) jako každý jiný.
Za císaře jsem 10 000 nikdy neplatila.

Největší debility píšete asi vy sama. Francouzští buldočci a angličtí buldoci nerodí jako jiní psi, to je debilita na druhou, dost často to u obou plemen začíná inseminací a končí císařem, občas nějakým zalehnutým štěnětem a mnohdy herpes virem, že do týdne po císaři nemáte třeba ani štěně a za toho císaři klidně počítejte běžně kolem 5 tisíc Kč, v noci na veterinární pohotovosti o dost více. Takže není dobré doporučovat krytí u tohoto plemene totálnímu začátečníkovi, který si není schopen na internetu zjistit ani kdy má krýt, tak jiné věci si také nebude schopný zjistit, tak mu úskalí tohoto množení alespoň drobet přiblíží ti co o tom něco ví, třeba si to zavčas rozmyslí.

10.4.2015 23:23
bobin

XXX.XXX.234.12

Dobrý večer predovšetkým chcem poďakovať všetkým čo odpovedali. A pre chytrákov čo zo mňa robia hlupáka mám len jeden odkaz skúsenosti s chovom aj odchovom šteniatok mám. Mám len jednu fenku a mal som aj svojho psa bohužial mi ho niekto otrávil. Keď som mal prvé šteniatka tak sa pes postaral o všetko sám a neviem presne ktorý deň hárania sa psi zlepili. Tak preto som sa pýtal, ktorý deň je najvhodnejší na nakrytie konkrétne u tohoto plemena nie to čoho je plní internet ale skúsenosti z chovu konkrétne u tohoto plemena. A ešte k tým, ktorý sa tu oháňate uchovnenými fenami a psami s PP mal som možnosť vidieť šteniatka na predaj s PP no nedal by som za ne ani 1 korunu je to všetko o známosti a o kontaktoch s určitími ľuďmi či už je to u Vás v Čechách alebo u nás na Slovensku. Za peniaze sa dá zohnať všetko. S pozdravom Mioš.

10.4.2015 23:33
zdravýrozum

XXX.XXX.30.93

bobin napsal(a):
Dobrý večer predovšetkým chcem poďakovať všetkým čo odpovedali. A pre chytrákov čo zo mňa robia hlupáka mám len jeden odkaz skúsenosti s chovom aj odchovom šteniatok mám. Mám len jednu fenku a mal som aj svojho psa bohužial mi ho niekto otrávil. Keď som mal prvé šteniatka tak sa pes postaral o všetko sám a neviem presne ktorý deň hárania sa psi zlepili. Tak preto som sa pýtal, ktorý deň je najvhodnejší na nakrytie konkrétne u tohoto plemena nie to čoho je plní internet ale skúsenosti z chovu konkrétne u tohoto plemena. A ešte k tým, ktorý sa tu oháňate uchovnenými fenami a psami s PP mal som možnosť vidieť šteniatka na predaj s PP no nedal by som za ne ani 1 korunu je to všetko o známosti a o kontaktoch s určitími ľuďmi či už je to u Vás v Čechách alebo u nás na Slovensku. Za peniaze sa dá zohnať všetko. S pozdravom Mioš.

K tomu nelze než jen dodat, že množitelský hňup zůstane pořád jen množitelským hňupem, ať je to v na Slovensku nebo v ČR. A za bezpapíráky také není třeba dávat ani jednu korunu, jsou jich přeplněné útulky v ČR i na Slovensku. A na Slovensku je to o to horší, že tam mají přeplněné karanténní stanice, kde vyhrožují a vydírají jejich utracením, a pak ještě tyto psy od takových to hňupů z východu taháme a zachraňujeme tady u nás v ČR, protože na počet obyvatel je tam počet takovýchto množitelů bez PP ještě vyšší než u nás a lidí co se starají o záchranu ještě méně než u nás.

10.4.2015 23:51
bobin

XXX.XXX.234.12

zdravýrozum napsal(a):
K tomu nelze než jen dodat, že množitelský hňup zůstane pořád jen množitelským hňupem, ať je to v na Slovensku nebo v ČR. A za bezpapíráky také není třeba dávat ani jednu korunu, jsou jich přeplněné útulky v ČR i na Slovensku. A na Slovensku je to o to horší, že tam mají přeplněné karanténní stanice, kde vyhrožují a vydírají jejich utracením, a pak ještě tyto psy od takových to hňupů z východu taháme a zachraňujeme tady u nás v ČR, protože na počet obyvatel je tam počet takovýchto množitelů bez PP ještě vyšší než u nás a lidí co se starají o záchranu ještě méně než u nás.

To akým spôsobom sa tu vyjadruješ a aké vírazi používaš je tvojou vizitkou. A nenazývaj ma množiteľom nič o mne nevieš ja ťa tu tiež neurážam aj keď s tebou nesúhlasím a svoju averziu voči Slovákom rieš niekde inde.

11.4.2015 00:20
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

bobin napsal(a):
To akým spôsobom sa tu vyjadruješ a aké vírazi používaš je tvojou vizitkou. A nenazývaj ma množiteľom nič o mne nevieš ja ťa tu tiež neurážam aj keď s tebou nesúhlasím a svoju averziu voči Slovákom rieš niekde inde.

Tím jak se tam na Slovensku prezentujete na počet obyvatel jako největší množitelé bezpapíráků a vaše karanténní stanice, kde tyto psy potom utrácíte na rozdíl od jiných zemí v Evropě, kde psy neutrácí je zase vaše vizitka množitelských hňupů.

11.4.2015 00:52
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

Doporučuju si pročíst tuhle diskuzi... Pro zamyšlení, jestli to stojí za to

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2912974/jedno-stene#a2922713.

11.4.2015 07:23
scylla

XXX.XXX.150.32

Proč se produkují psi, kteří se podle toho, co tu čtu, neumí sami rozmnožit? To je týrání chovem jak vyšité.

11.4.2015 17:55
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

zdravýrozum napsal(a):
Největší debility píšete asi vy sama. Francouzští buldočci a angličtí buldoci nerodí jako jiní psi, to je debilita na druhou, dost často to u obou plemen začíná inseminací a končí císařem, občas nějakým zalehnutým štěnětem a mnohdy herpes virem, že do týdne po císaři nemáte třeba ani štěně a za toho císaři klidně počítejte běžně kolem 5 tisíc Kč, v noci na veterinární pohotovosti o dost více. Takže není dobré doporučovat krytí u tohoto plemene totálnímu začátečníkovi, který si není schopen na internetu zjistit ani kdy má krýt, tak jiné věci si také nebude schopný zjistit, tak mu úskalí tohoto množení alespoň drobet přiblíží ti co o tom něco ví, třeba si to zavčas rozmyslí.

Vážená, máte-li v chovu, inseminaci, porod císařem, herpesvirus a zalehlá štěňata, když to všechno tak dobře znáte, tak si jděte hledat svůj zdravý rozum.
Neustále kritizujete všechny, že jsou množitelé, ale poslední dobou jsou vidět v televizi spíše odstrašující útulky než množky. Zameťte si před vlastním prahem a pokud nic neumíte a nevíte, nepište. Hrozně se ztrapňujete.

11.4.2015 18:13
zdravýrozum

XXX.XXX.226.36

krasnapepina napsal(a):
Vážená, máte-li v chovu, inseminaci, porod císařem, herpesvirus a zalehlá štěňata, když to všechno tak dobře znáte, tak si jděte hledat svůj zdravý rozum.
Neustále kritizujete všechny, že jsou množitelé, ale poslední dobou jsou vidět v televizi spíše odstrašující útulky než množky. Zameťte si před vlastním prahem a pokud nic neumíte a nevíte, nepište. Hrozně se ztrapňujete.

Já to v chovu nemám, protože tato plemna nechovám ani omylem, ale vím, jak to mají v chovech ti chovatelé, co je chovají ať už s PP nebo nez PP a v drtivé většině to začíná inseminací a končí císařem, jak u buldočků tak u buldoků. Takže pokud o tom mnoho nevíte, tak si zameťte vy před svým prahem a nepište nesmysly, ať se sama neztrapňujete. A množit tato přešlechtěná a nemocná plemena jako je francouzský buldoček a anglický buldok a k tomu ještě bez PP krýt vše co má díru, pro finanční zisk, to fakt není třeba. Že jsou množitelé bezpapíráků anymnější než útulky a snaží se, aby ty jejich chlívky a stodoly přeplněné psy bez PP k množení pro zisk nikdo neobjevil, to je pravda, že množitelé bezpapíráků jsou méně vidět - také nechtějí o svojí anonymitu za žádnou cenu přijít. Ale povinné čipovaní všech bezpapíráků hned u množitele na jeho jméno a jednotný registr, pokud se zavede, by toto vše mohl rychle změnit, a pak bychom vídávali v televizi zase spíše více těch množitelů bezpapíráků, co by o svůj klídek a anonymitu přišli. Pak bychom je mohli častěji vidět i u soudu za nepodávání daňového přiznání a krácení daní, což je u nás jestli to nevíte trestný čin.

11.4.2015 18:14
zdravýrozum

XXX.XXX.226.36

scylla napsal(a):
Proč se produkují psi, kteří se podle toho, co tu čtu, neumí sami rozmnožit? To je týrání chovem jak vyšité.

To si také myslím.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2015 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Zkušenosti s chovem máte? A to tedy jakové? Že jste si pořídil párek psů a ti se vám v době hárání fenky spojili? To svědčí možná o zkušenosti psa, né té vaší. Navíc by vám ji obskočil i ladasjaký Alík. A rozumný důvod celé téhle akce je tedy jakový? Namnožit psy do útulků? Pokud máte svou fenku rád a nemáte ji jen na množení šťeňat, tak se na to vykašlete. Jinak radím: s tímhle přístupem k chovu psů na psí fórum raděj nechoďte...

11.4.2015 23:42
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

zdravýrozum napsal(a):
Já to v chovu nemám, protože tato plemna nechovám ani omylem, ale vím, jak to mají v chovech ti chovatelé, co je chovají ať už s PP nebo nez PP a v drtivé většině to začíná inseminací a končí císařem, jak u buldočků tak u buldoků. Takže pokud o tom mnoho nevíte, tak si zameťte vy před svým prahem a nepište nesmysly, ať se sama neztrapňujete. A množit tato přešlechtěná a nemocná plemena jako je francouzský buldoček a anglický buldok a k tomu ještě bez PP krýt vše co má díru, pro finanční zisk, to fakt není třeba. Že jsou množitelé bezpapíráků anymnější než útulky a snaží se, aby ty jejich chlívky a stodoly přeplněné psy bez PP k množení pro zisk nikdo neobjevil, to je pravda, že množitelé bezpapíráků jsou méně vidět - také nechtějí o svojí anonymitu za žádnou cenu přijít. Ale povinné čipovaní všech bezpapíráků hned u množitele na jeho jméno a jednotný registr, pokud se zavede, by toto vše mohl rychle změnit, a pak bychom vídávali v televizi zase spíše více těch množitelů bezpapíráků, co by o svůj klídek a anonymitu přišli. Pak bychom je mohli častěji vidět i u soudu za nepodávání daňového přiznání a krácení daní, což je u nás jestli to nevíte trestný čin.

Věřím, že u toho soudu budou dříve ti "rádobyochránci s útulky a dočaskami", neb jejich péče o psy a hospodaření jsou už do nebe volající.
Pokud tato plemena nechováte, tak se k jejich chovu nevyjadřujte. Blekotáte nesmysli, co vám někdo nakecal.

12.4.2015 02:09
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

krasnapepina napsal(a):
Věřím, že u toho soudu budou dříve ti "rádobyochránci s útulky a dočaskami", neb jejich péče o psy a hospodaření jsou už do nebe volající.
Pokud tato plemena nechováte, tak se k jejich chovu nevyjadřujte. Blekotáte nesmysli, co vám někdo nakecal.

Pokud tomu nerozumíte a nevíte co píšete, tak radší ty blbosti nepište, protože ty největší kraviny tu blekotáte vy sama, zrovna u těchto plemen jako je buldoček a buldok jsou inseminace a císaře velmi běžnou záležitostí. Vy budete sama taky asi pěkná množka bezpapíráků. Pokud to dobře půjde, tak tam snad za chvíli skončí ti množitelé bezpapíráků jako jste vy a podobní, co to mlátíte jen pro prachy a na černo. Přestaňte tu blekotata nesmysly a chovat se jako sprostá množitelka. Není třeba množit pro zisk a nakrývat pro peníze vše co má díru. Na příspěvcích je dobře vidět, kdo podporuje množení bezpapíráků a kříženců a velkochovy bezpapíráků. Vy patříte také k tomu množitelskému odpadu co si asi vylepšuje svůj rozpočet množením bezpapíráků pro zisk.

12.4.2015 11:42
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

zdravýrozum napsal(a):
Pokud tomu nerozumíte a nevíte co píšete, tak radší ty blbosti nepište, protože ty největší kraviny tu blekotáte vy sama, zrovna u těchto plemen jako je buldoček a buldok jsou inseminace a císaře velmi běžnou záležitostí. Vy budete sama taky asi pěkná množka bezpapíráků. Pokud to dobře půjde, tak tam snad za chvíli skončí ti množitelé bezpapíráků jako jste vy a podobní, co to mlátíte jen pro prachy a na černo. Přestaňte tu blekotata nesmysly a chovat se jako sprostá množitelka. Není třeba množit pro zisk a nakrývat pro peníze vše co má díru. Na příspěvcích je dobře vidět, kdo podporuje množení bezpapíráků a kříženců a velkochovy bezpapíráků. Vy patříte také k tomu množitelskému odpadu co si asi vylepšuje svůj rozpočet množením bezpapíráků pro zisk.

Tak co? Zvedla jste si své ego? No, to máte pravdu. Jsem chovatel bezpapíráků, vy to přece nejlépe musíte vědět. Vy jste zase chovatel z leknutí, co nic neodchoval, ale umí radit. Jste směšná.
Víc škody na psech než chovatelé bez pp (nemyslím množky) udělají jedinci jako vy. Zbytek si domyslete.

12.4.2015 15:23
bilusik

XXX.XXX.168.4

Opět se tu předvádíte jako hlupák a tupý množitel bezpapíráků.

12.4.2015 18:54
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

bilusik napsal(a):
Opět se tu předvádíte jako hlupák a tupý množitel bezpapíráků.

Můžete mi, prosím, vysvětlit proč jsem hlupák a tupý množitel.
Já když tu něco napíšu, tak to mám vyzkoušené a mohu to doložit.

Můžete mě v bodech vypsat, co je na chovu bezpapírových štěňat tak špatné?
V bodech proto, abych vám mohla položkově odpovědět. Díky.

12.4.2015 19:18
awake

XXX.XXX.115.136

krasnapepina napsal(a):
Můžete mi, prosím, vysvětlit proč jsem hlupák a tupý množitel.
Já když tu něco napíšu, tak to mám vyzkoušené a mohu to doložit.

Můžete mě v bodech vypsat, co je na chovu bezpapírových štěňat tak špatné?
V bodech proto, abych vám mohla položkově odpovědět. Díky.

1 - Jak víte, že jsou oba rodiče čistokrevní když nemají rodokmen?
U Vašeho plemene které odchováváte bez PP se nedělají zdravotní vyšetření?
U řady plemen ano ale ti co odchovávají bez PP je nedělají.
2 - Jak zjistí nový majitel že kupuje štěně po zdravých rodičích (např. RTG, Luxace, oči, srdce aj.)?
3 - Jak novému majiteli zaručíte že rodiče nejsou příbuzní?
4 - Dokážete mi, že předci Vašeho psa - feny nebyli krypťáci, psi s fontanelou, nebo špatnou povahou?
5 - Doložíte novému majiteli, že štěně není třeba double merle?

Je toho určitě víc. Množky zde zmiňovat nebudu. Každý kdo odchovává bez PP nemusí mít nutně několik fen někde zavřených.

12.4.2015 19:39
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Mně nejvíc baví ten argument, že ne každý chce dát 20 t za papíráka. Proč tedy ti "chovatelé" bez PP nechovají na uchovněných papírácích a neprodávají jen štěňata levněji?

13.4.2015 18:32
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

awake napsal(a):
1 - Jak víte, že jsou oba rodiče čistokrevní když nemají rodokmen?
U Vašeho plemene které odchováváte bez PP se nedělají zdravotní vyšetření?
U řady plemen ano ale ti co odchovávají bez PP je nedělají.
2 - Jak zjistí nový majitel že kupuje štěně po zdravých rodičích (např. RTG, Luxace, oči, srdce aj.)?
3 - Jak novému majiteli zaručíte že rodiče nejsou příbuzní?
4 - Dokážete mi, že předci Vašeho psa - feny nebyli krypťáci, psi s fontanelou, nebo špatnou povahou?
5 - Doložíte novému majiteli, že štěně není třeba double merle?

Je toho určitě víc. Množky zde zmiňovat nebudu. Každý kdo odchovává bez PP nemusí mít nutně několik fen někde zavřených.

1) Feny jsem si vybrala z chovů, které znám a psa jsem koupila s PP ze zahraničního krytí.
Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště
žádný problém.
2) U našeho spol.plemene, se žádné zdravotní povinné kontroly nežádají. Při prodeji štěněte sama kupujícímu ukážu, jak si zkontroluje fontanelu, kuličky, očička i zoubky. Snažím se, aby kupující byl i pro příště poučen.
3) Pokud má zájem, ukážu mu oba rodiče, na nich žádné vady nejsou.
4) Na bonitaci sice psa prohlédnou, ale na fontanely a povahu se dbá, jak kdy a jak kde. A u načeho plemene jsem se se skutečně agresivním jedincem nesetkala. A krypťákama by nekryli ani chovatelé bez pp, oni zase nejsou debilové.
5) barva merle se v našem chovu nevyskytuje.

Teď k chovu s PP. Má-li CHS ve vlastnictví doma více chovných psů (a zakázáno to není), nikdy nemůžete vědět, který pes to nakryl. Málokdy poradkyně chovu zakáže nebo nedoporučí vlastního psa, chovatel si kupuje tak, aby s nima mohl krýt. To se týká i double merle, pokud v chovu je.
Zdravotní povinná vyšetření u společenských plemen vzhledem k počtu plemen téměř nejsou.

Uznávám, že určité % rizika tam je, ale to je i v chovu s PP. Přes všechna vyšetření se fontanely, krypťáci apod. stále vyskytují. Záleží na kupujícím, kam si jde štěně koupit (jestli k chovateli domů nabo na benzinku). Je to převážně o inteligenci kupujícího, stejně jako se šmejdama.
A pro spoustu lidí je rozdíl v ceně třeba 8000-10000 tisíc přes jejich možnost ušetřit. Přesto nechtějí oříška z útulku, ale pejska určitého plemene kvůli povaze, srsti, velikosti apod.

A je spousta chovatelů, kteří přestanou chovat s pp kvůli poměrům v klubech. Chtějí mít klid a chovat pro potěšení (pro chovatelské úspěchy chová tak málo lidí, a ti se dopouštějí největších prasáren, protože jinak by ten chov neposunuli dál) a pokud se od klubu neodloučím, nezvavím se drbů a pomluv.

13.4.2015 23:57
awake

XXX.XXX.115.136

Nějak nechápu proč si kupujete psa s PP a odchováváte na něm štěňata bez PP. Když se u Vašeho plemene nesleduje zdraví nebude přeci problém psa a fenu uchovnit. Prodávat štěňata s PP můžete přeci i za cenu bez PP. Mohla by jste ke štěněti doložit původ. Vy nemáte rodný list?
Nechápu Vaši větu - "Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště žádný problém." To ho berete JEN jako krycího psa a žádný vztah k němu nemáte? Svoji práci dělá a až doslouží tak půjde a na jeho místo přijde další? Vždyť je to JEN pes na plození? A jak u Vás končí feny? Ty plodí kolik let než se jich zbavíte?
"A krypťákama by nekryli ani chovatelé bez pp, oni zase nejsou debilové." Zrovna nedávno jsem viděla inzerát nabízejícího jezevčíka a ještě v inzerátu bylo že je to krypťák. Kolik lidí ví co to znamená že můžete tvrdit, že by si toho psa na krytí nikdo nevzal?

14.4.2015 05:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

awake napsal(a):
Nějak nechápu proč si kupujete psa s PP a odchováváte na něm štěňata bez PP. Když se u Vašeho plemene nesleduje zdraví nebude přeci problém psa a fenu uchovnit. Prodávat štěňata s PP můžete přeci i za cenu bez PP. Mohla by jste ke štěněti doložit původ. Vy nemáte rodný list?
Nechápu Vaši větu - "Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště žádný problém." To ho berete JEN jako krycího psa a žádný vztah k němu nemáte? Svoji práci dělá a až doslouží tak půjde a na jeho místo přijde další? Vždyť je to JEN pes na plození? A jak u Vás končí feny? Ty plodí kolik let než se jich zbavíte?
"A krypťákama by nekryli ani chovatelé bez pp, oni zase nejsou debilové." Zrovna nedávno jsem viděla inzerát nabízejícího jezevčíka a ještě v inzerátu bylo že je to krypťák. Kolik lidí ví co to znamená že můžete tvrdit, že by si toho psa na krytí nikdo nevzal?

"Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště žádný problém." To ho berete JEN jako krycího psa a žádný vztah k němu nemáte? Svoji práci dělá a až doslouží tak půjde a na jeho místo přijde další? Vždyť je to JEN pes na plození? A jak u Vás končí feny? Ty plodí kolik let než se jich zbavíte?"

...tak přesně toto mě také napadlo a nebylo mi z toho nejlíp .

14.4.2015 07:04
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

awake napsal(a):

Psa s pp kupuji proto, abych měla jistotu, že není příbuzný s fenkami. Měním ho pro oživení krve a nové spojení. Štěňata chovám bez pp proto, že nechci mít s klubem (pro své zásady a klid) nic společného. Fenky u mě zůstávají do smrti a rodí tak dlouho, dokud mají dobrou zdravotní kondici pro porod. Nebojte se, ono to těch osm let nepřesáhne.

Krypťáci se mohou narodit ve všech chovech, a že ho někdo prodává a ještě to tam napíše je slušnost, proč by si ho měl nechávat? Prodá ho jako mazla, ono kastrovat krypťáka je nebezpečné.
A nepoučený kupující se asi zeptá, co to je, pokud je to v inzerátu.

14.4.2015 08:07
awake

XXX.XXX.115.136

krasnapepina napsal(a):
Psa s pp kupuji proto, abych měla jistotu, že není příbuzný s fenkami. Měním ho pro oživení krve a nové spojení. Štěňata chovám bez pp proto, že nechci mít s klubem (pro své zásady a klid) nic společného. Fenky u mě zůstávají do smrti a rodí tak dlouho, dokud mají dobrou zdravotní kondici pro porod. Nebojte se, ono to těch osm let nepřesáhne.

Krypťáci se mohou narodit ve všech chovech, a že ho někdo prodává a ještě to tam napíše je slušnost, proč by si ho měl nechávat? Prodá ho jako mazla, ono kastrovat krypťáka je nebezpečné.
A nepoučený kupující se asi zeptá, co to je, pokud je to v inzerátu.

Máte hezkou výmluvu proč odchovávat na psech s PP štěňata bez PP. Na to, aby jste měla štěňata s PP NEMUSÍTE být člen žádného klubu - když Vám členství v něm tak vadí. To nevíte?

A co když nemůže mít Vaše fena štěňata? To ji také vyměníte za jinou plodnou?

14.4.2015 09:39
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

awake napsal(a):
Máte hezkou výmluvu proč odchovávat na psech s PP štěňata bez PP. Na to, aby jste měla štěňata s PP NEMUSÍTE být člen žádného klubu - když Vám členství v něm tak vadí. To nevíte?

Ne to nevím, a kam bych posílala krycí listy, kdo by mi je vydal, kdo by chodil na kontrolu vrhu atd.?
To už se teď nedělá?
Já mám zdravý chov, takže se mi ještě nestalo, že by fena štěňata neměla, ale když si nechám starou fenku, tak asi bych si nechala i tuhle nebo bych jí zajistila dobrý domov.
Ono buď můžete dělat do chovu nebo mít psi jen pro potěšení.

14.4.2015 09:54
petr33

XXX.XXX.168.4

awake napsal(a):

14.4.2015 10:03
petr33

XXX.XXX.168.4

fikovnice napsal(a):
"Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště žádný problém." To ho berete JEN jako krycího psa a žádný vztah k němu nemáte? Svoji práci dělá a až doslouží tak půjde a na jeho místo přijde další? Vždyť je to JEN pes na plození? A jak u Vás končí feny? Ty plodí kolik let než se jich zbavíte?"

...tak přesně toto mě také napadlo a nebylo mi z toho nejlíp .

Obyčejná hnusná množitelka bezpapíráků pro zisk, vyrozených a nepotřebných fen a psů se zbaví, aby měla místo na nové produktivní, aby se penízky za bezpapíráky pořád sypaly a místo nazabíraly vyrozené důchodkyně. A proč chová bez PP - aby byla anonomní i pro finančák ( žádné čipování a žádné smlouvy), aby nemusela platit ze svého množení a příjmu na černo daně. Ostatní okolo proč nechová s PP jsou kecy a hloupé výmluvy množitelů bezpapíráků, je to ze zcela jasných důvodů - anonymita, žádné čipování ani žádné kupní smlouvy, činnost na černo, nepodávání daňového přiznání a neplacení daní.

14.4.2015 12:21
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Na rozdíl od vzorných chovatelů s pp, já na chov živnosťák mám a daňové přiznání podávám.
Nakonec, co se s váma bavím, komu není zhůry dáno, v apatice nekoupí.

14.4.2015 13:07
Dasvo

XXX.XXX.101.12

"ono kastrovat krypťáka je nebezpečné"

paní je koukám fakt odbornice! K výblitkům množek se ze zásady nevyjadřuju, ale tohle mě dostalo.

14.4.2015 13:45
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Dasvo napsal(a):
"ono kastrovat krypťáka je nebezpečné"

paní je koukám fakt odbornice! K výblitkům množek se ze zásady nevyjadřuju, ale tohle mě dostalo.

Já se ráda nechám poučit, co jsem řekla tak strašného.

14.4.2015 18:27
petr33

XXX.XXX.168.4

krasnapepina napsal(a):
Na rozdíl od vzorných chovatelů s pp, já na chov živnosťák mám a daňové přiznání podávám.
Nakonec, co se s váma bavím, komu není zhůry dáno, v apatice nekoupí.

Ale to nám tu může anonymně tvrdit každý množitel bezpapíráků, že na to má ŽL a že daní. U chovatele s PP se to dá vždy zjistit, protože podle vydaných průkazů původu ke štěňatům, kde je jeho jméno a adresa není nikdy pro fnanční úřad anonymní - na rozdíl od množitelů bezpapíráků. To nám tu může tvrdit anonymně každý množitel bezpapíráků, co na to ŽL nemá a nedaní. Klidně bych se vsadil, že ŽL na tuto činnost nemáte a nic nedaníte. Jen si tu tímto lživým tvrzením vylepšujete už tak pošramocenou image anonymního množitele bezpapíráků pro zisk.

14.4.2015 19:44
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

petr33 napsal(a):
Ale to nám tu může anonymně tvrdit každý množitel bezpapíráků, že na to má ŽL a že daní. U chovatele s PP se to dá vždy zjistit, protože podle vydaných průkazů původu ke štěňatům, kde je jeho jméno a adresa není nikdy pro fnanční úřad anonymní - na rozdíl od množitelů bezpapíráků. To nám tu může tvrdit anonymně každý množitel bezpapíráků, co na to ŽL nemá a nedaní. Klidně bych se vsadil, že ŽL na tuto činnost nemáte a nic nedaníte. Jen si tu tímto lživým tvrzením vylepšujete už tak pošramocenou image anonymního množitele bezpapíráků pro zisk.

Vůbec vám to nechci tvrdit. Mě je úplně jedno, co vy si myslíte. Já vím, že ho mám a jsem krytá, ale zajímalo by mě, kolik chovatelů s pp to má. Proč bych měla mít pošramocenou pověst?
Nikoho nepodvádím a nedělám nic protizákonného, na rozdíl od ráboby chovatelů a ochránců.
Nemám co tajit nebo proč lhát. Ze svých štěňátek mám radost a baví mě to. Vy mě však připadáte, že jste trošku fanatičtí a mimo realitu.
Mimo to, na začátku jsme se bavili o něčem jiném.
Tady, když dojdou argumenty, začnete napadat, protože už nejste schopni nic jiného vymyslet.
Celkem vás lituju.

Dasvo - co jsem r-řekla špatně o té kastraci?

14.4.2015 19:48
hunter

XXX.XXX.22.6

krasnapepina napsal(a):
1) Feny jsem si vybrala z chovů, které znám a psa jsem koupila s PP ze zahraničního krytí.
Psa zpravidla po třech letech vyměním. Jelikož to je krycí pes, nemá se změnou působiště
žádný problém.
2) U našeho spol.plemene, se žádné zdravotní povinné kontroly nežádají. Při prodeji štěněte sama kupujícímu ukážu, jak si zkontroluje fontanelu, kuličky, očička i zoubky. Snažím se, aby kupující byl i pro příště poučen.
3) Pokud má zájem, ukážu mu oba rodiče, na nich žádné vady nejsou.
4) Na bonitaci sice psa prohlédnou, ale na fontanely a povahu se dbá, jak kdy a jak kde. A u načeho plemene jsem se se skutečně agresivním jedincem nesetkala. A krypťákama by nekryli ani chovatelé bez pp, oni zase nejsou debilové.
5) barva merle se v našem chovu nevyskytuje.

Teď k chovu s PP. Má-li CHS ve vlastnictví doma více chovných psů (a zakázáno to není), nikdy nemůžete vědět, který pes to nakryl. Málokdy poradkyně chovu zakáže nebo nedoporučí vlastního psa, chovatel si kupuje tak, aby s nima mohl krýt. To se týká i double merle, pokud v chovu je.
Zdravotní povinná vyšetření u společenských plemen vzhledem k počtu plemen téměř nejsou.

Uznávám, že určité % rizika tam je, ale to je i v chovu s PP. Přes všechna vyšetření se fontanely, krypťáci apod. stále vyskytují. Záleží na kupujícím, kam si jde štěně koupit (jestli k chovateli domů nabo na benzinku). Je to převážně o inteligenci kupujícího, stejně jako se šmejdama.
A pro spoustu lidí je rozdíl v ceně třeba 8000-10000 tisíc přes jejich možnost ušetřit. Přesto nechtějí oříška z útulku, ale pejska určitého plemene kvůli povaze, srsti, velikosti apod.

A je spousta chovatelů, kteří přestanou chovat s pp kvůli poměrům v klubech. Chtějí mít klid a chovat pro potěšení (pro chovatelské úspěchy chová tak málo lidí, a ti se dopouštějí největších prasáren, protože jinak by ten chov neposunuli dál) a pokud se od klubu neodloučím, nezvavím se drbů a pomluv.

Předem se omlouvám za OT, ale nedalo mi to...

Asi bych bral vaše odpovědi trochu vážně, kdybyste napsala, že to děláte kvůli penězům, alespoň byste byla upřímná. Protože vše, co jste napsala jsou jen lži, buď si nimi chcete jen vylepšit svůj obraz zde, nebo ještě hůř- věříte tomu, co píšete.

Nejste chovatelka, jen produkujete štěňata bez jakýchkoliv chovatelských ambicí. Nejde ani vám, ani ostatním, co chovají tzv. pro potěšení, o blaho plemene, ale o zisk. Psa si umíte vybrat, tak proč byste potřebovala doporučení od poradkyně chovu ? Také vás nikdo nenutí, že štěňata musíte prodávat za 20 tisíc, cenu si volíte sama.

Nejvíc mě stále zaráží argument, někdo chce konkrétní plemeno, ale klidně si vezme psa, ze kterého může vyrůst cokoliv. Je to stále využívání neinformovanosti lidí. To, že dám na žigula znak BMW, neznamená, že mám BMW- i když určitě byste to jako bmw někomu prodat mohla.

Mě se také nelibí poměry v čmmj a nadávám na ně téměř vždy, jenže to neznamená, že bych se stal pytlákem, abych měl "klid" a nebyl terčem drbů a pomluv.

Nejsou hodní a zlí množitelé, jsou jen množitelé, myslím tím i vás -jen někteří to dělají ve větším měřítku.

14.4.2015 19:57
petr33

XXX.XXX.168.4

krasnapepina napsal(a):
Vůbec vám to nechci tvrdit. Mě je úplně jedno, co vy si myslíte. Já vím, že ho mám a jsem krytá, ale zajímalo by mě, kolik chovatelů s pp to má. Proč bych měla mít pošramocenou pověst?
Nikoho nepodvádím a nedělám nic protizákonného, na rozdíl od ráboby chovatelů a ochránců.
Nemám co tajit nebo proč lhát. Ze svých štěňátek mám radost a baví mě to. Vy mě však připadáte, že jste trošku fanatičtí a mimo realitu.
Mimo to, na začátku jsme se bavili o něčem jiném.
Tady, když dojdou argumenty, začnete napadat, protože už nejste schopni nic jiného vymyslet.
Celkem vás lituju.

Dasvo - co jsem r-řekla špatně o té kastraci?

Nám je taky jedno co myslíte a co nám tu nalháváte. O množitelech bezpapíráků, že to dělají anonymně, pro zisk a na černo bez daňení víme své. A je jané, že když ze své činnosti máte nezdaněný zisk a vynáší to, tak že vás to bude i bavit - drtivé většina množitelů bezpapíráků je anonymní, nic nedaní a to je protizákonné. Mimo realitu a prolhaná mi připadáte vy a myslíte si, že si od vás nechámě věšet bulíky na nos. Argumenty nám nedašly, nikoho nenapadáme, jen píšeme, jak to s množiteli bezpapíráků a jejich množením ve skutečnosti je. Vy se tu snažíte něco přibarvovat na růžovo a vymýšlet si nesmysly, které vám opravdu nikdo nebaští.

15.4.2015 17:56
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Asi si to po sobě budete muset přečíst. Napadáte mě od první do poslední věty a přitom mě neznáte. Chováte se jako tupoun, který nemá žádný argument, něco si myslím a dokonce si myslí, že má pravdu.
My jsme se původně bavili o rozdílu v chovu a vy jste to hned zase převedl na peníze, z toho je vidět, jak jste závistiví. Zase jsme tam, že nejde o psy, ale o prachy a prodej štěňat s pp.
Lituji vás. Mě se vede dobře.

15.4.2015 18:02
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

Jo, množitelkám bezpapíráků co si vylepšují příjem na černo a neplatí z této činnosti daně, těm se určitě vede dobře. Ale co chudáci vyrozené feny a krycí psi v těchto množírnách, kterých se potom množitelky v 5 až 6 letech zbavuji, aby měli místo na nové produktivní. Je to hnus, jak se tyto množitelky chovají ke psům. Zase těm to množitelkám bezpapíráků pro zisk jde jen a jen o peníze, co největší zisk s co nejmenšími náklady, a ještě tu ty lidské kreatury a zlodějky co šidí na daních dělají chytré a hrají si na milovníky psů.

15.4.2015 18:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

krasnapepina napsal(a):
Já se ráda nechám poučit, co jsem řekla tak strašného.

No ve vedlejší diskusi je kryptorchismus zmiňován v souvislosti se zvýšeným rizikem karcinomu retinovaného varlete v břišní dutině, tj. nesestouplého. Z toho důvodu bude kastrace preventivním opatřením proti riziku vzniku karcinomu v budoucnu (a že zhoubné nádory varlete umí být agresívní!). Takto se tedy domnívám já.

15.4.2015 19:17
cheriss

XXX.XXX.131.110

krasnapepina napsal(a):
Asi si to po sobě budete muset přečíst. Napadáte mě od první do poslední věty a přitom mě neznáte. Chováte se jako tupoun, který nemá žádný argument, něco si myslím a dokonce si myslí, že má pravdu.
My jsme se původně bavili o rozdílu v chovu a vy jste to hned zase převedl na peníze, z toho je vidět, jak jste závistiví. Zase jsme tam, že nejde o psy, ale o prachy a prodej štěňat s pp.

Ano, určitě vám každý strašně závidí ten chov bezpapíráků. Ještě aby jste se neměla dobře, náklady na chov nula nula nic ale ty tisíce, co z toho vytřískáte...Není vám hanba? Možná si myslíte, že jste chovatel, ale chovatelství je o něčem jiném. Necháváte snad svoje štěňata před prodejem čipovat a registrovat na své jméno? Necháváte rodiče štěňat testovat na nějaká onemocnění, i když třeba nejsou v papírovém chovu povinná, ale u plemene se vyskytují, jen aby jste měla jistotu a čisté svědomí, že rodiče štěňat jsou skutečně zdraví? Připouštíte jen psy, kteří nemají hrubé exteriérové a povahové vady, díky kterým by v papírovém chovu nemohli být uchovněni? Zajímáte se o to, do jakých podmínek štěně jde, jaké s ním mají noví majitelé plány, jak se štěně má, jak roste? Jste ochotná si štěně vzít zpět, pokud se ho noví majitelé rozhodnou zbavit? Pokud jste si na některou otázku odpověděla ne, tak jste jen prachobyčejná množka, stejná jako mnohé další, a vůbec nezáleží na tom, jestli psy máte doma v posteli nebo v kleci ve stodole. To co děláte nemá žádné rozumné odůvodnění, nemáte žádný chovatelský cíl, kterého byste mohla dosáhnout, pouze produkujete bezcená štěňata která za velké peníze prodáváte hloupým, neinformovaným a naivním lidem. Některá se možná dostanou k dobrým majitelům, ale určitě ne všechna. Některá časem skončí v útulku nebo na ulici, některá se dostanou k dalším množitelům, kde budou vyrábět další a další bezpapíráky a křížence, a tito jejich potomci zrovna tak.. A tak dále.. Je to nekonečná řada nově vznikajících psů, která začíná u vás, a můžete si být jistá, že někteří z nich skončí špatně, ať už u nějakého tyrana, uvázáni v lese nebo do konce života zavření v útulku. Myslíte, že za osud těchto psů z dalších generací nenesete žádnou zodpovědnost? Vždyť se narodili jen díky vám a vašemu úžasnému nápadu odchovávat anonymní psy bez PP. Díky takovým množitelům jako jste vy jsou útulky narvané k prasknutí. Nejsou totiž plné papírových psů, ale psů bez PP! Už chápete, proč vás tu všichni odsuzují? Proč jsou skuteční chovatelé alergičtí na ty, kteří produkují bezpapíráky? Tady nejde o peníze nebo nějakou konkurenci, ale o to že třeba i potomci vašich psů trčí v útulku nebo v kleci u nějakého množitele, kde rodí další a další psy. A nemusí jít o jednotlivce, ale klidně desítky jedinců. A tohle prostě skutečné milovníky psů hodně štve, a nepochopí to jen úplný blbec.

15.4.2015 19:24
hunter

XXX.XXX.22.6

krasnapepina napsal(a):

A čím je prospěšné "chovatelství" bez pp, kromě vlastního obohacení?
Pokud máte vše v pořádku a na prvním místě je plemeno, nechápu, proč neodchovávat psi s pp a zušlechťovat je ? Můžete tak i pomáhat vylepšovat image samotného klubu a vystupovat proti vedení. Vaše slovo, když budete mezinárodně uznávaná chovatelka, bude mít daleko větší váhu, než jakýsi plivanec zapšklého bývalého člena klubu.
Vše ostatní mi vzal z klávesnice uživatel cheriss.

15.4.2015 21:14
HANELE77

XXX.XXX.0.78

"ze svých štěňátek mám radost"..

A máte taky pak radost z toho, když dáváte pryč po třech letech psa, který Vás miluje a jste celý jeho svět?!
Jak si to před sebou můžete vůbec zodpovědět! To nemáte ani trochu výčitky svědomí?
Nepochopí, co udělal špatně, že musí o dům dál...nedělám si iluze, že ho dál předáváte kastrovaného, takže buď někde zavřenej zase "jen" plodí (už vidím ty inzeráty - prodám krycího psa, dává početné vrhy, důvodem je změna krve.. ) nebo kdoví, kde skončí a jak...asi nebude moc socializovaný a čistotný..nedělám si iluze, že s Vámi žije na gauči doma...taky na co, když je důležitý jen jeho "orgán".
To je strašný a Vy to ještě klidně napíšete! Přitom si určitě "vydělal" na spokojené dožití..ale proč by zabíral místo, že? Proč ho vlastně měníte? Jaké oživení chovu, vždyť u bezpapíráků je to jedno, jak štěně vypadá. Zájemce, co si takové štěně koupí, nějakou odchylku standardu přežije.

O chovu trošku něco vím.20 let jsem chovala ušlechtilé kočky s PP! Postupně zestárly a pak s chovem přestala, protože nebylo na čem chovat. Všichni u mne dožily jako spokojení kastráti. Teď mám ještě 7-mi letého kocourka a 9-ti letou kočičku. Jsme všichni spokojení a jsme spolu rádi. Nedovedu si představit, že bych se některé se svých kočičích přítelkyň vzdala, protože "už nemůže rodit", nebo kocoura, že už nakryl co měl. Můj poslední kocour je dost drahý import z NL (před 7 lety 1000 euro a cesta nepočítaje). Musela jsem tam jen 2x. Jednou se představit (Holanďani znají dost dobře chovatelské poměry v ČR a tak mne prvně chtěli vidět) a podruhé pro něj. Takže celkem 4000 km a 2x ubytování.
Nebyl to nijak skvělý "krycí" kocour, cizí kočky nechtěl, doma jen občas...dal ale pár krásných koťat co jsou po celé Evropě a dál nesou jeho krev. Nikdy jsem ale jeho koupě nelitovala, je to mazel, muchlací plyšák a k tomu nikdy neznačkoval.
Od prvního okamžiku jsem ho milovala a on mně...ale to Vy nepochopíte, protože svá zvířata berete jen jako "oslíčku otřes se"...
Dneska je kastrát a zahřívač postele. Baští jen to nejlepší a je myslím šťastný a vděčný...

Na Vánoce jsem si pořídila malého knírače. Neuvažovala jsem ani minutu a koupila si s PP. Viděla jsem rodiče, prarodiče, sourozence. Štěnátko jsem dostala kompletně očkované, čipované, odčervené, spokojeného pupíka... Měl tři měsíce a stál 8 tisíc. Tedy cca o 3 tisíce víc, než stojí "podražená rádobyčivava bez PP".
Nejsem nijak movitá, mám normální příjem, ale kdo nemá hlavu jen na to, aby mu nepršelo do krku a ví, že chce pejska takového a takového, koupí si s PP. V dnešní době moderních technologií není problém si vybrat chovku...
Kdybych nešla cíleně po vzhledu psa, šla jsem od útulku. Ale nikdy bych nekoupila bez PP. Bývá to nakonec většinou ještě dražší pes, než ten s PP.
Dneska má každý možnost volby. Stejně jako si raději připlatím za kvalitnější maso a raději si trošku zajdu (a nekoupím to levněji v Tescu, kdoví odkud), stejně tak si raději zajedu pro štěně, co bude vyhovovat mým představám. V opačném případě sednu na tramvaj a v útulku si vyberu prvního, co mi padne do oka...

A poslední věc - "když má zájemce zájem, ukážu mu rodiče", pokud se skutečně nemáte za co stydět, tak snad ukážete rodiče vždy, ne?

Milá paní množitelko, jen Vám přeji, aby Vaše děti měli silnější pocit zodpovědnosti než Vy, protože až jednou budete stará a "nepotřebná", jak se zachovají?
Ono na těch Božích mlýnech přece jen něco je!

Všem se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale tohle jsem nemohla nechat bez reakce

15.4.2015 21:22
HANELE77

XXX.XXX.0.78

czcz napsal(a):

Teda ta fotka!
Nejsem žádný cimprlich, ale přinést mi štěňátka v takto po.raném pelechu, beru nohy na ramena a mizím...
Bóže, to má být jako roztomilé ?
Ať žije odchov štěňátek choulostivého plemene v čistém prostředí...

16.4.2015 00:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

HANELE77 napsal(a):
Teda ta fotka!
Nejsem žádný cimprlich, ale přinést mi štěňátka v takto po.raném pelechu, beru nohy na ramena a mizím...
Bóže, to má být jako roztomilé ?
Ať žije odchov štěňátek choulostivého plemene v čistém prostředí...

To snad ani není pelech, ne? Vypadá to jako záchod . Je to z plastu...teda asi.

16.4.2015 09:18
HANELE77

XXX.XXX.30.183

fikovnice napsal(a):
To snad ani není pelech, ne? Vypadá to jako záchod . Je to z plastu...teda asi.

Kdepak, to je (teda kdysi) plastový pelech. mám doma šedý (ale čistý )..jen už notně používaný, špinavý až hrůza, bez podložky, štěně si může zlomit i drápek na těch otvorech..fakt hrůza, chudáčci malí

17.4.2015 01:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

HANELE77 napsal(a):
Kdepak, to je (teda kdysi) plastový pelech. mám doma šedý (ale čistý )..jen už notně používaný, špinavý až hrůza, bez podložky, štěně si může zlomit i drápek na těch otvorech..fakt hrůza, chudáčci malí

Aha, no mně to fakt trochu připadalo jak záchod, co mám doma pro kocoury.

17.4.2015 16:26
awake

XXX.XXX.115.136

krasnapepina napsal(a):
Ne to nevím, a kam bych posílala krycí listy, kdo by mi je vydal, kdo by chodil na kontrolu vrhu atd.?
To už se teď nedělá?
Já mám zdravý chov, takže se mi ještě nestalo, že by fena štěňata neměla, ale když si nechám starou fenku, tak asi bych si nechala i tuhle nebo bych jí zajistila dobrý domov.
Ono buď můžete dělat do chovu nebo mít psi jen pro potěšení.

Můžete se zeptat za ČMKU jak postupovat jako nečlen klubu - http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=formulare - Vzor smlouvy s nečlenem.

17.4.2015 20:37
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

awake napsal(a):
Můžete se zeptat za ČMKU jak postupovat jako nečlen klubu - http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=formulare - Vzor smlouvy s nečlenem.

Můžete, nejde to?

17.4.2015 21:16
awake

XXX.XXX.115.136

krasnapepina napsal(a):
Můžete, nejde to?

Nikdy jsem se o "podmínky" nečlena nezajímala. Mě členství v klubu a odchov psů s PP nedělá žádný problém.

18.4.2015 08:57
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Vám ne, mě ano.
Pokud by jste si jen otevřela tu přihlášku, tak zjistíte, že je to poue pro foxteriéry, a podstatě věškeré papírování probíhá stejně jako u člena klubu, výstavy, bonitace. Takže se toho styku s nechtěnými stejně nezbavím.
Dobrá rada ned zlato.

18.4.2015 12:43
awake

XXX.XXX.115.136

Je to VZOR.
Vám vadí jít s fenou 1x za její život na akci klubu kde potkáte lidi kteří Vám vadí?

Máte ještě možnost vstoupit do klubu a zúčastnit se voleb, případně se přihlásit na nějakou funkci a změnit tak vedení klubu. Nebo Vám těch lidí vadí v klubu víc?

Byla jsem celkem ve čtyřech klubech a s nikým jsem nikdy žádné problémy neměla aby mě to donutilo odchovávat štěňata bez PP. Neříkám že by mi byli všichni členi sympatičtí. Ne nebyli.

Přijde mi, že vám vadí pravidla v chovu s PP a nechcete se jim podřídit a řídit, protože pořád jen hledáte výmluvy proč to nejde.

18.4.2015 12:53
cheriss

XXX.XXX.131.110

krasnapepina napsal(a):
Vám ne, mě ano.
Pokud by jste si jen otevřela tu přihlášku, tak zjistíte, že je to poue pro foxteriéry, a podstatě věškeré papírování probíhá stejně jako u člena klubu, výstavy, bonitace. Takže se toho styku s nechtěnými stejně nezbavím.
Dobrá rada ned zlato.

A co je na tom papírování, výstavách a bonitaci tak hrozného? To je takový problém vyplnit přihlášku, udělat si 2 odpoledne čas na výstavu a bonitaci, poslat pár papíru ohledně krytí a přihlášení vrhu? To vám ti psi za tu trochu času a pár stovek nestojí? Proč tomu říkáte "styk s nechtěnými"? Co vám ten klub nebo lidé v něm tak hrozného udělali? Aaaa nechte mě hádat. Stálo by vás to peníze, čas, a hlavně.. Byste už nebyla ten anonymní "chovatel" kterým jste teď, na nějž nikdo nemůže a proti kterému nikdo nemá žádné důkazy, musela byste dodržovat nějaká pravidla, nemohla byste krýt tak často jak chcete a nedej bože aby vrh někdo kontroloval přímo u vás doma. Nebo máte snad nějaké jiné důvody? Tradičně největší problém s členstvím v klubu mají ti, kteří nechovají poctivě a mají co skrývat.

18.4.2015 13:01
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Já jsem si užila 30 let chovatelství v klubech. Celkem nic užasného to nepřineslo mě ani zájemcům o štěně. Kecala bych, zpočátku mě to bavilo.
Tak teď si užiju svobody i když v chovu žádný rozdíl nedělám.
Já se vám tu vůbec nemusím zpovídat. Někdo se mě na to ptal, tak jsem odpověděla a vy mě hned odsuzujete. Vždyť vám po tom vůbec nic není, nedělám nic pjrotizákonného. Až zjistíte, že týrám psy, pak zakročte, Do té doby mi vlezte na záda.

18.4.2015 13:12
hunter

XXX.XXX.22.6

krasnapepina napsal(a):
Já jsem si užila 30 let chovatelství v klubech. Celkem nic užasného to nepřineslo mě ani zájemcům o štěně. Kecala bych, zpočátku mě to bavilo.
Já se vám tu vůbec nemusím zpovídat. Někdo se mě na to ptal, tak jsem odpověděla a vy mě hned odsuzujete. Vždyť vám po tom vůbec nic není, nedělám nic pjrotizákonného. Až zjistíte, že týrám psy, pak zakročte, Do té doby mi vlezte na záda.

Pokud to nepřineslo nic úžasného ani zájemcům o štěně, tak byl váš postup špatný- nedokázala jste vybrat natolik kvalitní jedince, aby přinášeli úžasné výsledky. Z toho však nemůžete vinit klub, ale sebe.
Nemusíte se tu zpovídat, ale bylo by to dobré. Třeba bychom pak pochopili, co je na produkování štěňat bez pp dobrého, krom zisku.

18.4.2015 13:20
cheriss

XXX.XXX.131.110

krasnapepina napsal(a):

Ten, kdo zbůhdarma produkuje anonymní štěňata bez původu coby potenciální adepty na útulek (protože bez jakéhokoli značení a registrace už jejich majitele ani chovatele nikdy nikdo nedohledá, když se tito psi dostanou do potíží), kteří nebudou rovněž plodit nic jiného než další anonymní bezpapíráky, ten si opravdu nic jiného než odsouzení nezaslouží. Nebo si snad myslíte, že vám to někdo soudný posvětí? Nemluvě o tom, že řada bezpapírových psů trpí na dědičná onemocnění která předávají dál a nikdo to nesleduje, dochází tam k velmi úzké příbuzenské plemenitbě a prodávající vydává štěňata za konkrétní plemeno jen aby se co nejvíc napakoval, přičemž pes pak vyroste ve zcela něco jiného.. To, že to není protizákonné neznamená, že to je správné.

18.4.2015 15:15
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

To, že to není správné je váš názor. Já mám jiný.
Nezačínejte stále dokola s útulky plnými bezpapírových psů. Útulky jsou plné pouličních vořechů.
Nemocí je stejně v chovu s pp, jako v chovu bez pp.
Když jednou psa prodám, odpovědnost za něj přebírá nový majitel, nevím proč bych ji měla mít já.
Ale tady je to zbytečné vysvětlovat.

18.4.2015 16:10
awake

XXX.XXX.115.136

Mě se třeba stalo, že mi volal poradce chovu, že mi prodávají majitelé štěně (již odrostlé protože ho nezvládají) a jestli o tom vím. Majitelé se ještě divil jak jsem se o tom mohla dozvědět !? Psovi jsem během týdne sehnala nového majitele. Stejně tak se na mě po letech obrátila majitelka co měla ode mě fenu a nechala si od ní ještě štěně že má problém a jestli bych jí nepomohla s dočasným umístěním fen. Nakonec jsem nemusela, majitelka si to vyřešila sama ale nabídla jsem jí, že si feny vezmu v případě potřeby ke mě (a to mám svých psů dost a navíc se jedná o velké plemeno). A to jsme od sebe přes celou republiku.
O tom je u mě chovatelství a ne o tom, že prodám anonimě štěně a již mě nezajímá kde a jak skončí.

18.4.2015 16:31
cheriss

XXX.XXX.131.110

krasnapepina napsal(a):
Nezačínejte stále dokola s útulky plnými bezpapírových psů. Útulky jsou plné pouličních vořechů.
Když jednou psa prodám, odpovědnost za něj přebírá nový majitel, nevím proč bych ji měla mít já.

Dobře, co je tedy správného na produkci bezpapíráků? Řekněte nám aspoň jeden rozumný důvod. Že v chovu s PP jsou nemocní psi je sice pravda, ale aspoň je snaha tyto psy z chovu vyřadit, aby své geny dál nepředávali, existuje zde nějaká selekce. Kdo vyřadí z "chovu" nemocné psy bez PP?...
A budu začínat s plnými útulky, protože jsou plné nejen vořechů, ale i "čistokrevných psů bez PP", kteří pochází přesně z takového rádoby chovu, jako je ten váš! Schválně se podívejte na stránky některého útulku a spočítejte, kolik tak těch "čistokrevných" je. Nebo si snad myslíte, že většina psů v útulcích jsou jen neidentifikovatelní vořeši co se narodili na ulici, a že nikdy neměli žádného majitele? To se pletete. Naprostá většina těch psů se narodila u někoho, kdo měl fenu a měl pocit, že nutně musí mít štěňata. Pak je dají prvnímu kdo projeví zájem, hlavně když půjdou z domu. Jaký bude mít štěně u nového pána život, to už se ale nikdo nestará. A to si pište, že nezodpovědných lidí se mezi zájemci o bezpapíráky (či křížence, hlavně ať je to co nejlevnější) najde opravdu hodně, pořídit si psa za dejme tomu 3000, - je pro člověka daleko snazší než za 10 000, - či 15 000, - protože takový výdaj si člověk už trochu rozmyslí. Když je pro někoho zatěžko dát peníze za papíráka, protože jsou přece tak strašně předražení, tak co udělá, až nastane problém a pes bude potřebovat třeba doživotní léčbu nebo operaci?.. Tím nechci říct, že by automaticky všichni zájemci o papíráky byli zodpovědní, to bohužel úplně taky neplatí. Ale rozumný chovatel kterému na budoucnosti svých odchovů záleží si zájemce trochu proklepne a pokud má pocit, že by to nebyl vhodný majitel pro jeho štěně, tak ho odmítne. Odmítla jsme vy někdy někomu prodat štěně? Nebo ho dáte každému, kdo projeví zájem? I o tom je chovatelská zodpovědnost. Pokud dáte štěně každému, kdo si řekne a ještě se vám pochlubí, že by chtěl od fenky někdy štěňátka, tak potěš pánbůh. A co teprve když dáte štěně někomu, kdo množí ve velkém. Za to taky nemáte žádnou zodpovědnost? Ano, díky vám a lidem jako vy jsou ty útulky plné. Nebo tam snad ti psi pučí ze země a majitelé fen, kteří produkují štěňata bez původu s tím nemají nic společného?
Btw zajímalo by mě, jestli jste se vy pochlubila chovatelům od kterých máte psy, že na nich budete mrskat bezpapíráky? (Když tvrdíte, že psi na kterých chováte jsou s PP). Tipuju, že jste se zapomněla zmínit, protože by s vámi ten chovatel vyrazil dveře.

18.4.2015 20:01
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Prosím, napište mi odkazy na útulky, které jsou plné (podle vás) "čistokrevných psů" bez pp.
Neprodám štěně každému, ale když ho prodám, je už věcí majitele se o něj postarat.
Vůbec nepovažuji za nutné, informovat někoho, proč si psa kupuji. Já si je kupuji sobě pro radost, a že občas odchovám štěňata, je jen moje věc.

18.4.2015 20:52
cheriss

XXX.XXX.131.110

krasnapepina napsal(a):
Prosím, napište mi odkazy na útulky, které jsou plné (podle vás) "čistokrevných psů" bez pp.
Neprodám štěně každému, ale když ho prodám, je už věcí majitele se o něj postarat.
Vůbec nepovažuji za nutné, informovat někoho, proč si psa kupuji. Já si je kupuji sobě pro radost, a že občas odchovám štěňata, je jen moje věc.

Namátkou vybírám:

Útulek Praha:
http://www.upozpraha.cz/index.php/utulek-troja/troja-nabidka-psu např. jorkšír, německý ovčák, anglický kokršpaněl, americký kokršpaněl, rhodézský ridgeback, bišonek, německý ohař,2x rotvajler,2x americký staford,

Útulek Zlín:
http://zlin.cz/84802-novi-nalezenci-hledame-majitele, čivava, irský setr

Útulek Brno
http://www.mpb.cz/psi-k-adopci/ americký staford,2x rotvajler,3x německý ovčák, německý špic, labrador

A to nemluvím o křížencích např. ovčáka, labradora, jezevčíka atd. ale pouze o těch "čistokrevných", avšak nikde není napsáno, že i ti kříženci nebyli původně za několik tisíc prodáni coby zaručeně čistokrevní, klidně i "po rodičích s PP". Na štěněti laik nepozná, že není čistokrevné a pak je překvapen, co že mu to ze štěněte vyrostlo. Další si dohledejte sama. Nemůžete ale tvrdit, že útulky jsou plné pouze vořechů. Ti jsou tam taky, ale podstatnou část tvoří i konkrétní plemena a jejich kříženci, tedy jedinci bez PP, tudíž bez tetování, čipu, registrace a tudíž je jejich původní majitel nebo chovatel nedohledatelný. Klidně tam může být některý z vašich odchovů, a vy nemáte šanci to zjistit. Ale za to vy přece nemůžete, že je v útulku, že jo. Můžete, protože je vaše zodpovědnost najít pro své odchovy spolehlivé majitele, u kterého nehrozí, že by se psa zbavili. Proto se chovatelé ptají zájemců o štěňata, na co psa chtějí a jaké s ním mají plány! Takže já považuji za základní slušnost říct chovateli, proč si psa kupuji a co s ním plánuji, stejně jako bych čekala já od zájemců o štěně, že mi to popravdě řeknou. Pes pro mě není jen zboží které se prodá a dál mě nezajímá, ale pro vás evidentně není nic jiného. To nejste chovatelka ale množitelka jak vyšitá.
A ne, není to jen vaše věc, že budete odchovávat štěňata bez PP! To snad nechce žádný chovatel, aby jeho odchov, který nese jméno jeho chovatelské stanice figuroval v chovu bezpapíráků u nějakého množitele. Pokud je ale člověk taková zmije jako vy, která lže o svých plánech se štěnětem a pak si na něm potají dělá bezpapíráky, tak to je fakt na facku. Je vidět co jste za člověka. Hnus tohle..

19.4.2015 08:19
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

krasnapepina napsal(a):

No bodejť, jednou jste dostala za štěně zaplaceno, tak co se starat dál...

I kdybych od vás nečetla jiné hovadiny, tak tohle by mi stačilo, abych pochopila, co jste zač.

Totiž to, co dělá z člověka skutečného chovatele je mimo jiné i zodpovědnost - pokud se rozhodnu někoho přivést na svět, tak za něj mám zdopovědnost až do smrti, i když ho třeba (u zvířat) prodám někomu jinému. Ano, nový majitel přebírá zodpovědnost za koupené zvíře, ale pokud to třeba nefunguje nebo se dostane do situace, kdy to nelze jinak (životní zvraty jsou různé), kdo se má o váš odchov postarat jiný než vy? Jasně. Útulek. Ideálně z daní, co všichni platíme jen proto, aby si taková nějaká krásná pepina mohla honit triko, že je chovatelka bez PP, protože se nesnáší s lidmi v klubu...

A teď si to představte, že existuje celý klub lidí, se kterými se nesnášíte... hmm, čím by to tak mohlo být...

19.4.2015 20:32
HANELE77

XXX.XXX.0.78

krasnapepina napsal(a):

"Sobě pro radost", a proto jde pes ve 3 letech o dům dál, fena v okamžiku, kdy neplodí nebo už neplodí
Takže "radost" není až tak správné slovo, spíš bych v tom viděla zase vidinu peněz

Jenže, dokud bude pořád dost těch, co si koupí štěně bez PP, bude i dost takových PEPIN!

19.4.2015 22:18
czcz

XXX.XXX.217.86

zdravýrozum napsal(a):
Jo, množitelkám bezpapíráků co si vylepšují příjem na černo a neplatí z této činnosti daně, těm se určitě vede dobře. Ale co chudáci vyrozené feny a krycí psi v těchto množírnách, kterých se potom množitelky v 5 až 6 letech zbavuji, aby měli místo na nové produktivní. Je to hnus, jak se tyto množitelky chovají ke psům. Zase těm to množitelkám bezpapíráků pro zisk jde jen a jen o peníze, co největší zisk s co nejmenšími náklady, a ještě tu ty lidské kreatury a zlodějky co šidí na daních dělají chytré a hrají si na milovníky psů.

Přečtěte si po sobě co píšete.Asi jste nic neodchovala, tak tady plácáte nesmysly.Vám asi nejlépe vyhovovala doba za komančů. Ještě k připouštění, není třeba žádná inseminace jak se tady někdo snaží strašit chovatele buldočků.99% je nakryto přírodní cestou.Porod taky není žádná hrůza. Většinou to jde bez veterináře.To jen chovatelé papíráci straší ostatní chovatele, samozřejmě k tomu mají důvod - nepřijít o byznys s buldočkama.Ono je lepší chovat na bezpapíráku, než na vyřazeném papíráku z chovu.

19.4.2015 22:45
kashttan

XXX.XXX.159.61

czcz napsal(a):
Přečtěte si po sobě co píšete.Asi jste nic neodchovala, tak tady plácáte nesmysly.Vám asi nejlépe vyhovovala doba za komančů. Ještě k připouštění, není třeba žádná inseminace jak se tady někdo snaží strašit chovatele buldočků.99% je nakryto přírodní cestou.Porod taky není žádná hrůza. Většinou to jde bez veterináře.To jen chovatelé papíráci straší ostatní chovatele, samozřejmě k tomu mají důvod - nepřijít o byznys s buldočkama.Ono je lepší chovat na bezpapíráku, než na vyřazeném papíráku z chovu.

A ten bezpapírák se vzal kde. Není náhodou po vyřazených papírácích z chovu. Maximálně tak na vesnici najdete 100% vořecha, u kterýho nikdo z předků neviděl papíry, ale to už nebude ten "zaručeně čistokrevný" FRBUL(nebo jiná rasa).

22.4.2015 23:52
petr33

XXX.XXX.168.4

cheriss napsal(a):
Dobře, co je tedy správného na produkci bezpapíráků? Řekněte nám aspoň jeden rozumný důvod. Že v chovu s PP jsou nemocní psi je sice pravda, ale aspoň je snaha tyto psy z chovu vyřadit, aby své geny dál nepředávali, existuje zde nějaká selekce. Kdo vyřadí z "chovu" nemocné psy bez PP?...
A budu začínat s plnými útulky, protože jsou plné nejen vořechů, ale i "čistokrevných psů bez PP", kteří pochází přesně z takového rádoby chovu, jako je ten váš! Schválně se podívejte na stránky některého útulku a spočítejte, kolik tak těch "čistokrevných" je. Nebo si snad myslíte, že většina psů v útulcích jsou jen neidentifikovatelní vořeši co se narodili na ulici, a že nikdy neměli žádného majitele? To se pletete. Naprostá většina těch psů se narodila u někoho, kdo měl fenu a měl pocit, že nutně musí mít štěňata. Pak je dají prvnímu kdo projeví zájem, hlavně když půjdou z domu. Jaký bude mít štěně u nového pána život, to už se ale nikdo nestará. A to si pište, že nezodpovědných lidí se mezi zájemci o bezpapíráky (či křížence, hlavně ať je to co nejlevnější) najde opravdu hodně, pořídit si psa za dejme tomu 3000, - je pro člověka daleko snazší než za 10 000, - či 15 000, - protože takový výdaj si člověk už trochu rozmyslí. Když je pro někoho zatěžko dát peníze za papíráka, protože jsou přece tak strašně předražení, tak co udělá, až nastane problém a pes bude potřebovat třeba doživotní léčbu nebo operaci?.. Tím nechci říct, že by automaticky všichni zájemci o papíráky byli zodpovědní, to bohužel úplně taky neplatí. Ale rozumný chovatel kterému na budoucnosti svých odchovů záleží si zájemce trochu proklepne a pokud má pocit, že by to nebyl vhodný majitel pro jeho štěně, tak ho odmítne. Odmítla jsme vy někdy někomu prodat štěně? Nebo ho dáte každému, kdo projeví zájem? I o tom je chovatelská zodpovědnost. Pokud dáte štěně každému, kdo si řekne a ještě se vám pochlubí, že by chtěl od fenky někdy štěňátka, tak potěš pánbůh. A co teprve když dáte štěně někomu, kdo množí ve velkém. Za to taky nemáte žádnou zodpovědnost? Ano, díky vám a lidem jako vy jsou ty útulky plné. Nebo tam snad ti psi pučí ze země a majitelé fen, kteří produkují štěňata bez původu s tím nemají nic společného?
Btw zajímalo by mě, jestli jste se vy pochlubila chovatelům od kterých máte psy, že na nich budete mrskat bezpapíráky? (Když tvrdíte, že psi na kterých chováte jsou s PP). Tipuju, že jste se zapomněla zmínit, protože by s vámi ten chovatel vyrazil dveře.

Souhlasím.

23.4.2015 17:39
petr33

XXX.XXX.168.4

czcz napsal(a):

Jediný kdo plácá nesmysly jste vy a doba za komančů asi vyhovuje vám, stejně jakop všem množitelům bezpapíráků, kdy ze své činnosti nemuseli platit daně. Samozřejmě, že se u plemen jako FB a AB převážně inseminuje a spousta fen rodí císařem. Ono je lepší chovat s PP, než na vyřazenýchg nemocných jedincích mlátit bezpapíráky pro na černo pro zisk. A o chovu FB a AB je třeba napsat pravdu, že se u těchto přešlechtěných plemen převážněš inseminuje a převážně rodí císařským řezem a dost často se u těchto plemen vyskytuje herpes virus. Asi jste toho moc neodchovala a o těchto přešlechtěných plemenech a úskalí jejich chovu málo víte.

23.4.2015 18:30
fram

XXX.XXX.70.158

Když jsou porody u frbulů tak jednoduché, tak kde berou ty fenky, zabavené z množíren polozhojené jizvy po císařích dělaných někde na koleně a zalátaných bůhví jak. To je mi tedy záhadou- asi to nikdo těm fenkám zapomněl říct...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík