Pes se bojí na procházku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 19:54
Psočka

XXX.XXX.1.239

Můj pes (chodský pes) se "bojí" chodit na procházky.Začali jsme asi pře měsícem pracovat na stopovačce (přivolání) a koupili postroj, ale bojí se až teď.Nevíte čím by to mohlo být?

13.4.2015 20:16
Psočka

XXX.XXX.1.239

Ještě mě napadlo, že ho teď na procházce štípla nejspíš vosa.Nemůže to být tím?

13.4.2015 20:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

A do té doby chodil v pohodě? A jak je starý? Nepřihodilo se při některé procházce něco? Nějaký zvuk, co by ho vyděsil, apod. ?

13.4.2015 20:42
Psočka

XXX.XXX.1.239

Úplně v pohodě na procházku se vždy těšil.Je mu rok a třičtvrtě.No když jsme tam šli tak nejdřív vosa a potom, když jsme tak šli 3 dny potom tak tam praskla ohradník (výběh s koňmi).A potom se začal postupně bát a nejvíc se bojí jít semnou.A hrozně mě to štve, protože s nim nejčastěji chodim já.A najdnou když mu dam obojek/postroj tak to si dát nechá, ale jakmile chci, aby jsme šli tak se zašprajcne a nepude.Dneska se mi ho podařilo dostat na cestu a tam ocas mezi nohy, sedí mi u nohou a bojí se...

13.4.2015 20:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Věk psovodky?

13.4.2015 20:54
Psočka

XXX.XXX.1.239

rapotacka11 napsal(a):
Věk psovodky?

15.

13.4.2015 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Myslela jsem si to.
Skoro dítě, na které se pes asi nemůže spolehnout,
věřit, že ho ochrání...

13.4.2015 21:03
Psočka

XXX.XXX.1.239

rapotacka11 napsal(a):
Myslela jsem si to.
Skoro dítě, na které se pes asi nemůže spolehnout,
věřit, že ho ochrání...

Takže pes ve mě nemá důvěru? Nikdo starší s ním tady chodit nebude... Co mam dělat?

13.4.2015 21:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Hodně si s ním hrát.
Je tam někde poblíž cvičák?
Tam by poradili.
Pes se např. přivolání učí formou hry, hned (!)
od štěněte, od prvních dnů v nové rodině.

13.4.2015 21:19
milannn

XXX.XXX.90.222

Tohle mi přijde divné, hodně divné... Aby se pes, zvlášť Chodský pes (který přece měl určité uplatnění, takže by měl být i jaksi v povaze), bál jít ven? A není to už štěně, to by musel na té procházce zažít snad nějaký vážný šok. Zkusila jste s ním jít např. na opačnou stranu, než byla ta vosa a ohradník?

Myslíte, že Chodský je typ psa, který by se měl spoléhat na něčí ochranu venku, že potřebuje mít pocit, že je chráněn a bez toho nejde ven?

13.4.2015 21:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

milannn napsal(a):
Tohle mi přijde divné, hodně divné... Aby se pes, zvlášť Chodský pes (který přece měl určité uplatnění, takže by měl být i jaksi v povaze), bál jít ven? A není to už štěně, to by musel na té procházce zažít snad nějaký vážný šok. Zkusila jste s ním jít např. na opačnou stranu, než byla ta vosa a ohradník?

Myslíte, že Chodský je typ psa, který by se měl spoléhat na něčí ochranu venku, že potřebuje mít pocit, že je chráněn a bez toho nejde ven?

Tenhle pes nemusí být úplně pevný v povaze, takže klidně vosa a ohradník ho prostě vylekat můžou.

Osobně bych prvně cvičila doma - různě aporty, sedni, lehni, atd. Aby se upevnil vztah psovod - pes. A pak prostě šla jako by nic - ideálně pro začátek na druhou stranu než byla ta vosa, ale prostě v klidu, žádné stresy s tím, že pes zas nebude chtít (čím víc budete nervovat sama, tím víc se bude pes cítit nejistý, protože tohle lidské počínání psi velmi vnímají).

13.4.2015 21:36
Psočka

XXX.XXX.1.239

Dobře děkuju, já mam pocit i jestli mu někdo neublížil.Máme tu jednu takovou "podivnou existenci".Měl hrozně rád klacky a teď se jich bojí... Zejtra jsem doma kvůli přijímačkam tak zítra s ním budu trénovat celý den.
A pes se přivolání učil formou hry.My jsme ho od prvních dnů netrénovali.3patně si zvykal na nové prostředí.Na cvičáku je to daleko cca.25 km.

13.4.2015 21:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

milannn napsal(a):

Nevíme, jak to je.
Někdo pořídí dítěti hračku a nestará se. Ani radou.
Znám holku se psem, machruje.
Letí ven a ve vchodě psa klidně přirazí dveřmi, myšlenkami je dávno jinde
než u psa. Říct jí nic nemůžete, ona je totiž cíťa.
Tady příhoda s vosou, plotem - nač se má ten pes těšit ?
Co ho zas potká?

13.4.2015 22:00
Psočka

XXX.XXX.1.239

rapotacka11 napsal(a):
Nevíme, jak to je.
Někdo pořídí dítěti hračku a nestará se. Ani radou.
Znám holku se psem, machruje.
Letí ven a ve vchodě psa klidně přirazí dveřmi, myšlenkami je dávno jinde
než u psa. Říct jí nic nemůžete, ona je totiž cíťa.
Tady příhoda s vosou, plotem - nač se má ten pes těšit ?
Co ho zas potká?

Snažím se psovi věnovat co nejvíc, sliboval jsem, že s nim budu chodit každý den na procházku.Všichni řikali, že mě to za chvíli omrzí, ale neomrzelo chodím s ním každý den (teda, když není jo hnusný počasí, nebo nejsem nemocná). U nás na vesnici jsem za blázna, že se snažim psa cvičit (jelikož tady neni nikdo, kdo by mi poradil, tak to moc nejde, takže čtu a zkoušim) a taky proč s nim chodim na hodinovou, nebo delší procházku, když mu stačí zahrada? Další věc proč psovi kupujeme drahý granule (Eminent Adult) a krmíme masem, když v Kauflandu to seženu o hodně levnějš.Já jsem ráda za každou radu, kterou mi tady dáte, protože chci, aby se měl náš pes co nejlíp.

13.4.2015 22:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Tady je 1. odpověď.
Osobně bych prvně cvičila doma - různě aporty, sedni, lehni, atd.

Aby se upevnil vztah psovod - pes.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2015 22:38

To je ten pes co honil zvěř ?jestli je to on a byl zvyklý běhat volně tak ho asi ten postroj a stopovačka štve.

14.4.2015 07:12
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je ten pes co honil zvěř ?jestli je to on a byl zvyklý běhat volně tak ho asi ten postroj a stopovačka štve.

To byl můj pes.Jestli myslíte tu diskuzi, jak pes dohnal srnku.

14.4.2015 07:20

Psočka = Moníísek!

14.4.2015 10:29
aritim

XXX.XXX.19.70

Psočka napsal(a):
Snažím se psovi věnovat co nejvíc, sliboval jsem, že s nim budu chodit každý den na procházku.Všichni řikali, že mě to za chvíli omrzí, ale neomrzelo chodím s ním každý den (teda, když není jo hnusný počasí, nebo nejsem nemocná). U nás na vesnici jsem za blázna, že se snažim psa cvičit (jelikož tady neni nikdo, kdo by mi poradil, tak to moc nejde, takže čtu a zkoušim) a taky proč s nim chodim na hodinovou, nebo delší procházku, když mu stačí zahrada? Další věc proč psovi kupujeme drahý granule (Eminent Adult) a krmíme masem, když v Kauflandu to seženu o hodně levnějš.Já jsem ráda za každou radu, kterou mi tady dáte, protože chci, aby se měl náš pes co nejlíp.

Já si myslím, že děláš co můžeš, jen prostě nevíš jak na to. Pro člověka bez zkušeností je strašně těžké zvládat problémového psa, pokud nemá někoho, kdo osobně poradí a ukáže jak na to. Přes internet to opravdu nejde. Navíc pokud čekáš rady tady od těch moralistů, to se vážně nedočkáš. Polovina z nich nejspíš ani psa nemá, dalších 40% ho možná má, ale vědomosti co tu hlásají jsou jen vyčtené teoretické znalosti, a jen 10% by možná mohlo poradit a pomoci, ale jen osobně. Nejdřív musí poznat psa, tebe, váš vzájemný vztah a teprve potom zkusit něco napravovat.
Zkus si v okolí najít nějakého zkušenějšího pejskaře, který má se svými psy dobrý vztah, psi ho přirozeně beze strachu následují a poslouchají z radosti ze společné práce, ne ze strachu z trestu. Společné procházky pomůžou i tobě i tvému psovi.
Dobrý cvičák by byl nejlepší. Nějak si nedokážu představit, že bych svého prvního psa dokázala vycvičit bez rad zkušených výcvikářů. A to vůbec nebyl problémový, spíš naopak.

14.4.2015 10:30
Psočka

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psočka = Moníísek!

Skoro Psočka=Moníískovo nevlastní ségra.

14.4.2015 10:42
Moníísek

XXX.XXX.1.239

aritim napsal(a):
Já si myslím, že děláš co můžeš, jen prostě nevíš jak na to. Pro člověka bez zkušeností je strašně těžké zvládat problémového psa, pokud nemá někoho, kdo osobně poradí a ukáže jak na to. Přes internet to opravdu nejde. Navíc pokud čekáš rady tady od těch moralistů, to se vážně nedočkáš. Polovina z nich nejspíš ani psa nemá, dalších 40% ho možná má, ale vědomosti co tu hlásají jsou jen vyčtené teoretické znalosti, a jen 10% by možná mohlo poradit a pomoci, ale jen osobně. Nejdřív musí poznat psa, tebe, váš vzájemný vztah a teprve potom zkusit něco napravovat.
Zkus si v okolí najít nějakého zkušenějšího pejskaře, který má se svými psy dobrý vztah, psi ho přirozeně beze strachu následují a poslouchají z radosti ze společné práce, ne ze strachu z trestu. Společné procházky pomůžou i tobě i tvému psovi.
Dobrý cvičák by byl nejlepší. Nějak si nedokážu představit, že bych svého prvního psa dokázala vycvičit bez rad zkušených výcvikářů. A to vůbec nebyl problémový, spíš naopak.

14.4.2015 10:56
Lola1

XXX.XXX.1.239

aritim napsal(a):

Můžu se zeptat kolik jste měla psů?A co byl první pes za plemeno?

A já si myslim, že to chce čas.Hlavně nikam nespěchat.

14.4.2015 11:06

Já jen ze zvědavosti...bojí se jen s vámi nebo s kýmkoliv...kamarádka má beardedku, pes se odmítá vzdálit na dohled od domu, ale když vemu vodítko já (nebo někdo jiný) pes jde se mnou naprosto bez problémů...nevím tedy čím to je, jestli vycítí, že je jeho panička nejistá, úzkostlivá? a pes znervózní...fakt nevím.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2015 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Znám taky chodského psa(je to ale fena) a je to taky plašan. Víc jich neznám, ale i podle majitele je to trochu u nich problém. Ale aby byl skoro dvouletý pes potento z vosy či ohradníku, se mi zdá trochu divné. Řekla bych, že to bude spíš přístupem majitelky. Mám psy 7 let a za tu dobu a stovky kilometrů jsme měli i různých nehod hodně: napadení psy, koňmi, pes dokonce s flexinou omotaný kolem ohradníku a dostal tolik pecek, než se mi povedlo ho vysvobodit, že jsem se bála, že mi ho to zabije. Ano, k ohradníku už neleze, ale to je veškeré trauma, co si z toho odnesl. Jde sám metr od něj. Rozřezané tlapy, trny, pády do vody...Hlavní je nelitovat a nedramatizovat, i když sama majitelka je z toho na prášky(tím myslím sebe ), Co píchla tě včela? Ukaž kouknem, vytáhnem žihadlo a za chvilku to bude dobré" Prostě normální věc, to se stává.
Jinak...myslím si, že ani ten člověk s klackem v tom nebude - bál by se spíš lidí, asi.
Zadavatelko: zkus změnit přístup, chovej se normálně, klidně, bez přehnaných emocí, prostě jdeme na prochajdu, jako vždy. Jestli já rád aporty, nebo třeba přetahování, vem si sebou a cestou si hrajte, aby se zmírnilo napětí.

14.4.2015 11:36
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nějak si to nedovedu představit, moji psi šílí radostí jen co pomyslím na to, že jdeme ven.
Choďáci jsou problémoví, ale až tak?
Nějak se mi to celé nezdá. Pokud by se bál něčeho tak by měl problém v místě, kde se mu to stalo, ale jestliže si sedne a nechce jít s tebou, tak je asi problém v tobě. Pamlsky, hračky a hrát si a hrát si a hrát si..., na zahradě, za brankou, na cestě, venku, prostě pořád a pořád.

14.4.2015 11:38

Psočka napsal(a):
Skoro Psočka=Moníískovo nevlastní ségra.

To tedy je čím se chlubit!

14.4.2015 11:50
inusanka

XXX.XXX.98.58

Především přeji autorce mnoho krásných dní s jejím pejskem a ostatním - každý jsme nějak začínali. Já jsem si prvního psa pořizovala jako dospělá, vystudovanou veterinu a zemědělku, odborník na etologii zvířat a po více než třiceti letech se stále učím. Přes dvacet let máme NF, to je klid sám a naše plašanka klidně rok nešla přes její oblíbené hnojiště, protože tam někdo vyhodil obrovskou vydlabanou dýni. Jedna rána od ohradníku mně a jedna jí a další rok jsem ji nedostala na další možnou trasu. Přitom máme spolu opravdu velmi silný vztah, není to sice můj osudový pes, ten už bohužel odešel, ale myslím, že si hodně důvěřujeme.
Když jdu zpátky ke svému prvnímu psu, tak dnes vidím chyby, které jsem dělala a u druhého a třetího... Od každého jsem se něco naučila a snažila se jim dát maximum. Snažte se volit bezpečnou trasu, hodně tu procházku oživit, hodně odměňovat, hrát si, cvičit.

14.4.2015 11:50
Psočka

XXX.XXX.1.239

Děkuju všem.No dneska se mi povedlo ho vzít na krátkou procházku.Nejdřív jsem přemýšlela co a jak.A pak mě napadlo vzít uzel a házela jsem mu uzel na cestu vždycky tak metr, nebo dva od vrátek a chválila.Jenomže dál nechtěl.Tak jsem vzala bublifuk a klacek a už byl za vrátkama sice nevěděl jestli má jít, nebo ne.Tak jsem se mu schovala (asi chtěl na mě počkat doma) no já na něj potom volala tak mě šel hledat pak jsem se mu schovala ještě dvakrát.No a potom byl relativně v pohodě, ale prostě nechce jít tim směrem, kde byla vosa.No celou procházku jsme si hráli, házeli klacky a chtěla jsem po něm dvakrát přivolání a poslechnul.Sice to bylo asi jenom 20 minut, ale já jsem spokojená, že jsme se dostali aspoň kousek od baráku.Jinak jsem s nim dneska celý den cvičila a až teď jsme se vydali na tu procházku.Přece jenom si musim udělat pauzu od učení přijímačky.

Takže jsem v podstatě udělala to co jste mi tady řekli.A bál se jít se všema.No uvidíme zase s ním pudu až budu mít pauzu od učení.

14.4.2015 12:43
aritim

XXX.XXX.19.70

Lola1 napsal(a):
Můžu se zeptat kolik jste měla psů?A co byl první pes za plemeno?

A já si myslim, že to chce čas.Hlavně nikam nespěchat.

Popravdě... už ani nevím. Svých od štěněte asi 10 a pak spoustu na výcvik, převýchovu, dočaskáře. Bylo jich fakt hodně. První vlastně byli 2 souběžně jezevčík - rodinný pes a můj vlastní, fena NO.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2015 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

inusanka napsal(a):
Především přeji autorce mnoho krásných dní s jejím pejskem a ostatním - každý jsme nějak začínali. Já jsem si prvního psa pořizovala jako dospělá, vystudovanou veterinu a zemědělku, odborník na etologii zvířat a po více než třiceti letech se stále učím. Přes dvacet let máme NF, to je klid sám a naše plašanka klidně rok nešla přes její oblíbené hnojiště, protože tam někdo vyhodil obrovskou vydlabanou dýni. Jedna rána od ohradníku mně a jedna jí a další rok jsem ji nedostala na další možnou trasu. Přitom máme spolu opravdu velmi silný vztah, není to sice můj osudový pes, ten už bohužel odešel, ale myslím, že si hodně důvěřujeme.
Když jdu zpátky ke svému prvnímu psu, tak dnes vidím chyby, které jsem dělala a u druhého a třetího... Od každého jsem se něco naučila a snažila se jim dát maximum. Snažte se volit bezpečnou trasu, hodně tu procházku oživit, hodně odměňovat, hrát si, cvičit.

Tak o tom není pochyb, že by vždycky všechno šlo dělat líp a také si říkám, že u dalšího psa bych si už dala pozor a zvěř zvládla...a je pravděpodobné, že by se u něj objevil úplně jiný problém v poslušnosti...jak už to bývá

22.4.2015 17:45
Psočka

XXX.XXX.1.239

Takže teď už vím, jak to bylo.Jeden člověk ho tady zmlátil, protože moc štěkal.Nevíte, jak mu mam ukázat, že když jde na procházku, tak není čeho se bát.On se cítí bezpečně jenom na dvoře.Možná půjdeme na cvičák, když nás tam někdo odveze.Takže to mi psát nemusíte.Neměli jste náhodou někdo podobnou zkušenost? Co mam dělat?

22.4.2015 17:56
fram

XXX.XXX.70.158

Psočka napsal(a):
Takže teď už vím, jak to bylo.Jeden člověk ho tady zmlátil, protože moc štěkal.Nevíte, jak mu mam ukázat, že když jde na procházku, tak není čeho se bát.On se cítí bezpečně jenom na dvoře.Možná půjdeme na cvičák, když nás tam někdo odveze.Takže to mi psát nemusíte.Neměli jste náhodou někdo podobnou zkušenost? Co mam dělat?

Jak to "jeden člověk ho tady zmlátil"- kde byl ten pes, kdo s ním byl venku- předpokládám, že to bylo venku když se "cítí bezpečně jenom na dvoře"- Je to nějaké celé divné...

22.4.2015 18:01
Psočka

XXX.XXX.1.239

fram napsal(a):
Jak to "jeden člověk ho tady zmlátil"- kde byl ten pes, kdo s ním byl venku- předpokládám, že to bylo venku když se "cítí bezpečně jenom na dvoře"- Je to nějaké celé divné...

Byli odemčený vrátka, asi 2 dny, protože jsme zlomili klíč.Bylo to přes noc.A zmlátil ho jeden obyvatel vesnice, nejpravděpodobněji klackem, protože klacku se bojí a dřív, když jsem hodila klacek tak pes za nim letěl a teď už ho klacky vůbec nezajímají.

22.4.2015 18:22
Clayton

XXX.XXX.104.9

Psočka napsal(a):
Byli odemčený vrátka, asi 2 dny, protože jsme zlomili klíč.Bylo to přes noc.A zmlátil ho jeden obyvatel vesnice, nejpravděpodobněji klackem, protože klacku se bojí a dřív, když jsem hodila klacek tak pes za nim letěl a teď už ho klacky vůbec nezajímají.

A proč ho zmlátil?To jako pes lítal vesnicí na volno nebo co?

22.4.2015 18:25
Psočka

XXX.XXX.1.239

Clayton napsal(a):
A proč ho zmlátil?To jako pes lítal vesnicí na volno nebo co?

Protože moc štěkal.Jednou za náma byl a stěžoval si, že pes moc štěká.A pak byl klid.Bydlí asi 80 metrů od nás.A nebylo to poprvé co psa nakopnul, nebo zmlátil.Dokonce na něj zavolali policajty, ale pak se to nějak neřešilo...

A co mam teda dělat, aby se přestal bát?

22.4.2015 19:21
Clayton

XXX.XXX.104.9

Psočka napsal(a):
Protože moc štěkal.Jednou za náma byl a stěžoval si, že pes moc štěká.A pak byl klid.Bydlí asi 80 metrů od nás.A nebylo to poprvé co psa nakopnul, nebo zmlátil.Dokonce na něj zavolali policajty, ale pak se to nějak neřešilo...

A co mam teda dělat, aby se přestal bát?

Tak především chovat se sebejistě.Pes ve Vás musí cítit bezpečné útočiště, že ho v případě konfliktu ubráníte.Nesmíte být nervózní, nepanikařte a nezmatkujte.Naprosto suverénně vyražte na procházku a vezměte si s sebou delší vodítko.Půjde-li pes normálně, chvalte.Pokud by se začal bát a ''zasekl by se na místě'', odveďte jeho pozornost pár jednoduchými cviky(nevím, co Váš pes umí-SEDNI, LEHNI, DEJ PAC...).A zase se rozejděte.Pokud by se opět cítil nejistě, zase cvičte anebo od něj odejděte, ale jen na kratičkou vzdálenost (třeba 2 metry a vodítko máte stále v ruce) a lákejte ho k sobě.Nebo jděte ven s někým, koho zná a ten člověk ať jde před ním a pes ať se ho ''drží''. Přeji Vám hodně zdaru a spokojené procházky.

23.4.2015 10:26
inusanka

XXX.XXX.98.58

Hlavně to bude dlouho trvat, nesmíte čekat zázrak za týden. Trpělivost...

29.4.2015 17:33
Psočka

XXX.XXX.1.239

Do teď byli procházky v pohodě, ale dneska jsme byli a zase nikam nechtěl jít.Nejdřív jsme šli a choval se skoro normálně až na to, že tahal na vodítku a to se mi na tejhle trase už dlouho nestalo.A najednou zakňučel a běžel ke mně, neškubla jsem ani vodítkem a ani nic čeho by se bál.Pak se tam se mnou mazlil, ale dál směrem od domova nešel.Zkoušela jsem to všeljak, pak jsem si sedla na louku on mi lehnul přes nohy a vypadal docela v pohodě.Ale dál prostě nešel a když jsme šli domů tak hrozně tahal, to mi ještě v životě neudělal.Prostě chtěl bejt co nejrychlejš doma a doma se semnou za mazlil. A blbý na tom je to, že to dělá všem a ne jenom mě.To bych aspoň věděla, kde je chyba... Už jsem z toho zoufalá.Napadlo mě jestli ho třeba něco nebolí, protože měl zase křeč v tej pacce, nebo jestli ho něco neštíplo.

30.4.2015 00:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Psočka napsal(a):
Do teď byli procházky v pohodě, ale dneska jsme byli a zase nikam nechtěl jít.Nejdřív jsme šli a choval se skoro normálně až na to, že tahal na vodítku a to se mi na tejhle trase už dlouho nestalo.A najednou zakňučel a běžel ke mně, neškubla jsem ani vodítkem a ani nic čeho by se bál.Pak se tam se mnou mazlil, ale dál směrem od domova nešel.Zkoušela jsem to všeljak, pak jsem si sedla na louku on mi lehnul přes nohy a vypadal docela v pohodě.Ale dál prostě nešel a když jsme šli domů tak hrozně tahal, to mi ještě v životě neudělal.Prostě chtěl bejt co nejrychlejš doma a doma se semnou za mazlil. A blbý na tom je to, že to dělá všem a ne jenom mě.To bych aspoň věděla, kde je chyba... Už jsem z toho zoufalá.Napadlo mě jestli ho třeba něco nebolí, protože měl zase křeč v tej pacce, nebo jestli ho něco neštíplo.

A co rodiče? Nepomůžou Ti trochu - třeba s venčením, když se teď učíš na přijímačky? A také by mohli nějak zklidnit onoho vašeho souseda, co psa zbil. Štěkání je přirozený psí projev, a nějak si neumím představit vesnici, ze které by se tu a tam neozýval psí štěkot.

30.4.2015 00:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Psočka napsal(a):

A ještě se zeptám: když uděláš přijímačky, budeš do školy dojíždět z domova nebo hrozí, že odejdeš někam dál a nebudeš už denně se psem?

30.4.2015 06:40
Psočka

XXX.XXX.1.239

Nehrozí, přijímačky už jsem udělala a na gympl jsem se dostala.Ten je asi 20 minut cesty, takže budu doma.Rodiče to se sousedem vyřídili.Taťka si s nim šel popovídat.Ale oni sami nechtějí, abych se psem chodila na tak dlouhý (hodinový) procházky, protože je doma jiná práce, než se procházet se psem.Zvlášť teď na jaře.

30.4.2015 09:45
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Psočka napsal(a):
Nehrozí, přijímačky už jsem udělala a na gympl jsem se dostala.Ten je asi 20 minut cesty, takže budu doma.Rodiče to se sousedem vyřídili.Taťka si s nim šel popovídat.Ale oni sami nechtějí, abych se psem chodila na tak dlouhý (hodinový) procházky, protože je doma jiná práce, než se procházet se psem.Zvlášť teď na jaře.

"Rodiče sami nechtějí, abych se psem chodila na dlouhý (hodinový) procházky".
To se teda na mne nezlob, ale proč Ti nepořídili místo ovčáka spíš čivavu. Je to kus psa a potřebuje dlouhé procházky a výcvik.
Sama mám od Vánoc malého knírače, zahradu, barák, dojíždím 40 km každý den tam a zpět do práce. A snažím se být se psem ve všední den odpoledne venku alespoň 2 hodiny. A to je malé plemeno. o víkendech vyrážíme i na celodenní nebo alespoň půldenní procházky.
Hold bude letos zahrádka "trošku víc" zarostlá.
Ale za tu jeho radost, jak si venek užívá, to fakt stojí.

Nechci rýpat, ale na toto reagovat prostě musím

30.4.2015 10:00

Psočka napsal(a):

To mě přijde docela jak středověk, nezlob se na mě. Doma sice může být i jiná práce, ale nesmět se jít na hodinu projít at už se psem nebo bez psa mě přijde u patnáctileté holky docela divné a asi bych se v tomhle rodičům docela šprajcla. Na procházku z klukem by tě taky nepustili a musela bys nípat plevel na zahradě ? fakt v dnešní době divný¨.

30.4.2015 10:44
Psočka

XXX.XXX.85.123

HANELE77 napsal(a):
"Rodiče sami nechtějí, abych se psem chodila na dlouhý (hodinový) procházky".
To se teda na mne nezlob, ale proč Ti nepořídili místo ovčáka spíš čivavu. Je to kus psa a potřebuje dlouhé procházky a výcvik.
Sama mám od Vánoc malého knírače, zahradu, barák, dojíždím 40 km každý den tam a zpět do práce. A snažím se být se psem ve všední den odpoledne venku alespoň 2 hodiny. A to je malé plemeno. o víkendech vyrážíme i na celodenní nebo alespoň půldenní procházky.
Hold bude letos zahrádka "trošku víc" zarostlá.
Ale za tu jeho radost, jak si venek užívá, to fakt stojí.

Nechci rýpat, ale na toto reagovat prostě musím

Protože jsme si poziřovali křížence malého vzrůstu. A toto nám z něj vyrostlo.

30.4.2015 10:51
Psočka

XXX.XXX.85.123

Nepustí, prej až mi bude 15 a to je za měsíc. Taky, že už toho začínám mít dost. Prostě mi řeknou, že žiju na vesnici a prostě budu něco dělat. Máme totiž les, velkou zahrádku, pole a všechno musí bejt vždycky hned.

30.4.2015 11:10
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Psočka napsal(a):
Protože jsme si poziřovali křížence malého vzrůstu. A toto nám z něj vyrostlo.

Z křížence malého vzrůstu chodský pes? To jste měli štěstí, že Vám nevyrostl Maxipes Fík
Ne, vážně. Jak to píše Habe výše, není Ti 10 a rodiče by rozhodně měli ocenit Tvoji snahu něco s psiskem dělat.
Taky bys mohla sedět u PC nebo tabletu nebo chodit s nějakou pochybnou partou, takhle jdeš ven (a se psem), což je prospěšné pro Vás oba.
Nežijeme ve feudalismu a pokud Tví rodiče hledali levnou pracovní sílu, měli si místo dítěte pořídit otroka (a ti už taky dneska nejsou )
Samozřejmě, že to neznamená rodičům nepomáhat, ale aby se jim nelíbily hodinové procházky (notabene ještě se psem), to je už trošku moc. Měla by sis s nimi o tom rozhodně promluvit.
Jak začneš studovat, stejně nebude tolik času, abys pomáhala...

30.4.2015 18:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Psočka napsal(a):

No to je fajn, že nemusíš někam na intr do jiného města. To, že je na baráku fůra práce, je také pravda. Ale jestli Tě kynologie baví, jsi už na pomalu na pokraji dospělosti, tak si zkus vymoct, že se chceš tomu svému pesanovi náležitě a správně věnovat. Je vodět z Tvých příspěvků, že Ti na něm záleží. Já vím, že se mi to vše od monitoru PC lehce píše. Ale když si vymůžeš to, že přinejmenším ty prochýzky Ti vaši povolí, děláš tím spoustu užitečného i sama pro sebe - pro své zdraví. Držím Ti pěsti!
A gratuluji k přijetí na gympl!

30.4.2015 18:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
No to je fajn, že nemusíš někam na intr do jiného města. To, že je na baráku fůra práce, je také pravda. Ale jestli Tě kynologie baví, jsi už na pomalu na pokraji dospělosti, tak si zkus vymoct, že se chceš tomu svému pesanovi náležitě a správně věnovat. Je vodět z Tvých příspěvků, že Ti na něm záleží. Já vím, že se mi to vše od monitoru PC lehce píše. Ale když si vymůžeš to, že přinejmenším ty prochýzky Ti vaši povolí, děláš tím spoustu užitečného i sama pro sebe - pro své zdraví. Držím Ti pěsti!

Omluva za překlepy, nějak rychle a nepozorně píšu...

30.4.2015 18:29
Psočka

XXX.XXX.1.239

fikovnice napsal(a):

Děkuju moc.Tak teď jsem je přemluvila na ten cvičák.A snad to potom bude lepší.

1.5.2015 00:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Psočka napsal(a):
Děkuju moc.Tak teď jsem je přemluvila na ten cvičák.A snad to potom bude lepší.

Super!

Přidejte reakci

Přidat smajlík