Uživatel s deaktivovaným účtem

Marley 1.5.2014
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký je váš názor na stříhání velkých psů ? :)
Například: Je dobré nechat zastřihnout Zlatého retrívra, Kolii či Bernského Salašnického psa na léto ? Nebo jste zásadně proti ? :) Má to nějaké výhody a nějaká negativita ? :)
Všem Děkuji za odpověď
No snad by bylo dobré řídit se standardem. Nejsem příznivcem stříhání plemen, která se normálně střihem neupravují, nebo jen málo (přistřižení některých partií), na léto, tedy komplet strojkem. Psovi život neulehčíte, připravíte ho o izolační vrstvu. Ulehčíte život jen sobě, protože psa nebudete muset česat.
napsal(a):
No snad by bylo dobré řídit se standardem. Nejsem příznivcem stříhání plemen, která se normálně střihem neupravují, nebo jen málo (přistřižení některých partií), na léto, tedy komplet strojkem. Psovi život neulehčíte, připravíte ho o izolační vrstvu. Ulehčíte život jen sobě, protože psa nebudete muset česat.
Neměla jsem namysli vzít ho strojkem. :) To určitě ne! Jen přistřihnou některé partie a možná trošičku prostříhat, jelikož Např. Zlatý retrívr v létě docela trpý, díky jeho dlouhé srsti. :).
Pokud takovému psovi umožníte se v létě plácnout někam do stínu, tak není potřeba stříhat. Mají to jako izolaci, takže naopak mi přijde blbost je stříhat... plus je super v těch největší vedrech jim dát možnost se vykoupat, aby se zchladili. My máme na zahradě jezírko, takže se pravidelně téměř všichni psi koupají v jezírku dle své potřeby. Nejvíc se chodí koupat briardka, NO a střední kříženka. Starší samojed a KAO jak kdy.
lavacca
napsal(a):
Pokud takovému psovi umožníte se v létě plácnout někam do stínu, tak není potřeba stříhat. Mají to jako izolaci, takže naopak mi přijde blbost je stříhat... plus je super v těch největší vedrech jim dát možnost se vykoupat, aby se zchladili. My máme na zahradě jezírko, takže se pravidelně téměř všichni psi koupají v jezírku dle své potřeby. Nejvíc se chodí koupat briardka, NO a střední kříženka. Starší samojed a KAO jak kdy.
Samozřejmě, že má možnost si lehnout do stínu, ale moc aktivit s ním neudělám :// Což mě strašně moc mrzí :/ Tak jestli není lepší jen zastřihnout, jelikož vodu na zahradě opravdu nemáme :).
Marley 1.5.2014
napsal(a):
Samozřejmě, že má možnost si lehnout do stínu, ale moc aktivit s ním neudělám :// Což mě strašně moc mrzí :/ Tak jestli není lepší jen zastřihnout, jelikož vodu na zahradě opravdu nemáme :).
Ale to neuděláte ani kdyby byl ostříhaný. Leda ho vzít na ježka. Jinak nějaké zastřihnutí to moc neovlivní.
V létě je ideální venčení brzy ráno a později večer, aby se člověk vyhnul tomu největšímu vedru.

Marley 1.5.2014
napsal(a):
Neměla jsem namysli vzít ho strojkem. :) To určitě ne! Jen přistřihnou některé partie a možná trošičku prostříhat, jelikož Např. Zlatý retrívr v létě docela trpý, díky jeho dlouhé srsti. :).
Trpý? No já bych řekla že netrpí. Víc bude trpět, když ho ostříháte. Pokud máte mánii psa stříhat, i když je to plemeno, co se střihově neupravuje, tak jste si pořídila špatné plemeno. Měla jste si koupit pudla a mohla jste řádit s nůžkami i strojkem pravidelně.
napsal(a):
Trpý? No já bych řekla že netrpí. Víc bude trpět, když ho ostříháte. Pokud máte mánii psa stříhat, i když je to plemeno, co se střihově neupravuje, tak jste si pořídila špatné plemeno. Měla jste si koupit pudla a mohla jste řádit s nůžkami i strojkem pravidelně.
Nechci ho stříhat ! -_- Zastřihnout! V tom je rozdíl, jen ho upravit, aby vypadal nějak k světu, jelikož mu teď rostou chlupy do všech stran a není to hezké ! A rozhodně nemám žádnou mánii psa stříhat ! -_- Jelikož bych za to musela dát nějaké peníze a jestli je to zbytečné tak ty peníze za to dávat nebudu !
Marley 1.5.2014
napsal(a):
Nechci ho stříhat ! -_- Zastřihnout! V tom je rozdíl, jen ho upravit, aby vypadal nějak k světu, jelikož mu teď rostou chlupy do všech stran a není to hezké ! A rozhodně nemám žádnou mánii psa stříhat ! -_- Jelikož bych za to musela dát nějaké peníze a jestli je to zbytečné tak ty peníze za to dávat nebudu !
Měli jsme taky goldenku a nikdy jsme nestříhali, maximálně jsme zastřihli ocas do vlajky nebo chlupy kolem prstů.... Důležité je pořádně vyčesat podsadu, co pustí po zimě.V létě větší procházky ráno a večer, vždycky kolem vody, přes den se pleskla na kachličky.
Chlupy jsou pro psa ochrana, i když máte pocit, že se mu uleví, opak je často pravdou (ne nadarmo se lidi v poušti zahalují). chlupy izolují nejen od zimy, ale i vedra.
Pravidelně vyčesávejte a psovi bude dobře ;).
lavacca
napsal(a):
Teda Vy máte toho zvířectva!

Marley 1.5.2014
napsal(a):

Zkracuju dlouhé chlupy - podvozek, vlajky na nohách, přerostlé na tlapách a hřívu na hrudníku z funkčních důvodů (tu hřívu právě kvůli plavání).
"Nechci ho stříhat ! -_- Zastřihnout! V tom je rozdíl, jen ho upravit, aby vypadal nějak k světu, jelikož mu teď rostou chlupy do všech stran a není to hezké ! "
jestli to dobře chápu a máte štěně, tak klid, z té štěněcí srsti vyroste...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Ano, náš samojed v době předpubertální, vypadal jako opičátko Nenapadlo by mne ale střihem to upravovat. Teď mu dorůstají poměrně dlouhé chlupy kolem prstů na tlapkách, vypadá to divně, jako špičaté kašpárkovy boty, takže to mu zastříhávám, stejně jako berňákovi, kterému to dělá zase ze zadu tlapky dlouhé vlajky. Když byl na kontrole prostaty, vzala mu všechno kolem vetka strojkem a celkem se mi líbilo, že tam ty dlouhé chlupiska nemá pořád pocvrkané takže uvažuju, že mu to trochu vystříhám teď sama
Ano, i velcí psi se upravují.
Například zlatý retrívr může mít oholené uši a hrudník až po náprsenku, efilačkama srovnaný ke krku, zarovnané tlapy, vlajku a spodní linii, protrimovaný hřbet tak, aby srst neodstávala. Bez úpravy srsti se snad už ani nevystavují.
Velký knírač je také "velký pes" a upravuje se, tudíž ten nadpis naprosto a zcela nechápu.
Pokud je myšleno sestřihnout srst po těle strojkem-to je samozřejmě pitomost u malého, i u velkého psa.
apbtbreeder
napsal(a):
Ano, i velcí psi se upravují.
Například zlatý retrívr může mít oholené uši a hrudník až po náprsenku, efilačkama srovnaný ke krku, zarovnané tlapy, vlajku a spodní linii, protrimovaný hřbet tak, aby srst neodstávala. Bez úpravy srsti se snad už ani nevystavují.
Velký knírač je také "velký pes" a upravuje se, tudíž ten nadpis naprosto a zcela nechápu.
Pokud je myšleno sestřihnout srst po těle strojkem-to je samozřejmě pitomost u malého, i u velkého psa.
Jenže vy tu pletete dohromady střihové úpravy pro účely výstav (jež z praktického hlediska u dosti plemen pokulhávají) a střihové úpravy z důvodu ulehčení od tepla. Ale to má většinou opačný efekt.
Navíc knírač se trimuje (srst se protrhává), nestříhá...a koneckonců dělá se to kvůli výstavám. Jinak se neupravuje a je mu taky dobře (naroste mu srst cca 5-7 cm a v létě ho izoluje od vedra, v zimě od zimy). Měli jsme ho doma, takže vím, jak to u nich je. ;).

Pokud majitel chce, aby jeho knírač vypadal jako knírač, tak ho upravuje i když s ním na výstavy nechodí. Měl by se trimovat, ale ti, co je majitelé nevystavují, bývají často stříháni strojkem namísto náročnějšího trimování.
lavacca
napsal(a):
Jenže vy tu pletete dohromady střihové úpravy pro účely výstav (jež z praktického hlediska u dosti plemen pokulhávají) a střihové úpravy z důvodu ulehčení od tepla. Ale to má většinou opačný efekt.
Navíc knírač se trimuje (srst se protrhává), nestříhá...a koneckonců dělá se to kvůli výstavám. Jinak se neupravuje a je mu taky dobře (naroste mu srst cca 5-7 cm a v létě ho izoluje od vedra, v zimě od zimy). Měli jsme ho doma, takže vím, jak to u nich je. ;).
Kdybyste se pokusila precist prispevek cely a zamyslela se nad vyznamem posledniho odstavce, nemusela jste ze sebe udelat hlupacka.

Neporadil by mně někdo z MS kraje, kde nechat ostříhat zlaťáka na výstavu? Už jsem měla domluveno, ale bohužel to neklaplo.
napsal(a):
Neporadil by mně někdo z MS kraje, kde nechat ostříhat zlaťáka na výstavu? Už jsem měla domluveno, ale bohužel to neklaplo.
Salón u buldočka. Obec Liboš, kousek od Olomouce. Super mladá paní, připravuje psy na výstavy, ale dělá samozřejmě i obyč. střihy mimo standard.
Specializuje se co vím na pudly a kokry.
Je velká profesionálka a opravdu umí. Jezdíme k ní roky.
http://www.salonubuldocka.cz/index.php.

burunduk
napsal(a):
Salón u buldočka. Obec Liboš, kousek od Olomouce. Super mladá paní, připravuje psy na výstavy, ale dělá samozřejmě i obyč. střihy mimo standard.
Specializuje se co vím na pudly a kokry.
Je velká profesionálka a opravdu umí. Jezdíme k ní roky.
http://www.salonubuldocka.cz/index.php.
Díky moc, hned tam píšu.